|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005- 2. del
4.1.2008 15:18:55   
tažana
cel dan sem mislila na to če že veste novičko!

bravo BENIKA IN JAKOB!!!  user posted image user posted image  ČESTITKE TUDI TEBI TETICA!!
Samo to na hitrco zdej grem pa kosilo zrihtat!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 226
4.1.2008 15:24:34   
spelka12
Pety na z.s. imaš priimek. Hvala vsem za čestitke, Benika me je že klicala in se počuti odlično. Ostalo bo pa povedala sama.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 227
4.1.2008 15:26:13   
pety78
odlično. hvala. 

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 228
4.1.2008 15:32:00   
2ursae
user posted image user posted image  ooo, sem vesela user posted image  za beniko in jakoba user posted image user posted image . No, benika, pa je zoprnija za tabo ... moram rečt, da ti danes dopoldne nisem prav nič zavidala user posted image .
Še enkrat čestitke user posted image , pa da vam vsem fajn zalaufa user posted image user posted image user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 229
4.1.2008 16:05:40   
pety78
Benika vas vse lepo pozdravlja. Porod je potekah kar hitro. user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   [Brisano sporočilo]
4.1.2008 17:36:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 231
4.1.2008 20:59:19   
ninocka
Jeeeeee, bravo Benika in Jakob!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Cestitke mamici, ocku, bratcu in pa seveda tetici za malega korenjaka! Veliko cartanja in lepih trenutkov vam zelimo!

Nina, Evan, Ruben in Samo

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 232
4.1.2008 21:33:47   
doroteja23
Čestitke tudi iz naše strani! Benika čestitamo, enako tudi atiju, bratecu in tetici. Želimo vam čim manj neprespanih noči in čim več cartanja.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Doroteja, Alina in Martin

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 233
5.1.2008 0:12:26   
memole
Čer čveke!

Kako ste?
A že spite?

No mi imamo tudi doma septemberko 05!
Prihajamo pa iz obale!

26.9.05 se nama je rodila rožica Lara!
28.4.2010 se nam je pridružila še druga rožica Maja!
http://racka.moj-album.com

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 234
5.1.2008 9:31:02   
teta beta
Upam, da bo zdaj uspelo; sinoči sploh nisem mogla oddat odgovora, čeprav sem bila prijavljena.

Čestitke Beniku, atiju in bratcu! Jakob, srečno in dobrodošel!!!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu memole)
Neposredna povezava do sporočila: 235
5.1.2008 10:50:14   
2ursae
ja, memole, pozdravljena user posted image , kje pa si se potikala do sedaj user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 236
5.1.2008 11:21:38   
memole
Jutro!

Ma vse povsod!user posted image user posted image

Sem šele sedaj videla to temo!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 237
5.1.2008 14:03:38   
tažana
no dober dan še novi  članici septembrk user posted image .

kako ste? a kaj sneži? pri nas ne user posted image user posted image

saj sploh ne vem kaj naj napišem mi je grozno dolgčas in čakam da se kosilo skuha pa še lačna sem tako da je čakanje še toliko težje.

pety: a ste že kaj bolje!?

no pa grem... čao,čao

(odgovor članu memole)
Neposredna povezava do sporočila: 238
5.1.2008 15:08:09   
2ursae
jaz moram pa prav pojamrat: Anže je postal tako blazno izbirčen, da sploh ne vem več, kaj naj user posted image . Do sedaj je bilo še v nekakšnih mejah tolerance, zdaj pa noče več nikakršne omake, ne mesa, ne zelenjave, nič, še pri ljubljenih hrenovkah je zečel štrajkat user posted image . Danes smo imeli riž in eno ful dobro indijsko omako pa je gospodek jedel le riž, pa še tega sam za vzorec. Pojma nimam, kaj naj mu dam. OK, vsaj ribo ima še rad, pa svaljke (v katere lahko poturim malo zelenjave), juhco in korenček (če je nareza na zvezdice), pol je pa že konc - od zdravih stvari, seveda. Sladkarije bi pa itak vse pojedel, pa palačinke, rogljičke, krofe ... user posted image . Kakšen nasvet morda?

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 239
5.1.2008 19:01:23   
memole
Čer čveke!

Kako ste?
Kaj počnete?

Nam se testo za pizzo dela!
Tamala razgraja danes je spala samo pol ure in je tečna ko muha!user posted image user posted image
2ursae glede hrane pa ne vem kako naj ti pomagam ker naša ni tako precej zbirčna!
Juhce je zelo rada pa meso tudi,včasih ko imamo pašto jo je tudi ona včasih pa ne,hrenavke tudi je,pa jajčka je skratka nimamo velikih problemov glede hrane!
Sladkarij bi pa tudi ona pojedla celo morje!user posted image user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 240
5.1.2008 19:38:09   
teta beta
Memole, dobrodošla med nami! Večinoma se poznamo že vsaj dve leti, ampak nič ne de. Smo same fajn punce in če rada čvekaš, se boš ziher fajn vklopila user posted image .

2ursae, jaz tudi ne vem, kaj bi ti rekla. Daša ni ravno izbirčna, ampak je pa tudi res, da zelenjava pri nas tudi ni zelo pogosto na jedilniku. Samostojno kot prikuha oz. priloga sploh ne, bolj kot del jedi; npr. korenček v juhci, v rižotah, kdaj pa kdaj zelenjavna juhca. Ima pa zelo rada špinačo, od razpoloženja odvisno pa fižol, zelje in repo. Meso ima zelo rada, ribe tudi, še zlasti ocvrte user posted image , zraven pa imamo potem krompir v vseh možnih oblikah, ali pa riž in testenine. Solate sploh ne golzne. Ima pa rada sadje, zdaj npr. kakšne sladke mandarine, jabolka (surova, kompoti, čežana), suho sadje (rozine, marelice). Jaz vem, da pojemo premalo zelenjave, ampak za koga naj jo kuham? Bernard je tudi ne je, jaz pa tudi nisem nek frik na zelenjavo.
Nasveti - odvisno. Če ima rad juhe oz. jedi na žlico, lahko kuhaš kakšne izdatne juhe ali enolončnice. Lahko vmešaš zelenjavo v druge jedi, npr. zelenjavni polpeti, korenčkov pire ipd. Lahko nareiš zelenjavne jedi mogoče malo drugače, npr. ocvrti zelenjavni kaneloni, če se ti da packat. Ali pa preprosto - strogost. "Tole pojest ali pa... do večerje ni nič; danes ni nobenih čokoladic, danes ni risank, danes ni Mojstra Miha, spiš danes v svoji posteljici (to pali pri Daši user posted image )...", skratka po želji. Potem pa tudi odvisno - če vidim, da si kar nekaj namišljuje in če nima več veliko, vztrajam na vse, če vidim, da ji res ne paše, pa rečem vsaj tri žličke ali polovico ali pa sploh nič, pa druge jedi vse (danes je npr. potem pojedla ves pire in polpet, zraven pa je bilo še tenstano kislo zelje in je bilo mogoče malo bolj kislo, pa sem rekla, da ji pa ni treba, ker ji očitno res ni bilo všeč). Je pa res, da Daša v vrtcu vseeno poje nekaj bolj zdrave hrane oz. več zelenjave, tako da se preveč ne obremenjujem, prej sem pa tudi imela s tem več dela.

(odgovor članu memole)
Neposredna povezava do sporočila: 241
5.1.2008 20:25:31   
memole
Evo mi smo eno že pojedli ena čaka da jo pojemo ena se pa ima še za naredit!user posted image user posted image

Pa hvala za dobrodošlico!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 242
5.1.2008 20:34:40   
teta beta
memole, malo si mi lušte naredila. Imam doma ravno eno kocko kvasa, ker sem mislila kruh pečt, pa je prepozno, ker ne vem, če bom tako dolgo pokonci (na koncu bom pa skoz za rač. user posted image ), pa bi morda jutri naredila pizzo za kosilo (toliko o zdravi hrani user posted image ). Kako pa ti narediš testo? (Aja, mimogrede, domenile smo se, da so vprašanja pisana z rdečo, da jih ne spregledaš, ko odgovarjaš.)

(odgovor članu memole)
Neposredna povezava do sporočila: 243
5.1.2008 20:55:06   
memole
IZVIRNO SPOROČILO: teta beta

memole, malo si mi lušte naredila. Imam doma ravno eno kocko kvasa, ker sem mislila kruh pečt, pa je prepozno, ker ne vem, če bom tako dolgo pokonci (na koncu bom pa skoz za rač. user posted image ), pa bi morda jutri naredila pizzo za kosilo (toliko o zdravi hrani user posted image ). Kako pa ti narediš testo? (Aja, mimogrede, domenile smo se, da so vprašanja pisana z rdečo, da jih ne spregledaš, ko odgovarjaš.)

No jaz dam testo delat v kruhomat!
In delam testo po receptu ki je napisan v navodilih zraven tega kruhomata!

Hvala za obrazložitev glede vprašanj!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 244
5.1.2008 21:02:39   
ninocka
Dober vecer,

sem lihkar zmazala se enega od zadnjih kosckov baklave, sem prisla mal precekirat, ce je spelka kaj sporocila in ce je kaj novicko o beniki in Jakobu user posted image

Memole
, dobrodosla med septemberkami user posted image user posted image
Pia, sem vidla slikco, fantasticen dedek mraz user posted image user posted image user posted image
Valla, cista ti - te ne bi mogu bols zadet user posted image user posted image user posted image
Joj, Evan se kroga ne zna narisat...al pa ga zna v vrtcu, doma pa noce? Pol pa skoz men tezi - mami risi avto, pa soncka, pa avto, pa spet soncka in potem ...ne boste uganile...spet avto user posted image
2ursae, glede da nas zivi od zraka in cokolina, nimam pametnega nasveta. Ceprav je pa zadnje 3 dni prava zerkica, v cetrtek je naenkrat pojedel 2 Yoyo skutici in 2 monteja, zraven je pa se malical kruh, salamo in sircek, uceraj je mel spet salamico in kruh pol pa se spagete in cokolino, danes je pa zajtrk spekel (telekotke - to je kruh v jajcih - snitke) in je to jedel + jogurt, ko smo prisli iz sprehoda cokolino + monte in bi pojedel se jogurt, ce bi ga meli, pol popoldne pa spet telekotki in cokolino... no nam tale cokolino laufa na polno user posted image

Se moram pa mal pohvalt - cez praznike smo Evana bolj intenzivno dajali na kahlico (ker je bil doma), tko da gre zdej lulat zjutraj in zvecer, pa preden je sel spat in po spanju (popoldanskem). Smo povedali v vrtcu in je vceraj baje sel na WC kakat user posted image user posted image user posted image A doma se pokaka v plenicko, taji da se je pokakal, ceprav vsi okrog njega ze z gas masko okrog hodmo in se rece, da je Ruben kakal in ne on, na koncu se pa se skrije nekam, da ga ja ne mormo it previt user posted image . Pa danes, ko sva se sla enkrat cist tko previt, sem mu hotla ze dat plenicko in je rekle, da mora lulat in je pol res lulal user posted image user posted image user posted image No, sej pocasi pa bo, mogoce do poletja se lih odvadmo user posted image

Za drugo kar se moram pohvalt je pa, da mi je danes Ruben spal celo noc - od 23 -7:30 zjutraj user posted image user posted image user posted image Upam, da ne bo pa dons galamu, pa bom jutr jokala user posted image

Zdej pa morm it, ma  moj spet igrce, mene pa caka ene milka z lesniki al pa rizeva cokolada (hm, dilema, dilema ) in TV.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

Neposredna povezava do sporočila: 245
6.1.2008 14:02:05   
Nika v službi
Ojla, čveke!

Memole, dobrodošla! Lepo, da imamo eno Primorko med nami, mene tudi bolj na morski konec vleče, je mami in (pokojna) babica iz tistih vaših koncev, pa ogromno sorodstva imam tam (Izola, Koper, Portorož). V Ankaranu pa je stanovala moja mala sestrična, dokler se ni preselila nekam v hribe nad "Slovenijavinom"user posted image  Pojma nimam namreč, kako se kraju reče, sem bila samo enkrat tam, ker so se dokaj na novo preselili. Sicer pa ta moja sestrična dela v vrtcu v Ankaranu, je nekje v upravi, mogoče se celo poznate, če imaš svojo Laro v vrtcu....

Kakor koli že, jaz se ven ne vidim iz gospodinjskih del. Drugi val črevesnih težav je namreč zajel mojo mami in očeta, tako da je sedaj vse na nama s Tomažem - kuhava, pereva, sušiva, pospravljava, likava.... Uf, koliko dela. Ravnokar sem oprala eno žehto, zdaj pa grem dol zalaufat še en stroj perila. Dopoldan smo bili pri maši, Nika je tudi šla v procesiji z večjimi otroki ter ponosno nosila svojo krono in paličico z zvezdico. Pri nas imamo namreč običaj, da so na Sv. tri kralje otroci oblečeni v "kralje" ter imajo svoj del maše, ko gredo v procesiji in pred jaslice prinesejo darove za lačne otroke. Ful jih je lepo videti, te male in nekaj večje kralje in kraljične....

Zdaj Nika spi, popoldan gremo na kavico s kolegi, zvečer se kopamo (in umivamo glavo - ojej) in bo konec dneva. Jutri bo za Niko poseben dan v vrtcu, saj bo prvič tam tudi prespala. No, upam, da bo kaj od tega spanja. Me res zanima, kako bo.

2ursae, nimam kakšnih posebnih nasvetov glede prehrane, tudi Nika postaja čedalje bolj izbirčna. Juh (ki jih je oboževala) skoraj noče več jesti, zmrduje se tudi nad Čokolinom, pa nad mandarinami - oboje je imela zelo zelo rada.user posted image  Pojma nimam, kaj je to... spet kako obdobje?! Podobno kot teta beta se jaz zaenkrat ne sekiram preveč, ker ima uravnoteženo prehrano v vrtcu, kjer Zdenka pravi, da lepo je praktično vse. Od sladkarij pa je mahnjena na piškote in čokolado.

Ninočka, bravo za kakanje in lulanje na kahlico ter celonočno spanje Rubna.user posted image user posted image  Nam je kahlica še vedno španska vas. Očitno bo Nika zadnja pleničarka med septembrkami.user posted image  Sem si rekla, da če ne prej, na spomlad začnemo resno, itak pa bodo takrat tudi v vrtcu začeli z odvajanjem.

Nič, letim dol do pralnega stroja, potem pa likanje, dokler Nika še spi. Lepo bod'te!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 246
6.1.2008 15:37:09   
rr.mm.dd
Pozdravljene,
za vas imam eno vprašanje:
vidim, da so bili vaši otroci septembra stari 2 leti,
zanima pa me, kaj ste nosili poleti: kratke rokave majčke ali body-je.
Ste še imeli pleničke oz. jih še imajo pri 2h letih?
Radi bi kupili malo večje darilo, pa bi bili veseli nasvetov.
Pa hvala vsem vam.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 247
6.1.2008 17:47:48   
teta beta
Ninočka, user posted image za kahlico in spanje!

Nika, zelo zanimiv in lep obred!

rr.mm.dd, Daša je bila konec julija že povsem suha, že pred tem pa tudi uspešno obdobje uvajanja, plenico je imela samo ponoči, čez dan pa je porabila včasih eno, včasih tri, pač odvisno. Zato sem ji tudi raje oblačila majčke kot bodije, je pa imela tudi body, če je že tako naneslo ali je zmanjkalo majčk. Je pa res, da večina dvoletnikov še ima pleničke.

Daša je dobila za nalogo v vrtcu, da morajo narisat, kaj je prinesel božiček. No, vse skupaj ni bilo podobno prav ničemur, zato sem s spletne strani sprintala sliko mojstra Mihe in vojca, da jo je pobarvala, v sodelovanju z atijem sta narisala smučišče, po njegovih navodilih je pa narisala še sebe na smučkah (nariši krogec, nariši črto tukaj, še eno črto tukaj itd.). Je pa v petek dobila njeno mapo za domov, da notri vstavimo nove srajčke, in notri ima krasno sliko medveda, z očmi, usti, nos, vse, a doma ne spravi kaj takšnega skupaj. Pa božično drevo - zgleda res kot drevo, nekaj okraskov je sicer v zraku, a vseeno.

mogoče je tudi malo iz vaje, skoraj 14 dni ni skoraj nič risala; po moje ima vrtec tu veliko vlogo.
Na začetku mape je opis oz. nagovor vzgojiteljice. Ne bom vas utrujala s celim sestavkom, samo nekaj stavkov bom prepisala.
"Mami pride po kosilu," toso besede, ki jih vztrajno ponavljaš ... v uvajalnem mesecu si imela veliko težav, precej si jokala, hkrati pa si bližino odraslih odklanjala.... Počasi pa si začela raziskovati igralnico ter iržgrače v njej. Si zelo radovedna in deklica, ki jo pritegne vsaka malenkost. Pridružiš se vsaki dejavnosti, ki se izvaja v oddelku in z zanimanjem slediš najinim navodilom. Pri delu si zelo vztrajna, ob tem pa veliko sprašuješ in razlagaš. Glede na svojo starost si zelo samostojna pri opravljanju osebne higiene, oblačenju in obuvanju. ... Rada se vključuješ v pogovore in ob tem pripoveduješ vsa svoja vedenja ter smiselno povežeš s predhodnimi in posledičnimi dejanji. Govoriš jasno in razločno ter imaš za svojo starost velik besedni zaklad. Ker si najmlajša, vzbujaš pri starejših občutek, da ti morajo pomagati, kar pa ti vztrajno odklanjaš....

Mah, no, toliko malo, da slišite kaj o Daši še iz druge roke. Je prav zanimivo takole malo prebrat o svojem otroku, kako ga vidijo drugi. Dosti stvari, ki jih jaz sploh ne porajtam.

Uf, koliko je že ura, zdaj se pa moramo počasi it rihtat za večerjo in umivanje. Lp!

(odgovor članu rr.mm.dd)
Neposredna povezava do sporočila: 248
6.1.2008 20:14:27   
memole
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Ojla, čveke!

Memole, dobrodošla! Lepo, da imamo eno Primorko med nami, mene tudi bolj na morski konec vleče, je mami in (pokojna) babica iz tistih vaših koncev, pa ogromno sorodstva imam tam (Izola, Koper, Portorož). V Ankaranu pa je stanovala moja mala sestrična, dokler se ni preselila nekam v hribe nad "Slovenijavinom"user posted image  Pojma nimam namreč, kako se kraju reče, sem bila samo enkrat tam, ker so se dokaj na novo preselili. Sicer pa ta moja sestrična dela v vrtcu v Ankaranu, je nekje v upravi, mogoče se celo poznate, če imaš svojo Laro v vrtcu....

A lepo lepo!
No v ankaranskem vrtcu ni uprave ker spada pod Semedelo vrtec in je v semedelskem vrtcu uprava!
Drugače pa poznam skor vse vzgojiteljice ker nekatere so mene imele ene so pa na novo!
V upravi pa poznam samo eno ki dela je bla njena hči moja sošolka!user posted image
Imam pa tamalo v vrtcu ja!

< Sporočilo je popravil memole -- 6.1.2008 20:15:54 >

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 249
6.1.2008 20:16:37   
memole
IZVIRNO SPOROČILO: rr.mm.dd

Pozdravljene,
za vas imam eno vprašanje:
vidim, da so bili vaši otroci septembra stari 2 leti,
zanima pa me, kaj ste nosili poleti: kratke rokave majčke ali body-je.
Ste še imeli pleničke oz. jih še imajo pri 2h letih?
Radi bi kupili malo večje darilo, pa bi bili veseli nasvetov.
Pa hvala vsem vam.

Mi smo vse nosili enkrat je imela bodi,enkrat majčko s kratkimi.
V pleničkah pa smo še sedaj ker sploh nima zanimanja oz je zanimanje izpuhtelo!
Parkrat je šla na kahlico in na školjko potem se je pa to prenehalo!

(odgovor članu rr.mm.dd)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
6 decembrskih idej za ustvarjanje
photo
Čarobni december je najbolj bogat z ustvarjalnimi idejami. Nekateri ste jelko že okrasili, na vrsti pa je tudi peka pišk...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?