pupika
|
Adrijana kaj vam je uspelo saro odvadit nočnega pitja in sedaj spi celo noč. Gal spi zraven mene, ker se drugače zbuja na 15 minut in se jaz takrat čisto nič ne naspim, potem pa se samo stiska k meni pa me objema z eno roko, pa lubčka, saj je fajn, potem pa moram vedno počakat da on trdno spet spi, da se prelevim iz njegovega objema. Tudi Gal je prehlajen že odkar je v vrtcu, da o tem sploh ne govorim, da je bolan na vsakih 14 dni in sem vsakih 14 dni v bolniški. Jaz Gal-u kar večkrat čez dan našpricam fiziološko Sterimar -sprej, potem pa mu z enim, ki sem kupila v baby-centru na cevko ven povlečem, tako mu vsaj spucam nos in lažje diha, kajti tiste pumpice niso vsega ven potegnile. Aja pa potem mu skuham suhe kamilice, pa dam malo sirupa iz smrekovih vršičkov notri in hitro nesem k njemu, ko se še pari, se mi zdi da mu tudi pomaga, jaz mu kar postavim na nočno omarico zraven glave, ker se preveč bojim laringitisa, mu to kar vsaki večer kuham. Julam, če težko diha in kašlja kot stari kadilec ima lahko laringitis, Gal je to imel že 3 krat in že kaki dan prej vem, da ga bo spet dobil. Laringitis je lahko tudi nevaren, ker mu zatečejo glasilke in ne more dihat, to se najpogosteje pojavi ponoči ko otroci spijo in je takrat nevarno, zato kadar težko diha pomaga da ga pelješ na sveži zrak, tudi če je zunaj -20 in če ima otrok vročino, ker se mu potem glasilke sprostijo. Pazi tudi da imaš čimbolj vlažilo sobo, kjer mali spi, jaz imam kar vodo na radiatorju, bomo pa nabavili vlažilec zraka. Aja pomaga tudi da narediš v kopalnici soparo in sta potem kakih 20 minut notri. Aja pa ne mu dat za pit toplih napitkov, takrat naj bi pili vse nekje na sobni temperaturi, tudi hrana naj bo ohlajena nekje na sobno temperaturo, ima pa ta virus nekje 2-3 dni. Jaz srčno upam, da tvoj nima laringitisa, toda če težko diha in ponavadi so takrat tudi hripavi. Gal je v prvo dobil inekcijo, v drugo in tretje pa nič, aja v tretje je dobil kremo za v nos, ki vlaži sluznico in naj bi lažje dihal-Nisita:se dobi tudi brez recepta, ker sm jaz dobila na beli recept. Pa javi kako je z malim
|