|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
21.12.2007 15:30:09   
Klaudia
Punce sem pri septemberkah prebrala, da je danes na slo1 tale oddaja. Jo bom najbrž pogledala ker zgleda zanimivo...





NOVOROJENČEK, kanadska dokumentarna serija, 3. del: GOVORITI, petek, 21. 12. ob 17.45 (in 2.30) na TVS 1


Napovednik:
Med vsemi bitji v živalskem kraljestvu se je edino eno sposobno sporazumevati z govorom. Novorojenček je rojen za govor. Prvi dve leti njegovega življenja sta polni raziskovanj in veselja, toda še preden zna izgovoriti prvo besedo, je že zaposlen s poskusi sporazumevanja. Z gruljenjem, čebljanjem in posnemanjem se poskuša sporazumeti, dokler končno ne obvlada sposobnosti izgovarjanja popolnih besed. Novorojenček ima prirojeno sposobnost učenja katerega koli jezika.

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
   RE: Desetke007
21.12.2007 15:53:43   
2ursae
živa, drži se user posted image , saj bo. Zdaj bo še tvoj doma, pa ti bo lažje. Tolaži se, da ne delaš ničesar narobe, tvoj fant je pač bolj take sorte, da rabi čas za prilagoditev. Ti mu samo govori, da ga imaš rada in se mu posvečaj kot do sedaj, pa ne moreš zgrešit. Itak se ne bo čez par let ničesar spomnil user posted image .

Jaz sem pa danes sama doma z Borom, sva imela P pa popoldne ima z očijem v službi Božička in je šel dopoldne k babi. Mu bo kar pasalo malo spremembe, doma že ni vedel več dobro, katero igračo bi obrnil. Sem mislila, kolk se bova z Borom cartala pa igrala, pa kar spi in spi, jaz pa pospravljam. ma, tudi prav, mi pa čez praznika ne bo treba. Še Borove mere, klaudija: 5930 g in 61 cm user posted image . Punce, mi gremo pa v ponedeljek na kirurgijo, ker ima Bor vraščene nohte na nožnih palčkih (že od rojstva user posted image ) in sva danes dobila kar napotnico. Tko da bo morda že v pon. šel na operacijo. Ni nič drastičnega, gremo še isti dan domov, samo vseeno user posted image

še to sem hotela: obračanje trebuh-hrbet: o, ja, to zna že vsaj dva tedna, samo - mu ne dovolim, ker se fant tega popolnoma napačno loti: pokrči nogico (to je OK) in se poskuša odrint z rokico (OK), pred tem pa zaniha glavo v željeno smer in se spomočjo njene teže obrne user posted image . To je nepravilen način, on se namreč usloči (zaradi česar tudi hodimo v RA), bi se moral pa lepo pokrčiti v črko "C". Tko da se to ne šteje user posted image

< Sporočilo je popravil 2ursae -- 21.12.2007 15:59:50 >


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
   RE: Desetke007
21.12.2007 16:04:43   
valči
Midve nazaj od pediatrinje,jaz razočaranauser posted image .
Jo dam na vago,reče zdravnica,ja skoro pet kil,dobro je to za dvomesečnega dojenčka.Pa vpiše 4790 g.,začne računat in pol reče,da je 540 g pridobila in da je malo,malo.Pa jaz njej,da dodatka ne mara,včasih mi do 50 spije,pa še to jo silim.Pa rečem,da ima Hipp 1 in ona meni da prospekt za Novalak mleka in kako je fajn,da naj ji to kupim in zvečer dam,pa na 4 ure obvezno zbujat.Ker ponoči mi pet ur najmanj prespi.
Pol pa jo dam zmerit in me je skoraj kap!55.5 cm ima,torej je samo pol cm zraslav enem mesecuuser posted image user posted image Pa ji je dvakrat merila.Upam,da je vse vredu z njo.user posted image
Sem pa se odločila,da Novalaca ne kupim,ker Hipp imava doma,mleka imam dovolj,ker rada pije in lepo spi,skratka uganka mi je vse skupaj.Sedaj sem jo pred uro podojila,pol ure zatem sem ji flašo naredila in je spila dobrih 20,pa še to v spanju napol.Tako da lačna verjetno ni,zakaj pa ne raste???A mi lahko katera pove?

Mišk,
prosim napiši mi,ali je Hipp drugačnega okusa,kot Novalac,ker si ti  imela oba,upam,da si oba probala.

oktoberka,
katero mleko pa ti daješ hčerkici?

Klaudia,podatki za Nino 2. mesec:4790 g,55.5 cm



_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
   RE: Desetke007
21.12.2007 16:18:16   
kmarija
Oktoberka - če te skrbi, če je mleko dost hranljivo, ga malo spumpaj pa dej v hladilnik - če se nardi smetana user posted image
Sva midve imeli krizo, k je hotla skos jest, pa nisem vedla a imam prešvoh mleko, a ga je premal, a tolk več potrebuje user posted image
No pa sem mlek mal pumpala, pa po flaš dajala, pa skos pristavljala..... zdej pa mam prov naval mleka - pa čist vse poje iz obeh dojk user posted image
Tko da mislim, ker se ful potegnejo (5 cm v mesecu), rabjo več mleka, pa je treba pol skos pristavljat, da se več mleka proizvede.
Mava pa tud nabavljen aptamil - za vsak slučajuser posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
   RE: Desetke007
21.12.2007 16:56:13   
kasija78
Oktoberka upam, da se vama z Zarjo ritem uredi in boste kaj več spali! Pa veliko vztrajnosti in čim manj težav pri dojenju. Masaža se izvaja ob četrtkih, bi pa šli v drugi polovici meseca, če ti je ok - tako da se še prej tudi vidiva na trebušnih plesih.

Valči mene je tudi skrbelo, ko se je zredil ravno nekaj takega, zrasel je pa 2cm Pa je  P rekla, da je to v redu. Saj vem, da je slaba tolažba, ampak počakat bo treba, da vidimo kako bo v več mesecih. Morda je ta njujin počasni, a ne.

Živa je pa res hudo, ko imaš tako situacijo sorojencev. A se vsaj izboljšuje?

Jasna hvala za vabilo na šivanje elastik user posted image . V januarju greva pa res na tisti sprehod in kavico.

Končno so tu prazniki, ko bomo malo skupaj doma vsi trije!

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
   RE: Desetke007
21.12.2007 17:02:41   
pot
Pozdravljene mamice!

Da malo poročam kako je pri nas...
Oskar se je zadnji teden držal pravila spat okoli polnoči in podnevi za vsaj dve uri. Včeraj je malo iztiril in je bil cel dan pokonci, se je očitno ponoči dovolj naspal, samo, kaj ko ne ve, da je zame to precej naporno - ga cel dan prenašat, od jutra do večeta brez pavze in komaj kaj hrane, ker se mu dopade gledat in raziskovat okolico.
Zdaj spi že dobro urco, tako, da sem si lahko skuhala kosilo in v miru tudi pojedla, ter, da sem se končno spet spravila kaj vam pisat, kaj odpisat ZS...
Zadnjič, ko sem se na hitro javila sem rekla, da še za likanje nimam časa, no, likam sploh ne več, zdaj sem vesela že, če sem iz pižame do 13ih in, če takrat celo že pozajtrkujem, ker prej sem bila vesela za oboje, če sem se najedla in preoblekla do 15ih, ker je skozi jokal da je lačen ali pa da ga dajejo kupčki. Komaj se je malo najedel je zaspal, ker ni bil buden ni dobro podrl kupčka in se je po 15minutah spanja zbudil. In potem vse spet lepo od začetka. user posted image
Hraniva se različno, zjutraj pri meni, potem pa naprej umetno ali izčrpano mleko, do večera pa še enkrat ali dvakrat pri meni. Zaradi dodajanja sem se na začetku sekirala, ampak ker menda ravno to povzroči upad mleka, sem se nehala sekirat. Zdaj je krivo samo to, da premalo počivam in pijem premalo tekočine, čeprav se trudim, da bi vsaj pila več.

Par dni nazaj sem zvečer preletela (ob črpanju) o čem je bilo vse govora. Vse kar me je zanimalo, samo nisem imela časa, takrat ko sem rabila... user posted image user posted image user posted image Pa bom obnovila teme, če dovolite:
user posted image Koliko se vas bo odločilo za cepljenje proti rotavirusu, ki boste dale otroke v vrtec? Midva o tem resno razmišljava, ker pač drugega varstva kakšnih babic ni na voljo.

user posted image Žal se ne spomnim, katera je pisala o bolečini tam spodaj, o takem pritisku... me zanima, če je ugotovila kaj je bil vzrok, ker jaz imam še vedno prisotno to bolečino, sicer je veliko manj boleče, kot na začetku, pa sem pozabila povedati G.

user posted image Ali je še katera, ki ima še vedno čiščo? Sicer zgleda, da gre končno proti koncu, čeprav je že parkrat tako kazalo, ampak upam, da zdaj pa zares.

user posted image Vem, da so otroci različni, ampak za vsaj približno primerjavo me zanima. Koliko ur na dan spijo približno vaši otroci, če štejete cel dan z nočjo vred? Oskar spi okoli 10ur z nočjo vred, včasih manj, včasih več.

Kakšne lepe cukrčke imate v albumih!!! user posted image user posted image user posted image

Če slučajno ne pridem več do interneta, vam želim lepe, za naše otroke pa prve, božično novoletne praznike. user posted image Uživajte v prazničnih dobrotah in malih nasmejanih sončkih.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
   RE: Desetke007
21.12.2007 19:50:31   
lane31
OKTOBERKA- Ti je že mama 06 napisala....res je,če poje nad 50 ml potem je lačen, drugače pa ne.....isto bi ti popil tudi čaj.....možno je da imata tako imenovano doječo stavko.....vztrajaj in bo boljše kmalu....mleko pa pravijo da je vsako hranljivo, da je larifari da mleko ni dovolj kalorično....edino kar je možno je to da ti dovolj dolgo ne vztraja na prsi, da bi priteklo hranljivo mleko
Ne dajaj dodatka,ker ga očitno ne rabi....samo še bolj bo zavračal prsa
Boš vidla da bo v dveh dneh čisto vredu stanje....samo flaške ne daj tudi če bo jokal....dajaj le prsa

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
   RE: Desetke007
21.12.2007 20:03:21   
lane31
POT....o tistem pritisku spodaj sem pisala jaz....bolečino sem čutila-in jo še samo bolj rahlo najbolj v klitorisu in to takrat ko sem iz sedečega položaja vstala ter ob uriniranju....sem prišla do zaključka da je otečena sečnica
in ker le ta leži pod klitorisu se tam občuti pritisk ob navalu krvi ko vstaneš
Na pregledu še nisem bila ker sem iz čišče šla direkno v menzes
Grem takoj januarja....
Si bila tudi ti šivana odznotraj???Ali pa je morda kaka rahla poškodba nastala,ki je pač ni bilo potrebno šivati- bi potem zato lahko imela te iste težave
Je pa danes prvi dan brez vložka od poroda naprej user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
   RE: Desetke007
21.12.2007 21:56:53   
pot
lane31, do potankosti si opisala tudi moje težave. Jaz sem, ko je prišla patronažna k meni njo vprašala, pa je rekla, da ne ve od kod te bolečine, G, sem pa čisto pozabila vprašati, ker me tisti dan ni bolelo, me je pa takoj, ko sem prišla domov, potem sem se pa spomnila. user posted image Jaz sem bila šivana samo zunaj, kakšnih notranjih poškodb mi pa niso omenili. Še za šive mi niso hoteli povedati koliko jih je, je bila tista ženska zelo nejevoljnauser posted image , ko me je šivala. Mogoče zato, ker je bolelo ko...user posted image , pa sem seveda tulila, da boli in da bi raje imela še kak popadek, kot pa te šive. Pa še gnečo so imeli cel dan, menda so se porodi vrstili na pol ure razlike.  Ali si potem tudi ti dlje časa težje sedela brez obroča? Jaz sem kar kak mesec sedela na obroču.


(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
   RE: Desetke007
21.12.2007 23:05:30   
mama06
lane31 jaz sicer dojim, tako da M še nisem dobila. Sem pa brez vložka že nekaj dni in je super občutek.  Očitno smo pa v veliki večini s podobnimi poporodnimi bolečinami tam od spodaj. To je davek, ki ga je potrebno plačati, ampak se izplača.

Kot vidite, spet ne spimo. Sem bila od 13 do 14 ure z malim na sprehodu. Pridem domov, je bil nekam tečen, ga previjem in zaspi tako trdno, da sem ga za dojenje morala zbudit, pa še to ni odprl oči, ampak je jedel kar z zaprtimi in tudi kupček je podrl v spanju. Sva se nato čez dve uri spet dojila in je spet zaspal nazaj. Skratka ob 8:30 ga grem previt in se mali malo zbudi, nato greva jest in spet zaspi priklopljen na mene. Podreva kupček in se zbudi kot da ga je štrom spajtlal. In sedaj ima budnico in še tečen je povrhu. Sploh ne vem, kaj naj naredim, da pridemo nazaj v tire, ko smo šli spat ob 8-ih zvečer????user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
   RE: Desetke007
21.12.2007 23:07:47   
jasna
Pot, mi male ne bomo cepili proti rota virusu. Je res zoprna infekcija, še posebej prva. Vendar ni življenjsko nevarna ( v razvitem svetu, kjer je infuzija hitro dostopna) in nima dolgotrajnih posledic. Vse drugo seveda po programu.
Čez dan spi kar veliko. Koliko težko povem, ker ne gledam na uro in tudi ustaljenega ritma nima. Ene 4-5 ur pa verjetno nabere. Ponoči pa 10ur v kosu (mam srečo, a ne?)

Oktoberka, tudi jaz sem pomislila na doječo stavko. Kako se pa drugače dojita? A na eni dojki en obrok? Ker mogoče se res prehitro nasiti in do kaloričnega mleka sploh ne prideuser posted image . Ne vem, ugibam.

Valči, a so vaju naročili na kakšno predčasno kontrolo? Drugače pa upam, da je bila bolj napaka pri merjenju. Možno? A poliva ti še tako veliko?

LP

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
   RE: Desetke007
21.12.2007 23:10:00   
mama06
Rota virus - se bomo dali cepit, ker je bolje to, kot pa da ga faše

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
   RE: Desetke007
21.12.2007 23:31:19   
kmarija
Mi se ne bomo cepil - so mi odsvetovali
Spimo ponoči 5-8 ur user posted image
Podnevi enkrat 2-3 ure skupaj, ostalo max 10 min po dojenju user posted image  Včasih pa tud unih 2 ur v kosu ni user posted image
Čiščo imela 4 tedne user posted image
Me pa boli brazgotina na presredku, če sem bolj zaprta, pa da se kej napenjam me boli pol še par dni k 100 user posted image

No to je na kratko vse. Lahko noč

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
   RE: Desetke007
22.12.2007 8:19:58   
lane31
Kako so  lušni ,ko se že tako lepo smečkajo naši sončki user posted image ....se kar stopiš
Kako lepo šele bo ko bodo te male ročice prvič dvignile rokice v zrak,češ vzami me user posted image ....jaz že komaj čakam
Danes gremo vsi skupaj na zgodnjo večerjo, ker imata moj oče in sestra rojstni dan - 50 in 25 let user posted image ...Sicer sta oba rojena 24.12
, a praznovala bosta danes user posted image Me prav zanima kako bo....je naša
tudi v večernih urah bolj tečkasta user posted image Kot berem so vsi taki user posted image
Včeraj se je kopala ob 21h in pred tem jedla ob 18h....po kopanju je bila tako zdelana, da je pojedla le 40ml in zaspala user posted image ....sem mislila,da se bo sigurno zbudila ob kakih 3-eh za jest....pa je kot
običajno spala do jutra....tokrat celo do sedmih user posted image
A je pridna ta princeska user posted image user posted image user posted image


POT....tudi meni niso povedali koliko je šivov....vem samo to da me je 45minut
šivala ter me opozarjala, da bom morda imela nekaj časa inkontinenco blata in urina....me je skoraj kap...hvalabogu nič od tega....sem si doma preštela zunanje šive ki jih je le 4...notranjih pa najbrž vsaj dva krat več
Sedenje je bilo hudo, tako da sem rajši kar stala ali ležala
No ampak je zdaj ok....tudi cartanje že gre skoraj brez bolečin...upam na popolno okrevanje user posted image

ROTA VIRUS...Ne bom je cepila, ker v jaslice itak ne gre, doma pa tudi pazimo na higieno....saj veste tako z lahkoto ga tudi ne stakneš
_________________
user posted image
user posted image

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
   RE: Desetke007
22.12.2007 9:39:27   
mišk
Haha, danes sem kot prerojena. Dona je ponoči spala v enem kosu 11 ur!!user posted image  Če ne bi občasno kaj zavzdihnila bi bla že mal panična. Le tako naprej!user posted image

Valči, tle na forumu sem prebrala, in tudi meni se zdi, da je mleko Hipp in Beba bolj sladko kot druga mleka (npr. Novalac), zato naj bi, ko bi se enkrat navadili user posted image  na eno od teh mlek, težko navadili spet na kaka manj sladka! Ne vem no, tako sem prebrala.user posted image  Jst sem Hippa imela samo eno škatlo, sedaj sem že dober teden na Bebi1 in je vse O.K. Novalac sem opustila, ker je skoraj najdražji, pa še če Bebo dobro prenaša-zakaj ne? No, sej do sedaj je Dona vsa mleka dobro prenašala(Hipp, Novalac in Bebo).
Glede velikosti pa-je pač ta mesec malo manj zrasla. Bo pa drug mesec nadoknadla. Pa sej buhve kak so jo lahko zadnjič merli, sej sama veš kako je vse površno!user posted image

Lane31, ti maš pa mladga fotra! Priden! Čestitke obema!user posted image user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
   RE: Desetke007
22.12.2007 11:06:44   
lane31
IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Lane31, ti maš pa mladga fotra! Priden! Čestitke obema!user posted image user posted image


No ja....je moj očim,pa ga od nekdaj kličem ati user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
   RE: Desetke007
22.12.2007 13:05:49   
mama06
lane31 se strinjam, glede higiene in rota virusa. Samo, če greš z otrokom že v nakupovalni center, se lahko kje stakne. Še posebej, če mora troka nujno previti. Saj veš, da pa se lahko zgodijo stvari, za katere si misliš, da se sploh ne morejo zgoditi.

Npr: moja prijateljica ima sina in ko je bil star 4 leta je dobil rota virus, pa je ženska mahnjena na čistočo in pazi na vse možno. Zato, nikoli ne veš, kaj kje preži nate.

Da ne bo pomote in zamer, to je samo moje mnenje in če pogledamo še statistiko, koliko otrok zboli za rota virusom in da potem na koncu moraš otroka poslat v bolnišnico, ga raje cepim in plačam. Tudi pediater je mnenja, da če imam dovolj denarja, da ga naj dam cepit. Tudi on ima tri otroke in vse cepi.



(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
   RE: Desetke007
22.12.2007 15:57:40   
janja
mama06 - samo moje mnenje. Velikokrat sem že slišala, da so pri tistih, ki so mahnjeni na čistočo otroci bolj podvrženi raznim virusom in podobnim stvarem. Mi sicer imamo čisto, ampak nikoli nisem komplicirala, če je bil otrok umazan (pri igri, jedi, včasih je celo malo polizal po tleh - doma...) pa v 4 ih letih nismo imeli nobenega virusa (s tem, da sta otroka moje sestre preživela salmonelo in rota virus, pa smo bili v stikih). Pravijo baje, da mora otrok pojesti kg dreka, da je potem bolj odporen (pogovorno, ne dobesedno!). Tako, da punce ne pretiravajte s čistočo. Otrok mora priti tudi v stik z bakterijami, da se mu izoblikuje odpornost. Pa me popravite, če se motim. Je pa res, da je vsak otrok unikaten in nikoli ne veš kaj ga bo v življenju doletelo. Mi zato ne bomo dali cepiti proti rota virusu.

oktoberka - kako je z Zarjo?

pumpica za nos
- a vam, ko čistite nosek, smrkelj tudi potegne skoraj v cev? Tam potem ne moreš sčistiti s krtačko. Jaz spustim skozi vrelo vodo, pa je. Je pa ta pumpica drugače res super.

lane31 - lepo se imejte na zgodnji večerji. No, moja prababica pa 24.12. praznuje že 98 rojstni dan. Tako, da gremo v ponedeljek k njej (v dom), da ji čestitamo. Je pa še lepo pri sebi, le mobilna ni več dobro (pred leti si je zlomila kolk).


< Sporočilo je popravil janja -- 22.12.2007 15:58:17 >


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
   RE: Desetke007
22.12.2007 19:42:13   
skuštrana
Janja, se strinjam s teboj glede (ne) čistočeuser posted image Naša je bila včasih kot pujs, jaz jo kar pujsa pepa kličemuser posted image Je malo nagnjena k temu, da se full umaže pa je nič ne motiuser posted image Bolna je bila 1 krat (če odštejem prehlade) v treh letih user posted image

Jaz Arsena ne bom cepila za Rota virus, tukaj ga sploh nimajo, pa še pediater mi je rekel, da bolje da ne..Je revež će tako ali tako dobil cepivo proti tuberkolozi in heptitisu B...

Meni tudi smrkelj tja potegne, tudi vodo spustim skozi pa je..


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
   RE: Desetke007
22.12.2007 19:59:24   
Jenny Anny
Za rota irus se jaz še nisem odločila, ampak sem kar nekako za. Sestrin sinček ga je dobil pri 18m, pa ne v prav hudi obliki, pa je blo vseen kar hudo. Ko se je revček pokakal je bil do poppazduhe od drekca, kar teklo je vse od njega, smo ga lahko dal samo še pod tuš in dobesedno oprali. In glede na to da gre naša še v jasli, sem res skoraj bolj za kot proti.

Bolečina v nožnici se tud men še občasno pojavlja (pa sem mela sam 2 šiva).

Spanje: sinoči smo spet imeli kalvarijo, se je drla od 18ih pa do 23ih, če bo tako naprej bom sam šla nekam. Pa sploh nič ne pomaga, ne nošenje (no to še najbolj pomaga), pa zize ne pomagajouser posted image ? Študirala sem, da je mogoče kaj narobe z mojim mlekom? Ker ko sem jonocoj dala na zize tudini hotela jesti (user posted image neko štrajko ste omenjale, da nočejo jesti, kaj to pomeni). Ker danes čez dan je pojedla sam tolko kolkor je blo nujno, da ni bila lačna, potem pa se je muzala, potegnila enkrat dvakrat in potegnila dojko full daleč. Se mi zdi, da mam zize ko jazbečar ušesa danesuser posted image )

Če po pravici povem sem prav vesela da dojim, če pa še bolj po pravici povem, bom pa še bolj vesela, ko bom nehala. Skoz mamo sranja s tem dojenjem. Ko sem mela menstro je bla 4 dni ko user posted image , se je drla cele dni, potem sem mela manj mleka in je bil spet user posted image , dokler nisem pogruntala da je revca lačna, zdaj spet bogve, kaj je,.... Tako da sedaj resno razmišljam, da bi zaprla mlekarne, in šla na prilagojeno mleko, dojenje bi imele pa sam še za cartanje, kaj pa vem, saj nisem dost pametna več.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
   RE: Desetke007
22.12.2007 20:54:16   
jasna
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  spet me je skenslal. AAAAAAAAAA Še enkrat:

Jenny, nekaj o doječi stavko skopirano iz foruma dojenje na MON:
Možni vzroki za doječo stavko so:
- vnete bradavice pri materi
- vnetje ušeska
- gljivice, soor
- otrokov temperament: otrok hoče TAKOJ, mi ga gremo pa prej previjat
- zobenje (ja lahko ŽE!)
- preveč stimulacije iz okolja (preglasna glasba, svetloba, hrup, starejši otroci)
- mati ima preveč mleka, dojke so trde in otrok ne more zagrabiti
- nepravilen položaj otroka pri materi
- nepravilen položaj na bradavici
- otrok ima dudo ali dobiva hrano po steklenički, t.i. "sesalna zmeda", saj je sesanje dude ali stekleničke tehnično popolnoma drugačno kakor molzenje mleka iz dojk (otrok tako napačno sesa samo bradavico)
- če mleko z izcejalnim refleksom ne navre dovolj hitro, otrok pa hoče takoj
- otrok ima povišan mišični tonus in se krivi nazaj, ima težave s položajem
- travmatičen, medicinski porod z veliko intervencij in analegetikov
- ločitev matere od otroka po rojstvu
- porodne poškodbe (ključnice, izpahi kolkov ali ramen)
- mati preveč umiva prsi in uporablja močno milo ali deodorant ali spremeni deodorant in otrok ne prepozna materinega vonja
- stres in občutljivost matere, katerega otrok začuti

Kako si pomagati?
1. najprej zagotovite, da bo dojenje potekalo v mirnem, toplem,prijetnem okolju. Naredita si gnezdo.
2. Otroka podojite TAKOJ ko se zbudi, vse ostalo lahko počaka.
3. POGOSTO DOJENJE, ne glejte na uro!
4. PRAVILNO PRISTAVLJANJE - poskušajte različne položaje
5. PRAVILEN POLOŽAJ NA PRSIH. Otrok MORA zagrabiti čimveč areole, bradavica mora biti globoko v ustecih, otrok naj bo zarit v dojko. Nosek bo odmaknil sam, če ne bo mogel dihati. Otrok mora dojko MOLZTI, ne le sesati bradavice. Če ima otrok majhna usteca, mati pa velike bradavice, potem pomaga t.i. sendvič prijem.
6. V tej vročini je lahko obema materi in otroku ob telesnem stiku prevroče. V pregib komolca dajte razgrnjeno pleničko ali se dojita leže na boku, tako da je stiskanja (in lepljenja od vročine) čimmanj.
7. Otrok je en sam čuteči organ (R. Steiner). Morda deklica čuti vašo travmo in vaše občutke, ki ste jih prestajali, ker je imela medicinski poseg. Ne pozabite nase, veliko počivajte in se poskušajte pred dojenjem pomiriti. Če vas bo že vnaprej strah, kako bo, bo dojenčica to začutila in začaran krog je sklenjen.

 
dodala bi še spremenjen okus mleka med menstruacijo.

Lej, jaz sem velika zagovornica dojenja, ampak bom zadnja, ki bi ti kaj očitala, če se odločiš malo odstaviti. Ampak šele, ko prebereš vse na to temo, preizkusiš nove prijeme in se okrepljena z znanjem šele nato odločiš. Takrat te pa podprem ker sem mnenja, da je zadovoljna mama najpomembnejša za zadovoljno deteuser posted image . Bi ti pa svetovala vztrajanje vsaj preko zime, ko bodo glavne bolezni mimo.

Glede rota virusa. Tudi če si bolestno mahnjen na čistočo, ga še vedno lahko fašeš. Poznam statistiko, oboleva veliko otrok, a le manjši procent dejansko potrebuje hospitalizacijo. Tudi jaz sem doživela ko dete s 40 vročine je, pa bruha, pa spet lačen je, pa spet bruha, blato pa teče mimo pleničke po nogi in naredi na tleh lužico. in to po 15x v enem dnevu. Vendar pa infekt pusti za sabo delno imunost. Vsaka naslednja infekcija poteka v blažji obliki. Naša dva sta ob zadnji vrtčevski epidemiji samo enkrat driskala in konec. Nič vročine, nič bruhanja, brez ogroženosti za dehidracijo. Zato ne bom cepila. Imam raje prekuženost in večjo odpornost otroka. Bi pa rada cepila deco proti virusu klopnega meningoencefalitisa, pa vsako leto zamudim začetek cepljenjauser posted image . Potem pa ko nora iščem klopeuser posted image .

No, če se kateri ne da brat tudi nič hudegauser posted image
LP

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
   RE: Desetke007
22.12.2007 21:29:28   
Jenny Anny
jasna hvala za pojasnila, mi je takoj malo lažje za tolažbo in vzpodbudo. Bom res probala vztrajat še do konca zime, če se bo le dalo. Saj se trudim tud jaz in brskam po netu in sem našla že velik uporabnih stvari.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
   RE: Desetke007
22.12.2007 21:54:28   
živa
Danes smo bili v Ljubljani, sva šla z možem za eno urco na kuhan vinček, ta večji je bil v zimski vreči v vozičku, ta mali pri meni v traku; jaz sem hodila z otrokoma naokrog, da je ta večji lučke gledal, možek pa je čvekal s prijatelji. Zdaj je mož šel sta večjim v posteljo, mali pa spi, smo ga samo prestavili iz lupinice v posteljo in slekli. Ko pride mož iz sobe, si bova pa privoščila tatarski biftek, ki nama ga je moja svakinja včeraj dala, njami. Evo, že gre user posted image .

Jasna, user posted image  kdaj je najbolje otroka dat cepit proti klopnemu meningoencefalitisu, pri kateri starosti? Jaz sem ta večjemu tudi že pri pol leta jemala klopa iz stegna, potem me je pa skrbelo, ker je imel mesec dni vsak dan nizko vročino iz še danes nepojasnjenega vzroka. Bi dala oba cepit, ker živimo na vasi.ž

Čistoča: jaz sem tudi zagovornica teorije o kili dreka. Imam izgovor za nepospravljanje user posted image .

Pumpica: enako kot janja in skuštrana, sperem z vročo vodo, kadar mi smrkelj uide v cev.

Grem jest in, upam, pogledat kak film, dokler se mali ne zbudi,

lp,

živa

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
   RE: Desetke007
23.12.2007 8:51:03   
lane31
Jutro.....me je bilo malo strah kako bo pikica v gostilni....pa so jo vsi tako občudovali,da imamo res luksuzno dete user posted image user posted image
Spala je kot polhec (sem vzela zraven torbo iz vozička) zmes pojedla in
vsakega obiskovalca prav pametno gledala user posted image  in spet zaspala
Kak je fajn,če dete ni vajeno spat v tišini.....pri nas je več ali manj skozi galama
in se ne oziramo na to kaj delamo čez dan ko ona spi .
Ob 22h smo bili doma...sem jo porihtala in je spala do 7h user posted image user posted image


(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
   RE: Desetke007
23.12.2007 9:29:25   
skuštrana
Jasna, kaj ni vseeno kdaj cepiš? V Celju cepijo celo leto, samo razmik med dozami je manjši, če je sezona klopov ža blizu user posted image

Živa, prav fajn je prebrat tvoj post, kar pršti od optimizma in veselja...Po tistem zadnjičuser posted image user posted image

Jaz pa zdejle pijem kavo n berem svoj jutranji časopis RRuser posted image

Imamo danes na kosilu taščo in tasta , jutri pa grem na pogrebuser posted image user posted image user posted image Nič kaj veseli prazniki ne bodo tole, še jelke nismo naredili, ker gremo jutri itak v Slo in bomo tam....user posted image user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.