|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
21.12.2007 10:36:18   
pony
Hojla!

Samo na hitro se javim, ker ni časa.
Smo imeli v sredo UZ kolkov in ji pogledajo in pravi zdravnica ni prav še prerasel hrustanec ali nekaj podobnega. Potem pravi sestra ja kje imate pa plenice. Sem rekla nimam.Po rojstvu je bil Uz v redu in so rekli, da jo lahko samo v pampersko povijam, ampak sem jo vseeno 2 meseca na široko. Potem pa še zdravnica vpraša sestro, če mi je pokazala široko povijanje, sestra pa takoj ja saj nima plenic. No in končno reče zdravnica, da seveda ne ker je bil prvi UZ v redu.No in sedaj so naši kolki 1B in moramo do konca januarja povijati široko in potem na kontrolo. Se mi zdi prav neumno, da dajejo ob odhodu iz Po navodila za normalno povijanje. Sicer zdravnica pravi, da se to tudi zgodi in ni nič hudega, ker pomeni, da so kolki samo malo nezreli za to starost.

Je imela katera od vas take izkušnje?

Pri nas smo vse prejšne otroke povijali tri mesece široko in je bilo pri vseh v redu.
Sedaj se pa žrem, da sem sama kriva, ker je nisem še tri tedne več povijala.

Ah bo že.

Zunaj je sonce in bomo šle počasi ven.
Drugače pa pedijatrinja, ki svetuje na med. over. net pravi da lahko grejo otroci ven tudi ko je mraz, le ko je malo bolj pod nulo naj jim zaščitimo nosek s tetra plenico, da ne dihajo prav hudo mrzlega zraka.
Pri nič stopinjah pa tega ni treba.

Naša user posted image  se je naveličala biti sma na tleh, na blazini zato lepo se imejte.

Pony

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
   RE: Desetke007
21.12.2007 10:52:36   
pingi
Meglen in hladen pozdrav!
 
Kako sovražim to vreme, ko vem, da imajo drugje sonce, mi pa smo v tej »nizki oblačnosti« in minusuuser posted image
Včeraj tako prvič po dolgem času nisva šla ven z vozičkom, ampak samo na polurni sprehod v kengurujčku. Danes pa tudi ne kaže nič bolje.
 
Tudi pri nas imamo igralni center Sončni vrt; sem ga kupila že pred dvema mesecema (je bil tudi 50 evrov), ampak ga uporabljamo šele zadnje čase. Sicer bolj kot podlago za najino igranje-telovadbo. Drugače pa mu kakšno igračo iz centra obesim na lok na ležalniku in se potem zabava z njo (ker če ne je kar zmeden, ker je toliko stvari za gledat), zraven pa se slini ko nor. Ne vem ali je to od silnega navdušenja ali od napora, da zagrabi igračo.
 
Kopamo (v banjici in z milom) se enkrat na teden, drugače pa ga ponavadi kar posedim v umivalnik in ga tam umijem s tekočo vodo. Pa mu kar ustreza. Pa z malo olja ga namažem oz. zmasiram od trebuščka do podplatov, ker je to pač del večernega rituala.
Smo pa včeraj zvečer prvič doživeli neutolažljiv jok, ko je bilo treba it spat. Sploh ne vem kaj  ga je prijelo? user posted image Vse je bilo normalno; kopanje, potem sva šla gor v spalnico, pa zapojem pesmico, začne jest in po dveh minutah jokat ko dež. Nič ni pomagalo; še najbolj se je umiril na rami. Če sem mu dala joško je pa še bolj zarjovel. No, po pol ure se je le umiril in začel jest.
Joj, sploh si ne predstavljam, kako mora bit pri nekaterih izmed vas, ko imate take štale vsak večer. Ne vem, očitno res postaja ful dovzeten za dražljaje iz okolja in potem mora to »sprocesirat«.
 
Pa da še malo pojamram. Prdenje oz. napenjanje. To je pri nas največji problem, ki krati spanec našemu fantu. Namreč vse je OK, zaspi, a po približno uri do dveh ga začne napenjat in potem prdi. Včasih to prebrodi samo z godrnjanjem in obračanjem glave, ponavadi pa ga čist razpeni in se zbudi in joka dokler se ne prikaže joška. Potem parkrat povleče (ker seveda še ni dovolj lačen) in se mi smeji in začne pogovarjat. Saj podnevi še to kar gre, ampak ponoči...
Vprašanje: ali te razne kapljice delujejo tako, da mu olajšajo, da lažje prdne ali kako drugače?
Nekaj mi je ena pravila, da naj bi utekočinilo pline, ki nastanejo v črevesju (npr. Sab simplex kapljice). Veste kaj o tem?
 
Janja, še enkrat hvala za darilo! Jaz pa čakam, da mi Božiček prinese hotsling (upam, da še pred novim letom).user posted image
 
Kasija, a to si kar sama sešila? Bravo! user posted image A imaš doma šivalni stroj? Jasna, ti pa si res multipraktik. Ko sem brala posta od vaju z Živo, me ja kar stisnilo. Sicer si z možem želiva imeti vsaj tri, če ne štiri otroke, ampak včasih je že s tem enim več kot dovolj dela in skrbi.
 
Mere sporočimo v začetku januarja, ko bomo imeli pregled in cepljenje, čeprav smo že bili stari 3 mesece. Je pediatrinja rekla, da naj raje kasneje pridemo na cepljenje, ker se je Jaka malo prej rodil.
 
Srečanje; upam, da se kmalu kaj zmenimo. Paše malce poklepetat.user posted image
 
Upam, da bo kdo prebral tale roman...

(odgovor članu pony)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
   RE: Desetke007
21.12.2007 11:10:49   
mama06
Pingi roman je prebranuser posted image user posted image

Res ste ene ustvarjalne z rčnimi spretnostmi, meni to ne uspeva. Sem bolj pratkični tip user posted image

Klaudia, pozbila sem ti povedati, da sem si nabavila zbiralnike mleka in je super. Čez dan ga zberem kar precej in zvečer marsikatero zbrno mleko porabim, da se naš pri krčih umiri in mu not zmešam kapljice.

Da se malo pohvalim za današnjo noč. No za nas je to nepredek, saj je spal od 11:30 pa do nekaj čez tri in sva se lepo leže v temi nahranila v 10 min in oba skupaj s trebuščki zaspala do petih, ko se je nekaj začel oglašat. Sem ga obrnila na drugo stran, da bi se podojila in je vmes zaspal do 6:30(brez dojenjauser posted image ), nakar se ati zbudi in cel presenečen ugotovi, koliko je ura in da je mali celo noč prespaluser posted image user posted image . Sem se tako nasmejala, ko sem mu dejala, da sploh ne ve, da sva se vmes dojila. Skratka, danes smo vsi zadovoljni, še najbolj pa ati, ko se je naspal in je sedaj na smučanjuuser posted image user posted image

Sedaj pa čakam kolegico, da pokliče, če greva skupaj ven na sprehod.



(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
   RE: Desetke007
21.12.2007 12:06:51   
noa1
user posted image Tiste, ki imate sončni vrt, a ste dobile zraven tudi razvojno tabelo (meter), ker na internetu piše da je zraven, jaz pa je nisem dobila.

Sva blazino včeraj sestavila in komaj čakam, da jo sprobamo. Ne bomo nič čakali do božička, ko se zbudi jo bova sprobali, pa da vidimo kako se bo odzvala. Včeraj sva imeli žurko do 2 zjutraj, ker spet ni hotela zaspat ( mislim da jo je malo zvijalo in jo je to zbujalo, potem pa taki užaljeni jok in bi se samo nosila). Na koncu je spet pomagala salsa. Sem ugotovila, da ji tako rukanje full paše in zaspi na moji rami, čeprav se meni zdi neudobno zanjo. Hvala bogu pa je potem spala skoraj do 7.30, ko je moj šel v službo. Sedaj pa spet spi.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
   RE: Desetke007
21.12.2007 12:48:12   
oktoberka
No, da še js mal pojamram... Mi se pa zadnje ene 3 dni al pa 4  ponoči zbujamo na eno uro al pa dve... user posted image Sva z možem že čist gotova. Sploh ne vem kaj ji je. Zaspi ful lepo, sam kaj ko se takoj zbudi. Mal sem razmišljala, če je od mleka v prahu, ki ji ga zadnje nekaj dni dodam po dojenju zvečer. Pa zdej ne vem a jo od tega napenja, ker tud prdi kar precej, čeprav je to tud že prej. Al pa druga možnost, da se zbuja zato, ker ima revica tako zamašen nosek da komaj diha. Lahko da se od tega zbuja. Nimam pa pumpice-sem jo danes Riji naročila in upam da mi jo bo poslala. Ji sam s fiziološko spiram, sam NČ ne gre ven!!!! Tko da sem že čist obupana. pa tok lepo je že pančkala. Po 6 urc-zdej pa tole. Pol pa valda tud nč ne poje po eni uri spanja, ampak sam parkrat potegne in zaspi. Js pa se vležem, komi zaspim in jovo na novo.user posted image user posted image user posted image

Pa po tem mleku ma tud ful smrdeč kakec pa tak bolj gost je pa ful po skisanem smrdiuser posted image

 Janja, a res, kar darilce? Lepo od tebe.  Hvala!!

Kasija kdaj je že termin za masažo?

Skuštrana mislm da si ubrala super metodo, kako starejšemu približat dojenčka da ga vzljubi! Velik staršev ne ve kako bi se lotili tega. Ti si super napisala! Otroka čiveč vključevat v vse kar se z dojenčkom počne. Naj pomagajo starejši. To se jim ponavadi zdi imetnitno in pri tem uživajo, pa še vam lahko pomagajo!

Zdej pa grem mal se igrat z Zarjo. Igralno blazino obožuje. Zdej je že čist na tem da pogrunta kako z roko udarit ob igračko da zaropota. Super je!user posted image

Aja, prosim da mi zaželite danes mirno nočuser posted image

Lp


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu noa1)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
   RE: Desetke007
21.12.2007 12:52:43   
skuštrana
Misk cena je 400g novolaca je 54kn...

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
   RE: Desetke007
21.12.2007 12:53:38   
oktoberka
Še neki sem pozabla vprašat. Js mam ful mleka. Ko Zarja neha pit, si ga lahko stisnem ven pa šprica v loku. Tko da to sem 100% da ga imam zadosti. Samo se mi je začel dogajat da Zarja noče pit. Na levi dojki jo kar od časa do časa pič in se dere kot jesihar in noče vlečt. Pol jo dam na desno je ok. Včas pa tud na desni noče. Pa dam flašo, pa pije, pa umaknem, pa hitro pristavim dojko in pije nekaj časa in spet začne brcat in mahat z rokami in spet noče... To se dogaja lahko v nedogled, dokler ji ne dam mleka v prahu. Mam občutek kot da bi se sama začela odstavljat. Aja, pa zvečer če nam znese da lepo poje,pa ko se sama odstavi, ji dam za foro še mleko v prahu in mi vedno poje sigurno najmanj 30 če ne več,. Zdej pa ne vem, a je možno da moje mleko ni dovolj hranljivo in kalorično zanjo? Pa da je zato skoz lačna in da zato tud premalo pridobiva nateži? To mi je nareč ena dala mislit...user posted image

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
   RE: Desetke007
21.12.2007 13:01:33   
skuštrana
Oktoberka jaz ga na tvojem mestu ne bi sračkala s flašo, lahko da dojko zavrača zaradi tega, ker po flaši lažje teče...Če ti po dojenju spije še dodatek to ne pomeni da je lačna, lahko da je to samo nenutritivno sesanje...Pač dojenčki radi sesajo, mogoče se tako pomiri...Daj ji dudiko in če je res lačna je ne bo sprejela.  

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
   RE: Desetke007
21.12.2007 13:06:33   
Klaudia
kasija78 - v službi nisem še nič konkretnega zrihtala. samo se mi res ne da več ukvarjat z njim (šefom). Najraje bi podpisala tisto pogodbo do konca porodniške, samo da se ga že končno rešim. user posted image

pingi - meni so rekli, da kapljice pomagajo, da se lažje sprdijo. Na kakšen način pa žal ne vem... tržiške kapljice naj bi tudi rahlo pospešile prebavo in s tem zmanjšale krče

mama06 - super da ti pridejo prav zbiralniki. Meni so najbolj pomagali ko me je bolela bradavica... sej res valči - sem potem ugotovila kaj je bilo krivo, da me je tako bolela cela dojka. Dan prej je Lia en obrok prespala ker smo se vozili, nisem pa imela s sabo črpalke, da bi si mleko sčrpala. Ker je bilo mleka preveč, me je vse začelo bolet. Bolečina je izginila sama po sebi čez 2 dni.

oktoberka - lahko pa tudi tako probaš, da si svoje mleko izčrpaš in ji ga daš po flaški. Če ga ne bo pila, se res odstavlja, če ga pa bo, se ji pa ne da vlečt na dojki (kot je rekla skuštrana)

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
   RE: Desetke007
21.12.2007 13:08:10   
oktoberka
Sam ona je dojko že prej zavračala, zato sem pa se pol odločila za flašo. Drgač se ne bi. Sam a mislš da bi, če bi bla sita, bla zmožna popit še najmanj 30?


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
   RE: Desetke007
21.12.2007 13:09:28   
oktoberka
Mojga po flaši noče. Sem probala. Zčne se pačit pa ven pljuvat.

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
   RE: Desetke007
21.12.2007 13:10:51   
oktoberka
Klaudia a mi lahko daš cifro od te lekarne, ker bi js tud kupla te kaplice. Mi je Myliconov lih zmanjkalo.

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
   RE: Desetke007
21.12.2007 13:14:45   
Klaudia
Sej ti jih lahko jst zrihtam, da ne boš plačevala poštnine. Moj je ravno danes v Tržiču in jih lahko kupi če hočeš.

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
   RE: Desetke007
21.12.2007 13:25:47   
mišk
Skuštrana, hvala za informacijo!user posted image  

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
   RE: Desetke007
21.12.2007 13:27:43   
oktoberka
Dej pol bi te pa res prosila da i jih kupi, pa se dobimo in ti dam denar! Hvala ti!

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
   RE: Desetke007
21.12.2007 13:40:57   
jasna
Živjouser posted image

Ditta, mi Neli kopamo (če je le čas) vsak dan samo z vodo, milimo 1x tedensko. Saj ni umazana, ampak, kot so ostale napisale, je to del večernega rituala.

Noa1, mi imamo blazino na tleh. Ker smo še vedno brez praga na vhodu, pod rob vrat postavim zvito deko in ne piha. Na tla jo dam vedno kadar je zadovoljna. Če se okoli veliko dogaja zdrži tudi pol ure ali celo več. Včasih pa začne že po par minutah protestirat in jo dvignem.

skuštrana, user posted image  se spomnim, ko je po rojstvu mlajšega falota tudi večji hotel "zizat". Pa sem mu ponudila in se je obrnil stranuser posted image

Jenny, jaz malo vedno vozim zadaj. Če imaš možnost, pa je super spradaj. Se včasih zgodi, da začne jokat, ampak je vsaj na varnem.

Kasija78, super, da ti je uspelo. Če bi pa rada dodala elastiko, si pa vabljena k meni.

pingi, če se Neli čez dan preveč dogaja je zvečer tudi jok. Jo moram kar malo nazaj držati, da ni preveč stimulirana. Sab simpleks delujejo na mehanski osnovi in zmanjšujejo napetost na steni črevesja. Tako se dete lažje sprdi. Mislim, da bi vam lahko pomagale. Ostalih kapljic ne poznam.

mama06, če vprašaš mojega možička, tudi vsi naši že od rojstva spijo celo nočuser posted image . Se nikoli ni zbujaluser posted image

oktoberka, želim ti mirne nočiuser posted image

No, pri nas se je življenje vrnilo v normalouser posted image . Včeraj smo celo naredili voščilniceuser posted image . Moram pa povedat, da se je Neli obrnila iz hrbta na trebuh! Mlajši sine je z vročino doma, Neli je bila na svoji blazini in je zraven nje na tla iztresel škatlo kock. Mala se je od vsega hudega kar obrnila, potem pa z grozo v očeh zagnala alarm. Oba sta bila čisto trda od strahu, jaz sem pa komaj zadrževala smehuser posted image .
Se tipkamouser posted image . LP

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
   RE: Desetke007
21.12.2007 13:42:25   
skuštrana
Mojga po flaši noče. Sem probala. Zčne se pačit pa ven pljuvat.


Pol verjetno ni lačna....Arsen se tudi včasih joka pa mu jaz tiščim dojko, ker mislim da je full lačen pa jo noče, se samo krega in se začne še bolj dret..Pol pa dojko pospravim in se ukvarjam z njim, recimo se pogovarjava, igrava in je spet veseluser posted image   Mogoče Zarja pač ni več lačna, ampak samo rabi tvojo bližino, pozornost...
Če drugače lepo napreduje se ne sekirat če se premalo redi. Je pač bolj suhe sorte...Škoda bi bilo, da sedaj pristanete na dodatku, k vama je dojenje lepo steklo. Koliko se je pa zredila v enem mesecu?

Oktoberka še tole če ti ponoči ne spi je zaradi prehlada..


< Sporočilo je popravil skuštrana -- 21.12.2007 13:53:41 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
   RE: Desetke007
21.12.2007 14:12:23   
oktoberka
Pol verjetno ni lačna

Ja sam če ji dam pa pol v prahu, pa poje.user posted image


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
   RE: Desetke007
21.12.2007 14:14:42   
noa1
Sva sprobali didaktično blazino in je superuser posted image user posted image user posted image . Za prvič je zdržala na blazini dobre pol ure. Je mama lahko zraven svoje omare pospravla. Nabolj ji je všeč ptiček ker ima ropotuljico in ga lahko boksa...se je največ z njim igrala. Igrače ob strani še niso tako zanimive ker je bila na pouštru, ki je bil zraven. V glavnem, jaz sem zadovoljna. Imela pa sem jo kar na razgrnjeni postli.
Ni pa mi dalo mira in sem klicala na BC glede metra, pa so mi sporočili, da je prišlo do napake na internetu in jo bodo popravili. Metra torej ni zraven. Se mi ni dalo debatirat z njimi glede zavajanja potrošnikov itd.... ker bi pred nosečnostjo zagotovo zatežila. Sedaj se mi pa ne da več.

Sub simpleks: meni je P razlagala da naredijo nek filter po črevesju ali nekaj takega in jih je zato treba dajati pred vsakim obrokom...no, nam te kapljice niso pomagale.

Oktoberka: želim vam mirno noč in dosti spanja (sebi tudi)

Avto: zaenkrat se je še vedno vozila zadaj, je pa res, da še nisem šla sama kam z njo z avtom. Na srečo je P in bolnica tako blizu, da lahko hodiva kar z vozičkom

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
   RE: Desetke007
21.12.2007 14:19:00   
skuštrana
Oktoberka, mogoče poje zato, ker je tisto mleko dobrega okusauser posted image . Saj veš, ti tudi poješ bombon tudi če nisi lačnauser posted image

Jaz bi na tvojem mestu čisto nehala s hranjenjem po flaši, tudi čaja ji ne bi več dajala, če ji ga daješ. Probaj ji čaj dajat z žličko. Vztrajala bi par dni samo na dojki.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
   RE: Desetke007
21.12.2007 14:21:04   
živa
Skuštrana - vključevanje otroka v skrb za dojenčka: to pri nas ne deluje, razen če bi ga prisilila user posted image . Ene dvakrat je z muko prinesel pleničko in enkrat v namazal rito, ko ga je babica previjala, drugače sploh ne sliši na prošnje, če mi pomaga, oziroma jo odjadra ven iz sobe, kolikor hitro moreuser posted image . Vedno, ko me je gledal pri dojenju, sem mu ponudila dojko, če bo poskusil tudi on, pa ni hotel. Če želi, ga dam v dojenčkovo posteljico, mu navijem mobil, da ga gleda kot dojenček, zadnje dva dni greva na sprehod z vozičkom, da se ne vozi samo dojenček ipd. Pa vedno mu govorimo, da on lahko je bombone, dojenček ne, da je mamica tako vesela, ker lula v kahlico, da dojenček tega še ne zna, pa koliko stvari on že obvlada in jih bo lahko pokazal dojenčku ipd. Dojenček mu je v porodnišnici dal darilo, ob prihodu domov nekaj prinesel, dal vse sladkarije od Miklavža ... Poleg tega greva sama enkrat na teden na telovadbo, kadar dojenček spi ali ga kdo prevzame, se sama igrava, obe babici se igrata sami z njim, šel je sam na dvodnevne počitnice k najljubši babici ... Nisem dovolj pametna, da bi vedela, kaj naj še naredim, da bi se počutil ljubljenega.user posted image Saj občasno da lubčka dojenčku ali ga poboža, tudi tepe ga ne in niti me ni strah ju pustiti sama v istem prostoru, vidim pa, da je nesrečen, kadar se moram posvetiti dojenčkovim potrebam (dojenje, previjanje, kopamo ga le občasno), tako da imam prav slabo vest, ker se zaradi starejšega ali pa preutrujenosti z dojenčkom praktično nič ne pogovarjam ali se z njim igram user posted image .

Naslednja dva tedna je možek doma, user posted image upam, da se bo stanje izboljšalo. user posted image

Mali se je do sedaj ene trikrat prevrnil (ne obrnil) s trebuha na hrbet, ko je pasel kravice, in kdaj pa kdaj se tako lepo nasmehne, da sem čisto stopljena user posted image . Krči: nespremenjeno user posted image .

kasija, hvala za informacijo o bodijih, upam, da bomo uspeli iti pogledat, samo me ne vleče preveč v to praznično gužvo.

No, mali joka, se slišimo,

lp,

živa


(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
   RE: Desetke007
21.12.2007 14:30:30   
skuštrana
tako da imam prav slabo vest, ker se zaradi starejšega ali pa preutrujenosti z dojenčkom praktično nič ne pogovarjam ali se z njim igram .


Živa, ne imet slabe vesti, ker starejši to čuti in te še bolj zeza. Jaz ti verjamem, da si naredila vse kar je v tvoji moči, nekateri otroci so pač takšni da potrebujejo več časa, da se navadijo na novo situacijo..Nekateri otroci svojih sorojencev ne sprejmejo nikoli. Upam, da se pri vas situacija kmalu popravi, ti verjamem da ti ni lahko...user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
   RE: Desetke007
21.12.2007 14:40:13   
oktoberka
Živa držim pesti da se bo stanje kmalu izoljšalo. Si pa predstavljam da se počutiš grozni in obupano! Ne vrži puške v koruzo, bodi vztrajna in se drži!!user posted image user posted image

Moj bo tud zdej do 7.1. na dopustuuser posted image user posted image user posted image user posted image Se že prou veselim da pride zdele iz službe in da začnemo uživati skupno družinsko življenje- pa čeprav nenaspaniuser posted image


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
   RE: Desetke007
21.12.2007 14:56:28   
Jenny Anny
Starejši imajo ponavadi res kake izpade ljubosumja do mlajših bratcev in sestric, ki pridejo.
Jaz sem bila 14 dni nazaj na obisku pri mojih starših in je prišla sestrina hčerka, ki je stara 3leta in smo se prav nasmejali, čeprav je blo v bistvu žalostno. Jaz sem našo previla,ker je bila polulana (čez 15 min se je v hlače polulala sestrina hčerkica), potem sem našo podojila, sestričnica je full gledala kaj naša mala počne na dojki. No in potem je naša zaspala in se je sestričnici ravno tako začel fulll spat, pa v dekco jo je blo treba zavit. No in potem so odšli domov in tamala prijavi mami jaz sem lačna, pa ji sestra vpraša kaj bo, pa tamala pravi jaz bom pa iz zizike papala, tako kot dojenček.
Hudo, kaj hočemo.
Zato sočustvujem s tabo živa, ker to je res hudo.

Sončni vrt, mi smo dobili nekaj zraven ja, neki meter al kaj, saj se ne spomnim več dobro.

No lepo se imejte, jaz pa moram še dokončat kosilo.

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
   RE: Desetke007
21.12.2007 14:58:21   
mama06
oktoberka,tudi jaz sem v enem obdobju mislila, da moje mleko ni dovolj hranljivo in sem to omenila pediatru, pa je rekel, da takega mleka ni. Ker če ga imaš, je za tvojega otroka edino najustreznejše hranilo. Lahko se edino zgodi, da ga imaš premalo. In če otrok po dojenju potrebuje do 50 ml dodatno hrane, dodatek ni potreben in ni lačen. Je samo sesalni refleks. Jaz čez dan zbiram mleko, ki priteče iz druge dojke in ga dam zvečer za pojest, ko ima krče, noter pa zmešam Lefaxin kapljice. Če drugo ne, vsaj bolj v miru poje in uspava se zraven, včasih nam uspe in celo zaspi( beri: nikoli pred 22:30) Na tvojem mestu ne bi dajala dodatka, saj potem boš slej ko prej pristala samo na flaški.

Midva sva pa bila sedaj eno uro zunaj in je mrzlo ko user posted image . Mali je spal ko top.

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Uporaba kolesarske čelade
abee

Zakaj ne nosite kolesarske čelade med vožnjo po mestu?

Ker ne paše k mojemu izgledu (17%)

Ker mi pokvari frizuro (17%)

Ker je predraga (7%)

Ker se počutim varno tudi brez čelade (34%)

Ker mi postane v napoto, če parkiram kolo in hodim po mestu (24%)


Število vseh glasov: 87

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!