živa
|
Skuštrana - vključevanje otroka v skrb za dojenčka: to pri nas ne deluje, razen če bi ga prisilila . Ene dvakrat je z muko prinesel pleničko in enkrat v namazal rito, ko ga je babica previjala, drugače sploh ne sliši na prošnje, če mi pomaga, oziroma jo odjadra ven iz sobe, kolikor hitro more . Vedno, ko me je gledal pri dojenju, sem mu ponudila dojko, če bo poskusil tudi on, pa ni hotel. Če želi, ga dam v dojenčkovo posteljico, mu navijem mobil, da ga gleda kot dojenček, zadnje dva dni greva na sprehod z vozičkom, da se ne vozi samo dojenček ipd. Pa vedno mu govorimo, da on lahko je bombone, dojenček ne, da je mamica tako vesela, ker lula v kahlico, da dojenček tega še ne zna, pa koliko stvari on že obvlada in jih bo lahko pokazal dojenčku ipd. Dojenček mu je v porodnišnici dal darilo, ob prihodu domov nekaj prinesel, dal vse sladkarije od Miklavža ... Poleg tega greva sama enkrat na teden na telovadbo, kadar dojenček spi ali ga kdo prevzame, se sama igrava, obe babici se igrata sami z njim, šel je sam na dvodnevne počitnice k najljubši babici ... Nisem dovolj pametna, da bi vedela, kaj naj še naredim, da bi se počutil ljubljenega. Saj občasno da lubčka dojenčku ali ga poboža, tudi tepe ga ne in niti me ni strah ju pustiti sama v istem prostoru, vidim pa, da je nesrečen, kadar se moram posvetiti dojenčkovim potrebam (dojenje, previjanje, kopamo ga le občasno), tako da imam prav slabo vest, ker se zaradi starejšega ali pa preutrujenosti z dojenčkom praktično nič ne pogovarjam ali se z njim igram . Naslednja dva tedna je možek doma, upam, da se bo stanje izboljšalo. Mali se je do sedaj ene trikrat prevrnil (ne obrnil) s trebuha na hrbet, ko je pasel kravice, in kdaj pa kdaj se tako lepo nasmehne, da sem čisto stopljena . Krči: nespremenjeno . kasija, hvala za informacijo o bodijih, upam, da bomo uspeli iti pogledat, samo me ne vleče preveč v to praznično gužvo. No, mali joka, se slišimo, lp, živa
|