Mamathea
|
Lepo pozdravljene Komaj sem se uspela malo javiti, saj je naš Tijan tudi en zelo živahen dečko, ni mu kaj preveč do spanja, saj ves čas gleda in gleda, rad posluša otroške pravljice in pesmice in še najbolj ga pomirja očkov glas. Res je mali pravi cukrček in čeprav zaenkrat nimam časa za čisto nič drugega kot samo za njega se ne pritožujem, saj mi je ta "nova služba" zelo všeč.Ker je Tijan v porodišnici zelo slabo zizal (imam vdrte bradavice in potrebujemo nastavke, pa žal v P niso imeli posluha za to, da bi mi ga pomaali pristavit...), pa je tako revček vredu začel jest šele, ko smo prišli domov iz P, tukaj nama pomaga ati... Zaradi tega, ker v P skoraj nič ni jedel je tudi mal izgubljal na teži in včeraj je patronažna rekla, da nam zdaj že dobro kaže, saj se že veselo redimo imamo pa urnik dojenja na 2 uri, ponoči pa na 3. V petek pride spet patronažna in bomo videli, če je mlekca dovolj, ali ne. Jaz se ful, ful trudim, pijem vse mogoče čaje za dojenje, jem polento kuhano na mleku, veliko kompota..., masiram prsi, hpdim pod vroč tuš... samo, da bi bilo mleka dovolj. Upam, da ga bo. Drugaeč se jaz počutim še dokaj utrujeno, pa še dva šiva sta se mi vnela, zašita sem pa do pol ritnic in me res boli, pa še en velik hematom se mi je naredil na desni ritnici in je mal neprijetno. Patronažna mi je popolnoma prepovedala sedenje, tudi na obroču ne smem sedet zaenkrat, pa saj bo minilo, včeraj je bil že en teden od poroda, ki pač res ni bil enostaven, sam še vedno trdim, da se je splačalo potrudit za našega angelčka. Modrc za dojenje imam jaz iz Muellerja in mi je kr všeč, amapk najraje pa uporabljam moj moderc v obiliki majčke, ki ga imam še iz nosečnosti in mi je res zakon, saj ga samo navzgor potegnem in že se veselo dojimo. Glede zelenjave, pa jaz jem tudi bučke, cvetačo, brokoli, korenček... vse to kuhao v uhici ponavadi, sadja si zaenkrat ne upam, samo kompot. Drugače nimam kakšne posebne diete. Zdaj pa se sirenca že oglaša in treba bo na hranjenje. aja še nekaj sem hotela vprašat, naš Tijan je ponoči vedno tako polulan, da vse soz pleničke pride, pa je lahko to Pamperska, Muellerjeva plenička, al pa katerakoli druga, skoz mu pride vedno, tak da si ne moremo privoščit, da ga ponoči ne bi previjali, saj je tako moker, da še posteljnino menjavamo. Kako jih vi povijate ponoči? Danes ponoči sem mu dala or plajške (benkice) in ga še čez na široko povila, da ja ne bi bil moker in je vžgalo, ampak vseen me zanima, če je še kakšna druga možnost. Če mu dam sam Pampersko in bodi čez je ves moker in plenička in bodi.... Lepo se imejte, pocartajte svoje zakladeke, midva se pa greva hranit in cartat.