Oranža
|
Pozdravljene punce, vas na hitrico pozdravim, mi2 sva šele danes prišla iz P., ker smo imeli malo štalo. Je bil na antibiotikih. No pa se je vse srečno končalo. Hvala vsem za čestitke. Za nazaj nisem še utegnila prebrati, ampak se bom potrudila. No samo na hitro da povem, da sam porod ni bil težak, rodila sem v 2 urah, imam 2 šiva, ki me prav nič ne bolita itd. V petek mi je skoz po malem odtekala plodovnica in cel dan sem mela neke popadke, no zvečer okoli 9 ure pa so se začeli gostiti, tako da sva ob 23.30 odrinila od doma s popadki na 5 min. V P. so me priklopli na ctg, odprta 4 cm, poadki se gostijo in so bili vedno močnejši. Skratka, klistir, malce popravkov na frizuri, potem poadki na 2 min, predihavanje, no in na koncu v treh potiskih je bil naš Timon zunaj. V glavnem je kazalo vse lepo in prav, zjutraj sva odšla na oddelek, so ga uredili, pregledali, s fantom je bilo vse ok. Potem sva začela s pristavljanjem, bil je neverjeten, popldamn je jedel 1 uro pri meni. No zvečer pa se je začelo...Začel je namreč hudo polivat plodovno vodo, ni več kazal interesa za dojko in bil zelo omotičen. Nakar so ga vzele sestre da ga imajo pod kontrolo čez noč, so ga aspirirali, ker v nedeljo ni bilo v redu so ga dali na infuzijo, za hrano še vedno ni kazal intersa, in je samo spal, čez noč je ostal še na infuziji, v ponedeljek zjutraj, so ga pregledali, je bilo vse ok, so rekli v torek gresta lahko domov. Treba je bilo samo še jest. Dopoldan sva se potem nekaj malega potrudila pojest malce sem mu dodajala, popldne zopet, brez intersa. Ga vzame proti večeru sestra, da ga poskusi nahranit, nakar pride v sobo DR. Kopačeva (hvalabogu da sem jo imela) in mi pove, da bodo Timona obdržali na opazovanju, ker je zelo neješč in zelo modrikast. Pove da ga bodo priklopli za srce in saturacijo kisika v krvi ter da bo dala narediti še dodatne preiskave, ker je zelo močno polival in je bil plodovnica zelena, kar je strupeno in da bo dala pogledati še bris te vode. V torek zjutraj mi pove da je Timon ponoči malo jedel, da mu je začela terapijo z antibiotikom, za vsak primer če se izkaže da je bila kakšna bakterija in da bi bilo dobro da do četrtka počakava da bo imela vse izvide. No končno sem Timona v torek dobila k sebi in sav začela z dojenjem s tem da sem si od nedelje zvečer mleko iztriskal in sem ga iz pon na tor ponoči nosila sestri da mu ga je zamešala v dodatek. V glavnaem v torek sva začela, počasi napredovala, ponoči pa se nama je odprlo in sva od 20.00 do 03.30 zjutraj samo jedla in sva se zredila za 40 g . No drugače saturacija je bila ok, srček ok, sladkor, kalij, natrij....vse ok, hemoglobin povišan, kar pomeni da ima gostejšo kri. No iz srede na četrtek ponoči sva se zredila še za 60g in danes so rekli lahko greva domov. Bris je bil pozitiven, in sicer je imel neko črevesno bakterijo, tako da sva do nedelje še na antibiotiku. Skratka konec dober vse dobro. Timona samo še dojim in mu dodam svoje mleko, ker si ga iztiskam, drugače mi bo prsa razgnalo. Uf sem se razpisala.....nč grem zdej mal počivat pa vas berem kdaj drugič....pošljem še kako slikco samo da pogruntam kako...dobrodošla navodila... Lp