|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrske levinje 2007
13.12.2007 10:42:23   
naraščaj
oj, mi smo bli pokonc od pol dvbeh pa do nevem kdaj. pol je pa proti jutru zaspala, ja valda na men.

ko jo odložim v poslo začne protestirt user posted image user posted image

saj bi se ponoč oglasla, pa ni znesl. pa še kištaje bla ugasnjena. skratka noč se je ponovila.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 551
13.12.2007 10:52:13   
Ilije
Ojla!

spanje v posteljci...mi se trudimo, da prespi noč v posteljici, do treh gre b.p., potem jo pa zadnjih nekaj dni vzamem na ta veliko posteljo, ker vsi veliko bolj mirno spimo. očitno jo je proti jutro zeblo v njeni postelji (centralna ugasne) in je zato vsake pol ure protestirala.

pleničke...uporabljamo poljske pamperske. Tu in tam nam ponoči na strani premočijo, kljub širokemu previjanju; ponavadi premočijo takrat, če jo bolj na hitro previjem in ne pazim dovolj, da so robovi res lepo prekriti.

dajica...vaša kaja je pa mal podobna naši Ajdi. In ne morem si kaj, da ne bi pohvala tud njene oblekce in deknce, FUL LUŠTNO... se vid da mi manjka nakupovanje dojenčaskith stvari za našo

IZVIRNO SPOROČILO: ajtak
Zascita- razmislja katera o mireni?? Men se slisi zelo zanimivo in mocno razmisljam o vstavitvi.

jaz definitivno razmišljam o mireni, ker bi rada dojila vsaj do prvega rojstnega dneva in do takrat ne pridejo v poštev tabletkeuser posted image  so pa po novem tud jasminelle in yarina na zelen recept, tko da to bi bila moja izbira če ne bi dojila. glede mirene me je pa mal strah imet tujek v telesu, čeprav vem, da ti sodobni vstavki niso tako grozni kot obročki, sam vseen... vsekakor bova imeli z G dolg pogovor o tem in če mi bo predlagala mireno, ne vem če mi je ne bo kar na poporodnem pregledu že vstavla, ker baje se tud to dauser posted image

jooly- glede citiranja vse razumem samo to ne, kako naj besedilo ki ga odprem v posebnem oknu (in bi ga rada citirala) kopiram v okno v katerega jaz pisem, ker ko ga jaz oznacim in kliknem desni klik na miski nimam opcije copy

uporabiš ukaze na tipkovnici, in sicer ctrl+C (kopiranje) ali crtl+X (izreži), prilepiš pa z ctrl+V

IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

Nekaj sem hotla ze 100× vprasat, kako naj izklopim nosecniski koledar, ki sem ga imela nastavljenega tu na RR? Mi se kar steje tedne mi mamo pa ze skor en mesec starega user posted image , user posted image

to pa tud mene zanima, ker angel care-a tko nisem dobilauser posted image

menstruacija... mislim da je možno, žirafa. Saj si že dobra dva meseca po porodu, a ne?!?

p.s. vidim da se je samo nayya udeležila večernega srečanja user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 552
13.12.2007 11:17:09   
nemrak
user posted image user posted image ,
dobro jutro še od mene!!!
Spali smo dobro. Jedla je okoli 20h pa vse do 21.30, ker vmes malo zaspi. Ko pa je zaspala (hvala bogu v svoji posteljici) je pa spala do 3.15. Sem ji poskusila dati dudo in je potegnila spanje do 4.45 Nisem mogla verjet, ko sem pogledala na uro. Se je najedla in spala do 8.
Naša je do sedaj še vedno spala v svoji posteljici. Včasih je zaspala na meni, vendar sem jo vedno prestavila. Nimam se za pritoževati.
Je bila včeraj za spremembo vaših user posted image  skoraj cel dan budna. Ampak pridna.
Smo bili od 17-19 v Planet Tušu in je cel čas ležala v vozičku in gledala.
Ne me obsojat. Ne hodim rada po trgovinah oz. centrih z user posted image , ampak je ta velika imela nastop s plesnimi in to seveda nismo smeli zamuditi.

Sem pa v petek imela pregled pri G. Tudi meni je predlagal Mireno. Mi je napisal že celo recept, če bi se slučajno odločila zanjo. Ker ne dojim polno, bom M dobila v kratkem. Je rekel, da se nekaj že dogaja user posted image .
Verjetno se bom kar odločila za njo. Mi je vse lepo razložil. Pa še 5 let jo lahko imam in vsako leto pregled. Otrok pa naj ne bi več imela. Vem, da se zarečenega kruha največ poje user posted image ...

Glede  šivov in hemeroidov vam ne vem svetovati. Nisem bila šivana in tudi hemeroidov nimam ( v obeh nosečnostih).

Pa še glede sprehodov. MI smo zelo veliko vzunaj. Praktično ne mine dan, da ne gremo ven. Smo šli tudi že ob 6h pop. Nam vsem paše. Sedaj bomo pa še več, saj se v soboto začne Pravljična dežela.

To bo za sedaj vse od mene, se beremo!!!

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 553
13.12.2007 11:28:18   
scubadiver
IZVIRNO SPOROČILO: nayya28

no,je že prav,sam mi2 s Tajem sva na srečanju,in to še 10 minut prej...poglejte uro....user posted image user posted image .

no,ampak je zaspal ravnokar.no,seveda,če ni nobene punce...kim,ajda,kaja,izabela,lana je že prov...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....

nočko

Nayya in Taj midve z LAno se iskreno opravičujeva da naju ni bilo na srečanje, ampak danes smo bili pa res pridni. Se je zbudila ob pol treh, pojedla in skupaj z mami zaspala na najini posteljii. Čez en čas sem se zbudila in jo prestavila v njeno posteljico pa takoj jok. Jo vzamem ven, začenm tolažit, vzamem spet k nama in še vedno joka. Pa pravi moj: ja kdaj je pa jedla: pogledam na uro in povem da pred pol ure. No pa sem se odločila da ji grem vseeno naredit še malo mleka ker je takoj začela cuzati prst in celo očkov nos ko se ji je z obrazom približal. Je rekel da ga je ugriznila v nos user posted image . No ja, naredim še 30 mleka, pridem tja, Lana poje takoj in jok naprej. Pa pogledam še enkrat na uro, pa ni minilo pol ure od prejšnjega hranjenja ampak 3 ure in pol ker je bila ura že čez pol sedmih. Sploh ne vem kako sem prvič gledala na uro. Vidim da ne pomaga da mi je moj najdražji kupil uro za darilo ker sem rodila Lano, če pa ne znam gledat nanjo user posted image . No skratka sem naredila potem še malo mleka in je zaspala naprej. Skratka ultra angelček je bila danes user posted image . Bravo Lana in hvala da se je mami lahko spočila, da bo šla zvečer na službeno novoletno zabavo. No ja, imam plan it samo pogledat. SEm prav vesela da bom šla mal med ljudi. Nisem bila nikjer po porodu in me kar malo mori bit med 4 stenami. To je pa prednost da se nam ne uspe dojiti na polno.

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

Neposredna povezava do sporočila: 554
13.12.2007 11:59:48   
makica
Kok ste pridne pri pisanju, da komaj uspem prebrat vse pa me samo včeraj popoldne ni bilo na RR. Smo imeli v moji službi božička in smo vsi šli v Lj. Lana je bila ful pridna. Smo šli še prej v Citypark po darila in je v vozičku spala, tudi obdarovanje božička je prespala. Sicer se je na koncu prebudila in potem je bilo malo sirene za na poti domov, amapk vseeno je uspelo.

Se pa je začela kakšno uro po hranjenju zbujat. To dela že nekaj večerov. Jo dam v njeno posteljico in lepo zaspi čez eno uro pa sirena in bi spet jedla. Mi ni jasno, ker se res naje preden zaspi. Tako je bilo tudi včeraj. Ob 21 v njeno posteljico, ob 22 pokonc in ob 22.40 spet nazaj v njeno posteljico se zbudila ob 2.00 ji dam jest in ker sem ji leže je takoj zaspala na joški in se seveda ni najedla. Se zbudim ob 4.00 jo hočem prestavit se seveda zbudi in ji dam spet jest. Jo prestavim v njeno posteljico in je spala do 7.00 ji dam spet jest in nato je spala do 9.00. Sicer se ne pritožujem preveč, vendar pogrešam noči ko je spala tudi 5 ur skupaj

Zdej pa še malo k odgovorom

Kaj pa druge, a vaši sončki spijo v posteljici? A mislite, da se bo prehitro razvadil, ker spi pri nama? Sej jaz mislim, da nisva še čist ujela ritma, da bo vsak dan bolje.

Jaz sem mislila da pri nama spi bolje, vendar ni tako. Tiste noči jo pač ni nič zvijalo. Sem jo prejšnjo noč imela pri sebi in je enako delala kot v njeni posteljici. Od 4 -ih naprej ima očitno krče k srečipa se v večini ne prebudi, le ob njej je težko stat. Se pa kar hito navadijo tako spat. Ali je to razvada je pa stvar ali to starše moti. Sem v eni knjigi prebrala eno lepo misel. Da navada otroka ni razvada, če to starše ne moti in jim tak način povsem ustreza. Tako je lahko nekaj za nekoga razvada, za drugega pa ne. Jaz mislim da se otroka navadi tako, da je vsem najlažje in nikogar ne moti.

Hojla-da vam poročam ni nič groznega z mano-HVALA BOGU

Super da si dobro opravila. Včasih znajo družinski zdravniki prav prestrašit.

Glede citiranja sem razumela, vendar sem mislila če obstaja kak enostavnejši način.

Glede mirene: Jaz sem tudi razmišljala. Me pa zanima kako poteka vsavitev? Ali ti osebni G. napiše recept, vendar kd potem to vstavi. Ker kontracepcijskih tablet ne smem, kondom mi ne diši kaj preveč, še enega user posted image pa vsaj 3 leta ne mislim imeti.

Glede hemeroidov ne morem svetovati, ker nisem imela problemov, s šivi pa tudi ne kaj preveč. Meni je pomagalo sedenje na šlaufu. Sem prosila babco da naj me ne prereže pa ni šlo. Je rekla da bi se drugače razrgala, me je pa tako da šivi skoraj nič niso boleli. So me prvič dosti bolj.

Jaz tudi pogrešam kakšen dan samo zase. Sem včasih kar malo jezna ker lana noče flašo zagrabt. tako me mora vsaj vsakih 3 ure imeti na razpolago. Popoldne ponavadi še prej. Ni pa fajn s tako majhnimi po vseh teh nakupovanjih, daril imam pa kar nekaj za nakupit, četudi so malenkostna.

Glede krčev, nam pomaga moja dieta brez mlečnih izdelkov, vetrovne kapljice (tiste sladke) in Baynos kapljice, ki se jih dobijo na Hrvaškem in avstriji. Še vedno pa je pomembno podiranje kupčkov.

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 555
13.12.2007 12:07:56   
nicolina
Ojla,
no naša  noč je bila tudi burna, Tin je protestiral do 1.30 user posted image , vmes ga je vzel malo ati in ga nosil, da sem jaz lahko malo zaspala.  Tako, da nisem prišla na srečanje, sej je pol zaspal.
Sej ni jokal, ampak skos je gledal okrog, malo zaspal, ga položim v posteljico, se čez 10 min zbudi. No in končalo se je zopet tako, da je zaspal pri meni do 5, zopet jedel in pol do 8.30. Joj, upam, da bo s tem spanjem kaj boljše. Danes ga bomo skopali, pa bo morda kaj bolje spal.

Glede nosečniškega koledarčka tudi mene zanima, kako se izklopi. user posted image

Jaz sem se tudi naročila h G. in sicer 16.1., jaz na razmišljam o takšni vrsti zaščite, verjetno bova kar kondome uporabljala. user posted image

Scubadiver user posted image  za Lano, mamica naj se ima pa lepo na zabavi...
Martita tudi ti se imej lepo...
Špelka, men ko Tin zaspi na dojki, ga mal  požgečkam po vratu, obrazku. Včasih ga tudi dvignem med obrokom, da naredi kupčka.

Šibam...

Neposredna povezava do sporočila: 556
13.12.2007 15:02:55   
scubadiver
Eno vprašanje..
A vaši malčki tudi v spanju včasih začnejo zelo neenakomerno dihat?? Ok vem da vsi hrkajo, cmokajo in se oglašajo ampak a je tud občasno neenakomerno dihanje normalno? Sem že parkrat zalotila Lano?

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 557
13.12.2007 15:19:11   
Tanayya29
Nisem nič brala za nazaj,bom potem odgovorila in prebrala.Imam samo vprašanje,pa vedno pozabim vprašati...

Ali vi perete cunje za tamale posebej ali skupaj z vašimi?

To me res zanima,pa vedno pozabim vprašati...

pa katere praške uporabljate in mehčalce ,če jih?

bom potem odgovorila in prebrala.Hvala za odgovore...šibam

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

Neposredna povezava do sporočila: 558
13.12.2007 15:42:12   
Ilije
scuba ... Mislim, da je občasno neenakomerno dihanje normalno, tudi naša tako diha.
nayya ... jaz perem vse stvari skupaj, uporabljam ariel, perem pa brez mehčalca.

Neposredna povezava do sporočila: 559
13.12.2007 15:46:37   
scubadiver
Ilije hvala ti za odgovor. Sej se mi je zdelo, ampak sem raje vprašala. Mi je vseeno kr mal odleglo user posted image

Nayya če se mi nabere dovolj Laninih stvari operem samo njene, če pa ne, pa vržem še kaj najinega zraven. Pazim samo, da ne dajem najinega spodnjega perila zraven, pa še to mogoče brez veze. Perem z Dash-em in brez mehčalca, čeprav sem pa tud že dala mal Lenorja da lepše diši in ni bilo nič narobe.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 560
13.12.2007 16:15:25   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver

Pazim samo, da ne dajem najinega spodnjega perila zraven, pa še to mogoče brez veze.

To mi pa ni čist jasno, zakaj se ne smejo spodnjce prat npr. zraven plenic, ki jih itak na 90°operemuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 561
13.12.2007 16:26:57   
scubadiver
Ilije kaj pa vem. Na materinski so nam rekli da je naša čišča kužna in da naj se ne bi pralo skupaj z oblačili za novorjenčka. Tko da dajem raje prekuhat plenice posebej in najino perilo posebej. Sej sem napisala da mogoče še to brez veze user posted image

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 562
13.12.2007 16:59:11   
makica
li vi perete cunje za tamale posebej ali skupaj z vašimi?
IZVIRNO SPOROČILO: nayya28
Jaz jih skupaj, čeprav jih imam od obeh user posted image ponavadi toliko, da nobena naša več ne gre zraven. Jih pa perem brez mehčalca. Kadar pa imam za 95 stopinj pa vse skupaj, ker se mi plenic ponavadi ne nabere tok hitro. Imam pa vedno ariel, sem zadnjič kupila Persil pa se mi zdi da ariel lepše pere.

A vaši malčki tudi v spanju včasih začnejo zelo neenakomerno dihat??

Tudi naša tok diha. Včasih zelo hitro, potem pa spet bolj počasnen ritem.

Neposredna povezava do sporočila: 563
13.12.2007 17:03:29   
zirafa76
user posted image dobro jutro na hitro...user posted image

sem se ravno zbudla, ker sem cisto povozena..sem se vedno prehlajena, hvalabogu sem prehlajena, ker sem se pocutla se slabse, bolana zelo, pa se je izboljsaluser posted image na smrkanje in kihanjeuser posted image

Izabela se spi, sva sle kar skupaj..
Spanje...No moram rect, da se popravlja, zraven mene vedno zaspi,ampak ko se odmaknem..jojjjjuser posted image
ponoci pa imama rutino ze..joj, kako me je strah napisat, da se ne bo spremenilo takojuser posted image Zvecer ob nekje 11.00jo previjem, preoblecem v pizamo ter nahranim.Jo dam v njeno posteljo,sama se tudi vlezem v svojo,ker imam posteljo zraven moje strani, da me slisi in vidi in pocas po krikih, cmokanju, obracanju zdrkne v spanec,sama izpljune dudo in spiva do jutra....vcasih se zbudi,ampak to je do sedaj najdaljse spanje ker cez dan ni sans..danes je izjema...pa se to spi v najini postelji ...zvecer pa no..moram recit do sedaj sem jo uspela navadit..ampak moram biti nekje okrog....user posted image

Sva bile pa danes pri zdravniku, no kontroli, ker ima se vedno malo zlatenceuser posted image ,so ji kri vzeli iz glave..ubozica, komaj sem jo pomirilauser posted image
Ampak mislim, da bi ze pocas moglo bit vredu, ker se baje zlatenca lahko podaljsa z dojenjem,so mi svetoval prekuhavanje mojega mleka..prvo nacrpat, pa prekuhat...no, bomo vidli kaj bo..sej drugac ni zaskrbljujoce, ker se hrani, pa pridobiva na tezi, ni pa fajn tak dolgo..in tukaj ful kontrolirajo...

Pa na pregled sluha se vedno nisma sle...user posted image ceprav vem, da slisi, ker slisi moj glas, ampak so me kregal, da moram it...ker je obveznouser posted image ..ce tak sovrazim ta cakanja po bolnicah...user posted image

Pranje..jaz perem posebej njene stvari, ampak z mehcalcem in persilom pa je vredu...imam nek poseben mehcalec za otrokeuser posted image , nase stvari pa veselo disavimuser posted image

No, mal me je zacelo skrbet, ker po vcerajsnjem zivo rdecem izcedku,se ne pojavlja nicuser posted image , tako da bom jutri poklicala g...pa na desni strani pri sivu imam pekoco bolecino..to je od vceraj..no mogoce se pa res pripravlja pocasi..

no, cujem gruljenjeuser posted image ..

papa

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

Neposredna povezava do sporočila: 564
13.12.2007 17:05:52   
ajtak
Hej, sedaj se mi boste pa loh smejale...

Sem bila vceraj kar malo nesramna ko sem se hvalila kako Tjas pridno spi in kako me ne bo na srecanje ker bom spala... JOK BRATE ODPADE bi loh prsla ker sem ga ravno od 2h pa vse do jutra dojila in prestavljala od mene v posteljico pa jok pa dojenje in postelja pa jok pa duda pa jok pa.... skratka groza!! Zjutraj sem mu pa vsa ozeta dala Abtamil in je zaspal ko user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: Špelka

Ojla!

jaz se sploh ne uspem javit, saj moja Kaja zahteva vso mojo energijo in pozornost. Razlog je v dojenju - Kaja nekako ne uspe dobro spraznit dojk, oziroma po začetnem hitenju kar zaspi. Potem seveda ni sita in se zbudi čez 20 minut. Zaradi tega se tudi meni mleko ni tvorilo v količinah, kot bi se moralo, pa tudi ona se ni dobro redila.

Zato sedaj črpam mleko, zvečer pa tudi malo dodam Aptamila (okoli 60 ml). Vsak obrok pa jo dam še tudi na dojke v upanju, da bomo lahko enkrat opustili črpanje. user posted image

Mi mamo isti problem opazam zadnje case... pa mam dovolj mleka sam enostavno ne zna dovolj intenzivno in dovolj dolgo sesat...

Kako pa tiste ki ne dojite ponoci hranite user posted image , se mi zdi da je full proces vso to vretje vode, hlajenje... Bom mogla verjetno kak grelec steklenick nabavit,a?

IZVIRNO SPOROČILO: makica

Glede mirene: Jaz sem tudi razmišljala. Me pa zanima kako poteka vsavitev? Ali ti osebni G. napiše recept, vendar kd potem to vstavi. Ker kontracepcijskih tablet ne smem, kondom mi ne diši kaj preveč, še enega user posted image pa vsaj 3 leta ne mislim imeti.

Men je rekla G., da se narocis, prides tja in ona naredi pregled in ce ustrezas ti vstavi mireno, potem dobis recept s katerim gres v lekarno in mireno prineses nazaj...
Je pa rekla, da jo vstavi 3 mesece po porodu ne glede na menstruacijo in da priporoca pacientkam, da doma vzamejo nekaj proti bolecinam ker zna biti precej neprijeten obcutek.

a ste opazle, da sem skopirala dva citata ?user posted image user posted image

Nemrak, morm se prov enkrat do celja zapelat da gremo skupaj vozickat!!! Ej, od kod pa ti ireno poznas?

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

Neposredna povezava do sporočila: 565
13.12.2007 17:15:24   
zirafa76
sem pozabla....

V NEDELJO IMAMO 2 MESECAuser posted image user posted image

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 566
13.12.2007 17:17:05   
naraščaj

IZVIRNO SPOROČILO: Ilije

scuba ... Mislim, da je občasno neenakomerno dihanje normalno, tudi naša tako diha.
nayya ... jaz perem vse stvari skupaj, uporabljam ariel, perem pa brez mehčalca.

Naša tut
Pranje,jazdam mičken mehčalca, sam ne zmeri in sicer silan sensitive. Prašek pa mam ariel z lenorjem.Perem skupaj!!!!!
Nicolina, naša noč je zugledla podobno kot vaša

Kontracepcija: jaz sploh ne vem kaj bi. Verjet, da dokler bom dojila bomo uporabljal kondome, pol pa tablete. Nisem še čist si na jasnem. Mirena se mi zdi dobra stvar, sam jaz bi v roku 2-3let mel aše enga, pa ne vem, če mi bodo za tak kratek čas dal???

Ajtak isto se je men zgodlo prejšnji teden, ko semjotak pohvalila, pol se mi je pa že nasledni dan pokvarla. Jah kaj čmo.
user posted image  še vedno ni, ma nek zakluček za stranke (bovling v tušu ) sam pravi, da počas prihaja.

Šibam, prišla je mami na obisk.

še pol kaj odgovorim, če sem pozabla kaj.

Zdele pa tak lepo spi že od treh, pa sem kako urco še jaz zraven potegnla, ker sem bla že čist preč.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 567
13.12.2007 17:55:47   
nicolina
A vaši malčki tudi v spanju včasih začnejo zelo neenakomerno dihat??

Ja, tudi naš začne včasih tako dihat, neenakomerno, hitro, pol se pa umiri.

li vi perete cunje za tamale posebej ali skupaj z vašimi?

Jaz jih perem posebej, uprabljam Ariel, včasih tudi mal mehčalca in sicer Silan Sensitive, mi tolk fajn diši.

Nayya, sem ti pozabila reč, ko si enkrat pohvalila črni Lenor, da ful dobro diši. Sem ga potem kupila in je fenomenalen,tako da za najina oblačila kupujem samo tega. user posted image

Naš pa ga danes tud že cel  dan po malem sračka user posted image , skos bi mi visel na joški, pa mal zaspi, ga dam v počivalnik, se zbudi, pa bi spet jedel.... Upam, da bo vsaj noč bolj mirna, ga bova potem skopala, pa se morda umiri.
Sva bila danes za 10 min na balkonu, ko se je pokazal sonček, je prav užival. user posted image

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 568
13.12.2007 18:17:11   
potepinka
Dober dan

No za nami je prva posvetovalnica zredili smo se 1400g zrasli pa kar za 7cm.Sem morala Marka 2X dati na tehnico ker zdravnica kar ni mogla verjet,Ja če je pa tak požeruhec.AD3 še nismo dobili to pa zato ker ima krče je rekla da  jih bo dobil naslednji mesec
pranje-jaz perem vse skupaj brez mehčalca

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 569
13.12.2007 18:47:36   
tintin
nayya:perem skupaj. Uporabljam pa faks helizim in frosch aloe vera.mehcalca nic ker mam sušilca.

Neposredna povezava do sporočila: 570
13.12.2007 19:06:22   
mamuška
Ve ste čist divje, jaz ne dohajamuser posted image user posted image

Za nami sta obupšna dva dneva in noč, naša štruca ni alergična samo na KM, ampak očitno tudi na jajca in gluten, tako da sem zdaj na strogi dieti in nocoj smo prvič solidno spali. Unesla se je driska, kožo ima pa tako obupno, da me ga je strah pogledat, ves v dermatitisu. user posted image Ukinila sem tudi alernovo, ker imam zaenkrat svojega mleka dovolj in mu dam ponoči svoje, le po flaši, sicer bi se celo noč dojila. Naš vleče 5 min ko zmešan, potem se pa samo crklja, ampak če ga odklopiš, je cela štala. Jaz pa ne bom duda, si enostavno ne morem privoščituser posted image Pa tudi prav mi je, da se zna tudi po flaši nahranit, kdaj tudi 5-letnik rabi mamo zase in tako lahko vsaj za par ur kam skliznem in ga mami nahrani ter povaruje.

Mirena-ne razmišljam, mi ne potegne, bomo kar na kondomih

Pranje: perem vse skupaj, belo s froschem, pisano z dashem, belega ne mehčam, pri pisanem dodam frosch-ev mehčalec.

Plenice: beauty baby od muellerja v kombinaciji z bambuzli, ker je še prešvoh za sam bombaž.

Spanje: striktno v košku, ker imam enega lumpa, ki mi še pri 5 letih hodi za vrat spatuser posted image , čist dost! Dokler se bo le dalo, bo lepo na svojem spal in zaspal. Zaenkrat uspeva.

Duda: JA!!!!

Evo, tolk na brzino, dva laćna kljunčka me čakata!

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 571
13.12.2007 19:15:47   
Oranža
Pozdravljene punce, vas na hitrico pozdravim, mi2 sva šele danes prišla iz P., ker smo imeli malo štalo. Je bil na antibiotikih. No pa se je vse srečno končalo.
Hvala vsem za čestitke. Za nazaj nisem še utegnila prebrati, ampak se bom potrudila.
No samo na hitro da povem, da sam porod ni bil težak, rodila sem v 2 urah, imam 2 šiva, ki me prav nič ne bolita itd. V petek mi je skoz po malem odtekala plodovnica in cel dan sem mela neke popadke, no zvečer okoli 9 ure pa so se začeli gostiti, tako da sva ob 23.30 odrinila od doma s popadki na 5 min. V P. so me priklopli na ctg, odprta 4 cm, poadki se gostijo in so bili vedno močnejši. Skratka, klistir, malce popravkov na frizuri, potem poadki na 2 min, predihavanje, no in na koncu v treh potiskih je bil naš Timon zunaj. V glavnem je kazalo vse lepo in prav, zjutraj sva odšla na oddelek, so ga uredili, pregledali, s fantom je bilo vse ok. Potem sva začela s pristavljanjem, bil je neverjeten, popldamn je jedel 1 uro pri meni. No zvečer pa se je začelo...Začel je namreč hudo polivat plodovno vodo, ni več kazal interesa za dojko in bil zelo omotičen. Nakar so ga vzele sestre da ga imajo pod kontrolo čez noč, so ga aspirirali, ker v nedeljo ni bilo v redu so ga dali na infuzijo, za hrano še vedno ni kazal intersa, in je samo spal, čez noč je ostal še na infuziji, v ponedeljek zjutraj, so ga pregledali, je bilo vse ok, so rekli v torek gresta lahko domov. Treba je bilo samo še jest. Dopoldan sva se potem nekaj malega potrudila pojest malce sem mu dodajala, popldne zopet, brez intersa. Ga vzame proti večeru sestra, da ga poskusi nahranit, nakar pride v sobo DR. Kopačeva (hvalabogu da sem jo imela) in mi pove, da bodo Timona obdržali na opazovanju, ker je zelo neješč in zelo modrikast. Pove da ga bodo priklopli za srce in saturacijo kisika v krvi ter da bo dala narediti še dodatne preiskave, ker je zelo močno polival in je bil plodovnica zelena, kar je strupeno in da bo dala pogledati še bris te vode. V torek zjutraj mi pove da je Timon ponoči malo jedel, da mu je začela terapijo z antibiotikom, za vsak primer če se izkaže da je bila kakšna bakterija in da bi bilo dobro da do četrtka počakava da bo imela vse izvide. No končno sem Timona v torek dobila k sebi in sav začela z dojenjem s tem da sem si od nedelje zvečer mleko iztriskal in sem ga iz pon na tor ponoči nosila sestri da mu ga je zamešala v dodatek. V glavnaem v torek sva začela, počasi napredovala, ponoči pa se nama je odprlo in sva od 20.00 do 03.30 zjutraj samo jedla in sva se zredila za 40 guser posted image user posted image . No drugače saturacija je bila ok, srček ok, sladkor, kalij, natrij....vse ok, hemoglobin povišan, kar pomeni da ima gostejšo kri. No iz srede na četrtek ponoči sva se zredila še za 60g in danes so rekli lahko greva domov. Bris je bil pozitiven, in sicer je imel neko črevesno bakterijo, tako da sva do nedelje še na antibiotiku. Skratka konec dober vse dobro. Timona samo še dojim in mu dodam svoje mleko, ker si ga iztiskam, drugače mi bo prsa razgnalo.
Uf sem se razpisala.....nč grem zdej mal počivat pa vas berem kdaj drugič....pošljem še kako slikco samo da pogruntam kako...dobrodošla navodila...

Lp

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 572
13.12.2007 19:57:13   
ajtak
Vanja lepo dobrodosla doma!!
Dobra si, da se takoj javis na forumu in toook napises! Drzim pesti za Timona, da se cimprej vse uredi. Ane kok je fajn vcasih ce te ne spustijo kar takoj iz P., predstavljaj si, da bi prisla ze domov z njim pa sploh nebi vedla kaj mu je...

Joj mamuska ti se mi pa prav smilis in kaj pod milim nebom sploh lahko jes???

Tudi jaz perem skupaj, z tekocim persilom in lenor sensitive (obcasno in pol doze).

Je koncno prisel moz domov in mu grem gret kosilo...

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 573
13.12.2007 20:15:38   
naraščaj
Uf, vanja, tole je blo pa pestro. no, sam da se je vse dobr izteklo in da lepo napredujeta. Dobrodošla nazaj med nas čveke.

Našo pa že spet neki muči, spet bi jedla, ko se ji sprdne, jo šraufa, spet ne podere kupčka in visi na rokah. No trenutno na atijevih. Men bodo itak odpadle.

Kak jo naj pripravim, da bi sprejela dudo. Jo namreč noče vzet, se kar davi in pluva. z vsem je tako kar ni moja ziza user posted image user posted image . No saj po eni strani je to dobr, sam ne bi pa jaz rada bla tista duda, sploh pa ponoč, ko hoče sam na men visset. Še paTRONAŽNA MI JE DANES REKLA, DA JI NAJ DAM DUDO, DA ME NE BO PREVEČ ZMOVZLA.
Jo je prišla še danes tehtat. V 6dneh je dobla gor 160g. Rekla da lepo napredujemo.

Kak jo naj uspavam. Zaspi mi sam na rokah in jo pol prestavim. Včasih rata, večkrat pa se po parih minutah zbudi. Nimam več ideje. Božanje, mobili, tapkanje po riti ni efekta. Nanice nezaznava kot tolažbo. Jaz bi tak rada, da bi sma kdaj zaspala ne sam na rokah, ker bom ko Toni kukoč (roke do tal , joške pa tut)

Potepinka, user posted image user posted image user posted image  za dobr napredek.

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 574
13.12.2007 20:40:06   
Tanayya29
Joj naraščaj sem se nasmejala zadnjemo tvojemu postu...toni kukoč...user posted image user posted image user posted image ....poskusi dudo namočt v kej sladkega,jaz imam ene kapljice za krče,so full sladke,pa sm mal namočla pa je takoj povleku..sedaj vleče dudo ko zmešan.In se full potolaži z dudo,in celo lahko sem pomila posodo,bil je v lupinci z dudo en meter od mene...
za spanje,mu jaz po novem tudi dam dudo in zaspi kar na blazini za dojenje,mi ga ni treba več okol nosit,no občasno še,ampak ta duda je super.
Ampak moj ima rad sam aventovo,flaško pa sam nukovo,kakšne majo to fore....da morem 2 kolekciji kupovat.Ah,sam da mu je prav...user posted image .
Res poskusi navadit na dudo...namoči v kaj sladkega,mogoče bo potegnla ta vaša Taja,da ne boš kot Toni....user posted image user posted image

vanja dobrodošla nazajuser posted image user posted image ..moj je bil tudi neješč in je tudi imel antibiotik.Kopačeva je super ,ane?Mojga je tudi imela čez...

mamuška ufff...maš pa ornk dieto,samo da bo malemu okej...

pranje silan sensitive in lenor sensitive(aha,odgovarjam na svoja vprašanjauser posted image ).

dihanje ja res je neenakomerno,moj Taj ima nos zamašen in je danes ponoč smrčal,mi je šlo res na živce,ampak a si predstavljate,da bi ga zaradi tega budila...user posted image user posted image raje dam čepke v ušesa.

mirena..jaz bom kondom imela oz.moj ga bo.

potepinkauser posted image user posted image za super dečkota....no vidiš,kok je velik..bravo!

nicolinauser posted image user posted image za izbiro črnega lenorja...meni je tanajboljši!Za velike.

dajica  super izgledata...lepo punčko imaš in lepa mamiuser posted image .

Scuba in martita lepo se imejta na večerjici!

Verjetno sem kaj pozabla odgovorit,bom pa potem,če še kaj vidim.Sedaj pa grem malo pojest!

Nočko!

P.s...a danes pride katera na nočno zabavo?

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?