|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
22.11.2007 18:30:38   
NaTaŠa*
Pozdravljene!!!

Prej sm pozabla napisat da sm prašala G za te vitamino oz. minerale in je reku da lahko vzamem te šumeče tablete kalcij pamagnezij, sploh pa če bom opazla da me zagrab kšn krč v nogo nj vzamem magnezij. Prav da ni nič narobe.
Aja pa naš user posted image  je težek celih 430g, kmal pa bo 500g.

Dobrodošla nova aprilčica!

PA-PA

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
22.11.2007 19:00:41   
tosja
violicauser posted image  user posted image  user posted image sam, da je vse ok., če ne prej kot aprila boste vedeli...al je lulek al lulika... user posted image

NiLe - hvala user posted image

Leiah - dobrodošla med čvekicami... user posted image

Barby
- a tebe tud kašelj matra? Med, limona, čaj...
user posted image user posted image user posted image user posted image pa maksimalno uživaj doma! user posted image
Sem šajnasta žaba... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

darja
- Če nisi žejna tud ni fajn pit na silo. Mogoče kak čaj zvečer, ko izprežeš, se umiriš...pol pa pridejo še brcike! user posted image

Danes sem že tak napisala, da sem prišla vsa raznežena iz Baby centra...ugotavljam, da gledam roza cotke... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Bom naslednji teden padla na realna tla... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
22.11.2007 19:27:04   
resnično srečna
čer ženskice...

jaz končno doma...cela katastrofa...sem tko pozabljiva v tej nosečnosti, da sem očitno včeraj na telovadbi izgubila vse dokumente...z materinsko vred...in ko sem danes pokala torbico za službo in to opazila...hja...moram zdajle letet še na policijo, ker me hvala bogu vse čaka tam...moj pravi, da bom nekega dne nekje glavo pozabila...dobro da pupo nosim tako globoko skrito in dobro pritrjeno...

sicer je pa tale cena majček pri Strahovi kar resnična ja...sem se danes tudi jaz tja naročila na drugo mnenje za morfologijo ...pa ne pozabi vzeti CDja, ker ga tam ne dobiš...Tosja moj datum za morfologijo je pa na Miklavža: 06.12.07...

izgleda, da nas bo pa cel kup tistih, ki imamo 20.12. pregled pri G...prav fino he he

no pri nas v službi je cel kaos...se vidi da prihaja prednovoletna norija, ki pa mene ne drži...

kar se pa tiče pospravljanja sem pa jaz zelo praktična...sesamo zaradi kosmatinca, posodo pomiva pomivalni stroj...cotke pa znamo lepo obesit in potem skoraj ni likanja...za kopalnico in wc skrbi lubi...smeti odnašava sproti...nakupe pa opravljamo skupaj in brez preterivanj...

tako da smo tudi mi eni tistih, ki živimo v ustvarjalnem kaosu in ne laboratoriju in se namesto pospravljanja raje crkljamo in igramo ter skupaj učimo...

tasyo čestitke za ustvarjalnost...tudi jaz rada spustim domišljijo na prosto v obliki izdelkov...košek bom spet sama opremila s perilom, ker se bom lahko sedaj igrala z mano nežnejšimi detajli kot so mašnice in rožice...stene bom tudi sama porisala...samo do časa moram priti...

škoda ker nisem v bolniški...ampak potem bi denar za vse tele preiskave kaj težko dali...tako pa ni niti take velike panike...pa še...ko se bom spravljala po nakupih bo kriza...ker ko mene enkrat človek spusti z vrvice...he he se mojemu TRR slabo piše...

moja današnja hrana: ocvrtki in zrezek v mehiški omaki (ufff fižol, koruza in malo spajsi...ampak naša pupa ma čudne okuse in ji je pasalo)pa solata...sadje...predvsem kivi in mandarine...pa sedaj se nekaj s suhimi slivami matram...mi zadnje čase pašejo....pa celo magnezij sem spila in pojedla vitamine...

sedaj pa dečke v modrem obiskat, potem pod tuš pa pred TV...sem nekam zmatrana in trdotrebušna...

ajde bejbe...lahko noč...pa lepe sanje...

pip

G.

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
22.11.2007 21:28:57   
zolika
oj punce moje...trenutno sem na šihtu  -  do 23h delam....potem pa me še slaba ura vožnje loči do doma in postelje - ki si jo noro želim...sem danes kr utrujena...mislim,da je kriva luna, ki počasi postaja polna! user posted image

Drugače pa sem danes nekaj zaznala...in sicer se je nekaj zgodilo v mojem trebuhu - in MOČNO upam, da je to to...da so to premiki mojega otroka.... tako se je čutilo kot da bi te kdo pobožal po roki - ampak od znotraj... hmmmm

Upam?! user posted image

Drugače pa sem OK - morda zato, ker vem, da sem jutri DOMA - in lahko spiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim do 10h - vsaj! Samo pri meni je tako,da ko vem, da lahko spimn...ravno takrat odprem oči mnogo prezgodaj !user posted image

Nič...lepo bodite!

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
22.11.2007 21:59:03   
scorpiogirl
Uf, čveke ... dober večer user posted image

sem se komaj prebila čez vse tele čvekarije user posted image

Barby, jst tud nisem vedela, da dela take torte user posted image
ja, Tosja, nekaj je še ostalo, ker moj user posted image tort ne je ... vabljene, če kateri zadiši user posted image je tako sočna, da se ne bo hitro posušila user posted image

vidim, da ste se ene že kar v živo načvekale ... sem vam kar mal fouš user posted image

sam tolk, da sem se oglasila, pa da bom kolikor toliko na tekočem ... bo treba počasi kar spat, je bil spet naporen dan user posted image

nočko vsem user posted image

(odgovor članu zolika)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
23.11.2007 5:45:46   
tasyo
Dobro jutro!

Danes sem pa zagotovo prva! Moj dragi je že šel, jaz pa sem očitno naspana... Joj, še dobro, da sem doma, ker bi bila sicer kar kriza v službi.
Ja, najprej seveda user posted image  Vijolica! Pa saj boš mogoče pri naslednjem pregledu izvedela, kaj se skriva v trebuščku, tako da ne bit žalostna! Glavno da je vse ok.

Zolika, tebi ša čestitke za brcike! Sej zdaj je še vse tako nežno - čeprav sem jaz tudi že začutila na roki, ko sem jo imela na trebuščku. Mene te nežne brcike bolj spominjajo na to, kot da bi se mi kakšna ribica zaletavala v trebuh od znotraj, ampak vse smo to občutile po svoje, tako da je to verjetno to!

Tosja, praviš da si prišla vsa raznežena iz BC - jaz pa sem včeraj tam skoraj skupaj zlezla - preveč oblečena in pol je bila kriza. V bistvu sem šla po uno blazino za dojenje, na koncu pa nisem kupila nič, ker sem morala nujno na svež zrak. Sem si pa ogledovala vozičke in prišla do spoznanja, da bo tako kot ponavadi - ogledano in skoraj izbrano eno, na koncu kupljeno čisto nekaj drugega. Verjetno ne bo trikolesnik, ker so mal preveč dolgi. Sem si ogledala Skate, pa me je čist navdušil - no, razen cene. Je res tako lahko vodljiv in enostaven. Kar mene pri vsem skupaj najbolj moti je to, da je zaradi tega, ker je košara nato športni del, sedalo za otročka precej ozko. Ketrin, ti vem da si ga gledala - a se tebi zdi, da bo noter pasal npr. 2-letnik? Ne bi nampreč rada, da plačam tako drag voziček, potem pa bo že pri enem letu neuporaben in bom spet v shopingu. Pa saj vem, da se mali potem ne vozijo pretirano radi, ko enkrat samostojno hodijo, samo za daljše sprehode je pa vozek še vedno potreben. Tu se bom obrnila kar na vas, izkušene mamice - kaj menite?

Aja, Ketrin, še tole - po moje se ti (razen če ti ful pomaga, ker plačaš v dveh obrokih) ne splača kupit Skate v trgovini, ampak raje preko sončka - prišparaš 30e.

Resnično srečna, ja, meni se pri plači kar konkretno pozna, da sem na bolniški in dvakrat premislim, preden se zaženem v trgovino. Poleg vsega pa je tu še hiška... Pravzaprav se mi je plača kar prepolovila, kar sem doma - ker ni več dežurstev... Ampak sem vseeno raje doma, ker lahko počivam - in brskam po netu in bom doktorirala iz vozičkov...

Nič, se oglasim, ko se zdani. Če pa vmes katera vstane - pa naj si privošči eno dišečo kavico!user posted image

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
23.11.2007 6:37:37   
kekec in mojca
Dobro jutro!

Jaz pa sem mislila, da bom prva!user posted image user posted image user posted image

Hotela sem vas samo na hitro pozdravit, danes grem spet v službo, že čez dve minuti pa moram tamalega zbudit... Spet bo jok - saj načeloma rad gre v vrtec, samo ne tako zgodaj. On bi še rad zjutraj risanko pogledal... user posted image

Kljub bolečemu prstu sem v sredo že plesala na folklornih vajah, ki jih imamo za nastop v šoli. Zvečer sem pa mislila, da bom ostala brez noge, tako me je bolela. Ful sem jih poslušala od mojega moža, no, in ker mi nagajajo hormoni, pa sem kar jokat začela... user posted image Pol je blo pa njemu ful hudo, samo kaj, ko pa itak nisem in nisem mogla nehat... Sem bila kot Kekec, ko ne doseže svojega! user posted image

Aja, še to, moj mož je 100%, da imamo punčko. Jaz pa se vsem, ki ugibajo, samo nasmiham. Saj sem imela že na koncu jezika, da bi mu povedala, pa je rekel, da si želi zvedet, ampak si tega tudi ne želi. Tako da... bom tiho do aprila.

Brez skrbi, ne boste izvlekle iz mene user posted image , sem že prvič okolico za nos potegnila in vsem namigovala, da je punčka, rodil se je pa Kekec. Tudi tokrat bo enako - ali pa tudi ne.user posted image V glavnem, ko govorim o dojenčku, govorim o njemu, ker je pač sama beseda dojenček moškega spola.

Včeraj sem si PP Skater ogledala v Pikapolonici. Kaj pa vem, malo me je navdušenje minilo. Ful je dober, samo ima vendarle slabo lastnost, ki me moti - ceno. Že vem, gremo se dobrodelnost. user posted image user posted image Prispevajte kaj v moj piskrček... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
23.11.2007 7:28:17   
sasy20
Dobro jutro!

Danes ste bile pa zgodnje. Jaz se bom počasi začela oblačit ker grem potem na pregled user posted image  komaj čakam, čeprav mislim da mi ne bo UZ delala glede na to da imama M 6.12. Danes bo pregled bolj zaradi podaljšanja bolniške no pa upam da mi pove da je z user posted image  vse ok.

Leiah dobrodošla med aprilčicami user posted image  kot boš vidla smo prave čveke.
Zolika user posted image  za brcike....sigurno je to to...vzemi si zvečer čas pa se umiri in boš vidla da jih boš  čutla še bolj .user posted image
Violica_23 čestitke za uspešno opravljeno morfologijo...res je že pravi user posted image  če tolko tehta user posted image .
Scorpiogirl user posted image  je zgledala odlična....user posted image  za tvojega  user posted image

Jaz sem danes na polovici se pravi še 20 tednov nas loči od dneva D. Kako gre hitro.
Glede telovadbe jaz telovadim kar doma, pa skoraj vsak dan grem na sprehod tako da....sem kar pridna. No če katero zanima telovadim po teh vajah tukaj
malo poklikajte mogoče vam kaj prav pride tiste ki telovadite doma.

Tako sedaj pa grem počasi, pa poročam potem papa.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 2733
23.11.2007 8:00:10   
zolika
Dobro jutro!

Toliko o tem da bom spala doooooooooooooooooolgo! user posted image   Me zbudi SMS: "Sodelovka zbolela, lahko vskočiš?" Hmmmmmm - ja lahko!

Tako,da se zdaj počai odpravljam delat - začnem ob 10h!

Sicer pa sedaj že 3 jutre zapored bruham,....še kr ne neha! user posted image  Sem že prav žalostna...mi gre žepošteno ja živce... user posted image  kako dolgo še? user posted image

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
23.11.2007 8:44:25   
lepa posadka
Dobro jutro!

Danes sem spala kot top, pa ne zato, ker sem bila prijetno utrujena, ampak ker me je včeraj pozno zvečer tako zvilo v trebuhu - na trenutke sem že pomislila, da imam hude popadke, saj je bolelo kot hudič. NO, pa sem se hvala Bogu v eni urci sčistila, in še s kozarcem svežih kamilic na postelji zaspala in spala in spala vse do jutra. Danes se počutim spet kar fit. Samo s hrano bom bolj previdna...včeraj priznam...nisem bila.

Nekatere sprašujete glede vozička pri večjih otrocih... Bom poskušala pomislit na ta prvega, ki je bil tudi aprilski... No, pri nas ni bil nobeden hudo odvisen od vozička in kmalu, ko so začeli hodit, se niso več radi vozili...no, pa potem pride spet faza, ko se jim en da hodit... NO, prav gotovo smo ga uporabljali do druge zime (to je pri dobrem letu in pol), potem pa pozimi (vsaj pri nas, k smo bolj na vasi) ne pride več tako prav. Bolj smo potem za daljše sprehode en dober ruzak nabavili. No, ko je bil dobre dve leti star, je prišla že sestrica in vem, da smo takrat nabavili eno ajfah marelco v BC - za takrat dobrih 6000 SIT. In je odslužila veliko - vsaj na morju, ko smo hodili na večerne sprehode v grad...  Sicer pa ni bilo problema. Mi smo imeli PP Pliko 3 in, ko so se otroci še pri dveh letih ali več igrali z vozičkom, je ritka čisto lepo pasala notri... Ne vem - preverite v trgovinah, če je širina pri Skate vozičku toliko manjša.

Sicer pa sem se spomnila še ene stvari, saj verjetno že veste, pa vseeno, morda katera ne: železo v nosečnosti. Jaz sicer niam ponavadi veliko problemov s tem, le zadnji mesec dobim ponavadi kakšen dodatek, ki pa mi gre na živce, saj, če hočeš, da je efekt, moraš pojest na tešče, potem pa ti je pogosto rado slabo, pa še prebava je spet zaspana in si zaprt. Tako se to nosečnost še posebej trudim, da bi dobila čim več železa po naravni poti: en fajni recept je, da se poje veliko suhih sliv in takoj zatem še kakšno mandarinco ali drugo obliko C vitamina, ker tako se železo hitreje in učinkoivteje absorbira v kri. To je to.

Tudi glede drugih vitaminov... Jaz tudi folne kisline nisem nikoli jemala. Je ravno v času moje prvo nosečnosti ena prijateljica po tistih tabletaih imela full slabosti, pa mi je potem ginekologinja rekla, da je to res samo modna muha. Da, če se poje dovolj vseh svežih vitaminov, da je tudi OK. Torej, veliko zelene zelenjave ipd... Isto je s Kalcijem - jaz redno ne bi jemala, če opazim kakšno belo lisico na nohtih, potem si že omislim kakšno kalcijevo šumečo tableto ali pa, če se obeta prehlad tudi. Sicer pa redno uživam mlečne izdelke. Najraje kar za zajtrk pojem kakšen jogurt - vsak dan. Magnezij pa le, še posebej, če imate krče (priporočajo Magnesol). To je moj povzetek.

Sedaj pa me že kličejo na delu :-((( Lep dan...menda bo danes bolj sončen, pa topel,...pa PETEK JE!!!!

(odgovor članu zolika)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
23.11.2007 8:49:41   
darja33
Halo!

Tudi js sem včeri doživela prvo brciko!!!!!!! Torej 22.11. okol 22 ure. Blo je tak kot je Zolika rekla. Nežno, ampak sigurno! Brez dileme! ha, ha pa nisem več edina brez brcik.... Zdej moram še sam v šoping, pa bom taka kot vse druge.

Tasyo glede dohtarske plače je pa res kriza. Js zdej ko ne dežuram več dobim kar 600 evrov manj, pa brez nočnega dodatka in nadur in dodatka za svašta. Tak de me je kr strah kaj bo (če bo) bolniška... Zato pa vztrajam dokler so do mene res zelo uvidevni. Me ful šparajo...

Zolika ti pa še kr bruhaš? Bogica! Meni pa hvala bogu enkrat ni blo niti slabo, je pa res da sem imela ful apetit. Preveč...

Punčke, bodite pridne, jaz sem si dans dopust vzela ker z mojim rihtama kuhno in spalnco, pa mal pomagam... Tak bolj za okras...

(odgovor članu zolika)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
23.11.2007 9:02:07   
Jo@n
darja33 čestitke za brciko, nisi bila edina brez, tudi pri meni se (še) nič ne dogaja... Verjetno moramo tiste s konca aprila še malo počakati na naše nogometaše... Saj potem se bomo pa vse pritoževale, kakšne razgrajače imamo...

(odgovor članu darja33)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
23.11.2007 9:14:06   
Sandrin
Mene pa zanima kdaj je najboljši čas oz. teden za morfologijo?
Kje imate take G da vam povedo težo in velikost?? Meni pri prvi nosečnosti niso nikoli posredovali kakega takega podatka, upam, da bodo zdaj!

Lepo se imejte....grem še na sprehod s psom...potem pa v službo....ampak ob treh sem že doma. fina taka služba, a ne?

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
23.11.2007 9:21:38   
Tejcha
Ojla!

Sicer se bolj redko javljam, spremljam pa kr redno, kaj čvekate. Pridne ste!

Med prebiranjem postov sem zasledila (nisem še vsega prebrala), da nisem edina, ki me matra zdravje. Punce, spravite se k zdravniku. Meni je včeraj prekipelo in sem šla.
Rezultat?
Menda atipična pljučnica in antibiotik... Js bi pa še kar naprej sama flikala s čajčki in limoncami... user posted image

Tamalo bibo tudi js čutim predvsem zvečer in v avtu.

Za seznamček pa: Morfo imam 13.12., imam pa že enoletnega lumpa

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
23.11.2007 9:25:23   
NaTaŠa*
Dobro jutro aprilčice!

Kako ste kaj na ta deževn petek? Spala sem full dobr, pa naspana sem tud. Tako kot vsako jutro sem pokonc že zelo zgodaj in sicer 7-8h, potem pa si privoščim eno dolgo in super user posted image ,... zaenkrat si še lahko privoščim ker nimam mali otrok ki bi jih mogla zbujat za šolo alpa vrtec. user posted image   je tako v službi jest sm pa doma in imam časa čez glavo, tako da si kar privoščim dolgo user posted image .

Kar se tiče vaših bolniških pa plač, jaz sem delal v domu upokojencev in takoj ko sem povedala da sem noseča mi niso podaljšali pogodbe ampak ker sem imela ceu kup ur in pa dopusta sem ostala pri njih še septembra zato da sem vse to pokoristilo pol sem pa ostala brez službe. Zj nimam nobenih dohodko razen 20,75 evrov otroških, ki mi pripadajo ker sem izredni študent in sicer do 26 leta. Ampak hvala bogu da imam user posted image  ki mi da dnar, me pelje po nakupih, itd... Sam veste kako je ko si navajen imeti svoj denar in nisi odvisen od nobenga. Počuti se full slabo ker mi on daje dnar, ampak on pravi da nj ne jamram da bo on dajal dnar za svojo ženo (čeprav nisva poročena) pa za otroka ki ga nosim pod srcem.

No tako zaenkrat bo dost se še kaj oglasim.

PA-PA

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
23.11.2007 9:25:31   
sinskaT
Jutro!user posted image

Sem že v nizkem štartu, grem po kislo zelje in fižol user posted image . Že ponoči sem neki sanjala matevža + zelje + pečenico, zdaj se pa dobesedno slinim. To se mi pa prvič dogaja, da čutim tako močno željo po določeni vrsti hrane, zdaj sem pa res prava nosečkauser posted image user posted image .. Tako, da bo danes kosilo kar že okrog poldneva, pa kot kaže bo za večerjo isti meni haha.

Telovadba, ZD Fužine, Ketrin, Resnično srečna... - morda se vam pridružim v ponedeljek, če ne pa v sredo, drugače hodim ob tor/čet.. kako se bomo pa prepoznale?

Ooooo, kdo se oglaša? naš mali pingu-lingu user posted image , je tako priden, da spi celo noč )oz. me nič ne zbudi), pa okrog devetih se začne pretegovat. Najbolj živahen je pa zvečer, ko se mamika zasidra na sedežni. Če bo tako tudi po rojstvu....Aleluja!

Tasyo - bogica, da si skor skup zlezla. Zgleda, da se bomo zdaj morale koj slečt, ko bomo prišle v kako štacuno, zrak imajo pa povsod obupen.

Zolika - ti želim, da se ta slabost konča. Bi bil že kar skrajni čas a ne.

Lepa posadka - hvala za nasvete glede Fe in ostalih vitaminčkov. se popolnoma strinjam in te bom upoštevala - vsak dan bodo slive na mizi. ampak bom vseeno še naprej jedla NeoVin, saj škodit ne more, pač kot dodatek.

jo@n - zdaj zdaj boš tudi ti čutila brcike, pa še res: ne bo dolgo, pa bomo tožile o bolečinah zaradi njih

No, morda se danes še kaj oglasim, drugače pa uživajte čez vikend!

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
23.11.2007 9:27:21   
NaTaŠa*
Aja sem pozabila napisat da smo danes stopili v 22t. Sem že čez polovico.
Juuuuuuuuuuuuppppppppppiiiiiiiiiiiiii!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
23.11.2007 9:30:26   
sinskaT
Aja, Sasy - hvala za link, jutri začnem še z domačo telovadbo!

Violica, čestitam, sm ti skoraj za petami, danes sem dopolnila 18t user posted image . Pa res grejo hitro tile tedni...

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
23.11.2007 9:33:29   
tasyo
Darja - čestitke za brcike user posted image !

Sandrin, morfologija se dela med 20 in 24. tednom nosečnosti. Težo in velikost ti pa lahko pove vsak G, ki dela UZ, saj imajo vsi aparati možnost meritev.

Se bom še pozanimala ,koliko točno je širok sedež pri Skate in koliko pri drugih, ampak se mi zdi, da je tale vozek deklariran do 15 kg, to je pa kar malo, kajne?  Eh, saj vem, da grozno kompliciram... Ampak ko se mi zdi, da že nekaj vem, potem pa mož zakomplicira... En ni dovolj lep, drugi nima dobrega ročaja, tretji je predolg, četrti pretežak, peti preokoren ( pa je najprej reku - izberi in naroči, sej sama najboljš veš - potem sem ga pa prvič vzela s sabo v rgovino, zdaj pa imam)

Zolika, bogica, ti pa še kar bruhaš - zdaj bo pa res kamlu minilo, saj si že na polovički! Upam, da vsaj ne boš delala cel dan! Pa pocrkljaj se zvečer!

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
23.11.2007 9:45:39   
simvir
Živjo!

Danes se pa tudi v Ljubljani že kaže sončekuser posted image . Bomo videli koliko časa bo še tako.

Včeraj sem si pa tudi jaz privoščila prvi nakup v nosečnosti (no razen enega modrca). V BC sem kupila blazino za dojenje, tisto v akciji in sem res ful zadovoljna. Prvič je nisem imela, pa sem se med dojenjem ves čas zalagala s povštri..., hrbet me je pa še vedno bolel. Za spanje je zaenkrat še ne potrebujem, je pa sedaj uporabna za na kavč.user posted image Všeč mi je ker sta tako prevleka kot sama blazina pralni na 60°C.

Voziček pri večjih otrocih - naš 18 mesečnik se v vozičku ne vozi več, včasih gremo na sprehod s triciklom, drugače pa hodi, al pa ga user posted image mal nese za vratom. Drugače pa so za kasneje mogoče res bolj primerne majne marele.

Zolika, Darja user posted image user posted image user posted image za brcike. Je lep občutek, kajne.

Sasy te vaje zgledajo pa kar fajn, jih moram še malo pregledati, pa bom mogoče tudi jaz telovadila po njih.

Super, da ste se tri že srečale. Moramo v januarju res kaj organizirati.

Zdaj pa že toliko časa pišem post, da tudi že sončka ni večuser posted image .

Lp

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
23.11.2007 9:57:23   
tosja

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image user posted image user posted image
   user posted image   A P R I L Č I C E   2 0 0 user posted image  

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

user posted image  Lepa posadka :user posted image  user posted image  user posted image PDP: 01.04. - GP 17.12.
MF user posted image   NM

user posted image    NJINJA: PDP: 01.04.

user posted image   modrookica (25 let): PDP 02.04. - GP 12.12. 3D 17.12.  NS user posted image MF user posted image Luka,  LJ

user posted image   majazmaja: PDP 03.04.

user posted image   matejka..: user posted image  PDP 03.04. NS user posted image

user posted image   pizamca: (32 let): PDP 04.04.

user posted image   Verita: PDP 04.04. NS user posted image

user posted image   violica_23: PDP 04.04. - GP 20.12. Jesenice 
 MF user posted image NS user posted image

user posted image   tejč29 (29 let): user posted image  PDP 05.04. 
NS user posted image MF user posted image
 Izola

user posted image   temistokleja (30 let): PDP 05.04.
NS user posted image

user posted image   Tanja555 (29 let):  PDP 05.04. NS user posted image MF 28.11.

user posted image   aisha84 (23 let): PDP 06.04. NS user posted image CE 

user posted image   Klarisa28: user posted image  PDP 07.04.

user posted image   jazabel (29 let): user posted image  PDP 07.04. NS user posted image   KR

user posted image   misa79: PDP 08.04. NS user posted image

user posted image   Majček28 (28 let): PDP 08.04.  UZ 04.12.
NS user posted image MF 29.11.

user posted image   maja24-2 (27 let): user posted image  user posted image PDP 09.04. - GP 18.12.
MF 7.12 
NS user posted image  LJ

user posted image   big mamma :user posted image  user posted image  user posted image  user posted image PDP 09.04.
NS
user posted image MF 23.11

user posted image   simvir (26 let): user posted image  PDP 10.04. MF
05.12.
NS user posted image   
LJ

user posted image   tosja: PDP 10.04. - GP 20.12. MF 29.11.
NS user posted image  Feldbach, MB 

user posted image   sončnica14: PDP 10.04.

user posted image  Barb 77: user posted image user posted image  PDP 10.4. MF 27.11. NS user posted image  LJ

user posted image   petty82: PDP 10.04. MF 05.12.

user posted image   srečna miška: user posted image  PDP 11.04.

user posted image   malamaja (27 let): user posted image  PDP 11.04.  LJ

user posted image   Katja271 (27 let): PDP 12.04. -  GP 28.11.
MF 3.12.
NS user posted image

user posted image   tana13: user posted image  PDP 12.04.

user posted image   nisika: PDP 12.04. NS user posted image

user posted image   barby78: user posted image user posted image PDP 13.04. MF 11.12. NS user posted image

user posted image   MARUŠKA28 (28 let): PDP 13.04. - GP 21.11.
MF...  
NS user posted image

user posted image   kekec in mojca: PDP 13.04. MF 12.12. SG

user posted image   sky77: user posted image  PDP 14.04. MF 28.11.  NS user posted image  LJ

user posted image   Calena: user posted image user posted image   PDP 14.04.  NS user posted image

user posted image   Ketrin (28 let): PDP 14.04. NS user posted image MF  06.12LJ 

user posted image   u04111976: user posted image user posted image   user posted image user posted image  PDP 14.04.
GP 6.12.
MF 03.12.  06.12.
NS user posted image CE

user posted image   5erca04: PDP 14.04.  NS user posted image   MB

user posted image  Tejcha (24 let):user posted image user posted image PDP15.04. MF 13.12. NS user posted image

user posted image   Skabi: user posted image  user posted image  PDP 15.04.

user posted image   resnično srečna (35 let):user posted image user posted image PDP 15.04. - GP 20.12.
MF 06.12.  LJ

user posted image    NiLe (34 let): user posted image user posted image  user posted image user posted image PDP 15.04. - GP 5.12.
MF
7.12.
 NS user posted image    LJ

user posted image   ruki: user posted image PDP 16.04.

user posted image   sasy20 (26 let): PDP 17.04. - GP 23.11.
MF 6.12.
NS user posted image  LJ

user posted image   Krista28: user posted image  user posted image  PDP 17.04. NS user posted image

user posted image   JuR_ChIkA: PDP 18.04. NS user posted image

user posted image   SpeliG (27 let): PDP 18.04. MF 26.11. NS user posted image

user posted image   mišeka: PDP 18.04. NS user posted image

user posted image   darja33: PDP 18.04.
MF 03.12. CE

user posted image   bondi: PDP19.04.

user posted image   bela vrtnica (28 let): PDP 19.04. MF 3.12.
NS user posted image  
CE

user posted image   Mamacebela: PDP 19.04. NS user posted image

user posted image   zvončica30: PDP 19.04.

user posted image   Lubici (25 let): PDP 19.04. MF 18.12. LJ

user posted image   matejchykam (21 let): user posted image  PDP 20.04.
MF 04.12. 
NS user posted image

user posted image   tasyo (28 let): PDP 20.04. MF 12.12. NS user posted image

user posted image   gregica74 (33 let): PDP 20.04.  NS user posted image  PO

user posted image   najč: PDP 20.04.

user posted image   cebelca27 (27 let): PDP 20.04. NS user posted image Izola

user posted image   malamalinca (33let):user posted image user posted image user posted image user posted image PDP 21.04. - GP 3.12. NS user posted image   MF 13.12. LJ

user posted image   shoo (32 let): user posted image user posted image PDP 21.04. user posted image CE

user posted image   tipriga (29 let) : user posted image user posted image PDP 22.04. MF 14.12. NS user posted image

user posted image   leni5 (28 let): user posted image  PDP 22.04. - GP 23.11 Izola

user posted image   maxi133 (24 let): PDP 22.04. MF 10.12.

user posted image   Katka28:user posted image user posted image PDP 22.04. MF 11.12.

user posted image   Kaa (29 let): PDP23.04. NS user posted image

user posted image   T*i*A*r*A: PDP 24.04. NS user posted image

user posted image   zolika: PDP 24.04. - GP 20.11. NS user posted image MF 18.11. MB

user posted image   scorpiogirl (26 let): PDP24.04. MF 12.12. NS  user posted image   KR

user posted image   moon: PDP 25.04. user posted image  user posted image   

user posted image   Srčekgirll (24 let): PDP 25.04. 
UZ 19.12.
NS user posted image PO

user posted image   sinskaT (26 let): PDP 25.04. MF 12.12. NS user posted image PO

user posted image  aprill: PDP 25.4. 

user posted image   Jo@n (31 let): PDP 26.04. NS user posted image MF 11.12. LJ

user posted image   zokica: PDP 26.04.

user posted image   KatyMM: user posted image PDP 26.04.

user posted image   Sandrin: user posted image  user posted image user posted image  PDP 26.04. NS user posted image

user posted image   malecka24: PDP29.04.  NS user posted image   PO

user posted image   pikica030407: PDP 29.04.  NS user posted image  

user posted image   Naša črtica koraka: user posted image user posted image  PDP 27.03.  NSuser posted image  KR

user posted image   Leiah: PDP 28.04.

user posted image   nikica18: PDP...

user posted image   eminak: PDP...

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Tako je do sedaj prijavljenih:
80 srečk user posted image

Z NAMI ZAČELA user posted image  POT:
lindy, Anonimna2, pinka1, Vesnyca, vebo, tejka** user posted image   
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

GP - ginekološki pregled
NS - nuhalna svetlina
MF - morfologija

P.S. za vse napake se vnaprej opravičujem - hitro me "pocukajte za rokav", da popravim morebitne napake.

Z RUMENO sem zapisala v kateri porodnišnici bo na svet prijokal user posted image .

Uživajte, božajte bušije in bodite user posted image  

Leiah - dobrodošla 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image    

PDP - število user posted image

01.04. 2
02.04. 1
03.04. 2
04.04. 3
05.04. 3
06.04. 1
07.04. 2
08.04. 2
09.04. 2
10.04. 5
11.04. 2
12.04. 3
13.04. 3
14.04. 5
15.04. 4
16.04. 1
17.04. 2
18.04. 4
19.04. 4
20.04. 5
21.04. 2
22.04. 4
23.04. 1
24.04. 3
25.04. 4
26.04. 4
27.04.
28.04. 1
29.04. 2
30.04.

??? 2 user posted image ???
PDP

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
23.11.2007 10:01:02   
tosja

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  
user posted image user posted image user posted image   UZ - morfologija/november user posted image user posted image user posted image

13.11.  modrookica user posted image user posted image , tejč29 user posted image

19.11. lepa posadka user posted image

22.11. violica_23 user posted image

23.11.
Big mamma user posted image

26.11. SpeliG

27.11. Barb77

28.11. Tanja555, sky77

29.11. tosja, Majček28

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image  user posted image  user posted image   UZ - morfologija/december  user posted image  user posted image  user posted image

03.12. Katja271, bela vrtnica, darja33, u04111976

04.12. matejchykam, Majček28

05.12. simvir, petty82

06.12. u04111976, sasy20, Ketrin, resbično srečna

07.12. maja24-2, NiLe

10.12. maxi133

11.12. barby78, Katka28, Jo@n

12.12. sinskaT, tasyo, scorpiogirl, kekec in mojca

13.12. malamalinca, Tejcha

14.12. tipriga

18.12. Lubici,  tosja, zolika

20.12. MARUŠKA28

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
AC
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

14.11.2007

user posted image user posted image user posted image   u04111976  user posted image user posted image user posted image  
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
23.11.2007 10:12:39   
tosja
user posted image  user posted image  user posted image pozdravljene souser posted image  user posted image

Ste se kr razpisale. Popravljala sem sezname  user posted image
- če najdete napako-e, mi sporočite! user posted image

Velik ste zapisale, tako da lepo po vrsti...

user posted image u04111976 - naj se bolančica Maša čimprej pozdravi. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image barby78 - dobro opravi v laboratoriju!!! user posted image user posted image user posted image

user posted image tasyo - danes si čez dan privošči spanec, ko si že tako navsezgodaj budna...

user posted image kekec in mojca -  jaz mislim, da bo Mojca. user posted image user posted image Že zato, ker ne bi pustila moža v napačnem prepričanju... user posted image

user posted image zolika - tako si se veselila, da boš doma, pol, pa... user posted image Saj bo minil! Pa user posted image user posted image user posted image za brcike! user posted image

user posted image darja33 - tudi tebi user posted image user posted image user posted image za prve brcike! user posted image

user posted image Sandrin - glede MF ti je že tasyo odgovorila. Sam je boljše nekje med 21.-22t. Prav zato grem tud samoplačniško, ker v bolnici sem naročena prepozno... user posted image v 25t...user posted image
Moja znanka je bila v sredo - tudi tako pozno, pa spola niso videli...(tak položaj), pa za meritve je baje že mal prepozno... user posted image

user posted image sinskaT - dobre sanje.....njamiiiiiiiiiiiii... tud jaz bi lahk tedensko enkrat jedla pečenico in kislo zelje... user posted image

user posted image simvir -  user posted image user posted image user posted image za prvi nakup!!!

user posted image   Majček28 - ta cena dr. Strahove pa me je prlimala na stol! user posted image
Tud sama sem pripravljena dat vse za user posted image ... Sam pol pa slišiš v SBM komentarje o G h kateremu hodim privat (pač slovenski šport - favšija!"!!) Pa računa za MF + CD = 50 ojrekov... Mislim...
Eni zdravniki res fino izkoristijo hvalo pacientov...pa ne me narobe razumet!!!

... to bo za prvič prvič dovolj... user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tosja -- 23.11.2007 10:15:00 >

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
23.11.2007 10:22:20   
darja33
Ja, punce res se ne špilat s čajčki in drugimi metodami!!!!!  Ne vem ktera je rekla da angino zdravi s čaji???? Če je res angina (potrjena s strani zdravnika) je OBVEEEEZEN antibiotik (kak Ospen, ki otročku ne škodi), ker je to bakterijska!!! okužba ki je ne smeeeeš kr tak prebolet!! Druga pa so seveda viroze (npr. prehladi), kjer itak noben dohtar ne pomaga! Tam pa pride v poštev vsi domači recepti.

Ja, pa še to v tem času so pogoste atipične pljučnice, ki jih največkrat vidimo pri najbolj "hrabrih" samozdravilcih, ki ne prebolijo dobr prve viroze in jim  pade odpornost!

Torej PAZITE NASE..... To je dohtarski nasvet! Vsaj kako kri dejte če se slab počutite, da se vidi sedimentacija, leukociti....

Aja, meritve na UZ opravjo tako da zmeriš obseg trebuščka in glave ter dolžino stegnenice, nato pa program izračuna (približno !) težo in velikost. To je torej ocena! Ima pa to res že vsak G. Kako ti bo sicer ocenil napredek rasti ali (bognedaj!!) zastoj rasti ploda!!???

Pa, pa grem naprej rihtat po stanovanju.

Tu v Celu je fuuuul sončno!

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
23.11.2007 11:19:55   
Isabellabina
Pozdravljene user posted image
Ravno prihajam od G.
Danes sem imela morfologijo in moram povedati da je vse vredu z našimuser posted image Notri sem bila kar pol ure in takšne preiskave kot mi jo je danes naredila G v nobeni nosečnosti nisem imela,namreč to, da je vsako stvar, ki jo je pregledala tudi povedala-recimo možgani,da se lepo vidi leva in desna polovica ,da je vidna pregrada med obema polovicama, premerila je obe polovici, če ustrezata tednom ,potem srček enako ,najprej en prekat ,potem drugi ,slišala sem bitje srčka na monitorju in premerila je koliko hitro mu bije srček ,potem -nogice in rokice ,vse glavne kosti je premerila koliko so dolge, pregledala je popkovnico ,user posted image žile in nazadnje še moje žile (vse se obarva rdeče)vidi kakšen pretok in pritisk je v njih,nazadnje pa sem seveda vprašala še za spol in do sedaj smo imeli že ustaljen vzorček najprejuser posted image user posted image user posted image user posted image sedaj pa smo ta vzorček porušili(same uganite kaj bomo imeli tokrat!)No in za konec je preklopila na 3D in obrazek je zakrivala popkovnica tako da so se videla samo ustka in pa desna učka in čelo,je rekla ,da bova pri tridesetih tednih še enkrast poiskusili(komaj čakam).ker sem imela že prej vse težke otroke bo tudi sedaj tako  saj je bil danes v grobem težek že 530 g pri skoraj 21 tednih.Moja teža pa tudi še ni nikamor šla in imam še -1kg
Za seznam naslednji pregled imam 28.12 07 ,(17.12.07 pa imam pregled za sladkorno ker sem ji omenila da sem stalno žejna pa tudi bi me sicer dala na pregled ker so bili vedno težki otroci kljub temu ,da nikoli nisem imela sladkorne).
No sem se razpisala ,ampak  moram deliti to moje veselje še z vami!
Zdaj grem pa telovadit .

(odgovor članu darja33)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......