Jessy
|
Pozdravljene punce! Prispeli sva domov! Najprej se vam moram res lepo zahvaliti za vse spodbude in dobre želje, še posebno pa Tiamo, Violinski in Klariki! Tiamo, ti moram poveati, da tudi preko vez ne bi mogla dobiti sobe s posteljo, saj je bolnišnica do zadnjega kotička zapolnjena in so postelje samo za doječe matere, pa še te kakšno noč ostanejo brez postelje. Sem šla v upravo, da bi plačala tisto posteljo, pa so rekli, da ne gre, ker je polno. Sta bila po 2 otroka v eni sobi. Tako, da ti ni treba biti užajena, ker te nisem prosila za privilegije, ker vem, da ne bi šlo. Sem ti pa full hvaležna, da si se tako zavzela. Tudi tebi Violinski, ki si mi ponudila posteljo. Kljub vsemu Neje ne bi mogla pustiti same, ker se mi je tako smilila. Pa večkrat na noč se je zbudila, saj so vsake toliko merili temeraturo, pa antibiotike v žilo napeljevali, pa ker sta bila notri 2 otroka, se to dogaja 2x za vsakega in je kar moteče. Pol se vsake toliko kak otrok naglas joče in zbudi še drugo polovico otrok.... Je kar šok za otroka, da bi se zbudil in mamice ne bi bilo zraven. Sem raje "gulila" stol. So posledice danes zelo občutne in tudi vidne, saj sem prav podpluta po stegnih, ker sem tolk presedela. Sem se pa današnjo noč kar na tla ulegla, čeprav je v vsaki sobi jasno napisano, da se to ne sme. Meni je bilo čisto vseeno, če me napizdijo ali ne, jaz sem se zleknila na tla in tako vsaj malce odspala. Torej, kaj je bilo z Nejo. Neji se je že od četrtka zvečer nekaj kuhalo. Saj sem rekla, da sva bili pri dežurnih zdravnikih in je vsak imel drugačno mnenje. V nedeljo zvečer se ji je levo oko začelo solziti, naslednji dan pa je imela samo še na polovico odprtega in rdečico od očesa navzdol čez celo lice. Jo peljem popoldne k njeni zdravnici in ji povem, da imamo probleme z Amoksiklavom, ker ga ne poje, zato je rekla, naj probamo še enkrat nekako vsiliti antibiotik in da če nam v eni uri ne uspe, naj gremo na infekcijsko, ker mora antibiotik pod nujno dobiti. Ker ji ga nisva mogla nan oben način dati, sva se spokala in jo peljala tja. Tam je zdravnica takoj rekla, da je to bakterijska okužba in da bo ostala notri. Gre za nek celulitis (tako poimenujejo tisto rdečico).Ko sem poslušala zdravničino razlago pred študenti, je rekla, da se to začne z virusno okužbo, ki je idealna podlaga za razvoj bakterij, ki se zelo rade locirajo na predel okrog oči. Da je rdečica gotov znak za bakterijsko okužbo. Problem je bil, ker ji niso našli žile. So jo špiknili vsaj na 7 koncev, s tem da je vsak vbod še vsaj 10x popravljala. Naslednje jutro dobi naslednjo dozo antibiotika z infuzijo in NEja pravi, da jo boli. Čez nekaj časa vidim, da ima vijolične prste na roki in kličem sestro. Je revci vse teklo mimo žile. Ko so odvili je imela roko z 2-kratnim volumnom. Nato so se lotili ponovnega špikanja. Spet so prešpikali enih 5 mest, pa vsako mesto popravljali po 10x, nakar pride zdravnica pogledat kaj se dogaja, da otrok tako dolgo joče in jim ukaže, naj nehajo in ji najprej zbijejo vročino, da bodo sploh žilo lahko našli. Pol dobi svečko za zbijanje in potem še 1x začnejo s špikanjem, ki je bilo po pričakovanju spet neugodno, ker spet niso našli žile. Ko sestra že ni več imela mesta, kjer Neja ne bi imela obliža, se le spomni poklicati eno na drugi oddelek, ki je prišla in v PRVO našla žilo! Neja je bila čist mokra, da sem jo mogla komplet preobleči, sama pa sem se tudi že skoraj zgubljala samo od tega, ko sem gledala kako trpi, pa nič nisem mogla pomagati, ker je bilo nujno potrebno to narediti. Kar še ni bilo zadosti špikanja, se ji danes zjutraj zamaši kanila in je niso mogli odmašiti, kar je pomenilo ponovno špikanje. Tokrat je bilo potrebno špikniti "le" 2x. Grozno, res! Meni se je tako smilila, da sem bila čisto na tleh zaradi tega. Še danes mi gre kar na jok, ko se samo spomnim. Smo pa dobile zdaj ene antibiotike, ki UPAM, da jih bo pojedla, ker drugače morava nazaj in bova notri vse do četrtka, ker mora biti 10 dni na antibiotiku. Obup! Zdaj pa grem, da si malce spočijem in naberem moči! Lepo se imejte, pa še enkrat hvala vsem za vse!