![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 17:59:25
|
|
|
|
draja
|
GH - no Živa je ful pridna za papcat, samo ima en svoj specifičen ritem. Ponoči se doji, ponavadi tam nekje od 4-ih do 6-ih zadnjič in potem do 10-ih, 11-ih ne je nič. Takrat potem poje en obrok GH - ponavadi je pridna in poje 220 ml če je bolj tekoče (takrat ji neham dajat žlico v usta, ker se mi zdi, da ima dovolj). Potem pa se včasih čez kaki dve urici mičkeno podoji pred spanjem, običajno pa niti noče. Okrog 15-ih sledi drugi obrok GH, ki pa ji ponavadi ne gre preveč v ritko in poje precej manj kot dopoldne, okrog 18-ih še rižolino - max iz 80 ml mojega mleka in pred spanjem še dojenje. Torej ima dejansko samo 3 obroke gh in eno dojenje + dojenje ponoči, s tem, da je samo en obrok gh res ornk, ostala dva pa bolj malo. Je čist po očiju, ki je samo dvakrat na dan (je pa takrat ornk porcije ).
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 18:32:51
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: Žabika Kati: pa kaj vlečeš mulca ven, če tako rad spi. A mate že 26 stopinj v sobi da mu tko paše spat? 24
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 18:40:16
|
|
|
|
tinaaja
|
Glede postavljanja na noge Po nasvetu iz RA ji moram pustiti, da se sama dviga, popravljam ji le držo (pomik medenice naprej), kar pripomore k temu, da otroček stopi na celo nogico. Pozorna moram biti torej, da ne stoji na prstkih. "Zviranje" nogice v gležnju levo-desno pa ni nič narobe, ker otroček pač preizkuša in vadi stanje in gibanje. iz tukaj: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1061357&mpage=1&key=prvi%2C%E8evlji􃊒 kjer pise o prvih ceveljckih.. juhuhu se ta druga zgornja enka je zunaj ufff kako bomo danes spali (japajade bi rekla brina ...) kok pa je ponavadi prva stevilka cveljckov? morda pa za bozic dobi kaksne, ker danes je najbolj in se na noge postavljat v zadnje pol ure 3x .. pardon, ravnokar poskusa cetrtic
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 18:55:10
|
|
|
|
Pikca
|
kok pa je ponavadi prva stevilka cveljckov? to je pa ful različno, Jerneju so že zdaj prav čeveljci, ki jih je Živa nosila pri 14 mes. najbolje, da ji v trgovini zmerijo nogico. evo, pa bo treba spet v šoping Mamice večjih otrok-kaj boste nabavljale?Rabim kako idejo... naša se z zdravniškim kovčkom večkrat igra - aktualen že dober mesec. drugače je pa naša točno določila kaj hoče - hišico abrick, pralni stroj in ribice, ki se jih s trnkom lovi (igrica na baterije). Sem pa pri prijateljih vidla eno igrico elefun - en slon piha ven metuljčke, ki jih otroc z mrežicami lovijo - so se vsi radi to igrali - mogoče tudi ideja.
< Sporočilo je popravil Pikca -- 16.11.2007 18:59:24 >
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 19:05:07
|
|
|
|
tinaaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikca kok pa je ponavadi prva stevilka cveljckov? to je pa ful različno, Jerneju so že zdaj prav čeveljci, ki jih je Živa nosila pri 14 mes. najbolje, da ji v trgovini zmerijo nogico. evo, pa bo treba spet v šoping ne, ne, nic se ne mudi.. morda za bozic,ce misli punca slucajno nadaljevat v tem tempu, drugace pa se kasneje... za doma pa imamo shoo shoos in pa tele :))
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 19:26:42
|
|
|
|
cv105
|
zgleda, da je danes dan za na noge ... Maks se tudi od dopoldneva vztrajno postavlja na noge ... najraje ima mene za oporo in če mu kaj ni všeč, mi zasadi 1,5 zobka, ki ga ima, v koleno ... ... in ja, zgleda, da bo treba po prve čevlje prav kmalu ... tiktak pa bodo sami šibali naokrog po dveh ...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 19:56:03
|
|
|
|
draja
|
Bravo tudi Maksu za vstajanje na nogice Mi smo še daleč od tega. Ali pa ne - lahko nas presneti Jelka in jaslice bomo sigurno imeli, najverjetneje pa nekje dvignjeno od tal. Imamo več opcij v tem stanovanju tko da ni panike. Bo pa to naša prva jelka in jaslice, saj je midva do zdaj nisva imela (živiva šele dobri dve leti skupaj, od tega sva bila skoraj eno leto pri mojih, lani pa si tudi nisva kupovala jelke ali jaslic. Letos nas čaka torej še ta shoping - jeeeeeee komaj čakam . Naš jedilnik danes: - ob 4-ih in 6-ih ziza
- ob 11:30 polenta + puran, cvetača, korenček in bučke (aja, pozabila povedat, da smo uspešno uvedli bučke in Živa nima težav po njih kot jih je imela prej, če sem jih jaz jedla - sem fuuuuul vesela, ker lepo popestrijo naš jedilnik, pa tudi napenjajo je ne
) - 16-ih jabolko, hruška, marelice
- 18:15 prosena kaša alnatura + malo riževih kosmičev milupa z mojim mlekom (sem ugotovila, da jo prosena kaša manj napenja kot rižolino
) - 19:20 ziza.
Zdaj pa že skoraj pol urice sladko spančka
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 20:00:51
|
|
|
|
Žabika
|
Pri nas je posledica pestrega jedilnika prazna plenica že drugi dan. A moram jutri že reagirat z npr. slivovo kašico? No se je pa pred dvemi dnevi pokakala za cca. 3x - driskica do pazduh. Je pa to lahko normalna posledica šeste otroške bolezni.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 20:07:24
|
|
|
|
tinaaja
|
Draja, bravo za bucko Upam, da bo Ziva prespala prvo igranje ob 23h. Zabika, jaz, ce brina ne kaka en dan, kar dodam kaksno suho slivo v sadno kasico. Skodi ne, ce jo pa pozene pa tok boljs. Zakaj bi se mucila, ce ji lahko pomagam. CV105 - cestitke za vstajanje.. to je ze prav smesno, kok je lahko velika sprememba v enem dnevu. ja bo treba pojstlo spustit pri nas na najnizjo stopnjo.
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 20:22:08
|
|
|
|
sezam
|
Anja - jaz sem obupala, da bi ga skoz brisala. Po posodi mu tudi jaz ne pustim pacat - packarrija drugače rata . Moram pa rečt, da je danes prav lepo in predvsem hitro jedel. Tak pacek je predvsem takrat, ko nima pravega apetita. Potem pa včasih naredi še brrrrr in spet leti. Pravo asprotje kot Ana. Ampak raje vidim, da malo popaca, kot pa da živce zgubljam, da kaj not spravim erna - ja, smo izkorstili sončka. Sva bila že včeraj več kot 2 uri zunaj Šefice ni blo , mogoče pride celo jutri . Smo pa popoldan se šli mal potepat - k našim. Ob petkih pride itak zvečer domov, zato smo jo kar sami popihal, da ne visimo skoz doma Pa lepo se imej na dolenjskem. cv105 - ne sekiraj se, kaj bo v vrtcu. tam je več otrok na kupu in eden drugega motivirajo. Povem iz izkušenj. Je mogla tudi naša Ana imet skoz kaj v roki, da je kaj šlo dol. Sedaj pa ne rabi več Pa čestitke za vstajanje Kati - za novoletno jelko je čist odvisno od otroka. Mi smo jo prvo leto imeli pri Ani (je bla stara toliko, kot so zdaj naši pikci) in ni blo nobene nesreče in tudi smreka je imela mir pred njo. Pa smo jo imeli v dnevni na tleh. Lani je pa nismo imel (le eno manjšo na omari), ker bi jo ziher zmontirala. enako bo letos - mala v višini. draja - za bučke tejčica - pogrešamo te A steže preseljeni, ali ste zboleli Naš današnji jedilnik M - banana + hruška K - krompir + koleraba + bučka + kiri sirček M - skutka LM banana V - Hipp mlečna kapica sadje
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 20:25:36
|
|
|
|
amy26
|
Se mi zdi, da Hana daleč najslabše je. naša je še slabša, 1x na dan poje par žličk nekaj slanega in to je vse, drugo ni šans
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 20:33:43
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Mi bolj al manj spimo (sem ga lihkar dala na bok, je mal zajamral - revež je v tej spalki kt v skafandru pa se mal težje giblje ). Mogoče bo pa danes spustu svoj nočni obrok... Vsak dan se pustim presenetit . Je pa prele dobu par pikc po obrazu. Je jedu od dukata nek mlečni namaz z zelenjavo na kruh namazan. No, zdej vidim, da je bil not česen . Upam, da je od tega. Za kosilo je pojedu ful! Mami presenečena... Zgleda, da se je splačal uno repo pred kanto spustit še čez prebavni trak . No, tud men je bla juhica všeč! Nisem pa uspela ugotovit kakšna je razlika med piro in ješprenom. Anyone Za večerjo je pa jedu probiotiše gres z vanilijo od Hippa. Tko, poročilo oddano. Kwa pa kej vaši mulci počnejo? Uuuuu, konkurenca v stanju. Bravo Maks!!! Pa Živa se je z bučko spoprijateljila - superca!!! Čeprov una sadna malca s hruško ob 16h bi pa lohk bla mal feler... No, držim pesti, da bodo prdci samo smrdeči . Žabika, jst tud kr Hipp slivo dam v flaško, če kak dan ne kaka. Neki sem še misla napisat, sam mi zdele ne pade na pamet. Se mi zdi, da moram neki preplonkat od včeri... Aja, sej res. Citiram: "Naomi je faca!" Kwa pa kej dedci počnejo? Moj oponaša risanko "A je to." Evo, nuca help... Grem za 2 minuti...
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 20:36:33
|
|
|
|
pocka
|
Evo mene, Taja že eno uro spančka, oči je že eno uro v službi,... draja - super, da ste uvedli bučko brez težav,no kar počasi tako naprej,pa bo Živa kmalu vse papcala tinaaja - braavooo Brina!!! Ja ja,kar prestavite posteljico na najnižjo stopnjo,naša ponoči kar vstane,se drži za ograjco in debatira in se reži. Kje ste pa Allstarke nabavli? Ful so dobre. cv105 - čestitke tudi Maksu za vstajanje jelka - midva jo imava vedno na enem predalniku,ker na tleh nimava nikjer prostora. Torej ne bova imela težav zaradi tega,bo pa jelka pri babici dosti bolj na udaru,ker jo ima na tleh in je ful velika. žabika - daj ji slivovo kašico za malico jutri naprimer,ampak po mojem ni še treba delati "panike" naš jedilnik danes: M - sadna kašica jabolko-borovnica K - zelenjavna mineštrca s piščančkom in za zgostitev sem dodala malo riževega vaflja V - prosena kaša Alnatura z mojim mlekom Taveliki smo jedli krompir v pečici z zelenjavo in pečen svinjski vrat,solata in za posladek jabolčni štrudel. Zdaj sem si pa privoščila 2 jajčke na oko s pršutom...malo lahke hrane za lahko noč . No jaz sem se šla zjutraj slikat za novo vozniško (obožujem slikanje) in pol je bila na UE taka gužva, da me je minilo čakat, je delala ena nesposobna baba za šalterjem, se več kot 1 uro sploh ni premaknila vrsta. Bo treba iti en drugi dan še enkrat,komaj čakam .
< Sporočilo je popravil pocka -- 16.11.2007 20:39:18 >
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 20:43:23
|
|
|
|
amy26
|
Brini za vstajanje pa kar debelinko je ratala se vidi da kar rada je. Danes sva imeli z Elo spet testiranje tokrat pri privat alergologinji, tokrat so bili kožni testi pozitivni, torej alergija na rumenjak in arašide, mleko neg. me prav zanima kaj bodo pokazali krvni testi, ker jaz sem prepričana da je alergična tudi na mleko, ker že po eni žlički Hipp mleka rata flekasta po obrazu, pa tudi ni šans da ga kej spije kot da bi vedela da ji ne odgovarja. No oba otročka sta zaspala, jaz sem pa tok utrujena od celega dneva da bom tudi kaj kmalu šla počivat.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 20:45:32
|
|
|
|
draja
|
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Čeprov una sadna malca s hruško ob 16h bi pa lohk bla mal feler... No, držim pesti, da bodo prdci samo smrdeči . ej, presenetljivo, ampak hruško je zdaj vsako popoldne z ostalim sadjem jedla in npr. danes ponoči prvič ni niti enkrat prdnila pa držim pesti tudi za vas, da ne bo vetrovna noč
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 20:50:31
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: amy26 ker jaz sem prepričana da je alergična tudi na mleko, ker že po eni žlički Hipp mleka rata flekasta po obrazu Kaj pa če je alergična na kakšno sestavino v mleku? Sej jih je cel kup noter: sirotka*, posneto mleko*, rastlinska olja*, koruzni škrob, laktoza, sirotka v prahu*, kalcijev klorid, vitamin C, natrijev hidrogenkarbonat, železov II laktat, cinkov sulfat, vitamin E, vitamin A, kalijev jodat, vitamin D.
< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 16.11.2007 20:51:26 >
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 20:57:17
|
|
|
|
amy26
|
Kaj pa če je alergična na kakšno sestavino v mleku? Sej jih je cel kup noter: kati, to še pomislila nisem, vendar katero mleko ji pa potlej dati ki nima teh sestavin, sej verjetno vsa ta adaptirana mleka so narejena podobno
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 21:04:04
|
|
|
|
Pikca
|
Je mogla tudi naša Ana imet skoz kaj v roki, da je kaj šlo dol. Sedaj pa ne rabi več a res, super, naša pa isto kot doma - je samo, če je kaj po njenem užitnega, včasih sploh nič ne je v vrtcu .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 21:10:42
|
|
|
|
Pikca
|
Kaj pa če je alergična na kakšno sestavino v mleku? Sej jih je cel kup noter: kati, to še pomislila nisem, vendar katero mleko ji pa potlej dati ki nima teh sestavin, sej verjetno vsa ta adaptirana mleka so narejena podobno mogoče navadno mleko v prahu od Pomurke pri Živi smo s tem začeli, ker adaptiranih ni marala. bi pa počakala na rezultate testov.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 21:16:25
|
|
|
|
Pikca
|
Maks, čestitke za vstajanje, Živa, čestitke za osvojene bučke Erna, uživaj na dolenjskem zaprtje - mi imamo tudi probleme s tem... zdaj še slivove kašice več ne mara
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 21:41:03
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja ok pa je ponavadi prva stevilka cveljckov? morda pa za bozic dobi kaksne, ker danes je najbolj in se na noge postavljat v zadnje pol ure 3x .. pardon, ravnokar poskusa cetrtic mi smo bili v cicibanu in so nam cisto lepo razlozili vse, kar se tice cevljev... stevilka cevlja.. prides tja in poemrijo nogico... imajo tam stopalke, kamor beba stopi... je pa odvisno od proizvajalca do proizvajalca.... hmmm ... nas pa zobki dajejo... hvala bogu za calgel....
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 22:30:55
|
|
|
|
skačica
|
kaj že vse spite? Tud jaz se počasi odpravljam spat, ker ne vem kakšna noč nas čaka. Zadnjih nekaj je bilo dobrih, upam, da bo današnja tud. Sem pa zdele ob TV-ju grešila in dobesedno požrla 4 toaste namazane s tatarcem . Jutri se pa spet malo nazaj držim, mi je zaenkrat kar dobro šlo dol. Sicer počasi, ampak gre. Sem že pod 68-imi kilami. Še kake 4 pa bom zadovoljna. Jutri me čaka lušten dan. Zjutraj pač pospravljanje in potem kuhanje kosila potem pa šoping s svakinjo. Komaj čakam.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 16.11.2007 23:30:54
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: skačica kaj že vse spite? Ne še. K me Naomi po msnju mori z enimi bedastimi zadevami .
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 17.11.2007 7:15:55
|
|
|
|
Anonimen
|
nasa noc je bila zgornji zobki hodijo ven ze vec kot mesec, ampak bodo kmalu zunaj,smo namazali s calgelom, da je sploh lahko zaspala smo bili pa vceraj spet v Snoviku in tukaj so slikce nase baletke: pa se ena slikca z rutko (samo malo pretemna je): danes je dan spomina na zrtve proemtnih nesrec.. mi bomo prizgali nekaj sveck... GH in kakanje - pri nas ze nekaj dni kaka v bobkih in se ful napenja... je pa res, da ful malo pije... a je to kaj povezano? Bi sliva pomagala?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiNajlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.