|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2008
26.10.2007 13:38:44   
slovenka
aja, še glede velikost zarodka. Jaz sem prebrala, da do 12 t vsaka nosečnost poteka povsem enako, tako da ni možno, da bi bila dva zarodka enako stara, pa različne velikosti. Tako da se en G gotovo moti o dolžini nosečnosti.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 726
26.10.2007 13:40:47   
kodrana
pikica_30 na najdi si vtipkaj velikost zarodka po tenih pa ti bo kaj vrglo ven. vse je ok.. za 8T ti mere ustrezajo. lepouser posted image .

slovenka, dnevi do pregelda se vlečejo. vem. jaz tudi odštevam, samo jaz ga imam v torek. komaj čakamuser posted image .

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 727
26.10.2007 13:44:38   
kodrana
slovenka, smo že ugotovile, da je anonimna thrumbs up več noseča.. njene mere ustrezajo za 9T. ona ima kratke cikle in ovulacijo takoj po menstruaciji, tako da je noseča za en teden več. vse je ok. sicer pa je lahko zarodek manjši ali večji, če en veš kdaj točno si zanosila. po datumu si lahko v 9T, vendar če nimaš mestruacij na 28dni in ovulacij 14dan. je nosečnost malo mlajša ali starejša. logično.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 728
26.10.2007 13:51:56   
anonimna thumbs up
Ja, punce, meni pa vse skupaj ne da miru...

Ne samo, da me ni nihče ne stehtal, ne povprašal o teži, niso mi izmerili pritiska, čisto nič - potem me hočejo pa še za materinsko knjižico oskubsti!! Sem vprašala na ZZZS in je odgovor jasen: mat. knjižica je krita iz osnovnega zdr. zavarovanja in ta denar dobi ginekolog v "paketu" denarja za obravnavo vsake nosečnice. V ponedeljek bom poklicala h mojemu G in jim jasno povedala, da si sama MK ne bom kupovala, če mi je ne bodo dali, bom pa brez nje! user posted image user posted image

Avatar odraža trenutno duševno stanje........

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 729
26.10.2007 14:23:43   
alea01
hej, hoj punce!

Kolikor sem prebrala vidim, da se vam ze mal trebuscek pozna, pa vas tisci in kilogrami gredo gor. No, zdaj me pa skrbi. Mene se nic ne tisci, trebuh je raven ko deska, kile mi pa k vecjemu grejo dol kot pa gor. Je pa res, da sem bolj suha. Sam glede na to, da sem v 8t bi pa lahka ze kaj blo. Edino kar je, mi je skoz slabo, hrana mi smrdi in jem po sili. Bruham pa ne!

Kar se pa tice velikosti zarodka, je pa res da to tretjega meseca so velikosti ploda bolj ko ne enaka po tednih. Odvisno je le kdaj imas ovulacijo. Naprimer jaz jo imam bolj pozno in to ne brez tablet, tak da vprasanje ce nisem se v 7t namesto v 8t, kajti moja pikica je velika 11mm. Ampak se ne sekiram, ker je od zadnjic zrasla in ce bi bilo karkoli narobe bi mi G ze povedala.

Tko da punce ne sekirajte se glede velikosti ploda, ker ce bi blo karkoli narobe bi to ze G povedal ali pa vas narocil cez nekaj dni na pregled, da vidi, ce pikica napreduje.
Lepo se imejte punce in cimmanj tegob, slabosti itd.

(odgovor članu anonimna thumbs up)
Neposredna povezava do sporočila: 730
26.10.2007 14:41:52   
kodrana
anonimna thrumbs up.. pošlji tega g.. v user posted image . sem se čist vživela. ja, eč ti pa materinske en more dat, pol pa bog pomagaj. nas takole nategujejo. ja, reci mu, da je njegova dolžnost, da ti da m.k. in to zastonj. oni pa pol trošjo ta dnar drugač. res nepošteno. user posted image

alea če potipam spodaj, kjer anj bi bila maternica, čutim da ej napeto. vidi se mi pa še niti ne.. sem napihnjena od prebave in potem se to pozna. le brez skrbi.
brez veze se primerjat. vsaka je unikat..

sanje so se uresničile..

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 731
26.10.2007 15:10:13   
anonimna thumbs up
Ma, kodrana, ti povem, sem res prav razočarana user posted image  Ne samo, da mi G septembra niti ni verjel, da sem noseča, danes sploh nisem doživela klasičnega prvega pregleda.

V vseh treh preteklih nosečnostih je bil postopek pri prvem pregledu standarden in enak: sestra mi je izmerila pritisk, me stehtala, potem sem šla h G, ki me je pregledal, potem pa povprašal po posebnostih, napovedal PDP (danes sem morala sama vprašati, kdaj je PDP, ko sem šla že ven, on sam mi niti omenil ni user posted image ), pri vaginalnem UZ mi je vsakič pokazal utripajoč srček (danes mi ga ni - ej, res sem si želela videti, kako bije user posted image ).

Sem pa v mislih obnovila vse dogajanje in mi je kliknilo, da mi je G rekel, da mi bo materinsko knjižico izdala sestra, ona pa je bila potem tista, ki me je napotila v knjigarno!

Za en štos sem šla gledat, kdaj sem v preteklih nosečnostih dobila materinsko knjižico (ki je bila 3x brezplačna!!!):
1. na prvem pregledu (noseča sem bila dobrih 9 tednov)
2. na drugem pregledu (noseča dobrih 10 tednov)
3. na drugem pregledu (noseča dobrih 12 tednov).

Očitno sem zdaj, ko sem noseča četrtič, odvečno breme in si niti primernega tretiranja ne zaslužim user posted image

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 732
26.10.2007 15:47:09   
alea01
anonimna thums up
Ej s to materinsko knjizico je pa mal hecno. Mislim, da si jo vsaka nosecnica zasluzi ZASTONJ. Kaj ce bi ti zamenjala G? Glej, jaz sem iz blizine celja in imam G v Ljubljani in to pri dr.Medenovi in mi sploh ni problem se eno uro furat na pregled. Prej sem tudi jaz imela enega mazaca, ki mi je govoril, da ni sans, da bi kdaj koli zanosla. Fulal me je sam s tabletami in delal vaginalne UZ, tak da mi je pol blo to vse mal cudno in sem ga poslala k vr...

Ko sem ga pa zamenjala me je Medenova tik-tak zriktala in zdaj smo noseci. Tko da vedi, da sta ti in tvoja pikica najpomebnejsi in poskrbi, da bo tudi za vaju lepo poskrbljeno, kar pomeni ZAMENJAJ GINEKOLOGA!!!!!!! Jaz sem ga in se mi lepo obrestuje.

Neposredna povezava do sporočila: 733
26.10.2007 15:58:43   
kodrana
anonimna thrumbs up vem, da se moraš počutit obupno. tja prideš in te obravnavajo površno in še kot kak kos mesa. jaz tega ne bi trpela. verjetno pa ima g. veliko dela? samo lahko bi se malo bolj zavedali nas. pa še nosečke smo tako občutljive in si želimo malo več pozornosti in malo časa, da se posvetijo nam.
nimaš možnosti, da bi menjala g.? verjetno si že dolgo tu in ne bi sedaj menjala, ampak kar je preveč je preveč. pa še materinsko si kar sama kupi. ja pa ja de. ne kupi si jo. zahtevaj jo.
joj, sem se res vživela..

sanje so se uresničile..

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 734
26.10.2007 16:10:27   
anonimna thumbs up
Verjamem, da ima G dosti dela, ampak danes gužve definitivno ni bilo. Pred mano je bila ena, potem je šel po pošto, nato sem bila na vrsti jaz, ko sem odhajala iz čakalnice je pa prišla nova pacientka šele po hodniku zdravstvenega doma user posted image

Dr. Kobal v LJ je pa res imel pred ambulanto gužvo, ampak si je vzel že samo za razlago kolposkopske slike in za natančen opis poteka njegovih kontrol v moji nosečnosti zelo veliko časa, je bilo že meni nerodno, ker sem vedela, da zunaj druge čakajo... user posted image

Hvala ti, kodrana, ker me podpiraš in poslušaš moje jamranje user posted image  Se zavedam, da gre za moje kaprice oz. nosečniško preobčutljivost, ampak vseeno sem pričakovala "prvi pregled", ne pa by-the-way "vunbacanje" user posted image  Sem pač iz preteklih nosečnosti navajena drugačnega odnosa pri taistem dohtarju user posted image  Vedno je bil velik čvekač in je znal naložiti ogromno zanimivih opažanj pri UZ-jih, ob pogovoru,... Ne vem, mogoče ima on sam kakšne osebne težave in ne zna ob delu izkopiti tega user posted image

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 735
26.10.2007 16:26:51   
kodrana
ni blema anonimna. user posted image
vem, da smo vsi samo ljudje, a klub temu. njegovo delo je z ljudmi. in to še z ženskami. pa še v intimnost posega. tako da, bi moral biti malo bolj pri stvari. user posted image
pe nobenega mejenja rr-a, pa teže.. hudo.
premisli kaj boš. vsekakaor pa en kupuj amterinske. mogoče se bodo potem malo bolj zavzeli. imaš svoje pravice.

sanje so se uresničile..

Neposredna povezava do sporočila: 736
26.10.2007 17:11:43   
Anonimen
Ojla punce, sem imela kar veliko za prebrat.
anonimna thrumbs up - vsaj svojo pikico si videla

Meni so na 1.pregledu rekli, da moram prinest, mislim da 5€ al neki takega za materinsko. In kaj naj zdej? Naj jim povem, da je ne bom plačala, ker jo krije zdravstvo? K mislte, da si upam. Joj, res ne vem, kaj naj nardim.

(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 737
26.10.2007 17:13:56   
rozica984
Živjo!
Jaz se vam bolj poredko oglašam, berem vas pa skoraj vsak dan. Imam tako zapolnjen dan, da sploh nimam časa, da bi kaj veliko pisala na RR.
No naj povem, da sem bila danes na prvem pregledu. Sem v 7 tednu in moja pikica je velika 8,1mm. Se je G malo začudila, ker me je sestra tako kmalu naročila za prvi pregled. Tako da se na slikci nič ne vidi, samo dva križca, ki označujeta velikost pikice.
Danes sem pa res vesela in pomirjena hkrati, ker sem izvedela, da je vse v najlepšem redu. Moj dragi danes ni mogel z mano, zato bo pa naslednjič gotovo šel, imam šele 7. novembra naslednji pregled. Mo je G obljubila še eno slikico, ker se na tej nič ne vidi.
Kako ste pa kaj ostale punce? Verjamem, da se ravno tako kakor jaz veselite prihajajočega user posted image !!!

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 738
26.10.2007 17:16:11   
rozica984
Aja, pa še to: zdaj je moj PDP 15.6. Vsaj tako mi je rekla moja G, pa tudi v knjižici tako piše. Sem jo pa dobila zastonj pri G.
Prosim, če mi katera popravi moj PDP.

Hvala!

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 739
26.10.2007 18:14:03   
alea01
Sem se spomnila da vam nisem sporocila moj PDP. Ta bi naj bil 12.06.08.

(odgovor članu rozica984)
Neposredna povezava do sporočila: 740
26.10.2007 18:59:49   
slovenka
punce dober večer,

jaz sem v 6.t, pa imam pregled šele 6.11. se mi glede na ostale to zdi kar pozno. Rozica je 10 dni pred mano, pa ima takrat že drugi pregled. ajaj. no, saj ne da se mi mudi, samo že po tistem vprašanju medicinske sestre, če mislim obdržati otroka, sem nekak pripravljena, da ne bodo glih celi veseli za še eno user posted image  tako da sploh ne bom presenečena, če bodo hotli kake evrote za knjižico. Še dobro, da mi ve date informacije, da mi to morajo dati zastonj. Jaz se bom že zbunla - če pa si ne bodo dali reči, pa jim bom rekla, da jih bo strela zadela, ker so hudobni z nosečnico user posted image user posted image

lep večer še naprej. Imam občutek, da bomo me postavile rekord v čvekanju tja do junija user posted image

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 741
26.10.2007 19:02:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

Jaz se bom že zbunla - če pa si ne bodo dali reči, pa jim bom rekla, da jih bo strela zadela, ker so hudobni z nosečnico user posted image user posted image

Boš povedala, če je vžgalo, bom še jaz to uporabila. Saj lahko, ne?

(odgovor članu slovenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 742
26.10.2007 19:05:58   
slovenka
ja, seveda. Sedaj imamo tako moč kot stare ženske - pa vsi vedo, da je user posted image , če te starka prekleje user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 743
26.10.2007 19:31:08   
alea01
Slovenka'- ne sekiraj se kdaj imas pregled, kajti prvi pregledi se opravljajo od 8t do 12t. moje kolegice so imele vse prvi pregled v 10t. Jaz sem prvic bla pri G v 6t ampak zato, ker sem bile ze tri mesece prej narocena, ko sem koncala s hormonsko terapijo. Na mojo sreco sem v zadnji terapiji zanosla. Tako, da mi je G pri 6t sam potrdila nosecnost z UV in me narocila cez dva tedna, da se bo kaj vec vidlo. In tudi zdaj je sam rekla, da je pikica zrasla in me narocila spet cez 4t in takrat bom sele opravila krvne in urinske preiskave. By

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 744
26.10.2007 19:46:23   
slovenka
alea, hvala. Saj si tudi sama mislim, da boljše, da malo počakam, da se bo več videlo. Samo sem nekak mislila, da ko jim bom rekla, da sem imela + test, da bodo kaj navdušeni, pa je to bilo vse kot ena nadloga..., pa sem mislila, da so me tudi s pregledom odstavili. potem pa vse ok. se bom pustila presenetiti še z odnosom G. Sva si bile sicer doslej dobri, čeprav zato ker sem jaz pravnica, ob mojih pregledih zmeraj nekaj govori čez moj poklic user posted image  user posted image  

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 745
26.10.2007 19:46:24   
fragola
Punce dober večer, oglašam se komaj zdaj, ker pač prej ni ratalo.
No prvi pregled je šel mimo, sem malo razočarana, ker prvič ni blo moje ginekologinje(zbolela), čeprav tudi ta ginekolog ni slab.
Imela sem vaginalni ultrazvk,  po izračunih naj bi bla noseča 6tednov in 4 dni, vendar ginekolog meni, da sem manj, ker zarodka se še ni nevem kako dobro vidlo, vendar pravi, a je vrečka v maternici in da je 99% siguren da je vse ok! Prestrašil me pa je, ker mi je rekel, da imam eno tekočino v maternici in je mislil, da je kri, ma ni bla baje da je še sluz od ovulacije! sem dala kri in je rekel, da je uredu, tako da se niamam kaj bat. Vendar mam pregled čez 14 dni, ker takrat se bo vidlo več! Sestra mi je celo rekla, na podlagi krvi, ker mam 2000 nevem koga, da pa ne bojo dvauser posted image . Sem samo debelo pogledala saj nobeden od naju dveh nima v sorodstvu dvojčkov?
Sem se pa načakala za pregled  od 9:30 sem bla tam končala pa sem 14:20 tko ,da vam povem, da sem pršla domou trudna kot da bi kopala vrt cel dan!

Srčno upam, da ima ginekolog prav in da je vse vredu!

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 746
26.10.2007 19:49:15   
slovenka
fragola, gotovo bo vse vredu, če so ti tako rekli.

aja, kaj to pomeni, da ker imam jaz na ravni bratrancev 3 pare dvojčkov, da pri meni bi pa lahko bila user posted image user posted image  ? oz da je večja verjetnost?

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 747
26.10.2007 19:51:17   
fragola
Ja pomojem je večja verjotnost! Samo jaz se čudim, ker jaz nimam nobenega sorodstva ki ma dvojče bo?
Ma sej itak je lahko rekla tko!

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 748
26.10.2007 20:20:11   
alea01
Fragola- tudi ce nimas v sorodstvu dvojcke jih ti lahko imas. Lahko imas enojajcne dvojcke, kar pomeni, da ena semencica oplodi eno jajcece in to jajcece se potem deli. Potem sta to popolnoma enaka dvojcka in istega spola.

dvojajcni dvojcki pa nastanejo ko dve semencici oplodita dve jajceci in so lahko istega spola. Ce nisi prejemala hormonske terapije bi blo mal verjetno, da bi imela dvojajcne dvojcke. Saj se ti med ovulacijo praviloma sprosti samo eno jajcece. Ce imas pa tablete, ki stimulirajo jacnike, kar pomeni da jajcniki sprostijo vec jajcec in , ce celo dve semencici prispeta nac ilj so rezultat dvojajcni dvojcki. Tko, da je pri tebi verjetnost enojajcnih.

Slovenka- tud ce mas v sorodstvu dvojcke, ce se ne motim so dedni dvojajcni, enojajcni so zgolj slucajnost  ni nujno da jih ti  imas oz. je majhna verjetnost, ce to niso tvoji stari starsi

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 749
26.10.2007 20:22:41   
alea01
aja, vcasih sta dva plodka, ki pa potem eden kar izgine- temu pravijo da en pozre ta druzga. Zato tudi G vcasih kar malce zatajijo, ce sta dva in pocakajo se par tednov, da povedo.Baje je to zlo pogosto

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?