|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF-ICSI oktober / november
22.10.2007 12:03:49   
blanč
O bojana jaz sem te pa full pogrešala. pri meni se je končalo z user posted image user posted image  držim pesti, da jutri zagledaš+++++++.
Kostanj ti tudi+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ si nosečka tako da veš. Joj ti umesni testi pa izcedki a ne???
Trepetalke vam pa vso srečouser posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 851
22.10.2007 12:32:12   
Pija76
Bojana 4 tudi jaz ti držim pesti da jutri pade pozitiven test!!!!

(odgovor članu žani4)
Neposredna povezava do sporočila: 852
22.10.2007 13:27:03   
KOSTANJ
O Blanč - ti si pa res faca. user posted image Kako simpatično si me določila, da sem nosečka. Kva pa vem, bomo videli. ne vem pa al bi delala test jutri ali pojutrišnjem. Ker sem delala prejšnji teden, pa je bilo negativno, sem zdaj pa čist prestrašena in ne upam delat. Je rekel moj, da naj naredim test takrat, ko bo on doma. Najbrž zato, da me bo tolažil.
Abra - bravo- ta pravi čpas si izbrala za prenos zamrznjenčkov, ker je res mrzlo kot pes, in ne bodo odživeli šoka. A si si mogla kaj injekcij dajati, ali ti zamrznjenčke dajo kar v normalnem ciklusu?

Martinščica- kok maš ti pridnega dragega! Moj likalnika najbrž niti v roke ne zna prijeti. On bi najbrž kvečjemu perilo mami nesel, da ga zlika user posted image . Jaz sem tudi danes zjutraj ugotovila, da so hlače malce tesnejše. Zdaj pa ne vem - a je to papica?
Ha, ha, mogoče ti pa trebuh raste od brezalkoholnega piva!!user posted image user posted image  Pazi da ne boš sončka utopila al pa napihnila.user posted image
Pikica26 - meni ni pa Reš nič govoril o napihhnjenosti. najbrž zato, ker sem bila že malo preveč napihnjena za njegova merila user posted image

Žani - jutri držim pesti zate, ti pa zame!!!!

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 853
22.10.2007 13:32:59   
Pija76
Blanč kako kaj antinikotinski dan preživljaš? A gre?

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 854
22.10.2007 13:55:35   
Abra
Ja, Kostanj, prav razmišljam, da so meni zamrznjenčki bolj namenjeni kot frišni. Tut jaz sem tak zmrzljivc, vedno vsa mrzla (še kadar je vroče), zato se bodo ti ziher bolš počutli. Upam.
Nč se ne špikam, jem estrofem, ki mi zavira ovulacijo in pedena sluznico. Naj bi blo okolje idealno ... zdej bom pa vidla, kok so ti otroci že razvajeni user posted image user posted image user posted image
Smo pa to hotli izvest že v prejšnjem spontanem ciklusu, pa so se mi pojavile ciste (še vpliv hormonov po stimulaciji), ki so zavirale ovulacijo in rast endometrija, zato je Reš raje prestavil za en mesec, ciste so pa tudi izginile user posted image user posted image

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 855
22.10.2007 14:09:30   
Anonimen
abra,jaz sem tudi imela prvi postopek v avgustu pa sem morala plačat.Za koga pa to velja?

Neposredna povezava do sporočila: 856
22.10.2007 14:31:07   
Abra
Anonimna žal ne vem. Si bila bolj na začetku avgusta? Jaz sem bila proti koncu in se mi zdi, da je nekje takrat tudi začel s tem. Nisem tega prej niker zasledila. Mi je pa postopek predlagal on, po vseh preiskavah. Nisem prišla k njemu direkt na ivf, ti tudi?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 857
22.10.2007 14:33:06   
Pikica26
Martinščica, ne hodim še delat, bom pa verjetno naslednji teden šla. Me je punkcija čist zdelala, tako da sem en teden k seb prihajala. Zdej ta teden se bom pa mal razvajala.

Neposredna povezava do sporočila: 858
22.10.2007 14:45:11   
sayuri
user posted image AKTUALNO V TEM TEDNUuser posted image

Ponedeljek, 22.10.
user posted image mandarinca - pregled
šemalo - UZ
Abra - UZ
_rebeca_ - punkcija

Torek, 23.10.
KOSTANJ - TEST
žani4 - TEST
maja24 - ET

Sreda, 24.10.

Četrtek, 25.10.
user posted image dajamaja - pregeld
user posted image Crnitulipan - pregled
spelka12- ET

Petek, 26.10.
Abra - ET

Sobota, 27.10.

Nedelja, 28.10.

user posted image

user posted image user posted image  T R E P E T A L K E user posted image user posted image
(beri TESTI)

MARTINŠČICA greje user posted image user posted image  - TEST 29.10.
cukica greje user posted image user posted image  - TEST 29.10.
KOSTANJ greje user posted image user posted image  - TEST 23.10.
reni70 greje user posted image user posted image  - TEST 29.10.
Pikica26 greje user posted image user posted image  - TEST 1.11.
cati greje user posted image  - TEST 2.11.
žani4 greje user posted image  aliuser posted image user posted image ? - TEST 23.10.

user posted image DaisyE (PO)user posted image
user posted image upajoča (PO)user posted image
user posted image  pikovit (PO)user posted image
user posted image fortun (PO)user posted image
user posted image Ozone (LJ)user posted image
user posted image kikaa (LJ)user posted image
user posted image kajatina (LJ)user posted image
user posted image Pija76 (LJ)user posted image
user posted image blanč (PO)user posted image
user posted image

user posted image KANDIDATKE ZA user posted image  V OKTOBRU / NOVEMBRU user posted image
  • pika74 (LJ) - zamrznjenčki
  • sayuri (2.ICSI;PO, dr.Reš) razgovor 4.10. začetek špikanja z Diphereline 23.10.
  • Anonimna
  • PAMELA
  • Amelia (2.ICSI;PO,dr.Reš), 13.11. začetek špikanja
  • Macka27 (2.ICSI;PO, dr.Reš) razgovor 16.10.
  • Goldy (1 IVF;LJ,dr.Drobnič) 3.10. razgovor in začetek Suprefact, GonalF
  • šemalo (1.IVF;Lj,dr.Drobnič) 8.10. začetek Suprefact,
  • gold fish (LJ) zamrznjenčki
  • gloria (2.IVF;LJ, dr. Bokal)
  • mami26 (2.IVF), razgovor 4.10.
  • tassi1 (5.IVF, MB)
  • Anonimna (Praga)
  • barbarela77 (1.IVF;MB,dr.Gavrič) 16.8 razgovor, začetek oktobra femodeni, špikanje 26.10.
  • Sulfinija (3.IVF;LJ, dr. Zorn), začetek špikanja 25.10.
  • mlinčka (1IVF;LJ, dr.Drobnič), pokliče 1.dan nov.M
  • Abra (PO;dr.Reš) zamrznjenčki, 12.10. začetek estrofem, ET 26.10.
  • _rebeca_(1.ICSI;PO,dr.Reš) 4.10. začetek špikanja Diphereline, 12.10 začetek Gonal, punkcija 22.10.
  • konina (2.IVF;LJ) začetek Suprefact 22.10.
  • pikovit v nove boje
  • sonček500 (1IVF;LJ, dr. Tomaževič), začetek 18.10.
  • citrončica (3.IVF;LJ, dr.Drobnič) 24.9. razgovor, začetek špikanja 15.10.
  • kajsica (1.IVF;LJ, dr. Tomaževič) 19.10. pregled, predviden začetek špikanja 28.10.
  • andreja07 (PO, dr. Reš) 2.10. razgovor, nadaljuje marca
  • spelka12 (IVF;PO,dr.Reš) razgovor 13.9., začetek špikanja 2.10., Gonal od 9.10., punkcija 20.10., ET 25.10.
  • sonček75 (LJ) zamrznjenčki
  • DaisyE (3.ICSI) začetek konec novembra
  • dole (2.IVF;MB,dr. Vlaisavljević) 12.12. razgovor
  • kikaa (IVF/ICSI;LJ, dr. Tomaževič) 19.12. razgovor
  • blanč decembra v nove boje
  • maja24 (ICSI;PO,dr.Reš) ET 23.10.
  • m.rudovic (1.ICSI;PO,dr.Reš) 18.10. začetek Diphereline, nato Menopur ali GonalF
  • jadrnica (1.ICSI;PO, dr.Reš) začetek novembra

user posted image KANDIDATKE ZA user posted image  v  S E P T E M B R U  user posted image

• GITA14 (2.IVF;LJ, br.Bokal) razgovor 29.8, začetek Suprefact 14.9.,naprej Menopur, punkcija 15.10, ET 20.10.
  • cati (ICSI;MB) začne papat Femoden 4.9, štart z Diherline 24.9,nato Gonal, punkcija 16.10, ET 21.10.
  • Ana_P razgovor 17.8; Konec septembra femodeni, 26.10. injekcije, 25.11 predvidena punkcija
  • cukica (1.IVF;LJ,dr.Ribič), 17.9. razgovor, 26.9. začetek špikanja z Gonalom, punkcija 8.10., ET 13.10.
  • MARTINŠČICA (1.IVF;LJ), razgovor 3.9., začetek Suprefact 7.9., Gonal, punkcija 8.10., ET 12.10.
  • Žani4  (1.IVF;LJ, dr. Ribič) 4.9.razgovor + začetek Suprefact, Špikanje Menopur, punkcija 3.10
  • reni70 (3.IVF;PO, dr.Reš) 25.9. začetek špikanja z Diphereline, 1.10. začetek Menopur, punkcija 12.10.
  • Pikica26 (1.IVF;PO,dr.Reš) 25.9. začetek špikanja z Diphereline,2.10 začetek Menopur, punkcija 13.10., ET 18.10.
  • škatlica (1.IVF) 22.9. začetek Suprefact
  • KOSTANJ (1.IVF;PO, dr.Reš), punkcija 6.10., ET 9.10.

• user posted image
    pikovit, sulfinija, koalauser posted image , *medica*user posted image , Špelkauser posted image , soncek.djukelicauser posted image , citrončica, Staša1user posted image gloria, konina, sayuri, tosjauser posted image ,mlinčka, perlicauser posted image , GITA14, Shuka, user posted image Bety upa, mozart, _rebeca_, anadejka, Amelia, pika 74, MIŠEK13, ele, Sisy, poopsie, upajoča, zvezdica26, andreja07, lejla007
    user posted image  

user posted image NOSEČKE avgust / september user posted image

user posted image GOYA (PO) user posted image user posted image
    user posted image DARMAR (PO) user posted image
    user posted image ZALAZOYA (PO) user posted image
    user posted image SKYE (MB) user posted image user posted image
    user posted image MANDARINCA (MB) pregled 22.10.
    user posted image DAJAMAJA (PO) pregled 25.10.
    user posted image CRNITULIPAN (PO) pregled 25.10.
    user posted image BETY UPA (doma)user posted image  pregled ???

Punce dajte še napisat kateri zdravniki bo vodil postopek, kje opravljate postopek, pa terapije ne pozabit.
    Ostale datume pa bom vpisovala ko jih boste sporočale.

Če katera opazi kakšno napako v seznamu, mi prosim oprostite in pocukajte za rokav, je čisto možno da sem kaj zamešala, je že veliko bork.

Tiste, ki lahko sproti sporočate UZje, punkcijo, ET, naredite to čimprej, da vas še bolj spodbujamo in damo na poseben seznam - da je za vsak dan bolj pregledno.

(odgovor članu Abra)
  • Neposredna povezava do sporočila: 859
    22.10.2007 16:25:40   
    KOSTANJ
    Jz bedakuser posted image !!!
    Me je ena novica tko zlo v dobro voljo spravila, da sem mislila, da bo tudi test kar pozitiven. In kaj naredila? Šla popoldne delat test in je po pričakovanjih negativen. uf, tolk sem jezna nase. Mar bi počakala še dva dni pa bla pol slabe volje.
    A je katera že delala test, pa je bil negativen, M pa tudi ni dobila? Kaj potem? kakšen je potopek?
    Torej, Sayuri - lahko me izpišeš iz trepetalk user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sayuri)
    Neposredna povezava do sporočila: 860
    22.10.2007 16:29:42   
    sonček75
    danes sem bila pri sestri Blanki na razgovoru za postopek z zmrznjenčki.Mislila sem da bom z postopkom začela v novembru,ampak me je presenetila in sem že danes dobila prvo pikico gonala.V sredo moram dati kri potem bomo pa videli kako naprejuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sayuri)
    Neposredna povezava do sporočila: 861
    22.10.2007 16:42:28   
    dolenjka
    Sayuri, me vpišeš prosim med navijačice. Redno vas spremljam in se veselim in žalostim (kadar je pač potrebno) z vami user posted image  user posted image  user posted image

user posted image  dolenjka

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu sonček75)
    Neposredna povezava do sporočila: 862
    22.10.2007 16:44:42   
    blanč
    Kostanj obupale nebomo ane??? Gremo v nasleden postopek in ni hudič, da enkrat mora ratat. Sem malo brskala po hrvaškem forumu, ki je tak kot naš-roda, se mu reče pa je nekaj takoh, ki jim je uspelo po 10 in še več poskusu. Ni za obupat. Je pa ogomno hrvatic v MB sem videla na forumu, ni čudno, da moramo pol me tako dolgo čakatuser posted image user posted image user posted image .
    Jaz bila danes zjutraj na fitnesu, žvečim 2mg nikorette in kr naprej nekaj v uste nosim. Full pogrešam cigaret za znoret no.

(odgovor članu sonček75)
    Neposredna povezava do sporočila: 863
    22.10.2007 16:47:04   
    Sulfinija
    Kostanj,če ni M jaz dvomim,da si nosečka.Ponovi tst ali pa pejd raje na odvzem krvi pa bo vse jnso.Jaz še vedno stiskam pesti.

Sonček,tudi ti si predčasno v postopku,fino.Tudi mene so ful presenetili.
    Škoda le da nimaš na kliniki v četrtek ker bi pol lahko skočile na eno kavico.

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu sonček75)
    Neposredna povezava do sporočila: 864
    22.10.2007 16:48:38   
    Sulfinija
    Punce jaz pa čakam poročilo od naše mandarince,da nam sporoči ali user posted image  ali user posted image user posted image  na današnjem Uz.Mandarinca javi se,ker smo firbčne.

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu blanč)
    Neposredna povezava do sporočila: 865
    22.10.2007 17:25:09   
    citrončica
    o,sonček75,
    super, da si spet v akciji, pa vso srečo ti želim!!!!!

jadrnica, dobrodošla, in prijadraj čimprej do user posted image user posted image user posted image !!

vsem pozdravček!!user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
    Neposredna povezava do sporočila: 866
    22.10.2007 18:09:17   
    mandarinca
    Oj, punce
    sam na hitro se vam oglasim; bila na UZ, ZAENKRAT sta še user posted image user posted image , ampak vprašanje če se bosta obdržala; en user posted image ima 6 mm, srček bije, ta je v redu, drugi user posted image pa je manjši, tudi srček zelo počasi bije, je zelo slab, zaostaja v rasti; tako, da ... ne vem, kaj naj, ... sem čisto na tleh; naslednji UZ čez en teden, 29.10., do takrat pa se mi bo zmešalouser posted image !
    Se oglasim, ko se mal spočijem!

Čauči!

(odgovor članu citrončica)
    Neposredna povezava do sporočila: 867
    22.10.2007 18:13:51   
    Sulfinija
    O,mandarinca jaz sem se kar pošteno sedajle user posted image ,vendar držim pesti,da sta oba user posted image user posted image  prava borca .

Lepo počivaj,pazi nase in pozitvno misli.

LPuser posted image

(odgovor članu mandarinca)
    Neposredna povezava do sporočila: 868
    22.10.2007 18:26:01   
    MARTINŠČICA
    Mandarinca, solzice obriši, glavo gor in pozitivne misli vanjo. Vse bo ok. Malčka bosta že še zrasla, saj imata 9 mesecev časa. Uživaj v nosečnosti!

Sončrk75, ti si tudi bolj spidi varianta, a ne?

Kostanj, dokler ni M, je upanje, a ne? Držim pesti, da so testi pokvarjeni.

200% MAMI

Neposredna povezava do sporočila: 869
    22.10.2007 18:38:15   
    konina
    Evo mene. Oborožena z inekcijami in suprefactom. Danes se prvič špiknem. Sem vprašala, če se lahko zvečer, pa je rekla sestra, da bo morda tako še najboljše, saj je možno, da mi bo kaj slabo ali pa bom tečna, pa naj grem pol kar spat. user posted image

Ženske, ampak danes v Lj na GK je bilo pa noro. Sestre Blanke ni bilo grozno dolgo (konzilij), na UZ je bilo pa več kot 50 žensk. nekaj čez 9h so še kar delal. Moram rečt pa, da so bile sestre prijazne. Potem pa se jim je še terminal sesul in se nismo mogle vpisat tam v sprejemni, nas bodo naslednjič.

Sonček75 a sva se videli?

Lp, Nina

Neposredna povezava do sporočila: 870
    22.10.2007 18:41:31   
    Sulfinija
    Konina,kdaj pa imaš sedaj Uz in gonal-f kdaj zraven dobiš?
    No tudi naju bo ločilo le tri dni razlike jaz se začnem špikati v četrtek,ko grem v Lj po zdravila.Mogoče se pa tudi midve kdaj vidima in skočima na kako kavico.Želim ti,da pridelaš med špikanjem čimmanj modric.

LPuser posted image

(odgovor članu konina)
    Neposredna povezava do sporočila: 871
    22.10.2007 19:13:31   
    konina
    sulfinija, UZ imam 5.11. in do takrat imam samo suprefact. Potem pa mi povejo naprej. Imela pa bom menopur. Menim, da bom takrat, čez 14 dni, dobila še to. Mi je pa sestra razložila, da s suprefaktom umetno povzročijo menopavzo in da so stranski učinki podobni pravi meni. Tole bo pa še pestro!
    Upam, da se res kaj srečamo in greva na kavo.

Lp, Nina

Neposredna povezava do sporočila: 872
    22.10.2007 19:16:51   
    DaisyE
    No pa ste ble spet pridne. Vas vse pozdravljam in za vse držim pesti.

Jaz sem bla pa dons pri moji G in je ful caricaaaaaa! Ruknem jaz njej originale od Reša, pa je rekla, naj jih kar jaz mam, nje pa naj kopije prinesem. Potem me da pa na mizo in si vzame cajt. Najprej gleda, potem gre na ročno, potem pa še UZ. In to prav na počasi. Jaz sem bla že čisto nervozna, ker nisem več navajena, da se ti kdo tako posveti. Saj veste, navadno sem z eno nogo še v hlačnici, ko je Reško že konc, pol si pa hlače gor vlečem, medtem, ko ordinacijo zapuščam. Tole dons je bilo pa prav u izi.
    No, pol pa pogrunta, da imam mogoče en mau pregrade in me vpraša, če je Reško to kaj omenil. Povem, da ne, nato pa pravi naj ga vprašam. Mi je kar tema na oči padla. Si predstavljate, kaj bo z mano naredu!? Ampak ok, saj se lahko naredim debila in rečem, da se moji G tako zdi... No ona pa nadaljuje, da naj mu nič ne rečem, da je ona kaj rekla, ampak da naj rečem, da sem slišala o tem, ko se druge pogovarjajo in kaj pa če jaz to imam? No in odkar sem prišla iz ordinacije, se režim in vizualiziram, kaj bo Reško naredu, ko ga bom to vprašala...

Morda tole...user posted image

ali pa tole...user posted image

morda celo tole...user posted image .

Zatorej se fejst pogovarjajte z mano, dokler me še imate.
    user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

KOSTANJČEK, kar bo pa bo. Jaz še vedno upam na najbolje, če ne bo pa nič, pa samo eno, zdrži.

Jadrnica dobrodošla.

Sulfinija se mi kar sline cedijo po tvojem olju.

Bojana4 jaz voham novo nosečko. user posted image user posted image user posted image

Konina, tale bo pa srečen.

Za plačljivost bo pa verjetno treba kar na Reškota počakat. Mater, meni se je pa že tako smejalo. Pridne bodite.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

Neposredna povezava do sporočila: 873
    22.10.2007 19:24:00   
    Sulfinija
    DaisyE,če bo še katera na forumu interesent za moje olje,ga lahko dobi do LJ ga lahko pripeljem novebra,ko bom še nekrat svežega naredila,in ko bom v postopku pa ni problema se ga še lahko dobi.

Konina,menopauzouser posted image 'Navali vročine,....ma tole ni nič kaj prida prijetno,če bo temu takole?Kako menopauzo kako pa pol pride do M?

LPuser posted image

(odgovor članu DaisyE)
    Neposredna povezava do sporočila: 874
    22.10.2007 19:29:16   
    Abra
    Daisy, ti me pa res nasmeješ. Mene je danes tut napuser posted image , ker nimam zdrave kmečke pameti user posted image user posted image pa čim skoz vrata stopim, mam tko dobr odgovor, pa je že prepozno ... tist kr mu pa vmes govorim, "saj da mi je tko reku" ne pali. Zato tko ne maram teh jutranjih uz, mam tko kasno paljenje, da je joj.
    Naroči se kak ponedeljek čimbolj zgodi, še najboljš ok 12 ure, takrat se mi zdi, da si bolj čas vzame in se da lažje pogovorit. V pon. še ni tko zmatran user posted image user posted image user posted image pa še mudi se mu ne tolko. Se mi zdi, da sva bla enkrat več kot pol ure not, smo se tudi pogovarjali user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DaisyE)
    Neposredna povezava do sporočila: 875
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
    Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
    5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
    Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Poljubljanje otroka na usta.
    пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.