Skaana
|
čvekice, danes se bom pa mal prej javla, da še mal mene pokomentirate . Lana, hvala za pojasnilo glede otekanja. Saj ni tako hudo, sam prvič nisem nič zatekala, je pa res, da tudi mirovala prav nič. Zjutraj se zbudim kot , potem pa seveda miceno zrihtat - verjemite, cel podvig - je še v plenicah pri slabih treh letih . Mi pa najbolj paše zjutraj spat, tako da spim, dokler se Atena ne zbudi. No, in potem imam noge nekoliko zatečene, tako da se pozna rob zoknov, če jih spodviham... Mislim, da je Lorch spraševala glede skrajšanja MV. No, kot veste, so meni v 21.t nardili cerklažo. In mi je gin zelo zelo lepo razložila. Dolžina je odvisna od primera do primere (ene imajo že skoz kratkega, pa je lepo zaprt), je pa pomembna oblika. Če je MV lepo zaprt, je oblike kvadratka na ultrazvoku. Ko se začne odpirat, preide v obliko trikotnika. In moj je bil že čisto takrat. In dolg 12mm. Ko sem prišla v bolnišnico na sprejem, so mi ga še tam zmerili, je bil samo še 9mm dolg. No, upam da sem vas malce potolažla. Je pa to zelo prožna zadeva in če se začne odpirat, se to lahko zgodi zelo hitro. hm, glede porodnišnic se pa sama držim načela več izkušenj, boljše je. Jaz imam do Brežic isto kot do Celja in bom šla v Celje. Pa ne da bi imela kaj proti Brežicam, a mi je dosti bolj pomembno, da da osebje tolk in tolk porodov skoz in potem točno ve, kaj nardit, kot pa da si jim ti prvi primer ne vem česa... In če ne bi imela babice skoz zraven, prava reč. Samo da bi vedela, da ve, kaj dela, kadar pride. Tako da jaz vam kar priporočam Ljubljano. Oni imajo izkušenj olala in če na vsake toliko slišimo kakšno negativno ja prava reč. Saj so ljudje. In veste koliko več porodov dajo oni skoz... In to je vsaj meni prej plus kot minus. Glede prijaznosti osebja po porodu je pa prav smešna moja izkušnja. Blazno sem si želela dojit. In zato sem vztrajala in vztrajala (a zaradi urgentnega CR nisem dobila kar dolgo časa mleka). No, in sestra, ki je v Celju zadolžena za dojenje, je prijela mojo dojko, jo stisnila in rekla, tu pa nič ne bo... Lahko probate še z nastavkom, a bo zelo težko . Jaz pa v jok, mala je vlekla kot da se ji gre za življenje - no saj se ji je v bistvu šlo , ker ji niso štiri dni dali nič dodatka. Češ da se bo potem razvadla. To je edina stvar, ki jim jo zamerim. No, potem je pa prišla moja teta četrti dan na obisk, me potolažla, mi zmasirala dojke in dobila sem toliko mleka, da sem morala peti dan na pumpanje, če ne bi končala z mastitisom. In potem dojila brez težav 14 mesecev in pol. Skratka, sestre ki so bile zadolžene za mene (imela CR) so bile opazno bolj prijazne in dobrovoljne kot tiste, ki so skrbele za . Men je blo to tako čudno, da nisem mogla verjet. Previjanje in tehtanje in umivanje micenih zakladkov jim je bilo res tako... ma ne vem. Medtem ko so se pa sestre do mene kar topile, vedno so se ful pogovarjale, me vse sorte spraševale, bile ustrežljive. Skratka, jaz bom itak imela prej določen CR. In grem v Celje in bom prosila za spinalno analgezijo. Tako da se s prijaznostjo babic niti ne bom ubadala . Jaz sem prišla rodit zvečer, ob šestih mi je odtekla voda - prav počlo je kot balon 10 dni pred rokom. In potem mi je teklo nenormalno vse ven... Ker nisem imela nobenega popadka, so me kar pustili stati na hodniku, potem so me poslali na oddelek za nosečnice - kjer so pa izredno prijazni - ravno ko sem si vse razpakirala, pa se je začelo. No, ob devetih sem že bila v porodni, odpirala sem se čudovito, a kaj ko se ni in ni spustila. Pa sma z babico probali žogo, pa čepe, pa... ah vse. No, torej sem bila nočna in čisto sama. Babica je bila skoz z nami, brala je Lady vmes . Tisti dan jih je v Celju še sedem rodilo, jaz sem bila prva. Če bi lahko kaj izbirala, bi izbrala to, da bi rojevala rajši podnevi , ker ponoči je vse bolj tak. Dolgočasno . No, zdaj sem pa jaz tud nadoknadila za vse za nazaj... SD, čudovit buši, in to z dvema . Res lepo. Daj razmisli o tem, da bi šla z h kakšnemu profesionalnemu fotografu za nekaj prvih družinskih fotografij. Po moje bi bila prelepa . ajte se.