ElaM
|
IZVIRNO SPOROČILO: hokejistka Mene tudi mal stiska tale LJ porodnišnica. Predvsem me je strah gužve. Ker to pomeni, da imajo babce manj časa in morajo skoz ven in not letat. V MŠ tako lepo razlagajo, da si lahko zbereš način poroda, svojo sobo, žoge,... My ass. Ko je gužva nima noben časa zate. Ampak kaj ko bo gužva po mojem povsod po SLO. Sem razmišljala, da bi, ko me bodo popadki popadli, poklicala v KR, LJ in PO, da vidim, kje je manj gužve . Da tole pokomentiram, jaz sem rodila lani julija in je bila tudi nora gužva. Tako, da babice dobesedno letajo iz sobe v sobo, pogledajo ctg, občasno kako se odpira MV in to je to, na koncu, ko so potiskači, sta bili pa zraven dve babici, ena je varovala presredek, druga lovila otroka. Doktorca je prišla samo na koncu, pogledat posteljico in naredit par šivov (no, saj to je ok, znak da ni zapletov). Tako, da tiste, ki boste rodile v Lj, definitivno priporočam, da so očetje zraven. Sama si ne predstavljam, da bi morala biti sama med hudimi popadki. Čeprav je bila sestrična babica, je bila ravno toliko pri meni, kot bi bila pri kateri drugi, ni bilo protekcije, več mi je pomenilo to, da ji lahko zaupam. Imajo nori tempo in babic, ki bi hotele delati v porodnem bloku hudo primanjkuje.