|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke
16.10.2007 10:28:33   
lana38
Skaana, ko sediš, moraš imeti dvignjene noge, potem ne zatekajo. Jaz zaenkrat s tem nimam težav. Če ti pa zatekajo, tudi če ležiš in sediš z dvignjenimi nogami, potam pa bi bilo dobro, da to omeniš G. Zatekanje, kljub počivanju, namreč ni dober znak v user posted image .

Kim80, čestitam za opravljen izpit.user posted image user posted image user posted image

Trebuh se pomoje ne spusti dosti časa pred porodom. Kaj pa vem... Malo sem že pozabila.user posted image Samo več kot en mesec prej se sigurno ne spusti.

Lepo se imejte in uživajte v sončku in toploti, ker se obetata samo še danes in jutri. Potem pa nas čaka zima.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3226
16.10.2007 10:30:40   
ElaM
Loncica, kere antibiotike si ti dobila? Jaz sem imela Elfloran, ali nekaj podobnega.
Magi, moji izcedki so bolj gosti in beli, je rekla G, da so zdaj normalni, čeprav obilni, in tudi ph je bil pravi.

:)

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3227
16.10.2007 10:33:10   
loncica
ElaM: antibiotiki so klimican, ali nekaj podobnega. Jih moram še 5 dni jestuser posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 3228
16.10.2007 10:34:10   
soncek.djukelica
jaz sem pa dodala sliko svojega bušeka v album!
Kje je pa naša Alice danes? user posted image

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 3229
16.10.2007 10:37:12   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: loncica

ElaM: antibiotiki so klimican, ali nekaj podobnega. Jih moram še 5 dni jestuser posted image

Klimicin sem jaz imela, za mazat akne. Te Efloran sem jedla 3 dni po 3 tbl.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3230
16.10.2007 10:42:10   
loncica
ElaM, očtino sem malce zgubljena. Sem šla pogledat, mam antibiotike Hiconcil, jemat jih moram 10 dni po 3 na dan. Ne vem kje sem pobrala klimican, saj tega nikol nisem imela. Očitno sem kje prebrala ali pa se mi je zmešalouser posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 3231
16.10.2007 10:44:04   
Magi*
lorch, jaz sem hodila na telovadbo k fizioterapevtki, ki je magistrirala na temo razmaknjenih mišic nekje v tujini. v glavnem, mi je pokazala sliko nosečnice, ki je imela mišice razmaknjene za več kot 10cm user posted image  je rojevala s takim steznikom okoli trebuha, ker menda zgubiš ves občutek za pritiskanje in ni enostavno rodit tako. seveda, če gre za manjši razmak ni panike, je pa panika to potem nazaj dobit, ker imaš sicer po porodu trebuh tako ven, kar pade ven in ga ne moreš not potegnit. to pa vem sama iz lastne izkušnje. (sem rabila dobri 2 leti, da sem trebuh v red spravila, približno. pa sem imela prej "radiatorčke" user posted image ). seveda pa je to zelo malo poznano. še celo moja mati, ki je tud fizica je lani prvič o tem poslušala. pri prvi N se mi je pa smejala, češ kaj zdaj vse kompliciramo user posted image

SD, borax imam tudi sama (hvala), sam mi ni pasal. tretji dan me je v nožnici peklo ko sam satan. sicer bom pa kmalu dobila izvide brisa in če je bakterijsko vnetje, mi bo najbrž predpisal antibiotike. je pa čudno, ker me sicer nič ne srbi, nič ne peče, nobenega vonja ni, samo ta nadležni tekoči izcedek.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 3232
16.10.2007 10:45:09   
ElaM

ElaM, očtino sem malce zgubljena. Sem šla pogledat, mam antibiotike Hiconcil, jemat jih moram 10 dni po 3 na dan. Ne vem kje sem pobrala klimican, saj tega nikol nisem imela. Očitno sem kje prebrala ali pa se mi je zmešalouser posted image

Maš videnja o antibiotikih, ker klimicin dejansko je antibiotik.user posted image
Magi, tud mene ni nič peklo ali bolelo, samo vedno sem imela povišane levocite v urinu.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3233
16.10.2007 10:45:51   
Magi*
SD, krasen trebušček user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 3234
16.10.2007 10:48:24   
lorch
A mi ve katera povedat do katere mere govorimo o normalnem MV in kdaj začne veljat za skrajšanega?

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 3235
16.10.2007 10:49:33   
lana38
s.d. imaš lep okrogel trebušček. Se pa ne vidi, da sta 2 user posted image .user posted image
LP

lana38

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 3236
16.10.2007 10:54:44   
lorch
Magi jaz sem jo samo vprašala,ni bila nič presenečena, ta pojav je rekla da zelo dobro pozna, mi je pa govorila o tem kar je ponavadi v večini primerov, o ekstremih ravno nisva debatirale. Kot sem rekla, pa je to menda zelo zelo dobro vidno, sploh če so razmaknjene v taki meri.
Sama imam nekoliko drugačno težavo, ker mi je trebušna stena popustila in mi je prav tako "vse ven padlo", sem imela nekaj težav s trebuhom že do sedaj, pa tudi po porodu jih bom še imela, zato tovrstnih težav niti slučajno ne podcenjujem, le terapevtkino razlago sem povedala.

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 3237
16.10.2007 11:01:10   
Magi*
lorch, sam sem morala povedat kaj mi je una spceialistka rekla. je bila kar jezna na G, ker jim to sploh ni mar user posted image

kako pa to zgleda, da ti je trebušna stena popustila? kaj točno ti je popustilo? najbrž nek sklop mišičja, al kako?

MV je pa zelo odvisno kaj velja za skrajšanega. lahko je 2cm zaprt čisto OK skozi vso nosečnost. če pa je prej daljši in zaprt, potem pa se začne krajšat in mehčat ali celo odpirat, je pa bolj zoprno. vsaj tako je meni G pojasnil. menda je to itak precej različno od posameznice do posameznice.

a so ga tebi kaj merili?

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 3238
16.10.2007 11:01:30   
soncek.djukelica
Punce, hvala za komplimente glede bušeka!user posted image
Lorch, meni se zdi,da se smatra za skrajšan MV od 20 mm navzdol!

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 3239
16.10.2007 11:16:20   
lorch
Glede trebušne stene je to tako kot kila. Pravzaprav mi je mišica popustila, ampak ne v taki meri da bi lahko govorili o pruhu. sem pa na dobri poti tja. Če se nadaljuje, bom morala po porodu na operacijo, če ostane tako kot je, pa bom verjetno imela kar nekaj dela da si po porodu utrdim nazaj te mišice in se mi bo verjetno bolj dolgo poznal trebuh. Zaenkrat pa to izgleda tako, da imam pač malo večji trebuh  in je vse zelo spredaj. Ko se vležem na hrbet, pa nazaj noter pade in trebuščka niuser posted image .

Kar se tiče MV je pa zgleda res zelo različno, ker ko mi je moja g. že okrog morfologije enkrat z UZ pogledala, si je za vsak slučaj slikco nardila, da bo imela za primerjat za kasneje, kakih drugih komentarjev pa ni blo. Pred kratkim me je poslala v bolnico na preiskave zaradi otrdevanja trebuha, pa MV ni komentirala, tam sta mi pa dva različna ginekologa omenila da imam skrajšan maternični vrat, ampak da še ni kritično (24mm), ker sem še zaprta. So mi pa vseeno dali injekcije za dozorevanje pljuč. Zato sem malo razmišljala, da pravzaprav sploh  ne vem kaj in kako je s to dolžino MV. Bilo nas je pa več takih z otrdevanjem trebuha, pa niso vse dobile teh injekcij.

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 3240
16.10.2007 11:21:43   
Magi*
zgleda, da se tile naši zdravniki ne držijo neke doktrine. jaz sem ža na zunanji strani MV malo odprta, na notrnji pa naj bi bil še skupaj, MV pa naj bi meril okoli 2cm - tako laično povedano. pa o nobenih injekcijah ni govoril.

potem pa še berem o gužvi in posledično šlampariji v LJ porodnišnici, me pa sploh stisne. prav razmišljam, da bi šla ka drugam rodit. ma ne vem, danes ni moj dan. grem si naredit za jest in pod tuš, da sperem vso to negativno energijo s sebe. potem pa ma, da se popravi dan. danes na senatu obravnavajo mojo habilitacijo, pa sem vsa nervozna. pa še Toše je umrl.user posted image

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 3241
16.10.2007 11:32:52   
hokejistka
Mene tudi mal stiska tale LJ porodnišnica. Predvsem me je strah gužve. Ker to pomeni, da imajo babce manj časa in morajo skoz ven in not letat. V MŠ tako lepo razlagajo, da si lahko zbereš način poroda, svojo sobo, žoge,... My ass.user posted image Ko je gužva nima noben časa zate. Ampak kaj ko bo gužva po mojem povsod po SLO. Sem razmišljala, da bi, ko me bodo popadki popadli, poklicala v KR, LJ in PO, da vidim, kje je manj gužve user posted image .

Potem je še ta bakterija. Sicer baje na intenzivni negi, ampak.... Je rekla včeraj babca na MŠ, da je trenutno po vseh bolnišnicah neka bakterija, ki povzroča glavobol in hudo bruhanje. Če nas user posted image doleti v tej hudi obliki je treba kar na infekcijsko. Me je prec vse minilo. Jaz sem do 30. tedna fasala že 2 trebušna virusa z bruhanjem in s tretjega definitivno ne želim.

Moj dragi je pa danes na neki operaciji- mu režejo neke bule iz rok in me nič ne kliče, kako je šlo, pa je bil že ob 9:30 naročen. Od same živčnosti pa pospravljam po stanovanju.

Pridne bodite!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3242
16.10.2007 11:33:35   
lorch
Za tiste injekcije so se menda odločli, ko so sešteli vse dejavnike skupaj. nakoliko preveč teh lažnih popadkov imam in so me pikali preventivno, če bi predčasno rodila, ker menda se lahko kar naenkrat začnem zaradi teh krčev tudi odpirat in bi se lahko sprožil porod pol bom pa v Rim poletela  ekspresno , namesto da bi lepo potovala po voznem reduuser posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3243
16.10.2007 11:51:33   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: hokejistka

Mene tudi mal stiska tale LJ porodnišnica. Predvsem me je strah gužve. Ker to pomeni, da imajo babce manj časa in morajo skoz ven in not letat. V MŠ tako lepo razlagajo, da si lahko zbereš način poroda, svojo sobo, žoge,... My ass.user posted image Ko je gužva nima noben časa zate. Ampak kaj ko bo gužva po mojem povsod po SLO. Sem razmišljala, da bi, ko me bodo popadki popadli, poklicala v KR, LJ in PO, da vidim, kje je manj gužve user posted image .

Da tole pokomentiram, jaz sem rodila lani julija in je bila tudi nora gužva. Tako, da babice dobesedno letajo iz sobe v sobo, pogledajo ctg, občasno kako se odpira MV in to je to, na koncu, ko so potiskači, sta bili pa zraven dve babici, ena je varovala presredek, druga lovila otroka.user posted image  Doktorca je prišla samo na koncu, pogledat posteljico in naredit par šivov (no, saj to je ok, znak da ni zapletov). Tako, da tiste, ki boste rodile v Lj, definitivno priporočam, da so očetje zraven. Sama si ne predstavljam, da bi morala biti sama med hudimi popadki. Čeprav je bila sestrična babica, je bila ravno toliko pri meni, kot bi bila pri kateri drugi, ni bilo protekcije, več mi je pomenilo to, da ji lahko zaupam.
Imajo nori tempo in babic, ki bi hotele delati v porodnem bloku hudo primanjkuje.

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 3244
16.10.2007 12:07:21   
loncica
ElaM, ne me strašituser posted image . Bom se spet premislila in raje izbrala Postojno. A ni to zoprno, ko si do Kranja, Ljubljane in Postojne enako oddaljen, potem te pa skoz dvom razjeda kam it rodit?

Ah, se bomo že odločili...

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 3245
16.10.2007 12:13:16   
Magi*
sem ravno prebrala na Pušenjakovem forumu o bakteriji, neka črevesna menda. mi je pa mati to potrdila, da je zdaj precej razširjena. ni pa to najbolje, sigruno ne.

pa ta gužva. mene je strah predvsem zato, ker sem imela komplikacje pri prvem porodu, bi skoraj izkrvavela. če ne bi bilo tako hitre asistence, bi... pa že takrat (dec. 2004) je bilo hektično, pa nas je rojevalo samo 8 hkrati. babice skoraj ni bilo pri meni v porodni. enkrat je prišla na začetku, potem me je pa prišla naslednjič pogledat in ugotovila, da bom že rodila. vse je bilo ekspresno. zato se zdaj sprašujem, če bi do Kranja, na primer, sploh prišla, ali bi že med potjo rodila? user posted image

aja, drugače sem bila pa zelo zadovoljna z babico. ko je vstopila notri, sem se je kar ustrašila, ker je bila taka malo bolj ukazovalna user posted image  kasneje sem uvidela, da je bilo prav to pri njej super. vse kar je rekla, sem naredila in je šlo kot po maslu. OK, tistega na koncu menda nihče ni mogel predvideti.

ma jaz moram počakati na strelca, upam, da je moj malček to razumel! al me že zdaj ne bo ubogaluser posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 3246
16.10.2007 12:15:16   
ElaM

ElaM, ne me strašituser posted image . Bom se spet premislila in raje izbrala Postojno. A ni to zoprno, ko si do Kranja, Ljubljane in Postojne enako oddaljen, potem te pa skoz dvom razjeda kam it rodit?

Ah, se bomo že odločili...

Jaz imam s Kr slabe izkušnje, pa še s sredstvi proti bolečinam so škrti, tako da je to takoj odpadlo.user posted image  Za Lj sem se odločila predvsem zato, ker če gre kaj narobe (sicer trkam na les), da imajo intenzivno nego za novorojenčke. Če bi rodila v Po in se kaj zakomplicira, se že v poti do Lj izgubi preveč dragocenega časa.

Še to, lončica, a nisva midve ubogi, ker kamorkoli greva rodit, je skoraj ura do porodnišnice. Bog ne daj, da se pričnejo popadki v konicah.user posted image

< Sporočilo je popravil ElaM -- 16.10.2007 12:16:08 >

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3247
16.10.2007 12:18:35   
loncica
ElaM, razmišljava popolnoma enako. Saj jaz bom šla tud verjetno v Lj, ampak če bo taka gužva bo verjetno kar kriza.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 3248
16.10.2007 12:21:36   
andreja2000
Hojla!

Vidim da je zavladal kar nekakšen strah pred gužvo v porodnišnicah,ja to res ni ravno fajn.Jaz sem prvič rodila v SG,drugič v MB,nato pa imela UPN  v LJ.Sedaj nameravam spet rodit v MB,če prav bi lahko prišel v račun tudi Ptuj.Najraje bi pa spet rodila v SG,vendar mi je tokrat žal predaleč.

sonchek.djukelica zelo lep buši in ni videt,da sta kar dva.

Lep dan,pa,pa......user posted image user posted image user posted image user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3249
16.10.2007 12:23:23   
Magi*
ja to je pa še bolj zoprno. jaz imam do LJ porodnišnice peš v nosečniškem tempu 20min, z avtom pa menda 5min. pa me je strah, če mi bo uspelo priti "on time" user posted image

a ni tko, da imajo v KR na voljo epiduralno in po novem še Ultivo? v LJ so meni dali samo masko, nič drugega. nobenih injekcij proti bolečini user posted image  pa je bolelo fejst (tiste pol  ure), ko so mi dodali oksitocin (umetne popadke). na srečo se sploh ne spomnim dosti poroda, bolečine... hvala bogu, da narava poskrbi, da to gre v pozabo.

me pa danes že od noči nekaj tišči po spodnjem delu trebuha in križa. saj sem rekla, jaz nisem za doma sedet narjena. se mi meša od poslušanja lastnega telesa. user posted image

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.