Magi*
|
dobro jutro vsem! (čeravno je bila noč porazna. o tem, potem) pikica*: vleži se na hrbet in dvigni glavo od tal. okoli popka poskušaj zatipati ali imaš kaj "lufta" med vmes. to vidiš tudi tako, da se ti na trebuhu naredi tak grebenček - po dolgem, po celem trebuhu. te mišice potekajo vzdolž celega trebuha in se stikajo pri popku. običajno ni razmaka med njimi, v nosečnosti pa jih lahko potegne narazen. toliko prostora kot imaš vmes, toliko prstov oz cm so razmaknjene. vaje pa so naslednje: ležiš na boku, kolena rahlo pokrčena, sicer ležiš ravno na tleh. rahlo poskusiš notri potegniti popek - pa ne z vso silo, nmaj bi bilo čisto malo, nekako 20% moči, ki jo imaš. če boš težko ugotovila kaj je treba notri vlečt, si položi prst na popek, ti bo takoj lažje. to vajo ponoviš do 10x, zadržiš 10s. še bolje je, če pred vsako ponovitvijo najprej sisneš mišice medeničnega dna in nato notri potegneš še popek. ko to naštudiraš (če so mišice razmaknjene, nimaš pojma kaj moraš sploh stisniti, jaz sploh nisem zaznala popka), pa se lahko lotiš enake vaje ležeč na hrbtu (če ti ni slabo) in na vseh štirih (poza mačke). pol so še vaje, sam tiste so že tako komplicirane, da jih ne znam niti opisat. a se ti zdi, da so tebi tudi šle narazen? evo, zdaj pa napišem našo nocojšnjo kalvarijo. Zaki pripeljejo z morja. vse lepo in fino. jo damo spat. čez eno uro se v joku zbudi, vsa rdeča in v mehurjih. sem mislila, da me bo kap. že popoldne je baje imela par rdečih pikic. ko smo ocenili stanje in jo pomirili (valjda smo ji morali obljubit, da bo spala pri nama), sem predvidevala, da gre za alergijo neke sorte in ji dala žličko Claritina. v pol ure je bilo OK. ampak jedla ni nič takega. pa tudi sicer nima nobene alergije. enkrat je dobila take izpuščaje, ko je zašvicala v volneni kapi. zgleda, da gre spet za kontaktno alergijo, ker je tudi včeraj popoldne zaspala v flisu in malo zašvicala. upam, da je to to. danes zjutraj je bila čisto OK, sem jo dala v vrtec in zdaj samo upam, da sem se prav odločila. no, ponoči je gospodična spala kot polhek, zato pa jaz nisem zatisnila očesa. so me noge dajale in sem se celo noč sprehajala. če nimam svojega prostora in miru, ne morem nikakor zaspati.