|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgust 2005
8.10.2007 15:59:21   
Kety
Ojla punce!

Otroka spita, za skuhat sem že pripravila, zdej pa hitr par besed napišem, preden se Filip zbudi. Timon bo itak spal do ene 17ih, ker je zaspal šele ob 14ih.

Ja, Tiamo, pa mi je ratal pridit z obema (tremi), ane?! Tudi domov grede je bilo čist ok, Timon je lepo hodil, ampak je bil že tolk zaspan, da je komaj zdržal. Joj, ti pa nehi tako hvalit, sej mi bo nerodno. Timon je en vražiček navihan, Filip je pa res fuuuul priden otrok. A ti je bilo kej čudno ga imet v naročju?! Kar ne veš kako bi držal takega otroka, ane!? Se ful pozabi....Ja, Timon bi šel pa kar s Tiamo v službo, ga je skor prepričala in če bi enkrat stopil skozi vrata, ga bi težko dobila ven. Zadnjič mi je ušel v telovadnico partizan in ni hotel ven, ker je hotel gledat otroke, ki so telovadili. Groza,...potem mi noben TIK-TAK ne bi pomagal.user posted image

Drugače pa Tiamo, ne vem kaj je s tvojo M? A se ti je zaradi mirene čist zmešal ciklus (hormoni)? Pomoje je najboljš, da pokličeš G, ker to je ful preveč pogosto. Jaz pa nisem imela svoje M že več kot 1 leto, kva je to zakon!!! Čeprav sem zadnjič 2 dni kar neki čudn krvavela, tako ful vodeno kri, pa me je tudi trebuh bolel cel teden prej. Mislim, da sem preveč Timona dvigovala in nosila, pa še ful sem bila utrujena in neprespana... ne vem?!user posted image

Slikic še vedno nisem uspela pogledat, punce ne mi zamerit, zdele sem pogledala samo od Klarike Noemi, pa še to zelo na hitro. Klarika, sploh ni tako drobčkena kot ti praviš. Prav fejst lušna punčka, pa itak, da so blondike vedno cute!

Šibam kuhat! Danes bomo pa mi pekli kostanj, sva se z dragijem zmenila, da bova kar žarček zkurila zunaj in litoželezno ponev gor! Mnjam!!! Upam,da Filip ne bo preveč trpel zaradi tega! 

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3451
8.10.2007 18:20:10   
tina104
Klarika, sem pogledala slike. Tudi meni se Noemi ne zdi suha. Je pa zdaj pri 2 letih čisto drugačna kot prej, se mi zdi.

Tia, tudi jaz mislim, da je ta čudno kratki ciklus posledica mirene.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 3452
9.10.2007 7:01:28   
Tiamo
Dobro jutro,

spet smo dobro spali do 4, potem je naša mala hotela čokolino in sem ji ga dala, ker je res milo prosila. user posted image

Kety res je malo čuden občutek k primeš tako malo dete v roke, ampak bi se takoj navadila user posted image  sej sem se takoj vpeljala, ne pozabiš, sem bila malo štorasta, ker ne poznam obnašanje Filipa...butanje z glavo naprej in mirno opazovanje okolice user posted image  Z Demi v teh mesecih je bilo čist drugače, poleg krčev še njena močna volja da ne sedi na miru.

Aja, potem mislite da je za tele moje M kriv materični vložek, ki sem si ga odstranila v maju user posted image  Se mi zdi, da bi se moglo to že poštimat, itak bom danes poklicala G in povprašam.

Grem popit kavo

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3453
9.10.2007 10:02:31   
ery
Ojla, "babe".

jaz sem vam oglašam le tolk, da povem, da sem še živa.user posted image  bEREM VAS KOLIKOR LAHKO, v službi imam nooooorrroooooo, ne vem ali je samo pri nas tako pestro, da mora tajnica za vse biti ali je povsod. V glavnem se mi bo enkrat zmešal.

Drugače je po starem, Nka je živahna skos bolj, navihana, samo smeješ se ji lahko, tako kot vsem vašim otročičkom.

Klarika sem pogledala slike. moram rečt, da je Noemi prava lepotica. Luštkana je ful! No včeraj sem pa merila Niko, je pa velika 97 cm, kolk tehta ne vem točno, tam 14-15 kg. Mislim, ta naša punca raste....

Doma je situacija po starem... Sem imela včeraj rojstni dan. Sem mislila, da mi bosta kaj rekla starša, ampak ne. Ko sem jima omenila, da gremo gledat bajto, je ati rekel, da bomo potem živeli na jogurtih. sem rekla, da je on tako hotel, da gremo. Je pa odgovoril: jaz sem rekla, da Bojan gre, ne ti in Nika. mami pa: Oh, kolk se jih dans loči. user posted image

Milsim, a ne pomislita tudi malo na Niko. Obup! No sam še to.. da je moj spet tolk obremenjen z iskanjem hiške in to, da je res zoprn, in mi gre enostavno na živce. In če se bo to nadaljevalo, ga bom še res pustila. se sam kregava...user posted image , hiške pa tudi nobene ni za najem in možen kasnejši odkup. Brezveze!

No tolk..

Punce, uživajte, pa se beremo.

aja, a načrtujete kakšno srečanje pred zimo slučajno?

papa

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3454
9.10.2007 10:05:06   
Pikaču
Klarika, lepo punčko imaš. Pa fajn ime ima, Noemi. Ni prav pogosto, kajne?

Danes sem spala za en drek. Ob 2 zjutraj sem se zbudila, k me je tko glava bolela, da sem mogla it po lekadol, pa tko vroče mi je blo. Sploh ne vem, od česa bi to blo, ravnokar pa gledam na koledar, da je v četrtek luna, mogoče mene pa že 2 dni prej matra.
Jaz vsak dan pripravim Emi za oblečt, ker moj mož se glih ne znajde, no pa se mi zdi, da sem jo danes malo premalo oblekla, k sem ji dala pulover, pa jopico čez, no, sej pol je pa mož ji še brezrokavnik dal čez, pa je reku, da je blo v redu. Pa kapico obvezno, si jo kar sama naštima na glavo.

Danes gre Ema spet na telovadbo, je full vesela, jaz pa imam prvo predavanje šole za starše, ki jo organizira vrtec, z naslovom Želim biti dober starš. Men so zlo zanimiva taka predavanja in se jih rada udeležujem. Vedno kaj novega izveš.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3455
9.10.2007 10:17:55   
Tiamo
joj, ery kok mi je hudo k berem kaj si napisala...pa nič pamentega ti nimam za svetovat, edino samo to da drži s svojim in ne uresničuj želj svojih staršev. Glede iskanja, hiške, stanovanja itd, pa je to en največjih stresov, tako, da se malo pomiri...jaz sem iskala 1,5 leto, da sem našla kar mi ustreza...vidva pa iščeta se mi zdi dober mesec. Vzemi iskanje kot nek izziv, tudi nama je po parih mesecih prerasto iskanje čez glavo in čist sva bila obupana...potem sva vzela vse kot izziv, se smejala, kaj vse sva videla, kako imajo nekateri urejeno stanovanje, kaj prodajajo oz. kakšne podrtije prodajajo za velike denarje, kje vse spijo itd. A sta dala oglas v oglasnik, da kupujeta oz. iščeta za najem?

(odgovor članu Pikaču)
Neposredna povezava do sporočila: 3456
9.10.2007 10:27:21   
violinski
Dan!

A sem vas malo zapustila, kaj? Ma nekako se mi ni dalo pisati, sem pa pridno brala. No, med vikendom ne, med vikendom sem se crkljala s svojimi otroki, ker sem ju po 10 dneh končno spet imela samo zase.

Ery, me smo s tabo. Nič ne poslušaj staršev - ravno zadnjič sem nekje na netu zasledila novico, koliko se jih res loči, ampak ZARADI TAŠČE! Čisto natančno nisem brala članka, ker me čisto zgrozi, kakšne pressinge znajo 'odrasli' izvajat na lastnih otrocih. 

Kar malo se mi zdi, da je treba v takih situacijah pretehtat - pri vaju npr. se oba trudita, da bi obdržala družino skupaj, tako je prav in normalno. Če kdaj pride kakšna nervoza, ni to nič hudega, pa tudi nič čudnega. Poglej pa, kako je na drugi strani - v tvoji 'prejšnji' družini se samo ti trudiš, tvoji starši se pa ne. Zato pa primerjaš vrednost enega in drugega, pol pa že vidiš, kaj je prav in kje imaš več kratkomalo ljubezni. Nazadnje pa je itak samo to pomembno. Ljubezen.

Ops, spet sem zafilozofirala, pa še kava me čaka, moram it. Pišem potem še.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3457
9.10.2007 14:24:56   
Tiamo
še malo pa grem domov...sem se naročila pri G čez 14 dni,

Ne smem pozabit, da imam jutri imam zobarja

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 3458
9.10.2007 22:55:41   
petri85
Alo!

Nataša, upam, da je Gašper sedaj že OK?! Na žalost pa veliko otrok poznam, ki so imeli laringitis...enim se ponavlja, pri enih pa se k sreči ne pojavlja več.

Sem pogledala slikice...kolk so luštne Noemi, pa Zoja, pa Ema!

Tiamo, to pa res nekaj ne štima, če maš tako pogosto Muser posted image  No, jaz sem ta vikend mal nervozno čakala, kdaj se pojavi moja 2. M po porodu...je 3 dni ni bilo...me je moj že hecal, da bo prav fajn, ko nas bo 5...no, pa je k sreči potem prišla in to taka obilnauser posted image

Ery, tudi meni je hudo, ko berem o tvojih oz. vaših problemihuser posted image  Bi ti pa tudi jaz svetovala, da ti potegneš s tvojim, ker je le tvoj partner in oče tvojega otroka!

Violinski, a nam boš kaj pokazala vaše novosti?user posted image

No, pri nas je novo, da smo Benjamina prestavili v Davidovo sobo in spita odlično. Sicer je prvo noč tamal nekaj protestiral, ampak ga David nič ni slišal. Sedaj pa lepo prespita cele noči. Benjamina jutranje bujenje Davida nič ne zmoti in spi najmanj do 9ih. Smo pa sobico malo preuredili, tako, da sedaj izgleda takole.

David v vrtcu ful uživa. Pa res skoz nekaj izdelujejo...sem res tolk vesela! Doma pa so najbolj aktualne sestavljanke. Ne vem, a ima foto spomin a res ve kam kaj paše, ker sestavljanko z 20imi kosi sestavi 123, še mal večje pa tudi lepo sestavi, če mu daš mal časa.

Jaz sem pa trenutno na slabem glasu, ampak gre počasi na bolje.

Bi bilo dobro, da grem še malo likat!

Pa-pa!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3459
10.10.2007 6:51:07   
Tiamo
jutro,

petri Benjamin mi je cot za pojest..David pa že pravi fantič. Super ste zrihtali sobo. A ti Davič nič ne uhaja iz te velike postelje?

Grem popit kavo, da pridem k seb

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 3460
10.10.2007 6:53:45   
nanka
Dobro jutro,

Petri kako ste lepo uredili sobico za oba fanta, še bolje pa je da tako lepo spita celo noč.

Ery, tudi jaz ti svetujem samo to, da drži s svojim partnerjem.

Danes sem prišla bolj pozno v službo zato moram kar začeti z delom.

Grem na kavico in delat.....

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 3461
10.10.2007 12:48:08   
Pikaču
Petri85, lepo sobico imate za vaša dva sončka. Jaz se bom pa ta vikend zares spravla k pospravljanju in rihtanju Emine sobice.

Drgač, je bila Ema včeri na telovadbi, uživala je sto na uro. Sama sem bila na predavanju Šole za starše in vam povem, da sem kar malo razočarana, k je predavateljica govorila o partnerskih odnosih (tema je sicer bila Želim biti dober starš) in o popuščanju, in ne kreganju, pomoči,... V glavnem, dobila sem občutek da je bila knjižno zelo dobro naštudirala in me je tud melo, da bi jo vprašala iz katere knjige je to pobrala. Ker to kar je ona govorila, v stvarnosti ni izvedljivo, ali pač?.

Samo dve izmed njenih cvetk včeraj: Če želite da vas bo partner razumel in pomagal pri hišnih opravilih, mu omogočite prostor za opravljanje istega dela, kot ga opravljate vi in ga tudi prijazno povabite k delu (npr: pomivanju posode) in se ne razburjajte, če tega ne želi in je ravno dnevnik na TV-ju. Sama niti ne pomišljam na to, saj imam pomivalni strojuser posted image user posted image !

Al pa če vpije na nas, naj se za 2 minuti umaknemo in sami sebi privoščimo čas za razmislek, potem pa z nasmeškom pridemo nazaj in povemo svoje user posted image user posted image user posted image .   Halllo! Seveda, jaz bom poslušala kako vpije nad mano pol se pa umaknila. In your dreams. Hotla sem samo povedati, da je v realnosti čisto drugačna slika. Predavala pa je družinska in zakonska terapevtka.

Vsem pošiljam enouser posted image za srečo.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3462
10.10.2007 14:06:53   
violinski
Ojla, deklice!

Kako ste kaj? Ste kaj po Luni? Pa otroci? Moji so še kar lunatični, Aljoša je to noč zamenjal petsto pozicij, preden je dodobra zaspal, zjutraj sta se pa oba zbudila vsaj 20 minut prej, kot ju moram običajno jaz zbuditi. Se pravi, da ni bila lahka noč. Pa še Lano je ponoči lulat in se ni takoj zrajtala, je potem na poti do WC spustila eno kapljico. Ma ni bilo hudega.

Nanka, si stala v zastojih zjutraj? Zastoji so bili namreč danes vsepovsod po obvoznici, zato so bile ceste v centru bolj prazne user posted image  - tudi luna kriva, domnevam....

Ema, sem malo razmišljala o tej predavateljici - dejansko je v svojih predavanjih res postavila žensko v slabši položaj, v eni stvari pač ima prav: prepiranje tisti trenutek, ko se situacija prikaže, ni najboljše, še posebej če so otroci zraven, malo zadihat in se če dve minuti lotit teme je boljše -vendar je to teorija, ki vsaj meni ne uspeva ravno user posted image .

Ampak se mi vseeno zdi, da ta način, kot je ona rekla, da najprej čakaš, da se nekdo zdere nate, pol pa ti z nasmehom poveš nazaj.... kaj jaz vem, tko se človeka res 'razoroži', ampak kaj imaš od tega? Tlačenje svojih pravih čustev kar te prej ali slej pripelje do kakšnega fizično slabega stanja ali bog ne daj celo psihoze. Jaz sem pred nekaj časa vzela na znanje, ko je Tiamo napisala, da dovoli Demi, da se zjoče, da se zihta in razdere, ko ji kaj ni prav, ker tako lepo izrazi svoja čustva in jih ne zapira zase. Moram reči, da sem od takrat tudi jaz dosti bolj prizanesljiva do svojih otrok, če se morata zdreti, naj se, včasih pač grem v drugo sobo ali njiju prenesem v drugo sobo, ko je pa mir, se pa pocrkljamo in si povemo, kaj je bilo narobe (hehe, glede na to, da sem njihova mama, jaz povem, kaj sta naredila narobe - domnevam, da bo čez ene 10 let drugače, in bosta onadva meni težila, kaj delam narobe). 

Z mojim možem se pa k sreči redko pisano gledava, pa takrat ko se si poveva kakšno o tem, kako je on podoben svoji mami jaz pa mojemu očetu, pa je hitro konec besed, se začneva takoj smejati (to so kukr ta hujše žalitve user posted image ).

Ljubezen ljubezen ljubezen!!!! Tko nastajajo otroci. Samo poglejte, kako so naši avgustovčki lepi, vsi narejeni iz ljubezni user posted image  (sej moja Lana tudi, ampak spada v drugo temouser posted image )

(odgovor članu Pikaču)
Neposredna povezava do sporočila: 3463
10.10.2007 14:39:29   
Kety
Pozdravljene!

A je kakšna luna?? Mene danes takoooo glava boli, za znoret. Dobr, da dons oba ful spita. No, vsaj Filip, Timon je itak spi standard od 13-16ih.

Mi  naj bi se danes odpravili v Ankaran, ker ima mož nek seminar v Strunjanu v četrtek in petek. Tako bom 2 dneva sama z obema, mi ni panike, edino zvečer za spat me je malo strah, ker bo moral Timon spati pod pogradom, pa ga bo težko uspavat, ker mi vedno ven pobegne in noče it spat....no, da nadaljujem....Filip je prerasel zibko in bo podedoval Timonovo posteljo 120x60, Timon pa bo dobil ta veliko (pomoje 200x90), kje bi našla dobro posteljo??? Še raje pograd, ker je soba majhna in bo potem še za Filipa. Petri, Vijolinski, Nanka,...ve imate več otrok in upam, da mi boste znale svetovati.

Pozabila sem vam povedat, kako napreduje Filip. Pri 3 mesecih je imel pregled in cepljenje. Velik je 63cm in težak 5700g. Po cepljenju ni imel nobene reakcije, je pa že ful faca, ker že dobro drži igračke in si jih tlači v usta. Slini se kot pri norcih. Sem pa seveda pofirbcala, kakšen je bil Timon in sem ugotovila, da je imel Timon toliko kil pri 2 mesecih. Filip ful manj napreduje po teži in smotko se včasih tudi ful brani jest.user posted image  pojma nimam kaj mu je, ampak, po treh urah, včasih tudi že po štirih odklanja dojenje in se zraven dere in odriva. Pol ga moram pa na vse sorte finte speljat na joško!??!!?

Petri, čudovita sobica, Benjamin ima pa takoooo lepe očke!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 3464
10.10.2007 15:01:47   
violinski
Saj res, sobice - Petri, vaša je itak super lepa! Ne vem, kako vam uspe, da je tako pospravljena (če bi videle našo otroško sobico, ne bi verjele, da imam samo dva otroka, razmetana je za pet).

Kety, kar se nasveta za nakup postelje tiče, pa žal več kot to, kaj sem jaz povprašala ne morem povedat. Ker smo prej imeli eno malo sobico, v katero smo morali stlačiti pohištva za dva otroka, smo jo dali delat po meri. Sedaj, po selitvi imamo več prostora, ampak sobica je ista - bi bilo škoda menjavat, ker smo jo dali narediti pred dobrim letom in pol. Naša je bila delana pri Mizarstvu Zupanc - cena pač, si lahko mislite, ampak se še spomnim, da mi je Tiamo takrat rekla, da so pri IZI še dražji. Zato potem tudi preverjala nisem. Tista dva, ki sta mi to sobico v prejšnjem stanovanju razmontirala in jo v tem stanovanju sestavila nazaj sta pohvalila še Iles Idrija (njihova soba je Mali princ), čeprav sem menda prav na tem forumu enkrat brala, da so bili ljudje nad njimi razočarani - uničena soba po enem letu uporabe. Prav onadva pa sta odsvetovala Novoles, ker da niso resni pri dobavi stvari - da pa ni tak problem pri kvaliteti. Tko da je težko rečt, kaj je dobro. Pa, Kety, a rabiš samo posteljo, ali celo sobico z omarami? Jaz ti priporočam, kar je z dvema nadebudnežema sicer težko, ampak da si greš pogledat npr. v Lesnino - tam imajo načeloma od veliko proizvajalcev stvari na kupu, pa malo po netu pogledaš, več kot to pa ne znam povedat.

Da ne boš preveč iskala - npr. http://www.zupanc-mizarstvo.si/    http://www.iles.si/

Tko, za pokušino.

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 3465
10.10.2007 15:13:11   
Jessy
Evo še mene! Da se malce na brzino spet javim. Tudi meni se pozna, da je luna, saj sem čist povožena, v glavi čutim eno težo, ki se bojim, da se bo spremenila v bolečino. Pa še nos me je zjutraj začel nekaj matrati - zgleda, da sem se malce prehladila.

Tudi Neja je imela slabo noč. Že ob 23h se je zbudila vsa prepotena, pa nima radiatorja odprtega v sobi, niti ni bila preveč oblečena. Kar nekej! Res pa je, da mi je bila že popoldne nekam čudna, ko sva se odpravljali k telovadbi. Pa da se vrnem nazaj k 23. uri, ko se je zbudila. Greva oba k njej in je tako hecno hropla, nekaj ji je piskalo v pljučah in na trenutke je zgledalo, da bo tudi bruhnila. Pol se je vse skup umirilo, ko sva ji pripravila malo mleka za popiti. Sem se ustrašila, da je kaj vdihnila, sam nisem imela pojma, kaj bi bilo v postelji lahko takega.
Danes je baje že vredu.

Včeraj sva bili na telovadbi. Spet je full uživala, še najbolj pri vaji "zavijanje palačink", ko so se kotalili po klancu navzdol. Po telovadbi pa sva imeli še posvetovalnico. Velika je 89 cm, težka pa 13,3 kg. Med pregledom je bila zelo pridna in prvič, da ni jokala, ko jo je ta pediatrinja dobila v roke. Nama je pa svetovala, da greva k Nejini osebni zdravnici, da ji bo predpisala drugo, močnejšo kremo za njen dermatitis, ki je trenutno res v slabem stanju.

Smo pa kar brez pleničk. Od sobote do danes se je le 3x polulala v hlačke, ostalo pa vse na školjko naredi in tudi sama pove. Pleničko ima le za spanje.

Zdaj pa še malce ostalih komentarjev.
Ery, spet mi je hudo, ko berem, da si v dvomih glede vajinega odnosa. Vem, da je situacija zate zelo težka, a kljub temu sem še vedno istega mnenja, da ostani z B in ne poslušaj svojih staršev, ki bi te radi speljali na svojo stran. Verjamem, da je mikavno ostati doma, saj bi se s tem rešila problemu iskanja stanovanja in tudi marsikaterim stroškom, ampak na te stvari moraš gledati dolgoročno. Vprašaj se, kaj želiš od svojega življenja! Si želiš biti podložna svojim staršem? Verjamem, da odgovor poznaš. Vse, kar rabiš je dobra volja, veliko optimizma in postavi se na B-jevo stran. Navsezadnje v tem življenju nista le ti in on, ampak je tu še Nika, ki pa je zdaj ta glavna.
Nesoglasja, ki jih imata, pa bodo že minila, ko se bodo stvari umirile! Samo ne obupavaj!

DAvid in Benjamin sta res ta prava lepotca in pozerja. Sobica je čist prelepa! Po moje sta res rada v njej. Moram pohvaliti tudi Davidovo posteljo, saj je tako fajn ograja skoraj okrog in okrog! user posted image

Klarika, tvoja Noemi je tudi princeska in pol. Meni se sploh ne zdi suha. Morda zaradi oblačil, ampak men je res ravno pravšnja!

Kety, ti zgleda, se boš pa še 1x borila za hranjenje otročičkov. Se spomnim, ko si za Timona jamrala, da malo poje, zdaj je pa Filip enak, oz. še slabši okrog hranjenja. Upam, da ga ta "trma" mine in da bo kmalu jedel tako kot se zagre!

Ok...tolk od mene. Letim še malo na kavč, preden se Neja zbudi, da pridem malce do moči!
čau bau

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 3466
10.10.2007 17:24:12   
petri85
O, hvala vam za vse komplimente...no, saj ni nič posebnega ampak je pa taka topla. Mi imamo notri zaenkrat eno tako ogromno 5-delno omaro, ker imata skupaj več cunj, kot pa midva z možem...tako, da bi bile tiste omarice od sestavov čist premajhne.

Kety, mi smo za Davida kupili od Flexe. Meni je ta sestavljiv dober zato, ker bomo čez kako leto fanta dali vsakega v svojo sobo. Tu pa lahko pograd razdeliš na dve normalni postelji, pa samo kakšne nove dodatke dokupiš. Ravno zaradi tega, ker ne bosta dolgo skupaj v sobi, Mali princ ne pride v poštev...so mi pa njihove sobice res lepe.
Aja, Tiamo, David nič ne pleza dol...se je kar navadil, če se sam prej zbudi, da naju pokliče.

Kety, pomoje se ti čist preveč obremenjuješ s težo...pa saj, če je Filip zadovoljen, pa če lepo spi (kar praviš da) potem res ne rabiš skrbet glede tegauser posted image
Morda jaz res ne morem biti pametna, ker sta oba moja fanta vedno tam pri vrhu s težo, ampak vseeno.
Pa lepo se imejte v Ankaranu in naužijte se morskega zraka!

Tiamo, a danes nimaš ta dolge?

Jessy, upam, da si se kaj odpočila! Pa seveda, Čestitke Neji, da se je kar čez noč odločila, da bo suhauser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil petri85 -- 10.10.2007 17:38:54 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3467
10.10.2007 18:41:44   
Tiamo
vas berem od doma, imam ta dolgo...samo sem imela zobarja in izkoristila 4 plačane ure za zdravnika...tako, da sem šla po zobarju domov, vse pospravila, pomila po tleh, Demino sobico čist prebrisala in dezinficirala...mi je bilo gušt pospravljat k nisem imela nobenega nadzornega user posted image  Kety jaz sem posteljico dobila, žal brez varovala k ga je nekdo med selitvijo te kolegice vzel (kok so lahko taki packi!!!). Imam pa tako posteljo, ki raste z otrokom, tako da jo daljšam. V soboto bomo morda zamenjali postlejico, da vidimo kako se bo odnesla in kako jo bo sprejela. Kety dokler je Filip zdrav je vse OK. Ti pa res najdeš vse možne načine, da se lahko obremenjuješ. Kety zlata, lepa in zelo pridna otroka imaš.  Ker vem, da nič ne bereš forma, naj ti povem, da lih novembrka Paštetka zdajle trepeta za svojo dvomesečno Mašo, katera ji je nehala dihat, je v bolnici in ima sum na "smrt v posteljici". V bolnici je še enkrat nehala dihat, zdaj čaka posteljo na Lj pediatriji, je vse zasedeno...vidiš lahko se srečna, da imaš zdrava otroka. Moram it ponija na hrant, Demi pravi da je lačen in da bo juho jedel...

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 3468
11.10.2007 6:28:12   
nanka
Dobro jutro,

Joj Tia še dobro da si povedala za pašteto, nisem nič vedela, upam, da bo vse Ok z Mašo.

Violinski, ne na srečo včeraj nisem ostala nikjer v prometu, sva se čudežno izognila, čeprav sem prišla v službo vseeno s pol urno zamudo.

Kety, ne sekiraj se zaradi hrane in teže, kar po Zoji poglej, da se ni bilo vredno sekirati. Zdaj ima 8.900 in je zdrava in živahna. Važno je da je Filip zdrav, jedec pač ne bo še tako kmalu, počakaj še par let, pa bosta oba dobila apetit. Naš Matic je rabil 10 let, danes ga pa nahranit ne morem, ker samo je in je in je. Vse se uredi brez skrbi.
Posteljo ima pa Zoja zenkrat še z ograjico veliko 140*70 in se da rastaviti v normalno posteljo. Tjaša je spala v njen do 6 leta, Matic do 7, tako da bo tudi Zoja imela to posteljico še kar nekaj časa. Enkrat se moram samo odločiti in ji odstraniti ograjico in bo imela čisto pravo posteljo. Pohištvo sem ji kupila pa v Ikei, drugače pa mi je delal otroške sobe svak, ki je mizar.

Kety uživajte na morju in sončku.

Neja user posted image  je pa res pridna, se je pa odločila kar na hitro, super.

Ema, to kar si pa ti poslušala v šoli za starše mi je pa prav mimo, jaz že nebi bila tiho, ja valda da bom tiho poslušala kako se nekdo dere name, ker ima slab dan, ni šans.

Aja Violinski, mi smo tudi lunini in to precej. Najbolj pa matic in Zoja imata celo noč nekaj. Zoja bi danes vstala že ob 2, je vpila da se je naspala. Matica je pa očka našel včeraj ob 2 na kavču pri prižganem televizorju in vseh možnih lučeh kako spi kot ubit. Komaj ga je zbudil, da se je spravil v svojo sobo. Zvečer je šel normalno spat v svojo sobo. Včeraj zjutraj pa ni nič vedel o svojem spanju v dnevni sobi pri prižganem televizorju.

Grem na kavico....

< Sporočilo je popravil nanka -- 11.10.2007 6:29:28 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3469
11.10.2007 6:36:52   
nanka
Klarika kako je Noemi velika in krasna punčka, ja na slikah res ni videti suhica, pa saj to meni za Zojo vsi govorijo, naša je na slikah videti prav lepo izpopolnjena, samo kaj ko tehtnica pove svoje. Ampak važno da sta zdravi in zdovoljni, a ne?!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3470
11.10.2007 8:01:08   
Tiamo
Dobro jutro,

luna ta mesec samo name deluje, pa še ta M. Slabo sem spala, čist sem bila prešvicana, zdaj me pa hoče nekja grlo boletuser posted image

Jessy, Neja je ratala ful pridna glede lulanja, bravo.

Pri nas je rišel obdobje vprašanja KJE? Ma hudiček mali, kar ji poveš ona KJE? Ji rečem zunaj pa spet KJE in ta KJE se ponavlja v nedogled...k vidi, da se mi zatika pri odgovorir, reče AHA, MAMI UREDU JE. Nevem a ima tak smisel za humor ali me heca? Je prav posrečena.
Ko se peljemo v avtu mora obvezno poslušati pesem od Severine Djevojka sa sela, poje zdraven k tavelika (samo refren), če slučajno jaz vmes zapojem ali očka, se razjezi, pobrca z nogami in reče: NEEEE MAMI; DEMI POJE, NEEE OČI; DEMI BO...tudi spomin se ji je "daljša", vse si zapomne, ponavadi zjutraj pove, kar sva prejšno popoldne in zvečer počele...

Nanka tudi Demi še ni prerastla posteljice, imam problem, ker sem kupila tako posteljico, da se ji stranica ne vzame dol ampak se samo spusti in to še ne čist do dol. Zamenjala bom posteljico bolj zaradi sebe, ker mi je težko jo dvigovati v posteljico in iz nje.

grem še malo narest...

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3471
11.10.2007 9:46:38   
Pikaču
Tudi sama spremljam paštetko in njeno sončico Mašo in jima držim močno pesti in želim da dobita dobre izvide user posted image . Sem ravnokar prebrala njen post, kako se počuti in sprašuje, kdaj bo konec te agonije? So mi kar solze na oči pritekle, k sem brala njeno sporočilo user posted image user posted image .

Tudi me z Emo sva morali na pregled v Ljubljano pri 4 mesecih, h kardiologu, ker je pediatrinja na pregledu posumila na šum na srčku. Ne znam pojasnit občutka, ko mi je povedala, da je možnost, da ima šum. Groza, kaj pa zdaj, pa zakaj njej, tisoč vprašanj se mi je zvrtelo, na katere še nisem poznala odgovorov. Na srečo, sem kmalu dobila termin v Ljubljani, in smo šle na pregled, ki je pokazal, da nima šuma na srčku. Mi je tako odleglo, samo da je vse v redu in naj jo vedno čuvajo user posted image user posted image user posted image . Je pa bil ta čas zelo čustevno naporen in napet, ker sem bila tudi sama, moram priznati, po porodu kar malo  negotova in takrat mi je bila v veliko pomoč moja mami in moj mož. Sedaj vem, da pri drugem otročku bom pa vse obvladala in ne bom tolk komplicirala. user posted image user posted image user posted image

Jaz sem se zadnjič prav lepo nasmejala, k sem okrog polnoči prišla v spalnico, pa je Ema rekla (v spanju) konj, konj, ne??? pa sem ji samo rekla ja, ja in se nasmejala. Najbrž je sanjala svojega samoroga, k ga je pred kratkim dobila za darilo, pa ga skuz okrog vleče. Kr neki govori v spanju, pa mož tud pravi, da jo je že večkrat ujel, pa da kako ne slišim.user posted image Je tud zlo posrečena, pa prov merkat moramo, kaj govorimo, ker čisto vse pobira, kot mala papiga je. Aja, pa prve znake trme sem opazila. Kako ste pa ve obvadovale te izpade trme? Kakšne izkušnje so dobrodošle.

Danes imamo sejo sveta staršev, bom vidla, kako to sploh zgleda, pa kdo bo najbolj glasenuser posted image , jaz bom danes bolj pri tihih.

Pri nas je oblačno in mrzlo, ampak noter v pisarni se grejem s kaloriferčkom, ker nimamo gretjauser posted image . No, pa itak se čez 14 dni selimo v nove prostore, tulk časa bomo pa že zdržali. Drgač pa sem jaz danes zjutraj vzela bundo, k me je zeblo.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3472
11.10.2007 9:48:14   
Pikaču
Sem napisala post že zjutraj, pa mi ga je zavrnilo, sem bla tulk jezna user posted image , mi je javlo neko napako. Zdej sem ga pa najprej shranila, pa objavla, pa je prjelo. Grrrrrr.

(odgovor članu Pikaču)
Neposredna povezava do sporočila: 3473
11.10.2007 9:56:49   
Tiamo
Sedaj vem, da pri drugem otročku bom pa vse obvladala in ne bom tolk komplicirala.
a kej ne vemo user posted image

EMA, lih violinski je včeraj napisala in jaz sem kar malo zrastla, ker se tudi moje mnenje kdaj upoštevauser posted image . Obvladovanje trme, moj predlog, enostavno pustiš da se strmuli, jaz Demi pustim da se strmuli itak traja mogoče 2 min, kdaj še jaz malo potrmulim zdraven in se potem reži k utrgana...probam se kontrolirat, pri vseh teh razvojnih fazah tako, da si rečem aha to je to, to je obdobje, pusti jo naj naredi kaj hoče saj spoznava čustva. Obdobja trme, jeze, joka, izkoriščanja, preizkušanja naše vzdržljivosti bodo prisotna vsak dan, v vse večji meri! Jaz ji bom pustila, da se bo strmala, zjezila (zdaj k je jezna meče stvari po sobi in ji pustim in ko se umiri pospraviva, ponavadi skupaj in jaz ji razložim, da je bila jezna in jo vprašam, če je še), delam čist isto kot takrat k je vesela in se smeje...Če se mi bo v trgovini strmala se mi pač bo, jo bom pustila med policami in šla nekam kamor me ne bo videla, na druge se ne bom ozirala, če bo koga motilo naj ne gleda in naj ne posluša. Hudo mi je k kdaj v trgovini vidim, kako mame ali očke prismodijo takemu otroku klofuto. Poskušam jo vzgajat tako (če mi bo uspelo, ker imam preveč priučenih vzorcev se tažko kdaj kontroliram), da bo znala izražat svoja čustva in da ne bo taka, kot jaz, k vse potlačim in potem ob enem majhnem stresu, skor v depresije padam, hujšam, itd. Upam, da mi bo uspelo, ker dedno dispozicijo izražanja čustev ima bolj slabo.

< Sporočilo je popravil Tiamo -- 11.10.2007 10:05:54 >

(odgovor članu Pikaču)
Neposredna povezava do sporočila: 3474
11.10.2007 10:10:19   
Pikaču
Ne, ne, nisem user posted image , imava pa z možem namen Emo razveseliti s sestrico ali bratcem. Zdej ko je moja sestra noseča,  jo skoz boža po trebušku, pa govori, da ona tud mela bušija, pa mami tud, pa oči tud,...
No, pol ji pa razložim, da bo samo mami mela bušija, pa da bo ona dobila sestrico ali bratca. Pol se pa stisne k meni, pa pravi moj, moj buši. Tko da.....Bo treba na pot v MB.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?