tina104
|
Naš ni nek pevec, občasno kaj poje, ampak ga ne razumem, kaj ali pa pač kaj nekaj. Posamezne pesmi poje samo določene besede, npr. ringaraja poje samo jaja, meče. Mi se mamo radi je samo jadi, jadi, jadi, ona pesem ura je samo tita tata, bi ba, bo. Glede daril: jaz ponavadi kupim nekaj malega in uporabnega. To pomeni, da gledam na to, koliko je star otrok in kaj ga zanima. Npr. za prvi rojstni dan sem še kupila kaka oblačila ali npr. čistilne robčke ipd., za kaki 4. rojstni dan je najbolje kupit igrače. Sladkarijam se izogibam, ker meni tudi gre na živce, če Aljažu to kupujejo. Že tako povsod, kamor gremo, dobi nekaj sladkega, tako da doma raje nič nimam, razen kakih navadnih keksov. Veliko je odvisno tudi od tega, kaj otrok že ima. Če ne vem, kaj že ima, je res ful problem kupovat darila. Pri mojemu 4-letnem nečaku ne moreš zgrešit, če kupiš kak avto ali traktor, pa če je še tako mini. Pa ima jih vsaj 100, pa ne pretiravam. Sem mu poleg malega traktorja kupila še neko knjigico, tisto je dal takoj na stran pa vzel traktor, knjiga ga sploh ne zanima, tako da mu več ne kupim kaj takega. Tia, ti izberi po svojem občutku. Ne vem, kaj bi ti rekla. Moj ima tudi ene prijatelje, s katerimi si nikoli nič ne prinesejo za darilo. Smo pa navajeni tega, oni nič ne prinesejo, mi pa tudi ne in nobeden nobenemu ne zameri. Še glede tega, kaj delajo v vrtcu. V bistvu za vsak dan ne vem, ne pogovarjam se tako veliko z vzgojiteljicami. No, ponavadi je tako, da so od 10.15 do 11.15 nekje sigurno zunaj. Smo mogli v vrtec prines gumi škornje, da bodo lahko zunaj tudi, ko bo bolj mokro. Zunaj so v peskovniku, na plezalih, toboganu, gugalnici, gredo na sprehod. Zadnjič so šli peš na razstavo malih živali (več kot km stran). Notri imajo v igralnici mini kuhinjo, na kateri Aljaž obožuje mikrovalovno pečico. Pa knjigice gledajo oz. berejo, glasbo imajo ogromno časa vklopljeno, pa zjutraj telovadijo. Tudi rišejo.V vrtec pa lahko nosimo tudi razno plastično embalažo, odpadne mobitele ipd., da se otroci s tem igrajo.