|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  479 480 [481] 482 483   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
11.9.2007 22:30:18   
aljab
Pozdravček!
Najprej čestitke Dorotei!!user posted image user posted image Kolk si fajn to zrihtala, najprej izpit, potem pakar rodit. A si si še uspela zavarovanje uredit?user posted image

Nefretiti tolk sem se nasmejala tistemu o perilu... meni je šel tudi možek kupit moderc v Mullerja, pa je res čisto pod brado. Večino majčk mam bolj odprtih kot je moderc. Kot dve šotorski krili. user posted image user posted image Jaz mam normalno 75B, sedaj pa 80 C. Pa sem že med nosečnostjo morala 80B kupovat.

Sandra jaz se tud tolažim z Leibnitz piškoti,...pa saj vem da bodo kile šle dol, ma jaz sem navajena na 55 na tehtnici in vse kar je čez 60 mi je jaoooooo.user posted image user posted image

Annie in Lemavrica vso srečo!!!

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 12001
11.9.2007 22:35:52   
Emm
dorotea user posted image  iskrene čestitke.

Tudi jst se jutri navse zgodaj odpravljam v P seveda če me nebo še zvečer kaj dodatno prijelo,saj mi je otrdevanje in špikanje že počasi začelo.

Upam da mi bo jutri CTG pokazal kakšno zanimivo novico in bomo končno najkasneje jutri že zibaliuser posted image .

Tiste,ki greste jutri na pohod v P user posted image user posted image user posted image user posted image  upam da bodo vaši obrazeki zasijali od sreče ko boste zagledale vašo štručko,ki ste si jo spekle user posted image .

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 12002
11.9.2007 22:52:19   
zvezda71
Guppy mi imamo sušilec bosch maxx 7 sensor kar pomeni, da sam oceni koliko časa je treba perilo sušit, jaz samo naštimam kolk suho hočem met. Sva oz smo v garsonjeri tako da je sušilc res super jaz ga priporočam vsakemu. Imamo ga kar na pralnem stroju in se super obnese. Vse oblekice za bebico sem sušila v njem hura za HM ker se vse oblekce lahko sušijo v sušilcu, pa še mehčalca ne rabiš ker pride vse ven res ful mehko pa če takoj zložiš sploh peglat ne rabiš ima pa tud program za lahko likanje. Skratka toplo priporočam rabiš manj stvari kupovat, ker lahko sproti pereš in sušiš. Je tak, da lahko tud samo 1 stvar not sušiš, ker ima neke senzore. Je kondezacijski ima predal kamor se voda nabira. Rabiš samo vtičnico za el. Evo malo reklame za sušilc.
Zdaj pa še zame. PDP imam 16.09. PROSIIM tisto, ki ureja seznam da popravi sem čist pozabla javit jaz smotkauser posted image . Danes imela pregled baje imam tolk lep CTG samo nič popadkovuser posted image jaz bi pa že rada bebico pri sebi imela.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 12003
11.9.2007 22:55:09   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK
Mojadva se pa sploh ne sekirata za hrup. Lahko bi zraven delala kar hočem, pa se ne zbudita.

Ahh, narobe sem se izrazila mogoče. Ne zbudijo ju kakšni zvoki ali kaj podobnega, ampak če se kateri od njiju zelo pokaka ali polula, ga to zna blazno motit (kakšni občutljivi otročki??) in potem je naenkrat sredi spanja jok. Pri Marku pa sploh, ko ga med spanjem napadejo krčki in naenkrat začne kričat... Da potrkam, to je res vse redkeje, odkar sva nabavila Sab Simplex in ga uporabljava namesto Gas bimbi. Drugače pa midva tudi svašta zraven počneva, TV je ves čas prižgan, kuha se, pogovarja se, telefoni zvonijo,... pa ju to nič ne zmoti (tok tok tok).

Moja dva šele zdaj spita občasno 3-4 ure, drugače je bolj na 2-3. Zadnja dva dni imata spet nek preskok, ker pojesta 100 ml ali več na obrok, prej sta pa nekje do 80 uspela. Skladno s tem se mi je malo povečala proizvodnja mleka, ampak se mi vseeno zdi, da je treba vse več dodajat zraven, ker migata sem in tja z malimi lačnimi usti user posted image

Ti pa zavidam nočno spanje na 5-6 ur, pri nas je tudi to bolj na 3 urice.

CUMA in ostale - SREČNO!!!

zvezda in tajda hvala za info o sušilnih strojih. Zvezda, ta tvoj zveni prav vesoljsko user posted image . Ima še katera izkušnje s sušilci?

< Sporočilo je popravil guppy -- 11.9.2007 23:00:10 >

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 12004
11.9.2007 23:22:13   
zvezda71
Ni vesoljski verjami čist easy za upravljat pa tud ni med najtadražjimi. Je pa res da sem jaz nad sušilcem čist navdušena prej sem imela gorenje (se ne more primerjat s tem) pol sem bla ene par let brez ampak ko smo se selili sem ga uvrstila med nujne stroškeuser posted image in ni mi žal še posebaj zdaj, ko pride bebica pa jesen pa cunje se ne sušijo.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 12005
11.9.2007 23:28:37   
PBJ
Ravnokar sem napisala svojo porodno zgodo. Upam, da ni predolga:

Ob polnoči sem legla v posteljo. Bil je četrtek , 6.9.2007. Ta dan bi me naj sprejeli v porodnišnico in naslednji dan opravili CR, zaradi oči in seveda predhodnega stanja po CR.
Ob 3-eh zjutraj sem se prebudila, ker me je pritisnilo na stranišče. Zatem sem na hitro pobrala stvari iz sušilca ter jih zložila. Čeprav sem zaspala nekaj po polnoči, nisem bila pretirano zaspana. Nato sem zopet legla, zaspala pa nisem. Natanko ob 3.25 minut sem se obrnila  z levega boka n hrbet. V tistem trenutku se je Ana premaknila, stisnila glavico navzdol in prav slišalo se je, da je nekaj narahlo »počilo«. In naenkrat se je iz mene ulilo. Čutila sem, kako je trebuh plahnel , kot da se je izpraznil balon. Postelja je bila vsa v plodovnici. Zbudim moža in mu rečem: »Voda mi je odtekla, pokliči rešilca!« On pa na pol v snu vpraša: »A si sigurna?«. Pa mu rečem: »Poglej, pa boš videl.« Takoj je poklical rešilca, me pomagal obleči, pripravil torbo, oblekel sebe in prav raztresen je bil. Jaz pa seveda tudi nisem bila mirna. Potem se je zbudil še sin in splezal k meni v posteljo. Rekla, sem mu, da me bo rešilec odpeljal v bolnišnico, ker je dojenček potrkal na trebuh in hoče ven. Mirno je rekel, da bo prišel k nama na obisk. Ko so me odpeljali ni čisto nič jokal in bilo mi je veliko lažje.
V porodnišnici me je babica pregledala in rekla, da sem 2cm odprta. Nato me je čakalo kup papirjev, ki jih je bilo treba izpolniti.  Ob 4. uri so naju pospremili v porodno sobo, kjer so me priklopili na CTG - da bi spremljali počutje naše Ane in seveda spremljali popadke. Kakor hitro sem legla, se je pa že kar začelo zvijanje na 8 minut, pa na 12, pa na 10, pa zopet. Na 8 minut. Ampak to so bili  zame »menstrualni popadki«. Babica je rekla, da glede na Anino dobro počutje ne bodo delali panike in bomo počakali na jutranjo ekipo, in zdravnika, ki bo opravil CR. Dodala je še, da se porod ne bo hitro odvijal, ker je to zame kot prvič. Vzeli so mi kri,, dali fiziološko ter me tako pripravljali na op. Nisem smela vstajati, zaradi odtekle plodovnice.
Popadke sem vse predihala, pa če sem jih čutila bolj ali manj močno. 
Ob pol sedmih pa so popadki postajali bolj redni: na 4 minute. Bolj sem jih čutila in dlje so trajali. Sedaj pa sem že moža stiskala za roke, ampak  je prav prijalo in se mi ni zdelo hudo. Vedela pa sem, da se že kar nekaj dogaja. Med premori sem bila neznansko lačna… Zelo so mi prijali  vodni obkladki na čelu.
CTG je kazal te popadke, ampak  jakost pa ni bila višja od 40. Možu sem rekla,  da ne vem, kako to zgleda pri jakosti 100… Potem pa pokličem babico, da me tišči na blato. Ker nisem smela vstati, mi je dala posodo, ampak težko je na njej kaj opraviti, pa še popadki so bili vmes. Zatem pa babica kar hitro reče, da bo še preverila, če nisem slučajno kaj več odprta. Pa začudeno reče: »Ja, vi ste že čez 7 cm odprti in lahko v naslednjem trenutku rodite. Niste še nič stokali. Imate pa precej visok prag bolečine.« Jaz sem se še pohecala, da si nisem upala, ker CTG, tako ne kaže večje jakosti od 40. Pa je rekla, da jakosti ne kažejo zmeraj točno … zaradi ne vem česa….
Začela je pripravljati dodatno mizo za porod, mož pa ni mogel verjeti, no saj jaz tudi ne. Babici sem rekla, da potem pa tako in tako ne bo več CR , pa če sem prišla že tako daleč, bom kar naravno rodila. No in potem sem se osredotočila na moje oči, da jih bom med porodom res čuvala. Pristopila je G in rekla, da sem do sedaj vse tako lepo izpeljala in da ne bi smelo biti problemov. Na hitro sem  v mislih obnovila, kako je treba dihati v »ta glavnem delu.« Materinsko šolo sem namreč obiskovala pred dvema letoma.
Nato sta pristopili še dve praktikantki (starejši), ki sta rekli, da sta že obe rodili in če sta lahko pri porodu.
Mož je kar pritrdil.
Popadki. so se začeli vrstiti eden za drugim,babica mi je med popadki pomagala z roko in mi je zelo pomagalo. Nato sem večino popadkov predihala na boku, čeprav je neprijetno, ampak sem poslušala babico, ki je rekla, da se otrok tako bolje spušča. Potem pa so prišli tisti močnejši tiščalniki, ko si ji zares želiš, da bi čim prej končal veliko delo in čim prej »rešil« tudi svojega otročička. Dvakrat sem prosila za požirek vode.Ampak  tiščalniki so začenjali bili prekratki, tako da mi niso kaj dosti pomagali pri pritiskanju… Zato so mi dali umetne popadke, ampak ne premočne – zaradi predhodnega CR.. Umetni popadki pa še vedno niso kaj dosti pomagali. Pristopila je še ena babica, neizmerno prijazna, dobro razpoložena – pravi angel.zelo sem ji hvaležna za vsak nasmeh in dobro voljo. Predlagala mi je, da nekaj popadkov prediham in čepe, ker bo šlo veliko hitreje. In res – zlezla sem s postelje, se nanjo oprla in tri tiščalnike uspešno predihala in potiskala navzdol Prav čutila sem, kako se je deklica premaknila. Vmes sem zaprla oči in stiskala zobe. Potem sem lahko znova legla in v treh popadkih se je pokazala glavica. Ves čas sem  mižala, sploh nisem uspela kaj videti, so mi pa vsi glasno poročali, kako daleč smo že. Proti koncu se vse odvija tako na hitro.
Mož mi je bil glavna opora (pravzaprav njegova roka) in mi ves čas opogumljal.
Nato je babica med popadkom s komolcem pritisnila na trebuh in rekla: »Dajva še enkrat.« Tako sva obe pritisnili in Ana je bila rojena.
Občutki? Čudoviti. Niti jokati nisem mogla. Bila sem neizmerno vesela in srečna.
Vsi so mi rekli, da sem se odlično držala. Kričanje tako in tako ne bi pomagalo, ker s tem izgubljaš moč, pa niti nisem čutila potrebe. Samo babico sem poslušala in naredila, kar je rekla. Pa videla sem, kako je pomembno dihanje, ki ti zares olajša bolečine.
Posteljica ni šla takoj ven, tako da je morala babica pomagati.Nato je sledilo šivanje, ker sem se tudi "raztrgala". Šivanja tako ne čutiš kaj dosti, saj ti s sprejem nekoliko omrtvijo kožo. Po petih urah sem bila že "fit", okrevanje je neprimerno boljše, kakor po CR.

Tiste, ki vas čaka prvi porod: babice poslušajte - one že vedo, kako in kaj pa na svoje user posted image mislite, ki si želijo čim prej v vaš objem.user posted image

< Sporočilo je popravil PBJ -- 11.9.2007 23:37:50 >

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 12006
12.9.2007 8:02:14   
nora
Dobro jutro!!
PBJ, hvala za porodno zgodbo! zelo lepo si opisala poroduser posted image
dorotea, iskrene čestitke ob rojstvu Patricije!!!!user posted image user posted image user posted image
Jaz sem imela zelo slabo noč. Sinoč sem delala čaj in nekak mi je posoda drsnila z roke in se je vsa vroča voda ulila na mojo rokouser posted image celo noč nisem mogla spat, fejst je bolelo!!! potem ob 4h sem zaspala sede na kavcu z roko v mrzli vodi in sem spet posodo zlila na kavču, vsa sem bila mokrauser posted image ne morem verjeti kaj se mi dogajauser posted image
Zdaj sem zombiuser posted image grem si skuhat kavico, da se mi malo zbistri v glaviuser posted image
lemavrica, srečno!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 12007
12.9.2007 8:25:11   
lumpa6
boga norauser posted image user posted image

sem dala v album par slikic našega sončkauser posted image

(odgovor članu nora)
Neposredna povezava do sporočila: 12008
12.9.2007 8:47:49   
LINA31
PBJ...hvala za porodno zgodbo. To vse pravijo, da moramo poslušat babco.

Jaz imam pa eno vprašanje...a če mož ni s teboj pri porodu, ali te potem kdo drug, od osebja, pride večkrat pogledat v porodno sobo. Glede na to, da sedaj berem, da o nekatere kar nekaj ur v porodni sobi, me je začelo skrbeti, ker bom sama.

dorotea...ČESTITIKEuser posted image

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 12009
12.9.2007 9:10:59   
PBJ
Hodijo gledat, tudi takrat ko je mož zraven. Saj so v neposredni bližini. Tisti dan, ko sem jaz rojevala, so bile kar vse porodne sobe polne in so krožile sem pa tja. Vsaka soba pa iam svojo babico, ki te spremlja.

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 12010
12.9.2007 9:17:36   
Anonimen
Dobro jutro.

Danes pa sem bila kar zgodnja. Zelo dobro sem spala ponoči in sedaj se počutim polna energije. user posted image

Torej, ko mi pralni stroj opere perilo, pobegnem ven! Šla bom malo pogledat kaj delajo v službi,....

IZVIRNO SPOROČILO: aljab

Nefretiti tolk sem se nasmejala tistemu o perilu... meni je šel tudi možek kupit moderc v Mullerja, pa je res čisto pod brado. Večino majčk mam bolj odprtih kot je moderc. Kot dve šotorski krili. user posted image user posted image Jaz mam normalno 75B, sedaj pa 80 C. Pa sem že med nosečnostjo morala 80B kupovat.

user posted image user posted image user posted image  
Jaz sem moja dva modrca kupila v Modiani in moram vam povedat, da sta prav sexy. Oba imata čipke in čisto zares sta za dojenje. Še jaz sem bila presenečena, ker pri prejšnjih dveh otrokih sem imela takšne, ki so zgledali kot za stare mame. Pravzaprav, še moja mama ima lepše modrce.user posted image user posted image user posted image  Oba modrca sta od Lisce, št. pa imam 85 C.

Lina31 - jaz sem bila pri prvem porodu brez mojega user posted image , ker je bil službeno odsoten in ni uspel prit pravočasno. In sem imela eno super babico, cel čas je bila ob meni in me držala za roko, se pogovarjala z menoj in mi pomagala med popadki. Na srečo sem zelo hitro rodila, ampak imam dobre izkušnje.

(odgovor članu aljab)
  Neposredna povezava do sporočila: 12011
12.9.2007 9:28:10   
Pikica pokica
IZVIRNO SPOROČILO: misska

jaz sem šla iz P v mrežastih gatah in mrežastem modrcu, s plenico na joškah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za vse tiste ki ne veste kaj je to mrežast modrc - ko mrežaste gate razrežeš tam kjer držijo vložek in dobiš en tak top, kisicer ful pomaga ko maš joške pred eksplozijo, ampak seksi.....

user posted image
ŠE DOBRO DA SEM TAZELENO SRAJCO PUSTILA TAM....ČE NE BI BILA PROGLAŠENA ZA MISS NESEKSAPILNOSTI 2007

Jaz že vem, kako je to. Ponoči me tako zaliva - beri teče iz jošk user posted image , da imam oblečen t.i. mrežast modrc, spodaj pa pleničko. Seksi, da dol padeš!!! Ampak je ta zjutraj čisto cela mokra, pod menoj pa luža... Komaj čakam,da se tole mleko malo umiri, ker ga res imam za izvoz user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12012
12.9.2007 9:37:26   
mehurčica
Najprej čestitam vsem novopečenim mamicam in držim pesti za ostale septembrke!user posted image Sem oktoberka, ampak skoraj vsak dan spremljam vašo temo.

PBJ, hvala za posredovanje tvoje porodne zgodbe. Tudi jaz sem imela v prvo CR, zdaj pa upam na vaginalen porod-drug teden zvem v kakšni legi je user posted image . Se mi zdi, da je že nekaj časa z glavico navzdol, ampak kaj pa jaz vem-nisem strokovnjak.user posted image Sem pa nekje brala(tud pri Pušenjaku), da naj se porodnicam s predhodnim CR ne bi pritiskalo na trebuh ob iztisu. In me je tega ful strah-da bi mi ob tem vse spodaj počilo.user posted image Tebi niso nič o tem rekli?
No, upam, da če bom rodila vaginalno, da bom imela podobno izkušnjo kot ti.user posted image Vsekakor upam, da bom zmožna kaj stat/čepet/klečat vsaj med popadki-vprašanje kakšno bo stanje z mojim križom....

Lp

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 12013
12.9.2007 9:45:48   
Anonimen
user posted image
ŠE NESTRPNO ČAKAMO:user posted image

(PDP, nick (leta), št. nos., kraj bivanja --> porodnišnica, spol,imeuser posted image )

3.9. lemavrica (28), 1n, Ljubljana --> Lj user posted image   
5.9. Mateja82 (25), 2n, Celje --> Celje user posted image  
7.9. quelle (29), 1n, --> Kranj / Jesenice
7.9. duskamb (35), 3n, Maribor user posted image Matija

8.9. Ninica, 2n
9.9. nestrpnica (27), 2n, Ptuj user posted image
9.9. manca79, Kranj
9.9. LEVASI (28), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image
9.9. Emm, 2n, Velenje, user posted image

11.9. Zoya27 (28), 1n, Izola --> Izola user posted image
12.9. srček (28), 1n, Strunjan --> Po user posted image Žan 

15.9. Taja339 (30), 2n, Laško --> Celje user posted image Hana Brina 
16.9. cuma, 2n, Izola --> Izola user posted image Tinkara  
16.9. zvezda71 (36), 1n, Ljubljana --> Lj user posted image
17.9. Miša...(23), Štajerska, user posted image Nik
17.9. annie, 1n, Ruše --> Maribor user posted image
18.9. ašun (27), 1n, Pirniče --> Ljubljana user posted image Žana
19.9. kija

20.9. Tatty (30), 1n, Ljubljana/Cerkno --> Lj
20.9. mony79 (28), 1n, Primorska --> Šemp. pri Gorici user posted image Vid
21.9. *ribica*, 2n, M. Sobota --> M. Sobota user posted image Tiara/Alina
22.9. nora (27), 1n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image Lucija
23.9. tianna (23), 1n, Sežana --> Postojna user posted image

23.9. NalLa (26), 1n, okolica Ljubljane --> Lj user posted image
24.9. nejca79, 2n user posted image
24.9. aldina, (25), 2n, Deskle user posted image
25.9. matejad user posted image
26.9. LINA31 (28), 1n user posted image Žan

26.9. PravaTečka (29), 2n, Pesnica --> Mb user posted image
27.9. taček (23), 1n, --> Slovenj Gradec user posted image
27.9. sevenka (25), 1n, Domžale --> Ljubljana user posted image  
28.9. jacklyn, 4n, Logatec --> Postojna user posted image
28.9. andreja32, 4n, okolica Kamnika --> Lj user posted image

28.9. Tanja Lina, 1n, okolica Kranja --> Lj user posted image
30.9. taja83 (24), 1n, --> Trbovlje user posted image
30.9. *tajda* (25), 1n, Kamnik --> Kranj user posted image David
30.9. 123a --> user posted image  Zoja

V pričakovanju: 15 user posted image , 11user posted image  in  6 user posted image

------------------------------------------------------------

DRUGE INFORMACIJE

SEZNAM
za novorojenčka
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1587468

NUJNA GINEKOLOŠKA POMOČ
 v Lj. porodnišnici
01 522 61 11 

----------------------------------------------------------------------- 

SEPTEMBRČKE in SEPTEMBRČKI

user posted image               

user posted image
25.7. CUKRČEK (PDP 1.9.)
KLARA
rojstvo: 2710g, 47cm
ALJAŽ
rojstvo:2830g, 49cm

user posted image
4.8. Rožica* (PDP 5.9.)
...
rojstvo: 2890g,  48,5cm

user posted image
10.8. Guppy (PDP 1.9.)
MAJA
rojstvo: 2620g, 47cm
MARKO
rojstvo: 2640g, 47cm

user posted image

16.8. anab (PDP 20.9.)
MATIC
rojstvo: 2830g, 50cm

user posted image  
16.8. ursy (PDP 5.9.)
LARA
rojstvo: 3000g, 49cm

user posted image
17.8. lasekP (PDP 5.9.)
LARA

rojstvo: ...

user posted image
21.8. misska (PDP 2.9.)
LEONID
rojstvo: 3240g, 51cm

user posted image
23.8. Eva* (PDP 14.9)
TINKARA
rojstvo: 3110g, 52cm

user posted image
24.8. nefretiti (PDP 10.9.)
NEŽA
rojstvo: 2030g, 44cm

user posted image
24.8. buškica (PDP 19.9.)
GAJA LEA
rojstvo: 2250g, 45cm 

user posted image  
27.8. Sandra85 (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3260 g, 51 cm

user posted image
27.8. Bodoča (PDP 4.9.)
MATJAŽ
rojstvo: 3190 g, 50 cm 

user posted image
28.8. Helenav (PDP 15.9.)
KLARA
rojstvo: 2100 g, 47 cm

user posted image
30.8. nena80 (PDP 3.9.)
LOVRO
rojstvo: 3580 g, 53 cm 

user posted image
31.8. Lumpa6 (PDP 2.9.)
ŽIGA
rojstvo: 3460 g, 51 cm

user posted image
31.8. Nana 27 (PDP 5.9.) 
MAJA
rojstvo: 3260 g, 52 cm 

user posted image
1.9. Carmy (PDP 7.9.)
TINEJ
rojstvo: 3430 g, 51 cm

user posted image
1.9. ribica23 (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3150 g, 50 cm

user posted image
2.9. aljab (PDP 3.9.)
JANINA
rojstvo: 3400 g, 51 cm

user posted image
3.9. jonči (PDP 3.9.)
TEJA
rojstvo: 3830 g, 54 cm 

user posted image
6.9. Pikica pokica (PDP 3.9.)
ZOJA
rojstvo: 3240 g, 50 cm

user posted image
6.9. PBJ (PDP 13.9.)
ANA
rojstvo: 3720 g, 52 cm

user posted image
6.9. jst86 (PDP 12.9.)
LEON
rojstvo: 3950 g, 52 cm

user posted image
6.9. Mokka1 (PDP 3.9.)
GAL
rojstvo: 3680 g, 51 cm 

user posted image
8.9. _mala_ (PDP 10.9.)
EVA
rojstvo: 3200 g, 50 cm

user posted image
8.9. Dorotea (PDP 23.9.)
PATRICIJA
rojstvo: 3030 g, 52 cm

user posted image
9.9. Žarnica (PDP 21.9.)
HANA
rojstvo: 3400 g, 51 cm
user posted image
10.9. Žabonka (PDP 7.9.)
BRINA
rojstvo: 3600 g, 51 cm

NOVE MAMICE:  Dorotea          ČESTITAMO!!! user posted image               

V TOPLEM NAROČJU STARŠEV:  17 user posted image  in 13 user posted image   pupice še vodijo

DRUGE INFORMACIJE:

-PREHRANA MED DOJENJEM
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1783638

(odgovor članu dorotea)
  Neposredna povezava do sporočila: 12014
12.9.2007 9:47:45   
Pikica pokica
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

tetra plenice:
kolko jih porabite na dan?  js 10 sigurno, nabavila sem si jih 50user posted image
Glede na to, da nam ni treba široko povijati, jih porabim le pri dojenju ter na previjalni mizi. Naša Zoja se vedno polula, ko jo previjam, tako da je ena vedno mokra.

previjanje:
koliko krat dnevno previjate?  js nekje od 7-8x (nekje na 2-3 ure) od polnoči pa do 6h,7h zjutraj pa ga pustim na miru glede previjanja, da ne zamenja noč za dan
Zoja kaka kar naprej, tako da jo previjam prav tako na 2-3 ure, razen ponoči, ko jo ponavadi le 1x ( okoli 3h, ko je čas za dojenje).

dojenje:
na kolko ur dojite?  js nekje na 2-3 ure
Odvisno od tega, kdaj zahteva - čez dan na 3-4 ure, ponoči pa spi skupaj tudi 6 ur, tako da imamo 2x rundo 6 urnega spanja.

kaj jeste?
js največ mlečni grez, mlečni riž, jogurte, sir, sirni namaz, piščanca,krompir, govejo in kurjo juhico, goveje meso, ribe, piškote(brez jajca) ,vsake tolko kaj sladkegauser posted image
Ne jem  svežega sadja in zelenjave ( le kuhano), drugače pa zaenkrat jem vse. Poskušam čim manj komplicirati, če jo bo pa začelo kaj zvijati, bom pa začela izločati stvari.
Včeraj sem spekla tudi skutino pecivo ( z 2 jajcama), pa je vse ok.

sprehod:
hodite kej na sprehode? mi smo bili do zaj 4xuser posted image
Na prvi krajši sprehod smo šli naslednji dan po prihodu iz porodnišnice, včeraj - drugi dan pa smo bili vzunaj 2x po eno uro. Tudi danes je tako lep dan in že komaj čakam, da se greva malo vozičkat.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 12015
12.9.2007 9:57:04   
Anonimen
Živjo souser posted image  in mamice Septemberke.

Dorotea: iskrene čestitke ob rojstvu Patricije user posted image user posted image user posted image .

PBJ: hvala za porodno zgodbo. Odlična si bila user posted image .

Srček: seznam mi je sedaj pa res še lepši. Tebi prepuščam brisanje neaktivnih septemberk, ker bistveno pogosteje in redneje spremljaš tudi druge forume.

Nora: joj revica, tole pa res zna biti zelo zoprno. Ti kar vzemi Lekadol za bolečine, ga smeš.

lemavrica, annie: vso srečo v porodnišnici. Da bi le kmalu stiskali svoje štručke.

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 12016
12.9.2007 10:15:10   
Anonimen
Kaj ima katera kakšno informacijo o lemavrici?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12017
   [Brisano sporočilo]
12.9.2007 10:21:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12018
12.9.2007 10:21:51   
Anonimen

nick        tedni     pridobljeni kg     pridobljeni cm    obseg

Lemavrica          41t2d         +8kg                            (105cm)

Mateja82          40t6d       +15kg                          (107cm)

Duskamb           40t5d       +16kg                         (113cm)

Srček                  40t         +15kg        +19cm      (137cm)

--------------------------------------------------------------

Taja339            39t4d         +7,5kg                    (113,5cm)

Cuma                 39t3d          +13kg                      (111cm)

Zoja27              39t1d           +15kg                      (102cm)

mony79          38t6d     +12-13kg     +30cm       (105cm)

Lina31             38t4d     +12.5kg       +31cm       (105cm)

nora               38t4d       +13,5kg                          (103cm)

tianna              38t3d         +16kg                          (101cm)

nalLa                38t4d       +12kg                           (108cm)

Aldina               38t2d         +13kg                        (119cm)

sevenka           37t6d         +9kg        +14cm         (99cm)

Andreja32        37t5d         +7kg                           (123cm

Tanja Lina       37t5d        +6kg                                (97cm)

tajda                37t3d          +13kg                          (131cm)

Taja83            37t3d         +14,5kg    +31cm        (105cm)

Dajmo punce z merami na planouser posted image . Saj ne morete trdit da se sedaj v zadnjem krogu nič ne rediteuser posted image . A vas je tehtnice in metra strah?user posted image user posted image user posted image

Pa brez prehitevanja po desni, lepo po vrsti, da bom tudi jaz kmalu na vrstiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12019
   [Brisano sporočilo]
12.9.2007 10:25:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 12020
   [Brisano sporočilo]
12.9.2007 10:30:03   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 12021
12.9.2007 10:36:36   
Anonimen
PBJ, hvala za porodni zgodbouser posted image .

Cuma, saj vem da te več ni tukaj gor, pa vseeno srečnouser posted image .

Nora, tebi pa res ni dolgčasuser posted image . Daj si s čim namaži roko, pa kak Lekadol vzami.

Lemavrica, annie, vso srečo na poti v Rimuser posted image user posted image

Guppy, jaz nimam sušilnega (žaluser posted image ) ima pa moja mama od Candy-ja in ima rezervar za vodo in je super zadovoljna. Pa vzela je razred AA in pravi da se ne pozna veliko na računu od elektrike, pa res zelo veliko pere.

Jaz sem danes na 40t. Bravo zameuser posted image user posted image user posted image . Zdaj pa je dost hecanja, jaz hočem it rodit. Pa nič na to ne kaže. Jaz še lažnih popadkov in otrdevanja nimam, kaj šele da bo bilo kaj zares. Včeraj zvečer in ponoči me je sicer res nekaj bolelo v spodnem delu trebuha, kot bi se napovedovala M, ampak tako nežno, da če nebi bila sedaj v tem času toliko pozorna še vedela nebi.
Jutri imam v Postojni prvi pregled po pdp, predvidevam ctg in pregled. No, slednjega me je še najbolj strah, ker baje boli, mene pa ni do sedaj še nihče pregledal. Kar vidim G, ko reče vse zaprto, ctg kot avtocesta, vi boste še dooooooolgoooooo nosečiuser posted image .
Sem pa danes po zelo dolgem času spet sanjala svojega user posted image in sicer od porodne mize pa vse tam do enih 3 let. To je bil lepuser posted image . Oči in nos čisto po meni, spodnji del okoli ust in brada pa po tatiju. Me prav zanima kaj se bo iz tega še izcimilouser posted image .
Me pa direkt kap zadane jutri, da mi reče da sem že odprta in da naj kar ostanem.....to bi bil šele hecuser posted image
user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12022
12.9.2007 10:40:05   
Anonimen
Jutro!

Dorotea: čestitke zate in tvojo Patricijo.....pa očku tudi gre kaka čestitka!user posted image user posted image

pikicaPokica: ti pa si aktivna, par dni po porodu pa če peciva pečeš...user posted image

Guppy: okrevanje po CR: ja, meni gre kar dobro. Rana je bolj kot ne poceljena, sedaj jo bom začela mazat, da se mi spet ne naredi tako grda brazgotina. Drugače pa še ne čutim tkiva okrog rane. Drug problem pa so hemoroidi. Jaz bom umrla od njih......groza....nobena krema ne pomaga.

Krčki: joj mi jih tudi imamo. Celo noč joka miška. Ne vem, kaj sem narobe pojedla, da je tako hudo. Mogoče jem preveč mlečnih izdelkov, ali pa sem ga včeraj polomila, ker sem jedla testenine. 

Midve sva bili včeraj na pregledu. Nežika je v 18. dneh pridobila 600g. Super nama gre. Pediater pa mi je tudi dal zeleno luč za sprehode. Jupiiii, danes gremo ven. Za kake 15 minut. Komaj že čakam.

Neposredna povezava do sporočila: 12023
12.9.2007 10:42:43   
NalLa
Dobro jutro punce. Jest spet od treh ponoči nism mogla spat. Kar zbudim se in sem čisto budna, pol grem mal na forum pogledat in logično nobene ni. Ob ene šestih sem pa nazaj zaspala, samo kaj, ko so stalno telefoni. So me res začele vse tiste kolegice klicat, ki jh nism že en let vidla.

Srček, sem stavla, da boš danes rodila. Kaj čakašuser posted image ? Za nagrado rabim popadke. Moj dragi je pa prepričan da bom jest jutri rodila, ampak se mi zdi, da se mali s tem ne strinja, ker nič ne kaže na to.

Hvala vsem za porodne zgodbe, se skoraj pri vsaki zjokam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12024
12.9.2007 10:46:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srček

Sem pa danes po zelo dolgem času spet sanjala svojega user posted image in sicer od porodne mize pa vse tam do enih 3 let. To je bil lepuser posted image . Oči in nos čisto po meni, spodnji del okoli ust in brada pa po tatiju. Me prav zanima kaj se bo iz tega še izcimilouser posted image .
Me pa direkt kap zadane jutri, da mi reče da sem že odprta in da naj kar ostanem.....to bi bil šele hecuser posted image
user posted image user posted image .

Srček veš kaj pravijo, da mama že ve user posted image . Tako da bo verjetno že držalo, pa še posebej pri tebi, ki imaš nekaj nadnaravnih sposobnosti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  479 480 [481] 482 483   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  479 480 [481] 482 483   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?