|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  480 481 [482] 483 484   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
12.9.2007 11:02:22   
Anonimen
Stave so naslednje:

včeraj: 1 (Taja 339) si že ni prislužila paket popadkovuser posted image user posted image user posted image
danes: (lemavrica, NalLa)
jutri: (mož, Cuma, Sandra38)
14.9: 2 (Zorgo, sestrična)
15.9: 8 (sestra, mama, babica, Žabica, tianna, Guppy, lemavrica, Splišni)
16.9: 3 (brat, sošolka, taja83)
18.9: 1 (oče)
20.9: 2 (jaz, tašča)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12026
12.9.2007 11:33:03   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti

. Drug problem pa so hemoroidi. Jaz bom umrla od njih......groza....nobena krema ne pomaga.

Si poskusila s kremo Tea tree od Justa? MEni je hitro pomagala pri hemeroidih

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12027
12.9.2007 12:17:37   
Anonimen
Pozdravček souser posted image  in mamice!
Kako ste? Mamice, vam gre vreme na roko in lahko vozičkate. user posted image  Kako lep sonček je tu pri nas. Ko pa bom jaz rodila, pa ne bo več mile in tople jeseni...

Koliko vas je šlo danes v porodnišnico. user posted image  Annie, Lemavrica, Cuma in Emm, v mislih smo z vami!!! Držimo pesti za lahek in hiter porod in seveda zdravega user posted image . user posted image user posted image user posted image  Upam, da naslednjič, ko se boste oglasile, boste že mamice. user posted image

PBJ, hvala za porodno zgodbo. Jaz se tudi skoraj ob vsaki zjočem. Tako lepo si napisala veš. Mene je prav stisnilo pri srcu. Res komaj čakam svojo štručko.

Lumpa6, hvala za slikice od Žige. Luštkan fantek!

Lina31, jaz bom tudi sama pri porodu. Tudi jaz sem v strahu, kaj pa če me bo babica pustila samo?! No, saj vem, da v odločilnih trenutkih me ne bo, toda... Upam, da bova imeli super babico, da bo z nama.

Srček, jutri greš! user posted image  Glej, da nam sporočiš, če te bodo zadžali v Rimu.

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 12028
12.9.2007 12:22:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: duskamb

Kaj ima katera kakšno informacijo o lemavrici?

Če se ne motim, je včeraj napisala, da mora okrog 9h biti v porodnišnici. Upam, da bo popoldne že mamica, da bomo izvedeli to čudovito novičko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12029
12.9.2007 12:33:31   
Anonimen
TAJE339 ni danes... Mogoče je tudi ona nenapovedano romala v Rim. user posted image
Če si v Rimu, SREČNO! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12030
12.9.2007 12:35:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti

. Drug problem pa so hemoroidi. Jaz bom umrla od njih......groza....nobena krema ne pomaga.

Si poskusila s kremo Tea tree od Justa? MEni je hitro pomagala pri hemeroidih

Če pa ne vem, kje naj tega hudiča dobim. Pri nas izgleda še mrežastih hlač ni mogoče dobit.
Sem kupila eno od Galenskega lab., ker druge niso imeli, pa nič ne pomaga. Moja čišča je iz riti ne iz materniceuser posted image

A še katera uporablja Sab Simplex? Jaz razmišljam, da bi ji začela dajat. Sem zjutraj samo tisti instant čaj za krčeke skuhala, pa ga je tako pljuvala ven, komaj kako kaplico je popila. Samo jokala in jokala je. Pa čisto poseben jok ima za krčeke. Boga revica moja.user posted image  

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 12031
12.9.2007 12:40:39   
zvezda71
Hvala, Taja Lina, da si me popravila na seznamu. user posted image . Upam, da bo datum držal,. če ne pa pač ne, kot da je od mene odvisno kdaj se bo dete odločlo da ga rodimuser posted image
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12032
12.9.2007 12:53:00   
lumpa6
Moja čišča je iz riti ne iz maternice

a ti tudi krvavišuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12033
12.9.2007 12:54:15   
lumpa6
A še katera uporablja Sab Simplex? Jaz razmišljam, da bi ji začela dajat. Sem zjutraj samo tisti instant čaj za krčeke skuhala, pa ga je tako pljuvala ven, komaj kako kaplico je popila. Samo jokala in jokala je. Pa čisto poseben jok ima za krčeke. Boga revica moja.

jaz ga sama pijem pa ga pol z mlekom dobi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12034
12.9.2007 13:00:52   
Anonimen
user posted image Ali je katera že danes dobila izplačilo za pomoč ob rjstvu otroka? Jaz sem svojo odločbo dobila že konec julija, pa denarja 10.8. nisem imela nakazanega, pa so mi rekli, da bo v septembru, če se ne motim bi to moralo biti danes. Resno razmišljam, da bi ta naš center prijavila ministrstvu, ker sumim da obračajo naš denar, ki ga dobijo pravočasno nakazanega. Sem slišala že od drugih, da so ful zamujal z izplačili ali pa jih niso hoteli izplačati. Kaj pravite?

(odgovor članu lumpa6)
  Neposredna povezava do sporočila: 12035
12.9.2007 13:05:40   
taja83
Živjo punce!

Lemavrica in Annie, veliko sreče danes!!!

Kot sem rekla, sem imela včeraj pregled in CTG ni pokazal nič. tko da zdaj imam spet drugi teden.

Me pa nekaj zanima: a čep se vedno odlušči najprej tko, da veš da nekaj bo? ker mene je včasih kar strah, da ne bom vedela kdaj it, no ker ne vem kakšen prag bolečin imam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12036
12.9.2007 13:07:18   
Anonimen
Tanja Lina, res je čudno to. Kaj pa, če bi jih poklicala in jim zatežila?! Ne razumem kako so lahko takšne razlike od CDS-ja do CSD-ja! Jaz sem vlogo oddala konec julija in avgusta je že bilo nakazano.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12037
12.9.2007 13:11:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja Lina

user posted image Ali je katera že danes dobila izplačilo za pomoč ob rjstvu otroka? Jaz sem svojo odločbo dobila že konec julija, pa denarja 10.8. nisem imela nakazanega, pa so mi rekli, da bo v septembru, če se ne motim bi to moralo biti danes. Resno razmišljam, da bi ta naš center prijavila ministrstvu, ker sumim da obračajo naš denar, ki ga dobijo pravočasno nakazanega. Sem slišala že od drugih, da so ful zamujal z izplačili ali pa jih niso hoteli izplačati. Kaj pravite?
[/quote

Upam da denar je. Jaz sem oddala 13.7. in dvignila odločbo 2.8. In ker sem jo dvignila šele avgusta in je julilja dobim denar šele septembra (danes). Sem bila prejšnji teden na CSD vprašat in mi je tako pojasnila. Upam da denar danes je, ker ga krvavo potrebujem.

Taja83, čep sploh ni nujno da se ti sploh odlušči ali da ga sploh opaziš. Tudi če ga opaziš to še nič ne pove, ker lahko rodiš naslednji dan ali pa čez tri tedne. Popadke je treba čakat ali odtek vode. Tega pa ne moreš zgrešit.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12038
12.9.2007 13:15:39   
Anonimen
Veš meni so ful sumljivi. Ko sem klicala je celo rekla, da bo denar šele 15.9.. Res bi jih prijavla. Saj mam že vse kupljeno, sem imela itak že v avgustu. Samo gre se mi za mamice, ki imajo veliko otrok in so socialno šibkejše in v moji novi občini jih je res veliko (Škofja Loka). Zaradi njih bi to rada naredila. Če ima katera denar že nakazan, naj sporoči. Jih bom res prijavla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12039
12.9.2007 13:20:20   
Anonimen
Saj jaz sem med socijalno šibkejšimi in mi je ta denar bil namenjen za EA. Tako sem si prejšnji mesec od mame sposodla ta denar da ga imam (sem upala da bom kaj prej šla rodit in da pol še dnarja nimam za plačat) in moram sedaj ta denar vrnit. Verjemi da sem jih pošteno preklinjala prejšnji mesec in bog se jih usmili če denarja danes ni....Je pa res da danes verjetno ne bom šla pogledat, razen če bom moža poslala, ker se zato res ne bom do banke vozla, bom šla jutri ko že itak grem v Postojno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12040
12.9.2007 13:21:09   
Anonimen
Hja, 12.9. bi morala res imeti nakazano, saj je to dan izplačila. Ne vem, čudno je vse skupaj, res. Vprašaj še punce tam na forumu na RR, kjer debate tečejo le o financah, izplačilih itd.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12041
12.9.2007 13:22:54   
NalLa
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja Lina

Jest sem dobila odločbo avgusta in danes je bil denar nakazan že zjutraj. Tako, da se pozanimaj, kaj mutijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12042
12.9.2007 13:29:24   
nora
Zdaj sem tudi jaz preverila na kliku, denar je bil danes nakazan. Tanja Lina, mogoče bo danes tudi pri tebi. Če ne bo danes, jutri se pritoži, mogoče so se nekaj zmotili.

(odgovor članu NalLa)
Neposredna povezava do sporočila: 12043
12.9.2007 13:51:38   
annie
Evo mene iz porodnišnice...sem kar razočarana user posted image . CTG ni pokazal nobenih popadkov in so se odločili, da mi poroda ne bodo sprožili, četudi sem že odprta 3 cm...so rekli, da to pred rokom nima smisla in se jim je kar čudno zdelo, da mi je G dala to napotnicouser posted image in da naj pridem, ko bom imela popadke na 5 minut....ŠKODA...jaz pa sem celo noč slabo spala in sva se z user posted image psihično pripravljala na vse skupaj...sedaj pa tole...sem kar razočarana nad vsemi, nad svojo G, ker me je včeraj čisto iz tira vrgla, danes v porodnišnici pa tole...user posted image ...očitno mora že tako biti...

(odgovor članu nora)
Neposredna povezava do sporočila: 12044
12.9.2007 14:00:41   
mony79
Pozdravljene user posted image  in mamice!!!

Čestitke Dorotei!!! Pri tebi je bil pa pester začetek septembra: najprej diplomiraš, pol pa na hitrco rodiš. GO GIRL!!!user posted image user posted image user posted image

A si bila v Šempetru al Postojni?

Vsem ostalim popotnicam v Rim pa srečno in čimlažji porod.

Tudi jaz imam že nakazan denar.

Srček- še si tu? Če bo obveljala tvoja in taščina stava, bovi pa mogoče skupaj predihavali popadke, jaz imam namreč PDP 20. Ampak po moje boš gotovo prej cartala svojega Žana. Stavim na 17.9.

Včeraj sva z možem preživela tolk lepo popoldne, kot že dolgo ne. Sem zvečer prav sijala od sreče. Po kosilu sva se malo pocartala na postelji in potem on skoči pokonci, teče po flomaster in mi na trebuh nariše eno veliko puščico dol in zraven napis EXIT. In ta mali je ravno takrat začel nekaj rit in stopala ven stegovat, kot da se res nekam odpravlja. Prav hecno. Nato greva na en dolg sprehod s psom in to ne po moji ustaljeni poti-po travnikih in melioracijah (po ravnem), ampak čez drn in strn po grmovju in gozdovih. On pa zraven pravi: Bejž ven, no. Ven, ven. Ampak tudi lazenje v hrib ga ni premamilo.
Na koncu je obupal in si priznal, da je najin user posted image  neubogljiv, trmast in svojeglav. Ravno tak kot očka.user posted image

(odgovor članu nora)
Neposredna povezava do sporočila: 12045
12.9.2007 14:09:45   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: Carmy
Skratka Guppy, zasledila sem zadnjič, da je imel tvoj Marko krčke. Ker jih ima moj Tinej tudi me zanima kako si pomagala takemu malemu?

Super post o krčkih je napisala naša enciklopedija nana27. Preberi TUKAJ (to je eden od zlata vrednih linkov, ki bi ga septembrke lahko shranile za v bodoče). Pa še ena cela tema je bila na RR napisana na temo krčkov. Klikni TUKAJ.

Jaz sem mu najprej dajala Gas Bimbi kapljice in je malo zaleglo - ugotovila sva, da joka predvsem, ko en dan ne kaka in ga potem vse skupaj napenja. Potem sva z možem ugotovila, da ga dudika ZELO potolaži, najbolj pa mu paše, če ga ob močnih krčkih dava v naročje, v položaj lunce, ko se igramo, pa ga masirava po trebuščku v smeri urinega kazalca. Potem sva nabavila pa še Sab Simplex kapljice, ki nam jih je en teden nazaj svetovala pediatrinja (dobiš v lekarni brez recepta) in od takrat sploh ne joka več neutolažljivo, ampak se ga da lepo potolažiti. Prav tako pazi, kaj ješ, sicer to že sama veš.

Upam, da si šla zaradi mastitisa nazaj v porodnišnico, da ti dajo antibiotik? Meni se je stanje popravilo v dveh dneh, zdaj sem že kot prerojena!

nefretiti, blagor tebi. Mene pa še boli notri v trebuhu, občasno pa tudi levi in desni krajec zunanjega šiva. Imela sem tako velik šiv, da so mi dali 23 sponk user posted image . Pa čiščo imam tudi še vedno... kdaj bom nehala krvaveti?? ... S hemoroidi pa nimam težav, takoj po porodu je šlo vse nazaj. Za Sab Simplex pa preberi zgoraj.

srček, hvala za info!
mony, tok si me nasmejala user posted image  user posted image

< Sporočilo je popravil guppy -- 12.9.2007 14:11:07 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12046
12.9.2007 14:11:15   
nana 27
O punce...pridne ste user posted image  Kaj še delate? Takoj rodit user posted image user posted image user posted image  Se moram malo hecat. Saj bodo štručke kmalu tu...dajte še izkoristit nočke za spanje.  PBJ, hvala za porodno izkušnjo!   Pri nas je pa gužva. Maja ima čedalje več budnih obdobij. Do nedelje je pojedla in spala za 2 do 3 ure. Od nedelje dalje pa se podojiva. Po dojenju zaspi, a glej jo dečvo, ko jo poležem v posteljico, je ona spet budna in spet hoče jest in tako sem postala dobesedno "mama duda". Vsiljujem ji več vrst dud pa noče nobene. Zdaj pa ne vem, ali so se povečale njene potrebe in se mora pri meni začeti delati več mleka, ali pa mleka ni dovolj. Jaz bi pa dala vse, da bi mi ven špricalo user posted image  Drugače pa je čez dan izpostavljena hrupu (TV, kuhanje in seveda glavni motilec - Miha user posted image Miha je prišel k sebi glede ljubosumja. Malo več se hoče cartat. Jutri pa gre po bolezni spet v vrtec. Krčki. Zaenkrat jih še ni (tok tok), ampak se nikoli ne ve.Dojenje. Še nimamo pravila. Do nedelje sem mislila, kako super nam gre, ampak se je vse obrnilo na glavo in zdaj je sposobna jesti oz. biti priklopljena tudi po delih celo popoldne ali večer. Najraje je v naročju. Se mi zdi, da veliko časa opazuje svet okrog sebe in bi že rada kaj povedala. Skratka prava babnica user posted image Hrana: Ne pijem mleka in mlečnih izdelkov. Ne jem surovega sadja in zelenjave pa vseh zadev s kisom. Se mi zdi, da jo je prejšnji teden zvijalo, ker sem jedla golaž. Verjetno je bila kriva čebula.Tetra plenice. Porabim 3 na dan.Široko povijanje. Imamo do prvega pregleda pri pediatru, ker so bili kolki 2a. Baje vse OK, ampak ne še zreli user posted image Sprehod. Še nismo bili. Bomo pa verjetno šli danes. 

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 12047
12.9.2007 14:16:33   
zvezda71
Taja Lina CSD načeloma 15. v mesecu izplačujejo denar, tako, da se pred 15 brezveze razburjat. Je pa od politike csd ja odvisno kdaj bo izplačeval razne denarne prijemke ampak okrog 15 v mesecu morajo, tiste, ki so finančno ogrožene lahko oddajo prošnjo za enkratno izredno socialno pomoč in se ne pustijo odgnati z raznimi izgovori kot so saj ste dobili pomoč ob rojstvu otroka in bla bla bla gre iz 2 različnih vreč. Kaki so kriteriji si lahko preberejo na http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/sociala/denarna_socialna_pomoc/

(odgovor članu mony79)
Neposredna povezava do sporočila: 12048
12.9.2007 14:39:33   
helenav
mi pa zadnje čase...že drugi dan ne moremo spat...ne gre in ne gre.....podnevi je prava katastrofa..vsa je zmantrana, jaz p ane utegnem naredit nič(((((((((((((( če jo pustim notri se začne po 5 minutah tako histerično dret, da mislim, da bo kar umrla..ker je tudi tako zelo mičkena:-(((((

ponoči pa smo visele na joški. Skratka, ne vem kako bom ko mi mama ne bo več pomagala. Kdaj bom utegnila kaj naredit..ali se dojimo ali se pestujemo da zaspi in ko zaspi, jo dam iz rok in je jok:-((((((

(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 12049
12.9.2007 14:43:28   
Anonimen
Ah annie, to pa mora bit res neprijetno, da se že psihično pripraviš na porod in da boš kmalu dobila user posted image , pol pa te domov pošljejouser posted image . Moram pa res priznat da je vedno manj gibov, pa še ti so strašansko redki in leni, tako da tak dobro da se grem jutri pokazat, da vidimo kaj zdaj to pomeni......

Jaz pa še kar čakam, nič se ne dogaja, malo prej sem se šla tuširat in obrit ker se grem jutri pokazat v P, pa sem kot ponavadi naredila vse na 3/4, tako da se bo mož zvečer ukvarjal z finesami na moji karfijoli. Srečen onuser posted image .
Pa digitalca mora še prej popravit, sva si ga izposodila za prve slike in ima pokrovček za baterije pokvarjen, pa ga imava doma že 10 dni, pa se še ni lotil. Res ne vem ali se njemu zdi da imava časa so neskončnosti ali kakouser posted image user posted image . Ali misli da ko me bo prijelo da bo še fotoaparat popravljaluser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu annie)
  Neposredna povezava do sporočila: 12050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  480 481 [482] 483 484   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  480 481 [482] 483 484   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?