Manca12
|
Dobro jutro, še vse spite... IZVIRNO SPOROČILO: ajja O, Manca, ste z morja! In kako je bilo? Na morju je bilo super. Imeli smo app čisto pri plaži, si vzel kopalke, brisačo, čoln, rokavčke in se šel skopati. Kopali smo se itak samo dopoldan in zvečer. Vreme je bilo fantastično, okrog 30 stopinj, morje cca 24. Krasna družba, kosila smo kar skupaj kuhali, vsaka familija en dan. Tjašo je zabaval Žiga od Kati, sta bila kar navdušena eden nad drugim. Žak je pa itak najbolj zadovoljen če ima svoj mir . Drgač je bla pa Tjaša bolj navdušena nad vodo kot Žak. Tjaša se je že cela tresla, ne le ustnice in je še zmeraj rekla, da jo ne zebe. Žak je bil pa malo v vodi, malo v čolnu. Enkrat mi je pikiral na glavo iz čolna tolk se je plazu. Sicer je bila nizka voda in še ujela sem ga hitro, tako da je verjetno le malo okusil slano vodo in nosek se mu je spucal. Tjaša je pa tudi enkrat kar zatauhala... se je spustila kot ponavadi, a smola brez rokavčkov. Ona je pa orng potonila in začuda se ni niti ustrašila, niti pojokcala, ko sem jo potegnila ven. IZVIRNO SPOROČILO: ajja Punce, kake čeveljčke boste oz. ste že nabavile za svoje malčke. Mi moramo kupiti nekaj fajnega, predvsem pa čimprej, ker naš fant nonstop stoji in poskuša hodit, sicer je še bolj neroden, ampak pride pa daleč, ob opori seveda. Brala sem, da pediatri svetujejo za prve korake čimbolj mehke čeveljčke za čimbolj naraven in nemoten razvoj stopal. Naša zdravnica pa je bolj za nekoliko trše obuvalo, ker je baje to dobro proti platfusu. Kaj boste ve kupile? Jaz se nekako bolj nagibam k mehkejšim. Mi zagovarjamo teorijo, da so otročki kar v nogavičkah ali tamehkih copatkih, ki so narejeni kot dokolenkice. Nam je pediatrinja rekla, da je fajn, če se navadi hoditi bos in ga potem ko že hodi začenš obuvati v čeveljčke z oporo (bolj so trdi večjo oporo imajo). Ker če se naučijo hoditi s čevlj/copati, potem kar ne znajo več hoditi, ko jih sezuješ. Tudi za prve čeveljčke je rekla, naj bi bili brez tistega loka kot imajo v glavnem Ciciban čevlji, ampak naj imajo raven notranji podplat, da si otrok sam oblikuje lok. Čeprav Tjaša je imela ravno te čevlje, ker je imela še ful majhno nogco in nismo dobili čevljev brez loka, Ciciban ima pa tudi zelo majhne cifre. Za Žaka zaenkrat še nimamo čeveljčkov. Bravo mi.... danes sem prvič opazila, da se je iz ležečega položaja samostojno vsedel IZVIRNO SPOROČILO: Aja32 Luna06 vas vse pozdravlja - pravi, da jim vreme kar dobro služi... Hvala za pozdrave in upam, da se imajo fajn in da je fajn vreme. lp
|