Jumpy
|
Prvi šolski dan je za nami, pa prvi vrtčevski tudi. Vse zelo uspešno. Mihec pa je na žalost pogruntal kako fina duda je mamina bradavica. Vsakič, ko je utrujen bi se priklopil in dudal. Jasno, se potem, ko priteče mleko razjezi, ker to pač ni tisto, kar je on želel. Je tolk lušten, ko to počne. Žveči bradavico in bulji naokoli. Zelo rad občuduje moje majice, pa včasih preučuje moj obraz, pa posluša dogajanje okoli njega,... Dudo pa sedaj vztrajno pljuva ven. Noče biti nič drugačen kot njegova sestrica in bratec, ki sta tudi pri tej starosti pričela zavračati dudo. Me pa jezi ta njegova zlatenica. V obraz je že malo bolje, ampak beločnice pa ima še kar rumene. Je rekel pediater, da je normalno, da pri dojenih otrocih traja dlje časa, ampak toliko??? Bom ta teden poklicala v ZD in vprašala kako je s tem. SŽ, res si lepo napisala. Res je lepo, ko si lahko pomagamo. Čeprav je to moj tretji otrok, je vseeno lepo prebrati, da se tudi druge mamice soočajo s podobnimi težavami,... Mene pa nekaj zanima. Kako vam uspe voditi gospodinjstvo ob zahtevnih dojenčkih. Ker pri nas je že prava katastrofa. Ves ta prah, pa igrače,... Tudi posode včasih ne uspem pomiti isti dan. Da ne govorim o likanju,... Ker Miha čez dan res malo spi, ne utegnem narediti nič. Ko zaspi, spi 15 minut in takrat se mi praktično ne splača začeti delat kakšne večje stvari. Likalnik se ravno segreje v tem času, cunje so na pol v pralnem stroju, za pripravo kosila potrebujem, več časa,... Tako večino teh opravil počnem z Mihom v naročju. Seveda sta tu še druga dva otroka,... A vam partnerji veliko pomagajo? Moj pomije posodo, pa svojo srajco si zlika vsak dan, to je pa tudi vse. A, ja pa otroka da vsak večer spat. Mislim, saj ni pretežko in nisem utrujena od dela, pa to, samo na živce mi gre ves ta nered.
|