Nikki24
|
Živjo! Še jaz se javljam pri mamicah. Naš Tim je zelo priden, nič ga ne zvija (mami zelo pazi, kaj je) in zaenkrat samo je in spi. Dva dni nazaj je celo že prespal celo noč, od polnoči do pol devetih. Drugače pa se zbuja na 3-4 ure podnevi in ponoči, zjutraj pa spiva do 9h. Porod mi je ostal v kar lepem spominu. Je šlo ful hitro za prvič. Ob enajstih zvečer me je začelo šraufat, pa sem šla spat. Ob pol treh me je zbudil mali curek vode, ki mi je odtekla in pa seveda popadki. V porodnišnico sem se odpravila ob pol petih, ko sem imela popadke že dve uri na 3-5 minut. Ob prihodu v porodnišnico sem bila odprta 3 cm in imela popadke na 3 minute, dobro vidne na CTGju. Po klistirju sem prišla v porodno sobo ob 6.45. Imela sem super babico Sašo Matko, ki je lepo poskrbela zame in za Tima. Pa še eno praktikatka je bila večji del poroda z mano, pa ne vem, kako ji je bilo ime. Ob pol osmih so mi predprli mehur (boli ko ), potem pa so se mi popadki ful hitro okrepili in hitro sem se odpirala. So me od 9-10h pustile samo, ker je v sosednji sobi eno ravno rojevala (iztis) in ko so prišle nazaj, sem bila že 7cm odprta in hitro sem dobila masko in v žilo za bolečine, ki so bile že hude. Čisto pred iztisom se pa bolj malo spomnim, me je malo zmanjkalo. Sam iztis se mi pa sploh ni zdel tako zelo boleč, ne glede na to, da me je še prerezala. Tisto sem čutila samo malo pekoče, pa je kar dobro zarezala (4 šivi). Je pa res, da vse pozabiš, ko dobiš otroka na trebuh. Sem pa prosila potem zdravnika, ki me je šival, da je počakal, da je prijela lokalna in res nisem nič čutila, čeprav je šival kar dobre pet minut. Zdaj so šivi že skoraj uredu, čeprav trenutno sedim na napihnjenem plavalnem obroču (pameten nakup pred porodom ). Glede na to, da vas je veliko iz LJ, a si je katera izbrala pediatra v ZD Šiška? LP
|