|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
31.7.2007 8:25:38   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: teta beta

No, mi smo šli tam še na kosilo in plačali - reci in piši - 300 kun user posted image . Za eno juhco in pomfri, brancina, šurlice z morskimi sadeži in dva piva. Mislim, ej... to je cca 10 jurjev. Prav zasoljeno je bilo.

da povem še našo prigodo: v mestu Hvar je ful luštno, sploh če zaviješ med uličice. In tam nekje je bil en kafič, nobl. Sva si mal ogledela cenike, nore cene. Pa sva se odločila, da dajmo sprobat, kakšne zaboga so palačinke za 65 kn (= 10 €). Pa smo jih naročili, pa še natur pomarančni sok za vsakega in 1'5 l vode. Kolk je prišlo? 200 kn!!! (= 30 €) user posted image user posted image user posted image . A vam povem, da sem skori jokala. Cene pijač nismo pogledal user posted image , pa je bil en sok 35 kn (tolk kot pizza), pa voda tud. Ej, smo jo pičili domov in rekli, da gremo v Hvar sam še dihat, pa še to ne pregloboko user posted image . Aja, pa palačinke so bile čist nič posebnega, Anže se je namrdnil in izjavil "noče", men pa tud niso bile dobre. Tko da sva po tem ostala dva od treh člnaov družine lačna user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 3751
31.7.2007 8:48:29   
Nika v službi
Uf, 2ursae, smo naburjeni!user posted image  Saj sem se samo malce pohecala, ti pa takoj resno vzameš! Spomnila sem se namreč, ko si preteklo leto omenila, da pač nisi vedela za to vlogo za otroški in se mi je zdelo zabavno, da si sedaj zapucala še pred rojstvom, da bo ja pravočasno. Se mi je zdelo simpatično.

Kakor koli že, Čolnarna je en luštkan kraj, sploh cel Tivoli je meni ljub. Smo bili v nedeljo spet, cel dopoldan od 11. - 15. ure, najprej na igrišču, potem, ko je Nika zaspala, pa sva se šla crkljat z ledeno kavo....

WB, teta beta! user posted image  za Dašo. Povsem suha, uau! In kar "plavala" je, tudi to se mi zdi čista ZF, če se spomnim Nike in scen z rokavčki. No, bomo videli konec tedna. Če bo kaj sonca, tole vreme je res zblojeno!

Hvala za vse naslove, via skype in gmail sem te že kontaktirala, oglasi se, ko boš v bližini.

Evo, so mi prinesli kavico, grem malce uživat.
Pa, pa!

Neposredna povezava do sporočila: 3752
31.7.2007 10:15:19   
2ursae
user posted image  no, nika, jaz sem tebe narobe razumela, ti pa mene. Pa sva si bot user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3753
31.7.2007 12:03:03   
Nika v službi
Prav, prav, 2ursae, naj ti bo, ker si ravno ti....user posted image

Pravkar sem prišla iz Mercator centra tukaj v Šiški in je cela štala - zadnji dan pred zaprtjem centra (prenova), zadnji dan za koriščenje pik, pa še tisti torek, ko so kao neki popusti ali nekaj takega. Sami penzionisti, vrste, vrste, vrste.... pa še vse izropano, ker so praktično že večino polic pospravili.... Noro, vam rečem.

No, grem na sestanek, potem še kaj blazno pomembnega natipkljam (tale besedica, ki jo uporablja Pia, mi je ful všeč)....

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3754
31.7.2007 13:48:49   
Nika v službi
Evo, da še vas pobaram, ko sem se o tej temi že aktivirala na drugem forumu....
A boste (oz. tiste, ki ste to že naredile) v obrazec za zmanjšano plačilo vrtca VRT/1 pošteno vpisale avto?

Vse, kar je več vredno od 18 minimalnih plač (521€ x 18 = dobrih 9.000€), je premoženje....

Neposredna povezava do sporočila: 3755
   [Brisano sporočilo]
31.7.2007 14:33:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 3756
31.7.2007 15:22:57   
Nika v službi
Ja, dobro, da nisi šla v Mercator, Tery.
Bom pa tale center kar pogrešala, saj skoraj dnevno skočim tja na kavico ali pa zgolj sprehod med malico.... No, ja, delikatesni del bo odprt sredi septembra, ostale trgovinice pa šele decembra!user posted image

Upam, da z Nikom ni kaj resnega, mogoče kaka virozica.

Zdaj pa šibam domov, danes ima moj Tomaž "podaljšano bivanje" v službi (dopusti), pa bova midve z Niko sami kraljevali doma.... ali pa kje drugje... mogoče pa se kam zapeljeva, ko imava "babji" dan!

Čau, čau!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3757
31.7.2007 17:33:42   
benika
No, pa so končno prišle po tako doolgem času. Brcike namreč. Cel teden sem se tle gor pritoževala, da ne čutim otroka, sedaj, ko se je malo shladilo, pa ga ne morem umirituser posted image Se mu/je čist odtrgalo.

Danes sem dobila na šihtu dobro lekcijo, kako je potreben samo en sam samcat trenutek nepazljivosti, da pride do nasreče. Kaj se je zgodilo? Jah, prometno nesrečo sem imela. Ko sem peljala hrano v Kropo in sem ravno zavijala na parkirplac, sem, ne vem kako, zgrešila eno mamo, ki je pravilno pripeljala po svojem pasu. Jest stopim in gas in BUM, je že počilo. Pol sva zapeljali na parkplac, stopim iz avta, pogledam njen avto, pogledam svojega, potem sem se pa samo še sesedla na zic od strahu, ki je šele takrat pršel za mano. Hvala bogu, ni bilo nobene brzine, nobena ni bila nč poškodovana, avtomobili pa....ah, pleh je pleh. Potem se je pa začela veselica. Zgleda, da se je mama prvič zaletela 9in je bezlala okol ko kura brez glave. Takoj, ko je stopila iz avta je začela jamrat,da ona avto vsak dan rabi, pa da ne more brez njega, pa kako bo ona na šiht prišla....ja ne vem, avtobus mogočeuser posted image Jaz tud rabim avto, a termose nej na hrbtu nesem al kako? Ma, mi je že takrat vrela kriuser posted image . Pol pa pogleda svoj avto in moj avto in se začne dret, da je njen avto nevozen (mela je razbito luč, pa odrsan blatnik pa havbo, pa tekočina ji je tekla ven), da ji olje teče ven sem jo pol vprašala od kdaj je olje prozorne barveuser posted image ), moj avto pa je samo mal opraskan. Ko mi je to 4-ič ponovila, mi je počil film in sem ji 'vljudno' razložila, da naj bo samo vesela, da sem se vanjo zaletela s kangoojem in ne s kombijem, ki ga običajno vozim, ker pol bi blo še kej drugega razbito, ne sam havba. No, nakar mi je potem vzela vozniško in se odpeljala domov poklicat moža, ker meni ni verjela, kaj morava narest. No, ko se je končno (z nevoznim avtom, kao) pricjazla nazaj se jo čisto  vljudno prašala če ima mogoče evropsko poročilo o prometni nesreči ker ga jaz nisem imela. In baba mi skoči v zrak, da ona tega ne bo dajala, ker ona ni nič kriva. Bl jest njej razlagam, da je čist vseen, katera da poročilo, bl mi je tulila, da ga ne da. No ko sem ji pol že vsa obupana in na robu joka predlagala, da pokličeva policijo, se je le vdala in dala tist kurčev papiruser posted image user posted image user posted image user posted image . Izpolnjevali sva ga reci in piši pol ure. No na koncu sem ji dala še vse podatke od firme in moje podatke in po eni uri sem končno lahko šla nazaj na šiht. Mislim, sej razumem, da se je ustrašila (kako sem se šela jaz), ampak take zganjatuser posted image No in potem me je še 4x klicala na mobitel, če sem sigurna, da sem ji dala vse podatke in tako naprej. Če bi vedla, da bo take počela, bi šla takrat rikverc in še enkrat stopila na gas, da bi se baba res imela za kaj razburjat.

Jah, takle mamo.....

Tery, upam, da bo z Nikom hitro vse OK.

A minimalna plača je 521 E (Nika, pa kje dobiš ta znakec za eureuser posted image ). O groza, moja plača pol še minimalna niuser posted image

Teta beta, WB in user posted image user posted image user posted image user posted image  za Dašo. Je pa res prima mala damica ratala.

Pridem še nazaj..... 

Neposredna povezava do sporočila: 3758
1.8.2007 7:42:56   
Nika v službi
O, Katja, kakšna zoprnjavščina! Ja, za nesrečo je dovolj sekundica nepozornosti in si v godlji. Samo da si cela ti in tvoj user posted image  ter da nenazadnje ni bil nihče drug resno poškodovan. To, da ima ta babura očitno kronično poškodbo možganov, pač ne štejeuser posted image

Evro znak imam na tipkovnici pod črko E, držim alt gr + E = €.

Sicer pa - avgustovska minimalna plača je 538€, sem pravkar dobila obvestilo Združenja delodajalcev. Si lahko še malce dražji avtek privoščimo....user posted image

To je pa čisto preveč, da ne dobiš niti minimalne plače! Saj bi jo že po zakonu morala, ali imate kakšen sindikat v podjetju? Daj se malce pozanimaj, na kakšni osnovi dobivaš tako nizek OD?! Halo, barabe!!

Grem na kavo, danes sem čisto preveč zgodnja....

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3759
1.8.2007 22:22:42   
Pia67
Našega foruma nisem bojkotiralauser posted image (človek res več ne ve ali bi kaj napisal ali samo pasivno bral, pa komentar ne leti va vaš račun, ljube moje septembrke 2005, mimogrede, ko sem pobrskala po arhivu sem našla le zapis o prehrambenem urniku moje Nine(dojili sva se ob 23. uri), ki datira daljnjega decembra 2005), razlog je banalen rota virus. V družini smo cepali drug za drugim. Prva je bila jasno Nina. Bruhanje in drisko sem pripisala pitju vode iz bazena (v soboto sva šli v Dolenjske), ker plava jasno z odprtimi usti (mal se smeji, mal golta), potem še jaz in moja starša. Najbolje sem jo odnesla sama, ostali hišni člani imajo še nekaj težav, pa bo že.

Nika35, golobčki so na brojuuser posted image , pridružila se jim je še pohotna madžarska golobica, ki je prifrčala od ne vem kje in si prisvojila flat in samčka, ki je pozabil na lepšo polovičko parčka in otročiča, ki pa že leta in ni več skrbi zanj. Oh, ti moškiuser posted image
Rokavčki so začasno oreng mimo, ker nima dovolj vzgona, ter se potopi do ročic oz. rokavčkov, glava do nosu pa je pod vodo. Morda mi do morja rata Ničo spravit v fredov obroč, drugače pa bom čofotala po pasje z Nino okoli vratuuser posted image . Tista moja pripomba o nočnem papanju moje malenkosti je letela na nekoga, ki šnoflja za mano in me prijazno osira. Ker sem podpisala pogodbo, mi sleduje, da tudi shujšam, že zaradi pregrešno dragih tretmajev. Itak hujšam zaradi čisto drugih razlogov. Sebe, jasnouser posted image . In ker pričakujejo od mene, da me je vsak mesec malo manj (samo 6 kilogramov zaenkrat, ne vem kam se naj bi mi mudilouser posted image , ker se nahitro zgubljeni kg vrnejo kakor bumerang). Tako me skušajo vzpodbuditi z grajo, da preveč jem, da ne hujšam dovolj (mimogrede, nihče mi ni povedal koliko moram shujšat, moj trenutni BMI pa je 22.3). Anoreksija, prihajam user posted image Madonca, sem se razpisala.
user posted image

Teta Beta user posted image za suho ritko Daše in plavalni prvenec v rokavčkih. Enkratno. Pa hvala za opozorilo glede cen. Aja, pa tebi tudi, 2ursae. Najino morje še malček visi v zraku, po popoldanskem pogovoru in rahli spremembi načrta, sem ugotovila, da imam neodgovorjeni kliv vikend-ata in se zna še kaj zgodit. No, upam, da bova skontala tako, da pridem na naše srečanje. Če bo datum še držal.

Katja, to pa so dogodivščine. No, vsaj zame odtehta + odnos tvojih sodelavcev in šefa. Zlata vredno. In ena skrb manj, ko boš odšla na porodniško. Plača pa je podobna moji. Itak te rinejo v to, da štepaš nadure, pokojninska osnova pa jih ne zanima. Jo bomo dočakali. Pokojnino v takšni obliki kakor je sedaj.user posted image

Tery, kako je z Nikom?

Hvala za opozorilo glede otroškega dodatka. Boh ve kolikšen bo, ker gledajo na preteklo leto. Dosedanji je bil itak preračunan na mojo nekdanjo, zdaj se mi zdi, prav sanjsko plačo v šolstvu. V petek, ko bo vsem mojim bolje, kanim do sociale, da se pozanimam kako delajo ...

Zdaj pa cunjce sprat (bruh-bruh) in v pralni stroj z njimi.

In kaj boste lepega počele za vikend?

Damjana

Neposredna povezava do sporočila: 3760
1.8.2007 22:32:40   
teta beta
Dober večer!

Najprej se moram tole izkašljat, ker sem v bistvu prav jezna na tole obliko RR strani. Šele danes, pravzaprav ravno zdajle, sem ugotovila, da mi je ena punca poslala zs pred skoraj tremi meseci (!). Pa,... jaz ne vem, no, tistega znakca za sporočilo niti nikoli videla nisem ali pa mogoče sploh nisem vedela, za kaj se gre! Danes sem pa šla pogledat, če mi je slučajno katera poslala podatke za msn in ostalo, pa vidim tam eno sporočilo od maja, kjer me ena punca sprašuje za informacije, ki so zdaj že davno passe. Prav zoprno mi je, kot da ji nisem hotela odgovorit. Prej je bilo veliko boljše urejeno, ko si imel ob strani vse napisano in si takoj videl, če ti je kdo kaj poslal. Pa niti maila nisem dobila.

V glavnem.
Katja, glavno, da je s tabo in otročkom vse v redu! Pozabi tisto babo, pa naj se dere kolkor hoče.
Po moje je Nika mislila, da je 521 minimalna plača bruto.

Nika, moj avto tudi ne presega magične meje user posted image . Jaz sem priložila odločbo za dohodnino za leto 2005 in dala izjavo, da zelo skromno živim, da imam razmeroma nizke dohodke in da si zaenkrat ne moremo privoščiti, da bi družina živela skupaj in moramo rešiti stanovanjski problem (midve z Dašo imava stalno prebivališče pri nas doma). V bistvu se nisem nič zlagala. Odločbe še pa nisem dobila. Pregled za vrtec imava 20. avgusta.

Nekaj sem še imela v mislih, zdaj pa sem pozabila, ko me je prejle tako nakurilo tisto z z.s. Se mogoče jutri spomnim. Nika, okrog 12. dajem Dašo spat (ali se vsaj trudim). Se čujemo kaj na skypu, preden odideš na dopust.

Lahko noč vsem!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

Neposredna povezava do sporočila: 3761
1.8.2007 22:42:09   
teta beta
Pia, jaz se pa spomnim, kaj te je inkriminiralo. Ko sem jaz pisala, da sem ob pol treh zjutraj pojedla večerjo, si tudi ti napisala, kako ti paše zvečer po teku jest (ali nekaj takega.) Ampak, svašta, da te takole nadzorujejo...

Neposredna povezava do sporočila: 3762
   [Brisano sporočilo]
2.8.2007 7:53:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 3763
2.8.2007 8:16:11   
2ursae
pia, madonca, kakšno pogodbo pa imaš, da te zavezuje, da moraš shujšat user posted image ?

katja, uf, zoprnija s to nesrečo, še dobr, da je z vama vse ok in da si se tko dobro znašla. Škoda, k una ženščina ni bila pol tolk pri sebi user posted image .

tery, sam da je Nik že bolje user posted image .

nika, jaz bom za avto povedala po pravici ... katera vrednost pa je merodajna - nova nabavna ali trenutna? Ker če je nova nabavna, pol 9.000 € res ni težko preseči, sploh če imaš družinski avto user posted image .

tko dekletca, danes imam G, držte pestke da je vse ok user posted image  ... ne morem verjet, da imam čez 2 meseca že rok ... user posted image . Sem še hotela vprašat - a vaši znajo pojest namazan kos kruha na lep način, da ga držijo v roki? K moj se sploh ne more odločit, kako bi se ga lotil, pa mu lepo pokažem, da naj prime za skorjo, ampak njega moti, ko se umaže z namazom. Takoj oznani, da je "pacik" (pacek) in da bo "mamica dala" user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3764
2.8.2007 8:52:27   
Nika v službi
Pia, to je pa čisto preveč, da te takole zalezujejo po RR-ju. Ja, tudi meni pa ni jasno, kako so do tega prišli, da vedo, da se prav ti "skrivaš" pod nickom Pia67?!

2ursae, kolikor se spomnim, je Pia povedala, da je šla v tole zadevo, ker je pač zastonj, v zameno pa mora pač shujšati in napisati svoje dogodivščine ob tem užitka polnem procesu... Saj je tako nekako, a ne, Pia? Meni se tudi zdi vse skupaj fino, le tale nadzor je malce mimo. Če pogodba ne opredeljuje, za koliko moraš shujšat, potem je tudi - 1 kg dovolj, a ne?! In lahko ješ, kadar ti paše, če je rezultat na koncu v minus. Halo?!
Sicer pa logiš, valjda je predvsem v tvojem interesu, da izgubiš kilograme, al' so res udarjeni!!

Ja, rota virus je hudo neprijetna zadeva, da ste se le skopali iz ta hujšega. Tudi moji (tast, tašča, Tomaževi nečakinji) so že bolje, smo jih šli ravno včeraj pogledat, prej se nismo upali, ker res ne bi rada ponovila tistega sračkanja in bruhanja od letos pomladi.

Pia, naš vikend bo minil v pakiranju (sobota) in odhodu na morje (nedelja). Jupi. Izginem s prizorišča za 2 tedna. A si boste oddahnile?user posted image

Teta beta, delim tvoje mišljenje glede nove oblike RR-ja in sporočil, se moraš prav navadit, da je tista moja RR zgoraj... Je pa čudno, da nisi dobila maila, ker meni je to najboljša indikacija, sicer bi tudi jaz popolnoma spregledala ZS.

2ursae, jaz sem vzela tisti minimalec kot neto znesek, bom pa vsekakor preverila zadevo, če ne prej, ob oddaji vloge 22.08.
Enako nisem čisto prepričana glede vrednosti avtomobila, logika mi pravi, da naj bi šlo po dejanski vrednosti, ampak običajno je pa merodajna nabavna vrednost.... tako da res ne vem. Bom povprašala, ker me predvsem firbec matra. Itak da preseže to mejo, pa kakorkoli obrnem. Razen če si ga s Tomažem deliva na pol, pa še potem bi nekaj hodilo preveč. Ja, nič, razdelim na tri dele: Nika, Tomaž in jaz. Eto. Rešitev.user posted image

Namazan kruh - ja, te naše devičke so res hudo usekane na čistočo, Nika je neznansko nesrečna, če ima umazane roke, če ji kaj teče po bradici ali da je nesnaga okoli ust, tako da lahko podobno povem za naše prehranjevanje. Ne samo namazan kruh, tudi krof ali sirovko ji moram jaz držati, ker si gospodična sicer umažejo roke. Reče "fuj, mazan", pogleda svoje rokice in pomoli zadevščino nazaj v moje roke. Sicer pa Nika reče "pujs", ker pač mi uporabljamo to besedo (da si pujsek, če se umažeš)user posted image

Včeraj zvečer je prijavila dve simpatični: "Nesi, Nika ne more hodit". Je spodaj pod stopnicami dvignila rokice v zrak in si zaželela transport v višje nadstropje.

"Dež pada", izjavi, ko smo imeli na InfoTV in je bila vremenska napoved. Potem pa je bila še info o cestah, pokaže znak o prepovedi za ves promet in reče "pora" (zapora). user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 2.8.2007 8:53:07 >

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3765
2.8.2007 12:44:51   
teta beta
Tery, midva v bistvu nimava skupnega gospodinjstva (uradno). Nisva živela skupaj, ko sem zanosila, sva "samo" hodila. Najprej sva mislila, da bova živela pri njemu, tašča pa je rekla, da bo ostala pri "fantu", kjer je bila večino časa, nato pa si je premislila in zdaj oba živita tu, midva sva pa si začasno uredila spodnji štuk, bomo pa šli na svoje (parcelo že imamo). Jaz računam, da bo to vsaj do Dašinega vstopa v šolo in se zato nisem šla uradno selit in si menjat vseh dokmentov ipd. Daša pa ima seveda prebivališče pri meni.
Jaz mislim, da se šteje realna vrednost avta, ne nova nabavna. To ne bi imelo smisla, saj že eno leto star avto precej izgubi na vrednosti.

2ursae, pri nas je odvisno tudi, kaj je na kruhu. Če je pašteta, bi Daša to kar polizala ali pobrisala dol s prsti. Če je salama, kruh ostane. Če je kak evrokrem, si tudi prste liže. V glavnem, ne, ne zna držati kruha. Včasih ji rata, ampak načeloma ne. Tudi si ne mara mazati prstkov (ko pa je usrna od nog do glave, je pa nič ne moti, le če je na prstkih ali čeveljčkih kaka smetka, pa je joj.)

Nika, ta "nesi" je Daša prakticirala že pred pol leta, je bilo ena prvih besed. Ampak ko te je tako lepo pogledala, ji kar nisi mogel reči ne.

Uživajte v lepem vremenu, menda bo spet poslabšanje.

Neposredna povezava do sporočila: 3766
3.8.2007 22:14:43   
2ursae
čer,

mal sem prišla, k je naša tema že čist na dnu user posted image .

vrednost avta: po mojem se tud šteje vrednost novega avta, sam imamo doma enga strega Renaulta, pa se mi kar upira, da bi ga štela kot nov avto. Madonca, saj se mi ga niti prodat več ne splača user posted image . Vsekakor javite, če kaj izveste user posted image . Pa tud ne vem, kje bi se trenutna vrednost lahko izračunala - morda preko neta?

dež pada: Anže pa pove, da je "striček pipico odprl", pa ga vprašam kateri striček, pa pokaže gor. Ne vem, od kje mu to, jaz sem mu vedno razlagala, da oblački lulajo user posted image .

No, da povem, kako smo mi včeraj lulali sredi Interspara user posted image . Nekak poskušamo, da bi šel Anže lulat preden gremo od doma, sam seveda, če dečkota ne tišči, se še vsest ne bo hotel. In tako je kahlica postala nujen rekvizit v moji torbici. In seveda, čim smo v CP vstopili v Spar, pade iz malih ustec magična beseda, ob kateri starša vedno poskočita kot navita: "kahlica". Nič, kahlo ven in čičat, pa čeprav sredi trgovine. K sreči se ni nihče zgražal (vsaj jaz nisem opazila, če se pa je, pa njegov problem, a ne), mali se je polulal, oči je kahlico z vsebino odnesel v wc in smo šli naprej, kot da se ni nič zgodilo user posted image . Madonca, so plenice komot user posted image .

Pa da povem, kako po novem prebijamo čas: v kleti. Moj dela Anžetu posteljico in mali hoče bit na vsak način zraven. Pa če mene vprašate ne vem, zakaj, ker je doli ful bedno - itak ničesar ne sme pipat, razen enga podaljška in sesalca, ampak on je sposoben tam doli preždeti 2 uri, počet praktično nič in gledat očeta, kako brusi stranice njegove pojstle user posted image . Jaz moram bit seveda zraven, ker ga moj med delom ne more nadzorovat, da si ne bi česa naredil. Wow, blagor men in Boru tud, ki preživiva 2 uri v hrupu user posted image .

Me zanima pri tistih, ki imate fantke: jaz opažam, kako Anže vedno bolj porajta očeta kot mene - on pač vrta, brusi, zabija ... česar mami ne počne in je zato logično tud bolj zanimiv. Saj ne rečem, to sem pričakovala, sam sem upala, da bo kakšno leto še bolj moj ... danes zjutraj mi je jasno povedal, potem ko sem mu razložila, da bova šla v klet šele popoldne, ko se oči vrne iz službe, da ima očija rad, mamice pa ne user posted image . Saj si tega ne ženem preveč k srcu (pol, ko je za malico dobil kruh, me je spet imel rad user posted image ), sam mal pa vseeno zbode. Se vam tud zdi, da so vedno bolj v ospredju očetje, zaradi teh moških opravil? Najboljš, da še jaz poprimem za kladivo in sveder user posted image .

mejte se lepo, šibam grozdje jest, ga imamo še z morja - letos je božanski user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3767
4.8.2007 15:30:16   
tažana
DAN.

evo mi smo iz dopusta. Malo nas je zeblo v šotoru (ponoči) je bilo kar mraz. še dobro da sem pričakovala ohladitve in sem vzela kar nekaj toplih oblačil s seboj.
Katarina je plavala v Soči. ji sploh ni bil problem, da je bila mrzla. jaz sem jo komaj prepričala da je bila v vodi samo nekaj minut potem pa na sonce se pogret. medva se v soči nisva kopala samo do kolen sva uspela več pa ne.
dvakrat smo šli do morja tam je katarina prav tako uživala. imela je rokavčke in ji je bilo zelo fino. je pravila O FINO PLAVALA, O FINO!
rokavčke sem ji eno polovico napihnila na roki in se ni nič pritoževala. prav tako sem eno polovico rokavčkov spustila na njeni roki, da je šel dol.
ko je bila nekaj časa v vodi in je postala sigurna naju je gladko nagnala stran in vpila: stan, pama (stran, sama) ravno toliko da sem jo morala spustiti. seveda sem imela roke samo nekaj centimetrov stranuser posted image .
ves čas me je bilo strah da ne bo hotela v vodo, ko pa ji že v banji vsaka najmanjša kapljica v očeh spodbudi neutolažljiv jok.
bila je pa ful smešna ko ji je aljaž rekel naj maha z rokami (v vodi) pa je začela okrog drugim ljudem mahat user posted image .
v kampu me je bilo nekajkrat sram zaradi njeuser posted image .  hodila je od šotora do šotora in komunicirala s tujci. enkrat si je nafehtala celo večerjo!? (klobaso in kruh)

konec tedna je imela kronično pomankanje spanja user posted image . če je ostala ob 6:30 je bila ob 9h že hudo zaspana user posted image . vzrok temu je bil, da je bolj pozno hodila spat (v šotoru se ne da teme naredit) zjutraj je vstajala normalno kot doma. popoldan pa je spala v avtu, če smo kam šli. in to je to.
no zdej pa grem me že preganja...
se še oglasim

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3768
4.8.2007 23:26:27   
teta beta
2ursae, ti imaš pa zgleda pravo sport billy torbico user posted image . No, resno. Še preden je prišlo do tega, sem se jaz ubadala z istim problemom, kot si ga opisala ti. nisem vedela, kaj bi naredila, če bi se Daša spomnila lulat sredi trgovine. Kahlice ne bi ravno nosila s sabo, nastavek za wc je tudi malo velik... in kaj češ naredit. Ampak se je izkazalo, da zaenkrat s tem nismo imeli težav. Tudi če se spomni sredi trgovine, počaka toliko, da jo nesem na stranišče, ni panike (sedi pa gor brez nastavka oz. jo jaz držim). Ali pa ko pridem v center, grem tudi sama na wc in gre Daša tudi. Včeraj sva npr. šle v knjižnico, ampak je bila že zaprta in sem si rekla, nič, greva pa na obisk k sestrični (bile sva z vozičkom). In je takrat rekla, da mora lulat, pa sem rekla, da greva zdaj do tja in bo šla tam in je bilo to kakih 5 minut in je brez problema počakala.

2ursae, ninočka in katja, moram vam čestitat, res ste pogumne! Danes smo imeli piknik in je bila tu tudi 1,5 mesečna punčka. Punce, a se ve sploh zavedate, kako je to lahko in krhko?! Jaz zdajle nikakor ne bi mogla imet dojenčka. Se mi zdi, da se sploh ne bi več znajdla. No, saj najbrž bi se, ampak saj razumete, kaj hočem povedat. Ko sem jo dvignila ven iz jajčke, sem se prav pripravila, da jo bom v redu zagrabila, potem je bila pa lahka kot peresce. Pa je moj rekel, če bi še imela kako tako kepico, pa sem rekla, saj bi, ampak pol, ko bomo na svojem.

2ursae, Daša ima tudi rada tehnična opravila. "Daša šraufa", pravi in nosi okrog kakšne šraufe ali kaj takega. sploh, kadar sva pri naših doma, morava obvezno dol v delavnico, kjer se ponavadi vedno kaj popravlja in mora vse pregledat. Po drugi strani ji je pa tudi zanimivo npr. kuhanje - če seveda lahko kaj packa z vodo, meša, šprudla ipd.

Tažana, ne sekiraj se, če je Katarina hodila okrog po kampu. Saj ljudje vejo, da so to samo otroci. Prepričana sem, da se je njim zdelo to prav simpatično user posted image .

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 3769
5.8.2007 13:12:37   
2ursae

2ursae, ninočka in katja, moram vam čestitat, res ste pogumne! Danes smo imeli piknik in je bila tu tudi 1,5 mesečna punčka.

ti, hvala za kompliment, sam pogum nima nič pri tem user posted image . A miš, da se jaz spomnim, kako drobni so dojenčki? Jaz sam držim pesti in upam, da bom znala user posted image , v kaj pa se dejansko spuščam, sem pa že pozabila - ves tisti cirkus okoli dojenja, sterilnih pripomočkov, podiranja kupčka, spanja ... user posted image

Tažana, ne sekiraj se, če je Katarina hodila okrog po kampu. Saj ljudje vejo, da so to samo otroci. Prepričana sem, da se je njim zdelo to prav simpatično user posted image .

se strinjam user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

Me zanima pri tistih, ki imate fantke: jaz opažam, kako Anže vedno bolj porajta očeta kot mene

je že boljš user posted image , me je Anže včeraj lepo povabil v svojo hiško (sem mu jo naredila iz stolov in rjuh) in sva not mixala, mešala, toaste pekla user posted image user posted image ... med tem je pa oči mirno šel v klet k svojim opravilom.

lepo se mejte, grem mal plet na vrt user posted image  - kolk je tega vraga ...

Neposredna povezava do sporočila: 3770
6.8.2007 12:08:23   
ninocka
DOOOOBEEEER DAAAAN!!!!!

No, mi smo z dopusta, minil je prehitro, vreme smo meli pa itak nikakvo - ponedeljek in torek burja, sre in cet sonce, petek dez, sobota lepo, vceraj spet veter dokler se nismo spravli na sprehod, pol je pa pripekalo...user posted image
Mah, sem bla prav jezna, ze tko smo sli minimalno, pol pa se to vreme...

Drugace smo se meli paprav lustno, prvi dan smo sli v Strunjan na plažo, pa mi ni blo všeč (ne vem kje je tašča vidla senco in mivkatno plažo user posted image ), pol smo se pa kopali v Portorožu (sem bla prvič na naši mondeni plaži user posted image ), tam kjer je mivka. Pa še čist v prvi vrsti smo bli user posted image  in je tamal lahko sam hodil v vodo oz. s kanglico po vodo, pol se je pa igral na mivki s svojim bagijem in lopatkami... je ful užival, tud družbo si je našel, pa mal je menjal svojga bagija za druge... Z eno punčko sta tud bežala s plaže in jih je moj ujel šele na promenadi (ful sta šibala user posted image ), kopanje je blo pa bolj tko - sploh ni hotu v vodo, pol sem ga pa jst skozi igro in na foro pripravla, da sva šla not (sem ga špricala in lovila po plaži, pol sem ga pa kao ujela in sem rekla, da ga bom v vodo vrgal (sva zakorakala v morje) in sem mu samo nogice namočila in delala ČOF, ČOF, ČOF in pol se mu je zdelo tolk fino, da smo ga lahko celga namočili, potem smo pa še plavali z njim, na koncu je bil pa že tolk pogumen, da je kr zabredel v vodo in nekje kr dvignil nogice, da je lebdel. Pa ven ni hotu - najprej smo meli dretje, ker je mogu v vodo, pol pa dretje, ker je mogu ven user posted image user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

Neposredna povezava do sporočila: 3771
6.8.2007 16:11:24   
2ursae
miške, a ste videle, da imajo do 10.8. v DM brezplačno izdelavo foto-knjižice? Več na:

http://www.dm-drogeriemarkt.si/novica.php?id=1732

pa o tem punce debatirajo na:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1699033

in na

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1742642

mal za nas, k smo že iz morja user posted image . jaz bom malo poskusila, k je glih zastonj, da vidim, kakšen novi hit je to user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3772
6.8.2007 21:14:00   
ninocka
Da dokoncam od prej - sem mogla na hitrco poslat, ker se je zacela guzva.

Hranjenje je bla katastrofa - jest ni hotu nic, razen frutke in jogurte in vecerni cokolino  ter jutranji kakav. Vse ostalo je blo pa porazno. Edino kar je ful pojedu je en dan ponfri (sem olupla krompir in mu ga spekla) in en dan je pojedel 1/4 hrenovke user posted image user posted image user posted image user posted image Sva se s Samotom skoz zaebavala, da je kot manekenke, poje en listek solatke in rece I'm full user posted image

Spanje je blo odlicno -vsak dan od 3 - 3.5 ure popoldanskega spanja, ki sva si ga privoscila tudi midva. PA vsak dan smo se sli peljat z vlakcem in avtomobilcki. Najprej se je cel dan dru AUTO in CU CU, ko je pa sedel na njih, je bil pa ful resen, kot da smo ga prislili, da je mogu se it pelat. Oh ti bogi revez user posted image
Sladoleda tud ni kaj prevec jedel, edino rad je mel pa sam kornet in da si mu rob namocil v sladoled. To mu je pa slo v ritko.

In pa, zenske moje drage, v cetrtek sem uradno napredovala iz ATIja v AMI user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Zdej se pa skoz dere za mano ami, ami, ami user posted image user posted image Men je pa tolk kjut, sploh, ker sem tolk dolg cakala na to. IN prvi dan me je klical se oboje, da mi je povedal, da me je preimenoval  - sta s Samotom lezala na pojstli, jst sem bla pa v dnevni, in je hotu, da pridem se jst tja, pol se je pa dru ami, ami, ami in ker se nisem oglasila me je poklical ati, ati, pol pa spet ami user posted image
Pa zacel je neki govort: teta, stric, pica, ful ponavlja besede...mogoce bo pa zdaj to to...al pa tud ne... me prav zanima, kaj mi bo v razvojni rekla cez 2 tedna? Sem ze razmisljala, a je mozno, da me zato poslje k logopedu?

2ursae in teta beta - ne bosta verjela, ampak naju so tud 1 dan prav vsi nategoval s cenami. Jst sem se ustavla pri enmu sadjarju ob cesti in kupila 1 banano za katero sem dala 0.75 EUR (kg je bil 1.5 EUR, v mercatorju je bil kg 0.96 EURuser posted image user posted image ), Samo je pa za kavo na plazi dal 1.8 EUR (v enmu drugmu kaficu 0.8 EUR). Pol sva se skoz hecala iz une banane, da ma ziher en extra okus in je napram mercatorjevim ful boljsa... user posted image

katja - samo, da je s tabo in Ano user posted image vse OK. Uno babnco bi pa jst na gobec, kolk eni komplicirajo. Se najboljs bi blo, da bi kar direkt policijo poklicala, pa bi jim rekla, da si noseca in te je ful zvilo in si zato trcla v njo... koza ferdamana...

Nika midva sva napisala vrednost avta glede na starost, ne novega. Moj green monstercek je bil takrat vreden borih 1000 EUR, ford pa mal vec tam okrog 9000. Ne  vem kako bo pa zdaj, ko bom jst  mela  ganz novega? Ker pol bomo meli pa dva (ful) vredna avta pri hisi. AH, sej novim pade za 30% cena, takoj, ko ga iz salona odpeljes. Bom za tolk nizjo napisala user posted image
Ko smo ze pri vrtcih - mi je rekla kolegica (dela na ministrstvu za solstvo...), da je bil oz. bo sprejet zakon, da bos mel zdej za drugega otroka vrtec zastonj. V veljavo pa naj bi stopil v septembru 2008. Lih fajn za nas ponovne nosecke, ker bojo takrat enkrat sli nasi pikci v vrtec user posted image user posted image user posted image (ce je res, seveda).

Tazana, naj ti ne bo nerodno zarad Katke, sej nas je isti  - stal je pri morju in not metal svoje lopatke in kanglice, pol je pa ljudem kazal, da ma v morju igracko in jih lepo gledal, da so mu stvari ven pobirali. Cez 1 min jih je pa spet not vrgel in fehtal novo zrtev, da mu pobere user posted image user posted image IN folk mu je dejansko nasedal, ne morem verjet user posted image user posted image

Jst sem mela pa danes G, vse je OK, mal sem se velik zredila (v cca. 6 tednih 4 kguser posted image ), od tega ziher 2 kg na morju, ker sem tolk jedla user posted image , pa vsak dan sladoledek, pa ledena kava, pa piskotki, pa sladko (k ga drugac niti ne jem user posted image ). Kri mam mal slabo, moram pit un sirup (ga mam doma ze ene 2 meseca, pa vedno pozabim, poleg tega dobim pa naslednji teden piko v rit (rh-), pa moram it sama po injekcijo na zavod za transfuzijo user posted image
Povedala mi je se, da me bo narocila na priprave na CR. Pa mi ni jasno, zaklaj rabim priprave (Pia, a ti mogoce ves kaj vec, ker si mela nacrtovan CR - kaj je to, kako potekajo?), saj sem ga ze enkrat mela? Se pa ful nagibam, da bi mela unga spinalnega, ko si napol buden al kako ze. No, bomo vidli.

No, tko, to je nase morsko porocilo, upam, da vam nisem prevec zamorila. Zdej grem pa neki pojest, ker sem fuuul lacna (to je se razvada od morjauser posted image ).

Aja, se to,  Evan gre v sredo s tasco spet na morje do sobote, v nedeljo gre pa z mojimi v Crno za 1 teden. Kr ne morem verjet, da bom spet brez mojga pikcauser posted image . Sveda pa, ce bo zdrav, ker danes, ko je bil v varstvu pri mojih (nismo vec v vrtcu), mu je skoz narascala in padala vrocina (tam do 37.8), pa nic ni hotu jest. Sva ga peljala k P, pa je rekla, da je zaenkrat vse OK, edino grlo ma mogoce malo rdece. Upam, da se nebo nic razvilo user posted image

Zdej pa res, caubau,
se beremo jutri user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3773
6.8.2007 22:35:42   
teta beta
Ninočka, če boš imela načrtovani CR, je po moje ziher boljše, da se odločiš za spinalni blok - si pri zavesti, otročka vidiš takoj, ga dajo k tebi itd. Mi je pa ravno zadnjič ena rekla, ki je imela prvič CR, da je drugič pa rodila po naravni poti (tudi razlike nekje dve leti).

A Evan gre že spet na počitnice? To se mu godi user posted image ! Daša tudi še vedno sanja o morju. Samo, jaz ne vem, če bi jo lahko že dala drugam. Pa ne zaradi (ne)zaupanja, ampak jaz bi se po moje čisto izgubljeno počutila brez nje. Sem ravno zadnjič študirala, da gre pa zdaj čez en mesec v vrtec in da se ne bova mogli več dopoldne tako igrat in cartat ipd. in mi je bilo ful hudo. Jaz bom po moje na začetku septembra čisto zmedena, kar ne bom vedela, kaj počet.

A so vaši otroci tudi kaj posesivni? Daša je ful, pa ne samo na svoje stvari, ampak tudi na tuje. Greva npr. h kakemu njenemu prijatelčku, ona se tam seveda igra z njegovimi igračami, ko pa hoče kaj vzeti lastnik igrač, pa ne pusti. "Pusti to! Od Daše je." In ima seveda še to prednost, da zna verbalno povedat, kaj hoče in česa ne pusti. Zanimivo pa, da je tako samo do vrstnikov, s starejšimi otroci pa nima teh težav (npr. soseda, 6 let). No, pa zadnjič se je igrala s prijateljico, ki je 5 m starejša od nje in že tudi več govori kot Daša, sta se pa ful v redu razumeli in ni bilo nobene panike okrog igrač, ji je vse dovolila vzet (al pa je bila tako prevzeta nad velikim peskovnikom na igrišču user posted image ).

Lepo se imejte! Lahko noč!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3774
7.8.2007 8:50:12   
2ursae
kukuc, sem dala morske fotke v album user posted image , vabljene pogledat.

Da se še jaz mal razpišem, kako smo se imeli in kako je Anže sprejemal morje. Na plažo smo zjutraj kar pohiteli, ko smo vstali, smo se po hitrem postoku spokali tja, mimogrede skočili v pekarnico po zajtrk - rogljičke, buhteljčke... al pa doma naredili hrenovke, ker se je okoli pol 10h že začela delat totalna gužva. Tam smo počasi popapali, pol pa akcija. Najprej je Anže vse tri namazal s kremo - smo imeli tako na razpršilo, on pa na take stvari ful rad pritiska user posted image . Plaža je taka ful luštna za otročke, dolgo časa je plitva voda, tko da smo se veliko preigrali v plitvini, kjer je bila Aniju voda nekje do stegen, mi2 z mojim sva pa sedela - prav osvežilno. Pa smo tam prevračali ladjice, iskali školjke in palčke, gledali rakce in polžke, metali kamenčke, se obmetavali z mivko, se špricali, iskali lubje ... sam si je upal peš v vodo skoraj do vratu, pa z mojim sta norela, ga je dvigoval v zrak, mali pa se na vsa usta režal. Je tud plaval - brez rokavčkov (jih ni hotel imeti), moj ga je držal, on je pa migal z nogicami in rokicami. Enkrat ga je mal zalila voda, z mojim se ustrašiva, ga oba trepljava po hrbtu in sprašujeva, če je vse ok, on pa "pa ... kreh, kreh, pa.. kreh, pavat!" (plavat) user posted image . Neumoren, ni kaj. Pa fajn je bilo, k je bilo še dosti drugih otročkov, tko da se je mal tud socializiral in opažam, da mu na tem področju nič ne manjka. Mu rečeš, da je traktor od fantka in naj vpraša, če si lahko sposodi, on pa lepo stopi do fantka in reče "posodu", v zameno mu pa prinese svojega ... tko, sem zelo zadovoljna. Okoli 12h smo ški domov spat in na kosilo, popoldne pa ali spet kopat (sicer bolj redko, ker če smo bili prepogosto, mu je bilo že dolgočasno) ali pa z vozičkom malo na rivo ali pa kar z avtom v mesto Hvar, ki je, btw, noro lepo. Jelsa (kjer smo mi bili) ni niti slučajno tolk atraktivna. Je mal štantkov, pristanišče za manjše ladje in katamaran, pa kafiči. Tamalemu sva kazala jadrnice, čolničke, ribice, on je pa videl samo tiste kable pri motorjih in na katamaranu user posted image  - kje je kakšna romantika user posted image . In tko na brzaka minejo 3 tedni ... Je bilo pa skoz lepo vreme user posted image , smo termin zelo fajn zadeli.

No tko, to bo dost, zdajle se kaj več ne spomnim, pa tud za knjigo moram user posted image . Lepo se imejte user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  149 150 [151] 152 153   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
Igre in crkljanje z otroki sem preložila n...
Danes praznuje moj sin 27. rojstni dan. Ja, tile obrazki in rokice so se prelevili v odgovornega mladeniča, očeta enolet...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.