|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
3.8.2007 8:55:25   
Drnula
Durosh - jaz sem sling tudi začela uporabljat šele pri 5 tednih, ker se mi je zdelo, da se mala kar zgubi v njem in je čist zmečkana. Potem smo z nekaj vaje pogruntali, da najslabše, ko malo položiš v sling v čisti horizontalni liniji, najbolj enostavno, podolgem. Sling je dovolj širok (ne vem čisto kakšnega imaš ti) in tudi po navodilih, ki so zraven je bolje polagati otroka v sling 'počez' ali neko diagonal varianto vendar tako, da otroček še vedno leži, ali je bolj ali manj v ležečem položaju. Ne vem kako opisati, da bi razumela - ?hm. Sicer uporabljam jaz tudi že  precej sedeč položaj (približno tako kot je na tej povezavi The cradle hold - 2   http://www.slingeasy.co.uk/wearing.html ) kadar je budna in živahna. Ko začneš uporabljati najdeš potem mnogo načinov in tudi vajine najboljše.
Ugotovila sem tudi, da je uporaba določenega položaja malo odvisna tudi od velikosti tistega, ki nosi. Meni npr. bolj ustrezajo eni položaji in je mali tudi bolj udobno v njih, medtem ko user posted image , ki je precej višji, uporablja spet malo drugače, da je mali bolj udobno.

SpelaP - mi imamo uz kolkov po točno treh mesecih, ker jih je imela 1A. Babica, ki je sicer zagovornica širokega povijanja, je rekla, da mi je ni treba pri taki oceni široko povijati. Ker sem jo skeptično pogledala je še dodala 'da resno misli, da to velja na nejeno odgovornost'. In res jo široko povijam samo čez nočno spanje. Sem pa zadnjič srečala znanca in njihova mala je tudi imela 1A kolke in je imela prav tako pri 3m, pred dvema tednoma, pregled. In zdaj ima njihova punčka strogo široko povijanje - ?!! in  kontrolo čez 6t. To mi ni jasno in sem se kar mal ustrašila. Ker baje so slabi kolki dedni in pri nas smo imele vse tri sestre zelo slabe.
Kako povijate tiste, ki ste imele kolke 1A?

< Sporočilo je popravil Drnula -- 3.8.2007 9:03:36 >

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 301
3.8.2007 11:22:43   
Anonimen
Ojla

Palčica nisem vedela da si od tam, bova pa sigurno tudi s taro kdaj same zašle tja gor pa se slišimo. Upam da se glede avta in službe vse lepo razplete. Pa ne se preveč sekirat glede vsega, ker to vpliva na tvojega user posted image . Blagor ti za kg men pa ne gre nič dol čeprav skoz dojim user posted image in malo jem.

Špela midve imava UZ kolkov v torek v sredo pa posvetovalnico. Srčno upam da mi ne bo potrebno več široko povijat. Sva imele 2A in morava nujno široko povijat.

Evo samo toliko da sem se javila, drugače pa se Tara ukvarja z živalmi na igralni podlogi. Je pa še veno pridna in upam da tak tudi ostane aja pa glasek je danes tud že skoraj čist. Ima drugače tak močan glas da jo cela vas sliši user posted image .

Danes bo pa bolj slabo za sprehajat no saj sva pa prej vse nadomestle pa še bova.

Lepo se imejte pa spočijte se

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 302
3.8.2007 11:30:35   
Kati81
Mi ae oglašmo s primorske, tokrat iz Vipavske doline, smo kar cel teden že tukaj.

Krst smo mi že imeli 15.7. in je bilo super. Kaja je bila zelo zelo pridna in je ves čas spala, tudi ko jo je polil po glavi je ona samo pokukla in naprej spala.

Ja Kaja je imela kolke 1A in jaz je ne povijam na široko, ker sploh ne znam, mi ni nihče pokazal. Sem pa tudi jaz že slišala da so nekateri morali potem po treh nesecih začet na široko povijati, no bomo videli. Čeprav meni ni nihče rekel da se moramo naročiti na pregled, pa bomo čez dva tedna stari tri mesece. na koga naj se obrnem in to vprašam?

Kaja je full pridna še vedno se zbudi enkrat do dvakrat na noč, poje in spi naprej, vmes se mi pa še malo nasmehne.

Se že full pogovarja, spušča glasove kadar jo ogovarjaš, pridno je, kaka pa 1-2x na dan, seveda je samo umetno hrano in to je hipp probiotik. Tudi Kaja ima kožo full lepo in še nikoli je nisem namazala s kako kremo razen po ritki, tko da upam da tko tudi ostane.

Durosh, v nedeljo se vrneva v Lj tko da se lahko drugi teden kaj dobimo.

upam, da bo tudi naše skupno srečanje kmalu, ker 1.9. gremo mi na dopust in ga nebi rada zamudila.

Kaj če se kar ogovorimo za termin?

LPK

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 303
3.8.2007 12:37:10   
ŠpelaP
Drnula- Sara je imela oba kolka 1A. Jo pa (ponovno) povijam na široko le čez noč. Čez dan je pa tudi meni babica rekla, da ni potrebno široko povijanje. In tudi noben od zdravnikov ne v zdr. domu in ne v bolnici ni nič komentiral, zakaj ni bila široko povita.
Kati81- najbolje, da vprašaš svojo pediatrinjo glede uz kolkov.
Če je vse ok, se ponavadi kontrolni uz naredi, ko otrok dopolni 12 tednov. Po tistem je pa tako pri dopolnjenih treh mesecih posvetovalnica in se ta izvid prinese zraven v posvetovalnico.
Če pa ni vse ok, pa je kontrolni uz tako že prej (recimo po 6, 8 tednih).
Naš Tim je imel en kolk 2A, zato sva imela pregled že po 8 tednih. Takrat sta bila že oba kolka 1A, vendar sem ga morala vseeno še do treh mesecev povijati ful na široko podnevi in ponoči (pamperska, 2 tetra, zmaj iz tetre in še povijalka).  Je bil kot Buda.user posted image

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 304
3.8.2007 13:40:19   
Kati81
Sem klicala zdravnico, in baje po novem, če je pri 1 mesecu na pregledu vse ok, ne delajo več UZ kolkov pri 12 tednih. To je baje čisto na novo, bomo videli kaj bo rekla 16 ko imava pregled in cepljenje.

No s predlogi za srečanje pa kar na dan.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 305
3.8.2007 14:12:06   
Kati81
No midve greva sedaj na vikend, tam ne bova mogle na internet tko da vas vse lepo pozdravljava in se oglasiva spet v ponedljek, lep vikend vsem skupaj.

Katarina in Kaja

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 306
3.8.2007 14:37:39   
ŠpelaP
Je pa res hecno, kako je različno iz kraja v kraj s tem zdravstvom. Sara je tudi imela čisto v redu kolke, pa nam ni nihče rekel, da ne bi bilo treba več na pregled. Celo napotnico za UZ že imava napisano, samo dvigniti jo še moram v sredo, ko imava tehtanje v posvetovalnici!

Kati in tudi ostale - lep vikend želim vsem vam in vašim pikicam!

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 307
3.8.2007 18:02:59   
KT
durosh - mi2 se potepava po Kranjski gori in okolici (in ker danes pada dežek, sem se malo usedla pred računalnik), drug teden pa bova spet v LJ (imava tudi 1.posvetovalnico - končno user posted image  zaradi teh dopustov se je vse zamaknilo) in se lahko kaj dobimo. Upam sicer, da jo bomo kmalu mahnili proti morju - odvisno seveda koliko dela bo imel oči.

Uf, tale debata glede kolkov me je pa čisto presenetila - mi smo tudi imeli kolke 1A in se tudi ne povijamo na široko - nihče mi ni rekel, da bi morala - tole mi je res ugankauser posted image . Dobro, da imamo drugi teden pregled - bom prav listek pripravla, da ja ne pozabim vseh vprašanj user posted image .

Kar se krsta tiče - tudi midva z user posted image   nisva bila krščansko vzgojena tako, da se bo user posted image  morala kasneje sama odločit kako in kaj.

Ronja, ko bo sling končan pa vrzi kako fotko, da vidimo še eno tvojo mojstrovino user posted image  - ali pa še bolje: dejmo se res dobiti na user posted image  pa bomo lahko sling videle v živo.

Malo bo sicer zoprno se zmenit za termin, ker se Nikical vrne iz morja šele konec avgusta (pa je naročila, da jo moramo počakat), potem pa jo že Kati81 mahne na dopust - dopust user posted image  - veš kaj Kati81 saj ti si vendar že več kot en mesec na dopustu user posted image  user posted image  - tole mi je tut še vedno uganka: zakaj hudirja se reče porodniški dopust user posted image  - kakšen dopust neki user posted image  - je pa res nova življenjska vloga v kateri neizmerno uživam user posted image .

Uživajte dame in prekrasen vikend vam želim!   

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 308
3.8.2007 19:12:12   
neja24062007
Naj se vam pridružim debati o kolkih.

Tamala je imela UZ kolkov 1B (oba) in ko sem omenila v porodnišnici naj mi pokažejo široko povijanje zaradi kolkov, se mi je zazdelo da sestre mislijo da se hecam, skoraj so padle v smeh. In ker je Neja moj prvi otrok žal tudi jaz ne znam široko povijati. Ko sva bili na prvem pregledu pri P, sem vprašala ali je potrebno široko povijanje user posted image  in pač povedala, da mi noben ni pokazal kako se tako povije se je P samo nasmehnila in mi rekla, da pač ni potrebno. V isti sapi pa mi je rekla naj Nejo naročim v septembru na UZ kolkov.
Kaj če ne bo vreduuser posted image user posted image user posted image  

Tudi jaz imam za vas vprašanje;

Ali katera/i od vaših malčic in malčkov zelooo rad/a spi na trebuščkuuser posted image
Naša miška namreč sploh ne mara spati več na boku (ne na desnem in ne na levem), tako da jo obračam in čakam da trdno zaspi, da jo ponovno dam na bok. Ali mi katera lahko kako svetuje, ali je pametno user posted image  pustiti spati na trebuščku ali je res nevarno zaradi srčkauser posted image user posted image user posted image  Vsaj tako sem slišala!!!

Lep vikend in veliko crkljanja z vašimi malčicami in malčki...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 309
3.8.2007 19:40:39   
N _ B
Ojla,

samo na hitro se pofočkam. Potem moram pripravit večerjo za veliko sestro.

Kolki: pri nas sta bila oba 1A in ne povijamo široko. Ob odpustu iz porodnišnice sva dobila že datum kontrole in sicer v novembru. Takrat bo star dobrih 5 mesecev. Imam tudi že napotnico pediatra. Enako je bilo tudi pri Niki.

Neja: pri nas Jaka rad spi na trebušku, vendar ga čez noč ne pustim. Zvečer ga dam na bok in ga zadaj malo založim, vendar nič ne pomaga. Itak odejo zbrca od sebe in se nekako prevali, da ga dobim na hrbtu. Mislim, da je NRMM pisala, da Maša spi na trebušku.

Srečanje: med 15. in 19.08. ter od 07.-14.09. nas ni. Drugače ni problem.

Lp

(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 310
3.8.2007 20:05:00   
ŠpelaP
Pa kaj je zdaj z našimi dojenčki?! Sploh nas nočejo več ubogati!user posted image Že zdaj uveljavljajo svojo voljo in hočejo tako spati, kot se njim zdi in ne kot mi pravimo, da je prav!
Sara pa sploh noče spati ne na boku in ne na trebuščku temveč na hrbtu. user posted image Kakorkoli jo založim ali obrnem, se z ritjo in nogami prestavi na hrbet in da obe roki od sebe ter leži in uživa kot na plaži!

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 311
3.8.2007 21:21:23   
mentos
končno en lep pozdrav vsem mamicam

jaz sem bila odsotna že kar lep čas, saj sem bila čisto izmučena, ker smo se privajali na novo življenje. Naša punčka, ko je prišla iz porodnišnice je cele dni in noči jokala, se krčila. Začeli smo uporabljati kaplice proti krčem in sicer tržiške, nič ni kaj pomagalo. Zdaj je punčica stara 1 mesec in je naš že skoraj znorel, ko je vidu, da vsakič ko poje naša kriči, ko se peljemo z vozičkom oz. nismo mogli iti prav nikamor. Ko pa smo se odločili, da ji po dojenju skuhamo malo mleka Aptimil pre, je zaspala kot cukrček in imamo že 4 dni mir v hiši. Menim da je naš otrok ves čas bil lačen, čeprav so mi vsi zatrjevali da imam dovol mleka in da naj nič ne dodajam. Tudi teža se ji je povečala, in midva sva bila prav user posted image . Upam, da ni to le začasna rešitev in da ne pišem prekmalu, kajti po 1 mesecu imam prvič le malo časa zase.

Kakanje in vetrovi: Imam pa vprašanje in sicer tamala ves čas prdi, in danes mi ni nič kakala. Prav tako se malo zvija,joka in se napenja 
. Ali ji mogoče ne ustreza mleko APTIMIL PRE. Kaj svetujete proti zaprtju. Kaj naj naredim da bo kakala.

HVALA ZA POMOČ!

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 312
3.8.2007 23:52:40   
Drnula
Glede kolkov vidim, da z 1A večinoma ne povijate široko. Me je na nek način potolažilo.
Po več pogovorih ugotavljam, da so to navodila LJ porodnišnice, medtem, ko v PO zagovarjajo široko povijanje (za druge rečem težje). V našem koncu velika večina rojeva v PO in so precej začudeni, ko vidijo našo Neco brez širokega povijanja in marsikdo jemlje to za neodgovorno.
Jaz imam napotnico za UZ v septembru že en mesec, datum in uro sem dobila že z odpustnico iz P kljub oceni 1A. Upam, da bo vse ok.

Spanje- Neca večinoma zaspi v naročju, čez noč spi na boku - izmenično, vsakič na enem. Čeprav jo dobro podložim za hrbotm ji vseeno uspe prevaliti se na hrbet. Čez dan lahko spi tudi na hrbtu. Na trebuh jo damo sem in tja ležat, spati pa tako še nisva poskušale.

Mentos-  uh, pa menda ni bila pupa lačna cel mesec - ?? Meni je rekla pediatrinja in slišala sem tudi že od drugih, da je kakanje normalno vse od: od pokakane vsake plenice v enem dnevu do samo ene pokakane plenice na 10 dni. Če v 10 dneh otroček nič ne pokaka je treba k zdravniku. Rekla je da to ni redkost in da ponavadi predpišejo kaplice po katerih se dete pokaka v par urah. Sicer so bolj zaprti zalivančki, polno dojeni pa bolj redko.
Neca ponavadi prdi, ko jo dam ležat na trebušček user posted image

A ve vse uporabljate dudo?
Jaz je nisem želela pa se mi pri večernem dojenju pred nočnim spanjem, ki traja tudi uro in pol zdi, da ima pupa mene za dudo user posted image .

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 313
4.8.2007 17:32:17   
neja24062007
Kakanje in vetrovi: Imam pa vprašanje in sicer tamala ves čas prdi, in danes mi ni nič kakala. Prav tako se malo zvija,joka in se napenja

Mentos: nama se je to dogajalo v četrtek. Sicer vsak dan prdi, ampak v četrtek pa ni nič kakala in je revica ob 22.30 se tako hudo napenjala, se zvijala, skoraj histerično jokala; jo je bolel trebušček, sem vedela pa ji nisem mogla pomagati. Potlej sem jo razvila iz pleničke, masaža trebuščka, telovadba nogice proti trebuščku, ampak so se sprostili samo vetrovi, kakala pa ni. Šele naslednji dan je kakala okoli 11.00, tako da sedaj vsako jutro telovadiva, se masirava, da za ziher ta dan kaka.

Vprašanje: ali je katera/i od vaših malčic/malčkov imel vročinske izpuščaje. Moji so se naredili po vratu že teden nazaj, pa sem jo umivala vsakič ko sem jo previjala in mazala z Bepanthenom. So malo izginili ampak so se ponovno pojavili, ne v takem številu ampak so se. Katero mazilo, krema je najboljša za take stvari-razne izpuščajčkeuser posted image user posted image user posted image

Lep vikend.

Katja

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 314
4.8.2007 22:50:25   
Anonimen
Ahoj
Še tole potem pa spat.
Neja moja Tara skoz spi na tebuhu in to ji zelo ugaja. Če jo ne bi dajala spat na trebuh (tudi ponoči) mi najbrž ne bi prespala noči, vsaj tako menim. Pa še tiste kupčke ki jih ne podre potem na trebuščku podre. Na začetku me je bilo malo strah, ampak zdaj je pa že tako samoatojna in z glavo motovili sem in tja tako da jo kar brez skrbi pustim tako. Ker pa mi spi celo noč jo ponoči ene dvakrat vseeno pogledam, če se seveda zbudim user posted image . Glede srčka pa jaz mislim da ni nič res, ker jaz sem pa slišala drugo varianto da je pa na trebuščku zelo zelo zdravo spat user posted image , torej user posted image
Na trebuhu Tara spi že skoraj od začetka. Mi pa prepleza celo zibko in jo včasih najdem z glavo na drugi strani kjer so bile prej nogice. Ne vem amapka meni se pa zdi tako fajn na trebuščku, ker se obenem še krepi, ko dviguje glavo in se postavlja z rokicami.
Kar se pa tiče vročinskih izpuščajev pa bi jo jaz samo pridno umivala z vodo in jo ne bi mazala z nobeno kremo. Mi je v posvetovalnici rekla naj jo s pudrom v prahu posujem če bo hudo, ampak men se zdi da bi blo še slabše, tako da sem pustila pa so izginli.

Drnula jaz dudo uporablajm že od rojstva. Že  drugi dan sem ji jo dala v porodnišnici, saj je imela in ima še vedno zelo močan sesalni refleks. Je pa ni takoj marala in sem ji jo mogla prav vsiljevat. No zdaj ji pa kar prav pride. Ni pa zaradi dude nič manj pridna pri sesanju. Ravno tako sem ji dala že čajček po flaški pa tud ni bla ne vem kako navdušena nad "umetno" bradavico. zdaj pa ji itak več ne dajem čaja ampak jo raje večkrat podojim če je žejna. Ti ji kar daj dudo, no vsaj moje mnenje.

Mi mormo pa jutri na ene rojstne dneve it user posted image , pa še vsi otroci so tam nekaj prehlajeni. Se že veselim user posted image

Nočko pa fajn se naspite

(odgovor članu neja24062007)
  Neposredna povezava do sporočila: 315
4.8.2007 22:53:09   
NRMM
IZVIRNO SPOROČILO: N & B

Neja: pri nas Jaka rad spi na trebušku, vendar ga čez noč ne pustim. Zvečer ga dam na bok in ga zadaj malo založim, vendar nič ne pomaga. Itak odejo zbrca od sebe in se nekako prevali, da ga dobim na hrbtu. Mislim, da je NRMM pisala, da Maša spi na trebušku.

Ja res je,moja Maša skozi spi na trebuščku tudi ponoči.Se vsaj malo naspimo,mala na veliko prdka in ji očitno paše.Tudi v vozičku na sprehodu je na trebuščku,tako da me že kregajo,ker je noben še prav ni videl user posted image . Sem vprašal patronažno in pediatrinjo.Problem bi naj bilo spanje na trebuščku zaradi ''smrti v posteljici'',ampak mi je patronažna razložila takole:če je otroku usojeno,da bo na takšen način umrl,lahko spi ali na trebuhu ali na hrbtu ali pa v naročju pri komu,kajti pri tej nenadni smrti se pojavi bakterija v pljučih ki v trenutku ozr.v zelo kratkem času povzroči smrtuser posted image .
Sicer sem od začetka nonstop poslušala,če še diha ipd,sedaj pa smo se nekak vsi navadili in ni več problema s tem.

Ta veliko sem sicer skozi imela na bokih,ko se je začela obračati pa je in še vedno spi večino na trebuhu.

Jutri pa še kaj več,ker je čas za spanje!

NOČKO

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 316
4.8.2007 23:39:25   
wini
Po dolgem času se tudi jaz oglašam. Skoraj vsak dan vas berem, napišem pa nič, ker skoraj vse že poveste namesto mene...Tudi pri nas se dogajajo podobne stvari, kot vsem vam.. Mi smo meli kolke ob rojstvu 2A in 1B in so mi v MB porodnišnici svetovali široko povijanje (4 tetra plenice+pampers). Po dobrem mesecu širokega povijanja smo imeli ponovno UZ kolkov in sta bila oba 1A, široko povijanje pa naj bi nadaljevali do treh mesecev, takrat pa spet kontrola. Od takrat pa jo široko povijam samo še ponoči...

Imamo pa sedaj en drug "problemček". Naša mala nagajivka čez dan ne spi skoraj nič... Če seštejem minute user posted image  ko zadrema, pridem na vsega skupaj eno uro spanja čez cel dan! Je to normalno za še ne 2 meseca starega dojenčka? Sicer se nimam kaj pritoževati, ker je čez dan zelo pridna in sploh ne joče, jo pa vidim, da je tud utrujena in zaspana... Začela sem razmišljat, da ne more spat, ker čez dan ni široko povita, in sem jo včeraj probala povit in je spala, danes pa spet ne...no malo več kot ponavadi ja, ampak se je tud hitro zbujala... Vaši dojenčki veliko spijo čez dan?

Drnula tud mi na začetku Aniki nismo dali dude, ko pa se je odločla, da bom jaz njena duda, smo dudico nabavli... Pa vidim, da je bolje tako, ker ima mala pač tako močen sesalni refleks...Ker je večinoma dobre volje, je sploh ne potebuje oz. je takrat sploh noče, ko pa jo je treba potolažit, pa zelo prav pride...pa tudi zvečer pred spanjem jo uspava, če ne zaspi že med dojenjem....

Glede spanja na trebuhu...Pri nas pa to ne gre...Jo probam čez dan položit na trebušček, pa se tak matra in dviguje, kot da sploh ne ve, da lahko na trebuščku tud počiva... Ne vem kako bi jo pripravila, do tega, da bi pa tud kdaj na trebuščku zadremala... Drugače pa jo čez noč dam na bok, jo podložim z manjšo blazino, zjutraj pa jo najdem na hrbtuuser posted image ...

Tudi mi razmišljamo, da bi šli septembra na morje, pa me je malo strah, da bi porušila ritem ki si ga ustvarjamo... Navajena je svoje postelje, okolja, previjalne, kopanja zvečer... Tiste ki ste že bile na dobustu? Kako so vaše pikice in pikeci to prenašali? Je bilo kaj drugače ko ste se vrnili domov ali jih ni nič zmotilo?

Srečanje! Je katera iz MB konca?

Zdaj pa na zaslužen počitek...
Papa

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 317
5.8.2007 0:05:26   
Palčica*
Ojla punce,

Čist tko na brzino Vam sporočam,da Vas vse pozdravlja Nikical.Poslala mi je sms,da se imajo fajn.

Mam pa tud jaz eno "čudno" vprašanje,ampak res ne vem...user posted image
Kdaj delat osebno oziroma potni list za otročka. Zdejle sem razmišljala.če septembra vseeno ne bi šli čez mejo na obalo,pa sem se spomnila,da sploh ne vem kako je z osebnim dokumentom za Aljaža.

Pa še nekaj-ali ste davčno številko za otroka prejele po pošti priporočeno ali z navadno pošiljko? Mi jo namreč nismo dobili in ko sem jo šla iskat na davčni urad,ker naj bi mi jo že kakšen mesec nazaj poslali, je bil cel halo ker kot razlog zakaj prosim za ponovni izpis davčne številke,nisem želela napisat "NE NAJDEM...".Rekli so,da so jo poslali z navadno pošiljko,kolegica pa jo je dobila priporočeno.
Sej nima veze,a res se mi zdi čudno, da pošiljajo pravzaprav tako oseben podatek kar tako.
Je uslužbenka kar ven padla ko sem kot razlog napisala "Neprejeta poštna pošiljka".
Pa končno...kot da ne bi imela drugega dela kot po davčnem uradu skakat. Že tko se ga izogibam kar se le da.user posted image

O.k. Toliko od mene.Lep vikend Vam želim...ali bolje kar ga je še ostalo.Sama čakam,če me bo kdo poklical,da so nas obiskali inšpektorji-sej veste,zakon o prepovedi kajenja. Točno 2 minuti nazaj je začel veljat.Kontrole pa napovedane takoj po polnoči.

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu wini)
Neposredna povezava do sporočila: 318
5.8.2007 10:00:44   
KT
Palčica mi2 sva naši user posted image  dala delat osebno pred 14 dnevi (dobiš pa jo v 5 dneh po pošti). Vse skupaj stane 16 EUR pa še nekaj centov, aja, pa sliko potrebuješ - mi2 sva jo slikala kar sama doma (položila sva jo na plenico in slikala) in ni nihče komentiral, da je kaj narobe s sliko.
Kar zadeva davčno številko, smo jo prejeli s priporočeno pošto.

Drnula - tudi sama sem morala že v P uvesti dudo, ker drugače mi me mala verjetno pojedla - ne požrla - bradavice sem imela že popolnoma načete in vnete in res ni kazalo drugega kot, da ji dam dudo.

wini naša tudi ne ve kaj počet na trebuščku user posted image - v parih sekundaj je tako dretje, da jo moram nujno položit na hrbet ali pa na bok (no, zjutraj se večinoma zbudi na hrbtu in gleda okoli sebe user posted image . Kar pa se tiče spremembe okolja, pa je naša user posted image  vse skupaj odlično prenesla - celo bolje je spala kot doma - očitno ji čist gorski zrak paše user posted image  - tako, da nameravamo cel avgust in september preživet povsod drugje kot doma v razbeljeni LJ user posted image .

Pozdravček!

(odgovor članu Palčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 319
5.8.2007 16:45:29   
zrak
duda mi tudi uporabljamo dudo že iz porodnišnice oz. že v porodnišnici so mi jo dali zaradi močnega sesalnega refleksa.. Si ne predstavljam kako bi bilo brez dude, saj mu jo moram dati že takoj po dojenju.. sicer bi imel joško 24 ur v ustih..

sab simplex a katera uporablja te kapljice.. koliko krat na dan mu jih date? pa še ali kaj pomagaj? Pa še kako date?

spanje v spalnici s starši ali v svoji?? mi razmišljam, da bi našega user posted image  dali kar v svojo sobo.. saj ponoči ne spim prav nič.. sj skozi godrnja, pa smrči, pa brca....verjetno če bi bil v svoji sobi vsega tega ne bi slišala in bi vsaj tiste dve urce med dojenji spala, ker tako ne spim čisto ničuser posted image user posted image .. se vam zdi še premičken za spati v svoji sobici?

davčna števika mi smo jo prejeli kar po navadni pošti..

kolki in povijanje mi smo imeli v P 1A in ga povijam samo v pampresko, seveda sem prej vprašala v osvetovalnici, če lahko pa so mi potrdili, ker je bilo tako vroče, da se ni dalo vzdržat. V Valdoltri pa imamo kontrolo 14, kar pomeni, da bomo stari 2 meseca.

Drugače pa smo vredu, rastemo in jemo na veliko.

novalac ac 1.. sedaj dodamo zvečer novalac ac 1, ker je baje proti krčem (saj naš jih nima, ampak celo noč ga neki črviči) in tudi ta Novalac ac 1 ne pomaga nič. Prej smo imeli Aptamil pre in se mi zdi, da je zadeva čisto enaka.. A ima katera izkušnje?

Lepo se imejte in ljubčka vašim user posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 320
5.8.2007 20:14:08   
Drnula
neja - glede vročinskih izpuščajev toplo odsvetujem vsako kremico, tudi bepanten, ker jih vsaka mastnoča še spodbuja. Koža mora biti čista in suha. Najboljše je spiranje z vodo (kopanje), samo umivanje s krpico ni dovolj - po lastnih izkušnjah.

Palčica to glede potnega lista tudi mene zanima. Si me spomnia user posted image
Kaj pa za Hrvaško rabiš?

No od včeraj uvajam dudo. Zvečer je zaspala v naročju, sem jo dala  v košek in kot ponavadi se je takrat zbudila in ni hotela več spat, hotela je sesat. Tako da sem ji vtaknila dudo in je hitro mrknila user posted image user posted image

Vendar danes čez dan te vaje nismo uspeli ponovit. Ves čas jo meče ven, pravzaprav je sploh noče potegnit. Pa nič, saj je pridna. Važno mi je, da zvečer po kopanju skrajšamo dojenje. Če bo še naprej tako kot včeraj zvečer bo super. Če je čez dan noče sem pa še bolj vesela user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 321
5.8.2007 21:25:10   
KT
Drnula za Hrvaško boste rabli samo osebno - rabiš pa sliko in kopijo rojstnega lista, aja pa še nekaj eurov user posted image

zrak naša pikica spi v svoji sobici že od vsega začetka user posted image  in nimamo prav nobenih težavic. Po kopanju se še malo podojiva, da se umiri, potem jo položim v njeno posteljco in prižgem vrtiljak z lučkami in glasbo. Mogoče kdaj še spusti kak glas potem jo pa zmanjka. Danes je na primer spala od 23.30 do 6.00 user posted image . Sem jo hotela že zbudit, ker sem mislila, da mi bo zize razneslo - sem si morala najprej malo mleka izčrpat, ker drugač bi jo kar utopila user posted image .

neja se strinjam z Drnulo glede pikic - čim manj kremic in čim večkrat spirati z vodo oziroma jaz sem spirala tudi s kamilicami (ampak je za pazit, ker kamilice močno izsušijo kožo). Naša user posted image  je imela toliko pikic, da sem morala ukrepati user posted image  - zdaj je veliko bolje in se je stanje močno popravilo user posted image  

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 322
6.8.2007 0:12:20   
Palčica*
Ojla,

Verjetno vse že spite, a ne? Hja,kaj pa...kot da ne bi imele drugega dela,kot gor pa dol po stanovanju hodit in čakat kdaj se bo katera ni RR pofočkala.user posted image

Kakorkoli...jaz sem spet nočna.

Duda - midva sva se odločila,da mu je ne bova dala,če ne bo potrebno. In res je vse do 2 dni nazaj ni imel. Potem pa je začel na vso moč sesati palček in brez besed sva mu dudo dala,kajti dudo enkrat lahko vržeš stran-palčka ne moreš.
Je pa faca tale moj Aljaž-duda naj bi med drugim baje tudi uspavala,le to ne povedo KOGA. Danes gledam Tv,Aljaž mirno žveči svojo dudo in očitno sem za kratek čas zadremala,ko odprem oči zagledam Aljaža,ki me mirno gleda in obdeluje svojo dudo. No kakšne pol ure nazaj je končno padel dol.

Kožni izpuščaji-  tudi mi smo jih imeli. Vse kar sem uporabljala je bila kopel zvečer-vodi sem dodala kamilični prevretek. Po kopanju sem ga namazala z olivnim oljem. Je pa res,da sedaj tiste hude vročine kot je bila ni, mi smo imeli izpuščaje kar nekaj časa. Z padcem temperature pa se je uredilo. Bil je pa čist pikast,da sem se že ustrašila,da je na nekaj alergičen.

Potni list - v ponedeljek bom klicala na UE pa Vam povem potem. Pravijo,da dojenčka vpišejo v mamin potni list,ampak vem pa ne. Jutri sporočim.
Ja-tudi mene zanima za Hrvaško. Ampak po moje nekaj moraš imet-otroka ne moreš kar "tihotapit", a ne?

Punce,grem počivat. se beremo.

Moja največja sreča,moje sonce,moje življenje - moj Aljaž 30.5.2007

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 323
6.8.2007 14:38:19   
Anonimen
Samo en stavek da nas vrže spet na prvo stran. ni časa za pisat. user posted image

(odgovor članu Palčica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 324
6.8.2007 15:44:37   
neja24062007
Imamo pa sedaj en drug "problemček". Naša mala nagajivka čez dan ne spi skoraj nič... Če seštejem minute ko zadrema, pridem na vsega skupaj eno uro spanja čez cel dan! Je to normalno za še ne 2 meseca starega dojenčka? Sicer se nimam kaj pritoževati, ker je čez dan zelo pridna in sploh ne joče, jo pa vidim, da je tud utrujena in zaspana

wini; tudi naša miška skoraj prebedi dan, vse skupaj spi dobri 2 uri (enako po obrokih). Joka pa samo takrat ko je že zelooooo utrujena, ampak se potem hitro pogrezne v spanec. Mislim, da male miške in miški ne želijo prespati dneva, ker se toliko 'dogaja'. Upam, da je to normalno, res pa je da pri nas ni vsak dan tak. Pride tudi dan, ki ga prespi - hvala bogu da tudi ni ponoči problemov z nespanjem.

Zanima me, kdaj so vaši malčki/malčice prespali vso noč? Naša je stara dobrih 6. tednov, pa se še zmeraj ponoči zbudi, sicer 1-2x na noč, ampak se. Včasih spi 5-6 ur, npr. danes je spala in se zbujala na 4. ure. Res pa je, da je bolj slabo in malo jedla ponoči.

Glede potnih listov in prestopa meje mislim, da mora imeti user posted image  svojo OI oz. PL, saj v starševega ne vpisujejo več otrok. Če niste poročeni in ima user posted image  očetov priimek, je fajn imeti s seboj tudi rojstni list (zaradi dokazila da si mati user posted image )-kr neki,brez veze, ampak tako je to. Nekateri cariniki lohka full zatežijo, sploh če očeta ni zraven in greš sama z user posted image  čez mejo.

Duda moram rečt, da je to ena fino fletna stvar, ki jo mi uporabljamo že od rojstva. Glede na to, da naša ni imela popolnega sesalnega refleksa-smo ji ga z dudo fajn vzpodbudili. Naša miška z dudo zaspi, se potolaži in jo nato sama vrže ven (kar se mi zdi fino), razen ponoči je ne potrebuje, ker prej zaspi. Res pa je, da je noče vedno.

Če katera med vami hrani user posted image  na stekleničko in z adaptiranim mlekom, me zanima koliko malčica/malček poje v starosti 6. tednov? Naša včasih full dobro je, npr. danes ponoči pa je zelo malo in slabo jedla (samo 80 ml ob 02.00 zjutraj in 70 ml ob 06.00 zjutraj). Do sedaj - čez dan pa je tudi tako takouser posted image . Vem, da včasih pojejo več, včasih manj. Na adaptriranem mleku sicer piše, da otrok te starosti potrebuje cca. 5. obrokov na dan po 130 mluser posted image user posted image . No naša zelo redko poje 130 ml naenkrat, razen zvečer predno gre spat. user posted image

Izpuščajčki izginjajo. Najlepša vam hvala za nasvete.

Ups, spet sem se razpisala na veliko...

Lep sončen pozdravček!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?