neja24062007
|
Imamo pa sedaj en drug "problemček". Naša mala nagajivka čez dan ne spi skoraj nič... Če seštejem minute ko zadrema, pridem na vsega skupaj eno uro spanja čez cel dan! Je to normalno za še ne 2 meseca starega dojenčka? Sicer se nimam kaj pritoževati, ker je čez dan zelo pridna in sploh ne joče, jo pa vidim, da je tud utrujena in zaspana wini; tudi naša miška skoraj prebedi dan, vse skupaj spi dobri 2 uri (enako po obrokih). Joka pa samo takrat ko je že zelooooo utrujena, ampak se potem hitro pogrezne v spanec. Mislim, da male miške in miški ne želijo prespati dneva, ker se toliko 'dogaja'. Upam, da je to normalno, res pa je da pri nas ni vsak dan tak. Pride tudi dan, ki ga prespi - hvala bogu da tudi ni ponoči problemov z nespanjem. Zanima me, kdaj so vaši malčki/malčice prespali vso noč? Naša je stara dobrih 6. tednov, pa se še zmeraj ponoči zbudi, sicer 1-2x na noč, ampak se. Včasih spi 5-6 ur, npr. danes je spala in se zbujala na 4. ure. Res pa je, da je bolj slabo in malo jedla ponoči. Glede potnih listov in prestopa meje mislim, da mora imeti svojo OI oz. PL, saj v starševega ne vpisujejo več otrok. Če niste poročeni in ima očetov priimek, je fajn imeti s seboj tudi rojstni list (zaradi dokazila da si mati )-kr neki,brez veze, ampak tako je to. Nekateri cariniki lohka full zatežijo, sploh če očeta ni zraven in greš sama z čez mejo. Duda moram rečt, da je to ena fino fletna stvar, ki jo mi uporabljamo že od rojstva. Glede na to, da naša ni imela popolnega sesalnega refleksa-smo ji ga z dudo fajn vzpodbudili. Naša miška z dudo zaspi, se potolaži in jo nato sama vrže ven (kar se mi zdi fino), razen ponoči je ne potrebuje, ker prej zaspi. Res pa je, da je noče vedno. Če katera med vami hrani na stekleničko in z adaptiranim mlekom, me zanima koliko malčica/malček poje v starosti 6. tednov? Naša včasih full dobro je, npr. danes ponoči pa je zelo malo in slabo jedla (samo 80 ml ob 02.00 zjutraj in 70 ml ob 06.00 zjutraj). Do sedaj - čez dan pa je tudi tako tako . Vem, da včasih pojejo več, včasih manj. Na adaptriranem mleku sicer piše, da otrok te starosti potrebuje cca. 5. obrokov na dan po 130 ml . No naša zelo redko poje 130 ml naenkrat, razen zvečer predno gre spat. Izpuščajčki izginjajo. Najlepša vam hvala za nasvete. Ups, spet sem se razpisala na veliko... Lep sončen pozdravček!
|