|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
3.8.2007 9:59:43   
kapica
Jutro!
Moj dino ima pa zamasen nosek. oziroma se zacenja masit. A ima katera kaksen predlog, kaj bi se dalo narediti? Se mi zdi da ima tak cmok v grlu in ga vlece sem in tja,ker ga ne zna ven pljunit al pa pogoltnituser posted image .
Danes ponoci je bil dve uri pokonciuser posted image , ima kao neke krce,ki minejo, ko ga v roke vzamem. Pa kr naprej se napenja, ne vem no, pa ze tako veliko kakauser posted image .
Sedaj ga imam v narocju, ker drugce kr jamra in se zvijauser posted image . Sej bo...
Zvesta super za izvideuser posted image .
Backo, tebi tudi bravo za izvideuser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 526
3.8.2007 10:04:25   
Freycha
evo, ko sem napisala prejšnji post, sva se šle dojit in do sedaj....... v bistvu sem čakala, da se je umirila, da je zaspala.

Pa sem med branjem revije in čakanjem, da se umiri razmišljala, če delam prav ali narobe, da vedno ležim z njo v postelji in čakam, da zaspi, sicer začne jokati?!user posted image  Res ne bi bila rada ena od tistih mam, ki morajo iti spat z otroki, da tamali sploh zaspijo...... Po drugi strani pa se mi zdi zdaj tamala čisto premala, da bi dobila nek vzorec, po drugi strani pa sem spet razmišljala - kdaj pa lahko dobi tak vzorec, da bi jaz pred tem nehala s tem početjem...... V glavnem filozofiranje, samo se res bojim tega, da bi Dita zahtevala, da spim zraven nje, dokler ona ne zaspi tudi kasneje, ko bo večja.

Zvesta, mi danes ne gremo ven, je čisto preslabo vreme. Sva se včeraj zmenila, da bova šla popoldne s tamalo na sladoled, samo pomoje bo premrzlo in prekislo vreme za kaj takega..... Se bomo pa doma cartali čez dan user posted image

Pišuka, nisem vedela, da so Pampers 2 od 3-6 kg. Mogoče bi pa tiste Diti bolj na rit pasale, ker se mi sedaj zdi, da jo vsaj okoli nogic tele Pamperske kar malo zelo stiskajo.... joj, kolk sem nepoučena user posted image  Pa jih imam doma, pa nisem nikoli pogledala na vrečko, kaj piše....... No, čeprav zadnjič mi je pa polulala Pampersko 1 tako, da je šlo vse ven....user posted image user posted image  pa bodi potem pameten, če moraš bit user posted image

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 527
3.8.2007 10:05:15   
rumba
zvesta, Julija je že predvčerajšnjm dobila osebno. To je bilo pa speedy! Mi je nismo nesli slikati k fotografu, pač pa smo na posteljo dali modro rjuho, Julijo gor in jo poslikali. Od tistih stotih slik ziher katera rata. Pa še tistega podbradka ni, ker še ne drži glavice. Malo jo hecaš, žgečkaš... pa gre. Pa še slikce potlej lepo porežeš in jih razviješ v pravi velikosti. Jaz sem jih potem vtaknila v en ovojček od fotografa, da je izgledalo res pristno, če bi na UE kaj zatežili. Pazi pa na morebitne sence na sliki.user posted image

Mi smo pa spet imeliu pestro noč. Od enih do osmih se je 6x dojila.user posted image  Posledica tega je to, da plenica tehta celo tono in drekec pride ven. Pa da ne govorim o eni neprespani mami.user posted image

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 528
3.8.2007 10:10:37   
rumba
Midve bova danes tudi špricali sprehod. Sicer pa itak dežuje. Kako se bova cartali. Sedaj mi spi na roki in jo vsakih nekaj minut vrže krč in zaspi nazaj. Če jo odložim, bo pa druga pesem.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 529
3.8.2007 10:12:13   
kapica
Rumba, nisi samo ena neprespana mamicauser posted image . Ce je plenica res tako polna zjutraj, bi jo pa le enkrat ponoci zamenjala,auser posted image ? Bom mislila danes ponoci na tebe, ker mi se tudi na dve uri dojimo, pa medntem casom tako nimam kaj za delatuser posted image .
Freycha, jaz isto razmisljam kot ti, da ne bi rada da otrok ne more zsapat brez mene. Ampak mislim da dokler jih dojimo tako nimamo druge izbire.Potem jih bomo pa ze pocasi drugace navajali.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 530
3.8.2007 10:13:24   
kapica
A mi prosim pove katera kaj se da narediti pri zamasenem noseku?

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 531
3.8.2007 10:17:42   
Anonimen
Kapica... iz vate naredi tako konico, vata naj bo vlažna in mu noseka prevrtaj. Lahko greš s to konicoi kar globoko noter... čuda ven potegne. Tu imaš link, kako naj "torpedo" izgleda: http://otrokov.blogspot.com/2006/08/bibice-v-nosku.html
Če pa še ne bo šlo očistit, pa v vsako nosnico malo fiziološke raztopine. Pa mogoče si lahko z nosnim aspiratorjem pomagaš, samo tega se naj ne bi prepogosto uporabljalo.

(odgovor članu kapica)
  Neposredna povezava do sporočila: 532
3.8.2007 10:21:06   
Freycha
Kapica, jaz sem ravno danes Diti bolj "poglobljeno" čistila nos, ampak nisem prišla na drugo idejo, kot da sem vzela vato, pa jo namočila v vodo, pa ji štofala po nosu toliko časa, da je začela kihati. A je šlo kaj ven ali ne nimam pojma, se mi je pa zdelo pri dojenju, da malo boljše diha..... na vatki pa je bilo malo sluzi gor, torej nekaj sem le pobrala ven....Sicer pa obstajajo tudi pumpice za noske, samo je jaz ne uporabljam. Ampak to pride v poštev za čiščenje noska, kako pa očistiti, če je prav zamašeno, se mi pa ne sanja...

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 533
3.8.2007 10:30:54   
kapica
Hvala za odgovore punce, bom poskusla tole z vatouser posted image , pa porocam.

Se nekaj me zanima. Ko slikate svoje malcke, a imate fles vklopljen? Moj je nekje dobil info, da se naj ne bi slikalo z flesem in tako ze od prvega dneva slikamo brez.
Moti me to, da so skoraj vse slike zmigane, ker hoceva slikat od blizu, pa brez flesa, pa aparat nekako ne zmore narediti bolj ciste slike. Zato me zanima.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 534
3.8.2007 10:38:16   
NoviOčka
Kapica - jaz bi ti priporočil fiziološko raztopino v kapsulah. Mislim, da ima Nivea take male par mililitrske kapsule, katere vrh odlomiš, daš otročku v nosek in potem iztisneš par kapljic. Otrok takrat leži na boku, kapljice daš v spodnjo nosnico, zgornjo pa stisneš - potem se vedno skiha in nosek je čist. Seveda ponoviš še na drugi nosnici. Za natančna navodila pa bom pobaral mojo drago. Aha, vidim, da ti je tudi zvesta že povedala kako pa kaj.

Danes sva midva opazila, da je naši piški lahko že fino dolgčas. Krče kar dobro preprečujemo, za dolgčas pa sva jo položila v tisto dekico s dvema lokoma čez, gor pa igračke in ogledalca in smo se kar zabavali. Upam, da bo tako ostalo, par luštnih dni je za nama sva pa tudi midva opazila, da slabo vreme zna malo pokvariti razpoloženje.

Bodite pridne še naprej pa čimveč spanja in počitka.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 535
3.8.2007 10:38:58   
Anonimen
Midva slikava z flešem, a ne če ima odprte oči, pa tudi čisto od blizu ne.

(odgovor članu kapica)
  Neposredna povezava do sporočila: 536
3.8.2007 10:39:07   
rumba
Kapica, midva že od nekdaj slikava s flešem, če je treba. Se pa raje odmaknem bolj stran in uporabljam maksimalni zoom ali pa zmanjšam moč bliskavice.
Čiščenje noska sva tudi midve imele danes na sporedu. Jaz ji najprej nakapam fiziološko, oz. jo bolj zalijemuser posted image , da odnoči nosek, potlej se itak skiha in nekaj že tako ven prinese, no pol pa zvijem vatico, jo malo nakapam s fiziološko in drezam po nosku. Res čuda ven potegneš. Na koncu pa še malo s suho vatko pošnofam, pa še ta nekaj ven potegne.user posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 537
3.8.2007 10:39:10   
Freycha
aja? mi jo kar s flešem slikamo, če je potrebno. sicer pa slikamo vedno podnevi, da se fleš velikokrat sploh ne prižge, ali pa tako daleč, da ni preveč moteč....

zakaj pa naj ne bi s flešom slikal?user posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 538
3.8.2007 10:40:51   
Anonimen
Freycha... otroke moćna svetloba zelo moti. So le bili 9 mesecev v temi.

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 539
3.8.2007 10:42:05   
NoviOčka
Kapica - res je, flash ni priporočljiv za otrokove občutljive oči. Mene so na to opozorili že v porodnišnici in ko sem enkrat praznil baterije in kar na slepo flashal v kuhinji, sem ugotovil, da je že nekaj slik preveč celo zame in to z zaprtimi očmi. Pa si predstavljaj malo bitjece s papirnatimi vekami.

(odgovor članu NoviOčka)
Neposredna povezava do sporočila: 540
3.8.2007 10:43:27   
rumba
Julijo sem odložila v košek. Ajde, štoparco vklopit, da vidimo, kako dolgo bo zdržala.user posted image user posted image user posted image  Joj, se že neki napenja....user posted image  Roko imam pa že prav mravljinčasto.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 541
3.8.2007 10:45:09   
rumba
NoviOčka, si še doma pri puncah?

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 542
3.8.2007 10:47:52   
NoviOčka
Rumba - drugi dan zelo delaven v službi user posted image  Odločila sva se, da bom za dva dni šel delat, da vidimo kako bo in kako se punci lahko sami rihtate. Včeraj je bilo super, danes pa bomo še videli ampak mislim da bo vse OK.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 543
3.8.2007 10:50:45   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: rumba

Julijo sem odložila v košek. Ajde, štoparco vklopit, da vidimo, kako dolgo bo zdržala.user posted image user posted image user posted image  Joj, se že neki napenja....user posted image  Roko imam pa že prav mravljinčasto.user posted image

user posted image user posted image user posted image  si me nasmejala.... če rabi Dita moje naročje, da je mirna, potem zdrži v posteljici ali v gugalniku glih 2. minuti, ali pa še to ne...... in mene tudi že pošteno roka boli po takem dolgem nošenju, da o hrbtenici sploh ne govorim......user posted image

Zvesta, to mi je jasno, da so bili 9. mesecev v temi (čeprav menda notri niti ni taka tema, če je zunaj dan) in da je to močna svetloba. Me je bolj zanimalo, če so bile ugotovljene kake poškodbe učkov zaradi tega, al kaj, al je pač samo nepriporočljivo.
Sicer pa kot sem rekla, če je fleš, grem itak malo bolj stran, da ni premočan....

Rumba, bom enkrat še tvoj način pucanja noska uporabila... mogoče bo šlo pa kaj več ven, kot je šlo danes, ko ni šlo praktično nič.

aja punce, kaj pa popek? kako ga sedaj čistite? Jaz imam kar en mali strah pred čiščenjem popka in vidim, da ima še malo posušene krvi bolj v globini, pa si ne upam tega drezati in sedaj čakam na torek, ko imamo posvetovalnico in da mi povejo, koliko globoko lahko grem oz. kaj smem in česa ne...

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 544
3.8.2007 10:52:19   
Freycha
jaz imam pa občutek, da Dita ve, da mojega dragega ni doma in potem toliko bolj joka in sitnari... pomoje ga pogreša user posted image user posted image  Ker če je on doma, je pridna ko bubica, samo da gre ven ali v službo je pa že kažin......user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 545
3.8.2007 10:55:44   
rumba
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

aja punce, kaj pa popek? kako ga sedaj čistite? Jaz imam kar en mali strah pred čiščenjem popka in vidim, da ima še malo posušene krvi bolj v globini, pa si ne upam tega drezati in sedaj čakam na torek, ko imamo posvetovalnico in da mi povejo, koliko globoko lahko grem oz. kaj smem in česa ne...

Naša patronažna pa je čakala s kopanjem, dokler se ni popek popolnoma zacelil.user posted image  No, tako da sedaj ne rabim več čistit. Prej, ko se je še nabralo nekaj posušene krvi, pa sem popek malo raztegnila in s sterilnim zložencem, zmočenim s fiziološko, popucala, kolikor se je dalo. Običajno do čistega.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 546
3.8.2007 10:58:41   
rumba
Freycha, user posted image user posted image user posted image . Julija pa se vedno krega med dojenjem, jaz jo nagovarjam, naj se pomiri... Ko pa pride mož zraven, pa se v sekundi umiri in izgleda, kot da se ne bi nikoli jezila.user posted image  On pa mene gleda, kaj tej sitnarim, poglej kako je pridna...user posted image  Mogoče se pa ta mala boji, da jo bo spet on vzel v naročje, tam pa ni joške.user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 547
3.8.2007 11:13:47   
Freycha
rumba, saj pri Diti je tudi patronažna čakala, da se ne bo več rosil popek, ampak zadnjič sem pa videla, da je spet nekaj strjene krvi in tiste tekočine notri. Samo jaz si tega ne upam ven bezati, da ne bom kaj vnela.....user posted image

Se mi zdi, da sta si tvoja Julija in Dita precej podobni user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 548
3.8.2007 11:16:25   
Anonimen
Hojlaaa...

Joj, ve ste pa fajn zgovorne, sem kar dolgo morala brati, da sem uspela do konca priti user posted image user posted image

Patrick je danes med najbolj tečnimi.. Noče spati v svoji posteljici, mora biti ali na moji roki ali pa na mojem pojštru user posted image Zdaj sladko spi, da sem si lahko vzela čas..

Ponoči pa se je zbujal na 1 do 2 uri.. Ob štirih mi je dopizdlo, sem bila cela zaspana, da bi lahko dol padla, sem ga dala mami do 6h, od takrat pa je kar priden...

Danes je bila patronažna tukaj, popek je že lepo zaceljen, v torek ga skopamo.. Upam, da mu bo voda všeč user posted image

Jaz slikam s flešem, ko mali spi, drugače pa ko ima odprte oči, brez..

Danes je mali ponoči tak kakal, da sem vse morala menjavati.. Grozaaa... user posted image Uporabljam pa plenice iz Mullerja, Beauty Baby-Premium Windeln.. Mu dobri stoji na ritkici user posted image

Jaz sem pa mislila danes iti na sprehod, pa je smotano vreme.. No ja, bolje to kot vročina..

Vidim, da čvekate bolj kot prej, ko smo še bile noseče user posted image

(odgovor članu rumba)
  Neposredna povezava do sporočila: 549
3.8.2007 11:18:56   
siskamiska
Rumba in Zvesta, imam težavo glede racmank in sicer ko stlačim Domna notri ima ritko višje od glaveuser posted image , in to v rumenega racmana. A je pri vama enako al delam kaj narobe?
Davidu je pa še pamperska 1 prevelika, kaj šele racmankauser posted image .
Pa še nekaj - sušim jih v sušilcu in se mi ne posušijo do koncauser posted image , vedno jih moram dati še malo na stojalo. Se vama dogaja isto??

Naše noči pa počasi dobivajo vsak dan enako podobo - pokonci sem več kot tri ure skupaj - ni čudno da me je vsak dan posebej strah nočiuser posted image , imam občutek da mi bo kmalu zmanjkalo mleka ker sem enostavno preutrujena.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?