|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
3.8.2007 14:55:34   
Freycha
jaz sem pa prišla do dveh spoznanj:

- meni in predvsem Diti res škoduje očitno kruh, pa čeprav jem 1. dan starega. Danes nisem jedla zajtrka in malo napenja toliko, kot jo je običajno. Nič več joka in stoka, nič več napenjanja, da kar poliva itd... bom sicer še počakala do večera, da potrdim spoznanje, ampak se mi zdi, da je to to. Samo ne vem, kaj naj sedaj jem za zajtrk user posted image user posted image

- druga stvar pa je, da sem bogo revo tlačila v premale plenice. Prejle sem ji dala dvojkico gor, pa sem jo brez problema spravila vanjo in tudi jokala ni nič user posted image user posted image  Pišuka, se prav nesposobno počutim, da nisem prej pomislila, da bi ji večje gor nataknila. Sem samo prebrala, da so Pamperske 1 do 5kg, ona jih ima nekaj čez 4kg in mi res na kraj pameti ni prišlo, da so ji okoli nogic enke pretesne user posted image   Pa še okoli bušija je enkica lepo sedla......Dita oprosti!!user posted image
Sicer sedaj še čakam, da vidim, če bo dvojkica zdržala urin in blato v sebi (da ji niso te pa prevelikeuser posted image ), ampak mi malecka nekako veliko bolj zadovoljno deluje.
Pišuka punce, kaj se prej niste pogovarjale o teh Pamperskah, da bi izvedela, da so dvojkica tudi od 3 do 6kg....user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Freycha -- 3.8.2007 15:14:17 >

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 576
3.8.2007 15:56:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

- meni in predvsem Diti res škoduje očitno kruh, pa čeprav jem 1. dan starega. Danes nisem jedla zajtrka in malo napenja toliko, kot jo je običajno. Nič več joka in stoka, nič več napenjanja, da kar poliva itd... bom sicer še počakala do večera, da potrdim spoznanje, ampak se mi zdi, da je to to. Samo ne vem, kaj naj sedaj jem za zajtrk user posted image user posted image

Freycha... poskusi s koruznim kruhom... drugače pa se aboniraj na kosmiče in muslije...

aja... pa črn kruh napenja... beli ne toliko...

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 577
3.8.2007 16:05:12   
Freycha
super Zvesta, hvala za nasvet za koruzni kruh. Ga imam tudi zelo rada.

pišuka, jaz sem pa ravno črnega kupovala, ker je "bolj zdrav"user posted image user posted image

muslijev ne jem, ker jih sicer jem z mlekom, jaz sem pa na kravje mleko alergična in mi ga v času dojenja odsvetujejo.......user posted image

aja, pa hvala ker ne komentiraš mojo bedarijo s premalimi plenicamiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 578
3.8.2007 16:08:01   
Anonimen
ja, da črn kruh napenja mi je povedala patronažna... pa bučno olje ful napenja...

drugače pa za mleko svetujejo jest polento...jaz je ne maram, pa pol jem koruzni kruh pa koruzne kosmiče user posted image

haha, plenice, freycha....saj bova midva z Izakom enkrat tudi tam...nama je zaenkrat vse preveliko, preširoko, predolgo... mama ritko kot figico... predtsvljaj si, 51 cm pa 3240 g.... dolgo pa sloko...

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 579
3.8.2007 16:39:40   
siskamiska
Freycha user posted image user posted image user posted image   še noben se ni pameten rodil, zato se ne obsojaj. Se pač učimo celo življenje. Važno da si porajtala, to je bistvo, Dita pa mislim da ni nič jezna nate in te ima sigurno najrajši na svetu.

Zvesta hvala ker si povedala za črni kruh, jaz tud skoz tega melem, pa na bučno olje sem tudi čisto nora in ga seveda veselo jem v solati user posted image . UPSSSSSS

Polente tudi jaz nimam najrajši, ampak se kar posilim z njo, za mleko vse!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 580
3.8.2007 17:18:04   
Anonimen
končno malo spimouser posted image čeprav čakam kdaj bo začela tečkatuser posted image jem mlečn riž in polento in to je touser posted image par dni, pa da vidim če bo kaj bolše, drugi korak je da črtam vse mlečnouser posted image ker ok, ono k se mi dere od 7ih pa do 10ih zastopim da so kolike, samo čez dan more pa neki drugega bit....in že tak ne jem sadja in zeljenave, pa vseeno jo napenja in jokauser posted image bogica....napreduje pa vseeno lepo, zdaj ma že 3350, porodna je bla 2970, mleka mam zgleda dost, čeprav se mi včasih zdi da so čist prazne joškeuser posted image samo ne kompliciram, jo pač pristavljam kadar hoče in je ok.....samo kadar takole joka, niti na joški noče bit, prav odriva stran, da sem čisto pokrempljena...tak da vidim da mamo vse podobne težave....

aja, jaz sem tudi na racmanih, se super obnesejo, nikoli ni še nič ven ušlo, čeprav so ji malo velike in mala kar naprej kaka in lula....sem ful zadovoljna, perem pa nekje na dva do tri dniuser posted image

(odgovor članu siskamiska)
  Neposredna povezava do sporočila: 581
3.8.2007 17:20:13   
poldy
No, midve sva ble pa zjutraj že na prvem obisku pri nevrofizioterapevtki za levo rokico.Ima namreč Erbovo parezo(natrgan živec). Moj je bil tako navdušen nad njeno razlago, da je kaj. Tudi jaz, ker je tako lepo prikazala, kako je treba rokovati z dojenčkom. Vse od previjanja, do hranjenja, podiranja kupčka.
V glavnem kar se rokice tiče, ji po mojem ne bo hudega, samo bova pa mogle vsak dan vsaj dvakrat malo potelovadit in redno uporabljati tehniko pravilnega rokovanja. Je bla pa izredno zadovoljna nad napredkom izpred enega tedna, ko je prišla v bolnišnico pokazat nekaj osnovnih prijemov. user posted image user posted image Takrat je bla vsa mehka, ker je bla čisto zaspana od zlatenice. Je pa tudi res, da sva cel teden malo telovadile med previjanjem, pa na rokico sva zelo pazile sploh med hranjenjem, da je bla pravilno obrnjena(pokrčena v komolcu, dlani navzgor, pa prstki iztegnjeni, pa da ramica ni bila napeta-jo je treba kar malo na silo dol potisnit, če jo preveč potegne k vratu).

Neposredna povezava do sporočila: 582
3.8.2007 17:24:59   
Freycha
punce boste videle, vse nam bo šlo ok od rok... jaz sploh ne dvomim v nas!!user posted image user posted image user posted image
še ena stvar. Seznam na nosečniških julijkah se počasi zaključuje in ga mislim enkrat naslednji teden urediti in potem prilimati sem. Si lahko vzamete par minut časa, pa poiščete zadnji seznam na nosečniškem forumu, pa pregledate, da so vsi podatki pravi in mi vse napake javite kar na ZS?! Hvala  punce, zlate ste!!user posted image

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 583
3.8.2007 17:31:58   
bačko
Ciao!
Naša Žana pa danes kar naprej joka.Sploh več ne vem kaj naj naredim.Sem ji dala kapljice proti krečm, jo nahranila in previla.Ko zaspi v naročju in jo dam v pojsteljico ona začne jokati.user posted image Potem pa sem še jaz začela jokati ker ne vem kako naj ji pomagam.Smili se mi!Spila sem že sigurno liter kave ker sem tako utrujena.Zdaj jo mož nosi po rokah in tolaži.Sem ji že vročino merila pa je nima.Upam da bo vsaj ponoči spala.user posted image
No lepo se imejte!

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 584
3.8.2007 18:03:39   
Freycha
Bačko, nočem biti preveč pametna, ampak preveč kave odsvetujejo v času dojenja, ker sicer otroček dobi preveč kofeina vase........

Sicer pa se mi zdi, da se zadnje dni vse ubadamo s tem, da nam otročki brez nekega pravega razloga jokajo...... bo že bolje, boš videla user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 585
3.8.2007 19:05:03   
Kristina_1
Freycha, jaz sem kr alkohol dala na vatirano palčko in očistla, se hitrej celi z alkoholom, sam lahko sam 1x na dan. Jih pa nič ne boli, tko da kr pogumno.
Po prvem mescu al mescu pa pol se večinoma dojijo se na 3-4 ure, tud kasnej, sam ponoč kakšen obrok spustijo.

Ajvy jaz sem pri prvem shranjevala mleko v skrinji.

Maja mi se tud dojimo na 3 do 4 ure, ponavadi, včasih pa tudi pogosteje.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 586
3.8.2007 20:07:12   
tejči77
Eno vprašanje za vse: a ima katera še vedno mal trebuščka? Jaz ga namreč še vedno imam, pa ne vem če je to normalno po enem mesecu ali pa sem se samo toliko zredila in bo treba shujšat. Pred nosečnostjo sem bila namreč čisto ravna, zdaj imam pa tak vampek. Ali bi bilo možno, da se še maternica ni čisto skrčila?

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu Kristina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 587
3.8.2007 20:38:17   
Anonimen
Freycha:
16. 7.07 Gorazdova; Patrick; 51cm 3400g; 7.7.07

Lahko spremeniš iz Gorazdova v Patrickova_Mami, če ti ni odveč..

Tejči, jaz sem šele 2 tedna po porodu, pa imam še zmeraj trebuh.. Meni se zdi, da sem se jaz samo zredila.. Nič, bo treba na dieto, ker postanem prav tečna, se moram tisočkrat oblačit, da se mi ne vidi, koliko špeha se je nabralo v bušiju.. Prav pogrešam tisti ploski bušček.. Saj bo..

Mene pa ve dale na ignor user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejči77)
  Neposredna povezava do sporočila: 588
3.8.2007 21:00:08   
Ronči
16.7.2007, Klara, 52 cm, 3290g, pdp 28.7.2007

You can't fix stupid.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 589
3.8.2007 21:40:23   
madejka
Da se na hitrco javim, predn morm it malega porihtat. Vceraj sem fasala mastitisuser posted image Ni se prevec hudo, a imam vrocine 39,5 in se počutim ko cota. Dobila sem antibiotike, s katerimi baje lahko se vedno dojim. Mali se hvala Bogu lepo je (na 3-4 ure, ponoci samo enkratuser posted image ). Nekateri baje nocejo vroce joskeuser posted image Cez dan skoraj nic ne spi, mogoce proti veceru kako urco, dve. Dere se, krci ga tak, da je revez cisto rdec in vrocuser posted image Caj malo pomaga. Ponoci je pa angelcek, spi skupaj 3-6 ur. Samo kaj, ko ma mami ponoci najvec vrocine in ne spi. user posted image Ati ima pa cez dan zato polne roke dela z nosenjem...

Mi uporabljamo Pampers 2 zaenkrat n mora tud se bit siroko povit ker ma kolke 1Buser posted image Sitno! Ampak fajn, da ze zna ati tud previt in mi full olajsa delo.
Freycha sorry da vceraj nisem videla, da ima Dita tud d za Tejci sem opazila slucajno! VSE NAJBOLJSE DITA ZA VCERAJ!!!user posted image

Ok picim jas malega previt (vedno pokakan) in dojit iz obeh dojk in stiskat mleko in....user posted image Lepo bodite! se javim kak bo mozno.
Aja Freycha kolko se spomnim, so najini podatki drzali!

soooonček je, soooonček

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 590
3.8.2007 21:56:04   
Ronči
Mastitis...tega je mene strah. Joške me bolijo kot user posted image , so trde (po masaži je bolje, a kaj ko je čez pol ure spet enako), mleka imam pa za vzorec user posted image  (popoldan sem si izčrpala zaradi trdih jošk in je bilo le 20ml- v obeh skupaj user posted image ). Sploh ne vem od česa mala kaka po 3X na dan?? Dodajam le enkrat na dan...poje pa le okoli 30-40ml, več noče.  Pijem čaj za dojenje, polente sem se že prenajela user posted image , če je nikoli več ne vidim, bo prehitro user posted image , mlekca pa ni veliko.
Ali katero tudi bolijo joški? Kako si pomagate?

You can't fix stupid.

(odgovor članu madejka)
Neposredna povezava do sporočila: 591
3.8.2007 21:58:07   
Ronči
Glede pleničk, dobila sem dvojko in jih uporabljam, ker mi je zmanjkala enka... pa se mi zdijo kar velike, je pa tudi res, da kakca kar pošteno... od popka do sredine hrbta  user posted image , tako da so dvojka kar uporabne user posted image

You can't fix stupid.

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 592
4.8.2007 8:58:37   
siskamiska
JUTRO!
Današnja noč je bila user posted image user posted image . Pa saj je že vsako noč isto, tako da se je moj možek odločil za vzgojni ukrepuser posted image . No pa saj je že res noro ker ne spimo ponoči niti 2 ure več, pa to ne v kosu ampak v celi noči user posted image . Hodim okrog ko zombi.

Zdele jih vrževa pokonc, nafutrava in letimo na vikend obrat ameriške borovnice.
Upam da bo današnja noč boljša. I wish user posted image

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 593
4.8.2007 9:23:00   
Freycha
ja, nismo nič na boljšem.... kokoš sem si privoščila gledati tv do enih zjutraj (user posted image ev CSI), potem sem pa malo najedla, pa, dala spat, ampak smo se potem zbujali na dve uri, zjutraj jo je pa Peter popokal, da bi se jaz malo naspala, je pa ugotovil, da je posrana do vratu in je šlo vse čezuser posted image user posted image  jo je sicer popucal in preoblekel, ampak je potem nekaj stokala in jokala in me je seveda zbudila user posted image  Zdej, ko pa sem vstala in si naredila kavo in se sprijaznila, da ne bom spala, je pa seveda ona sladko zaspala grrrrrrr

Jutri pa grem na kolo. Sama, z glasbo v ušesih grem en velik krog odkolesarit, ker nujno rabim pol urce zase in za aktivnost. Meni se že meša, ker nič ne migamuser posted image  Hvala bogu imam v torek poporodni pregled in samo upam, da bo G naznanila, da lahko malo več telovadim......user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 594
4.8.2007 10:20:56   
rumba
Ronči, jaz sem imela podoben problem pri Hani. Prsi trde, iztisniti pa nisem mogla nič. Še na električno črpalko je šlo tam nekje 5ml.user posted image  Ampak, to NE pomeni, da ni mleka!! Le noče steči. Pojdi po Syntocinon pršilo za nos (mislim, da rabiš receptuser posted image ), ki deluje v parih minutah - mleko se lažje sprosti. Sicer pa ti pred podojem predlagam tudi kar se da vroč tuš in masažo (tako da se pod tušem lepo nagneš naprej, tuširaš in masiraš). po taki masaži mleko tudi lažje teče. Upam, da ti bo to kaj v pomoč. Aja, pa jaz ne bi nič dodajala, če vidiš, da je dojka trda. Moraš jo sprazniti, da ne fašeš mastitisa.

Jaz moram pa danes user posted image . Ponoči sem le 1x vsatala, pa včerajšnji dan Julije skoraj nič ni zvijalo. Pa še dojila se je čisto lepo. Kaj sem spremenila: veliko cartanja, da je lepo spala in nič kapljic proti krčam. Ker sva videla, da ji ne pomagajo, sva se odločila, da prekinemo. Pa je bolje. Res čudno. Le trebušček masiram z Weledinim oljem za masaža trebuščka pri vsakem previjanju.user posted image

Sedaj pa šibava ven.user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 595
4.8.2007 12:52:49   
bačko
Freycha jaz ne dojim ker nimam mleka.
Naša Žana je bila ponoči zelo pridna in tudi do zdaj je bila pridna.Prejle je gledala in se malo igrala z rumeno žogico.Zelo ji je všeč ta žogica.
Tudi jaz imam še trebuh in tudi ne vem kako naj se ga znebim.Upam da bo kaj kmalu izginil.user posted image
Bom malo pogledala na internetu za kakšne vaje za trebušček!
No mejte se!user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 596
4.8.2007 13:14:07   
Anonimen
Mi smo ga pa danes ponoči srali. Ampak ne otrok, mama ga je!
Tako sme besna sama nase, da bi se prebunkala, če bi se dali on če bi pomagalo.

Namreč..

Otroka sem podojila ob pol desetih zvečer in je zaspal. Ponavadi potem je še ob enajstih. Ga pa moram zbujat na tri ure tudi ponoči, tako sem lepo izračunala, da mora naslednjič jest ob 12.20 in sem naredila uro in šla spat. No, otrok se ob enajstih začuda ni zbudil, se pa naenkrat zbudim jaz in je bila ura 1.50. Aaaaaaaaaaaa.... Zakaj ni zvonila ura?user posted image Ali sem jo preslišala?  user posted image Seveda, nardila sem jo ob 12.20 namesto ob 00.20. Koza jaz. user posted image
Izak je spal kot ubid (če predolgo spi, se ga sploh ne da zbudit). Ga previjem, otrok komaj gleda. Ga priklopim. Je 10 minut in zaspi nazaj. In to mi zdaj dela že ves čas. Ne vem ali je toliko obnemogel ali kaj, v glavnem zbudi se lačen, se dere kot jesihar, pol pa je 10 minut in kar pade z joške. Nemogoče ga je zbuditi in priklopiti nazaj. Kriza....

Kak sem lahko tak zabluzla? user posted image user posted image

(odgovor članu bačko)
  Neposredna povezava do sporočila: 597
4.8.2007 14:03:37   
Kristina_1
Zvesta a previjanje ga tud ne zbudi? Si že probala mrzlo vodo na lička? Pravjo da pomaga, ampak našo zbudi sam previjanje - ko ji z robčki obrišem rito.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 598
4.8.2007 14:09:03   
Freycha
joj Zvesta.... daj se malo pomiri noo..... kaj se toliko razburjaš. Nič nisi zajebala in tut otrok ne bo umrl zaradi tega. Pač si ga malo kasneje podojila... so what..... otroci itak niso narejeni na uro, to uro jim mi določamo. Včasih je res vprašanje, če je to sploh smiselno. Pa ne skrbi, ni tako obnemogel (od tega, da si ga uro in pol kasneje podojila res ne more), da se ne bi zbudil, ko bo lačen...... Mislim, da ti čisto preveč paničariš s tem dojenjem. Eni otroci pač ne pridobivajo toliko na teži, kot drugi, pa ni nič narobe in čisto normalno napredujejo...... Je pač očitno bolj po očetu - že tako mu je  totalno podoben.......

raje uživaj v materinstvu in trenutkih, ki jih preživljate, kot da se za vsako stvar tako sekiraš user posted image user posted image

Mi smo bili pa prej na sprehodu in je bilo prav super.... mala spala kot top (razen, ko smo se ustavili, je pa takoj tečnarilauser posted image ), meni je pa tudi en daljši sprehod prav pasal, da sem se malo preluftala. Aja, pa stare hlače sem nataknila nase. Sicer sem se komaj v njih zbasala, ampak občutek, da imam nenosečniške hlače na sebi je bil fenomenalen user posted image user posted image user posted image user posted image  Sem se počutila kot Haidi Klum user posted image user posted image  Sam ona pri 90. ne bo tako slabo zgledala..... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 599
4.8.2007 14:12:13   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Freycha jaz ne dojim ker nimam mleka.
Naša Žana je bila ponoči zelo pridna in tudi do zdaj je bila pridna.Prejle je gledala in se malo igrala z rumeno žogico.Zelo ji je všeč ta žogica.
Tudi jaz imam še trebuh in tudi ne vem kako naj se ga znebim.Upam da bo kaj kmalu izginil.user posted image
Bom malo pogledala na internetu za kakšne vaje za trebušček!
No mejte se!user posted image

aja ups user posted image  nisem vedela.... se posipam s pepelom. No, kar se tega tiče sem pa prav fovš vsem nedoječim maimcam, ker lahko vse jejo in pijejo, jaz pa cele dneve samo razmišljam kaj smem in česa ne user posted image user posted image user posted image  Recimo kava je ena taka stvar, ki bi jo jaz tudi na hektolitre pila, če bi lahkouser posted image user posted image

Trebuh pa rabi svoj čas baje, da gre nazaj.... jaz sem spremljala mojo sosedo, ki ji je šele sedaj izginil buši, pa čeprav gre kmalu spet nazaj v službo..... jaz sem se na svojega že čisto navadila in samo opazujem, če počasi leze nazaj ali ne in zaenkrat so rezultati zadovoljiviuser posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?