|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
2.8.2007 17:20:18   
siskamiska
Freycha in Tejci77 čestitke VAMA in vajinima pikicama za 1 mesec user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 501
2.8.2007 18:52:46   
majrim
pinkyca...ja,je zanimivo, kako te v življenju učijo vseh bedarij...le o tem, kako je biti mama nihče ne govori, kaj šele, da bi te kdo pripravil na to vlogo...oz. na probleme s katerimi se soočiš v tej vlogi...ampak hvala bogu, da je doba interneta in si lahko sam marsikaj najdeš, ker če ne...user posted image ...
freycha..kar zavidam ti tvojo energijo...kje je čas, ko me je kar razganjalo..evo, že joče spet...danes ima akcijocel dan...brez spanja

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 502
2.8.2007 20:46:04   
Anonimen
Pinkyca, čestitke za korenjaka! Kako mu je ime?

Mi imamo danes tudi pestro. Ves čas lakota, pa spal ne bi, pa komaj gleda. Zdaj mi je spraznil obe joški in zdaj se sprašujem katero mu naj ponudim naslednjič, ker zdaj sva se vedno samo z ene dojila na en podoj. Aja, pa leve joške ne mara. Se sploh ne zna priklopit na njo, pa bolj švoh vleče in na hitro opravi z njo. Desna je pa tatamata. user posted image
Upam, da bo noč boljša. Namreč že 3 noči bedim med 2 in 5 uro. Ob dveh ga moram budit za hrano, pol pa mi eno rundo vmes buden ostane. user posted image
Pa lulat je začel nenormalno. Mu je danes ponoči pamperska dvakrat spustila, tako da sme ga morala še preoblačit. user posted image

(odgovor članu majrim)
  Neposredna povezava do sporočila: 503
2.8.2007 20:58:02   
Freycha
Zvesta, danes sta pa Izak pa Dita očitno v povezavi hehehe meni je tudi Dita že obe joški spraznila in sedaj grem na plan B - cca 20ml mojega izčrpanega mleka.... upam, da bo potem KONČNO dovolj, da zaspi...... Aja, pa Dita se je tudi tako polulala, da je šlo čez in seveda po postelji, ker je bilo to ravno med tem, ko se je dojila.......

joj tile naši pamžki, nam kar ne dajo miru, ne?

zvesta, a ti še kar pamperske uporabljaš?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 504
2.8.2007 21:06:05   
majrim
jaz pa našo  Nežo previjem vsako noč...je plenica vedno tako polnauser posted image ...sem jo dalla na vago enkrat,pa je imela skoraj 300 dkg...v roku 6 ur naredi hudiča ta naš sončekuser posted image
..katere plenice pa uporabljate??

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 505
2.8.2007 21:11:29   
Freycha
kar pamperske new born - še vedno 1.

Ojoj, tale vaša Neža je pa prava mala "seronja" hihihi...... Meni pa Dita že spet cel dan oz. dva dni skoraj nič ne kaka in imam res občutek, da je vsega kriva čokolada, ki sem jo jedla v torek...... Ko se bo pa rit "sprostila", bo pa spet boga in pol ven zmetala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 506
2.8.2007 21:15:33   
rumba
Danes smo se pa prvič kopali.user posted image  In uživali.user posted image  No, patronažna je kopala, jaz pa le gledala.user posted image  Sem ji povedala, da Julijo kar celi dan zvija, pa da se zaradi tega slabo doji (beri krega na joški kako uro!). Pol mi je pa dala celi spisek, kaj naj ne jem. Madonca, sem se že vprašala, če bom sploh še kaj jedla. Brez laktoze (Hana je imela laktozno intoleranco), torej nič, kjer je mleko, mlečni izdelki, mesni izdelki, nič kjer so konzervansi, nič svežega sadja in zelenjave, ne paradižnika, paprike, čebule v kakršnikoli obliki... Kaj tej naj npr. jem za zajtrk??? Za kosilo mi ostane meso in krompir ali riž ali pašta (omake spet ne). Ma. če bi se tega držala, bi se sicer lahko že čez teden dni pohvalila, da sem že pod težo, ko sem zanosila, v naslednjih dneh bi me pa pobralo...user posted image
Kakorkoli, smo lepo skopani!user posted image  Je pa ta naša štruca pred kopanjem pokakala tri bombažne pleničke in eno brisačo (vedno kaka, ko jo slečem in se fino sprdi). Po kopanju pa seveda jok. Pa jo patronažna zavije v brisačo in stisne v naročju. Tedaj pa rata Julija temno rdeča v obraz, se napne in eksplozija. Tako se je pokakala, da brisača ni zdržala. Teklo je po patronažinih rokah, nogah, po čevljih in po tleh.user posted image user posted image user posted image  Jao! Pol pa te vsa blažena pogleda: Ratalo mo je!user posted image user posted image user posted image

Freycha in Tejči77, čestitke vajinima pupama za 1 mesec!user posted image user posted image user posted image
Pinkyca, dobrodošla nazaj!user posted image

Jaz imam trenutno tudi obe joški prazni. Zvesta, a si že nagruntala, katero naj pa sedaj ponudim?user posted image  Zdaj še spi, a bo kmalu auf. Me je že strah, ko se bo spet kregala.user posted image  Takoj ko priteče, se začne zvijati, pol spusti in jok.
Freycha, kako se že reče tvojim čudežnim kaplicam?

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 507
2.8.2007 21:18:10   
kapica
Freycha in Zvesta, moj Dino se vama pridruzuje danes. Se mi zdi da sem ga vsako uro priklopla na josko, da so tud cist prazne, oz. tako lahke, da sploh nisem navajena. Pa kr ne bi spal, ga malo muci, pa tu pa tam zacvili, da mi je kr hudo. Prej sva ga okopala, se enkrat je jedel, sedaj  pa spi tako lepo kot angelcekuser posted image . Ze skoraj dve uri.
Pricakujem da se bo pocasi zbudil, v naslednji rundi, pa grem kr zraven spat.

Mozek je danes v sluzbi, ma nocno, ker so ga rabli, drugace je pa se dva meseca pol domauser posted image .

Majrim, mi imamo pamperske stevilko 1. Kolikor sem videla, je to edina firma ki ima to najmanjso stevilko. Potem pa cez dve plenici iz bombaza za siroko povijanje.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 508
2.8.2007 21:18:30   
rumba
majrim, jaz imam Mullerjeve plenice, tudi newborn.
Freycha, kaj bi jaz dala, da bi ta naš sonček kaj manj kakal. Ni se še zgodilo, da plenica ni bila pokakana. Anej pa je kakal samo 1x na teden, v soboto. Kako je bilo to fajn. Je bilo pa takrat drekca do vratu. Samo za v banjo je še bil.user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 509
2.8.2007 21:20:10   
rumba
Kapica, zakaj moraš na široko povijati?

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 510
2.8.2007 21:22:07   
Ajvy
Se tudi jaz pridružujem v klub jokavih otrok...

Moram vam povedat, da sem ful žalostna, glih sva se začeli lepo dojit, ko sem jst zbolela, jutr grem dohtarju da vidmo kaj sem fasala- vročina, vneto grlo.... in tako smo že cel popoldan na aptamilu, ker mi nič drugega ne preostane- moje mleko je preveč zanič, pa jo potem ful zvija... sem kar orenk žalostna ,sma se tolk časa trudili, zdej bo pa vse zaman.. user posted image

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 511
2.8.2007 21:23:12   
kapica
Rumba , za zajtrk lahko pojes kos kruha in kozarec vode zravenuser posted image . Verjetno se je tvoja julija tako pokakala na patronazno, namesto tebe, ker ti je dala ta spisek cesa ne smes jestuser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 512
2.8.2007 21:25:57   
kapica
Rumba, ko je babica prvic kopala dinota, ga je na koncu pri masazi obrnila na trebuscek in pogeldala na ritko, pa je rekla, da je treba na siroko povijat. ne vem, tam se nekako vidi ce je vse okej, al kaj. Pa bom tako delala do naslednjega pregleda pri zdravniku, ko bojo tudi UZ kolkov naredili. Do sedaj ga se ni imel. Je pa zoprno to previjanje.
Ajvy, jooj, skoda bi bilo, res, da sedaj, ko so zacetne tezave mimo, da bi nehala dojiti zaradi bolezni. Upam, da ne bo kaj hudega in da bos kmalu boljse.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 513
2.8.2007 21:43:32   
Freycha
kapljice so iz AUT Carminativum Babynos.......Diti res pomagajouser posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 514
2.8.2007 21:51:32   
majrim
kaj je zdej kako sranje v zraku, da imamo vse probleme s tem dojenjem??...jaz upam,da je moja imela samo slab danes in da bo jutri že normalno jedla...sem si prej malo spumpala ven, ampak kaj, ko ne morem preverit kvalitete...user posted image ...ampak sekirala se tudi ne bom preveč..bo pač zrasla ob pomoči aptamila če bo treba..ampak pravijo, da zapira?!user posted image
..ej freycha...plenica je polna vode,ne drekca..user posted image ...ko bi vsaj bla...cel dan jo dajejo krči...samo prdi na veliko, enkrat na dan pa se sprazni kot se šika - včeraj je bila skoraj cela v dreku zjutraj...je še mene vso namazala..
..jaz uporabljam hughies...pa saj je vseeno,samo ,da vpije čimveč in da nima kakih alergijuser posted image
..rumba...jaz sem se tega spiska o hrani držala cel mesec, ampak zdaj pa že dodajam...sploh če prebereš vse te študije o krčih , da ni hrana tista, ki vpliva na vse to...je pa res, da ne bom še nekaj časa jedla stročnic, pa sveže zelenjave...preventivauser posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 515
2.8.2007 22:03:55   
Freycha
sam mene pa zanima, zakaj hudiča na začetku ni imela teh problemov s krči in napenjanjem in prdenjem, sedaj pa?user posted image  če bi bila kriva nerazvita prebava bi bolj razumela jok na začetku življenja, ne pa sedaj po enem mesecu.....

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 516
2.8.2007 22:07:53   
Freycha
mirjam, Dito full aptamil zapira in napenja.......

joj, še kar kriči, da je lačna...... to ne moreš verjet

sam jutri bo baje slabo vreme... mogoče jih to daje user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 517
2.8.2007 22:15:00   
rumba
Evo, sem nazaj. Smo spraznili ta tretjo joško.user posted image user posted image user posted image  Ma čeprav sem imela filing, da so čisto prazne, pa sem se očitno motila. Julija je končno pridno jedla in sedaj mi že veselo spi v naročju. Sem poskusila na koncu še malo stisniti joško in je takoj pritekla kapljica.user posted image  Čeprav je čisto mehka, je očitno še zadosti mlekca za maliko.user posted image

No, torej se moremo spraviti v Avstrijo po kapljice.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 518
2.8.2007 22:16:28   
rumba
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

sam mene pa zanima, zakaj hudiča na začetku ni imela teh problemov s krči in napenjanjem in prdenjem, sedaj pa?user posted image  če bi bila kriva nerazvita prebava bi bolj razumela jok na začetku življenja, ne pa sedaj po enem mesecu.....

Točno tako! Mislim, da bom kar pozabila patronažin spisek.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 519
3.8.2007 8:08:33   
bačko
Dobro jutro!
Izvidi od učk so bili uredu in tudi oči so malo bolje.user posted image Naša je pa vremenska.Včeraj ponoči je kar nekaj časa jokala.Zdajle se nekaj trudi da bi spala in upam da ji bo uspelo.Kar pa mene moti pa je to da je moja mama kar naprej nekaj pametna.Zadnjič mi je rekla da naj jo pustim jokati da bo že nehala.Ne morem jo pustiti da joka v pojsteljico tam po 20 minut in več.Boli me ko jo gledam.
Sam pa sama pri sebi opazila da ko sva same dopoldne doma da komaj čakam da pride Jure domov.Včasih sem jo prav sita ko joka in nikakor noče nehati.Včasih se pomiri tako da se uležem in jo dam trebuh na trebuh.Potem zaspi in jo potem kar pustim na trebuhu na zakonski pojstelji in jo kontoliram.Potem pa jo počasi prekucnem na bok.
Jaz ji dajem pa hrano Novalac.To je dobivala že v porodnišnici in je zelo uredu.
Koliko časa se ima to čiščo?Meni že najeda.
Glede kopanja je pa tako, da se bomo ob sobotah kopali z milom, drugače pa jo zvečer vzamem s seboj pod tuš in se umijeva.Ne mara biti na previjalni in da se jo umiva.Joka kot nora.Tudi ko se pokaka imava probleme ker joka.Nikakor jo ne moreš umiriti.user posted image
Lepo se imejte!user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 520
3.8.2007 8:27:10   
Freycha
včeraj je bilo pa res nekaj v zraku za naše pamžeke.

Meni in preostalo drugega, kot da sem si vzela en kup revij, pa vodo, pa piškote, šla z Dito v posteljo, se ulegla in sva dojili in dojili in dojili.... Pa sem potem poštudirala, da sploh ni bila fora v mleku, da bi bila lačna, ampak se je hotela samo crkljati na joški. Pa se je......  in potem sva obe zaspali in lepo spali do pol treh, sem jo nahranila in je spet padla v "komo" do pol šestih in sedaj še vedno pančka.....user posted image user posted image user posted image user posted image  Se mi zdi, da si je včasih res treba vzeti malo več časa za bebiko in se podojiti in pocartati. Niso oni narejeni tako na uro kot mi, ko rečemo "ja saj se doji že uro in pol, dovolj ima".......

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 521
3.8.2007 8:34:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

Zvesta, danes sta pa Izak pa Dita očitno v povezavi hehehe meni je tudi Dita že obe joški spraznila in sedaj grem na plan B - cca 20ml mojega izčrpanega mleka.... upam, da bo potem KONČNO dovolj, da zaspi...... Aja, pa Dita se je tudi tako polulala, da je šlo čez in seveda po postelji, ker je bilo to ravno med tem, ko se je dojila.......

joj tile naši pamžki, nam kar ne dajo miru, ne?

zvesta, a ti še kar pamperske uporabljaš?

Freycha... Moj se je potem drl še do 11h zvečer in do takrat še dvakrat jedel z obeh jošk, da mu je bilo dovolj.
Pol je pa zaspal. In je spal celo noč. Vmes ga nisem nič previjala, tako da je bil zjutraj moker kot gnoj. Pa podojila sem ga 3x takoj ko je začel krcat, tako da je pojedel v spanju. In tako hranjenje v spanju je samo 20 minut, ker če je buden, je celo uro. Tako da sem se končno malo naspala.

Zdaj pa je že previt, nahranjen in spi naprej. user posted image

Aja, ja, ponoči imamo pampersko in racmanko čez, podnevi smo pa večinoma na racmankah. Kar laufa zadeva!

Nama so pamperske Newborn 1 preširoke. Imamo predrobno ritko. Smo sprobali od DM-a, pa niso tak fajn. Fajn so enkica od Muellerja, pa Fixies enkica so fajn majhne, a ponoči spustijo.

Jaz imam trenutno tudi obe joški prazni. Zvesta, a si že nagruntala, katero naj pa sedaj ponudim?user posted image

Haha, moj je bil pol tak lačen čez pol ure, da sploh nisme izbirala. Najprej eno, pol pa drugo. user posted image

Nič, grem jest dok še spava. Pol morava pa hitro na sprehod, preden se dež ulije. Pa piha ful zunaj. A čema sploh it ali ne?
Pa slikat bi ga mogla nest za osebno. A pozna kera kako finto kak ga naj prepričam, da bo imel oči odprte?

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 522
3.8.2007 9:17:10   
Anonimen
No, končno sva dobila odpustnice iz porodnišnice. Izak ima kolke 1A, kar mene zelo zelo veseli. user posted image

Ven pa ne greva, ker je prekislo. Vsak čas bo začelo deževat.

Zdaj grem pa cote zlagat, ker malček še kar spi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 523
3.8.2007 9:51:32   
tejči77
Jutro!
Moja mala je pa imela končno bolj mirno noč. Se je zbudila ob pol dveh in potem še ob pol štirih, no sicer sva bile potem bolj ali manj pokonci do devete. Ampak to je že super po nekaj popolnoma neprespanih nočeh. Tudi jokala ni kaj dosti. Se je lahko moj dragi končno malo naspal.
Zvesta, moja ima pa raje levo joško, je tam tudi vedno več mleka kot v desni. Zakaj je tako se mi ne sanja. Drugače pa jaz (ker že tako dodajam mleko) vedno moram ponuditi obe.
Pinkyca, tukaj se je res dobro mal zluftat, se potem kar bolje počutiš, sploh ko še prebereš ostale poste. Jaz se nisem javila 14 dni, ker sem bila res okupirana s tamalo, pa se mi je začel že mešat. Potem ko sem končno našla nekaj minut, sem ugotovila, da sem se sprostila in se mi zdi, da je tudi moja mala manj napeta.

Glede plenic: jaz uporabljam Huggies, se mi zdijo res v redu, še niso ponoči nikoli premočile, pa še suhe so. Čez dan jo dam pa večinoma v pralne pleničke. Samo jih nimam dovolj in malo kombiniram. Drugače pa sva midve prešle že z newborn(mislim da so bile od 2-5kg) kar na 3-6. Ima moja mala veliko rito in že okoli 5kg.

Glede mleka: aptamil moja ne prenaša dobro, sem zamenjala kar za Novalac Ac, pa še kapljice (sab simplex) dodajam. Te sicer ne pomagajo kaj dosti. Bomo morali tudi mi po neke druge kapljice. In kaka lepo vsak dan, včasih tudi dvakrat. Ko bi se le to napenjanje končalo.

Bačko, jaz ne upoštevam nasvetov, ki se mi zdijo butasti. In ta, da bi pustila otroka jokati (vsaj več kot minuto ali dve) se mi zdi eden takih nasvetov. Ne zamerit. Jaz sem pristaš tistih, ki trdijo, da tako majhen otrok še ne more biti razvajen. Da vedno joka z razlogom. Če ni lačen, pa potrebuje vsaj tolažbo ali pa občutek varnosti, ko se stisne. Saj smo jih nosile 9mesecev, meni je razumljivo da se radi stisnejo k nam.

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 524
3.8.2007 9:55:40   
tejči77
Zvesta, jaz imam ravno nasproten problem, kako naj ima oči zaprte. Odprte oči ima moja večinoma ves dan, pa ponavadi tudi precejšen del noči.
Zamenjajva, za kakšen dan. Samo slika potem ne bo taprava. user posted image

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?