rumba
|
Jutro! Kako ste kaj danes? Mi smo se celo nekaj naspali, čeprav so bili krči do dveh ponoči. Hano in Aneja sva pustila na počitnicah na primorskem, tako da smo samo v troje. Madonca, se mi zdi, kot da z enim otrokom pa sploh nimaš dela. *maja, , držim pesti, da se vama dojenje čimprej porihta in da Mija začne pridno zizat. Freycha, midve sva ful veliko zunaj, še posebej, če smo v kaki senčki, kjer je bolj hladno kot v našem stanovanju. Zadnjič smo bili na pikniku v Iškem vindgarju in je bila super temperatura. Sem se pa že spraševala, če nisva preveč zunaj. Zdaj za vikend je bila tudi praktično celi dan zunaj. Ji pa fuuuul paše v vozičku. Kapica, Dinota ste kopali takoj ko je odpadel popek? Naša patronažna pa ful komplicira in čakamo, da ne bo več popolnoma nič izcedka. Popek ji je odpadel že kmalu v P, a še vedno nismo kopali. Pa ostale, kdaj ste prvič kopali? Gorazdova, Julija že tudi opazuje okolje, še posebej ima rada moj obraz , pa recimo krošnjo drevesa, skozi katero pronicajo sončni žarki. Ajvy, meni tudi blazno smrdi ta čišča. Bljek! Poskušam reševati z odišavljenimi vložki, a kaj ko potem se mi pa koža vname.. Bačko, naš Anej je imel 6mesecev vnete oči, ker je staknil neko infekcijo pri porodu. Meni so takrat priporočali masiranje med očko in noskom pri vsakem previjanju par minut in je res pomagalo. Enim dojenčkom je treba pomagati "odpreti" solzevod in oko se hitreje pozdravi. Nekako tako so mi razložili. Pa mleko sem mu stiskala v oči. Upam, da se Žana hitro pozdravi! baja*, Daktarin je za zdravljenje sora (to so glivice, ja), a ker sem sor že imela in vem kako blazno to boli, sedaj pa je bila bolečina že blizu te, sem se kar preventivno začela mazati po vsakem podoju. Ja, malo zapeče, ko namažeš, pol pa kot da bi hladilo. Saj ne vem, kaj je pomagalo, sedaj je že veliko bolje, a sem bila celi vikend brez kremic in brez blazinic za dojenje, da so se bradavice lepo posušile na zraku. Blazinice sem vstavila le, ko sem dojila, nato pa ven. Verjetno je to še najbolj pomagalo. Kako je s tvojimi bradavicami, je kaj bolje? Glede handlinga in ekstenzijskega vzorca: Otročke MORAMO držati čimveč v naročju in sicer leže, nekoliko zvitega v jajčko. Čimmanj pa dvignjenega pokonci! Tudi podiranje kupčka, tako da je dvignjen na rami, ni pravilno, pač pa se troka obrne na trebušček na roki (ne vem kako naj napišem.... tako da vam leži na roki, njegove rokice in nogice visijo dol, glavica pri vašem komolcu) in ga trepljate po trebuščku. Sicer pa nekaj napotkov lahko prebereš na http://www.mameibebe.net/global/article_details.asp?T=dijete&I=322 Če se ti zdi, da se preveč zateguje nazaj, omeni pediatru in če se bo tudi njemu zdelo tako, te bo poslal na nevrofizioterapijo. Tam te bodo naučili celoten handling. Bom to kar objavilla, predno me ven vrže... Pišem sproti, ko vas berem, tako da še nisem prišla do konca in se opravičujem, če je bilo na ene stvari kasneje že odgovorjeno.
|