mojca75
|
Ojla punce, hvala za skrb, smo bolje ne pa še OK, danes je mela cel dan 37,5, šele zvečer sem ji dala 5ml Calpola, ker naj bi bila vročina dobra za prebolevanje bolezni Vgčavnem na kratko: popoldan sva bili zunaj v senčki, pa jo tipam in je ful topla, pa slabo je jedla in pila cel dan, če bi več pila bi bilo mogoče bolje, tko pa.. No ob18h greva gor ker je bla fuil topla in sitna, zmerim in ima 38 stopinj. Jo skopam da zbijeva in je Ok, poje pol hrenavke (skuhala sem ji jo ker jo obožuje, sem vedela d abo vsaj malo pojedla). Potem grem ob 23 spat in jo tipam in gori, gori... se tudi zbudi, ji dam svečko, ampak po pol ure ni efekta - še vedno 39,3 - spet jo skopam in je bolje, ob pol noči zaspiva. Spi pri meni, ker sva bili sami - bil je torek in je dežural kot vsak torek. Ne vem kaj mi je popoldan reklo da sem rekla mamici naj ima mobi pri sebi ponoči za vsak primer. In potem nekaj čez 3 zjutraj Mojči zakriči oz se zbudi z krikom, trza, gori, vsa je mlahava, srce ji nabija,...v sekundi sem bila budna, polna adrenalina. Trgam pidžamco iz nje, dolijem malo vroče vode, da stemperiram tisto od zadnjega kopanja,... jo dam v vodo, kopam, ona pada v "nezavest" obrača oči, z belo gleda, trza po celem telesu, sploh ne joka, pomodrijo ji ustnice, samo gledam če diha,... vglavnem ena sama GROZA! Ker je ne morem pustiti v banjci, jo vzamem sabo, grem po oba telefona, kličem mami naj takoj pride, kličem taščo če lahko še kaj naredim, pravi da ne, da sem prav naredila, krč poneha, Mojči še kar odsotna oz vsa boga sedi v vodi, jaz jo polivam, ko pride mami (prej kot v 5min) jo oblečem v kombinezonček brez rokavov in s kratkimi hlačami in gremo na metelkovo, tam me pošljejo naprej na pediatrijo. Mojči se shladi in začne jo mraziti, še dobro da mi je mami ukazala naj vzamem dekico, zavijem jo. Prideva na pediatrijo, jo pogleda en mlad zdravnik, nevrolog, sestra je bila FUUUL prijazna, on tudi. Mojči je že bolje, malo je dehidrirana, dajo ji Voltaren svečko in naju sprejmejo na oddelek da dobi infuzijo. potem greva gor, vzamejo ji kri in namestijo metulčka za infuzijo. dobiva sobo, mojči zaspi, jaz pa jokam jokam, ker je prišlo vse za mano. GROZA. No potem sva bili cel dan tam. Imamo neko virusno angino, ni za antibiotik, vsi izvido so ok. dobiva tiste zdravila za v ritko ob eventuelnem ponovljenem krči in navodila. Zvečer ji je temp. spet narasla, tokrat sem ji dala Naprosin sirup ki pa jo je popolnoma naspidiral, dala sva ji ha ob 22h potem pa smo se do 2h zjutraj "igrali" vmes pa trudili uspavam a brez uspeha. Takat je zaspala, jaz pa sem spala bolj tako do jutra sem ji vsaj 10x zmerila temp. Seveda smo TAKOJ kupili termometer za merjenje v ušesku - zmeri v 3sek. In mojči pusti zmerit, pravim dajva "halo halo" in se smeji. Oh ja, punce moje, upam da ne boste nikoli to doživele, sem mislila da mi bo kar umrla, pa sama sem bila, sej sem še dobro reagirala, ane. Ampak ko je prišlo za mano, ko je spala s tisto infuzijo tam vsa mirna sem jokala kot dež. Tko v zadnjih dveh nočeh nisem spala niti za eno poštemo noč in tko grem sedaj spat. Bila sem dolga, upam da vam NIKOLI ne bodo koristile te info. ne zamerit ker sem tolk napisala.
|