|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Montignac
15.6.2007 10:51:22   
rainbow
O!

2mak, nič slabega nisem mislila. 

jaz pa spet po sili zdravja omejujem nezdravo hrano (prave dejavu-je doživljam), in sicer spet moji zobje, sem kar slabe volje po današnjem obisku zobozdravnika. Ampak ok, vsaj hodim in stvari se zdravijo.

naty-taja, jaz sem jih imela 76, ko sem lani avgusta začela hujšat, pri 170 cm. Zdaj mi nihajo med 67 in 68. Če bi jih imela 66, bi bilo idealno, pa dobro. karkoli manj je čista utopija, tak da sem kar realna.

ravnokar sem si napravila polivko z bučkami, letim v službo, uživajteuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
   RE: Montignac
15.6.2007 12:21:53   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja

Ja res ne vem, kaj bi ve rade. - verjetno bolj obdržat, kot hujšat, ker to vam po montiju ne bo ratalo - baje telo hujša do realnega, potem pa več ne. Zato pa vam nikamor več ne gre!


Ej Naty a si že srečala žensko ki bi bila zadovoljna s svojo kilažo?user posted image Pa nič bit huda, sej vem da punce kot jaz nimajo kam hujšat ampak še vedno ima vsak svoj ideal, kot imaš ti svojega, pa kot ima 2mak svojega in rainbow svojega, najin je pač mal nižji kot vajin, posledično tudi zato, ker imata vedve več kilc za izgubit, kot medve a ne.

Sicer pa kot sem rekla jaz sama več ne hujšam tako načrtno, sem do 52, kar je bil moj cilj bila kr pridna in tud hitro je šlo dol, no če je pol leta hitro user posted image Je pa res da punce ki imajo več kg veliko hitreje na začetku hujšajo, kot me, ki imamo samo 4-5 kilc viška. Če bi pa pri meni še kaka kilca šla dol se pa ne bi branila. Je pa res da imam namen te kile obdržat in posledično tud telovadim in se zdravo prehranjujem. Ampak imam skoz v mislih besede iz knjige, ki jih je izrekel Montignac: Se sploh ne mislim ukvarjat z ženskami ki imajo idealno težo user posted image tako da kilce verjetno res ne gredo več dol če je dosežena idealna teža a ne.

Sej veste kaj govori Monti da se vse začne s spremembo svojega življenja, no prehrane in to je to. Tako kot vidite tud jaz grešim verjetno nič manj kot ostale, prve stopnje itak ne držim, ker se mi zdi nepotrebno, če pa zdravo jem pa tud ni nič narobe.

Za ve punce pa držimo pesti da vam uspe, Naty kdaj imaš izpit? Mi pa pridemo v Celje verjetno že zjutraj ne vem še točno, ti pa sporočim po SMS zvečer ok?

Nč mejte se pa pridne bodite. Jaz romam na tunino solato user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
   RE: Montignac
15.6.2007 13:06:29   
Naty*Taja
Punčica imam v torel ob 10. Mater me kr naprej zvija, ko se spomnim!
Drugače pa sej jaz vaju nisem hotla kregat, sam pohvalit, da sta prišli do idealnega. In da sedaj vseeno vztrajata na zdravi prehrani, ne pa kot marsikatera, ki najprej hujša, zato, da se lahko potem zredi user posted image .
No kr pošlji mi sms, verjetno bomo šli (če bom šla zraven) dopoldan v trgovino in se dobiva.
Lp

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
   RE: Montignac
15.6.2007 21:03:39   
2mak
Oj! Za mano je totalno naporen dan, ker je bila moja mala tko strašno sitna kot še nikoli do sedaj! In ko je malo čez sedem zaspala, sem se lotila malo pospravljanja, sedaj pa sem zmazala ego + neka semena in sem malo prišla k sebi.

Rainbow, zato sem te vprašala kaj si s tistim mislila, ker te v bisvtu nisem razumela. Jaz sem blondinka drugače, veš...user posted image

No, Puncica, midve sva pa res tam tam s kilami! Jaz sem ravno včeraj probala kopalke in - uf.... Treba bo kupit nove! Meni se je po porodu tko spremenila postava, da je to grozno. Zato pa tudi ne oblečem kavbojk! Tako majhna kot sem, sem rodila skoraj 4 kg težkega otroka in so me že na porodni začeli takoj zasliševat koliko sem visoka, pa koliko naj bi bil težek moj otrok in take, ker niso vedeli, če bom sploh lahko rodila. In bi se proti koncu poroda kmalu zgodilo, da res ne bi mogla. Pa ne, ker bi me bolelo (sem kar pridno sodelovala!), ampak, ker fizično ne bi šlo. No, pa so me potem le zrihtali. Potem so me pa vseh pet dni v porodnišnici opominjali, da bo tako velik otrok, kot je moj, zelo naporen zame, ker sem drobna. Še danes ne vem točno kaj so s tem mislili, čeprav so to govorili res vsi - od sester do zdravnikov. In sedaj nosim posledice za zmeraj, se mi zdi, saj so se mi boki razširili. Moram zbrati dovolj moči, da začnem redno telovadit, pa bo mogoče kaj bolje.

Sem se pa danes malo pregrešila, saj sem jedla za kosilo mineštro, polnjene paprike in mešano solato. Popoldan pa en kos jabolčnega štrudlja (s polnozrnato moko!).

Puncica, kako si nerdiš to tunino solato? Mi izdaš recept, prosim?

Dobro spite! 2mak

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
   RE: Montignac
15.6.2007 21:51:22   
rainbow
Čeer!

2mak, v bistvu sem res čudno napisalauser posted image ; hotela sem pa rečt, da sem v bistvu jaz ful samokritična, me moti, če imam bolj oprijeto majčko, pa se mi že zdi, da mi trebuh ven gleda (ki še ni za razkazovat), da o mečih v kakem sicer dolgem krilu z razporkom ne govorim. čist blesava sem, saj vem, ampak potem se ne počutim fajn; sem pa odkar sem shujšala ful pridobila na samozavesti glede izgleda.

Čisto v redu je, da smo tu z različnimi cilji, oziroma smo ene cilj skoraj že dosegle, druge pa ga še bosteuser posted image ; jaz vztrajam tu predvsem zato, ker mi je težko obdržat kile in ker nimam dovolj notranje motivacije, jo iščem pri vasuser posted image

moje kosilo pa je bilo takkoooo dobro, za večerjo sem se malček pregrešila, ampak ne s sladkarijamiuser posted image user posted image , niti sladoleda nisem jedla, ki so ga moji mazali kot za stavo. Zobje so vseeno zobje, me je malo strah. pa če še malo trebuha zgine, hurauser posted image

glede telovadbe bom pa kar tiho. napredka ni. čakam. tak da bom kar tiho.user posted image

lep vikend želim, upam da bo sončenuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
   RE: Montignac
15.6.2007 21:59:44   
al1*
Jaz sem pa imela danes nagradni dan.

Z možekom sva šla najprej na pico, za večerjo pa smo šli vsi skupaj na sladoled v mesto. Mi je pa končno ratalo spet začet migat: precej smo danes prekolesarili, s tammalim sva šla v gozd - on na kolesu, jaz sem pa tekla zraven. Moj tamali vsem razloži, da je peljal mamo malo razmigat. Malo prej pa še trebušnjaki.

Sem pa tudi jaz tu, tako kot rainbow, zato, ker bi drugače zagotovo spet zabluzila in bi šle kile gor. Tako pa nekako krmarim z kilo gor pa kilo dol...



Jutri za kosilo bomo pekli na žaru, za večerjo pa bom naredila ajdovo kašo z šampinjoni. In upam, da moj vikend ne bo grešni.


< Sporočilo je popravil al1* -- 15.6.2007 22:05:16 >


_____________________________

lp


(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
   RE: Montignac
16.6.2007 13:45:42   
puncica
Uh vikend ne govorte sem pri starših in kaj smo jedl za kosilo. SLADOLED user posted image user posted image in valda men ni dost sam tist v kofetu pa smetana gor, sem si mogla še enkrat nadevat, pa potem še iz bance sladoled jedla, zdej sem pa kr slabe volje mah pa bo že, sem bla pa zjutraj pridna, čeprav se mi zdi da sem ful pojedla poleg grenivkinga in pomaračnega soka in kvasa še mleko in mislije, pa potem še 2 kosa kruha s skuto in marmelado.user posted image Kosilo je bilo solata, eni goveji zvitki polnjeni s korenjem pa ne vem kaj je bilo še noter, pa jedla sem grah zraven, ja če mami kuha pa ji že itak težim kaj vse ne jem, pa pol pravi ja kaj pa naj potem sploh skuham, tako da sem potem pri korenju mal popustila user posted image

Nč lep vikend


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
   RE: Montignac
17.6.2007 21:58:26   
2mak
Rainbow, zdaj pa štekam! user posted image  Ja, tudi jaz ne razkazujem trebuha. Mogoče bi ga lahko, pa še vseeno čakam, da bo malo lepši. user posted image  Sem pa tudi jaz danes eno kepico sladoleda pojedla na jagodah, drugače sem pa prav pridna. Moram priznat, da ste tudi meni ve za veliko motivacijo in se prav zalotim med dnevom, ko pomislim na vas in si rečem - joj, to moram tudi njim povedat. Tko da sem prav vesela, da sem vas našla.

Puncica, a je možno, da bi jaz od tebe nekako dobila tisto aerobiko Pump it up, ki traja uro in petnajst? Res moram začet migat! Danes smo šli mi trije malo na izlet tja do pod Kamniškega sedla in smo se malo sprehodili s tamalo v nahrbtniku, pa je bilo prav lepo. Jutri gre v vrtec in bom imela mogoče dopoldan malo časa za bolj intenzivno miganje. Bom videla.

Jutri pa mislim, da si bom za kosilo privoščila polnozrnate makarone in omako + veliko solate. Si že par dni želim kaj takega - mesa imam že dovolj.

Uživajte v novem tednu! Baj baj.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
   RE: Montignac
18.6.2007 7:18:58   
puncica
Dobro jutro punce.
No jst sem pa kr mal slabe volje danes, stopim na vago pa mi kaže 53,3 uh sem debel pogledala, pa sem mela že 51,9, pa se mi je že zdel da danes ne bo čist ok, se čist tako debelo počutim, no trebuh težek pa to, pa sem prav vidla in sem se odločila da bom zmanjšala obroke, jedla normalno 5 obrokov ampak manjše, toliko da bom sita oz. bi še lahko nekaj dala v usta pa ne bom.user posted image   Upam da mi bo ratal user posted image ker se ne premakne vaga in ne, pol pa še gor gre, sem bila pa za vikend pridna pa ne pridna. Moji grehi:
- ledena kava s sladoledom in smetano (če je bila pa takoooooooo dobra)
- pa še sladoled po vrhu kr z žličko
- pa še mami je spekla neki iz skute pa češnj, pa valda listnatega testa sicer ni ne vem kolk sladkala ampak po moje ni blo glih čist ok
- pa moj ati speče kotlete ponvi v samem olju user posted image , pol je pa še bučke noter fliknil, tako da je bilo vse tako zelo oljnato, pa kaj ko si nič ne da dopovedat, pa mu mami govori da naj da čim manj olja pa nič ni efekta, najraje imam kotlete na žaru tako da je olje samo mal namazno in krivim tud to da se danes počutim kot kit itak če je bilo meso napojeno z oljem user posted image
Ma res se ful bed počutim.

Danes pa spet pridna za zdaj:
- sok grenivke, 2 žlički kvasa, 5 unih micenih hrušk, ko so take hrustave, 2 kivija
- 2 mala kosa polnozrnatega kruha s pusto skuto in marmelado
Sledi:

Tako zdaj čakam na malco verjetno bom pa jedla 1 pomarančo, potem pa za kosilo tunina solata valda se mi jo spet lušta user posted image pa potem verjetno jogurt in zvečer še ne vem verjetno si bom pa zelenjavno juhico skuhala, bom probala.

Ja nič punce pridne ste in držite se. naty si sprobala aerobic? 2mak sem ti pisala ZS. rainbow in al1* dobre ste da držite kilce in me smo z vami, če bi imela kakšne pametne recepte bi jih kr gor šopala, pa nič kej ne najdem, pa še taka nedeljska kuharca sem. Ma nimam pojma kaj naj skuham da bi oba z mojim jedla. Saj moj NE JE bučk, kumar, paradajza, pa se mi zdi da so vse na variacije teh treh zelenjav user posted image Pa on bi krompir, pa riž, pa kotlete, pa...user posted image

Nič mejte se pa se pišemo


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
   RE: Montignac
18.6.2007 9:35:35   
tejkaz
Živjo, punce. Upam da se vam lahko pridružim. Prejšnji teden sem hujšala z ločevalno dieto in sem v enem tednu izgubila 4.3 kg. Sem res stradala. Cel teden sem vas po malem spremljala in včeraj ko sem skoraj skupaj padla od lakote sva se z mojim odločila (po tistem ko mi jih je napel) da bom pa poskušala s to dieto. Ne rabim shujšati ne vem koliko, ker sem že od nekdaj malo bolj močna, rada bi spremenila svoj način prehranjevanja in prišla na težo pred nosečnostjo. Ko sem prebrala par člankov o Montiju in uvod njegove knjige Jem, torej hujšam, sem se resno zamislila glede prehrane. Tako, od danes naprej spreminjam svoje navade prehranjevanja. Jedla bom in s tem izgubila nekaj mojih odvečnih kilogramov.
Tako, zjutraj sem popila sok iztisnjene pomaranče, dva kosa polnozrnatega kruha s sadnim namazom (marmalada brez sladkorja) in kavica s posnetim mlekom brez sladkorja. Kosilo bo ob pol enih, ker grem potem delat. Jedla bom ribo na olivnem olju in solato, s sabo si bom nesla navaden probiotični jogurt, ko pridem domov torej ob pol osmih pa belo hrenovko in paradižnikovo solato. Je v redu?


_____________________________

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
   RE: Montignac
18.6.2007 11:02:49   
puncica
tejkaz dobrodošla user posted image user posted image user posted image user posted image In ja tvoj jedilnik danes se mi zdi ok. Pa upam da ne boš več stradala, si se mi kr mal zasmilila user posted image Kaj vse punce ne počnejo da bi bile suhice a ne. No drži se pa ne obupat, boš vidla rezultati bodo kmalu tu. user posted image user posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
   RE: Montignac
18.6.2007 11:05:40   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: 2mak

Puncica, kako si nerdiš to tunino solato? Mi izdaš recept, prosim?



Sem čist pozabila, pa mal listam nazaj pa zasledim. Se opravičujem ko ni bilo takoj odgovora. No jaz grem jest tunino solato kar dol v en bistro, notri pa je:
- konzerava tune (še nisem ugotovila al z oljem al brez user posted image )
- zelena solata
- beli sir narezan (kater nimam pojma, kaka feta mogoče)
- jajčka trd kuhana
- pa po vrhu nariban sir, po moje en trd, sam ne vem če je parmezan.

A ja pa vedno rečem da ne bi blitve pa koruze, ker ne vem al je notr v tej solati al ne. In men je fuuul dobra, no ko se bom pa prenajedla bom pa prešaltala.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
   RE: Montignac
18.6.2007 11:25:10   
rainbow
Hello!

tejkaz, dobrodošlauser posted image , mislim, da si se zagotovo dobro odločila; jz sem tudi na začetku kolebala med tema dvema, ampak pri ločevalni mi absolutno ni všeč samo sadje do kosila. No way, to ne deluje pri meni. tako da mislim, da ti bo ta način boljši.
Je pa tvoj jedilnik  za danes zelo v reduuser posted image user posted image

puncica, jaz sem tudi ta vikend bla čisto out, kar se zdrave prehrane tiče, edino zajtrki so bili v redu. pa bo zdaj čez teden bolje, a neuser posted image

nič, šibam v službo, lepo se imejte




_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
   RE: Montignac
18.6.2007 13:11:11   
puncica
NO jaz sem dala skoz kosilo jedla sem pa itak tunino solato user posted image user posted image user posted image ma gruntam če me že une tam spodi mal čudno gledajo, ko eno in isto naročam: tunino solato malo brez koruze in rukole, nenarejeno user posted image Ja no, sej danes sem mal popustila pa naročla sam brez koruze nenarejeno user posted image user posted image user posted image pa romala v trgovino, mal iskala agar agar, baje da je to zadevca s katero lahko tud marmelado narediš in sicer ti jo prej zgosti. me pa zanima tiste ki ste delale marmelado doma a ste imele kej problemov s tem da ni bila gosta, da je bila bol tekoča?

NO sem si nabavla ful jogurtov, pa nekaterin pa jabolka, me punce tu kr čudno gledajo, pa hladilnik je tud čist zaseden z mojimi jogurti user posted image Pa še mešanico semen sem kupila da mal zasejem moje jogurte. No zvečer pa kot sem rekla sem mal iskala okol in bom verjetno naredila kr zelenjavno župco pa hrenovko zraven jedla, komaj čakam user posted image user posted image user posted image

mejte se pa pejte na sonček če je možnost, na kak sprehod tak bol urnk, jaz bi takoj šla če ne bi bila v tej naši razbeljeni prestolniciuser posted image . Naty se verjetno uči, no veliko sreče Naty jutri user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
   RE: Montignac
18.6.2007 13:16:57   
Naty*Taja
Ne Punčica nisem še, ni blo cajta! Čak no, jutri odpikam ono sranje od diplome, potem si pa vzamem čas tudi zase. Hvala ti res.
Tejka dobrodošla in nikar ne obupaj. Probi se ne tehtat neki časa, da ne boš kr takoj razočarana, ker ne gre takoj dol, oz. je čist možno, da na začetku mal gor gre!! Res poskusi vsaj en mesec biti res čist pridna, in boš vidla, kako boš vesela rezultatov!!
Jaz pa postanem resna, pojutrišnjem!!! Uživajte.

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
   RE: Montignac
18.6.2007 14:02:46   
puncica
Evo mal kombinacij sicer iz ločevalne diete ampak po moje se tud za nas kaj pametnega najde a ne punce vir: http://www.mojplanet.si/

BELJAKOVINE

špinačko z govedino, razne piščančje ali puranje zrezke (lahko s smetanovo in gobobo omako) in zelenjavo. jajca (na oko, mesana, pokisana, omleto),
zelenjavo si sirom (napol kuhano zelenjavo daj v jensko posodo, potresi s sirom in popeci v pecici).
Namesto mesa si lahko privoscis solato s tunino, sirom ali pa jajci.
jogurte in razne skute.
kuhana postrv, pecena postrv s trzasko omako, tuna s paradiznikovo omako, morski sadezi v solati ali pa kot preliv zelenjavi, oslici, skampi na buzaro (dieti prirejen recept), skoljke v solati ali na buzaro, itd
siri, skute, drugi mlecni izdelki, vseh vrst orescki in semena in seveda mesni nadomestki.
Kombiniraj zelenjavo s sirom ali skuto, zelenjavo z mandlji, arasidi ali indijskimi orescki, solato z navedenimi dodatki


2. SOLATA S POPEČENIM LOSOSOM (5)
2 oprana lososova fileja narežite na trakove in jih pustite, da se namakajo v soku ene limone. Medtem pripravite solato (nekaj lososovih trakov pustite v soku za večerjo). Vso zelenjavo(1/2 majhne glavice zel.zelja,pol majhne glavice rdečega zelja, 1 por) drobno narežite, razen 1 male cvetače, ki jo prej nacvetkajte in malo pokuhajte. Sestavine premešajte, solite in poprajte, prelijte z žlico olja in sokom limone. Potresite z rožmarinom in naribano limonino lupino. Lososove trakove na hitro popecite v teflonski ponvi in z njimi okrasite solato. Pojejte s kosom kruha.

3 dl juhe pijte počasi.
Lososa lahko zamenjate s kakšno drugo nemastno ribo ali pustim piščančnim mesom.

Za večerjo polovična porcija brez kruha in juhe.

Lahko jeste za narezano piščančjo klobaso LAHKO POLI ( 20 dag za kosilo in 10 dag za večerjo)

Za naslednji dan namočite 8 suhih fig v 3 dl vode.


3.

Različno zelenjavo (por, korenje, cvetača, brstični ohrovt, brokoli, stročji fižol) opri osuši in nareži na manjše kose. Vse skuhaj nad paro. Medtem m s čopičem, namočenim v olivno olje, premaži nepregorno posodo. Skuhano zelenjavo malce razkosaj in potlači z vilco, stresi v namazano posodo, dodaj različne začimbe (strt česen, timijan, origano, neko grško mešanico kaj-vem-česa, je pa dobra....), dodaš lahko paradižnike v koščkih, potresi z manj mastnim sirom in lepo zapeci v pečici, proti koncu pa še malo pod grilom.
Zraven skleda solate in kos polnozrnatega kruha, za so-jedce, ki pa niso na dieti še pečena piščančja bedra na mehiški način.


4.

Majhen pekač obloži z alu folijo, nanjo položi lovorjevo listje (na vsak kalamar cca 1 lovorjev list), na to pa na tanka koleščka narezano pomarančo in limono. Na vrvse to položi kalamare (kalamari naj bomo manjši ker so bolj mehki, lahko tudi z lovkami) posoli kar po vrhu, pokapaj z olivnim oljem (zelo malo) in potem prekrij z drugo alu folijo in robove stisni. Peči v vroči pečici cca 15.20 min. Naredilo se bo veliko soka, ki ga odliješ ali uporabiš, če želiš, kalamare daj na krožnik (serviraj na pečenih pomarančah). Dobro je tudi hladno.

5.

popraži veliko zelenjave in še kakšno hrenovko... ali poli salamo. Za večerjo porova solato z jajcem
6.

Za zajtrk ali malico:
1. Katera koli konzerva z ribami (v olivnem olju, ki ga moram odcedit), polovico pora in rdečo ali zeleno papriko. Zelenjavo narežem, zmešam z ribami dodam malo vode in kis ter poper po želji.
2. Tuna v olivnem olju,ki ga odcedim, narežem čebulo dodam kuhan rjav fizol malo kisa in malo vode.
Za kosilo:
1. File kakšne ribe popečem na mini olju. Na mini oljuna hitro popečem por in zelenjavo, ki jo imam v hladilniku.
2. Na pari huhan piščanec z cvetačo in malo korenja.


7.

Špinača z jajci
50 dag zmrznjene špinače daj v vodo in počakaj, da zavre ( po potrebi dodaj še malo vode). Kuhaj na zmerni temperatuti. Ko se špinača zgosti, ji dodaj sesekljan česen, mušk.orešček, sol in poper.
K špinači si privošči dva jajčka, ocvrta v teflonski ponvi brez maščobe in kos kruha.

-Jajca lahko zamenjaš s hrenovko, kosom pustega mesa ali s tofujem ( tudi za večerjo). K špinači pa tekne tudi pusta skuta.

Ob koncu popij še 3dl juhe.

Porova enolončnica s pišč.šinkom:
2 pora
25 dag pišč.šinka
1 žlička olja
1 čebula
3 stroki česna
1 žlica parad.mezge ali 1 večji paradižnik
7 dl jušne osnove
20 dag kolerabe
sol,poper, ščepec timijana, peteršilj

Vso zelenjavo očisti, operi in nareži. Šink nareži na kocke. Na segretem olu prepraži čebulo, por in česen, dodaj narezan paradižnik ali mezgo in kolerabo. Vse na hitro prepraži, dolij jušno osnovo in kuhaj približno 10 minut. Temu dodaj narezan šink, sol, poper in timijan. Kuhaj do mehkega in jed okrasi z narezanim peteršiljem.
Zraven si privošči kos kruha.

Popij tudi 3 dl čiste juhe.


-

Lososov file s kumarično prilogo
za 4 osebe:
700 g kumar za dušenje
2 šalotki
3 žlice masla
100 ml čiste zelenjavne juhe
100 g alpske smetane za stepanje
1 žlica zrnate gorčice
200 g smetanovega jogurta
700 g težak lososov file
sol, beli poper, 3-4 žlice olja
5 - 6 vejic svežega pehtrana

Kumare olupimo, po dolgem razpolovimo in jim izdolbemo semena. Polovice kumar narežemo na 2 cm debele rezine. Šalotki olupimo in sesekljamo.
V kozici rezpenimo maslo, dodamo kumare, jih 3 minut pražimo in vzamemo iz posode.
Na maščobo v kozici stresemo šalotke in jih opražimo, da posteklenijo. Prilijemo juho in smetano ter 3 minut kuhamo malo pod vreliščem. Primešamo gorčico in jogurt. Dodamo kumare, pokrijemo in na šibki vročini kuhamo 5 minut.
Lososov file razrežemo na 8 enako velikih kosov. Posolimo jih in popopramo. V ponvi segrejemo olje, dodamo fileje in jih na srednje močni vročini pečemo po 3 minute na vsaki strani.
Pehtran operemo in listke dodamo kumaram. Prilogo po okusu dosolimo in dopopramo.


-

Bučke naribamo
Na olju prepražimo čebulo, dodamo bučke solimo, popramo, timijan...(začimbe po okusu), vse skupaj še malo popražimo in dodamo razžvrkljana jajca in dobro premešamo, vse dokler jajca ne zakrknejo


PA ŠE NEKAJ IDEJ:

Beljakovine

-piščančje prsi + solata + jajčevec
-solata + lahki poli(20dag)
-puranji zrezek + popečen radič
-50 dag mešane zelenjave + 1o dag sira + žlica parmezana
-grška solata (parad.,kumara,čebula,paprika,feta,olive,jogurt)
-mesna solata+juš.zelenj.+čebula+paprika+parad.
-piščančji ražnjiči(3kom)+solata
-porova enolinčnica s piščančjim šinkom
-piščančja bedra z bučko(3 čebule,bučka,paprika)+solata
-govedina(40dag) + zeljna solata
-piščančji paprikaš (3 pišč. Stegna, brez kože)
-bržola + zelena solata
-svinjski kotleti(2) s čebulno omako (2 čebuli, gorčica) + kislo zelje
-špinača z jajci ( 2 kom, ali hrenovka, ali kos mesa, ali pusta skuta)
-piščančji burger z zelenjavo + solata
-jajčna omleta (20dag zelenjave, 2 jajci ) + solata
-puranji zrezek z blitvo + zelena solata
-sataraš (1 čebula, 1 paprika, 2 parad., 2 jajci)
-golaževa juha (4odag mesa,čebula,paprika) + solata
-solata s tuno
-solata z jajci
-morski sadeži (40 dag) + solata
-piščančja obara
-solata (20dag brst.ohr.,20dag cvetača, 20 dag brokoli) + pišč.bedro ali sir
-solata z ribo(tuno) 1mehka,1radič,15dag rukole,pest kalčkov,redkvice
-svinjska rebra (50dag) + solata
-pečena postrv + solata

< Sporočilo je popravil puncica -- 18.6.2007 14:03:14 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
   RE: Montignac
18.6.2007 14:09:23   
tejkaz
O super, na tem seznamu se bo tudi nekaj zame našlo. Za kosilo sem jedla pečeno ribico in paradižnikovo solato, zvečer bo pa hrenovka. Zdaj sem v službi. S sabo imam liter vode in jabolko.
Zdaj se pa res nekaj časa ne bom tehtala.


_____________________________

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
   RE: Montignac
18.6.2007 21:23:00   
2mak
Tejkaz, lepo, da si se nam pridružila! Tudi meni si se prav zasmilila, ko sem prebrala kako si stradala. Grozno... Sedaj pa na to kar pozabi in se nam res pridruži. Boš videla kako dobro se boš počutila, če boš jedla po tej metodi, pa še lačna ne boš nikoli. Je pa res, da se ne smeš ustrašit, če boš imela čez kak teden kak kg več - to je samo znak, da bo šlo sedaj navzdol. Že komaj čakam, da sporočiš kako ti gre.

Puncica, joj, ti si pa ful pridna, ker si nam napisala toliko idej za prehrano. In hvala za recept za tunino solato! Sem se odločila, da si jo naredim za jutri za v službo, ker imam itak vse sestavine doma. Danes sem si pa kar v Sparu kupila že pripravljeno šobsko solato, pa je bila ful dobra. Sem jo pojedla v službi, popoldan pa doma za kosilo polnozrnate makarone s paradižnikovo omako z olivami + mešana solata (kumare, zelena paprika, mocarela). Njamiii... Popoldan sem še eno belo brezkofeinsko kavo spila, sedaj pa grem napast en jogurt.

A veste kaj je res uspeh? Da imam v kuhinji na pultu Domačico, pa me sploh ne zamika!!! user posted image  user posted image  user posted image  

Dobro spite! 2mak

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
   RE: Montignac
18.6.2007 22:03:13   
tejkaz
zdaj sem malo brala knjigo in pol stvari več ne razumem :( se vidi da sem že utrujena. A imam prav - če jem zjutraj OH zajtrk, potem jem za kosilo in večerjo beljakovine, če pa jem "slan zajtrk" (v njegovi knjigi so to jajčka in hrenovke) pa jem testenine za kosilo in večerjo. Ali lahko jem kruh zraven "slanega" zajtrka? Danes je bilo super. Po enem tednu sem se počutila odlično. Nič lačna in ravno prav sita in nič utrujena in nič slabe volje.  

_____________________________

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
   RE: Montignac
19.6.2007 7:43:44   
puncica
Dobro jutro punce.
No upam da bo kakšna idejca iz mojga seznama, sicer je to bol za ločevalno ampak se mi zdi da tud nam kdaj kaj prav pride, saj se ne meša OH in B.

No jaz sem pridna, včeraj sem potem jedla jajčko z paradižnikom in papriko, pa hrenovko sem si zraven skuhala, pa paradižnikovo solato neredila, ker nisem imela zelene user posted image Pa je bilo tud ok. Pa pol še kavico z mojim spila, sem se pa zvečer ob sedmih prekršila ko smo šli k tašči in valda je imela spet tono peciva pa še tiramisu user posted image pa sem en kos pojedla, sam zanimivo, ko to pojem se tako krivo počutim pa sploh ne vem zakaj, no potem sem se ob osmih "zgonla" mal skakala in telovadla, danes sicer ne aerobike neki druga, pa potem si mazala moj celulit user posted image se tuširala z mrzlotoplo prho, speglala kar mi je ostalo in mi leži po bajti že 1 teden in potem šla spat.

Danes pa jovo na novo, kilce so bile 52,5, no vsaj 53 ni tako kot včeri user posted image

Pojedla pa sem standard tist misli in mlekec pa prej še sok grenivke, 2 žlički kvasa in jabolko.

Trenutno nisem nič lačna, bomo vidl kako bo čez eno urco.

tejkaz Hm slan zajtrk a to misliš klobase pa salame pa jajčka pa to, no beljakovinski zajtrk. če je to to, ne potem ne smeš kruha, tud polnozrnatega ne, če pa ješ OH, pa seveda lahko kruhka. Evo če ti bo v pomoč je enkrat rainbow dala gor:

ZDRAVO PREHRANJEVANJE PO MONTIGNACOVI METODI
 
Prepovedana živila:
 
Krompir
Izdelki iz bele moke:
-         bel kruh
-         testenine
-         peciva
-         keksi
-         rogljički…
prečiščen riž
korenje
med
koruzni kosmiči
lubenica
sladkor
sladkani kosmiči
čokoladne sladice
mlečna čokolada
sladoled
banane
 
PRIPOROČENA ŽIVILA
 
Polnozrnat kruh, kruh z otrobi
Nerafiniran riž
Nesladkani kosmiči
Ovseni kosmiči
Sveži sadni sok brez sladkorja
Testenine iz črne moke/graham/polnovredne
Mlečni izdelki (iz posnetega mleka, s čim manj maščob)
Čičerika
Leča
Sveže sadje
Marmelade brez sladkorja
Ješprenj
Črna čokolada s 70% kakava
Fruktoza
Soja
Arašidi (neluščeni)
Zelena zelenjava (oz vsa zelenjava)
Šampinjoni 
 
ZJUTRAJ na tešče
 
-         spijemo sveže iztisnjen sok pomaranče/limone/grenivke
-         pojemo en sadež: kivi, jabolko
 
ZAJTRK 20 minut kasneje:
 

zajtrk z veliko ogljikovimi hidrati
-         polnozrnat kruh /graham kruh/kruh z otrobi/polnozrnat prepečenec
-         kosmiči brez sladkorja
-         sadna marmelada brez sladkorja
-         posneto mleko
-         pusta skuta
-         jogurt
-         kava brez kofeina
-         blagi čaj
-         kompot brez sladkorja
brez maščob (maslo, margarina) in polnomastnih mlečnih izdelkov
 

zajtrk iz beljakovin in maščob
-         umešana jajca
-         trdo kuhana jajca
-         jajca na oko
-         omleta
-         slanina
-         hrenovke
-         domača, kuhana šunka
-         siri
-         posneto mleko
-         kava brez kofeina
-         čaj
 
brez kruha!!
 

zajtrk samo s sadjem
-         različno sadje
-         mlečni izdelki iz posnetega mleka
 
MEDOBROKI
 
-jabolko, nekaj mandljev, lešnikov ali orehov, košček polnozrnatega kruha, košček sira s čim manj maščob






_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
   RE: Montignac
19.6.2007 12:54:02   
dana
Pozdravljene !

Že nekaj časa vas berem, prav tako montignacovo knjigo. Vse lepo in prav, priznam bi se dalo zdržat, samo kako za vraga naj jaz to prakticiram v službi. Imamo menzo kjer sta dva obroka - oba neprimerna za montija. Nekaj stvari je možno dobiti tudi posebej, samo izbira ni kaj velika.

Kaj sploh jeste za kosilo in ali nosite hrano s seboj v službo ali kako to rešite? Če bi bila doma ne bi bilo problema ,tako pa je.


(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
   RE: Montignac
19.6.2007 21:06:43   
tejkaz
hvala, puncica. No, saj neki takega se mi je zdelo.
Danes sem bila zelo pridna. Zjutraj sem jedla moj polnozrnati kruh, skuto in sadni namaz. Kosili smo pri nas doma. Ker ni bilo drugega sem si na olivnem olju spet ribico popekla in zraven paradižnik, za večerjo sem jedla jogurt, sir in par koščkov lahke šunke (zdravo življenje), prejle sem pa še pojedla par neslanih arašidov (jih moj tamle za mizo lušči user posted image ) . Premamil me ni niti sladoled pri sosedi, niti krompirejva solata zraven kosila, niti sok (sem pila vodo) in niti jafa keksi pri tašči (pol se pa čudim od kje moje kile, če imajo pa povsod tolk za jest :) ).
A je v redu jedilnik za jutri: zajtrk dve jajčki na učk, kosilo graham špageti v paradižnikovi omakci in za večerjo verjetno isto :) pa arašide bom vmes jedla, pa kako sadje. Aja, zjutraj sem spila pomarančko na tešče in letela na wc. a ve tudi?
Dana, jaz ti na žalost ne znam odgovoriti na vprašanje, ker delam po 4 ure in si ne nosim nič za jesti. Sem pa zasledila da si punce nosijo, tunino solato pa razno sadje, verjetno bi tudi kakšna riževa solata bila super, seveda iz rjavega riža.
Zdaj grem pa se malo k mojemu stisnit in spat :)


_____________________________

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
   RE: Montignac
19.6.2007 22:11:42   
2mak
Od grozne vročine (kaj šele bo?!) in nadležnega sestanka me je danes skurilo do konca, zato se čisto na hitro oglasim.

Dana, jaz npr, si nosim hrano v službo in mi to ne predstavlja ovire. Včasih sicer lahko jem celo doma, večinoma pa kar v službi. Za med obroki si privoščim sadje (naktarine, breskve, jabolka ali kaj podobnega) in kak ego, če sem prav lačna. Mene malo baše edino to, ker bolj pozno večerjam (čeprav velikokrat spijem le ego, ker več ne rabim in ne morem. Če si v kaki pisarni oz če imaš kje kulturno za pojest, potem bi lahko tudi ti poskusila s tem, da si prineseš od doma. Lahko si narediš mešano solato, lahko solato s hladnimi testeninami, pa tunino solato... Doma pa potem poješ še kaj toplega.

Zdaj sem pa že jaz malo zmedena: a ne smem mešati oh in b skupaj? Česa ne smem mešati? Joj, se vidi, da sem čisto fuč!

Jutri bo že bolje! Pridne ste, take ostanite še naprej!
 

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
   RE: Montignac
20.6.2007 8:12:39   
puncica
Dobro jutro punce
dana ja tudi jaz sem jedla tako bol na obroke, sicer se mi zdi da ne čist po montiju pa ok. Ponavadi sem jedla takole:
- solata (tunino, mešano, mesno,...) testeninskih pa riževih še nisem probala pa bom tudi
- iz trgovine: polnozrnat kruh, pa gor pusto skuto, pa kak sir (šmarski rok ponavadi) pa gor kakšne kumare narezane al pa paradižnik narezan
- zadnič sem jedla uno tuno od riomare, ko je noter še zelenjava (sicer je koruza noter pa kaj naj), pa zraven 2 trd kuhana jajčka 1 paradižnik ali kisle kumarice
- jogurt ego, un navadni z 0,1% maščobe, pa noter dam semena (laneno, sončnično, sezam, bučno), pa lešnike, orehe, mandlje, ponavad pojem 2-3 jogurta
- kakšno poli salamo al pa suh pršut, zraven kisle kumarice/kumare/paradižnik, pa kak trd kuhan jajčk pa  sir.

Sej gre, sam mal se je treba bol potrudit, je pa res da je vse mrzlo, pa da ni tako predjedi pa glavne jedi pa to, sam sej potem jem ob pol petih kao večerjo, pa pojem kej toplega (polnozrnati testenini, rižek, jajc pečen, zelenjavne župce,,...)

Včeraj sem bila potem na obhodu trgovin in nisem nič kaj konkretno jedla sicer ob dveh 2 jogurta s semeni, pa potem bla lačna ob petih in sem jedla kr ene žitno/sadne ploščice, pa je sicer med noter ampak nisem mogla kej druga, pa tako se mi je luštal. Zvečer pa sem pojedla samo 1 jabolko. Ja pa za kosilo dobila dol v tunini solati eno tako mastno štriglo user posted image user posted image in misla da bom bruhala, tako da ne grem več dol in danes sem si zraven prinesla: zelena solata, tuna, sirček, nariban surov korenček, trd kuhan jajček, paradižnik in potem to zmiksam in pojem. user posted image user posted image

Za zajtrk pa standar, ker nisem imela več grenivk sem si kr 2 limoni stisnla pa vodo dolila in to popila pa še 2 žlički kvasa in žitne kosmič z mlekom, je pa ful dobr ko si dodam še rozinc pa praženih lešnikov.

Zdej pa ob devetih verjetno bom pojedla 2 nektarineuser posted image

2mak, ja večinoma se mi zdi da se B in OH ne sme mešat, sam pri zajtrku pa baje ni tako. Nič grem mejte se


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
   RE: Montignac
20.6.2007 13:12:28   
puncica
Evo punce pojedla fuuuuuul dobro tunino solato v domači režiji user posted image user posted image Pa res ne vem al sem se spremenila al kaj, ker pred 1 letom ni šans da bi jaz samo tako solato nagravžno jedla, zdej mi je pa vse kar jem fuuuul dobr od polnozrnatega kruha do skute, do navadnih jogurtov. Ma res mi ni jasno, jaz prav uživam v tej hrani.

No pa da napišem recept čist moje solatke:
- opprana zelena solata brez štrigl user posted image
- nariban surov korenček
- trd kuhana jajčka narezana na kolute
- konzerva tune rio mare v lastnem soku
- paradižnik
- topljen sirček zdenka un light (baje ima samo 15% maščobe)
- mešanica kisa, bučnega olja, olivnega olja

ma res mi je bila ful dobra, tako da bo kmalu ponovitev user posted image user posted image In ve kaj ste kej za kosilo jedle.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Tudi kot s.p. lahko prejemate denarno soci...
Pri izračunu dohodka iz dejavnosti za določanje upravičenosti do denarne socialne pomoči je pomembno, ali v času vložitv...




Prezgodaj za otroka?
пеперутка16

Ali je pri 18 letih prezgodaj imeti željo po otroku in poroki?