tea01
|
Tia, veš kaj, se mi zdi, da si moj letnik? Nič nisi stara! V informacijo kako zgleda vročinski krč vam bom obrazložila naše izkušnje. Ko smo se pogovarjali s prijatelji so vsi rekli, da to so tudi njihovi otroci imeli, mi pa čist brez pojma. Naša izkušnja: Možek je dal Jureta spat, ki je bil rahklo vročičen. Naenkrat je Jure ful čudno trznil, nakar moj prižge luč in vidi, da Jure gleda belo. Ga je dvignil in potresel, zgodilo se ni nič. Ni dihal, (v resnicni v takih primerih diha ful plitko) postal je modrikast in okoli ust se mu je nabirala pena. Moj ga je dal takoj pod tus, na zalost je bil Jure cisto tog, kot pri krcu in ni bilo nobene reakcije. Hitro so ga dali v avto in na urgenco, vmes je bil se na telefonski vezi z urgenco. No na urgenci so mu dali eno konjsko injekcijo, da je vsaj malo prišel k sebi. Še po 20 minutah ni nikogar poznal. Čez noč je ostal na infekcijski, sestra je rekla, da ga bo prišla gledat vsakih 20 minut, hodila je na 2-3 ure. Groza, zato smo se odločili, da ga bomo vzeli iz bolnice ven in ga imeli v hišni negi. Jaz sem sla en dan prej nazaj v Belgijo, ker sem bila v Sloveniji 14 dni in sem imela še zagovor diplome. Vmes smo pa vsi zboleli za rota virusom, Jure v lažji obliki kot jaz. Moj možek je mislil, da mu Jure dobesedno umira. Tok knjig sva prebrala pa nikjer ni pisalo o vročinskem krču, potem pa znanci povejo, da so imeli oni tud to. Je pa splošna zdravnica, ki je nadomešala Juretovo zdravnico povedala, da ko je imela hči od naše zdravnice vročinski krč, jo je poklicala, ker ni vedela kaj narediti. Če se je zdravnik ustrašil, ki to pozna, kok se je šele moj bogi možek. Torej, bilo je grozno. Upam, da ga ne bomo več doživeli. Dogaja se pa od 38.5 stopinj naprej. Mi smo sedaj zelo pozorni in ne dovolimo, da ima Jure več kot 38.0 stopinj vročine. Za vsak primer smo dobili še tako injekcijo, ki so mu jo dali v bolnici. To naj bi se dogajalo otrokom v starosti od 6 mesecev pa do 6. let. Posledic naj ne bi bilo nobenih. Toliko,...
< Sporočilo je popravil tea01 -- 31.5.2007 12:00:46 >
|