|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki (2006)
28.5.2007 18:49:15   
TiaSara
Ojla, samo na hitro. Se čist strinjam z Barbs glede ušeskov (vem, da pri psih je že tako, da manj ko mu šariš po njih, boljš je). Naš mali ima veliko ušesnega masla, ga najdem v postelji, pa tudi na rami včasih. Za ušeska se tudi pogosto drži (sploh kadar jeuser posted image ), ampak ga je pediatrinja gledala, pa je bilo vse b.p. - pa jaz svoji kar zaupam.

Mojsonček - upam, da bo kmalu bolje. Drži se! Mora biti pa zelo hudo pustit malega doma, ko veš, da mu je hudo. A, saj je oči vse zrihtal, ne?

No, ni glih na hitro, ne?

Ja, pa hvala za čestitke. Mali je bil tako smešen, ko je dobil vse tiste bagre (mimogrede, je nor na traktorje, bagre in podobno), on se je pa starega avtobusa držal in ga sploh ni zamenjal za vse nove igrače.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4126
28.5.2007 18:59:10   
maya2
pozdravljene!

Se samo na hitro javim, imamo zadnje dni (hmm že letouser posted image ) non stop nekaj... danes je mojster končal terasouser posted image user posted image ... je zdaj super, Karin že veselo kobaca naokroguser posted image
v soboto gremo na morje, sem mal gledala 7-dnevno napoved pa dobro kažeuser posted image user posted image

jutri grem mal v službo pogledat imamo en sestanek aktiva pa me je vodja poklicala zraven (na mojo željo). tja v četrtek in petek bom pa najbrž pakiralauser posted image

Marsovka: bogiuser posted image ... moj mora že od majhnega si hodit spirat ušesa, ker mu ušesno maslo samo od sebe sploh ne gre ven (baje ima to neko vezo s temi dlačicami??user posted image ), mora vsake toliko do zdravnice, potem pa mu s fiziološko sperejo tiste čepke venuser posted image .... na morju mu pa slana voda seveda to razžre... moj tudi ne mara ravno pogosto hodit izpirat, ampak če pa 'zamudi' se mu pa pod tem maslom vname uho, tako da.... če je treba je treba.... se pa strinjam z Barbs dobro se še pozanimaj če je to že res potrebno.

Lp in mirno nočuser posted image

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 4127
29.5.2007 7:27:21   
mojsoncek
Jutro!

Vceraj je trajalo cel dan, da smo izvedeli, kaj je z nasim pikecom. Ima neko kar hudo bakterijsko infekcijo user posted image . Kri je tako slaba, da je cisto na meji za v bolnico. Je rekla P, da bi ga kar poslala not, ce bi se malo bolj svoh zgledal. No, smo dobili en hud antibiotik, Voltaren svecke za ponoci in navadne za podnevi. V 48 urah bi ze moralo biti bolje, ce ne pa bomo videli kako naprej... Mozek je vceraj vse super zrihtal, tudi Anze je bil popoldan ze malo bolje user posted image .

Jaz sem danes se v sluzbi, potem pa se z user posted image zamenjava in bom jaz na bolniski.

marsovka - izpiranje useskov je ena izmed manj prijetnih stvari, ki se ti jih lahko zgodi v zivljenju. No, vsaj za otrocke, za odrasle pa ne vem kako to prenasajo. Jaz sem imela kot otrok ful probleme z usesi in sem bila mislim, da 3x na izpiranju, pa se se vsega prav dobro spomnim user posted image . Kot so ti ze napisale predhodnice, malo si se preberi na internetu glede tega ali pa koga vprasaj, da preprecis nepotrebno.

Lep dan vam zelim...

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 4128
29.5.2007 7:28:04   
puncica
Dobro jutro punce
ušeski no mi sicer nimamo kakšnih večjih težav je pa zadnič zdravnik rekel da ima ful kosmata ušeska znotriuser posted image No upam da ne bo kakšnih težav. Sicer pa kaj pa tisto pršilo audiosprej al neki, ko je slana voda noter, pa a tist pa ne morš dat za tako male? Ma ne vem.

mojsonček upam da je mali že kaj boljši, pa ne skrbi, ati bo za vse poskrbel, no verjetno ne že. Pa upam da je danes kaj bolje.

Naš bo pa danes cepljen, to bo user posted image user posted image . NO upam da ne bo kakšne večje reakcije, me je ful strah teh cepljen, komi čakam da bo konecuser posted image

Ja nič mejte se lepo.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 4129
29.5.2007 8:02:10   
maya2
Mojsonček: user posted image upam, da bo kmalu bolje user posted image user posted image

Punčica: audiosprej: moj ga je sprobal, pa pravi da mu ni vredu, da ima občutek, da vse samo še poslabšauser posted image

lp

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4130
29.5.2007 9:45:49   
marsovka
ja, hvala vsem za odgovore glede uhic...user posted image user posted image Mislim, da ga ne bom peljala na izpiranje, bom raje poskusila s parafinskim, potem bom pa videla. nekaj sem brala o enih propolis čepkih????? ve katera kaj o tem??
ja, barbs, kaj naj rečem, smo pri Petkovi user posted image user posted image   zdej tuhtam, da bi ga peljala kar enkrat, ko vem, da je Trohova dežurna, pa da vidim, kaj ona pravi.. kakšne druge alternative pa pri nas ni, saj veš.
Kaj pa vem...
A je katera od vas že sama od sebe zatežila, da npr. tamaučka ne cepijo takrat, ko je imel/a uro? našega naj bi danes, samo sedaj pa res ne vem, če nima kaj v uhici, ona itak ne bo nič videla. Materca...

pa še to: a kaj posebnega počnete z luleki?? user posted image user posted image Saj razumete, ane, čiščenje in to. našmu niso še nič kožice gledali, vsaj ne, da bi opazila...
ufh, dans je en tak zaspan dan, vsaj zame

smo pa včeri zrihtali sedež za na kolo, za spredaj, ga je user posted image  montiral na eno starejše moško kolo in lahko fajn goni. čakamo na lepo vreme, da bomo sprobali. A se radi vozijo vaši??

lepo preživite dan

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 4131
29.5.2007 12:16:36   
cofek
audispray ni primeren za tako majhne - se mi zdi da je od 3 ali 4 let naprej...glede spiranja ušesk ti pa ne morem nič svetovat ,sploh pa nisem vedela, da tako majhnim to že delajouser posted image .

ja, luleki so pa drug problem user posted image . mi mu kar pogosto, ko je v banji kožico vlečemo nazaj ("do praga bolečine" - karkoli naj bi že to pomenilo user posted image ). pa pediatrinja jo tudi že prekontrolirala koliko se mu še drži, pa je baje vse ok za to starost. kaj pa vem- sem nekaj brala pa ima vsak svoje mnenje glede tega - eni pravijo da nima smisla, ker itak pri določeni starosti kožica sama odstopi oz. se odtrga, drugi so spet zagovorniki tega, da se to dela...

mojsoncek upam ,da je Anže danes že veliko boljši...

maya se vidimo jutri user posted image user posted image user posted image (na srečo mam mami, ki me vsak dan spomni, da bo Ažbe v sredo pri njih prespal, ker drugače bi še predstavo zamudilauser posted image )

mejte se!

lp,t

(odgovor članu marsovka)
Neposredna povezava do sporočila: 4132
29.5.2007 13:06:26   
mojsoncek
punce, sem tako vesela, da vam kar napisem kar mi je sporocil mozek: mali ze cel dan nima nic vrocine, je igriv in nagajiv, obozuje antibiotik in zahteva repete.
Sem klicala se P, ker sem ji mogla sporocit kaksno je stanje. Sva se zmenili za kontrolo v ponedeljek (spet bo upitje, ko mu bodo jemali kri), do takrat pa ne smemo nikamor, ker je infekcija prehuda.

smo na dobri poti...

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 4133
29.5.2007 14:08:52   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: cofek

maya se vidimo jutri user posted image user posted image user posted image (na srečo mam mami, ki me vsak dan spomni, da bo Ažbe v sredo pri njih prespal, ker drugače bi še predstavo zamudilauser posted image )

user posted image user posted image user posted image te čist razumem, pri meni je problem da pozabim kateri dan v tednu je, .... bi se lahko zgodil, da bi prišla tja v četrtekuser posted image user posted image user posted image user posted image

Karin se ja danes pazila pri tašči, da sem šla jaz lahko v službo, , je bla čist hin od veselja, ko sem prišla pa je bila v varstvu le tri urce od tega je dve spalauser posted image

LP

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 4134
   [Brisano sporočilo]
29.5.2007 14:35:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4135
29.5.2007 15:08:54   
maya2
auroraa: user posted image a veš da sem se že spraševala kaj je s tabo?? se nič ne javiš? kaj te je delo zakopalo? pa ne me hecat... da ne bom šla res dons tja predstavo čakatuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4136
   [Brisano sporočilo]
29.5.2007 16:02:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu maya2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4137
29.5.2007 17:01:11   
Barbs
Ojla,

najprej o lulčkih

HIGIENA DEČKOVEGA PENISA IN FIMOZA
 Običajno je ob rojstvu kožica spolovila pri dečku prilepljena na glavico penisa s plastjo celic. V naslednjih petih letih se kožica naravno loči od glavice brez naše pomoči. To pospešijo še normalne erekcije v otroški dobi, lahko že v dobi dojenčka, ki raztegujejo kožo. Na splošno kožica zahteva minimalno, toda pravilno oskrbo, ki jo najprej izvajamo starši, kasneje pa pravilne nege naučimo še otroka.

PRAVILNO ČIŠČENJE
V prvem letu penis le čistimo kožice ne raztegujemo namenoma samo toliko, da opravimo higieno. Nazaj jo potegnemo kolikor gre, brez vsakršnega pritiska samo toliko, da očistimo beli sirček, ki ga imenujemo smegma. Smegma je skupek mrtvih kožnih celic, ki se normalno luščijo z glavice penisa in obdajajo kožico celo življenje. To lahko vsak večer ali na 2 dni med kopanjem s curkom vode. Nikakor ne uporabljamo mila, ker lahko povzroča draženje in otekanje. Po čiščenju moramo vedno kožico potisniti nazaj spet v prvotni položaj. Zbirek smegme, ki ga lahko vidimo ali čutimo pod kožico penisa in leži prilepljeno nanjo, pustimo pri miru, saj se bo izluščil sam, ko se bo kožica pomaknila nazaj. Razen v primeru, če bi lulček zgledal vnet, rdeč in boleč obiščemo zdravnika. Pri čiščenju ne potiskamo kožice močno nazaj na silo, ker se lahko zatakne in jo ne moremo vrniti v prvotni položaj, kar lahko privede do močno zatekle glavice penisa (parafimoza). Če se to zgodi moramo kožico čim prej vrniti v prvotni položaj, na lulček damo zelo mrzle obkladke in poskusimo potisniti kožico nazaj, če ne gre je potreben obisk pri zdravniku. V prvem letu je dovolj, če je kožica na glavici penisa odprta toliko, da curek seča lahko nemoteno odteka. Popoln pomik priraščene kožice se zgodi sam počasi med raztegovnjem pri higieni, pa tudi dečki kasneje, ko se "igrajo" pripomorejo k temu. Po enem letu lahko kožico raztegujemo v topli vodi, ki jo še bolj zmehča, vendar še vedno ne na silo. Ne skrbite na rednih pregledih vas bo pediater spraševal koliko in kako je s kožico, ter tudi pogledal, tako da bodo navodila in ukrepi v primeru zaraščene kožice (adhezije) in preozke(fimoza) v skladu z otrokovim stanjem.

ADHEZIJE
V zadnjem desetletju so potrdili uspešno pospešitev popolnega pomika kožice z mazanjem s kortokosteroidnimi mazili štiri do šest tednov, vendar navadno po otrokovem 3 letu starosti. Za to zdravljenje se najraje odločamo, če je kožica docela ali delno zaraščena (adhezije), če po tej kuri kožica še vedno ne gre nazaj jo na hitro potegne urolog. Po tem posegu ima otrok lahko bolečine pri odvajanju seča, lahko se pojavi tudi blaga krvavitev. Malčku dajemo na penis hladne obkladke in izvajamo higieno, čez kakšen dan ali dva pa med kopanjem že sami poskušamo potegniti kožico.

FIMOZA
Fimoza je preozka kožica spolovila. Povzroči lahko zaporo odvajanja seča in bolečine. To stanje je redko in ga lahko razreši le operacija (obrezovanje ali cirkumizacija, plastika perpucija). Zapleti so zelo redki, pojavljajo se v obliki kožnih okužb, krvavitev, brazgotinjenja ali zapletov zaradi anastezije. Posledice so bolečina pri odvajanju seča, zato tudi tukaj dajemo obkladke. Zaplete zaradi okužb preprečujemo s spiranjem spolovila po vsakem odvajanju seča.

vir <[
" target=_blank>med.over.net];  Jaz se držim tega, čeprav me naša P sekira, da mu ga ne vlečemo dostiuser posted image  .... torej, čistimo, nikoli pa ne pretiravamo...skratka, tako kot piše zgoraj.  Marsovka user posted image ..če bi bila jaz ti, bi nemudoma opravila novo izbiro osebnega zdravnika za malega. Pri prvi hčeri sem se tolažila, da bo pač že nekako, čeprav so bile ježeve muke peljat jo k njej... ko smo menjali zdravnico ( po treh letih) ni bili nobenih problemov. Pri tamali smo pa samo obvezne posvetovalnice delali pri njej ( ker je kao za predšolske, trohova pa za šolske) osebna zdravnica pa je bila že od vsega začetka dr. Troha. Ko je imela enkrat težave z ušeski ( v posvetovalnici) je bilo videti, da ji bo ušesa kar odrezala, za vsak slučaj sem šla popoldne še k Trohovi in je bila povsem druga pesem. Tako da, o tem raje ne bi. Lej, otrok je tvoj in če se ti ne boš postavila za njega, kdo se pa bo??? Nič naj ti ne bo nerodno...ali pa naredi res to - ko bo dežurna dr. Troha ga pelji k njej, pa boš videla. Glede ušesnega masla - Aleks ima tudi neprestano repo, pred meseci je isto imel v levem ušesku čepek, ampak P ni hotela izpirat, ker je rekla, da bo naredila več škode kot koristi. Parafinsko olje smo dobili, pa pri kopanju sva ga orng polila čez glavo in potem sčistila s tistimi palčkami za dojenčke ( na zunanji strani) ...nato mu je čez noč kar samo začelo odpadati ven.... mi prakticiramo to in je ok. Je pa res, da se mu potem, ko je zmehčano, sčisti postopoma in ne naenkrat.... Pa s palčkami po občutku, čeprav jih nekateri odsvetujejo. Mislim, da če nisi ko neki rambo s kolom v roki, je koristno, če mu nežno sčistiš (da mu ne riniš repe nazaj not, ampak s palčko lepo "zajameš"  od vrha na dol in podrsaš ven. Uf, sem zakompliciralauser posted image  Hvala za vse pohvale o motorju in motoristu ( sem šele danes vse temeljito prebrala) , Nja, zdaj ga pa lahko spet hvalite, kajti danes sem mislila, da ne slišim prav.Ko sem mu dala piškot, se iz vozička zasliši "ala"user posted image  In potem sem si rekla, da sem nora in mu dam še enkrat . Rečem "izvoli, Aleks" ... in on "ala"user posted image Zgleda, da je moje vrtenje jezika obrodilo sadove, kajti, vedno, ko sem mu kaj turila v rokico, sem zraven govorila "izvoli" in potem ko je prijel, sem namesto njega rekla "hvala" ... Zdaj mu je pa prebilo, revežuuser posted image  Aja, hodimo pa še ne -  ob kavču in omarah sicer hodi, stoji samostojno, brez da bi se držal za karkoli, vmes je sposoben "govoriti" po mobitelu z nono ( mobitel drži za vratom in se vsakih deset sekund zadere "loo", stoje gledati telebajske , ko pa se je treba prečno čez prostor premakniti, se prelevi v legvana - resno, točno tako se premika.user posted image  Ok, komu se bo zdaj te litanije ljubilo brati...user posted image  Mejte se, grem pojest en paradajz s papriko ( sem na dieti Zeleni slap al val al karkoli je že...user posted image  - mater, ja, je zaj****a tale s hujšanjem...mam kar lukno v želodcu)user posted image

< Sporočilo je popravil Barbs -- 29.5.2007 17:05:07 >

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4138
30.5.2007 7:08:15   
puncica
Dobro jutro punce, pa smo sred tedna, še dva dni pa bo vikenduser posted image user posted image user posted image
No kaj naj napišem, ničuser posted image ja da je naš tamali bil včeraj cepljen v ramico in da se je drl ko jesihar, ko ga je moj peljal k zdravnici, pa da ni bilo hvala bogu nobenih reakcij, pridno spal ponoči, no z enim premorom user posted image

lulči ravno mojga sem spraševala če je kej težila za lulčka, ker men je tako grozno mu to dol vlečt, ker se mi zdi da ga boli user posted image , pa še pusti ne, tako da potem to zelo na redko delamo, pa je rekla da je baje super ta naš lulči pa da naj mu kr vlečemo ga še do, pa sva potem midva to debatirala pa je moj rekel da to ni nič naravno, pa da sej se bo enkrat to samo odtrgal, no on že ve. Pa zadnič ga previjam pa pride moj zraven, pa reče ja bogi, kje ima pa jajčke, sem rekla ja ne vem verjetno so mu kam noter zlezle, pa je rekel, dej mu jih ven zbezaj, veš da ga to lahko boli user posted image user posted image ja valda bom vedlauser posted image .

Mah dobr da sem ženska user posted image user posted image user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4139
30.5.2007 7:14:15   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

Pa zadnič ga previjam pa pride moj zraven, pa reče ja bogi, kje ima pa jajčke, sem rekla ja ne vem verjetno so mu kam noter zlezle, pa je rekel, dej mu jih ven zbezaj, veš da ga to lahko boli user posted image user posted image

O, mater, a tut to je možno.user posted image  Po dveh puncah sem čist neizobražena v tej smeri. Grem takoj mojga zbudit in ga vprašat, kako je s tem. Da mi ne bo slabo, če bom sama doma in ne bom jajčk najdla.user posted image user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4140
30.5.2007 9:08:15   
marsovka
dobro sredo.

no, včeraj smo opravili posvetovalnico, v čakalnici je bil ves razposajen, laufal sem in tja, nakar nas je sestra poklicala not in samo dvignila sem ga do tiste "previjalne", se je začel tako dreti, mislim prav histerično (no, sem si mislila, brihten otrok, takoj je pogruntal, za kaj se bo tuki šlouser posted image ), da smo ga komaj pomirili in prusmerili pozornost na ene igrače.

Smo v peresni kategoriji (user posted image menda??? pa tako je lepo zalit, še mal podbradka je vidnega, ne vem, kaj se držijo tistih krivulj kot pijanci plota -po krivulji smo namreč eno celo kilo prelahki, ma WTF????? nisem si mislila, da imajo v teh časih  radi male mišelinkote??
Mi je mami pravila, da je zdravnica, ki je bila v tistih časih, ena taka silno prijazna in razumna zame rekla, da če bom imela pri enem letu 8kg, bodo zelo zadovoljni..in še, da se otrok vendar ne pita za prisilni zakol!!!), torej naše mere so 8900g in 75cm, tudi ne med največjimi, hehe, pa saj nima po kom bit debel ali prav posebej visok.
no, dohtarca je sklenila, da ima mal grlo vneto, da ne bomo dobili pikice, še sreča, ker - medtem ko sem ga jaz držala za roke in mu prigovarjala, da je vse ok - mu je namreč potegnila kožicouser posted image user posted image !!! še sreča, da nisem videla, namreč sem opazila šele, ko sem ga na koncu dajala v plenice...gledam..kaj pa ta kri na lulčku?????
uglavnem, je potem doma še ene parkrat pojokcaval, po moje ga je peklo, ko je lulal...bošček. pa ravno pozanimat sem se hotela, kako je s to kožco...user posted image

Barbs, hvala za info, ti, je bila petkova pa včeri neki silno prijazna in sladka, ne vem, za ne spoznat, smo bli vsi v čakalnici čist šokirani, ker je ponavadi takauser posted image   user posted image  kača. Izpirati mu pa uhice ne bom šla!

je bilo pa tako hecno, mi reče sestra, da sedaj naj pa lepo počaaaaaasi začnemo uvajat ribice, najprej sladkovodne...midva z mojim se pa samo gledava in jaz: "ja, seveda"....naš pa že zdavnaj je vse ribe po vrsti...
...in nadaljuje, pa počaaaaasi tudi beljak....(cel jajaček naš že zdavnaj zmaže za malicouser posted image user posted image )

tako je minil dan....

to vreme pa kar ne ve, kaj bi, ane?

imejte se skrajno lepo

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4141
30.5.2007 9:48:53   
mojsoncek
Oj!

Se javljam s prve bolniske...  No, danes smo po parih noceh spet spali celo noc brez zbujanja, pa se do pol osmih sva potegnila z Anzetom. Sicer je ob pol sestih spil malo mleka, ampak je potem pri meni nazaj zaspal user posted image . Joj, kako je pasalo. Trenutno se igrava s mega bloks helikopterjem in kockami, uzivava sto na uro in vsake dve minuti briseva smrkav nos. Je ze toliko pri moceh, da lahko ze nori okoli in nagaja.

marsovka
- nas ima tudi 8900 g (v bodiju in plenicki) in 74 cm, pa je rekla P, da je minimum 9200 g, visina pa 71 cm. Zgleda, da imajo pediatri razlicne tabelce, ce ima vas kar eno kilo premalo. Mah, itak so pa malo trapasti s temi okvirji, ker je vsaj za moje pojme najbolj vazno, da je otrok zdrav in zivahen.

barbs - pridete naslednji vikend kaj v Ziri? Aleks je videti ze cisto pripravljen za kaksen moto zbor.

grem se malo propeler na helikopterju vrtet...

(odgovor članu marsovka)
Neposredna povezava do sporočila: 4142
30.5.2007 10:21:42   
F*S*M
oj

vidim, da nismo mi najlažji no mi imamo 9110 in se mi zdi da je že kar pretežek za nosit, upam, da se bo kmalu odločil da bo začel sam raziskovati svet po dveh in ne po štirihuser posted image user posted image user posted image . Drugače pa imamo mi danes cepljenje sam verjetno ne bomo bili ker mu teče iz noska, tako da upam, da bomo prestavili.
Kar se hrane tiče naš zadnje čase hoče jesti vse kar odrasli, tako je včeraj svoji prababici, ki ga je čuvala da sem skočila v trgovino iz mize, ko je večirjala "ukradel" ornk kos suhe salame in jo je tako hitro začel oblizovat, samo vzet mu jo pa nisi smel, da ma še danes iz ust zadah po suhi salami, da bi ga videle kako joo je jedel, ja pa zraven graham kruh je boljši kot bel, ker je za diabetike in naš že sedaj pazi da ne bo dobil cukra user posted image user posted image user posted image .

Marsovka iz kje pa si ti, pa kako je tvojemu malčku ime, vedno te hočem to vprašat. sej če nočeš javno objavt mi lahko pišeš na ZS sam jaz sem tak firbec.

Barbs, kako kej tvoje zdravje zadnje čase? Pa še to ste že pripravili prostor za piknik? Ker men se neki lušta, no to soboto in naslednjo ne morem pol pa kr v akcijouser posted image user posted image user posted image

Maya2 in cofek se vidimo zvečer, joj kumi čakam čeprav sej jih že gledala sam strah me je da ne bo naš ata se poscal od smehauser posted image user posted image user posted image . No še prej pa gremo v glasbeno na koncert ker ima moja sestrica nastop in seveda gre Filip tudi bo naviju zraven user posted image user posted image user posted image

ok dost sem načečkala bejbe bote pridne pa svoje otroke ubogite

papa

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

Neposredna povezava do sporočila: 4143
30.5.2007 11:12:33   
mojca75
Uh... končno je šla spat, sva že ob 6h vstale pa je šele zdele omagala user posted image , kadar jo pa čem mal "nategnit" da gre kasneje mi pa skoraj v stoje zaspi!

No ja, lulčki... uh še dobr da mamo punco, to me je od nekdaj skrbel, najbrž pa je panika odveč, aneuser posted image .

Midve greva jutri na pediatrijo se cepit - ja šele drugo dozo Di-te-per. Še čakam da mi tašča=pediatrinja sporoči detajle, ker gremo vse tri. Me že zdej glava boli (mogoče ne od tega user posted image ), ampak vseen se mi nič ne gre spet za cel dan tja viset v tiste razmere. No vsaj mal lažje bo k ne bom sama.
Tko da popoldan pakiram igrače, plenice, hrano,... ja ja sem iz une skupine "bodi pripravljen na vse".
Upam sam da se ne bo res kaj zakompliciralo. ker so sedaj se še čist nič niso zjasnili, noben ni hotel prevzet odgovornosti da jo BODO al pa da je NE BODO cepili. Ah ja.... bo že, nekako... ane!

Teža - ma men so rekli pri pol leta 2x porodna teža, pri enem letu 3xporodna teža. To naj bi bil nek standard. ne morta met dva enako če se je en rodil z 2800 en pa z 4200g, ane!
Tud mi smo sicer po teh standardih mal prelahki, sam kaj, jest sem bla tud vedno presuha (do puibertete)  zdej mam pa ene 20kg preveč, no 10 pa ziher!user posted image

Hrana - ja pri nas je itak najbolje za jest tist kar odrasli jedo, pa tud če je to paradajzova solata. Kaj čm, je pač to in kruh večerjala, še dobr da pol ni hotla mleka po flaš....user posted image user posted image

vglavnem zasavke - maximalno uživejte na 5moških.com, Tiasara - Pink Cd je na poti, vse ostale pa user posted image

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 4144
30.5.2007 13:14:29   
marsovka
aja, pa še to sem se spomnila: mi je rekla dohtarca, da naj ga kar prijaviva k zobarjuuser posted image  kao ste to ve(tiste ki ste že) izvedle?? si ne predstavljam, da bo na ukaz usta odprl...ma ni šans!
pa kolk vam pustijo zobke pucat? pr nas sicer "uporablja" ščetko, si jih vsak večer skupaj "umijemo", pa če se le da zamenjava ščetki v smislu da on prime mojo in kao umiva meni, jaz pa njemu...samo mora bit pruser posted image volji

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 4145
30.5.2007 13:46:30   
mojsoncek
marsovka - nam so vabilo sami poslali. Prvi "pregled" smo imeli okrog sedmega meseca. Za naslednjega smo pa naroceni v septembru. Ciscenje zobkov pa pri nas zgleda tako, da sam najprej malo grize tisto gumijasto krtacko, potem mu jih pa spucamo se s "tapravo" scetkico.

(odgovor članu marsovka)
Neposredna povezava do sporočila: 4146
30.5.2007 14:29:43   
petka
hmmm, zdej je pa mene začel blazno skrbet zarad lulčka user posted image

Mi ga pustimo čisto na miru, po navodilih pediatrinje - je rekla de NE SMEMO nič vlečt user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4147
30.5.2007 14:40:51   
mojca75
ja ja zobarja mamo mi septembra že drugič, prvič okol 7 mesceca, so nam tud sami poslali vabilo (za v šiško, ane mojsonček), pa tud usta lepo odpre tam ker jih znajo shecat, no mogoče bo zdej težje k so že bl trmasti in odločni user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4148
30.5.2007 14:55:13   
mojsoncek
mojca75 - tocno tako, v ZD Siska... verjetno pa znajo shecat otrocke vseh starosti, da odprejo usta. Pa se zajcka iz rokavice dobijo, ko so fertik user posted image ...

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 4149
   [Brisano sporočilo]
30.5.2007 14:57:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mojca75)
  Neposredna povezava do sporočila: 4150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  164 165 [166] 167 168   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.