|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
2.4.2007 18:18:04   
Mimi*
Bojana,Lonib in Hariba čestitam!
Par dni me ni na RR pa toliko krasnih novicuser posted image

Uživajte,upam da bom čimprej z vami pri aprilskih dojenčkihuser posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
2.4.2007 18:42:33   
gaja*
Hej,
hariba nič slabega nisem mislila s tem, ko sem rekla, da mi nisi pustila spati user posted image Sem bila čisto v user posted image user posted image user posted image Res, čudovita novica že navsezgodaj user posted image

Danes pakiram za moža, gre jutri v Nemčijo. Sicer za en dan, samo meni tako ne paše user posted image   Pa še luna se začneuser posted image Mene pa že brez lune tako meša user posted image user posted image user posted image

Se jutri javim bolj obsežno

LP

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu Mimi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
2.4.2007 20:42:50   
Jagoda3
Živio user posted image  in mlade mamice user posted image

Tudi pri meni je dojenček še zelo aktiven in kar fajn brca. Se kar vidi kako se trebušček fajn premika, pa največkrat se vidi petka od noge user posted image .
Name ta luna še ne bo vplivala ker imam PDP šele na koncu meseca. Verjamem pa da bo ta luna pomagala vsem kt se že zelo blizu datuma poroda.user posted image

Naj vas pomirim, da se porodne bolečine da prenesti user posted image . Ni lih fleten - jaz pravim, da je porod tako kot če greš k zobarju, če te zob boli. Ko ti vrtajo zob pri zobarju moraš mal potrpet, potem pa ko imaš zaplombiranega si pa zelo srečen. In isto je s porodom - si ful srečen ko se dojenček rodi user posted image user posted image user posted image user posted image  si v desetih nebesih ko je vse mimouser posted image . Tako da kar pogumno - sej bo šlo user posted image  - na koncu vas pa čaka darilo user posted image .

Moder Bephanten bo po mojem tud vredu, če ti pa ne bo pomagal boš pa ta tamoder bephanten porabila še za dojenčka za ritko. user posted image

Želi vam user posted image čim bolj mirno noč  user posted image in čim več spanja user posted image  pa čim manj vstajanja za wc user posted image user posted image čeprav moram jaz tud večkrat na noč it lulatuser posted image

Mi otroka kažeta katere vse smailije naj še dodam med besedilo - bi najraš da dam kar vse samilije kt so user posted image

se slišimo user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image

7.aprila 2007 se nam je pridružil nov sonček

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
2.4.2007 21:56:09   
sabri
No danes je pa pregled za mano, nič se še ne dogaja, razen pri vaginalnem pregledu me je pa zelo bolelo, tak da je potem rekel, da se bom morala sprostit pri porodu, drugače bo kriza. Super, ravno se pripravim psihično na porod, da je pač treba dat to čez, pa me g spet prestraši. user posted image Še tisto dobre volje kot jo je blo danes, je šla.
Vsem želim lahko noč, čim manj vstajanja.

(odgovor članu Jagoda3)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
3.4.2007 8:23:45   
hariba
Jagoda3 multi mam compreses obkladki so res supre. So mi zelo ublaž
ili žgočo bolečino. Zdaj pa se mala spet veselo doji, prava požeruhinja je. Je pa to noč kar precej več sapla kot prejšnje.Danes bo že 1 teden stara.
Danes moram it pa šunko, pisanke in sestavine za potico nabavljat. pa ne vem ali naj malo vzamem sabo v city center in jo podojim v dojilnici ali pa naj jo doma očka čuva in nahrani z istisnjenoim mlekom. Se bojim, da če jo vzamem sabo, da kako virozo pokasira.
Božajte bušije, pa že nestrpno pričakujem, da še kaka aprilčica postane mami.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
3.4.2007 9:02:50   
Mimi*
Hariba,res da imaš veliko izkušenj ampak a ne bi bilo najbolš,da bi mal počivalauser posted image
Ti kar možeka pošlji v šoping pa bo.Si ne predstavljam,da bi že po enem tednu skakla po trgovini,še manj pa z dojenčkomuser posted image

Punce,kar se pa lune tiče,a tista prazna luna oz. mlaj al kako se reče tudi kej pomaga....pospešiti porod mislim?!
17.aprila je to in meni bi takrat več kot ustrezalo roditi,ker takrat bom imela samo še en teden do roka,pa še ta velika punca bo na tisti dan stara 3 leta in bi blo res zanimivo...user posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
3.4.2007 9:24:40   
gaja*
Dobro jutro user posted image
No, jaz sem noč mirno prestala. Mož se je sredi noči spravil v nemčijo, tako da sem zdaj sama. Je že sporočil, da je že blizu, tako da sem kar bolj mirna. Komaj čakam, da bo večer...
Jaz sem že tudi nabavila barve za jajčka, pa me je mož kr spomnil, da če me ne bo doma, se on ne misli z jajci **** user posted image user posted image No, ne bi imela nič proti, če bi letos ostali brez pobarvanih jajčk. Danes sva z user posted image nastopila polnih 38t, tako da še 14 dni... Čeprav, bolj ko si želim, da bi bilo vsaj kak dan prej (sem strašno neučakana...), bolj imam občutek, da bomo čakali user posted image , ker so mi skozi vso nosečnost govorili, da je user posted image malo manjši glede na zm in uz. Bomo videli kaj bo, v vsakem primeru pa ni več dolgo. Itak, da ne bo user posted image not ostal!! user posted image
Zaenkrat že ima take akcije noter, da lahko včasih prav vidim, kako se premika. Tudi jaz največkrat načutim petko in to vedno na levi strani. Ponavadi zvečer kar zaspim z rokami na trebuhu, ker je tak fajn občutek user posted image
Jaz se tudi ful psihično pripravljam na to, kako se bo porod začel in kako bo. Me je strah zadnje čase, sploh zato, ker se poznam in vem, da imam ful nizek prag bolečin. Samo, saj preostane mi ne kaj drugega, kot da preživim in razmišljam o tem, da bo vsa bolečina poplačana in pozabljena, ko dobim k sebi mojo štručko, ki si jo že taaaako želim user posted image Sploh bolj intenzivno razmišljam o tem takrat, ko mi spodaj na trenutke tako narazen tišči in malo boli... Pol se pa že vidim, kako sem v porodni user posted image user posted image
Tako da, sabri, brezveze se sekirat, jaz že itak nisem nobenega poslušala, kak morem to in kak ono... Sploh pa zdaj, ko sem (smo) tik pred zdajci. Bom v tistem trenutku poskušala izvesti vse ok user posted image
Hariba, jaz bi bila (oz. bom) še verjetno cela user posted image user posted image user posted image en teden po porodu, s polno skrbi in vsega... Po moje sploh ne bom razmišljala o kakih trgovinah in nakupih, pa ful rada šopingiram user posted image user posted image No, ti si že malo bolj izkušena mamica user posted image user posted image , tako da si zgleda že ful ulavfana. V vsakem primeru bi jaz verjetno poslala moža po šunko in ostale sestavine user posted image user posted image

Ja nič, božajmo svoje trebuščke še dokler jih imamo, naše 3 mamice pa že svoje
zakladke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
3.4.2007 9:39:33   
hariba

Jaz sem zmeraj po enem tednu že skakala naokrog, danes ne grem, ker so mojega v službo poklicali za par ur. So ga nujno rabili. Bom šla v četrtek za 2 uri. Upam, da še kaj ostane do takrat. ah, moj ne zna kupit pisank, bi pvvo kar bi mu prišlo pod roke zmetall v voziček. jo moram kupit za 12 nečakov, pa seveda še za svoje. Upam, da ne bankrotiramuser posted image . Saj bom bolj neke sladke pozornosti. popldan pa moram na govorilne ure. Se tamaljaši začel nekaj prepirat v  šoli. Mu je zadnjič nekdo vrgel kamen v čelo. Moram it, da razčistimo zadeve.Bomo videli kako se bo moj kot varuška izkazaluser posted image  Gaja boš videla, da ne boš dolgo not zdržala. Počivam zdaj ob pc, mala spi, mož dela, mafija pa guli šolske klopi, le kaj lepšega.
Nič se ne bojte porodov, vse bo ok, le verjamite v to. Boste kmalu štručke cartale.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
3.4.2007 10:19:33   
Jagoda3
Živio user posted image in mlade mamice user posted image !

Mi je prav toplo pri srcu kt berem kako se vse fajn pripravljamo na bližajoči porod in na bližajoči praznik - veliko noč.

Hariba - sem prav vesela, da so ti te obkladki pomagali tako kot so meni. So pravi balzam. Čestitam ti, da si se tolk hitro pobrala po porodu - se vidi da si ti sedaj največkrat mamica in se že zelo dobro poznaš, da veš kako se najlažje pobereš po porodu.
Jaz sem bila po prvem porodu bolj razsuta (psihično in fizično). Pri drugem porodu (nisem bila ne prerezana in niti se nisem strgala - je bila razlika prvi je bil fant in je bil težji, druga pa je bila punčka) pa sem bila takoj dobra in sem tud kar hitro imela voljo in energijo, da sem potovala po svetu. Zato te čisto razumem, da te matra, da bi šla sama v trgovino, ker bi rada izbrala stvari ki so tebi všeč. Ker točno vem kako je če pošlješ moža v trgovino - pa mu moraš vse narisat - pa si še razočaran kt ti ne prinese točno tako kot bi sam kupil.

Jaz sem bila na začetku tud zmerej v dilemi a naj zletim sama v trgovino in naj dam dojenčka v varstvo - ali naj grem rajši z dojenčkom, da sem bila mirno ker sem jo imela s seboj in sem jo podojila kadar je bila lačna - drugače je pa itak spala v lupinci kt sem jaz nakupovala. Čim nisem imela dojenčka s sabo sem se
skoz bala, da doma neutoložljivo joka in me bodo vsak čas od doma klical da je panika. Če sem šla sama brez otroka tud uživat nisem mogla kt sem nakupovala ker me je podzavestno skrbel.
Sej zdej je fajn kt je zdajle že sonček in ni tolk mrzlo kot je sredi zime - da ni take temperaturne razlike.user posted image

Sej jaz tud še vsesorte rihtam in razmišljam kako bi še polepšala stanovanje, ker vem da se potem kar nekaj časa ne bom spravila.
Sem že razmišljala, če že sedaj prodajajo tatopelšne bršljinke, da bi jih nesla nasadit, da bi imela potem lepo, ker vem da potem zlepa ne bom šla pa itak po porodu bom brez moči in ne bom mogla prestavljat. Konec maja kt bi pa jaz že kam šla pa bodo rože že prodane. Če bom pa možu naročila sem pa prepričana da bo drugačno barvo izbral kot bi jo jaz user posted image - pa bom potem sam slabe volje za brezveze user posted image kt vem kolk bom občutljiva po porodu. Sem pikolovska in pedantna - sam mi je tolk fino če jaz izbiram barve, ker imam rože ful rada in so mi odtenki zelo pomembni.

Zato te Hariba čist razumem imava podoben karakter - mogoče si tud ti levinja user posted image  po horoskopu user posted image .

Imejte se lepo user posted image  in božajmo trebuščke (se mi že sedaj stoži kt pomislim da še malo pa ne bom več noseča - mi je pa škoda ker sem ful rada noseča - mi je to tak fajn obdobje v življenju - in verjetno bom tokrat zadnič noseča user posted image  - no razen če se bo še kakšen user posted image  sam napovedal user posted image  bomo vidl.

Ve mlade mamice pa uživajte ob svojih zlatih user posted image  in želim vam, da se vam čim prej povrnejo moči in energija.

Hariba ti imaš srečo in boš lahko že za veliko noč šla na svoj prvi čarobno- spomladanski sprehod user posted image z vozičkom user posted image . Hariba iz katerega konca slovenije si ti? Bi bilo ful zanimivo it na sprehod s tabo (ti s 4 otroki) jaz pa s 3 - to naja bi čukast gledal vsi mimo idoči user posted image  user posted image

Zunaj je tak lep sonček sam na žalost danes ne bom mogla it ven, ker je moj prvi otrok bolan user posted image  (ima vročino in ne sme ven) - je fasal virozo in je pri meni doma. Srčno upam, da bo hitro prespal to virozo in da bomo lahko spet šli kam ven.
Si bom pa zdajle skuhala en dober kapučino user posted image  in se bom malo pocrklala

Uživajte na sončku

7.aprila 2007 se nam je pridružil nov sonček

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
3.4.2007 12:20:56   
lilka
Hariba:se kar vidi, da si že izkušena mamica, čeprav se meni zdi tako mali dojenček neprimeren za v velike nakupovalne centre. jaz bi ga dala možu čuvat, ne vem tako majhen , pa toliko nekih zunanjih dražljajev pa vsega....Ma ti si faca, rodiš v dveh urah, v enem tednu si že čisto aktivna, ma svaka ti čast.

No luna očitno ni sprožila poroda, sem pa zelo slabo spala, pa težko diham na momente, ko ležim sploh če se na hrbet obrnem med spanjem se zbdim. Očitno imam še vse skupaj čisto zgoraj, ker v litraturi piše, da ko se otrok obrne v kanal, pol se lažje diha. Moj se zgleda še ni. Pa sploh me že mao daje nisem več tako fit, pol si pa mislim, kaj bi še jaz rada, bom pa ja kmalu rodila.
Tudi jaz sem blazno rada noseča, mi je blo super obdobje, ful se fajn počutim v nosečniških oblačilih in s trebuščkom, tastu sem tako všeč, da mi zmeraj reče kako sem lepa in zadnjič je rekel, da jaz bi skos mogla bit noseča tako mi paše.Tako da zdej ko je še malo več kot 14 dni se mi kar malo stoži. Res sem mela lepo nosečnost, brez večjih težav, upam, da bo tako zdržalo do konca.

No včeraj sem kupila še ušesni tremometer v lekarni, CITIZEN se mu reče in je stal 30E, zdej mam pa menda vse. Postelnjina in baldahin za zibko se mi danes suši zunaj na sončku, oblekel jo bo pa mož, čez vikend bomo pa samo zibelko postavili.

Jagoda3:jaz sem tudi zelo pedantna glede vsega, sem totalni estetik , zato tudi jaz vse štimam že v naprej, ker mi pol nebi blo všeč kako bi mi naredili. Zato bom res vse kar se da že sedaj uredila in pripravila.

Jaz sem že pripravila za kosilo, bom naredila makaronovo meso, mož je popoldne v službi, pol bom šla pa okol dveh na sprehod, čeprav me ful daje sapa in nisem najboljšega počutja danes, se nisem dobro naspala.
Čez vikedn pride k nama moja najljubša sestrična iz ljubljane, kao me še pogledat preden rodim, je bla nazadnje, ko sem se poročila lani maja. Tako da bo vikend res hitro minil. jajčke bom pobraval v petek, nekaj malega lih toliko da bo, dopldne grem pa še dat kri in vodo, ker mam nasldnji teden zadnji pregled pri G.

Toliko za zdaj, uživajte dan.....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Jagoda3)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
3.4.2007 15:55:53   
sabri
OJ, kako smo danes user posted image in mlade mamice user posted image , jaz sem prvič v celi nosečnosti včeraj bruhalauser posted image , mi še danes ni čisto jasno zakaj. Zdaj pa že cel dan štejem premike user posted image , ker me malo skrbi, da ni kaj narobe, ker se tudi danes ne počutim vredu. Oziroma trebuh ni vredu, čez cel dan po malo boli ampak mislim, da to niso popadki, pa da bi zaradi tega bruhala pa tudi najbrž neuser posted image .

Hariba: se pridružujem splošnemu mnenju, dobra si in upam, da bomo vse kmalu na tvojem mestu, tak fit in z bebicam v naročjuuser posted image .

Mimi: mislim, da vsaka luna nekaj vpliva, čeprav ta polna ni videti, da bi kaj. Tudi jaz gledam tisto prazno 17 ker imam takrat 3 dni do roka, pa kar upam...

Gaja: danes sem že boljše volje, spet bolj pripravljena za v bojuser posted image , včeraj me je presenetil pregled, da me je tako bolelouser posted image , ko me je pregledal in sem si zamislila, kak bo to zgledal cela glavica v primerjavi z enim prstom??!Ampak maš prav, je pa nagrada izvrstnauser posted image user posted image .

Lilka: si tudi ti v naprej malo nostalgična, kot sem bila jaz par dni nazaj, kak bo kasneje brez trebuščkov...Mogoče pa nas še čaka v prihodnje še kaka taka izkušnja. Sem se pa zdaj še malo poslikala s trebuhom, da se bom potem spominjala in malo pogledala, kaka sem bila.

Jagoda3: najbrž je res najbolje vzeti bebico s sabo pa si brez skrbi, imamo pa sijajen čas za rodit, zdaj ko je čedalje topleje in travica dobiva fedrčkeuser posted image , tako da gremo lahko kar hitro na sprehod z vozički.

Zdaj sem pa končno postala malo lačna, ko imam po včerajšnjem praznenju na silo čisto prazen trebuh. Tako da grem nekaj malega pojest, potem pa če bo trebuh bolje, manj bolel, grem pa malo na luft in sonček.

Uživajte mamice in bodoče mamice...

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
3.4.2007 16:14:12   
hariba
Lilka saj nisem še šla danes po nakupih, bom v četrtek dopoldan skočila sama. No saj tak otrok se še neodziva na zunanje dražaje. Jaz sem moje user posted image  kar hitro jemala zraven v šoping, ker je mož po cele dneve večinoma delal. So običajno kot topovi spali v vozičkih. Samo pred enim mesecem pa res nisem hodila naokrog z njimi po  trgovinah. Ma jaz nisem tak tip, da bi lahko bila dolgo pri miru, moram bit stalno v gibanje, sicer sem tečna. Če sem dlje časa med štirimi stenami se počutim utesnjeno in posledično nonstop težim. No tako moj pravi.
Jagoda3 Mi smo iz Celja. Od kod pa vi? Ni problema za skupen sprehod, če le nisi preveč daleč od nas. Koliko sta pa tastarejša stara? Jaz sem po prvem tudi bila ful depresivna in to 3 mesce, sva se z mojim kar nekaj prepirala, za vsako malenkost sem se pa cmerila. Šivi so me boleli, drugič še bolj. Drugič sem se po porodu super počutila, le šivi so grozno 14 dni boleli, pa 2 mesca nisem moglauser posted image . Tretjič sem se pa po 10 dneh vozila že s kolesom. Za depresijo pa pri naslednjih porodih ni bilo več časauser posted image . Počutje po porodu je precej odvisno od železa v krvi. Jaz sem prvič bila omotična ful, ker mi je zelo padlo.
Zdaj se pa ukvarjamo z izpihovanjem jajc z Zojo v naročju. Mora mlajši sin jih jutri nest v šolo, da bodo jih barvali.Jao ampak rabijo 3 izpihalai so jih pa že 10. Le kaj bom z vsebino počela. Za potico ne morem imeti, ker veljaki in rumenjaki niso ločeni. No bom se že enkaj spomnila.
Uživajte v tem lepem popoldnevu.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
3.4.2007 20:25:19   
Kaštrun
Ojla punce!

Mene pa že tretji dan boli trebuh, tako da če mi lahko katera kaj pomaga oz. svetuje?
Da vam opišem, pa naj me katera potolaži... Če grem s prstom ali pa s celo dlanjo po tej temni črti na trebuhu, me cca. dve dlani nad popkom TAKO boli, da imam občutek, da bi mi ratalo slabo če bi še bolj pritisnila na trebuh (pa se npr. kože samo dotikam). Bolečina je taka, kot takrat, ko imaš podpludbo in pritisneš nanjo. Ne vidi pa se nobene temne lise npr. kot plavica da bi bila. Ne spomnim se, da bi se mogoče kdaj udarila v trebuh? user posted image Ne vem če ste me razumele, ampak vsaj približno...user posted image  Še katero mogoče boli če pritisne na trebuh??? Drugače pa bejbiko čutim normalno, mogoče se je le malo umirila. Pa še nekaj. Brcike vedno čutim samo na levi strani tik pod rebrom. Desno le redko?user posted image

Vse ki ste že mamice sem vam tako folž, ker zdaj že komaj čakam, da stisnem štruco k sebi. Me firbec matra, ker me že tako zanima kakšna je. A ima temne laske? A so dolgi? A ima prifrknjen nosek? Saj vem... ko se bo pa vse skupaj začelo bom pa čisto v šoku. Včasih me kaj zvija, pa se potem vedno vprašam "Kaj pa če se je zares začelo" in me kar oblijejo mravljinci. Mi kar slabo rata! user posted image

Nosečke tudi mene dajejo tiste misli, ko se sprašujem "Zakaj mora biti tega že konec, ko pa je tako lepo čutiti vse tiste brcike notri"? Ampak upam, da se vse zavedamo kaj nam je dano. Nekaterim na žalost ni, ampak za njih držim pesti user posted image

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
3.4.2007 21:36:10   
zalbi
Hej!

NinaF-mene je začelo tako zelo boleti pred enimi tremi tedni, ampak bolj pod desnim rebrom. Bolečina je bila taka kot si jo ti opisala, z roko se dodakniti nisem smela predela. Bila sem pri G in je pogledala kaj je - jah naš user posted image je z ritko direktno pritiskal na moja rebra. Ta predel je baje zelo oživčen in je zato bolelo, potem pa se je samo razbolevalo. Tudi jaz sem takrat čutila otročka samo na desni strani in tudi moja G je to potrdila, da pač leži bolj desno. Tako da mislim, da je lahko pri tebi tudi kaj takega, da  ti pritiska na kakšno tako točko, ker to zares zelo zelo boli. Pri meni je sedaj bolje, pomojem da se je user posted image malo spustil, nevem, jutri imam G pa bo pomojem mal pogledala kaj se dogaja.
Upam, da sem ti kaj pomagala.

Juhuh jutri imam g, pa se potem javim,, upam, da zvem čim več... če bo naš user posted image kej kmal pokukal vn...

Lahko noč vsem mamicam in user posted image !

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
3.4.2007 23:16:11   
Kaštrun
zalbi user posted image najlepša hvala za odgovor. Si me res potolažla, ker sem hotela že klicati kaj je to za en user posted image . Je pa res, da na tej strani vedno čutim kot petko od nogice. Pa če stojim in sem čisto zravnana pa ko se premika, čutim kot obliko nogice. Je prav smešno. user posted image  Ampak lepo! user posted image

Nočko punce!

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
3.4.2007 23:51:15   
bojana1
Lep pozdrav user posted image  in mamice!
Najprej iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image  LONIB in HARIBA!!!!!
No naj vam na kratko opišem moj porod.  22.3. v četrtek me je cel dan neki špikalo v križu.Pa skoz sem loufala na WC,pa sem prvo misla da sem kaj takšnega pojedlauser posted image .Ko pa popoldan ni bilo nič bolš, sem se odločila, da grem malo pogledat v bolnico.Ob 14.00 sva z user posted image  prispela v SG in na najino presenečenje ostala.Do 18.30 sem bila v zeleni sobi,brez pijače in hraneuser posted image  nakar so mi predrli mehur,me je bolelo kouser posted image .Prav tako so začeli z umetnimi popadki,ker svojih nisem imela dovolj močnih.Do 21.30 so popadki bili znosni,potem pa...Rodila sem 23.3 v petek ob 03.23.  Sem prvič mama in vam moram povedati,da se mi je spremenilo življenje.V trenutku je bila bolečina pozabljena,ker je to najlepša stvar, ki se mi je zgodila v življenju.Prvo noč sma se stiskala,pa jedla, v glavnem prebedela(že tretji dan brez spanca).Pa nič utrujenauser posted image .Na žalost so mi ga drugi dan zaradi zlatence vzeli user posted image in kar ni šlo na bolše.No 10 dan končno domov.Jutri še imama en pregled in upam da sma zdrava.Moram vam pohvalit osebje v bolnici Slovenj Gradec user posted image saj so zelo prijazni.Tako to je bilo na kratko,bi pa vam še lahko povedala veliko več.Res je da se še navajam,vendar še nisem bila tako srečna.Probleme z bradavicam,šivi,ter homoroidi sploh ne opazim.
HARIBA se strinjam,da odpremo forum na temo aprilčice in aprilčki, bi bilo zelo zanimivo in poučno,ker vidim,da vsak nasvet prav pride.
Tako se še javim, vi user posted image pa uživajte pa se spočite,ker potem...user posted image

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
4.4.2007 11:09:42   
gaja*
Hej, aprilčice, kje ste danes user posted image
Jaz sem že cel dan za računalnikom, sem malo dokumente shranjevala in pripravila računalnik za popolno preobrazbo. Danes ga moram namreč dat bratrancu, da ga na novo naloži, pa gumb za wireless mi ne dela (al ga pa jaz ne znam prižgat, to bouser posted image ). U glavnem, do petka bom ziher brez računalnika user posted image user posted image Upam, da ne bom čisto preveč lepih stvari zamudila. Če me pa slučajno ponese proti P, pa javim  user posted image
bojana1, lepo je slišati kako lepo stvar o SG porodnišnici. Sej meni so tudi rekle, da so sestre na tej strani bolj prijazne, ko pa na drugi. Ko sem bila jeseni na drugi strani, je že bilo enih par takih, da bi jim kr vrat zavila user posted image Grrrr...
Moje dete je pa danes tako aktivno, da mi pritiska na levi strani taaako zelo, da ni res. Enkrat je ritka tako visoko, tik pod rebri, drugič čutim celo nogo ob strani, kot da bo ven pogledala user posted image user posted image Sicer morem rečt, da se je meni trebušček že tudi malo spustil, samo tako pritisakanje pa še vedno čutim. Ja, res je fajn občutek, ko čutiš premikanje po trebuščku. Čeprav bi ga zdaj zaradi neučakanosti kar zamenjala za cartanje user posted image   user posted image user posted image user posted image
Danes zjutraj mi je mož, preden je šel v službo, rekel, da če bom mela pa popadke, ga moram pa kar poklicat user posted image Ja halo, a je mislil, da ga ne bom, al kaj user posted image  user posted image user posted image user posted image Se mi zdi, da že oba tako komaj čakava to dete, da ni res user posted image user posted image user posted image  
Grem se še mal po bajti sprehodit, da vidim, če je slučajno še kje kaj dela (no, takega, da se mi ljubiuser posted image )...

Lp, pišite kaj, da se jaz danes še malo načvekam user posted image

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
4.4.2007 11:44:53   
Kaštrun
IZVIRNO SPOROČILO: gaja*

Danes zjutraj mi je mož, preden je šel v službo, rekel, da če bom mela pa popadke, ga moram pa kar poklicat user posted image Ja halo, a je mislil, da ga ne bom, al kaj user posted image  user posted image user posted image user posted image Se mi zdi, da že oba tako komaj čakava to dete, da ni res user posted image user posted image user posted image   

gaja* meni je pa rekel zjutraj, ko sem ga klicala (ko sem se zbudila), da zdaj vedno ko pokličem misli, da bom rekla "no prid hitro, zdej gre pa zares" user posted image user posted image  (dela v LJ tako da bo moral vse iz rok spustit in v KR priletet user posted image )

Sem ga vprašala če on tudi že komaj čaka, pa je rekel, da upa, da bom prej rodila predno bo on prišel. Je potem priznal, da zaradi enega samega razloga... Zadnje čase tudi jaz opažam, da komaj kaj govori o porodu. Je zadnjič priznal, da ga je strah kot user posted image  Ampak ne da ne bi prenesel krvi pa to... To, da ne bi "znoru" na kakšnega če bi se slučajno kaj "zavleklo" user posted image . Pa sem mu lepo povedala, da mi takrat itak ne bo mogu nič pomagat, pa da samo želim, da je zraven (tudi če bo ves čas tiho). Že to mi je lepo in verjamem, da si itak vsaka želi samo moralno podporo.

Bom pa rekla tako... user posted image user posted image user posted image  za vse očke, ki zberejo pogum in so v pomoč mamicam ob porodu. Očki HVALA!

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
4.4.2007 12:03:15   
lilka
Helou punce!

Bojana1:jaz sploh nisem registrirala, da si ti iz naših koncevuser posted image . Me veseli, da imaš dobre izkušnje s SG porodnišnico. No, ko sem zdaj hodila k prijateljici, ko je rodilia, sem res opazila, da so na oddelku sestre zelo prijazne, tudi sam oddelek je tako lepo pobarvan in urejen, da res vse skupaj prijetno deluje. Tudi prijateljica je bila zelo zelo zadovoljna. Čisto drugače kot včeraj, ko sem bila pri dedanu na kirurgiji, sem zdržala 15 minut pa mi je blo že slabo.
No glavno ti si svoje dobro opravila, ti iskreno čestitam.

Gaja*:no midva z možem pa zdaj tudi že težko čakava. Jaz imam sama pri sebi filing, da ko bom šla 19.4. ko mam rok v SG na CTG, da bom tam ostala. Mož me je danes hecal, da če bom šla z avtom in tam ostala, bo pa on z avtobusom ali štopom priletel, ko se bo začelouser posted image . Jah bomo videli kako mi bo namenjeno in kakšne plane ima našuser posted image .

Če mene vprašate, jaz bi najrajši takole, pa ne se mi smejat: da dobim popadke na rok(al pa tudi prej samo čez rok si ne želim) in sicer tam po 9.00 uri zjutraj, da se še ponoči lepo naspimuser posted image , pol počakam, da se začnejo na 5 minut in potem  me mož pelje in rodim vsaj tam do treh(malo matranja vem da mi ne uide). To bi blo najbolj idealno, kaj pravite?

NinaF:no mene je pa tako bolelo zdanjič v celem predelu okoli popka, sej sem napisala, potem se je pa naslednji dan nehalo. Drugače pa tudi mene najbolj tišči pod desnim rebrom. Pa še vedno težko diham na momente ko ležim, tudi ponoči se zbujam, ker ne morem vredu dihat, če ležim na hrbtu v spanju.
V glavnem zdanji teden me kar daje nisem veča tako fit, samo hudo pa tudi ni.

Takole, zdej grem pa malo likat(sem do večera sama ker je mož popoldne), pa malo počivat, pa malo kuhat,pa počivat, pa bo minil dan, če bo sonček grem pa ša malo na sprehod.
Končno so mi naredili zavese za spalnico, sem jih šla danes iskat in jih že perem, ker imava samo rumeno žaluzijo in spušča fl svetlobe, sem si dala naredit take debelejše ful odbite zavese, da jih bomo potegnili skupaj, ko bo šel user posted image  spat, da bo vedel kdaj je čas za spanje, ker rulet pa nimamo, ker bomo še prej kupili nova okna. Ful so lepo izpadle in zdej je še bolj cartkana spalnica, lepo pašejo zraven povijalne in mojega dekorja na steni v kotičku za user posted image . Vsakokrat rečem, da imam že vse parajt, pol se pa spet nekaj nade, kar naprej si nekaj izmislim.....mam pač čas.

Lepo bodite in uživajte dan!

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
4.4.2007 12:04:47   
gaja*
No, moj mož pa nič ne reče za porod. Po moje ga ni kaj ekstra strah. Po moje user posted image user posted image Vem samo, da si res želi biti zraven in da koooomaj čaka svoje dete user posted image user posted image user posted image Ga bom danes mal zaslišala... user posted image
V nedeljo, ko sem ga želela nasrat za 1. april, sem mu zjutraj v postelji rekla: "Ej, mali, zdaj pa ne vem, a sem se polulala, al mi je voda odtekla... " In sem tak ful dobro odigrala, no user posted image Pa sem pričakovala tak kao en mali šok... Moj user posted image pa samo: " Haha (prav smehuser posted image ), a grema?" Pa bi tip kr vstal in se šel spravit? Sploh ni pogledal, če je kaj mokra posteljauser posted image user posted image user posted image user posted image Halo?!? user posted image user posted image user posted image
Maaa, me je skor na rit vrglo. Prav zasmejal se je. Tak cel blažen je zgledal user posted image Kao, jeeeej, končno greš rodit user posted image user posted image
No ja, vsaj za prvi april sem ga nasrala, ampak pričakovala sem pa čisto drugo reakcijo user posted image

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
4.4.2007 12:12:40   
gaja*
Lilka, jaz tudi sanjam o takem filmskem scenariju, samo ne ravno na pdp, ampak prej   user posted image Bi mi blazno pasalo...
No, jaz pa ta teden nimam pregleda. A je to čudno? Ga imam šele naslednji petek, ko bom 4 dni pred pdp? Kaj pa pol? A pol pa bom kr v torek na pdp šla v bolnico al kaj? Al me bojo kar pustili?
Ravno razmišljam, kako bi lahko kaj prepričala malo, da pride kaj prej ven user posted image user posted image Ampak ji verjetno paše... Joooj, sej bom počakala no, samo mi je pa težko. Priznam user posted image

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
4.4.2007 13:05:53   
hariba
Bojana1, lonib in seveda vse ostale aprilčice sem že odrpla temo aprilčice, samo smo menda že padli na drugo stran, bom že še kaj napisala.
Gaja enkrat, ko sem rojevala je ena babica rekla, da pogosto vzpenjanje po stopnicah vvisoki nosečnosti pospešuje pričetek poroda.user posted image No pa kar počakaj ti, bo že prišla ob svojem času. Zdaj spančkaj še  za naprej,.
Joj moram it , me sine priganja iz pc, rabi internet. Še kasneje kaj napišem spet.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
4.4.2007 16:16:49   
hariba
Evo sem spet nazaj. Mulca sta zdaj na treningu, vsak na svojem, tavečja frjlica ap ima na obisku 2 prijateljic, sat prišli Zojo pogledat, ki je malo prej se napokala in po joku zaspala.
Punce nič se bat poroda vse se bo dobro izteklo, le verejmite v to in, če je dragi zraven, je veliko lažje in lepše. Mene je držal za roko kaj drugega ravno ni zmogel, je bil čisto bleduser posted image kot, da bi on rojeval ne jaz. A pravi, da je bilo nepozabno, ko je zagledal laske na glavici in nato prerezal popkovino. ena babica je slikala, ko je prerezal popkovino.
Prvi porod je običajno res dolg in zelo boleč, a vsak naslednji je pa praviloma hitrejši. pri meni je vsekakor bilo tako. In res je to kot pravijo, ko boste dobile štručko na prsi bodo vse bolečine pozabljene.
Pa punce nehajte toliko čistit no, dajte še malo uživat in počivat, vam potem ne bo žal.
Aja moj je včeraj prestal ognjeni krst, pol ure je bil varuška user posted image , ko sem šla na govorilne. Kolikor mi je znano sta oba prespala ta čas.
Ajde držite se!

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
4.4.2007 19:01:11   
sabri
Jaz si pa sploh ne predstavljam nekega scenarija, ker bi bilo potem najbrž itak zelo drugačeuser posted image , predvsem bolj boleče. Drugače se pa končno počutim malo bolje, se mi je vrnila lakota, vendar pa mi zelo paše počivati, lahk bi tud cel dan preležala. A ste ve tudi zdaj proti koncu toliko bolj utrujene?
Mojegauser posted image je poroda kar dobro strah, pravi da rabi še nekaj dni priprave, naj z user posted image še počakava, kot da bi res šel on rodituser posted image .  Tako da se bomo pustili presenetit, pa kar bo pa bo. Na koncu bomo ena srečna družinica.
Tiste, ki imate več izkušenj, ali se res da pospešiti porod proti koncu, recimo s hojo po stopnicah pa še kaj? Ali je to samo larifari? Me prav zanima, ker sem skos mislia jaz in moj g, da bom prej rodila, zdaj po zadnjem pregledu pa zgleda, da ne bo tako.
Zdaj grem pa pečt štrudl, da vsaj nekaj naredim danes, tudi kosila nisem kuhala, me je moral peljati jestuser posted image , se kar pustim crkljati zdaj proti koncu. Saj bomo imele še dosti kuhanja, še čez glavo, a?!user posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
4.4.2007 21:29:52   
Kaštrun
IZVIRNO SPOROČILO: hariba

Pa punce nehajte toliko čistit no, dajte še malo uživat in počivat, vam potem ne bo žal.

hariba evo, kolk je ura... jest sem pa glih po tleh pomila user posted image  Ampak samo zato, ker sem se cel dan prestavljala iz RR-ja na MON, pa pred TV in sem si rekla "matr si ti en gnoj stara! cel dan nisi nič nardila!" user posted image  user posted image  Ja neki sem mogla da ne grem s slabo vestjo spat! user posted image  Jutri MORM samo še očija nekako naštimat da mi pride šipe pomit. Samo še to, poj pa res samo še knjige berem user posted image user posted image

sabri, če sem jaz odkrita, sem šla pomivat izključno iz zgornjega razloga (slaba vest) ampak sem kmal opazila, da enostavno ne bo šlo več tako naprej. Trebuh rata tak kot skala, pa tud kr mal se mi začne vrtet user posted image  pa rame take težke postajajo...

lilka glede scenarija... jaz samo upam, da ne bom šivana. Evo, edino to si želim. Dobr, da je s user posted image  vse ok to itak, ampak če pomislim, da ene po porodu še en mesec ne morejo sesti na svojo rit user posted image

gaja zakaj pa misliš, da delam kot strela. Ker jo cel cajt zraven dražim "dej prid... dej že prid... prosim pridi prej..." user posted image  No, itak bo pa prišla takrat, ko bo njej čas. Tako kot imaš napisano vse ob svojem času. Včasih bi blo pa itak fletno, da bi bilo kaj prej a n!?

Nočko. Je prišel moj user posted image . Grem narest za jest...

user posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?