|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
30.3.2007 20:26:50   
sabri
ja kje pa ste danes aprilčice, menda ne že na poti v puser posted image . Danes  sem pa prav zmatrana od oteklih nog, pa sploh nisem nič delala.
Jagoda3: moram priznati, da je super slišati praktične izkušnje od starih mačk, ker me prvorodke, no vsaj jaz, niti ne vem dostikrat, kaj sploh moram še vprašati, da bom bolj pripravljena. Tako da je vsaka informacija zelo dobrodošla. Te pa res že dolgo ni bilo slišati, bo zdaj bolje a, user posted image .
Grem kar ležat, pa pišite, božajte bušije in fajn spite danes.

(odgovor članu Jagoda3)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
30.3.2007 23:31:34   
wallery
Oj !

Ko sem bila v torek pri diabetologinji sem imela zopet preveč cukra zato mi je dala napotnico za v Lj. Danes sem imela pregled pri g.ji to povem in mi pravi da mora ponavadi ona odobriti in da ponavadi da ona napotnico ,nato je klicala v LJ. da bi govorila z  eno porodničarko imena se ne spomnim pa je ni dobila.  V KC kamor moram prit v ponedeljek ob  7.30 na tešče da mi bodo dali kar inzulinuser posted image  , pa še voda ni v redu, pa ne redim se.(še v prejšnji user posted image  mi niso dali inzulina pa je bil cuker višji )ter bom tam ( naj bi bila ) 2 dni. Ker pa bo že 38 t  (v ponedeljek )je g. rekla da bi mi kar sprožili porod, samo mora prej še govorit s porodničarko. Če bo tako grem potem v porodnišnico.Tudi v prejšnji user posted image  so mi sprožili rodila sem 13 dni prej
user posted image user posted image  naj bi imel po današnjem pregledu okrog 3kg, plodovnice ima še dovolj, ctg je bil v redu.

Tako da če se ne oglasim  (do naslednje nedelje  sem v rimu )več vso srečo vsem in čim manj bolečin.

Upam da ste kaj razumele, je vse zmedeno napisano me je strah, ker vem kako vse poteka.

LP

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
31.3.2007 8:43:30   
gaja*
Dobro jutro. Pri nas je spet vse sivo zunaj user posted image Upam, da se bo sonček le kaj prikazal.
Tudi jaz včeraj  nisem prišla do računalnika, pa vidim, da se je bolj malo dogajalo.
Ker sva imela v spalnici nad previjalno omaro prej gor narejen pikado, sem ga jaz kar odstranila zdaj (moža ni bilo domauser posted image user posted image ) in ker se je poznal tak rob nisem vedela kaj naj naredim, kaj naj dam na steno, da se to ne bi videlo. user posted image Pa sem šla kar po čopiče in barvo ter začela risat. Ko bom končala bom poslikala pa vam poslala, si boste lahko ogledale mojo umetnijo. No ja, sem še tukaj stene porisala in barvala, čeprav sem v otroški sobi šele obrobila vso zadevo... Pa kaj, mož pravi, da lahko zaradi njega celo bajto porišem user posted image Tako da, mogoče se lotim še kotička v dnevni sobi user posted image user posted image
Drugače vse po starem, pri meni nič ne dogaja, malo več bi mogla počivat, to vem. user posted image se še oglaša kar pogosto, zvečer imava vedno žurke, ker ko bi jaz rada spala, dogaaaja user posted image user posted image
Danes imam kosilo že kuhano (od včeraj), tako da samo še posesam, pa se spravim nazaj na previjalno k čopičem user posted image user posted image
Oglasite se kaj, lep dan

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
31.3.2007 10:47:16   
sabri
Dobro jutro, danes pa sem potolkla rekord v obiskih na wc, 8 krat, zdaj mi pa povejte, če je to še normalno??!Pijem zvečer NIČ, ravno zaradi tega, da bi lahk spala, tak da mi ni jasno od kje vsa vodauser posted image . Tako da sem spala temu primerno in sem malo podaljšala danes.
Danes imava z mojim na programu malo pospravit, ker sama res ne grem več na tla pa pomivat, ker mislim, da bi se prekotalila kot slonček. Bom pa tudi pripravila torbo za v p - končno. Za user posted image sem jo pa že, pa bom najprej svojo vzela s sabo. Vidim, da nam dostim paše čokolešnik, sem ga ravnokar pojedla, ampak sem kar spet nekaj lačnauser posted image . Potem pa pripada že kakšen mini sprehod, če bo vreme zdržal.
wallery: ti želim veliko sreče in ti pošiljam user posted image user posted image user posted image , upam da te bo čim manj skrbelo.

Se še oglasim čez dan, pa vsem želim en lep začetek vikenda.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
31.3.2007 11:06:36   
Kaštrun
Ojla nosečke!

Jaz sem pa danes zdrta kot gajbica! user posted image  Sem ta teden pospravila vse: kuhinjo (zunaj, znotraj, pečico...), dnevno (zunaj, znotraj, pajčevine...), kopalnico... Potem sem cel teden že slabo spala, ker 1.) mojega ni bilo doma 2.) sem bila čisto preveč utrujena, da bi spala, tako da je bilo vse skupaj eno sranje.

Včeraj sem imela pregled pri G in tudi prvi CTG. Je rekla da je CTG "lep", pa tudi fino je bilo slišati srček naše pupe. Drugače sem se spet 2 kg zredila, tako da sem zdaj na 15+, ampak mi nikoli noben nič ne zateži. user posted image  Mi pa vsi pravijo, da mi trebušček ful paše in da se mi ne pozna kaj dosti da bi se zredila (pa nisem pri normalno težkih, ampak malo čez). Sem pa res bolj pri "taveselih" nosečkah, ker se baje skoz smejim.

Sem pa začela ZATEKATI. user posted image  Punce mene tako bolijo podplati ko npr. sredi noči stopim na njih, kot da bi imela slonje (mi je na desni nogi počila peta). Pa dlani ko jih skupaj stisnem imam občutek kot da imam rokavice gor. Včeraj sem dala tudi prstane vse dol, ker poročnega skoraj nisem več dol spravla, pa me je strah, da se ne bi kaj zakompliciralo pa bi mi ga morali odščipniti, čeprav je to, da sem dala dol poročni prstan skoraj nočna mora! user posted image  Ampak jaz sem zatekati začela šele zdaj, ta teden!!! A to se zgodi tako hitro? Prej sem bila še čisto o.k.!

Sem bila pa včeraj na srečanju valete (po 11ih letih smo se spet videli) in je bilo SUPER! user posted image  Sem domov prišla ob pol 1ih in če me ne bi tako bolele noge in kosti bi šla z njimi verjetno še naprej žurat. Ampak baje se kiti zelo okorno gibajo med veliko folka user posted image

Sem se pa odločila, da od danes naprej samo še počivam in čakam na našo user posted image user posted image user posted image  Pripravljeno je že vse, mož je zdaj tudi že doma, jaz pa tudi že komaj čakam!

Božajte se user posted image , ker trebuščkov kmalu ne bo več.
Zdaj se počasi začne zares!user posted image

p.s.:
A veste zakaj se reče "Srečno pot v RIM". Zato, ker je bilo včasih veliko nun nosečih in so jih pač poslali poem stran. In potem, ko je kdo vprašal kje je nuna, so rekli, da je šla študirati v Rim in da jo zdaj nekaj časa ne bo. Matr so bili pa študirani a?! Pa zviti kot preste tud! user posted image

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
1.4.2007 7:05:57   
hariba
Evo spet mene, zdaj pa je že iz mene prišel tamajnši del,m jaz sem pa še vedno ena velika gmotauser posted image .
27.3. 2007 je ob 22:55 na svet privekal moj četrti zaklad, ki mu j eočka izbral ime Zoja. Tehtala JE 3227 g, meri pa 54 cm. Domov sva prišli včeraj. Celo noč je naš sonček razkazoval moč svojih pljuč vsem satnovalcemuser posted image . Zdaj je končno spet malo zaspala. Sem že pozabila kaj je to nočno vstajanje, no zdaj bom očitnos pe vedela.
V bolnico sem prišla ob 2h in prej kot v eni uri rodila. Sem še čakala, da tašča pride k otrokom, moj pa je me naganjal, da bodo že 5 minut sami. No pa tudi do porodnišnice nimamo več kot dobrih 5 minut z avtom.
user posted image  je prerezal popkovino. Bbice so bile kar prijazne, sestre na oddelku pa zelo.
Vam še naslednjič kaj več o porodu napišem, zdaj se grem še malo vležt dokler ne bo spet aalrm.
Imejte se lepo, nisem še vsega prebrala kar ste napisale, a ni videt, da bi se vam že kaj dosti dogajalouser posted image . Sem očitno prva, čeprav sem postala marčevka, bi se vam še jaz tu javljala, če sevda dovolite user posted image .

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
1.4.2007 8:05:14   
gaja*
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

HARIBA

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

... mi s svojim sms nisi več pustila spati... user posted image
Še enkrat iskrene čestitke za hčerkico Zojo in veliko veselja ob tvojem četrtem škratku. Čestitke tudi pogumnemu atiju in ostalemu delu tvoje mafije user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image

p.s.: zdaj boš mogla pa spremenit opis pod nickom user posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
1.4.2007 8:12:27   
zalbi
hariba - čestitke, čestitke in še enkrat čestitke za malo Zojo. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ti si naša aprilčica in tudi to boš ostala, ne glede na to, da je bilo pač par dni prej.

Jst sem danes tudi že pokonci, ta nespečnost je prou grozna, ampak sej še malo, pa bo. Neki me zdanje dva dneva daje glavobol, upam, da bo čim prj minil. Sicer pa sem se včeraj zgledovala po Nini F, pa se čistila stanovanje, pa okna pomila, sm mela lih tak fajn dan za čiščenje. Ta taeden imam G, pa mislim, da me bo celo dala na ctg, ga še sploh nisem imela.
Danes pa dobim obiske, tako da moram še kej skuhat, se mi je brat najavil na kosilo, pa kaj hočem.

Lepo nedeljo vsem!

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
1.4.2007 9:24:57   
bojana1
23.3.2007  ob 3.28. JE NA SVET PRIVEKAL NAŠ SONČEK LUKA SIMON .TEŽAK JE BIL 3.230 DOLG 49 CM.Ker sma bila do včeraj v bolnici,se vam nisem mogla javiti.Ko bom imela mal več časa vam opišem bolj podrobno.Lep pozdrav

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
1.4.2007 10:20:06   
katikasu
user posted image user posted image user posted image  Tudi jaz čestitam novopečenim mamicam HARIBI in BOJANI!
Veliko veselja z vajinima sončkoma, njima pa veliko zdravja in naj jima vila prinese vse najboljše !user posted image

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
1.4.2007 10:28:27   
cicmar
Pozdravljene user posted image in nove mamice!

Prvo čestitke haribi za Zojo in Bojani1 za Luko Simona user posted image user posted image user posted image ! Sta se nam zdeli sumljivi in smi kar vse sklepale, da ste šle že kar rodit. Ko bosta imeli kaj časa, pa le napišita svojo porodno zgodbo in dajta v album kakšne fotke...

Danes je 1.april, vas je že kdo kaj nahecaluser posted image Mene še ne in mislim, da tudi nikomur ne bo uspelouser posted image .
Ta vikend sva z user posted image  pri mojih starših. Sem rekla, da morava it ker mogoče za Veliko noč ne bom več v enem kosu. Ali pa in bomo dobili enga lepega Velikonočnega zajčkauser posted image . Sem se pravkar najedla ajdovih žgancev z mlekom...ko sva pri nas naju stalno pitajo, tako da domov vedno prideva kakšni dve kili težja user posted image . Ko je pa vse domače in takooo dobrooo-imamo namreč bio kmetijo.

Danes zjutraj me je spet nekaj močno špikalo tam doli in zvijalo. Sem mislila, da me na WC pa ni bilo nič. V glavnem se po malem nekaj dogaja. Če me slučajno prime in da bi se mudilo, bi mogla v P v Ljubljano, ker nama je trenutno sedaj, ko sva pri mojih starših bližje. Samo sva z user posted image  zmenjena, da v primeru če bi se res začel dogajat, bi poskusila pridet do Kranja, ker si želim rodit v Kranju.

NinaF: tudi jaz sem imela par dni nazaj grozno težke noge in podplati so me boleli kot user posted image . Potem sem si pa vzela dva dni počivanja in sem res v glavnem ležala. Pa se izplača, ker je sedaj v redu. Sem bla prej kar malo preveč aktivna...Poskusi počivat.

gaja*: veš, da sva midva imela dnevni tudi na steni elektronski pikado, pa sva ga sedaj odstranila user posted image . Prej sva imela skoz ene žurke in turnirje v pikadu. Sedaj, ko bomo pa postali družinica se bo pa vse to spremenilo. In prav je tako. Tako da sva pikado za nedoločen čas uskladiščila. Mogoče mi bo malo dolgčas po druženjih ob pikadu user posted image . Bova pa zato imela nekaj lepšega...

Punce, danes pa malo ven. Na kakšen izlet, dokler še lahko. Pravijo, da bo tudi ta cel teden zelo lep in dokaj topel. Smo lahko kar bolj aktivne saj je naš mesec tu in lahko začnemo.
Torej sezona se je začela user posted image user posted image user posted image !!!

LP

Najin piškotek Jakob se je rodil 8.4.2007

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
1.4.2007 10:57:59   
a&m
Iskrene čestitke Haribi in Bojani1!!!!!!!

Razmišljajte o sebi kot o zmagovalcu in storite tisto, česar se bojite.

Jeff Keller

(odgovor članu katikasu)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
1.4.2007 12:05:41   
Kaštrun
Hariba in bojana1
user posted image user posted image user posted image  za vajina sončka in veliko, veliko lepih trenutkov user posted image user posted image

(odgovor članu a&m)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
1.4.2007 17:53:45   
smotka lonib
Hojla!

V sredo 28.3. ob 23.00 uri mi je voda odtekla, 29.3. ob 00.00 uri sem bila že v LJ porodnišnici, ob 00.30 en popadek 5 cm odprta, potem sem dobila ob 01.30 uri še umetne popadke in ob 02.50 uri je presenetila mene in moža user posted image user posted image  naša Zala velika 54 cm in težka 3970g. Dons sva prišli domov zdravi, samo jaz sem malo utrujena, ker sem pri porodu izgubila veliko krvi , pa tudi ponoči mi je  moja Zala malo  ponagajala. Kako enkraten občutek, ko stisneš k sebi svoj zaklad. Naše dva sta ful navdušena nad sestrco.

Toliko zaenkrat, zdej pa grem, ker jo grem dojit. Čez par dni, ko bom bolj pri močeh pa se še oglasim.

čestitke Bojani1 in Haribiuser posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
1.4.2007 17:58:41   
hariba
Bojana1 iskrene čestitketi želim ob rojsvtu sinka. user posted image user posted image user posted image
Vsem se zahvaljujem za čestitke.
Kako je pa z Lonib? Danes ima ona rok.
Zoja trenutno spi, sta se pa mulca stepla moram it posredovat.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
1.4.2007 18:01:09   
hariba
Ej Lonib, ko sem to pisal, si ti napisala post. tudi tebi iskrene čestitke in naj bo Zala zdrava. A tvoja zala tudi tako močno vleče kot naša zoja. Jaz imam čisto boge in bolče bradavice, čeprav jih mažem.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
1.4.2007 18:26:38   
gaja*
To deljamo user posted image user posted image , apričice, končno se je začelo tudi pri nas (nenazadnje je pa že itak april, ne?user posted image user posted image )

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ČESTITKE tudi LONIB za user posted image Zalo in BOJANI1 za user posted image Luka Simona!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Želim vam veliko lepih skupnih trenutkov!!!!!

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
1.4.2007 19:06:09   
sabri
No to pa je prijetno presenečenje, včeraj zatišje, danes pa tri mamice.
Iskrene čestitke Bojani1, Lonib in Haribi za vaše sončkeuser posted image user posted image user posted image in veliko zdravja vsem user posted image user posted image user posted image .
To pa so vesele novice, je še moj prišel prebrat zdraven in je kar malo cmok požrl s komentarjem: A gre že kar zares a?
Danes smo pa lepo izkoristili dan, smo šli no dobro papico in malo na sprehod, tako da nisem nič kuhala, čeprav noge imam pa še vseeno kot buhteljne. Tako da grem pa zdaj počivat.

Še enkrat srečno novopečenim mamicam, ko boste bolje, pa le napišite, kak je vse skupaj potekalo.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
1.4.2007 20:46:14   
Kaštrun
lonib
 user posted image user posted image user posted image  in user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
2.4.2007 9:57:10   
lilka
Joj mene je skor kap, ko sem vse prebrala, madona se je že začelo:

Kaj naj vam rečem drage moje: Hariba, Bojana1, lonib, BRAVO PUNCE ISKRENE ČESTITKE IN VELIKO VESELJA Z VAŠIMI user posted image !
Upam, da si čim prej opomorete od poroda in veliko mirnih noči vam želim in komaj čakam na podrobnejša poročila.

Ja jaz sem se tudi pripravila včeraj, se pobrila, glavo oprala, dudko skuhala in vse, ker je rekla sestra, ko sem bila pri prijateljici v porodnišnici, da je bilo na zadnjo luno 17 porodov v SG, to je ful veliko za tako malo območje. Pa vsi so me zafrkavali s to luno.....

Jaz ne vem, meni se je pa zdaj nekam na sredo in navzgor preseliluser posted image al kaj, sploh nimam več pritiska navzdol že cel teden, ampak divja po zgornjem delu, pri prebrih in na sredini trebuha. Zelo je divji čez cel dan, ne vem a si prostor išče.
Drugače sem pa vredu, mene ne bolijo noge in ne zdi se mi da bi zelo zatekla, poročni prstan mi pa že dolgo ni prav(mi je blo tudi smotano sam sem ga mogla dat dol), ker mi je bil že prej fuuul tesen in sem ga mislila dat širit. Ga bom dala po porodu.

Jaz bom pa danes malo čistila, je mož popoldne v službi, mam čas. Zdej greva pa z mami malo po trgovinah.

Se oglasim še kaj!

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
2.4.2007 10:49:47   
Jagoda3
Živio user posted image  in mlade mamice user posted image !

Sedaj se bom bolj pogosto javljala, ker sem si zrihtala kabelski internet in sem lahko non stop na netu. Pa sedaj bo vsak dan več dojenčkov prijokalo na svet in bo non stop kaj novega med nami aprilčicami.

Najprej, da čestitam novim mamicam:
ČESTITAM user posted image : HARIBI za ZOJO
                 BOJANI1 za LUKA SINONA
                 LONIB za ZALO
sem prav vesela za vas, da ste hitro rodile in ste že doma in že crklate svoje user posted image . To so prečudoviti trenutki kt rodiš in ti dajo še nagega in umazanega dojenčka na prsi - dojenček v momentu neha jokati in se pomiri kt sliši utrip srca od mamice.

Jaz imam PDP šele 25.4. tako da bom še skor cel mesec vztrajala na netu user posted image .
Pri prejšnih dveh sem šla obakrat rodit točno na rok - tako da tudi tokrat računam da bo tako. Ta teden sem še sama doma, ker sem mojemu odobrila en teden surfanja - mi pa skoz maile pošilja ker ga skrbi, da bi tokrat on kaj zamudil (je bil obakrat zraven pri porodu in si tud tokrat želi da bi bil zraven).
Čas mi hitro mineva, tamaledva me ubogata tako, da kar uživamo.
Ta vikend sem se pa tud jaz spravila, da sem preprala plenice in že clo par cunc za dojenčka - sem rekla za vsak slučaj če me slučajn kej prehiti - da ne bom potem tašči razlagala v katerih škatlah imam kaj in kako naj da oprat (da se mi cunce ne bodo slučajn med seboj grdo obarvale ali pa zaprale).

Še košek moram it iskat k sestri pa kar odlašam. Tud jaz non stop kaj pucam - to je una nosečniška energija in da hočmo še vse porihtat po stanovanju, ker vemo da potem kar nekaj časa ne bomo mogle. user posted image

Sem pa ful presenečena, da ste vi mlade mamice že tolk aktivne da najdete čas še napisat nam aprilčicam sveže novice user posted image . Mene so obakrat po porodu tolk oči pekle, da bognedaj če sem šla samo mimo tv-ja ali pa računalnika - mi je vse migetal pred očmi. Imam pa leče in vem da sem sem se 6 tednov po porodu ful merkala da nisem brala (sms sem pošiljala...valda sem se sem pa tja tud pregrešila...sam sem pa probala čim manj) ker se mi je še tako malo poslabšal vid po porodu (sej sčasoma se potem oči umirijo in je vse ok in se tud dioptrija mal nazaj popravi - sam sem na lastni koži vidla, da niso zastonj govorile babice da se je treba 6 tednov po porodu ful merkat user posted image !!!!!Je treba čim več počivat, da imaš mleko, pa velik piti tekočine (mleka, vode,...)kar koli ti paše. Tolk da se ti fajn dela mleko in ni težav z dojenjem.

TO PA JE ŽE ZA MLADE MAMICEuser posted image !!!!! Če pa pride kakšen dan, če si preveč pokonci kt pridejo obiski in sediš in strežeš - zvečer pa dojenček joka ker se ni najedel dosti - se pa vi hitro uležite - vaš možek pa naj pogreje 3 dcl mleka in zraven skuha polento (to je idealna kombinacija za delanja mleka - in je najbolj učinkovita, da se hitro začne delati mleko. Dojenčku user posted image pa dajte v flaško sladkan bebe čaj (kt pomaga tudi proti krčem - dostikrat dojenček joka tudi zaradi tega ker ga zvijajo krči) pa bo dojenček vmes malo pospal, vi se boste spočile kt boste ležale in se umirile, ker dojenček ne bo več jokal. V tem primeru če dojenček noče piti sladkanega čaja kt mu ga mamica daje, ker mu mleko iz prsi preveč diši, naj mu pa sladkani čaj po flaški da piti vaš mož in bo dojenček popil user posted image .

Hariba in vse na novo pečene mamice!!!!! Vem kako zgleda kt dojenček na začetku ful vleče pri prsih in ti čist razpokajo bradavice. Meni je drugič kt sem rodila ena prijateljica kt je pred mano rodila dala malo kreme in take obkladke (to so kt mehke blazinice na katerih je krema) od firme Multi-Mam. Ti so meni najbolj pomagali, da so se prsi hitro zacelile in me ni več tolk zelo bolelo.

Na škatlici od teh obkladkov piše takole (sem si jih že nabavila): Multi-Mam Compresses (obkladki) so posebej izdelane za intenzivno nego bradavic doječih mamic. Neposredno blažijo vnete bradavice, poskrbijo za optimalno stanje kože, zmanjšajo otekline in preprečujejo vnetja. Pred dojenjem gela ni potrebno odstraniti.user posted image user posted image user posted image  to je meni super delovalo!!!!!vam priporočam da probate. Te obkladke in posebej sem si jaz kupila še kremo lahko kupite v vseh malo bolje založenih lekarnah v SLO (jaz sem konkretno to kupila v Šentvidu v lekarni, samo mislim da morajo imet skoraj v vseh lekarnah samo točno moraš rečt), ker v nasprotnem primeru ti dajo roza Bepanthen. Jaz sem kombinirala vse troje (te obkladke, kremo od muliti-mam, in včasih vmes še bepanthen). Sam najbolj mi je bil balzam dat te obkladke gor.
Ponavadi sem naredila tako sem dojenčka naprej podojila da je zaspal. Potem sem se šla stuširat, nato pa sem si dala na badavice ta obkladek (da sem ga imela gor vsaj nekaj časa da so se bradavice mal pocajtale). Sej da vas potolažim najtežje je prvi teden kt je še vse razdraženo, po enem tednu nehajo boleti šivi,...tako da se vse stvari mal umirijo, dojenček začne spati...

Jaz sem imela srečo (čeprav takrat kt sem v bolnici sem ful nesrečna ker še ne smem domovuser posted image ) da sem bila pri obeh v bolnici tolk časa ker sta imela oba zlatenico in sta mogla biti pod lučko - pri prvem 9 dni, - pri drugi pa 7 dni. Tako da ko sem prišla domov iz bolnice sem bila dobra in sem lahko takoj začela sprejemati obiske - sem vse te krize kt nastanejo na začetku prebrodila v postelji v bolnici. Mislim pa si kako more biti ko 3 dan po porodu ves bogi prideš domov (hkrati ful vesel user posted image user posted image user posted image in radosten da greš domov, po drugi strani pa si fizično ful švohuser posted image , skrbi te kako bom zmogel dojenje,...pa vse stvari doma porihtat - kt prideš domov sam čakaš da se uležeš na posteljo in da mi malo zaspal in se odpočil)user posted image . Namesto tega pa kt prideš domov letaš in kar hočeš vse sam porihtat vsaj po tavečjem user posted image pa itak moraš še vložke menjat,...pa previjat,... sej malo ti pomaga dragi in ostali. Še vedno imaš v glavi tako kot si prej kt si bila noseča do zadnjega letala in čistila...user posted image
Zdej po porodu in  3 dneh bolnice se pa sploh ne prepoznaš (hormoni ti nagajajo in kar se ti ne zgodi točno tako kot si planirala da bo te vse spravi v žalostuser posted image in jok user posted image  pa si sploh ne moreš nič pomagat user posted image  - sam to so krize kt se jih ne zavedamo - sam na srečo hitro minejo in pridejo kmalu veseli dnevi ko se vse umiri user posted image . Dojenček  user posted image je zadovoljen kt se naje in si prav očaran kt se stisne k tebiuser posted image  pa kt ga pridejo pogledat obiski in mu prinesejo krasna user posted image !!!
V momentu pozabiš in mu odpustiš tud če nisi spal celo noč, ker je user posted image  jokal in jokal.

Lepo se imejte vse user posted image  in pridno božajte svoje trebuščke (ker sem nam bo še tolk kolcam za temi našimi trebuščki - bomo kar v momentu brez njih)
vi pa kt ste že mamice pa pobožajte svoje  user posted image  še v mojem imenu user posted image  (upam, da boste te začentne težave hitro prebrodile) user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
2.4.2007 12:28:30   
Kaštrun
Jagoda3 full hvala za te nasvete. user posted image

Mene tudi najbolj skrbi, da ne bom vsa "na glavo" po porodu (no, itak da bom, ampak upam vsaj, da ne preveč). Sva bila včeraj z mojim pri kolegih na obisku, pa je kolegica rodila 45 min po prihodu v P (je sicer imela pa čez cel dan rahle popadke) je full lepo povedala, nič pretiravala in napihovala, tako da sem danes bolj "samozavestna" glede poroda (poj pa svizec...) user posted image  Itak da bo bolel... samo če pomislim, da vse skupaj traja "le nekaj ur" in če je potem vse o.k.... je potem kmalu dobro in ko dobiš "tisto sluzasto lepo stvar na prsa" user posted image ... Boleče bradavice, šivi in pa mastitisi pa lahko trajajo potem še kar nekaj časa (kolegica ima že 4i mastitis v roku 3 mes)!!!... Aja, je patronažna rekla, da lahko mastitis pride tudi od prevelike količine popite  tekočine!!! Je rekla da max 2,5 l tekočine dnevno je čisto dovolj. Ne se pa "nalašč nalivat".

Uf, jaz sem se pa včeraj spekla po trebuhu z likalnikom. user posted image  Ampak sploh nisem porajtala! Potem pa zvečer gledam v špeglu ta moj balon in se mi ful čudno zdi, da se mi pozna taka roza črta nad popkom, ker nisem imela nič tesnega oblečenega. Poj se mi pa posveti user posted image  O ti mater! Da ne rečem kolkrat se zdej butnem kam v kakšen štok.

Zdaj grem mal na sprehod, dokler je še sonček.

Pazite se! DANES JE POLNA LUNA user posted image  Mogoče bo jutri kakšna mamica "predčasno" več...

Vsem en velik user posted image  

(odgovor članu Jagoda3)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
2.4.2007 14:03:15   
zalbi
Hej!

ja danes pa je zatišje, pa ne da ste že vse pobegnile v P. Ja Jagoda hvala, si se fajn razpisla, je bilo prou zanimivo prebrat.

Sicer se meni nič posebnega ne dogaja, trebuh mi zelo otrdeva zdanje dni, tko da nevem kaj naj bi to pomenilo. Ja danes je polna luna, mogoče pa bo kej... baje da zelo vpliva, sem tudi jaz to slišala. Sicer zase težko rečem, ker je user posted image   še zelo zelo živahen v trebuhu, očitno mu paše.
Zdej pa bom šla počasi kuhat kosilo, pa se še kej oglasim... lepo bodite!

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
2.4.2007 14:44:22   
cicmar
Drage user posted image in nove mamice!

Prvo še čestitke za Lonibuser posted image user posted image user posted image . Jagoda3: nam prvorodkam zelo prav pridejo taki preizkušeni nasveti iz prve roke, tako da najlepša hvala.
Jaz sem si za mazanje bradavic kupila modri Bepanthen, upam da je ravno tako v redu, kot rozauser posted image

Drugače je za mano kar dobro prespana noč. Le na WC sem po moje šibala ene 5x-pa še to v pol snu. Se sprašujem, če sem sploh res tolikokrat šla ali se mi je samo sanjalouser posted image .
Me kar naprej tišči in ko grem, oddam vodo samo za vzorček-brez veze user posted image . Me pa čedalje bolj vse dol tišči in samo počivam. Bomo vidl, mogoče me pa polna nažene...se mi zdi, da se mi je trebušček malo spustil, samo user posted image  je zaenkrat še zelo aktiven. Baje se pred akcijo malo umiriuser posted image

V sredo pa spet na CTG, pol bomo pa vidl...

Punce LP!

Najin piškotek Jakob se je rodil 8.4.2007

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
2.4.2007 17:43:18   
hariba
Naša Zoja spi zato se hitro malo javljam, mafija pa buli tv dober dan.
Hvala jagoda sem poslala mojega po obkladke v lekarno, jih je dobil. Takrat, ko sem nazadnje rodila še ni bilo tega na tržišču. Bom po večernem hranjenju si dala gor, sicer si pa mažem z lanolinom, imam pa tudi roza bepathen doma.
Gaja aja sorry no, ker sem te včeraj zbudila, sem celo noč bolj kot ne prebedela, pa sem izgubila občutek za časuser posted image . Ti pa zato dovolim, da ko rodiš mi pošlješ lahko sms tudi sredi noči. Itak pa kaže, da je princeska očitno zamenjala dan in noč. Pa profil sem tudi zamnejala. a vidiš? Le slikce pa ne morem naložit, je baje prevelika, ali pa le jaz ne znam, ker sem pač blond.
Mularija je pa dobro sprejela novo družinsko članico, vsaj za enkrat. Ja tastarejši mulc, ki ni kazal nobenega navdušenja nad tem, da sem spet noseča, ji prinesel v porodnišnico na moje veliko presenečenje ropotuljo, ki jo je sam kupil z žepnino v Direndaju.
Lonib in bojana1 a ste zato, da na forumu dojenček odpremo temo aprilčice in aprilčki 2007?
Aprilčice držite se, pa čim več spite dokler še lahko, ti časi bodo namreč kmalu odklenkaliuser posted image .

(odgovor članu cicmar)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?