Eca
|
HEj! Končno mi je uspelo priti do računalnika....in me je skoraj kap, koliko ste se razpisale . Potem pa berem pol dneva, da pridem na tekoče. Najprej čestitke Nifri in Samotu in za oba, da sta srečno prestala porod. Če se ne motim, vam mora dati g. okoli 32. tedna (to je cca 60 dni pred PDP) papirje za CSD in napotnico za porodnišnico, da vas kaj ne preseneti. Od tega tedna so tudi pregledi pri g. na 14 dni. Od 36 tedna pa pregledi na 7 dni, potem pa te pošljejo na dan PDP v porodnišnico na pregled (seveda če že prej ne rodiš). Tam pa je odvisno od vsake posameznice, kako pogosto te naročajo na CTG in ostale preiskave (amnioskopija, UZ,....). Tole velja za MB, verjetno pa je drugod precej podobno. Aja, pa okoli 32. tedna pri nas dobiš en list - tabelo za štetje plovodih gibov - vsak dan jih moraš našteti vsaj 10, če ne.....takoj na pregled k g. oz. na urgenco. Glede palčk za ušesa - mi jih bomo še naprej uporabljali tako kot smo jih sedaj - nikoli nismo imeli težav. Edino pri novorojenčku smo uporabljali tiste z bunkico - da ti ne more palčka zdrknit globlje v uho, če slučajno dete zmiga z glavo. Vsaka pa naj sama presodi ali jih bo uporabljala ali ne. Mimogrede jaz sem to privč slišala od Sugar Za MB porodnišnico vam moram povedat, da tudi za poročni list me niso vprašali (čeprav sva poročena), sploh ni bilo problema, enako za obisk materinske - lahko bi se zlagala, če ne bi hodila in bi rekla, da sva. Sicer sem imela oba potrdila s seboj, pa ni nihče tega zahteval . Glede torbe, ne komplicirat. Najprej si pripravite stvari, ki jih mislite uporabljat - pol pa poiščeš primerno torbo ali kovček - to je to. Sej ko greste na potovanje tudi ne greste prvo kupit kovčka.....tak, sem vas malo skregala . Glede modrčkov za dojenje - jaz sem si jih pred porodom malo nagledala, kupila pa sem jih po porodu, ker nisem vedela, za koliko se mi bo obseg in košarica povečala. To je od vsake ženske različno, tako da jaz si vnaprej ne bi kupovala. Sama sem sicer kupila enega v trgovini MAMI - precej dragega 30 eur (pred 20 meseci), pa je še vedno ok, sedaj ga ravno nosim, ker me je že razneslo zgoraj - govorim o večjih številkah - 85c. Tudi tokrat bom moderček kupila po porodu, verjetno kar tega iz Mullerja, ker je poceni - o kvaliteti pa ne vem Meni že tudi teže rumenkasta tekočina iz bradavic - moram biti "podložena", da ne umažem moderčka in majčk. Tako, bom nehala, grem malo ležat, potem pa k tašči na kosilo. Moja dva sončka sta že šla z vozičkom naprej v upanju, da tamali zaspi. Pa še tole - ker bom imela majhno razliko med obema otrokoma sva z možem začela razmišljati še o enem vozičku. Voziček za dvojčke ne pride v poštev, ker zjutraj mož pelje večjega v vrtec z vozičkom. En voziček pa mora ostati meni doma za najmlajšega. Glede na to, da imamo sedaj PP - Pramette razmišljam, da bi tega uporabljala za najmlajšega, tavečjemu pa bi kupili en voziček, ki seveda ne sme biti pretežek, se da lepo zložit na čim manj za v avto in da ima nastavljiv naslon - ko mi zaspi. Ima katera kakšen predlog kateri voziček? Jaz priznam, da vozičkov nisem sedaj gledala - všeč mi je sicer Quiny, vendar mož pravi da je predrag, pa da ne rabimo še enega kompletnega vozička . No in ko smo že tako daleč, moramo za letos poleti nabavit še strešni kovček, ker sicer z vso kramo ne moremo na morje - prtljažnik bo poln vozičkov. Še tu kak predlog ali nasvet. Aja, imamo pa nosilce Thule (upam, da sem prav napisala?). Tak, zdaj pa res grem. Uživajte v zadnjih dnevih in pripravah na dojenčke. Lp, Eca
|