|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE
8.3.2007 8:55:36   
rožica81
Čestitke Nifri ob rojstvu Samota in držim pesti, da sta in bosta oba dobro user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
8.3.2007 8:58:24   
Anonimen
Rožica81, Nifra še ni rodila.... Je še na porodni mizi.

Držite pesti, da bo vse v redu. SPoročim, ko bo kaj zares.

(odgovor članu rožica81)
  Neposredna povezava do sporočila: 1377
8.3.2007 9:05:12   
rožica81
Še enkrat pozdravljene majčice user posted image

petra a , sej nisva nalašč user posted image  Mogoče je pa zaradi nas vseh tako ratalo, ker smo take čveke postale user posted image

Jaz sem bila pa včeraj kar malo prestrašena, saj sem vam že napisala. Malo me je skrbelo, ker je lubček mali ful velik, pa sladkor in to... Mene moj G ni nikoli dal na pregled sladkorja v krvi, potem je pa to včeraj nekaj omenjal, ampak jaz še kar nič... No, zvečer sem bila pa na lovu po forumih, če najdem kje podoben primer... In sem ga najdla, tako da sem se ful pomirila. Je pa tako, da je obseg glavice in trebuščka zares velik, ampak še vedno v mejah normale. Pač malo prehiteva, ampak ni nobene posebne panike. Nisem hotela komplicirat, mogla sem se pa pomiriti. Še dobro za MON in dr. Pušenjaka. Tam pa res vse najdeš user posted image

Sicer pa vam danes želim zares lep dan, dajmo ful čvekat, da bo še ful dežja user posted image  user posted image
Pa za vsako od nas en velik šopek in prisrčen user posted image  LP

user posted image

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
8.3.2007 9:08:18   
rožica81
Opa, zvesta, sem narobe razumela.

SEVEDA, DRŽIM PESTI ZA NIFRO IN SAMOTA! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
8.3.2007 9:17:25   
BaByGiRl
user posted image
                               user posted image Rožica za vse rožice.user posted image

Vsem skupaj spet en lep deževen dan.

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
   [Brisano sporočilo]
8.3.2007 9:38:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1381
8.3.2007 10:04:46   
BAMBINA_
Dobro jutro!
Oh hudimana, Nifra pa kar fejst prehiteva. Me kar stisne. Ravno danes ponoči me je tako v nožnici tiščalo in sem skoz razmišljala, da bi ja ne rodila (preveč) prezgodaj. Zaradi dost hudih stresov, ki sem jih doživela v času nosečnosti, mi je G že napovedala, da se zna zgoditi prezgodnji porod. user posted image Kakorkoli, jaz držim pesti za Nifro in Samota, da bi se vse še dobro izteklo.

Rožica81, kar se tiče razgibavanja, se moram pohvaliti, da sem jaz kar pridna. Vsak dan že od januarja delam vaje za nosečnice cca. 30 minut. Da bom imela dovolj močne medenične mišice, pa dovolj kondicije pri porodu. Torej je že itaq jasno, da hočem naravni porod user posted image . Seveda bo šlaufek tudi pripravljen v torbi za v porodnišnico. Saj res, A si jo je katera že pripravila? Torbo?

Papirje za porodniško imama že doma, ampak lahko oddam šele po 15. marcu, ker mora biti vpisana februarska plača. Bljek user posted image , mi bo kvarila povprečje. Aja, a so vam tudi rekli, da se za očetovski dopust ureja šele po rojstvu? Meni je to tako čudno, ker povsod piše, da 60 dni pred PDP.  user posted image

Drugače sva pa midva prijavljena na istem naslovu pod istim gospodinjstvom. Bomo tudi uradno družinica.

Hvala vsem za rožice user posted image . Še z moje strani vsaki eno rožco:
user posted image

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
8.3.2007 10:56:51   
BaByGiRl
BAMBINA_: tudi meni so rekli za očetovski dopust, naj papirje dostaviva po rojstvu, ampak hitro, da ne bo problema zaradi rojstnega lista. Po porodu pa zato, ker zraven hočejo potrdilo o rojstvu. Kot pa sem že napisala, sva pa uredila očetovstvo že sedaj, da bo sploh lahko z nama prvih 14 dni. (ker nisva poročena)
Glede priprave za rodit, pa počasi delam na tem, saj nikoli ne veš, kdaj te presenetiuser posted image
Nifre pa žal tukaj nisem brala, ampak vem, da bo vse ok. Držim pesti za čim lažji porod.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
8.3.2007 11:04:26   
BaByGiRl
Punce še nekaj me zanima. A je res, da se hodi sedaj v zadnjem mesecu na kontrolu h G vsak drugi dan? Na za dnje ko sem bila pri G sem poslušala tam bodoče mamice, k so čvekale o tem. Če sem prav razumela, hodijo na CTG. ( Na Jesenicah)
Pa sem opazila, da vas kar nekaj zaprisega na naravni porod. Sigurno boste rodile prvičuser posted image

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
8.3.2007 11:24:09   
BAMBINA_
Babygirl takole Pušenjak našteva preglede v nosečnosti.
Drugač pa ja, prvič noseča. Zakaj? A bi me moralo res biti tako strah poroda?

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
8.3.2007 11:54:38   
mravljica3
Držimo pesti za nifre in njenega tamalega! Ne bi bila zdaj na njenem mestu! Sama sem prvič radila punčko z gastroshizo, videla sem jo kakšno minuto in še to od daleč, potem pa so jo odpeljali na intenzivno. V roke sem jo dobila šele po kakšnem tednu in ni mi bilo prijetno ko sem gledala vse tiste srečne mamice z otročki. Me je sram kako sem se takrat počutila, ampak sem jim kar zavidala. Vse tiste, ki rodijo zdrave in donošene otroke, so zame največje srečnice. Samo kaj ko se tega zavedaš šele ko te doleti kaj takega!! Fizična bolečina pri porodu je zame mačji kašelj, v primerjavi s tem, zato se grem jaz še enkrat malo mučit, kar po naravni poti.
Punce za vse nas upam, da se dobro izteče!
Rožica 81 ne se sekirat, saj bo vse O.K.,bo pa malo večji.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
   [Brisano sporočilo]
8.3.2007 11:58:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1387
8.3.2007 12:30:13   
BaByGiRl
BAMBINA_ ma sploh ni tako hudo roditi po naravni poti. Saj boli fejst, samo je za potrpet. Sploh ko dobiš štručko v roke, pozabiš vse in če bi ti nekdo rekel, da še par ur popadkov, pa bi jih še par ur pretrpel,sam da imaš svojo štručko v rokah. Samo ker toliko govorijo, z mojim G vred o epiduralni, pa sem razmišljala, zakaj si ne bi muke prikrajšala, če si jih lahko. Pripombo , da je sigurno prvi otrok, pa sem dala zato, ker si pri izjavi , da itaq naravni porod tako optimistična kot jaz, ko sem šla prvič rodit. Žal, pa ne vem kako je roditi, če imaš svoje popadke. Meni so porod sprožili umetno. In če mi tokrat uspe naravno dobiti popadke,...bom počakal s porodnišnico do zadnjega trenutka, kar brez nove izkušnje..epiduralne.
Se pa strinjam z LUKRECIJO in MRAVLJICO3, da je to odvisno od pasameznika,..nekatere težje prenesejo cel porod,kot druge. Zato kr korajžno naprejuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
8.3.2007 12:43:58   
Majchi
Punce živjo!

Evo, dva dni nimam časa za net, pol mam pa branja za dobro uro user posted image . Pridne ste. Men je tale teden kar naporen. V pon., tor. in sredo sva imela mat. šolo in sem vsak dan šele zvečer domov prišla. V službi je pa tud akcija, ker so zadnji dnevi.
Hotla sem pa to povedat, da so včeri v šoli povedal neki o abdominalni dekompresiji. To se baje izvaja samo še v lj. porod., drugje ne več. Je pa to neki podobnega kot limfna drenaža, samo da je za nosečke. Baje te dajo v eno vrečo in potem z nekim sesalcem spodbujajo prekrvavitev. Otroček potem zarad povečanega kisika v maternici mal bolj brca takrat.
V glavnem, primerno je za tiste, ki otekate (posebej noge) in pa Ančka za tebe, k si zadnjič na srečanju pojamrala, kok zlo ti tamali dol prtiska. Ko je to razlagala, sem se takoj nate spomnila.
V glavnem, zavarovalnica krije 10 obiskov po 32. tednu nosečnosti. Za več info se pa kar v porodnišnico pokliče, kjer se tud lahko dogovorite za termine.
Priporočajo bolj zvečer ali pa vsaj popoldne, ker te baje kar zmatra. Ni pa primerno za tiste, ki imajo zelo nizek pritisk.
Jaz mislim, da bom šla na tole. Naj me mal crkljajo. Upam, da se ne bom tega žaklja ustrašla, ker mam na te fore mal klavstrofobije. Drugač mam pa tud pritisk mal nižji, ampak grem probat čez 2 tedna, ko bom v 32. tednu. Pa bomo vidli. Če mi ne bo pasal, pač ne bom šla več.
Aja, baje je to tudi ena izmed stvari, ki vplivajo na dober porod user posted image .

A še kera kaj ve o tem? Men je blo ful zanimiv.

No, pa spet delat. pa, pa.

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
8.3.2007 12:53:15   
Eca
Hej majčice!

Vsem čestitke ob "ženskem prazniku" in veliko user posted image user posted image user posted image user posted image .

Jaz sem bila danes dopoldan leteča, sem morala v laboratorij. Včeraj sem bolj "malo" sladkega jedla, tako da upam, da ne bo sladkorja v urinu (sem se basala s sladoledom zjutraj in zvečer še z jagodami in sladoledomuser posted image ). V sredo imam pregled in upam, da me ne bo poslala na ponovni sladkorni test user posted image .

Tudi jaz imam občutek, da se lahko porod prične vsak trenutek.... bolijo me kosti, otrok dol pritiska, brca ko zmešan, boli me levo rebro, vse mi iz roka pada, spomin mi ne dela, hodim ko slon.....imam tak občutek kot pred prvim porodom - zadnje dni.
Upam, da me kaj ne preseneti, ker še nimam nobenih papirjev - ne na CSD, ne od g. za v porodnišnico, ne opranih cot..... Še torbe nimam pripravljeneuser posted image .
Obroč bom vzela zagotovo zraven, mi je po porodu prišel zelo prav. Imela sem notranje in zunanje šive - šivali so me 1 urouser posted image , ob tem, da je bil otrok celo nosečnost premali, ob porodu pa ravno prav velik (3640kg, in 52 cm). Sedaj v drugo je otrok večji za 10 dni, torej bom še več šivana..... sicer pa mene ti šivi niso boleli. Po tednu dni sem že čisto normalno sedela brez obroča, kot da ne bi nikoli bila šivana.

Juniorka - sem vesela, da si se zopet javila - lepo te je bilo brat. Za najino "hotelsko namestitev" v porodnišnici MB se tudi lahko zmenimauser posted image , datume imava itak zelo blizu.  Si bova poslale kak SMS, kdaj katera odrine od doma v "hotel"?

No, upam, da se še prej kaj vidiva in spijeva kakšno user posted image .

Da se še pohvalim, danes so mi dostavili novega digitalca - tak da bom lahko bolj ažurno kake fotke dala v album - predvsem našega novega članauser posted image - bomo lahko primerjale in se čudile, kako so vsi tako lepiuser posted image .

Ok, neham za danes.

Lepo praznujte in se beremouser posted image !

Eca

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
8.3.2007 13:00:50   
juniorka
En lep dan žena vsemuser posted image , pa naj vas partnerji razvajajo! Materinski dan bomo pa komaj drugo leto lahk praznovale, ker držim pesti, da vse zdržimo do planiranih datumov!!
Nifri pa želim, da bo čimprej in vse ok!
Kar se tiče pregledov na dva dni, mislim da so, ko si enkrat čez rok, a ne?

Ste pa res pridne pr pisanju, jaz vsak dan zamujam s kosilom, ker vas moram prebratuser posted image , glede vstajanja pa, tko paše poležat, sploh če še mali da mir v trebuhu...Kar se pa tiče telovadbe, jaz sem nehala, ko sem mela probleme, zdaj pa si sploh ne upam g. vprašat, če lahko, ker m je rekel počivat!!!! Pol pa samo pogledam orbitrek 2 krat na danuser posted image ! Vaje za medenično dno pa itak delam vedno, ko me tišči na wc, pa se mi še ne da it...

Lepo preživite dan, saj vreme je kot nalašč za stiskanje, a ne!

Ja, pa za sugar mormo držat fige, da bo vse tko kot mora bit!
papa

Neposredna povezava do sporočila: 1391
8.3.2007 13:33:48   
mravljica3
Samo še nekaj. Meni je ravno včeraj moja splošna zdravnica predlagala to dekompresijo, ki jo omenjaš Majchi, saj sem ji pojamrala, da me bolijo noge in da me otročka fejst tiščita dol. Je rekla, da je to super zadeva in naj se pozanimam o tem. Da ti zelo pomaga. Se bo očitno treba res pozanimat.

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
   [Brisano sporočilo]
8.3.2007 13:45:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mravljica3)
  Neposredna povezava do sporočila: 1393
8.3.2007 17:41:45   
iwa
Ja punce vsem en šop user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za naš praznik! Jest sm tud lih razmišljala da je to zadnje leto ko mam sam en praznik, pol bo še 25.3. KOMAJ ČAKAM!
Drugače sm inekcijo uspešn prežvela in komaj čakam naslednji pregled.
Kegla jest tud že neki cajta delam, je pa res da včasih par dni pozabim...morm se popravt!

Veste kva me zanima, tiste k hodte zej v marcu v MŠ v LJ porodnišnico, me zanima če mora bit partner na vseh 10 predavanjih nujno in če ne, na kolikih predavanjih mora bit in kakšna je razporeditev teh predavanj. Poleg tega me zanima še kokrat na teden so predavanja da vidm kok tednov pol to traja. Pa še če lohk kombiniraš termine, recimo da greš enkrat ob 9h, drugič ob 18 in podobno. Mal prosim napište razpored da bova vedla splanirat. Moj ma namreč zadnje cajte noro v službi pa me zanima kako je da bo vedu mal v naprej. HVALA!

Ajde bejbe lepo se mejte in fejst praznujte! user posted image

Življenje je lepo!

Neposredna povezava do sporočila: 1394
8.3.2007 18:58:09   
ancka1
Živjo!
Danes je bil spet en tako naporen dan, da sem čisto out. Kot prvo sem celo noč krehala in nisem skoraj nič spala. V službi je norija na kubik, potem pa še kuhat kosilo, pa naloge pri obeh otrocih, pa enega še izprašat 2 predmeta, pa prat dati,...  user posted image  Vmes sem se šla za 1h po kosilu dol počt, pa sem bila od vsega tako naspdirana, da nisem prav dolgo ležala. Mulota sta pa bolj po vremenu naravnana in zato precej zahtevna. Predvsem me pa jezi, ker imata tako "zlato" pravo mamo, da v tistem kratkem času, ko sta pri njej ne mrdnejo nič! Učenje, pregeldovanje zvezkov, nakup vseh možnih stvari na vrat na nos...vse počaka naju! Kešira pa tako vse moj ali jaz!!! Mamica pa denar nameni za svojo ritko, da je lepa! Najhuje je pa to, da je otrokoma tako glavo sprala, da od nje sploh ne pričakujeta ničesar, od naju pa vse (tako materialno, kot vse drugo). Pri vseh obveznostih, je to edino, kar mi dejansko pobira energijo. Joj, kam sem zašla. Samo sem se morala malo izpovedat in se ob enem opravičujem, ker sem zamorila.
Majchi, tole me pa sedaj resno zanima... Kljub temu, da mi je včeraj G rekel, da je spodaj še vse ok, imam en tak neugoden občutek. Bi te prosila za kakšno dodatno informacijo, če jo boš dobila.
Nifra oz. njena veza z RR...držim pesti!!! Sporoči takoj!
BAMBINA, jaz pa ravno vlečem z urejanjem papirjev na CSD, ker se mi gre, da bi imela čimveč plač zajetih. Sem šele od julija zaposlena (prej študentka) in mi za nekaj mesecev pripada zgolj 55% minimalca. user posted image  Sem se pozanimala in lahko pridem zadevo uredit nekaj dni pred pričetkom porodniške, da mi bodo še marčevsko plačo izplačali konec marca, potem pa takoj na CSD.
Eca, se točno tako počutim, kot si ti zase napisala! Kot bi bil jutri lahko dan D. Za vikend sem se odločila, da preventivno pripravim torbo. Morda me je tudi malo panika zagrabila, glede na to, da je zame vse novo.
Juniorka, jaz tudi tako keglove delam, ko v pisarni vsakič odlašam z odhodom na WC. Not good! user posted image  Se moramo spet kaj dobit na tortici!!!
Pa še vsem ostalim, ki jih nisem nadlegovala user posted image ... bodite zdrave, božajte svoje žogice, še prekmalu bo ta žogica spustila...in ...izgledala bo kot stara blazina za na vodo. user posted image  user posted image  user posted image  Sem tako romantično začela, da je bilo že precukrasto. user posted image
Danes se je pa meni čisto odpeljalo tule gor....evo zaključujem!!!!

Ančka

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
8.3.2007 20:57:57   
Anonimen
Danes, 8.3. je Nifra povila Samota, 43 cm, 1774g. Nekje ob 17h se je beba rodila. Njo so pravkar pripeljali na oddelek, Samo je na intenzivni.

Drugega zaenkrat ne vem.

(odgovor članu ancka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1396
8.3.2007 21:10:41   
juniorka
Moram še jaz nekaj vprašat, ko ste začele s torbami... V kakšno torbo boste zložile stvari? Seznam iz materinske šole imam in to mi ne gre v naprimer kozmetični kovček...saj večina je tko negovalne kozmetike (ne smem pozabit deodoranta, tko kot ko sem bila na laparoskopiji, pa sem tri dni komaj prenašala svoje vonjave-ne, obiska nisem mela nobengauser posted image ). No, pol pa modrček za dojenje, blazinice, pa copati ali natikači, nogavice...
To se pa že kar nabere za eno orng torbo.. Dajte ideje prosim!!!
Pol pa še tole, za očetovsk dopust...jaz bi tud rada, da bi moj dragi bil takoj na začetku tistih 15 dni z nama, pa nimam pojma, kako se to urediuser posted image  Na socialni pa nisem vprašala....

No, dost teženja za dans...

Ančka, pa kaj te še zdaj tolk mučjo? Preveč se trudiš, se morš mal pazit začet, pa čeprav je g. rekel, da je vse ok!

Upam, da ste preživele lep dan, za jutri pa vsem želim user posted image , no sonček...user posted image

Lahko noč

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
8.3.2007 21:19:11   
rožica81
Iskrene čestitke Nifri in Samotu!! user posted image  

Da bosta čim prej okrevala in se cartala doma! user posted image  

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
8.3.2007 21:21:55   
rožica81
Torba? Kakšna torba?  user posted image  Jaz moram torbo še kupiti! user posted image  Kaj šele stvari za sabo...

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
8.3.2007 21:44:53   
BAMBINA_
Iskrene čestitke za sinka Samota.
Želim vama čimprejšnje okrevanje!!!
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?