|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE
8.3.2007 22:27:19   
Blacky30
Oj, punce. Kak vas je fino brat! Prav vesela sem, da ste si omislile odpreti teme po mesecih. Ponavadi berem tekoči mesec in jih spremljam, zdaj pa sem slučajno pristala pri vas. Komaj čakam, da bom tudi jaz tako čvekala cele dneve s sonosečkami, ko bo prišel čas za to. user posted image

Imam pa eno vprašanje za mravljico3......ali je danes s tvojo punčko vse v redu? Kaj je to imela in kako so pozdravili? Če ni preveč osebno vprašanje in če ti je za pisat, bi bila vesela odgovora.user posted image

Božajte svoje bušije, uživajte v tem izredno lepem času življenja. Seveda pa še lepše pride za tem. user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
8.3.2007 22:51:26   
Majchi
No punce, preden mrknem, vas še pozdravim.

Ančka: trenutno gledam v svoje zatečene gležnje user posted image  in se jezim, ker moji nogi zgledata kot dva ravna hloda brez oblike. Ful mi gre to na živce. Čez dan še gre, proti večeru pa čutim, da se mi vse v noge preliva.
Več kot sem že povedala še sama ne vem. To nam je bilo včeraj rečeno in tud babca je rekla naj za več informacij pokličemo kar k njim. Jaz bom, ampak še  nisem po 32. tednu. Tel. št. je 522 60 48 in najbolje je klicat med 13. in 15. uro.

Iwa: Mat šola v Lj. res obsega 10 predavanj, ampak partnerju ni treba iti na vse. Fino je, da sta na prvem, ker se takrat razdeliš v skupine ob 9-ih, 16-ih in 18.15-ih. Sam se odločiš, kam spadaš. Partner mora biti prisoten na treh predavanjih, in sicer: prva porodna doba, druga in tretja porodna doba in poporodna doba (pa za poporodno sploh nisem ziher).
Ostale teme so še: Nega dojenčka 1.del, nega dojenčka 2.del, anatomija in zobozdravnik, fizioterapija, dojenje in prehrana dojenčka, psiholog.
Lahko se menjaš med skupinami. Jaz sem mojga nahecala še za nego 1 in 2 + tiste porodne dobe in takrat bova hodila ob 18.15. Vse ostalo bom šla sama, verjetno kar ob 9.00. Urnika oz. razporeda skupin pa tudi sami ne vejo do par dni pred prvim predavanjem. Jaz sem jih namreč klicala, ker mi je telovadba potekla in preden sem šla doplačat in podaljšat, sem hotla zvedet urnik, da se mi ne bi pokrivalo. Pa mi niso znal nič povedat. Se pa vleče čez cel mesec.
Evo, npr. datumi za skupino ob 18.15:
6.3., 7.3., 13.3., 14.3., 19.3., 20.3., 21.3., 22.3., 27.3.
Upam, da sem kaj pomagala.

Zdej pa pančkat. Nočko.user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
8.3.2007 23:04:02   
ajdaN
Iskrene čestitke Nifri tudi od meneuser posted image . Upam, da čimprej okrevata in da bo mali Samo kmalu doma!

user posted image

Juniorka jaz bom imela s sabo kar tako majhno potovalko. Imam rajši česa preveč, kot premalo. Prvič se je obneslo, pa tudi prostora je bilo dovolj - sva imele dve, kar precej veliko omaro, tako da je šla tista torba brez problema notri.

Glede očetovskega dopusta pa tole: očetovstvo lahko uredita že pred porodom. Mislim, da sva midva to urejala na CSD ene 2 meseca prej. Gresta oba tja, podpišeta eno njihovo izjavo - da je ta-pa-ta, oče otroka, ki se bo predvidoma rodil tega-pa-tega dne. Pa oba morat imet osebne s sabo pa je. Potem se pa vse kar "samo" ureja naprej. Takoj ko rodiš dobiš potrdilo o rojstvu in s tem potrdilom gre tvoj dragi na CSD in že takoj naslednji dan lahko koristi dopust. Tako da ima cele 3 dni časa, da to porihta in vaju potem ko prideta domov, razvaja doma. Ob vsem proslavljanju bo pa že našel tistih 10 minutk, da bo to porihtaluser posted image .

Drugače pa Bambina se to res lahko ureja šele po rojstvu, ker mora dragi prinesti tisto potrdilo, da se je otrok res rodil - da ne bi bil kar tako domauser posted image .

Babygirl prvič slišim, da naj bi zadnji mesec hodil vsak drugi dan na kontrolo. Madona kje imam pa čas! Glede na to, da mi gre za posvetovalnico vsakič celo dopoldneuser posted image . Prejšnič sem zadnja 2 meseca hodila na kontrolo vsaka 2 tedna, s tem da sem imela zadnjič pregled 10 dni pred PDP in takrat me je naročil na amnioskopijo en dan pred PDP - če ne bi šla že prej rodit. Tako da če je z nosečnostjo vse OK, sigurno ne boš tako pogosto gor.

CTG je pa nekaj drugega - pa tudi to ni tako pogosto. PA v KR te itak ne pošiljajo pred rokom na CTG.

No tako dovolj za danes, gremo mižat! LP vsem skupaj.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
9.3.2007 7:49:46   
mravljica3
Tudi jaz upam, da se za Nifro in Samota vse dobro izteče!
Danes imam končno uz, že komaj čakam, upam da bo vse vredu.
Blacky 30, če ti na kratko razložim, pri gastroshizi se črevesje nahaja zunaj trebušne votline. Na desni strani trebuha se naredi majhna luknjica, ki se z razvojem otroka veča, kar po določenem času pripelje do tega, da črevo zleze iz trebušne votline. To navadno opazijo že na UZ, samo pri meni to čudežno ni nihče opazil. V primeru, da je dovolj prostora potem to črevo potisnejo nazaj ali pa dajo na nekakšno utež s pomočjo katere se postopoma vrača na pravo mesto. Pri moji punčki so to uspeli potisniti nazaj noter, drugi dan po porodu. Danes delajo čudeže in sem zelo hvaležna kirurgom v KC. Se jih pa rodi kakih 6 na leto v Sloveniji s tem in kakor mi je rekel dr. Pušenjak je to igra narave in nihče ne ve zakaj pride do tega. Naši Gaji danes nič ne manjka, je povsem običajen otrok, samo 1cm šivček ima pri popku. Drugače pa nauk te zgodbe, ni vse tako grozno kot izgleda na prvi pogled!

Zdaj se grem pa pripravit na pregled, lepo se imejte!

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
9.3.2007 8:01:58   
petra a
ČESTITKE NIFRI IN SINČKU SAMU...DOBRODOŠEL!!!

http://www.ani3.dk/disney01/smaa/nm_disney_22.gif

< Sporočilo je popravil petra a -- 9.3.2007 8:02:28 >

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
9.3.2007 8:05:45   
petra a
enkrat sem gledala eno oddajo, kjer so povedali da imajo ponavadi dvojčki (ne vem ali enojajčni?) en na levi strani srce in drug na desni strani...pa da velikokrat pri dvojčkih, trojčkih, četverčkih kakšen odmre

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
9.3.2007 8:12:58   
rožica81
petra a, a si to gledala na national geographic? tisto oddajo o večplodnih nosečnostih? ful dobra oddaja, so jo zadnjič ponavljali in sem jo gledala. res super oddaja.

danes se mi pa nič ne da. razen popoldan šoping z Ančko user posted image  user posted image  bo v kranju robe zmanjkal, kar naprej sva po telih trgovinah user posted image

LP, rožica

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
9.3.2007 8:23:00   
petra a
ja, to sem gledala

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
9.3.2007 9:20:31   
ancka1
Dober dan!

Ja tista oddaja na NG je bila full huda. Sva z mojim čist not padla. Kako so tiste četverčke ven pobirali...pa kako sta jih potem futrala... user posted image  Jao!
Rožica, mene ne skrbi toliko zaloga robe v KR, kot pa zaloga € na mojem računu. user posted image
Majchi hvala za telefonsko.
Mravljica, te pa vseeno podre, ko ti povejo, da je kaj narobe, ne? Jaz se samo tega pri porodu bojim, ne svoje boleččine, šivov,...za vse to mi je vseeno, samo, da nebi kakšna sumljiva tišina ed osebjem nastala ipd.
Juniorka, če nebi vsaj midva tako intenzivno za tedva otroka skrbela, bi bila še bolj izgubljena, kot sta že sicer. Ločitev dejansko full zaznamuje otroke. Je pa res, da je težko shajati tako, da delamo pri nas vse na polno in intenzivno, tam se pa "šlepa". Žal je pa še tako, da ima moj kljub veliki angažiranosti vedno zvezane roke, ker je pač fotr. Sistem je na strani mam. Za kozlat.

Kako ste sicer punce moje? Beje je petek???!!! user posted image  user posted image

LP, Ančka

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
9.3.2007 10:33:53   
BaByGiRl
Najprej čestitke NIFRI in da njen sonček čim preje okreva.

AJDAN..hvala za info. Upam, da je na res tako, ker če ni bom zadnji mesec zbankrotirala, če se bom mogla vsak 2dan vozit na Jeseniceuser posted image .

Lep dan vam želim, moj verjetno ne bo, ker je moja punčka že spet bolanauser posted image

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
9.3.2007 10:53:17   
BAMBINA_
Ko boste kupovale posteljnino... a imate baldahin v načrtu? A še ima kakšno drugo funkcijo kot nakičenost na kubik?
Ono oddajo sva pa midva tudi zadnjič ujela. Je bilo zelo zanimivo gledat, sploh ker so tak fino ponazorili dogajanje v maternici.
Grem zdaj telovadit... mi je uspelo zdaj zraven kave pojesti celo škatlo Domačice user posted image , potem malo peglat, popoldan pa po posteljico:
user posted image

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
9.3.2007 11:13:28   
Putka
Jaz sem bila pri prvem otroku še študentka. Takole sem se znašla...

Štipendijo (Zoisovo) sem prejemala do oktobra, potem ne več.

Status študenta so mi na univerzi zamrznili za eno leto. Sem se kar naletala, neke prošnje sem morala okrog nosit, pa izjave..

Prijavljena doma, kot samohranilka, na CSD nesla izjavo, da se preživljam sama (ker sicer te starši in ti kakšni dodatki ne pripadajo), to velja če si mlajša od 26, ker potem uradno itak ne moreš biti vzdrževani otrok. Še zdaj imava obe stalni naslov pri mojih starših.

Na CSD je bila svetovalka zelo nesramna. Ko sem spraševala kakšne so kaj možnosti za dodatno pomoč, mi je rekla naj se na ŠOU obrnem, da tam nekaj študentkam mamicam pomagajo. Na ŠOU so se izgovarjal, da nimajo denarja, ker itak doma živim.

Tako sem prejemala starševski dodatek (leta 2003 je bil okrok 35.000 SIT) na mesec. Še dobro da sva imela oba pomoč starih stašev.

..Potem slučajno od kolegice izvem, da lahko na CSD zaprosim za socialno pomoč - čeprav mi svetovalka te možnosti sploh ni omenila!!! Nekje devet mesecev po rojstvu sem brez problemov vse uredila (pri drugi soc.delavki) in potem še deset mesecev od države prejemala socialo vsak mesec (skupaj nekje 80.000) z otroških dodatkom.
Ta ista kolegica ima zdaj 3,5letnika in še vedno prejema socialno pomoč. Se ji ne splača it delat, pa še vrtec je zastonj. JAz sem zaposlena.

Srečno.

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
9.3.2007 11:17:22   
iwa
Najprej res iskreno čestitam Nifri in Samotu! Da bosta zdrava in vesela!user posted image user posted image user posted image user posted image

Majchi najlepša hvala za info, res si mi velik pomagala. To je pa čist kul če more moj le na tri predavanja, super! Mogoč ga jest tud še za kerga nahecamuser posted image user posted image user posted image sej on bi šel sam ma fuuuul v službi...

Upam da se vsem ostalim težavice čimprej umirijo kar jih je in da preživite čim lepši vikend!

Bambina, ful lepa postlca! Jest baldahina tud nimam, sm clo slišala da je bolje če ga ni ker je samo vir prahu...

Nč bejbe uživajte, jest grem stanvane pospravt, dons dobim obiske!user posted image

Življenje je lepo!

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
9.3.2007 11:27:29   
Putka
Majchi

Hotla sem pa to povedat, da so včeri v šoli povedal neki o abdominalni dekompresiji.

A še kera kaj ve o tem? Men je blo ful zanimiv.

Ja, jaz sem to že dvakrat obiskovala.

Ta prvič v maternici - moja mami je bila namreč med prvimi - eksperimentalnimi - nosečkami, ko so v letu 1976 to pri nas uvajal. Baje naj bi spodbujalo med drugim tudi boljšo prekrvavitev ploda in njegovih možgan. Mami pravi, da sem zato tolk pametna user posted image .

Ta drugič kot nosečka. Bila sem kar precej zatečena, pa sem sama malo spraševala, če kaj takega še obstaja. V materinski šoli pa niso nič omenili, čeprav sta napravi v predavalnici. Tamala je bila res ektra živahna po kompresiji. Pa tudi zelo pametna je user posted image , kar preveč včasih. Meni je bilo tolk všeč, da sem naslednji teden za prvi obisk v tej nosečnosti naročena (32t5dni).

Naprava pa je v bistvu ena velika polivinil vreča, se jo na tesno zaveže nad prsmi, potem pa cev ven zrak posesa. Naredi se podtlak, ki vzpodbuja cirkulacijo. Pa hodila sem zjutraj, pred predavanji in sem se čist ok počutila.

Mogoče se pa kaj srečava!

Putka

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
9.3.2007 12:11:56   
petra a
IZVIRNO SPOROČILO: iwa

Nč bejbe uživajte, jest grem stanvane pospravt, dons dobim obiske!user posted image

a lohk še k men???user posted image

Bambina-lepa posteljica! Baldahin je po mojem bolj namenjen mrčesu

Petek, matr je šel teden okrog, da sploh ne vem kdajuser posted image

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
9.3.2007 12:28:54   
rožica81
Putka, hvala za informacije user posted image  meni se po moje sploh ne bo dalo komplicirati in se bom prijavila pri fantu. Klinc pa gleda tole državo - to pa že tako ali tako.

Jaz sem pa danes fuuuuul neproduktivna. Ne morem se spravit k učenju, vse me boli... Ne vem, kaj bi to bilo. Najbolš, da grem še malo počivat user posted image

Bambina, lepa posteljica! Midva tudi nimava baldahina v načrtu, samo tiste blazine za okoli - da miškotu ne piha ali kako že.

Jaz bi tudi Domačico!!! Jaaa, ali pa kremšnito!!! Uf, kako se mi sline cedijo

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
9.3.2007 13:51:23   
petrazg
oj... mamičke

Najprej čestitke za NIfro in Samota, da se bosta čimprej šla domov cartat... Kako pa je z njima? A se je kateri kaj javila... Mene je bilo kar malo hudo, da je malček tako pohitel...

Ve ste vse tako pridne in si že pripravljate torbe za v porodnišnico, jst neresnica user posted image sem pa danes komaj seznam poiskala kaj vse rabim... Če se mi pa še vse zdi tako daleč... Kaj bi dala, da bi bili že maja in bi svojega pikeca user posted image že cartala pri sebi... Ampak do naslednje sobote bo pa torba že pripravljena, moram še iti kupit nekaj stvari... V bistvu moram it še vso kozmetiko kupit.

Včeraj sva dobila košarico za našega user posted image in sva potem enih parkrat cel voziček razmontirala... pa košaro gor, pa sedež dol pa....Zdaj nama pri vozičku manjka še samo lupinica, to pa dobiva šele konec aprila. Če bo pa mali pohitel, bo mogel pa oči novo kupit...

Za baldehin na posteljci se pa tudi midva nisva odločila...

Majchi - danes je bil pa tvoj zadnji dan a ne? A si si privoščila kakšno zabavo?

Jst grem še vsak dan malo v službo, potem sem pa tam dokler se mi da oz. da uredim najbolj nujne stvari... V službi se mi sploh ne da sedeti, v trgovini za otročke bi pa lahko bila cele dneve... Sreča, da me še ne daje posebna utrujenost... moram še kar nekaj stvari urediti...

Kakšne informacije o Sugar????

No punce, lepo se imejte in čim lepši vikend vam želim!

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
9.3.2007 16:39:41   
Anonimen
Danes sem se pogovarjala z Nifro. Ona je v redu, ni bla nič šivana, dodali so ji umetne popadke.
Samo je tudi korenjak, pravi dolgolasec in je na intenzivni samo pod lučko. Ni v inkubatorju, samo na toplem ga imajo. Predvidoma bi naj šla Nifra čez par dni domov, Samo ostane še kakšne 4 tedne noter. Proti koncu bi naj ona prišla nazaj k njemu, da jo uvedejo v rokovanje, hranjenje in podobno.

Torej sem jaz čisto brez skrbi. Samo da sta oba v redu.

(odgovor članu petrazg)
  Neposredna povezava do sporočila: 1418
9.3.2007 16:58:29   
kjava
Bravo za Nifro in malega Samota user posted image . Me je kar mal stisnilo včer, ko sem prebrala, da je že rodila. Sem šla hitr cunjce skup nabirat, dons jih že perem in likamuser posted image . Sem pa bla ful razočarana, ko sem jih začela vlečt iz vrečk- so ble kar neki zapacane majčke in plenice, pa rjave, namesto bele. Sem jih namreč posodla eni, ki je rodila za mano, pa sem dobila tak sr... nazaj. A jih je sploh kej pralauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
9.3.2007 17:00:20   
kjava
Aha, vidm, da je sugar gor. Se bom pripravla na roman...user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
9.3.2007 17:57:18   
Sonjam
Ojla mačke!

Vidim, da vas že malo panika daje glede poroda.Pa saj mene tudi.In res je bolje, da imamo po večini že vse pripravljeno za na pot.
Jaz grem drug teden urejat papirje na CSD. Me je že kar groza glede teh papirjev. To nesi tja pa to še sem prinesi pa to podpiši, pa to prekopiraj, pa to,....user posted image  Sovražim to!
Drug teden grem tudi v porodnišnico na fizioterapijo.Me prav zanima kaj mi bodo rekli.user posted image
A mi lahko svetujete kje ste kupovale moderčke za dojenje, da so uporabni in kvalitetni?
Sedaj pa bom nehala moriti, joj sama sebi že utrujam.
A bost jutri kaj svojim moškim podarile, ker imajo zdaj pač tudi oni praznik.user posted image
Midva pa v nedeljo dobiva še lupinico in potem samo še kozmetika pa moj moderček.user posted image  Potem sem pa jaz pripravljena na akcijo, čeprav bi rajši videla da bo to datum, ki je predviden za to. Aja pa še šlaufek rabim!
Mačkice lepo se imejte in se jutri še kaj tipkamo, a ne.
Pa pa.user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
9.3.2007 18:33:22   
s u g a r
HA HA KJAVA,

ja res sm gor sma morm najprej prebrat ka vse ste zapisale, uf končno.

No pa pejmo.

Da vas ne pustim predolgo čakati - zmatrana sem pa tudi spala sem sam 7 ur (in že 14 dni je tko - dost mam letanja okol dohtarjev).

No včeraj sem imela urologinjo in hvala bogu se ni putila tako na hitro odpravit in je še da 100 raje preverila kako in kaj je z mojo ledvico, ker ni in ni hotla kar začet in uvajat katetre in ali me rezati - pravi da je vse skupaj preveč blizu malega in ne želi po nepotrebnem reskirati. Pogleda in stanje dokaj enako, potem pa ji ni dalo miru in me poslje še na merjenje pritiska v ledvici in na meritve samega pretoka v njej, kontrolo ohranjenosti in ostalih delov - spet letim na miljonti UZ (sigurno vas vodim v tem, sem zihr) in so me vzel s pomočjo moje drage mami, ki je uniforma, in me prekladajo tam po mizi skoraj dve uri in gledajo merijo, rišejo neke grafe in enako na drugi strani (umes sem skor izdahnla, k nisem smela ob določenih meritvah dihat). No in na konc mi oba zdravnica in zdravnik povesta kako in kaj vidite - uglavnem ledvična funkcija je ok, pretok iz desne je nekoliko slabši, peilon (nek odvajalni sistem) imam hvala bogu prirojeno odmaknjen od ledvice, ker če ne bi bil bi bil sedaj problem še večji - ta je torej zelo zelo razširjen in pravtako sosledno sečevodi, ampak ker je naš fant zrasel in se je maternica nekoliko dvignila oba ne vidita potrebe po splintu in nefrostomi. Ko sem to slišala me je histerija (dobesedno - veste kaj mi je notri delalo) in živčnost minila in nasmeh je šel do ušes. Ven pravita oba da sem kar prisijala.
Uglavnem sklep sva ok, dvakrat v tem mesecu moram dati še vodo pregledati (Stanford - če so slučajno kake bakterije prisotne) in kontrola čez mesec dni in potem bomo videli. Videli da ponovno je vse ok - jz tko pravm in pika.

No pa le ni tak roman, kar se je dogajalo z mano - kajne?

No zdej gremo pa naprej.
Ful ste vse pridne ko ste že pri torbah (halo jaz imam vse kar sem dobila še v torbi za prenašanje otročka in dveh vrečah - vse še čaka na pranje, voziček in lupina -ena še spakirana, postlca še v zgornji sobi - nekdanji otroški od mojga, pravtako razmontirana zibka,..) aj kok dela me čaka. Pa še vse stvari je treba kupt za novorojenčka in kozmetiko in bla bla bla - kdaj že, sej čas 2 mesecev se mi je zdele obrnil kot bi mignil in jaz sem na BOLNIŠKI - z poudarkom LEŽAT.
Mati mila.

Drugače da vam malo napojem - punce NOBENIH PALČK ZA UŠESA, tudi same jih ne uporabljajte ker naredijo več škode kot koristi - zakaj? Ker tisto kar želimo spraviti ven zatlačimo še globje pri sebi in tako otroku. Ne se hecat.

TETRA PLANICE - po nasvetih iz mat. šole ne kkupujte takih ki niso zarobljene, ker se začnejo parati - če jih že imate jih zarobite. Baje so ravno od Tosame take - mal poglejte.

IWA urnik materinske šole Lj. (midva imava več ali manj vse ure, ker moj želi in hoče biti več ali manj biti na vseh predavnjih - sicer nama najbolj ustreza ob devetih), partner je prisoten OBVEZNO samo na dveh , če želi dobiti potrdilo, ker na teh dveh predavanjih imensko tudi (dece) klicejo - Ka sem žleht.
Obisk partnerja je tako - prisoten je na predavanju PRVA PORODNA DOBA, da ti pomaga se pripravljat na porod (5 predavanje) in DRUGA IN TRETJA PORODNA DOBA) da gre čez vse "muke in prijetnosti" s teboj in da sodeluje - tudi pri predihavanju popadkov ob rojstvu (6 predavanje). 
Vsako predavanje traja cca 2 "šolski uri" pri nas je vsakič več, teta ki predava je prijetna midva imava eno blontno skravžlano.
Urnik je takle:
skupina II. ob 9.00
7.3. nega dojenčka I, 9.3 nega dojenčka II, 12.3. anatomija, zobar. 16.3 prva porodne doba + očetje, 20.3 fizioterapija, 21.3 druga in tretja porodna doba, 26.3 poporodna doba, 27.3 psiholog le ob 16 ali 18.15 uri, 29.3 dojenje in prehrana dojenčka.

skupina IV. ob 16 - po istem vrstnem redu z izjemami
7.3, 9.3, 13.3, 15.3, 19.3 druga in tretja porodna doba, 21.3 poporodna dioba, 26.3 fizioterapija, 27.3 psiholog, 29.3.

skupina V. ob 18.15 - po item vrstnem redu z izjemami
6.3, 7.3, 13.3, 14.3, 19.3 druga in tretja porodna doba, 20.3 poporodna doba, 21.3 fizioterapija, 22.3 dojenje in prehrana, 27.3 psiholog

Upam da se nisem kje zmotla.

No drgač za kompresijo pa pravjo da je ful dobr in da resnično lajša sam porod, otrok je bolje prekrvavljen, ker proti koncu se funkcija postlce zamnjšuje in mu skoraj ne nudi več dovolj - jaz defenitivno grem, seveda če bom le lahko šla, sej veste zakaj.

No na 3D sva videla le bučko in nobenega res nobenega premikanje, še noge ni premaknu al pa roke samo enkrat se je glavica premaknila na levo in to je bilo vse - lump vam pravim, no čez 1 uro pa je norel kot da bo luknjo skozi zvrtal - zdaj me pa že dobro zaboli ko me ruka - ne vem včasih se mi zdi da se čist stegne - joj takrat vidim pa vse zvezde.
Kar naj miga s tem vem da je ok in še pomaga moji ledvički - go baby go.

No povedat vam morm da sem ful slabe volje ker je dala dons moja os. dr. naprej papirje za komisijo zarad bolniske in mi niso javl kok točno mam še dopusta, kar bi mi nujno morali, šef me je sicer klical a je bil telefon doma in potem se mi ni javil besna in užaljena sem kot ris. user posted image   user posted image   user posted image , ne vem kaj nej si mislim - ful sem razočarana , ornk so me zaj..., upam da se bo dal popravt ker se mi bo to poznal na porodniški. Držim pšesti.
Drgač en papirček sem za CSD in osebno dr. pri G dobla za paket in z rokom poroda, k ga morm zdej še nest na CSD in zrihtat dalje. Prijavljena bom zaenkrat še doma dokler ne bo tega popisa konc - da ne bo pol moja mami gagala z davki, pol se pa prijavim tu za malega še ne vem al bo takoj prijavljen tukaj kjer sem ali pa za nekaj časa z mano pri meni doma - moj vztraja da se kar dans že pr nemu prjavm. Kam tako hiti zlomka - ka user posted image  če se pa skregava (trotek moj), hehe sem žleht.

No pupe grem dormire in se tipkamo mal jutr - želim vam lep vikend - sej je jutr sabato an ne - ja ja je.
Naš zmenek no nekje (sorry) sem vidla da ena je že za 20. - med tednom ostale - AKCIJA.
Da mal pokalkuliram.

No pupe papa
- stiskat se k lubijem in skupaj crklat busije.

Aja ka pravte kej o kengorujčkanju vseh treh v porodni - mami, oči in dete koža na kožo, takoj po rojstvu - ata more bit v boksarkah, da mu kaka babca kej ne odnese - hehe. Men je to ful dobra pogruntavščina - midva defenitivno sva za to.

No bezim itak sem vam naložila - aja ne morm čez to - če želimo prehitet npr. septembrke mormo na vsako stran nalimat seznam kdaj ma kira PDP (mal brez veze, so naši posti velik ljubši).

CMOKA

A little Angel named Vall was born on 16th of May 2007.

We˙re blessed again, with the second Angel and we gave her a name Emma, she was born on 11th of February 2009.

`cos life is like a butterfly

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
9.3.2007 18:34:21   
s u g a r
o my god - kva pa mi je.

Sorry

We˙re blessed again, with the second Angel and we gave her a name Emma, she was born on 11th of February 2009.

(odgovor članu s u g a r)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
9.3.2007 18:36:48   
juniorka
Hojla!
Jaz sem tudi vesela, da sta Nifra in Samo v redu!
Modrc mam za zdaj samo tisti iz Mullerja, pa se mi zdi kvaliteten in če mi bo odgovarjal, bom mojga poslala še po več, zdaj pa ne morem vedet in ne bom brezveze zapravljala! No, pol si bom pa  tudi jaz vzela eno manjšo potovalko zravn, da ne bom še tega kupovala zdaj..hvala za informacije punceuser posted image ! A jaz tudi moram to glede očetovstva kaj uštimat, glede na to, da sva poročena? Sem mislila, da je dovolj met poročni list s sabo....user posted image

Anči in Rožca- kakšno slikco, kaj sta kupili, lahk prlimata, če ne čepita tam v Cukrarniuser posted image !
Drugač pa mene tudi nekaj noge bolijo, če več kot pol ure stojim (pomivanje posode al pa kuhanje kosilauser posted image ), pa trebuh tud dol tišči, čeprav oteklih nog pa ne opazim...
Zdaj se pa moram še pohvalt, da sem dobila na radiu eno nagrado dans- delijo boxarke za mučenike jutr, pa si moral poslat sms, kako dragega mučiš.... in so me poklicaluser posted image ! Tako da sem mela mal popestren dan- mi je kar dolgčas zdaj, ko sem večinoma sama cel dan, sem se doma malo razvadla prejšnji teden!

Sugar pa po moje okreva in pa prebrat mora vse, kar smo pisale, a ne?!
Upam, da si ok in da ne boli preveč! En user posted image samo zate!

No, lepo se mejte bejbe!
pa pa

(odgovor članu Sonjam)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
9.3.2007 18:37:01   
s u g a r
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image    in user posted image user posted image user posted image user posted image  in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in         user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   in user posted image user posted image user posted image user posted image  za malega SAMA in mamico Nifro and lots and lots of good luck.

by - itak me boste u rit sunle.

(odgovor članu s u g a r)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?