s u g a r
|
HA HA KJAVA, ja res sm gor sma morm najprej prebrat ka vse ste zapisale, uf končno. No pa pejmo. Da vas ne pustim predolgo čakati - zmatrana sem pa tudi spala sem sam 7 ur (in že 14 dni je tko - dost mam letanja okol dohtarjev). No včeraj sem imela urologinjo in hvala bogu se ni putila tako na hitro odpravit in je še da 100 raje preverila kako in kaj je z mojo ledvico, ker ni in ni hotla kar začet in uvajat katetre in ali me rezati - pravi da je vse skupaj preveč blizu malega in ne želi po nepotrebnem reskirati. Pogleda in stanje dokaj enako, potem pa ji ni dalo miru in me poslje še na merjenje pritiska v ledvici in na meritve samega pretoka v njej, kontrolo ohranjenosti in ostalih delov - spet letim na miljonti UZ (sigurno vas vodim v tem, sem zihr) in so me vzel s pomočjo moje drage mami, ki je uniforma, in me prekladajo tam po mizi skoraj dve uri in gledajo merijo, rišejo neke grafe in enako na drugi strani (umes sem skor izdahnla, k nisem smela ob določenih meritvah dihat). No in na konc mi oba zdravnica in zdravnik povesta kako in kaj vidite - uglavnem ledvična funkcija je ok, pretok iz desne je nekoliko slabši, peilon (nek odvajalni sistem) imam hvala bogu prirojeno odmaknjen od ledvice, ker če ne bi bil bi bil sedaj problem še večji - ta je torej zelo zelo razširjen in pravtako sosledno sečevodi, ampak ker je naš fant zrasel in se je maternica nekoliko dvignila oba ne vidita potrebe po splintu in nefrostomi. Ko sem to slišala me je histerija (dobesedno - veste kaj mi je notri delalo) in živčnost minila in nasmeh je šel do ušes. Ven pravita oba da sem kar prisijala. Uglavnem sklep sva ok, dvakrat v tem mesecu moram dati še vodo pregledati (Stanford - če so slučajno kake bakterije prisotne) in kontrola čez mesec dni in potem bomo videli. Videli da ponovno je vse ok - jz tko pravm in pika. No pa le ni tak roman, kar se je dogajalo z mano - kajne? No zdej gremo pa naprej. Ful ste vse pridne ko ste že pri torbah (halo jaz imam vse kar sem dobila še v torbi za prenašanje otročka in dveh vrečah - vse še čaka na pranje, voziček in lupina -ena še spakirana, postlca še v zgornji sobi - nekdanji otroški od mojga, pravtako razmontirana zibka,..) aj kok dela me čaka. Pa še vse stvari je treba kupt za novorojenčka in kozmetiko in bla bla bla - kdaj že, sej čas 2 mesecev se mi je zdele obrnil kot bi mignil in jaz sem na BOLNIŠKI - z poudarkom LEŽAT. Mati mila. Drugače da vam malo napojem - punce NOBENIH PALČK ZA UŠESA, tudi same jih ne uporabljajte ker naredijo več škode kot koristi - zakaj? Ker tisto kar želimo spraviti ven zatlačimo še globje pri sebi in tako otroku. Ne se hecat. TETRA PLANICE - po nasvetih iz mat. šole ne kkupujte takih ki niso zarobljene, ker se začnejo parati - če jih že imate jih zarobite. Baje so ravno od Tosame take - mal poglejte. IWA urnik materinske šole Lj. (midva imava več ali manj vse ure, ker moj želi in hoče biti več ali manj biti na vseh predavnjih - sicer nama najbolj ustreza ob devetih), partner je prisoten OBVEZNO samo na dveh , če želi dobiti potrdilo, ker na teh dveh predavanjih imensko tudi (dece) klicejo - Ka sem žleht. Obisk partnerja je tako - prisoten je na predavanju PRVA PORODNA DOBA, da ti pomaga se pripravljat na porod (5 predavanje) in DRUGA IN TRETJA PORODNA DOBA) da gre čez vse "muke in prijetnosti" s teboj in da sodeluje - tudi pri predihavanju popadkov ob rojstvu (6 predavanje). Vsako predavanje traja cca 2 "šolski uri" pri nas je vsakič več, teta ki predava je prijetna midva imava eno blontno skravžlano. Urnik je takle: skupina II. ob 9.00 7.3. nega dojenčka I, 9.3 nega dojenčka II, 12.3. anatomija, zobar. 16.3 prva porodne doba + očetje, 20.3 fizioterapija, 21.3 druga in tretja porodna doba, 26.3 poporodna doba, 27.3 psiholog le ob 16 ali 18.15 uri, 29.3 dojenje in prehrana dojenčka. skupina IV. ob 16 - po istem vrstnem redu z izjemami 7.3, 9.3, 13.3, 15.3, 19.3 druga in tretja porodna doba, 21.3 poporodna dioba, 26.3 fizioterapija, 27.3 psiholog, 29.3. skupina V. ob 18.15 - po item vrstnem redu z izjemami 6.3, 7.3, 13.3, 14.3, 19.3 druga in tretja porodna doba, 20.3 poporodna doba, 21.3 fizioterapija, 22.3 dojenje in prehrana, 27.3 psiholog Upam da se nisem kje zmotla. No drgač za kompresijo pa pravjo da je ful dobr in da resnično lajša sam porod, otrok je bolje prekrvavljen, ker proti koncu se funkcija postlce zamnjšuje in mu skoraj ne nudi več dovolj - jaz defenitivno grem, seveda če bom le lahko šla, sej veste zakaj. No na 3D sva videla le bučko in nobenega res nobenega premikanje, še noge ni premaknu al pa roke samo enkrat se je glavica premaknila na levo in to je bilo vse - lump vam pravim, no čez 1 uro pa je norel kot da bo luknjo skozi zvrtal - zdaj me pa že dobro zaboli ko me ruka - ne vem včasih se mi zdi da se čist stegne - joj takrat vidim pa vse zvezde. Kar naj miga s tem vem da je ok in še pomaga moji ledvički - go baby go. No povedat vam morm da sem ful slabe volje ker je dala dons moja os. dr. naprej papirje za komisijo zarad bolniske in mi niso javl kok točno mam še dopusta, kar bi mi nujno morali, šef me je sicer klical a je bil telefon doma in potem se mi ni javil besna in užaljena sem kot ris. , ne vem kaj nej si mislim - ful sem razočarana , ornk so me zaj..., upam da se bo dal popravt ker se mi bo to poznal na porodniški. Držim pšesti. Drgač en papirček sem za CSD in osebno dr. pri G dobla za paket in z rokom poroda, k ga morm zdej še nest na CSD in zrihtat dalje. Prijavljena bom zaenkrat še doma dokler ne bo tega popisa konc - da ne bo pol moja mami gagala z davki, pol se pa prijavim tu za malega še ne vem al bo takoj prijavljen tukaj kjer sem ali pa za nekaj časa z mano pri meni doma - moj vztraja da se kar dans že pr nemu prjavm. Kam tako hiti zlomka - ka če se pa skregava (trotek moj), hehe sem žleht. No pupe grem dormire in se tipkamo mal jutr - želim vam lep vikend - sej je jutr sabato an ne - ja ja je. Naš zmenek no nekje (sorry) sem vidla da ena je že za 20. - med tednom ostale - AKCIJA. Da mal pokalkuliram. No pupe papa - stiskat se k lubijem in skupaj crklat busije. Aja ka pravte kej o kengorujčkanju vseh treh v porodni - mami, oči in dete koža na kožo, takoj po rojstvu - ata more bit v boksarkah, da mu kaka babca kej ne odnese - hehe. Men je to ful dobra pogruntavščina - midva defenitivno sva za to. No bezim itak sem vam naložila - aja ne morm čez to - če želimo prehitet npr. septembrke mormo na vsako stran nalimat seznam kdaj ma kira PDP (mal brez veze, so naši posti velik ljubši). CMOKA