julam
|
še mi2 na hitro, dokler je še mir. Vidim, da je tale ZOO pravi dogodek ! Sama se še vedno nisem odločila, ali naj pripeljem oba ali ne. Tanja in Žiža, a vi2 bosta pupki tudi s sabo vzeli? Saj bi našega falota z veseljem peljala, ker gre ful rad, ampak se mi zdi, da bom potem cel čas samo za njim letala. Ajne, ti malo boljše poznaš sistem: jaz nameravam kupit celoletno karto, a misliš, da me bodo vseeno šteli v našo skupinico vozičkaric? Ne zaradi mene, ampak da bodo druge dobile popust. Sicer punce ne računat name, če se vam ne bom mogla pridružit kot del skupine, OK? Dalin, si spraševala, če ima tvoj premalo, če se samo doji? Seveda tega jaz ne vem, vem pa, da je pri nas ponoči neprimerno boljše, odkar imava obroke GH. Smo pa tudi pri nas brez reda, spi, kakor ga piči. Ampak se ne sekiram, pač obroke prilagajam njegovim muhicam. Sicer ni še noben obrok samostojen, imava pa enkrat dopoldne kompot (jabolka in hruške), enkrat med 14 in 15 zelenjavno juhico (por, krompir, kolerabica, korenček, bučka, brokoli), ok 18 pa polento ali redkeje rižolinota. Vsakič se seveda še podojiva, ker poje te GH cca 100ml/obrok. Tako, da mogoče se bi pa tudi pri vas uredilo nočno življenje ... Saj ne, da smo mi na konju, ampak največkrat se dojiva 1-2x na noč. Žiža, vem,da ti uvajaš bolj počasi, ampak zgolj za info glede zaprtja: naš je bil pred par dnevi ful zaprt - očitno sem pretiravala z rižolinkotom (zato raje polenta) in korenčkom. No, ker je dopolnil 6m, sem začela juhico kuhati na olivnem olju (pač zelenjavo najprej popražim na malo oljčka) - ne samo, da je okus neprimerno boljši, tudi črevesce je podmazano ! Kaka kot velik ! No, upam, da nisem pretiravala, da ni prezgodaj za olje ? Mogoče še od mene ena idejica za GH: naš ta velik in zgleda, da bo isti, ima ful rad polento, skuhano na kompotu. Jaz skuham kompot, poberem sadje, na vodi skuham polento in dodam pretlačeno sadje. Zgleda, da je dobro, ... Sicer so pa suhe slive res zakon, tako kot sladilo kot odvajalo. Borovnička: naša dva gavnerja sta Julijan in Amadej, moja malenkost je pa Špela. Sicer za prvega nisem sigurna, ampak, če ti ni odveč, se priporočam tudi zanj. alarm...
|