Pikabu
|
No, pa poglejmo, če mi uspe spraviti skupaj kaj daljšega. Dvomim, ker se mi ne da. Sem pošteno utrujena, pa vsa vesela, da je mož doma. Jutri mu oba popoldne podturim in si nekaj privoščim. Ne vem še kaj, ampak nekaj zagotovo. Današnji dan smo preživeli pri njegovih starših. Z Emo sva sestavljali hama perlice in je mamai čisto noter padla in jih gre jutri takoj kupit, res sem ful uživala. Maks je spet izkoriščal in bil najbolj priden otrok (Maxica, isto kot pri vas), ves čas po naročju, doma pa histeričen napad, če ga dam iz rok. Ema je pa tudi postala nekaj zoprna, sploh je ne poznam take. Verjetno je pa problem tudi v meni. Očitno me je vseeno tale moževa odsotnost zdelala in sem tudi sama bolj zoprna, danes je namreč prišla in me objela, pa začela božat in mi je rekla: Mami, te božam, da ne boš huda. Sem se kar zamislila, pa res se mi zdi, da ji zadnje dneve preveč težim, ampak ji tako težko kaj dopovem, šele, ko kaj zagrozim, me uboga. Ah, saj bo bolje, malo se moram v roke vzeti. Glede Maksovega spanja bom še tiho. Počakam še par noči, da vidim, če je res kaj bolje, ali je samo muha enodnevnica. Zdi se mi pa, da ga midva motiva, samo ko pridem spat, se on že predrami. Z jutranjo budilko pa tudi ne vem, kaj naj naredimo. Danes je bilo super, ker ni zvonila, bomo videli, kako bo jutri. Lu, pozdravite se čim prej. Mislimo na vas. Lučka, vrtiljak,...: mi imamo en tomijev vrtiljak, pa tisto lučko z medvedkom Pujem, pa iz telegrama en oblaček z medvedkom. Zvečer pali samo to, da prižgem glasbo od vrtiljaka. Medvem Pu je bil nekaj časa aktualen, potem sem pa dobila občutek, da ga je glasba nervirala, tisto s telegrama, mu tudi ni bilo všeč. Nekaj časa sem mu dajala vrtiljak v košek (sicer ga imamo na previjalni), pa se je potem igral z njim in vlekel dol, pa lučka ga je motila. Zdaj mu samo prižgem glasbo in je v redu, zaspi sam od sebe. Čez dan ima zelo rad tisto s telegrama, pa vrtiljak, da se vrti. @lina, a res je kaj pisalo glede nesreče? Jaz poslušam radio, gledema po internetu, po TV, pa nisem nič zasledila. Joj, vprašanje, kaj je bilo, ker je potem prišel helikopter, verjetno jo je odpeljal v Ljubljano. Upam, da je vse v redu z njo. mis, Maks tudi noče piti mleka po flaši, po žlici pa lepo poje riž od milupe. Glede spanja: naš še vedno spi v vozičku, samo jaz bom imela to možnost tudi, ko bo vrečo prerastel, tako da se ne sekiram. Vem, da je ful težko vztrajati, ampak mislim, da mora Tina samo dojeti, da jo čez dan želiš dati spat in da bi ji mogoče tudi pred dnevnim spanjem uvedla nek ritual, pa bo lažje zaspala. Nanica, jaz sem že nekaj tednov po porodu pogrešala brce in vse lepe občutke, pa sem puncam, ki so bile čez rok, morila, naj uživajo, ker jaz že pogrešam. Hej, Arabela, a tebi se je vleklo, pa toliko prej si rodila? LEA27, za zobka. Pomojem sta prvi oktobrki, ki ga imata. Jaz sem se nadejala, da ga bo Maks tudi zgodaj dobil, ker ga je Ema zelo zgodaj dobila, pa se je zaenkrat vse umirilo in še ni nič. Kar se mene tiče, lahko pride čim kasneje. Evik, kdaj bo ima vaš Matjaž god? Maxica, jaz bi tuuuuuuuuuuuuuuud..... Tak šoping brez otrok namreč. To pa res paše, a ne? Kako vam kaj kaže s krstom? Glede polivanja: Maks je tudi začel nazaj, pa mi je takrat pediater svetoval, naj mu dam tri žlice riža v mleko, no, jaz mu jih dam pa kar po žlici in je bolje. Je nehal polivat. Je rekel, da to ni v smislu uvajanja in zamenjave obroka, ampak samo zato, da se mu zgosti v želodčku, da se težje dvigne. Altati, za čistilno akcijo. A prideš še k meni' Saj se hecam, če ne prej, v sboto se zagotovo lotim pomivanja in pucanja, moža in otroke pa nateram od doma, da bom imela freeeeeej in miiiiiiiiiir. Rumenjak: pri Emi se spomnim, da je rekla, da ji ga lahko damo po 8. mesecu, beljak po enem letu. Sem pa brala v eni knjigi, da je zaradi železa dobro ga dati. No, midva ga Emi nisva, ker tudi sama ne jeva pogosto jajc in niti ni bilo prilike, da bi ji dala prej. Muki, a šele prvič ste bili cepljeni? Kopanje v troje pa tudi mi prakticiramo, ati pa od zunaj pomaga. Je res fino, mi vsi uživamo. Altati, a lahko prosim še enkrat napišeš, kako boš ti uvajala GH? Pri nas svetujejo, da začnemo s sadjem, pa vem, da sem že pri Emi razmišljala, da bi začela z zelenjavo, ker takrat ji ni bila všeč. Saj zdaj je vse od zelenjave, ampak takrat pa vem, da je nekaj časa ni hotla. Če se prav spomnim, si ti pisala, da boš z zelenjavo začela. Grem še zadnjo stran prebrati, pa še na tisto kaj odgovoriti.