|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
12.2.2007 12:51:50   
draja
Ja, z delodajalcem sem se res v redu zmenila glede dopusta, ampak tukaj tiči zadaj seveda njihov interes - me zdaj še krvavo potrebujejo in ni šans, da bi zmogli brez mene že ta mesec. Jaz samo upam, da ne bodo drugo leto besede požrli. Ma, saj se ne bi pustila, samo veš pa nikoli neuser posted image . Pa danes sem izvedela, da so mi kupili laptop za delo od doma - če bom in ko bom hotela, seveda, samo meni se zdi to prav eno pritiskanje. še dobro, da se znam kar postaviti zase in se jim ne pustim. Do jeseni ne mislim niti pomisliti na službo, potem bom pa videla, kako bo, ampak bom pa gledala izključno na svoje in otrokove koristi in ne njihove!!!

Sibil čestitke za uspešno opravljen glukozni test in hvala za seznam vsebine tvoje torbe za v P. Sem si hitro prepisala stvari, na katere do zdaj še nisem pomislila, da bi jih rabila. Jaz tudi odlašam s pripravo torbe. ne vem, me kar malo panike prime vsakič ko se hočem pripraviti k temu, kot da si ne bi hotela priznati, da bo šlo kmalu zares. No, sicer pa imam (upam) še čas.

Tinaaja čestitke za košek user posted image user posted image user posted image . Saj boš kakšno slikico poslala, ko boš vse zrihtala a ne?

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 4101
12.2.2007 13:12:55   
Anonimen
Marcevke ena novicka za vse,ki se niso nabavljale lekarniskega materiala...V vseh javnih zavodih-lekarnah je prvo hladilno mazilo za ritko gratis.Nekaj so nam omenili to v MŠ ampak sem malo pozabila na touser posted image ...Danes,ko sem sla v lekarno po FidiMag pa sem vprasala glede tega in mi je gospodic to povedal...S tem,da sem bila v privat lekarni tako,da zdaj samo se tocno ne vem al v javni lekarni pokazem samo materinsko ali lahko dvignem to sele potem,ko imamo potrdilo o rojstvu...Toliko za informacijo pac user posted image

(odgovor članu draja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4102
   [Brisano sporočilo]
12.2.2007 13:14:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dskubin)
  Neposredna povezava do sporočila: 4103
12.2.2007 13:18:18   
Žabika
No marčevke, še ena je februarčica postala! Pravkar sem dobila SMS od Majite:

Sporočam vam, da se je sinoči s CR rodila Ana, težka2630g, 48cm, obseg glavice 33cm. Žal so mi jo odpeljali v LJ, ker je imela težave z dihanjem. Drugače vse OK. Lp-ček, Majita

Čestitke Majiti in mali Ani, pa da bosta čimprej spet skupaj!

Lp,
Ž.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 4104
12.2.2007 13:24:00   
tinaaja
Draja, bom objavila, je treba pa se ful narest prej.. zdaj sem skoraj doktorirala iz baldahina, ker sem smotana kokr sem, spregledala, da sta v bistvu ze pripravljeni dve luknji  user posted image  za zmontirat.. Jaz sem pa preklela ze vse mogoce, probala vse inovativne ideje.. ahhh.. no sem jih pol nasla, ko sem malo bolje pogledala. Je pa ze opran kovtercek in povstercek. A katera ve, kje se da dobit prevleko za "jogi" za kosek? Ja, ja, take kosek bo definitivno  druzinska tradicija user posted image user posted image  Punce, BLIZAMOOO seeeee user posted image
Glede dopusta pa saj kot pravnica ves - vse pismeno user posted image user posted image user posted image  Itak sem mnenja, da ce so z zaposlenim zadovljni, potem ni panike, ti gredo na roko. Jaz enostavno nisem vec zmogla pritiska sluzbe in mi je sedlo it na dopust, vseeno pa ga imam ene 12 ali 13 dni se za naslednje leto, tko da bomo veliko na morju.
Rada bi sla pa letos konec leta nekam na toplo z mozekom in pikico, kaksni Zelenoortski otoki ali kaj podobnega user posted image   So pa tud meni omenjali v sluzbi, da bom morda morala prit kaj prej, ce se bo ravno kaksna pozicija odprla, ki bi mi bila vsec - to se dostikrat zgodi s 1.1... mah bomo vidl..

LeINA, bom preverila v lekarni - jaz sem vzela navadno lekarnisko mazilo, pa sem ga zase zdaj uporabljala, ekr me je tok srbelo vse. Bom pa definitivno vzela hladilno od Galenskih lekarn  - sem slisala ze ful pohval. Ja, pa se milo moram kupit.
verjetno bom vzela se Eucerinovo kremo in tus gel, tko najbolj nevtralno, glede na to, da se bomo veliko cartal koza-na-kozo, dojenje.. Da bo cim manj nekih parfumiranih zadev.

Sibil, pa ti cez 2 tedna ze cartas ... user posted image user posted image user posted image  Super, da je cukr OK.

Kr_enamami - ja kar akcija glede studija user posted image  Jaz bom probala narest se eno seminarsko, imam pa moznost it na en izpit 27.3., je dost obsezen, tko da ce bom bom, ce ne pa se ne mislim sekirat. Ampak bi bilo smiselno, ker jih imam se 7 user posted image user posted image

Majita - user posted image user posted image user posted image  
Joj, mene pa vsako tako sporocila kar mal v paniko prestavi.. Jaz si tok zelim, da vsaj do 37tedna pocakamo. Se 12 dni je to. Moram se tok zadev zrihtat do takrat.
Sibam v spara user posted image   po kozmetiko gulp user posted image

< Sporočilo je popravil tinaaja -- 12.2.2007 13:29:11 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4105
12.2.2007 13:35:10   
*sonchek*
Čestitke Majiti in družinici za princesko Ano!!!  user posted image user posted image user posted image

No, zdaj je pa že kar nekaj marčevk pobegnilo med februarčice...

Grem naprej likat plenice...nikoli ne veš kdaj te lahko kaj prehiti... user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4106
12.2.2007 13:45:18   
Boni3
Čestitke Majiti in mali Ani! Vse lepo in da bosta čimprej doma!

Joj še ena,mene kar panika....
Sibil,kašen pas za pa CR,jest nisem imela nobenega,a lahko malo poveš prosim o čem je govora?
Jauč ženske,zdej gra pa zares,vsak teden ker gre.... A naslednja bo Sibil,al kako se zmenimo?user posted image

Lp pa uživajte

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 4107
12.2.2007 13:59:10   
A-N-J-A
Čestitke Majita za malo Anouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

Drugač pa punce jaz sem čist v podnu,poleg sinusev ma zdaj še Ela vročinouser posted image .Sploh ne morem počivatuser posted image .

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 4108
12.2.2007 14:05:03   
Anonimen
Majita čestitke!!  Očitno se marčevskim puncam mudi med februarčice. Najprej Katja, sedaj pa še Ana... se je že zgodilo (hmmm, se mi zdi da novemberkam ali pa decemberkam), da so punčke prehitevale, fanti pa krepko zamujali.... upam, da se nam to ne zgodi, ker mi bomo imeli fanta. user posted image
Drugače pa sem danes že zlikala večino pleničk, pa polovico garderobe našega fanta je tudi že oprano in lepo spravljeno v omaro. Kozmetiko že imamo, torbo sem si pripravila čez vikend, tko da bi preživeli, če nas bi kaj presenetilo.

Tinaaja, jaz sem tud kupila hladilno mazilo od Gorenjskih lekarn, mi jo je v lekarni full priporočala, sam ni pa nič omenila, da bi bilo kaj zastonj.user posted image

Sibil, zgleda da boš res ti naslednja, če te katera zopet ne prehiti.

Jaz imam občutek, da bomo čakali krepko čez naš PDP, pa sploh ne vem zakaj. Naš veselo miga po bušiju kot da bi imel še prostora za enega, pa mam tko majhn buši. Smo se pa smejali, ker ko sem si merila obseg trebuha in si je pol izmeril še moj mož, in sva ugotovila, da me šiša za 1 cm.user posted image user posted image user posted image Pa smo rekli, da vsaj strij ne bom dobila, ker se nisem toliko zredila, pa še majhen trebušček imam - pa moj pravi, da je on pridelal eno strijo in par kg namesto mene! user posted image user posted image user posted image Pa so ga hecali, če bo on tud rodil marca...

Lp, jjasna

(odgovor članu Boni3)
  Neposredna povezava do sporočila: 4109
12.2.2007 14:06:00   
Tekica
Pozdravček vsem,

mi imamo pa vse zlikano in oprano, pripravljeni sta torbi zame in za user posted image , odvalil se mi je tak kamen od srca, da danes kar sedim in gledam na RR in diham od same sreče. V soboto sem likala do polnoči, včeraj pa spala vse popoldne, ker me je vse bolelo.

Aha, svetoven komentar mojega tasta, ko je videl, da se v kurilnici sušijo racmanke - "A nista tamlada malo preveč kapic kupila za dojenčka?" Mogoče bo bolje, da nekaj časa gleda, kako se previja user posted image . Aha in 9 strojev cunjic je bilo. Se mi zdi, da sem že sanjala likanje in pranje.

Pozdravček vsem novim!

Majita, čestitke za princesko Ano user posted image

Meni se popadki ne pojavljajo več tako pogosto. Upam, da še malo počakam. Jutri bomo dopolnili 36 t in še na počitnice na Gorenjsko grem. Za en dan - torba za porodnišnico pa za vsak slučaj kar z mano user posted image

Lepo se imejte!

Naš angelček - lumpek Klemen se je rodil 28. 2. 2007.

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 4110
12.2.2007 14:27:06   
tejčica
Majita, iskrene čestitke za Ano!!! user posted image Upam da se bosta kmalu skupaj cartali.user posted image

Sva bile z malo sedaj na enem kratkem sprehodu in mi je prav pasalo. Jutri gre pa končno nazaj v vrtec. Ji že pošteno  manjka družba.

Thaiss, končno glas tudi od tebe! Hitro se pocajtaj, da se vidimo na kavi.

Obalke, zaradi mene se lahko za kavico dogovorimo tudi na kak drug dan, da se nas čim več zbere. Nismo bile v kompletni postavi že... Jaz samo jutri ne morem, ker grem v laboratorij in potem v službo telefon nesem nazaj. Moram danes popoldan še po novega šibat.

Sibil, super da je cuker ok. Za v P imaš pa ti kar cel kufer, glede na vsebino. Jaz fena in šampona ne bom vzela, mi bo že moj prinesel če bom rabla. Pa tudi pižame in kopalnega plašča nimam namena zapakirat.

Kr_enamami, a je tebi delodajalec potem izpolnil ibrazce za CSD?

A-N-J-A, joj, noro. Želje zdravja vsem.

Tekica, tale komentar tvojega tasta "o "kapicah" je pa za dol past.user posted image

Mi gremo tudi ta vikend na Gorenjsko in sem tudi razmišljala, da ne bi bilo slabo če za vsak služaj torbo za v P sabo vzamem. Nikoli se ne ve... Pa mala bo za en teden gor ostala na počitnicah. Seveda, če se vsi pozdravijo, ker pri nas so pa prejšnji teden vsi razen atija obležali.

Sedaj pa šibam user posted image . Moram vsaj nekaj naredit, da mi moj ne da odpovedi.user posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4111
12.2.2007 14:40:59   
slumpo
ojla

Majita user posted image user posted image user posted image user posted image
Zdej pa nosečke upočasnite tempo da ne bo večina februarčic.
Mene z vsako posebej stisne z vedenjem da se nam takoooooooo hitro bliža dan D, da sem čist krepana že pa hitim likat k norc. Dons sem zlikala plenice in dala prat prvi stroj tistih malih koščkov s katerimi imaš prave težave kako jih dat sušit.
Trebuh mi čedalje bolj otrdeva in vsak dan je huje bit tok časa pokonc. Ma bomo zdržale ane?

Ejla user posted image  ampak na dopustu je bit pa kar lušten...pa tok sem se bala da ne bom imela kaj počet....že zjutraj da vstanem in se umijem mam dela za eno uro....veste kje je še kosilo...ja ob 4 uri popoldan pride na vrsto.
Vmes pa vsaj dve seriji počitka sicer bom moje buhalo kje pozabla.

lp

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 4112
12.2.2007 14:46:05   
TeDyBear
Pozdravljene!
samo na brzino - že eno uro iščem po marčevkah tiste sezname, kaj vse potrebujemo za naše pikice... pa ne najdem!!!user posted image
Ali je katera tako dobra, pa mi pripopa link ali če ima kje shranjen seznam, rada bi prečekirala, če imamo res vse... PROSIM!!!
Hvala!
Aja, Majita user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Ano, pa velikouser posted image user posted image in user posted image user posted image !!!!

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 4113
12.2.2007 14:47:54   
Sibil_
Majita-čestitke za malo Ano, pa upam da je vse ok z njo, javite ko kaj katera izve.

A da bi jaz šla naslednja?MAh, po moje me bo katera še prehitela, ampak pustimo se presenetit.user posted image

Boni-pas je za čez trebuh, tak elastičen trak in ga imaš, da se ti stabilizirajo organi po CR in da se ne povesijo.Meni ga je mož pri prvem CR na hitro nabavil, ker so mi ga svetovali v porodnišnici, moja cimra ga pa recimo ni imela.Ampak je pa kar ok.

Obalke-kateri dan zdaj?Četrtek zjutraj okoli 8-ih v triglavski na kavici?Kaj pravite?

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 4114
12.2.2007 15:02:34   
pocka
Majita čestitke za pupiko Ano!!!user posted image   user posted image   user posted image

Zdaj gre pa zares. Še dobro, da imam že vse pripravljeno za prihod male user posted image , tako, da me lahko tudi preseneti. Včeraj smo dopolnili 37 tednov!!! user posted image

Obalke, mene na kavico ne bo, se ne čutim več za vozit sama. V četrtek pa prideta tast in tašča na s štajerske na obisk. Sicer pa nisem še nikoli prišla, tako, da nič hudega, če tudi tokrat ne pridem. user posted image Mogoče mi bo pa potem uspelo kdaj, ko bomo že z vozički sprehajale naše user posted image .

Grem kuhat, da ne bo moj  user posted image lačen ostal, ha ha!

Lep dan, Pocka

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 4115
12.2.2007 15:16:36   
Žabika
Osveženi seznam in še enkrat prošnja da se javi ena z PDP-jem konec meseca, ki bo sledila novim mamicam in obnavljala seznam!

user posted image 1.3. Zora (28) - LJ
user posted image 1.3. SPOKY
user posted image 2.3. Slonči
user posted image 2.3. freya (31) – LJ user posted image
user posted image 2.3. blue sky
user posted image 3.3. Lana 22 (24) – PO user posted image
user posted image 3.3. Bibi (26) – CE user posted image
user posted image 3.3. sezam (32) – LJ user posted image
user posted image 3.3. pocka user posted image
user posted image 3.3. erna14
user posted image 5.3. force
user posted image 6.3. Vanji - PO
user posted image 6.3. Lejci
user posted image 7.3. Thaiss (28) – PO
user posted image 7.3. LULU3
user posted image 7.3. magor (33) LJ user posted image
user posted image 7.3. alfa75
user posted image 8.3. Barči78 (28) – KR
user posted image 8.3. brundi
user posted image 8.3. urskas (31) – LJ user posted image
user posted image 8.3. Karina (32) – MB
user posted image 8.3. Ela80 – LJ user posted image
user posted image 9.3. Dajadada (28) – LJ user posted image
user posted image 9.3. Meaa
user posted image 9.3. Sibil – IZ
user posted image 10.3. darchy
user posted image 10.3. tejčica (29) user posted image
user posted image 10.3. Sandra-10
user posted image 10.3. K_a_t_i (31) - TRBOVLJE
user posted image 11.3. Encijan (36) - LJ
user posted image 11.3. PikaPoka12
user posted image 12.3. klavdyk (24) – SG
user posted image 12.3. *sonchek* (25) – LJ user posted image
user posted image 12.3. patricija12 user posted image
user posted image 12.3. Žabika (31) - LJ user posted image
user posted image 14.3. MoonEve (26) – KR user posted image
user posted image 15.3. jjasna (24) - LJ user posted image
user posted image 15.3. Kr_enamami (35) -JESENICE
user posted image 15.3. marjetka (24) - LJ
user posted image 15.3. Gio
user posted image 15.3. Tekica
user posted image 17.3. tinaaja (28) – LJ user posted image
user posted image 18.3. brinaa
user posted image 18.3. leya - LJ
user posted image 18.3. malička user posted image
user posted image 18.3. miri
user posted image 18.3. Taya85 (21) user posted image
user posted image 18.3. Snorklja (30) – SG
user posted image 18.3. skačica - CE user posted image
user posted image 18.3. majcika - CE
user posted image 19.3. dskubin - IZ
user posted image 19.3. blanči (30) – CE user posted image
user posted image 20.3. dolgolaska (27) - LJ user posted image
user posted image 21.3. LI (29) - MS
user posted image 21.3. Naomi (30) – LJ user posted image
user posted image 22.3. Pegica* (30)
user posted image 23.3. A-N-J-A (30) – LJ user posted image
user posted image 23.3. TeDyBear (32) - JESENICE
user posted image 23.3. kresnička – LJ user posted image
user posted image 23.3. soncek78 – IZ user posted image
user posted image 23.3. bincika – CE
user posted image 24.3. turistka (28)
user posted image 25.3. LeINA (26) – MB user posted image
user posted image 25.3. VRTNICA30 – LJ
user posted image 25.3. Cinca79 – LJ user posted image
user posted image 25.3. Pikca - LJ user posted image
user posted image 25.3. babri (30) – BREŽICE
user posted image 25.3. LP
user posted image 26.3. slumpo (27) – PO user posted image
user posted image 26.3. amy26 (27) – LJ
user posted image 26.3. maab
user posted image 27.3. draja (27) – PO user posted image
user posted image 28.3. anna2007 (35) - GO
user posted image 31.3. Katja 80 - CE
user posted image 9.4. Boni3 user posted image
user posted image --.3. Neda

Mamice:
23.01. NMJ: Živa, Neža user posted image user posted image
09.02. Urla: Katja user posted image
12.02. Majita: Ana user posted image

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4116
12.2.2007 15:29:28   
Žabika
Čez vikend sem se malo odklopila od računalnika, ker drugače skoz gor visim in berem. Tko sem pa raje malo knjige brala!

Ja Slumpo tudi jaz sem se kar hitro navadila, da sem kar doma! Moram rečt, da se mi počasi že prav nič več ne da. Večina stvari je sicer pripravljenih, ampak plenice likat sem se spravljala kar par dni. No danes sem to le naredila - najbolj grozno delo - nove plenice likat. Se pa meni zdijo tako zelo velike ko so zložene - sploh ne vem kako bom to malemu dala med noge. Imam pa 10 sposojenih plenic in tiste so kar malo manjše - a bodo šle moje nove še kaj skupaj, ali so tudi različnih velikosti?

A-N-J-A: zdravja ti oziroma vama želim! Čuvaj se!

Glede položaja Juniorja se pa meni kar zdi, da vem kje je kaj. Ko se mu kolca to vedno čutim tam nekje v moji ta zadnji, tko da se na ven sploh ne čuti. Z nogami me pa skoz suva čisto pri strani na desni, z rokicami mi pa po mehurju praska! Danes pa so se začele pojavljati eni njegovi deli med razmaknjenimi trebušnimi mišicami - ne vem, nekaj tako malega je, kot da bi bila petka! Imam pa v petek UZ, pa bom verjetno lahko videla kako je nameščen.

No moja torba je skoraj ready, za Juniorjevo bom pa še malo počakala! Pa sej bo tudi moj znal skupi zmetat tiste par stvari!

Me pa zanima še, kakšne flaške imate pripravjene - koliko veike in koliko le teh? Pa v kaj ste shranjevale mleko, če seveda ste ga imele tako veliko?

Zdele pa moram na eno zakusko - je kolega danes diplomiral, pa mu moram jit vsaj roko stisnit!

Lepo bodite,
Ž.

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4117
   [Brisano sporočilo]
12.2.2007 15:31:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4118
   [Brisano sporočilo]
12.2.2007 15:39:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4119
12.2.2007 15:49:46   
tejčica
TeDyBear, ekola, seznam sem našla na strani 131. Upam da je tisti z vsemi dodatnimi komentarji.

KAJ KUPITI?

zloženec sterilni 5x5cm, 1 x 50 kosov
70% alkohol
aspirator za nos (lahko kupiš kasneje po potrebi - mi ga nismo nikoli rabili)- no jaz ga rabim že praktično od dne ko smo prišli iz porodnišnice, malo pa pomaga, čeprav brez paličk in vate ne gre 

avtosedež

blazinice za dojenje (2 škatli- raje več, če ne želiteuser posted image  takoj 1 teden pošiljati v trgovino( mleko na začetku kar teče ven-no vsaj pri meni je ali pralne - jaz nisem bila zadovoljnja z njimi, ker se ne pritrdijo in potem kar lezejo po svoje)

body “Clar” (Baby Center; 2 kom št. 56, 2 kom št. 62, kasneje večji) -moj nasvet je, da si zapomnite koliko je vaš otrok velik tam nekje 32 teden- moja je imela 1600g( za orientacijo) in je še pri 2 mesecih nosila št. 56 ( torej boste kupile več kot samo 2 majički št. 56 oz 62)- pa še zmeraj ima otrok oblečena 2 rokava in pajaca čez!! - sigurno več, ker včasih porabiš lahko tudi dva naenkrat oz. na dan - pri previjanju ti ga polula ali plenička popusti ali se pobruhca

bombažna majčka 4x (2x2 različne velikosti) - enako

bombažna spodnja kapica 4x (2x2 različne velikosti)

bombažne spodnje žabice 4x (2x2 različne velikosti)- bombažnih jaz nisem rabila( razen če imate pajace brez stopal)- ker je premrzlo, če jih pa pod pajaca oblečem, je pa prevroče za notri, za zunaj pa še vedno premalo in sem raje kupila žabice ( v DMu ali H&M..) - enako mnenje

bombažne povijalne pleničke 6x

bombažne povijalne pleničke MALE 3x -NE

bombažne tetra krpice 6x -10X

čaj proti trebušnim krčem za novorojenčke (lekarna) (lahko kupiš kasneje po potrebi - naša je sicer imela krče, a ga ni hotela pit in smo ji raje dajali kapljice, ki pa tudi niso kaj dosti pomagale)

čaj za dojenje 3x- to je odvisno koliko ga boš pač pila  (uporabljala sem čaj v filtru od Nesetleja ali navadni Bebi čaj)

dekica (lahko tudi več, saj jo rabiš za v avto, za v voziček,... in da ti jo ni treba skoz prenašati sem in tja)

fiziološka raztopina - za noska si kupite v Mullerju od NIVEA Baby ( Nasen frei), v lekarni pa eno fiziološko razt. za nosek( da imate flaško, ki jo potem nafilate s temi iz Mullerja- je ceneje!!) za popek uporabljate isto!!

grelnik za stekleničke -NE (praktično le v primeru, če ne dojiš - kupiš kasneje)- mleko si črpam- grela v grelniku 1 mesec- dela prepočasi, zdaj stekleničko pogrejem v vodi na štedilniku  - prvič ga nisem imela in ga tudi nisem pogrešala

komplet (majica, hlače, kapica)
kombinezon / bundica
kopalna brisača 2x + rokavica za umivanje + goba

koš za plenice (plastičen s pokrovom) -NE - jaz tak koš ( imajo jih v Baby centru) uporabljam za umazane cunjice oduser posted image

krema za bradavice -LANOLIN_MULTIMAM - ni nujno, da jo sploh potrebuješ

krema za obraz - NE (mi je nismo uporabljali, le poleti baby kremo za sončenje)- super je krema od Aventa Magic cream, ali pa od Nivee za veter in mraz  ali od Bubchna za veter in mraz

krema za ritko / hladilno mazilo / praška pasta

mehka krtačka za lase - Ni nujno (mi je nismo skoraj nič uporabjali)- mehka krtača je za vsak dan- masiraš lasišče, glavniček uporabljaš, ko imauser posted image  temenca( rekla patronažna sestra)  - za temence obstaja poseben glavnik

mehka glasbena igrača

mokri robčki sensitive -NE (le kasneje za na pot)

nedrček za dojenje 2x (raje 4x)

negovalna kopel za umivanje- na začetku le navadno otroško milo ( brez vseh dodatkov, ker je lahko na kaj alergičen) 

nepremočljica podloga za posteljo - ni nujno (mi je nismo nikoli uporabili) oz. ko otroka odvajaš plenic

newborn plenice

odeja

olje proti strijam- če jih imaš( pa ponavadi ne deluje- škoda denarja)  - mazati se je smiselno pred nastankom in še takrat ni nujno da pomaga

olje ali mleko za telo- za otroka mandeljevo olje, v porodnišnici uporabljajo(lj) od Bubchen (Calendula Pflege Ol) 

otroška kad / čebriček

otroški dnevnik

papirnate brisače- raje od Tosame krpice za 1x uporabo  - te se res OK, se pa v Dm in Mullerju dobijo ene krpice za umivanje za enkratno uporabo, jih bom sedaj sprobala

posodica za vodo (za na previjalno mizo)

posteljnina -2X

postelja
previjalna miza
previjalna podloga

prilagojeno mleko (Novalac, Milupa, Aptamil- kupujte v Mullerju če lahko, je boljše kvalitete) - lahko kupiš kasneje, če ne moreš dojiti

priročnik za nego otroka  - meni so bili dovolj zapiski iz materinske šole in rr 

prsna črpalka -NE-v sili se kasneje lahko kupi

rokavičke 2x-4X

seznam, koga obvestiti o rojstvu

slinčki (plastični na spodnji strani) - so res boljši, sicer jih skoz menjaš in še je user posted image  moker (če se veliko slini ali poliva)
spalna vreča - večja za kasneje

Spitaderm – za dezinfekcijo rok  - ni nujno - mi nismo imeli - dovolj je če si roke umivaš z vodo in milom,user posted image  ne živi v sterilnem okolju - moje mnenje je enako oz. mi je enkrat v lekarni rekla, da ne user posted image  "zavijati v vatko", saj je to še slabše

sproščujoča glasba, raje kakšne otroške pesmice, da jim jih boste pele 

steklenička 125 ml + manjši cucelj pri flaškah pozorno berite za koliko mesecev in za kaj so cuclji ( Aventove imajo cuclje po mesecih 0+, 1+, 3+, Nukove imajo cuclje od 0-6mesecev, ampak pazite kaj piše na flaški ali je za čaj, mleko ali gosto hrano)

steklenička 250 ml + večji cucelj - za kasneje - kupiš kasneje ali če si mleko črpaš- prav pride večja flaška

sterilizator ? -NE, lahko samo sterilizacijska tekočina - če polno dojiš, ne rabiš nič od tega , mleko si črpam,user posted image pije po flaški in nimam sterilizatorja, flaške prekuhaš ( jst sm jih ene 5x- ni dobro preveč, keruser posted image  se mora navaditi na vse- nasvet pediatra)

ščetka za čiščenje stekleničk - če polno dojiš, tega vsaj na začetku ne rabiš

škarjice / ščipalec za nohte
štorklja / kengurujček
termometer za telesno temperaturo

termovka za stekleničko -NE, če ne dojiš- JA- pa še kakšna termo flaša za prekuhano vodo- za na pot

tetra pleničke 30x

tolažilna duda 2x ( kupite vsaj 2 različni- ne marajo vsi Aventovih ali vsi Nukovih oz. imajo še iz kavčuka in silikona- otroci so izbirčniuser posted image  

tople nogavičke ali copatke 2x - ne kupujte malih bombažnih za zimo!!!

vata cik cak - otroška, ki se lepo trga in se ne mucka

vatirane palčke -DEBELE

vodni termometer
voziček
vrtiljak za nad posteljico - ni nujno (mi smo raje obešali gor različne igračke)
vrečke za umazane plenice (Merkator, 100(?) na roli) - to tudi mi uporabljamo namesto palčka zavijalčka - jaz sem šla kupit palčka zavijalčka pri 6 M, ker ko je začela jesti še kaj drugega so kakci ful smrdeli, le ta pa zadrži smrad

vzmetnica

SEZNAM STVARI ZA V PORODNIŠNICO

zobna ščetka in krema
vazelin za ustnice
krema za telo (ni nujno- jaz je nisem uporabljala)
krema za obraz
vložki (Always, Cathrine- NE- so pregrobi, Vir 80, raje vir extra)
zloženci - za kaj žeuser posted image - vse zauser posted image  imajo v porodnišnici
šampon - 3 dni že zdržiš z umazano glavo ( jst nisem imela časa da bi si jo sušila- vsaj jst sem se nahitro stuširala in že poslušala če seuser posted image  joka) - se strinjam
gel za tuširanje
deodorant
Bepanthen mazilo + Bepanthen Plus( samo kremo za bradavice- to pa nujno , kakršnokoli) LANOLIN-MULTIMAM
obroč za plavanje (da sediš na njem zaradi šivov)
Bivacyn sprej- tudi nisem rabila 
Slivov sok od hipa - če boš imela slučajno probleme s prebavo

ROKAVIČKE ZA OTROKA  in DUDO ( za vsak slučaj)
če imate vdrte prsne bradavice vzemite s sabo še nastavke za dojenje - sicer ponavadi to ugotoviš šele kasneje, ko je čas za dojenje

sušilec za lase-user posted image
natikači (taki za na plažo, za v kopalnico) - ni nujno, greš noter pač bos, copate pa pustiš pred vrati
blazinice za dojenje in nedrček za dojenje (vsaj 2)
škarjice in pilica za nohte - narediš že doma, če si notri več kot 3 dni ti pa že mož prineseuser posted image

denar (za avtomat) - kave ti res ne dajo, vsega drugega je pa dovolj
nogavice
halja - ni nujno - dobiš v porodnišnici - bog ne daj, rabiš potem celo potovalko s sabo, ki pa je nimaš kam datiuser posted image
svoje spodnje hlačke (2-3) - jaz sem potrebovala le ene za domov, drugače raje uporabljala tiste iz porodnišnice

spalna srajca- dobiš v porodnišnici 
oblačila za domov - naj ti jih mož prinese ko greš domov ( pa pripravi mu preden greš v porodnišnico!!!!)
(mrežaste) spodnje hlačke za enkratno uporabo (kupiš v lekarni Sanolabor ali Tosami) - mi smo jih dobili v porodnišnici (LJ)

piškoti, če slučajno ostaneš brez večerje
sadje- po porodu raje ne- gre v mleko in user posted image  zvija (edino kakšna banana lahko - pa še to ne pretiravat, ker sta lahko potem oba zaprta
voda v plastenki

poročni list
potrjena zdravstvena kartica
napotnica ginekologinje
materinska knjižica
blokec + pisalo (za vsa vprašanja, ki jih na viziti zagotovo pozabiš)
mobitel + polnilec
fotoaparat

OPREMA, KI JO POTREBUJE NOVOROJENČEK ZA ODHOD IZ PORODNIŠNICE

newborn plenice
1 povijalna plenica 
4 tetra plenice ( pravijo v MŠ)
1 žabice ali pajac z naramnicami
1 tetra/mako majčka ali 2 majčki brez bodya
1 clar body
1 kapica, pozimi 1 bombažna in 1 topla (flis ali volna) razen če bo 20 stopinj zunaj
1 nogavičke ( tople za pozimi) 
1 (volnena) odejica
1 rokavičke
1 topel kombinezon/pajacek
avtosedež - lupinica

(odgovor članu TeDyBear)
Neposredna povezava do sporočila: 4120
12.2.2007 15:51:12   
draja
user posted image user posted image  MAJITA ČESTITKE ZA PRINCESKO ANOuser posted image user posted image , pa da bi mala čim prej v redu dihala in bi bili čim prej spet skupaj!

TeDyBear jaz sem zadnjič tudi iskala in našla ta seznam, samo nimam linka, vem pa da je bilo to na strani 130 in 131, če ti to kaj pomaga.

Žabika jaz imam sicer PDP konec marca, vendar se ne bi javila za oživljanje seznama, ker nisem 100 % kako bom imela dostop do interneta, ko ne bom več v službi. Zdaj imava doma sicer T2, samo imam dostop samo kadar mi dragi odstopi svoj laptop, ker svojega računalnika še nimam preseljenega, službenega laptopa, ki so mi ga danes kupili, pa do jeseni ne mislim odnesti domov, da ne bi slučajno kaj pričakovali od mene. Tako, da upam, da se bo javila katera, ki bo bolj sigurno prisotna na forumu. Ne bi namreč hotela prevzeti obveznosti, ki je potem ne bi korektno izpolnjevala.

Kr_enamami si bila pa pridna, da si že po pol leta porodniške spet delala. Si pa tudi jaz zdaj mislim, da mi bo prosti konuc pasalo biti tudi malo umsko aktivna, vendar bi se spogajala da delam od doma, saj varstva za najino miško ne bova imela. Moje delo je res take narave, da se v enem letu vse spremeni in si ne predstavljam da mrknem za 1 leto, nato pa kar 1 dan nazaj na svoje delovno mesto. No way.

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 4121
12.2.2007 15:51:55   
Dajadada
Hej punce,
sem rabila kar par uric, da sem prebrala vse, kar se je nabralo v nekaj dneh, ko nisem bila na forumu.

Imamo že štiri punčke. Bravo mamice in čestitke tudi ponosnim očkom.

Dobrodošle vse nove marčevke na forumu.

Danes sem prvi dan doma, na dopustu brez možeka - prejšnji teden sva kar skupaj zabušavala.

Ste me tako prestrašile z rojstvi, da sem se še jaz spravila k pranju, zdaj pa me čaka še sušenje in likanje, pa še za kakšna dva stroja posteljnine in pleničk.

Nabavljeno imamo drugače že kar vse, samo še v lekarno bo treba po nekaj stvari. 

Včeraj sem se tako štorasto zaletela v trebušček s kljuko od vrat. Možek je ravno stal za vrati in so se kar odbila vame. Uf, panika, majčkena modrica, ampak mali mislim, da ni nič čutil, ker je enako živahen kot prej. Pa saj je dobro zaščiten in verjetno ne začuti kar vsakega udarca, a ne?

Upam, da mi ne crkne računalnik. Kar naprej mi sporoča neke viruse, ki jih niti antivirusni program ne izbriše. In že parkrat mi je čisto zablokiral. Ne vem več, kaj naj naredim. A je kakšna računalničarka med vami?

No, grem delati in malo stran od računalnika, da si živčke in učke spočijem.    

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4122
12.2.2007 15:55:39   
draja
user posted image user posted image  bravo Tejčica za seznam user posted image user posted image

Dajadada, ne skrbi, mali je varno v vodnem balončku in mu sigurno ni nič hudega. Kaj vse so včasih ženske na kmetih delale s svojimi trebuhi in bog ve kolikokrat so kam ruknile z njimi, pa je bilo vseeno OK. vem pa kako nas vsaka taka stvar prestraši.

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 4123
12.2.2007 16:03:22   
TeDyBear
Joj punce, ZLATE ste!user posted image  HVALA!
Grem takoj čekirat!

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4124
12.2.2007 16:08:27   
tinaaja

Ekola, posiljam en predlog za seznam mamic:

user posted image

Štorklja je marčevkam prinesla

user posted image 23.01. NMJ : Živa in Neža (pdp: ?)

user posted image  09.02. Urla : Katja (pdp: 1.3.)

user posted image  12.02. Majita : Ana (pdp: 12.3.)

user posted image  Znak za fantke

user posted image user posted image user posted image  

< Sporočilo je popravil tinaaja -- 12.2.2007 16:10:18 >

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 4125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?