Encijan
|
Še z moje strani ČESTITKE vsem srečnim mamicam in očkom za male pupe! Da bi lepo napredovale in vse čimprej zadihale samostojno, da se boste lahko kmalu cartali doma! Punce, mene tale vaša sporočila o porodih oz. rojstvih, pa tudi sporočila mojega telesa (občasno otrdevanje oz. lažni popadki, povečan izcedek, enkrat celo z rdečimi nitkani, da sem že posumila na čep, ampak je bilo tega le za vzorec, ki bi ga skoraj spregledala) kar malo skrbijo in sem včeraj končno spakirala torbo za v P, manjkajo še mobi s polnilcem, pa materinska knjižica z izvidi (imam namen še na kak pregled prej k G), pa osebni dokument in še kaka malenkost. Seznam potrebščin imam čisto pobarvan, počrtan in porisan, zato si moram sedaj narediti še enega, namreč, kaj še manjka, da bova, ko bo sila, še tisto noter vrgla, potem pa veselo v Rim. Sicer pa smo v nedeljo "praznovali" 36t, še en teden, pa bo 37 tednov, ko nas porod lahko vsak dan preseneti... Halje in spalne srajce tudi jaz ne bom jemala s sabo v P, sem jih že imela priliko sprobat, pa je bilo za preživeti, najbrž je precej odvisno od vsake posameznice in njene kože. Koliko blazinic za dojenje pa boste vzele s sabo v P, celo škatlo? Jaz sem zadnjič kupila še Chicco-tove, kjer je lepo vsaka posebej zapakirana in trenutno jih imam 12 v torbi, ostale pa doma, mi jih bo mož prinesel, ko prvič pride na obisk, nimam občutka koliko na dan jih bo treba zamenjat. Jih bo najbrž premalo, kaj? Kaj pa dudo za , boste vse vzele s sabo? Jaz je še nimam in niti ne vem, kakšno naj kupim, pa tudi stekleničk zaenkrat nimam, ker jih kao ne bom rabila (dojenje), če bo sila, bo pač dragi takrat nabavni. Se mi zdi, da vsega pa res ni treba na zalogo kupovat. Ma, saj bom kmalu videla, kolk sem pametna oz. nespametna... Aja, jaz sem v torbo dala tudi nekaj paketkov papirnatih robčkov, ker zdaj ne grem nikamor brez njih, tudi za potem ne vem, kako bo. Glavnik za temenca pa sem tudi jaz kupila tistega od Chicco-ta, po Anjinem nasvetu, sem zadnjič vzela zadnjega v njihovi BTC-jevi trgovini, mehke krtačke pa tudi jaz še nimam. Pa še glede pokrivanja in odejic za me nekaj zanima. Jaz imam zaenkrat le eno, bombažno, kakšno bom najbrž tudi še samam naredila iz flisa, ampak zanima me, koliko je potrebno otroka pokrivati. Nekje sem prebrala, da mora biti odejica lahka, jaz pa sem za začetek po nasvetu svakinje za v zibko mislila uporabiti kar to odejo, zloženo na cca. 3 sloje (2-krat prepognjeno) in oblečeno v oblačilec za vzglavnik (prevleko za povšter, po domače), pa se sedaj bojim, da to ne bo preveč/prevroče. Kupila sem sicer tudi blago, da bi ta oblačilec sama naredila, ampak se ne morem odločit glede dimenzije, se mi zdi ta velikost 60x80cm za zibko kar maksimalna, sploh ker je zibka res mala (pena za ležišče 76x34cm). In kaj dati noter? 2-slojni flis ali kaj drugega? Kako imate ve to pripravljeno oz. že prakticirate pri prvorojencih? Imejte se lepo in se zdaj še spočijte, potem tako veste, da ne bo časa. Jaz sem bila včeraj v knjižnjici in za spremembo vzela nekaj romanov za sprostitev in ne samo knjig na temo nosečnost oz. dojenček, menda malo spremembe koristi. Morda grem zdaj kako stran prebrat ali pa spat, se mi nič danes nič ne da. Pa še kosilo moram skuhat, kako mi je zadnji teden to odveč... Sicer bo zelenjavni ričet, ki ga imam zelo rada, ampak, če bi mi ga kdo skuhal, ne bi imela nič proti. Encijan
|