|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
15.1.2007 13:35:29   
Bonni
Pozdravček vsem,

Po malo težji noči in nervoznemu jutri sem (sva) le dočakala rezultate NS, ki so kar ok. Pikec je velik 57,8 mm, tveganje za Trisomy 21 = 1:4068, za Trisomy 13+18 = 1:12326. Po nasvetu moje ginekologinje, ki mi ga je dala že na prvem pregledu v 9. tednu, sem šla dati še kri za DHT, da se zanesljivost rezultata poveča. Preračunane skupne rezultate pa dobim čez c. 10 dni. Ampak, saj veste, danes že VELIKO lažje dihamuser posted image .

Katy99, sva popolnoma na istem danes. Tudi mene čaka jutri zadnji izpit na faksu, tako da danes obe še stisneva, potem pa user posted image .... bova nazdravili z govejo juhco user posted image .

Rumba in Nissa, držim pesti tudi za vaju danes. POročajta.

Tako, zdaj pa šibam za knjige ... Uživejte!

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 951
15.1.2007 18:37:46   
tejči77
Ali res lahko že tako zgodaj začutite brcike? To bo moj prvi user posted image  in se mi ne sanja. V knjigah piše, da prvorodnice lahko začutijo brcike šele po 20 tednu oz. okoli 24 tedna. Delite z nami, ki smo prvič nosečke vaše izkušnje, prosim.
Glede garderobe pa tole. Prejšnji teden je še bilo vse v redu, trebušček mislim. Potem pa oblečem ta ožje kavbojke v petek za v službo ( v petek smo se navadili da smo bolj sproščeno oblečeni) in me je vse tiščalo, ko sem sedela. Ni šlo drugače, odprla sem si gumb. Kar naenkrat ne prenašam ničesar na trebuščku, nič me ne sme vezati, ker me začne vse boleti. To je nekaj novega, da trebušček ni več raven. In sem si kupila dvoje nosečniške hlače za 9.000 sit. Hvala bogu, da so popusti. In vam povem, kakšno olajšanje. Jaz sem jih že začela nosit, ker so res komot in nič se ne vidi. Noro dobra pogruntavščina, da nam ni treba trpeti.

(odgovor članu Bonni)
Neposredna povezava do sporočila: 952
15.1.2007 20:11:02   
Anonimen
Jaz sem prve brcike v prvi nosečnosti začutila šele v 22. tednu. Tudi zdaj jih še ne čutim, medtem ko nekatere jih že.

(odgovor članu tejči77)
  Neposredna povezava do sporočila: 953
15.1.2007 20:25:38   
rumba
Pozdravček vsem! user posted image

Pa še jaz poročam o NS: 1.5 mm, Trisomy 21=1:3243, Trisomy 13+18=10249. Velikost usreza starosti, nosna kost vidna, vse b.p..  G mi je priporočila še odvzem krvi user posted image  Ne vem, pri prvem sem imela tveganje ful večje (tam nekje okoli 1:2000), pri drugem malo boljše, pa mi niso nič priporočali. Se moram jutri odločiti. Sicer pa, za spol nisva vprašala, a se mi zdi, da sem videla. Možu tudi, a oba sva videla drugače user posted imageuser posted image je ves čas norel in prevračal kozolce, pa mahal z rokami in nam kazal rito. Lepo za videt, saj veste...

Sedaj me pa čaka še "spoved" pri šefici. user posted image  

V prvi nosečnosti sem prvič začutila brcike okoli 19 tedna, v drugi okoli 17. Ja če bo šlo tako naprej, jih tokrat pričakujem v 15 tednu user posted image . Bomo videli. Komaj čakam.

No, grem v vodoravni položaj.
Nočko!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 954
15.1.2007 20:36:27   
Kristina_1
V 1. nosečnosti, se ne spomnim, kdaj so ble prvič brcke.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 955
15.1.2007 20:40:05   
Kristina_1
Glede na to, da mi je na prejšnjem pregledu napisal, da sem v 13. tednu, naj bi bila zdaj v 17. Bomo vidli, za kolk mi bo prestavil PDP na naslednjem pregledu.

(odgovor članu Kristina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 956
15.1.2007 21:16:25   
Nisaa
No evo še moja nuhalna je blo kar ok!NS:2,0mm ,Trisomy21 1:2661,Trisomy 13+18 1:9336,velik je pa naš korenjak 63,8mm.tko je rekla da ni treba nobenih dodatnih preiskav tko da sm kar happy.No naslednji pregled pri g. mam pa lih na Valentinovo 14.2. Mejte se papa.

Papa Nina
27.8.2006 je na svet pokukal najin Maj
11.7.2007 pa je prišel čudežni herojček Gaj

Neposredna povezava do sporočila: 957
16.1.2007 8:23:24   
Jelenche
no super punce, da je vse v redu, sem vesela...

jaz tudi ne vem če je možno glede brcik, ... user posted image

drugače pa jaz že kupujem voziček, pa ne zato ker bi ga rada že imela, ampak zato ker bo zmanjkalo teh ki jih jaz hočem. To je traxxov voziček jaguar3. In je oh in sploh dober.
Danes bom šla še malo po trgovinah, mogoče bom kaj kupila na razprodajah za user posted image . Kakšne bodyje al pa kaj takega...
No najbrž res mal pretiravam, .... pa kaaaj pollll  user posted image

Sem prav vesela, trebušček se že lepo vidi, nosim prav take majčke, ki ga poudarijo,... sem takoo ponosnauser posted image

Kaj se pa vam kaj dogaja?
Aja še neki, kera mi bo razložila to glede tednov in mesecev,...
no pa začnimo.
Jaz sem sedaj noseča 15 tednov. To je kateri mesec?
jaz si to tako razlagam. noseča sem 15 tednov, torej sem v 4 mesecu. Dejansko sem pa noseča 3,5 mesecev. no ne vem,.. .naj me katera razsvetli user posted image
Ker nekatere priajteljice, ki so že rodile, ko jim povem da sem 15 tednov noseča, mi trdijo da še nisem v 4 mesecu. Zdaj pa ne vem kako in kaj.

No,.... zdaj grem pa še malo delat, se vam še kaj ogalsim

Lepo se imejte

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu Nisaa)
Neposredna povezava do sporočila: 958
16.1.2007 8:52:04   
Freycha
Problem je, ker mesec nima točno štirih tednov ampak štiri tedne in par dni. In vsak mesec se ti tistih par dni sešteva. zato si noseča (tako kot so prijateljice rekle) tri mesece in pol.

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 959
16.1.2007 9:23:56   
rumba
Pišuka, nimam pojma glede mesecev.... Vedno rečem, koliko tednov sem noseča. Seveda večina (ki niso bile pred kratkim noseče) ne ve, kaj to pomeni, pol pa povem okoli Xmesecev in se nasmejim. Ja, sem hecna.
Freycha, a mesece gledaš pač glede na zadnjo menstruacijo. Torej če je bila pri meni 20.10, sem bila 21.11 noseča 1m in 1d? Čez 4dni bom pa dopolnila 3m? Eh, pa saj je vseeno user posted image
Nisaa in Bonni, čestitke za NS. Smo se pa le oddahnile. Danes sem vseeno šla dati še kri. Ja.... pretiravam..., a kaj ko sem doma par metrov od poliklinike, pa sem zjutraj skočila še tjauser posted image .
Jelenche, ti kar veselo nakupuj. Je res fajn!!! Jaz imam še vse od ta maljših, tako da bom verjetno bol malo po trgovinah. No ja, malo se bom tudi razvajala.

Pozdravček in user posted image  

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 960
16.1.2007 11:04:02   
ksenjak
Tedni se štejejo od zadnje menstruacije, tako, da to v bistvu še ni nosečnost.
Mislim, da je bolj prav tako - jaz imam PDP 19.07., se pravi, da bom 19.01. dopolnila točno 3 mesece in bom z 20.01. vkorakala v 4 mesec.

Ne vem, ampak mislim, da bi moralo biti tako.

Lp

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 961
16.1.2007 12:26:24   
Kristina_1
Jelenche, ne rabiš razsvetlitve. Maš prav, če si noseča 3,5 mesecev, si v 4. mesecu, ravno tako če bi bila noseča 3 mesece in 1 dan, ali pa 3 mesece in 29 oz. 30 dni.

Ksenjak, nosečnost se šteje od 1. dneva zadnje menstruacije in ko dejansko šele zanosiš se šteje, kot da si noseča že 2 tedna.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 962
16.1.2007 13:21:42   
tani33
Očotno nas vseuser posted image mal matrajo tile tedni in meseci.Ampak saj sploh ni važno glavno da je vse OK z našimiuser posted image .

Tudi jaz že mal gledam po vozičkih, a smo se odločili počakat nekje do marca -aprila, da bodo na tržišču nove kolekcije.

Zimskih raspodaj ne bomo izkoristli bomo pa poletne mal bol, če nas user posted image ne preseni že prej.

Vsak dan razmišljam o user posted image telovadbi, a dlje od sprehoha ne pridem. Kako kaj rekreacija pri vas?

LEP SONČEN DAN!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 963
16.1.2007 13:25:09   
ksenjak
Kristina_1 - Kot sem rekla, da, nosečnost po tednih se šteje o 1. dneva zadnje menstruacije, vendar pa v mesecih, kot to zanima Jelenche ni čisto tako, saj se za nosečnost šteje le 9 mesecev. Zdaj si pa malo preračunaj, da je v tednih v bistvu več.

(odgovor članu tani33)
Neposredna povezava do sporočila: 964
16.1.2007 13:30:41   
ksenjak
Za lažje razumevanje naših tednov in mesecev pa tule malo več.

Lp

http://www.pregnacycalendar/

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 965
16.1.2007 13:33:00   
ksenjak
Se opravičujem

http://www.pregnancy.org/pregnancycalendar/

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 966
16.1.2007 14:48:52   
Kristina_1
 Ksenjak Nosečnost naj bi trajala 40 tednov - to je 9 mesecev in 7 dni. Začne se šteti z 1. dnem zadnje menstruacije, gestacijska starost ploda pa 14 dni kasneje.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 967
16.1.2007 16:16:43   
Anonimen
Punce!

Da se vam malo oglasim. Danes sem imela pregled pri osebnem ginekologu. Nič posebnega, navadni vaginalni pregled, pa sestra mi je dala srčka za poslušat in to je blo to. Sem se kar razveselila, ko sem že mislila, da sem konec in je vse v redu.
Potem se pa moj G spomni, da bi me zaradi velike teže (do sedaj se nisem zredila še popolnoma nič) moral preventivno poslati na tes za diabetes. Tako sem romala v laboratorij, na tešče, ura je bila 9.15, spila pol deci nagravžno sladkane vode (kar gosta je bila od glukoze, 50g), potem pa eno uro nič jest, nič pit in ne lulat, da sem dala potem kri za preiskavo. Jutri moram poklicat za izvide, držite pesti, da je vse v redu. Sicer pa me ne skrbi, ko nimam občutka, da imam diabetes. Ampak nikoli ne veš... No, zdaj vem, da je ta test obupno težek in nagravžen. Me že cel dan boli glava, pa ne vem, če ravno zaradi tega. :)

No, lepo se imejte!

Neposredna povezava do sporočila: 968
16.1.2007 19:59:19   
rumba
Pozdravček in user posted image

Tani33, tudi jaz se še nisem odločila za telovadbo in tudi ne vem, če mi bo ob dveh navihančkih sploh ratalo. Se mi zdi, da že vzhajam kot krof. Res bi bilo dobro kaj pomigatiuser posted image
Zvesta, so te pa hitro poslali na test za diabetesuser posted image . Držim pesti, da bo vse o.k..
Za vse, ki vas bodo še poslali na ta test vam priporočam, da s seboj vzamete limono in si jo tam stisnete v tisko sladko tekočino. Je dovoljeno (celo priporočajo) in je dosti lažje za popit. Še posebej na 100g testu, ki je pravi gnus.

user posted image  Folna kislina: Mi ravno zmanjkuje Tifola, pa se sprašujem, ali naj ga še sploh kupim. Glede na to, da smo že skoraj vse konec prvega trimesečja, ali jo še jeste? Sem pozabila vprašati na NS, do naslednjega pregleda mi je bo pa zmanjkalo.

Uživajte julijke moje, pa se še beremo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 969
16.1.2007 22:04:47   
kapica
Haj julijke user posted image !
Vidim da imate nekatere tezave z hrbetnico, krizem. Jaz sem tudi opazila, da me zadnje dni kriz precej boli, sem najprej mislila da je od stanja v sluzbi, sedaj se mi pa zdi da pac zato, ker se nam telo spreminja. Jaz delam gimnastiko redno, vsak dan ali vsak drug dan. Sem jo pa ze prej, pred nosecnostjo, zaradi hrbtenice in tudi da ostanem fit. Sedaj pa nadaljujem dokler bo trebuscek dovolil. In mi prav dobro dene.

Glede kil sem pridna, ena kilca je sla samo gor, ravno danes zjutraj sem se tehtala user posted image .

Mene tudi nekaj v trebuscku tisci, opazam da zacenja rasti, poleg tega se mi je zacela delat temna crta gor do popka. A jo imate ve tudi? In sem prebrala da je to normalno in da izgine po porodu. Me je prav presenetlo. Deteca pa seveda se ne cutim, ampak komaj cakam da bo dovolj velik user posted image .

Danes sem sla malo po trgovinah, gledat vozicke in ostalo opremo, pa je toliko vsega, da sploh nisva vedela kje naj zacneva in kaj je boljse in tako user posted image . Se morem se bolj o vsem pozanimat in  potem izbrati. Za sebe pa nisem nasla kaksnih lepih hlac, pa bi jih ze kr imela.

Za folno kislino je baje dovolj ce jo jemljemo do konca prvega trimesecja. Ampak se mi zdi da zaradi obcutka, jo bom kupila se eno skatlico, ne vem, saj ce je ima telo dovolj, se izloca. Tako da mislim da prevec ne more biti user posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 970
17.1.2007 10:07:04   
anja7
Hojla punce!

Po dolgem času se še jaz mal javim. V službi sem mela norijo, tko da do včer skor nisem uspela prit na forum .Vidim, da ste več al manj vse kr uredu. Ja tud jaz moram rečt, da sem kr ok. Mal me utrujenost daje, pa mal me križ matra, ampak bo že. Zdej spet komi čakam naslednji pregled, ki ga imam 29.1..

Teja77 - zanima me kje si kupila nosečniške hlače? Men niso več nobene hlače prav, sem šla pa mal po trgovinah, pa nisem našla nič pametnega!user posted image user posted image
Moram rečt, da je trebušček že tko očiten, da že čist vsak opazi, da sem noseča. Kako pa kej vaši trebuščki? Pa opazla sem, da ste ene zlo pridne kar se kilogramov tiče. Sem zasledila, da se je kapica zredila samo za 1 kg.user posted image Men kr vztrajno naraščajo. Začela sem z 49, zdej jih mam pa že 53,6! Ja, zgleda da bom mal bolj buckasta. Ampak se ne sekiram preveč, samo da bo moja pikica zdrava. Ja moram pa še to povedat, da se bom zdele vpisala na jogo za nosečnice. Sem slišala, da je super. Kaj pa ve pravte?

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 971
17.1.2007 11:19:47   
Anonimen
Zvesta, tebe so pa res zelo hitro dali nata test za glukozo.user posted image Mi je pa zanimivo, da čisto vse, ki so bile na tem testu, pravijo kako nagravžna je ta sladka voda. Jaz sem pričakovala, da bom bruhala, ko sem mislila, kako grozno je, pa mi sploh ni bilo tako grozno. Sem zgleda res tak hud sladkosned ali kaj jaz vem kaj. Čudna sem.user posted image

Kar se pošiljanja na DHT teste po nuhalni tiče, sem meni zelo zdi, da to počnejo samo zaradi zaslužka. Ker sem videla, da so pošiljali na te teste punce, ki so imele rezultat nekaj tako dobrega kot moj, ali pa ne veliko slabšega, v vsakem primeru super rezultat, za kar se meni res ne zdi potrebno še DHT testa delat, ker pa je za plačat, jim je fajn, da se jim blagajna malo napolni, pa vas vse šibajo tja.

Tedni in meseci - je že Kristina_1 dobro razložila. Čim ti dopolniš recimo 3 mesece, si naslednji dan, ko si 1 dan čez, že v četrtem mesecu. Tako da, če si noseča 3,5 mesece, si čisto zares v 4. mesecu. Tako kot pri starosti velja, da ko si star npr. 28 let in 1 dan, si že v 29. letu. Sicer pa nosečnost traja naših 9 mesecev in luninih 10 mesecev (1 lunin mesec je 4 tedne). Ampak če govoriš v katerem mesecu si, poveš v naših mesecih, ne luninih. Šteje se pa vse skupaj od 1. dne zadnje M, čeprav še dejansko nisi noseča takrat.

(odgovor članu rumba)
  Neposredna povezava do sporočila: 972
17.1.2007 12:10:37   
Jelenche
hejj punce,..
hvala vam za pojasnilo glede teh tednov in vsega tega user posted image

drugače imam pa novičko,... kupila sem voziček!!! Jeeeee. Bravo jaz!

Sem prav vesela in komaj čakam da grem domov iz službe in ga sestavim ter se vozim okoli user posted image

no, zdaj voziček mamo, samo še user posted image  rabim hihihi.

Kako ste kaj ve? Mal me je nehal križ boleti, hvala bogu, jer kar nadležno.

grem na kosilo, pa se potem spet oglasim

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 973
17.1.2007 13:47:42   
Bonni
Pozdravcek vsem julijskim user posted image ,

Kako ste? Ja, tole s tedni in meseci je res prava zmeda. Da si boste lazje predstavljale, kako potekajo tromesecja, poglejte na tole:

http://www.pregnancyguideonline.com/

Ali pa ce napisem: I.: 1. do 12. teden
                            II.: 13. do 27. teden
                            III.: 28. do konca (40. teden)

Vse ostalo sta pa itak ze Tasonka in Kristina_1 razlozili. Zdaj smo torej ze v 4. Jaz seveda le 1 dan (kot zadnja Julijka), pa vseeno. user posted image

Cestitke Rumba in Nissa za dobre rezultate na NS. Lep obcutek, a ne?

Jelenche, a ti pa kar ze vozicek? Fino, res si faca. Jaz jih moram se vse fajn prestudirat in se pozanimat pri mojih kolegicah - novo pecenih mamicah. KO smo ze pri njih - punce, otroci res hitro rastejo in cas tako hitro leti, da se dvakrat obrnes, pa ze hodijo, govorijo, itd. Zato - uzivajmo ze zdaj vsak trenutek, ker bo res tako hitro minilo - kar naenkrat se bomo pogovarjale o tem, ce je katera ze rodila user posted image .

O nosecniskih oblekah pa jaz cisto nic ne razmisljam. Imamo sreco, da bomo imele poleti tavelike trebuhe, ko bomo lahko veliko "kiklce" nosile. Jaz bom probala cim vec svojih stvari ponosit, ce se bo dalo. Tole je dobra fora: www.bellaband.com. user posted image

No, danes pa res ze pretiravam s temle pisanjem, zato bom pocasi zakljucila.

Pozdravcek vsem. Se ogasim spet kmalu.

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 974
17.1.2007 14:36:38   
corfu
Pozdravljene

Danes sem bila z sinom pri zdravniku in izvidi za angino so bili pozitivni.user posted image  Jutri ima pa rojstni danuser posted image , vglavnem zabava odpovedana. Mene tudi boli grlo, mož pa že 14 dni kašlja in to prav nenormalno. Oba morava iti na testiranje za bris, da se pozdravimo, ker je angina nalezljiva, zdravnica pa se boji, da se ne bi razvila škrlatinka, ker drugače pa sem jaz v riti.

Trebušček raste, brc še ne čutim..

se beremo...

(odgovor članu Bonni)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?