|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
10.1.2007 19:15:02   
Anonimen
Dobrodošle novopridružene in čestitke!user posted image

Grizo, 6.4cm??? Uh, res veliko, samo ni nujno, da je v resnici kaj narobe. Kot ti je že climberka rekla, počakaj na AC, tisto ti bo zanesljivo povedalo, kaj je na stvari in se boš potem odločala. Drži pa pesti, da se izkaže, da je vse ok!user posted image

(odgovor članu Bonni)
  Neposredna povezava do sporočila: 926
10.1.2007 21:22:59   
Jelenche
hejj punčiceee,

po dolgem času se vam oglašam, sem se kar polenila na bolniški!!! No v ponedeljek grem pa delat! Sicer mi je G reklad a greva lahko na komisijo, pa sem rekla da ne, da je brezveze saj se itak dobro počutim.

Grizo, ... prav zjokala sem se ko sem prebrala. Ne morem verjeti da se to spet dogaja!!! sem brez besed!!! Prosim Grizo, ne obupaj!!!!
climberka, grizo moj nasvet je tudi, da počakata na AC,... moramo se boriti do zadnjega!!! Bodita močni in pogumni!!!
Pa kar veliko se pogovarjat z nami, da vama bo mogoče vsaj malo lažje...

sem prav brez teksta ostala....

user posted image

LP

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 927
10.1.2007 21:28:41   
Jelenche
Julijke srečke nosečke:user posted image             

.  lejca user posted image user posted image
02. noka81

03. anja7
04. tani33
05. Teya 
05. Yvona
05. Rožica82

05. Polona25
07. Jasnicaa ; Celje
07. Tašonka ; Brežice
07. Lali82 ; Ljubljana
08. Kristina_1 ; Postojna
08. Jelenche ; Ljubljana

08. Anja O. user posted image user posted image  ; Celje
09.*maja
10. Tejči77 ; Celje
11. lexl
12. Freycha ; Maribor
12. Kety ; Ljubljana
12. Afnica user posted image user posted image   ; Celje

12. corfu
13. mary82
15. Teika
15. zvesta
15. bačko
17. Kety99

17. Heya ; Brežice
19. Bety
19. ksenjak
21. simi27

22. pikam
23. Grizo
24. Ezica
24. zarja123
24  climberka
24. madejka
25. pupa*

25. siskamiska user posted image user posted image  ; Ljubljana
25. Nisaa
27. kapica
27. rumba
27. miša99
27. malamisha; Ljubljana

28. kniči
28. yudit
31. Pinkyca

31. Bonni
to smo julijke!!! user posted image   user posted image   user posted image       

R. Tagore

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 928
11.1.2007 16:46:51   
kapica
Climberka in Grizo, pravkar sem prebrala vajine poste. Me je kr streslo, da se res slabe stvari dogajajo istim ljudem. Res mi je zal, vem da je tezko zbrati se pogum, moc in voljo, da bi sploh kaj pozitivnega mislile. Nasveta kaksnega nimam, upam da bosta zdrzali se nekaj dni oz. za vse teste, ki vaju cakajo, jaz upam in mocno drzim pesti, da bojo rezultati le boljsi kot so sedaj.

Veliko srece, julijke vama vse drzimo pesti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 929
12.1.2007 9:38:15   
climberka
Včeraj je bil zame dan D. Sicer ne v Normandiji, ampak na NS: Dr. Starhova je potrdila bojazen moje ginekologinje. NS je velika 11.6cm(!!!), kar mi je dalo možnost za sindrom 13 in 18 1:16 (!), za Downov pa 1:2 (!!!). Akcija se je takoj začela. Najprej sem letela do svoje G, kjer je osebno poklicala Pušenjaka in se dogovorila kako in kaj. Še istega dne sem morala v Porodnišnico, kjer so mi delali drugo mnenje (dve doktorici). Nato sem bila na genetskem posvetovanju in odločitev je padla. Napisati sem morala prošnjo za etično komisijo, da mi dovolijo prekinitev nosečnosti (birokracija!!!). Ves čas je bil moj mož zraven in ne vem kako bi brez njega.  

Skratka. NS je zgledala kot ena veeeelika vrečka zadaj za glavico. V tej vrečki so bili nekakšni prekati. Ko sem bila na UZ v Lj so ugotovili, da se tekočina širi tudi že na hrbet in trebušček. Po domače povedano, otroček je že ves zabuhel. Ta širitev na spodnje dele je še dodaten znak, za z njim ni nekaj v redu in da se dejansko že matra. Vse ostalo je ok (glava, srce, noge, organi, velikost...). Toda kljub temu vse skupaj kaže na Turmanov sindrom, ker se rodi deklica z enim kromosomom premalo (x0) in je vizualno popačena, da ne govorimo o ostalih problemih.  

Že pri NS sem bila opozorjena, da je možno, da mi AC oz. biopsijo ne bodo delali, ker je verjetnost zares majhna, da pa moram zaradi preteklih dogodkov zatežit da naredijo kariotipizacijo (ugotovijo kromosome). Moram povedat, da mnenja mi ni vsiljeval nihče, samo realno so mi razložili kakšna je moja situacija. Odločati sem se morala med naslednjimi dejavniki:
1. prekinem nosečnost, kjer mi obljubljajo, da bo kariotipizacija narejena,
2. počakam na biopsijo in se potem odločim,
3. donosim do konca, kjer mi garantirajo, da tista vrečka, ki je vidna za glavico nikoli ne bo izginila.
Glede na zadnjo točko, mislim, da je bila odločitev takoj sprejeta (z možem nisva razmišljala, takoj sva se odločila za isto stvar). In glede na to, da je bila odločitev sprejeta, menim, da jo je najbolje izpeljati takoj. Zato sem morala napisati prošnjo, ki jo bodo obravnavali v torek. V sredo (če bo prostor) grem v porodnišnico. Dali mi bodo umetne popadke, istočasno bodo vzeli plodovnico za vzgajanje celic. Za vsak slučaj bodo otročku odvzeli tudi kri ter kasneje tkivo. S tem so mi zagotovili, da bo ugotovljeno kromosomsko stanje. Žal me čaka enaka zgodba kot pred tremi leti. Porod z umetnimi popadki, kjer maternični vrat ni pripravljen, injekcije morfija in ure in ure krčev, ki kar ne minejo... Ko sem šla prvič čez to, sem rekla, da tega ne privoščim niti najhujšemu sovražniku. No kdo je zdaj komu sovražnik?  

Vedite pa, da vam tega ne pišem zato, da bi se komu zasmilila. Sem dovolj močna oseba, s situacijo sem se sprijaznila in če vam povem po pravici že razmišljam o nadaljnjih (bližnjih) planih kaj vse bom postorila in kam vse bom šla. Pa ne rečem, da ni bilo solz. O ja, in to v potokih. Hvala bogu, me je moja G na to že prej opozorila, tako da sem imela do NS dovolj časa za razmišljat in jokat (glede nato, da sem že več kot 1 mesec na bolniški) in sem bila na vse pripravljena. Zdi se mi, da gledam na vse skupaj z distanco, kot da bi bila ena izmed vas in se to ne dogaja meni.  

Ugotovila sem, da ne rabim usmiljenja (pravzaprav ga sovražim), besed kot so »saj bo, boš videla, drugič bo bolje, vem da bo vse ok...« ne prenesem. Nihče na svetu tega zagotovo ne more trditi, še posebej pa laiki ne. Zato se prepuščam nadaljnji usodi, glavo nosim na pokončnem vratu in v očeh mi nikoli ne bo umrlo upanje.

Torej draga moja dekleta, od vas se poslavljam. Upam, da ste se iz moje zgodbe kaj naučile. Predvsem bodite vesele, polne ljubezni, zaupanja in razumevanja. Vsem držim pesti in vam privoščim vse najboljše!

< Sporočilo je popravil climberka -- 12.1.2007 9:53:19 >

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 930
12.1.2007 10:46:36   
corfu
Climberka, ostala sem brez besed. Želim ti vso srečo tega sveta in mislim nate.

(odgovor članu climberka)
Neposredna povezava do sporočila: 931
12.1.2007 12:39:59   
rumba
Climberka, tudi jaz sem ostala brez besed. Občudujem te, kako si močna! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 932
12.1.2007 18:03:31   
tejči77
Climberka, se opravičujem za moje pametovanje. Enostavno nočem verjet, da morajo nekatere ženske skozi to. Narobe sem se izrazila, nočem, da bi se komurkoli to zgodilo. Očitno tiščim glavo v pesek. Brez besed. Prav imaš, upanje nikoli ne umre. Občudujem te, ker znaš biti tako močna. Prav je, da uživaš življenje naprej.
Vso srečo!

(odgovor članu climberka)
Neposredna povezava do sporočila: 933
12.1.2007 18:06:27   
tejči77
Nisaa, bonni, pozdravljeni user posted image user posted image user posted image . Več nas je, lepše je. Čestitke! Kar pridružite se.

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 934
12.1.2007 18:36:28   
siskamiska
Živjo. Moja NS je danes za mano. Rezultati so super, vse je ok.

Dvojček A: - utrip:157, velikost 64.7 mm, obseg glave 21.1 mm, nuhalna 1.5
mm, trisonomy 21=1:8433, trisonomy13+18=1:21130
Dvojček B: - utrip 154, velikost 65.0 mm, obseg glave 21.9 mm, nuhalna 1.6 mm, trisonomy 21=1:8478, trisonomy13+18=1:11806.

Moja G je rekla da so rezultati ok, in da naj me nič ne skrbi. Se mi je kar odlegel kamen od srca. PDP ostaja nespremenjen.

Po postu ki sem ga prebrala od neke punce bom sigurno sedaj še bolj hvaležna da je vse uredu in bom verjetno to tudi bolj spoštovala.

Vsem juljikam pošiljam velik user posted image user posted image user posted image .

lp

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 935
12.1.2007 22:25:10   
Kristina_1
Climberka pošiljam ti en velik user posted image in ti želim, da iztočita solze in ponovno zanosiš takoj, ko se čustveno pobereš, ter končno dobiš v objem  user posted image . SREČNO!!!

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 936
12.1.2007 22:26:05   
Kristina_1
Dobrodošli Nisaa in Bonni!!!

(odgovor članu Kristina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 937
13.1.2007 15:52:33   
Anonimen
Oh climberka, so mi kar solze stopile v oči, ko sem brala tvojo zgodbo.user posted image Me je kap, ko sem prebrala, kolikšna je NS! Me pa veseli, da tako pogumno prenašaš vse skupaj. Želim ti ves ta pogum še vnaprej in vse dobro! user posted image

Dobrodošle novinke. Ne sledim najbolje katere točno ste in koliko vas je user posted image , ampak dobrodošlica in čestitke pa vseeno!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 938
13.1.2007 16:02:10   
kapica
Climberka, cestitam za pogum in moc in hvala da si delila svojo zgodbo z nami.

Upam, da se ti nekoc nasmehne sreca in kot si rekla, upanje naj se naprej sije v tvojih oceh!Zelim ti vse dobro!

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 939
13.1.2007 22:18:14   
Nisaa
Jst sem mela pri prvem tud nisko Ns 1:300 pa sem pol še DHT šla delat se je mal ibolšal sam ker šok je bil k sploh nisem vedla zakaj se gre pa to no važno da je zdej ok da je moj fantek veseli korenjaček.V ponedeljek mam spet nuhalno poeni strani mi je kr mal mora bomo vidl kaj bo rekla čeprav mi je ginik. rekla da kar ona vidi je vse ok.user posted image user posted image Kaj pa ostale kako se kej počutite ??Jst drugač dobro skoz mi paše sladko ap nesmem ker mam že tko preveč kg tkko da gremo na to da se ne zredimo preveč!Kosila mi pa sploh ne pašejo jest  sj poenstran še bolš  jem sam juhce da pol kile ne letijouser posted image user posted image .No tako dzej pa grem  se beremo še kej!!!

Papa Nina
27.8.2006 je na svet pokukal najin Maj
11.7.2007 pa je prišel čudežni herojček Gaj

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 940
13.1.2007 23:30:46   
Teya
climberka, svaka ti čast, ostani še naprej tako pozitivna oseba!

pri nas pa imamo moteno toleranco na glukozo....stvar me ni presenetila, saj sem jo imela že v prvi nosečnosti....sledi dieta user posted image , v upanju, da ne pridemo do insulina....

ponovni pregled pri G imam v torek in komaj čakam, da slišim vsaj bitje srca, saj je to obdobje nosečnosti-vsaj meni-tako negotovo....nikoli ne veš, a je še življenje v trebuščku...ko se začnejo brcike, je to full bolj prijetno user posted image  čeprav pa se mi zadnje dni dozdeva, da zjutraj občutim trd trebušček moj svojim starim špehastim user posted image  upam, da je to znak, da maternica pridno raste in z njo tudi malo detece....

enako želim tudi vsem vam!

pozdravček!

(odgovor članu Nisaa)
Neposredna povezava do sporočila: 941
14.1.2007 13:27:55   
Bonni
Pozdravljene drage Julijke,

Najprej - najlepša hvala vsem za prijazen sprejem in lepe želje.

Draga Climberka, tebi pa želim, da te moč, ki jo imaš v sebi, še izpopolni in kar se da hitro pripelje do željenega cilja. Res je, včasih je pot vijugasta, polna vzponov in padcev, a nas še vedno  pripelje do srečnega konca. Tudi tebe bo! Želim ti vse najboljše.

Tudi mene čaka jutri NS. Do danes niti nisem čutila nobene nervoze, zdaj pa že komaj čakam, da se zjutraj zbudim in grem rezultatom naproti. Držite pesti.

Drugače sem ok, za slabosti sem do včeraj (po treh mirnih dnevih) mislila, da so že ponehale, a je bilo proti večeru spet mogoče začutiti, "da se mi dviguje želodec". Ima še katera nenehno željo po goveji juhi? Jaz jo pojem cel "pisker" na dan user posted image .

Lepo še preživite tole nedeljo, jaz pa se vam s svežimi novicami spet javim jutri.

Pozdravček,

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 942
14.1.2007 17:47:54   
rumba
Pozdravček vsem! user posted image

Meni so slabosti menda za res zapustije. Jupi!! Trebušček pa krar vidno raste. Se mi zdi, da se vsak dan bolj pozna. Sicer pa imem malo treme pred NS, ki bo jutri. Upam seveda na najboljše.

Teya, si ti tudi že doživela nosečniški diabetes? Tudi jaz sem ga imela (sicer blaga oblika) v prejšnji nosečnosti. So te že poslali na test? Joj, upam, da ne bova preveč posladkani.user posted image   Ja, res smo sedaj še nonstop v dvomih, ali je z našimi pikicamo vse ok, ko bodo začele brcati, bo veliko lažje! Ve, ki ste v začetku meseca, že čakate, kaj? Ja, še kaka dva tedna, pa bomo začele tudi julijke pisati o brcikah. Luštno!

Bonni, daj pristavi dva piskra goveje župce, se ti takoj pridružim. Kaj ni to užitek?user posted image

No, se beremo jutri, upam z veselimi novicami.

Pobožajte trebuščke in pa-pa!

(odgovor članu Bonni)
Neposredna povezava do sporočila: 943
14.1.2007 20:23:04   
Kristina_1
Ja jaz že kakšen teden čutim kot nekakšne brbončke, včeraj pa sva z dragim prvič začutla tudi konkretnejše brcke. user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 944
14.1.2007 20:26:52   
Kristina_1
Punce a je katera že kupla in nosi tudi nosečniške kavbojke? Me zanima, če morajo biti res čisto oprijete (ker se baje še fajn raztegnejo), da stojijo gor ali lahko kupim za spoznanje večje, da mi bodo še nekaj časa prav. Sem pa gledala kavbojke od Leni in cena samo 11.900 SIT, ker baje so v Lj. okrog 16.000.

Neposredna povezava do sporočila: 945
14.1.2007 21:18:04   
tani33
Pozdravljene julijke!

Climberka vso srečo!user posted image

Tudi jaz že čutim mehurčke in komaj čakam na konkretne brce.
Slabosti user posted image so prenehale, javijo se smo še občasno, zadnje dneve se ubadam z glavoboli.
Že od decembra delam štiri ure, štiri pa sem v bolniški in priznam , da je res paše. V službi so mi že priskrbeli nadomeščanje , tako da se mi delo ne nabira.

NS je že za nami in vse je OK. Z mano so bili vsi trije mojiuser posted image user posted image user posted image . user posted image user posted image  je najbolj zanimalo ali dobita bratca ali sestrico. A nam navihanček ni hotel pokazati, v ustih je imel prstek  in se ni menil za naše prošnje naj vendar pokaže kaj skriva. Dobili  pa smo lepe slikce.

Kako kaj vaši kg? Ali že kaj rastejo?

LEP VEČER VAM IN VSEM VAŠIMuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 946
15.1.2007 7:15:46   
corfu
Bonni, ne omenjaj goveje juhe, ker mi juha poleg hrenovk smrdi, da je groza. No, ti si jo pa le privoščiuser posted image . Še vedno nosim svoje hlače, razen ene dvojih, ki so res ozke v pasu. Zredila se nisem še nič, ker še vedno počasi lezen na prvotno začetniško nosečniško težo, ker sem na samem začetku toliko izgubila.
Kristina1, priporočam ti za spoznanje večje hlače, ne žaklja siceruser posted image , kajti meni je poleg trebuha začela zadnje mesece rasti tudi rit in boki. Jaz ne čutim še nič, pa komaj čakam!

Punce se beremouser posted image . Držte se!!!

Neposredna povezava do sporočila: 947
15.1.2007 10:53:59   
katis
Ojla julijke

po dolgem času se spet malce oglašam (PDP je 1.8. pa se malce tule štulimuser posted image ). Vas sicer pridno berem in tako, sedaj se pa tudi meni bliža NS (v pon 22.1. pri dr.Strahovi). Upam, da je pravo nasprotje svojega imenauser posted image . Komaj čakam, da z možem spet vidiva naijnega malčka in zveva rezultate.

Sicerr trenutno prebolevam hujši prehlad, tako da sem na bolniški. Tvegati namreč ne žeim ničesar. Je bilo že dovolj, da je sodelavka seveda cel teden hudo prehlajena in na vse strani kihajoče in smrkavo hodila v službo ter zraven pametovala, user posted image  kakšna korenina je in da ji nič ne pride do živega... Jaz pa seveda zato pristala doma z vročino in vsa sesuta. Kot da me slabosti user posted image  ne ubijajo dovolj. Ja še vedno so tu v vsej svoji bohoti. Grozno. pa grem počasi h koncu 12t!

Glede teže - doslej se nisem še čisto nič zredila (ar sem bolna pa sem šla celo 1,5 kg dol). Glede na zalogo, ki jo nosim s seboj, je to čisto ok. Pazim le, da jem dovolj raznoliko in dovolj vitaminov. Ker mi v glavnem le sadje inzelenjava pašeta, je za vitamine poskrbljeno. Ker mi meso večkrat smrdi, pojem lažje kakšno jajce in jogurte, da dobim tudi beljakovine (no aj meso tudi, a ne vsak dan). Trenutni zmagovelc na spisku prhrane pa je krompir. Mnjama.

LP drage julijske user posted image

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 948
15.1.2007 11:18:39   
kety99
Helov nosečke user posted image !
Najprej nej povem, da sem včeri zvečer brala poste in ko je Bonni omenjala govejo juho, mi je tako zadišala, da sem šla v skrinjo, jo odtajala in pojedla dva krožnika! Še dobro, da sem jo mela še malo v skrinji, čene bi bil cel hudič! Ker ko mi nekaj zapaše, bog ne daj, da ne morem dobiti! Tako pač je zdaj, v tem stanjuuser posted image . Sicer sem pa že od četrtka na dopustu in se učim kot nora, imam jutri zadnji izpit na faksu.Upam, da mi bo ratalo, čeprav si tako težko kaj zapomnem...zgleda, da hormončki delajo svoje.
Kar se pa kilogramov tiče pa sem se jest zdej zdredila za slabe 2kg sem pa dopolnila 14tednov. Nič grem se nazaj učit! Lepo se mejte!

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 949
15.1.2007 12:45:49   
Jelenche
no se vam še jaz malo oglasim,

danes sem po 1 mesecu spet v službi user posted image

in opažam, da sem se na bolniški kar malo polenila. Ampak, saj se bom privadila.

Kar se tiče user posted image , sem dobro. Se res že pozna da sem v 15 tednu! Sicer me križ kar ornk že boli (dela mogoče katera kakšne vaje ki pomagajo?) Glede teže še ne vem, imam naslednji teden pregled pri G in me je kar strah kaj sem pridelala na bolniški, oz še huje med PRAZNIKI!!! user posted image    No, pa s tem se bom ubadala po nosečnosti.
Jaz tudi prisežem da sem prejšnji teden čutila, neke metuljčke. Je to možno, že v 14 tednu?
Pa ni bil moj želodec,... user posted image  no, sicer sem pa brala da je user posted image v 15 tednu velik kar 10 cm  
ja, sem prav vesela,...

punce uživajte   user posted image

R. Tagore

(odgovor članu kety99)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?