Pikapolonica
|
Hojla! Ja, kako malo je treba, da se vse spet pojavimo na površju.... in kako malo, da spet poniknemo.... No, pa nas bom tokrat jaz spet malo višje prestavila. V glavnem, zadnjič sem napisala, da letošnji Božič si bom pa res zapomnila. Tii smo vzeli dudo, Lino smo se odločili navaditi na flaško... In neverjetno a resnično - USPELO NAM JE. Za dudice sem najprej mislila Tii rečt, da ji jih bo odnesel Božiček, pa sem si potem premislila, da ne bi ubogemu otroku Božička zamerila za celo življenje. Pa smo na koncu rekli, da jih je lunica vzela in jih je dala majhnim otročkom, ki nimajo mamice in atija, pa jokajo. In je prav lepo sprejela. Prva dva večera je bilo sicer malo joka, ampak ponoči se pa zaradi pomanjkanja dudni niti enkrat zbudila.... Še dobro da je bila med prazniki vces čas doma in se je tako navadila sama od sebe zaspati tudi popoldne in potem ni bilo hudo v vrtcu. Je pa zdaj hecna, ko menda vsem otrokom v vrtcu teži, da morajo dati dude stran. No, Lino smo pa tudi uspeli navaditi na flaško, čeprav.... Zdaj imamo tak režim. Dojiva se zvečer, ponoči in zjutraj, vmes ima pa dva obroka na flaško. Jaz pa si v tem času enkrat do zadnje kapljice mleko izčrpam. Tako vsaj enkrat na dan dam mlekarnam tisto - popolno stimulacijo, mleko je pa tudi bolj kalorično (saj ima tudi smetanco) in tega potem popije ob popoldanskem obroku. Na žalost pa se mi ves preostanek mleka skoraj praviloma do naslednjega dne skisa, tako da ji moram en obrok na dan dati adaptiranega. Pa ji nič kaj ne diši. Ga popije komaj kakšnih 120ml. No, in odkar delamo tako, so tudi noči boljše. Zdaj je "samo" še dvakrat na noč. Spi pa po 4-4,5 ure. Predvsem pa spi veliko bolj, če jaz spim v dnevni sobi, ona pa z atijem v spalnici. Pa jo drži za rokco, pa se noskata... Ne vem, a mene morda voha. Mislim, da je mlekec tam, čisto blizu, pa je toliko bolj nemirna.... Ravno danes me je sploh ekstra presenetila. Najprej je spala od 21.15 - 01.45, potem pa do 7h zjutraj, ko se je spet podojila!!!!!! In zdaj še vedno spi!!!! Mislim, človek ne more verjet. AJa, pa odkar zna piti na flaško, zna sesati tudi dudo. In tudi to velikokrat ZELO pomaga. No, ampak tole pa moram povedati. Da ne bom vedno samo nekaj Line kregala. Naša ljubica je pa drugače (če ni ravno kaj lačna ali zaspana ) en pravi malo dobrovoljček. Toliko kot se pa ta otrok presmeji.... Tia se je vedno samo nekaj jokcala, Lina pa.... SMEJKO, kaj naj rečem. In pa kako rada se carta pri meni... Jaz sem pa tako srečna takrat, ko se mi stisne noter v vrat in ko me med dojenjem dobesedno in ves čas boža po obrazu. Drugače sva pa včeraj (ja, komaj včeraj) končno začeli z uvajanjem GH. Sem tudi pri Tii lepo počakala do skoraj 6 meseca. Smo se pa odločili, da začnemo z večerno kašico - da bi jo še malo bolj nasitili pred nočjo. Tako bo zdaj še nekaj dni, potem grem pa na zelenjavo. Pravijo, da je bolje začeti tako, kot pa sadjem, da jih ne navadiš prehitro na sladke okuse in ti potem zelenjavo manj zavračajo. NATY-TAJA, a ti si zdaj že začela uvajat. Si tudi bolj med poznimi, kaj? Na, ura je 9h, naše dete pa še vedno spi. Pa ravno danes, ko sem s svojimi zadnjimi evrčki hotela na razprodaje. No, pa saj že lani ni bilo nobenega navala. Upam da bo isto tudi letos. ŽIŽA, maš prav. Letnik 2004 je en čisto poseben letnik. Si predstavljaš, da se nekje dobimo s temi našimi malimi ... Moja me je tud včeraj skor ob živce spravla, ko je že ležala v postelji, pa se je ZANALAŠČ ugriznila najprej v en prstek, da sem ja prišla nazaj k njej in ji ga namazala s kremico, potem se je ugriznila še v drugega, potem jo je bolela nogica in potem se je spomnila še da je zadnjič padla na ustnico in sva morali namazati še to... Pel se mi je pa itak film strgal, pa je raje ati prevzel zadevo. LU, a vi bi pa kar še enega????? UAU, tole si pa zasluži en . No ja, saj jaz bi tudi, ampak si ne upam več. Ker nisem več najmlajša bi se za to odločila samo, če bi mi kdo GARANTIRAL, da bo otroček zdrav. Sem dala že dvakrat preveč strahov skozi. No, k sreči imam dve prekrasni in zdravi deklici, ampak TO JE TO. Če bi imela pa kakšnoh 10 let manj, u... takrat pa takoj še tretjega! ASSO, tebe sem pa že zelo pogrešala, veš. No, da je le vse v redu. AJa, saj res, a ste se že šli smučat. In če ste, kako je bilo. Bo Nastia naš smučarski up prihodnosti... Mi naše Tie letos še nič nismo na smučke dajali. Drugo leto pa sigurno. TINCA7, zdaj bo pa kmalu, kaj? Mislim nate in se veselim lepih novičk! Če bo pa tista koza od zdravnice v porodni, pa med bolečinamo misli nanjo in stiskaj pesti, pa si predstavljaj da njo stiskaš za vrat.... Ne, saj se hecam. Itak da je ne bo tam. V glavnem, jaz sem vmes bila že na razprodajah in si kupila eno majčko. JEEEEEEE! Drugače je pa ena sama žalost od ponudbe, če mene vprašaš. Za punce sem pa sicer gledala, a nič kupla, ker mam polne omare cot in je škoda dnarja. Tko, zdaj pa grem. Kaj pametnega naredit. Me čaka cel kup perila za zlikat. Aja, pa danes sem rezervirala naše mini počitnice - 5 dni toplic. Gremo spet v Terme Olimia. Ferbruarja. Komaj čakam! Pa-pa, Pikapolonica
|