Pikapolonica
|
Hojla! Joj, Tinca, to dojenje... Jaz še vedno nekako vztrajam, čeprav je tole naše prehranjevanje ena živa zmešnjava. Malo dojenje, pa malo izčrpanega mleka po flaški, pa malo umetnega, pa.... Zdaj sem se že čisto odločila, da preneham, samo... dokler bo še mleko, jo bom jasno kdaj pa kdaj še podojila. Ne bom si pa več črpala. Smo pa našo revico čisto zapacali s tistim Babylove mlekom iz Dm-a. Ja, saj je res poceni, samo... Ubogo dete sploh ni več moglo kakati. Same neke trde bobeke, pa še to ne vsak dan. Zdaj sem prešaltala spet na Novalac. Pregrešno drag sicer, ampak mislim da res primerno kvaliteti. Drugače se pa zelo, zelo matramo z uvajanjem GH. Naš otrok namreč noče ničesar jesti. Samo riževa kašica zvečer...ja, ta ji pa gre v slast. Vse ostalo pa... bom enkrat prilepila sliko naše zaprte šobice. Usteca čisto skupaj zlepi, jih našobi in ni varijante, da bi vanjo spravila kakšno žličko. Banane morda še - za en klinc, z jabolkom se ji pa še približati ne smem. Tudi s krompirjem nismo še nikamor prišli. Samo hrano mečem stran. Danes popoldne bom poskusila še s kuhano hruško. Čeprav že zdaj vem, kakšen bo rezultat. Sem imela pa zdaj skoraj tri tedne obe doma - najprej je za neko virozo zbolela Tia, vendar se je potem malo zakompliciralo in je pristala na antibiotikih - seveda ni šla v vrtec. No, prejšnji vikend mi jo je pa še Lina zakuhala in bolezen je čez nekaj dni dobila tudi ime: 6. bolezen. Ti ubogi otrok. Je bila takšna, kot da bi jo povozil avtobus....ne, pravzaprav dva. Nekaj dni praktično ni ničesar pojedla, samo jokala je in spala. Po rokah sem jo prenosila več, kot v prvih treh mesecih. Vodo smo ji pa z dozirko za sirup v usta vlivali, da je vsaj nekaj tekočine dobila vase. Lina tudi sicer iz flaške noče piti ničesar drugega kot pa samo mleko. Ja tale njena prehrana in pijača me pa res že malo nervira. No, danes je Tia spet v vrtcu in moram reči, da mi kar paše spet malo mira v stanovanju. Se mi zdi, da je tak lump zadnje čase, da se samo še kregam nanjo. Kaj mi je včeraj naredila..... Jaz kuham, ona pa naenkrat nagec iz svoje sobe: Mami, lulala, kakala v ničko..... Se mi je kar zameglilo.... Stopim v sobico, polulana plenica na previjalni (lepo zavita in zlepljena, mimogrede), na sredi sobe pa trije kakci!!!!!! Še dobro, da so bili trde sorte, da ni bila kaka driskula. Kak sem bila huda. Predvsem, ker se to ni zgodilo prvič. Kje pa ste sicer spet vse? Se mi zdi, da je tale naša debata najbolj lena, med vsemi na tem forumu. Vse ostale mesečnice so tako zgovorne..... No, je pa res, da imajo najbrž večinoma vse res samo po enega otročka, me tukajle pa nimamo zaman v naslovu - 2. krog, kajne? LP, Pikapolonica (mi ne odpre druge strani smeškov, tule bi morala zdaj biti ena majčkena luštna pikapolonica....)
|