Strawberrie Cherrie
|
Uh ja, smučanje sem trenirala, kr dolgo -> sem pa ja iz Koroskih koncev, pri nas vsi treniramo smučanje ; pa ja veš, da vsi dobri slovenski smučarji prihajajo ali iz Kranjske gore ali pa Iz koroske (črna - kunc, Maze; ravne, Sg); no, moja sestrična je bila letos s 16leti sprejeta v C žensko reprezentanco, čez 2 leti boste pa navijale zanjo v svetovnem pokalu Drgač pa ja - evo, pridi k meni, ti naredim zajtrk -> ker imam poln hladilnik in nič ne morem pojest - ker ima žmah vse po strioporju ; pomaranče so pa ravnokar izginile v mojem želodcu Drgač pa tole sem 'ukradla' pri novembrkah - kaj bomo lahko jedle po porodu; Meso in mesni izdelki: dovoljeno je sveže, mlado meso, razen svinjine. Odsvetovane so delikatese in konzervirana hrana. Mleko in mlečni izdelki: so zelo pomembni. Če mamica ne mara mleka, naj uživa ostale mlečne izdelke, in sicer jogurt, kislo mleko, kefir, skuta,mladi nepikantni siri, manj slani siri. Jajca: lahko uživamo samostojno ali kot dodatek k jedem. Maščobe: prednost imajo olivno olje, sončnično, olje oljčne repice, surovo maslo, smetana, kvalitetna rastlinska margarina. Sladice: naj ne vsebujejo čokoladnih nadevov. Izogibati se moramo orehom,lešnikom, mandeljnom, arašidom. Zelenjava: priporočeno je korenje, koleraba, pesa, bučke, špinača, por beluši, mehke solate, brstični ohrovt. Odsvetje se stročnice, kapusnice, pekočo papriko. Krompir naj bo kuhan, dušen, pretlačen. Odsvetje se pražen, ocvrt in v testu. Sadje: prvi teden naj bo prekuhano. Odsvetujemo južno sadje (pomaranče, mandarine limone, kivi ) in jagodičje. Prehod na surovo sadje naj bo postopen. Najprej poskusimo eno vrsto sadja v majhni količini (npr. dva krhlja pomaranče). Če vidimo, da je otrok to dobro prenesel in nima želodčnih težav ali alergij, začnemo enako z druimi vrstami sadja. Sadni sokovi naj ne bodo presladki, mešani z vodo. Pijače: ne priporočamo presladke, prekisle, prevroče (dražijo sluznico), premrzle (pospešujejo peristaltiko), naj ne bodo iz umetnih koncetratov. Začimbe: ne priporočamo ostrih začimb (poper, paprika, hren, gorčica, ocetni kis), čebule, česna. Priporočamo začimbna zelišča ( muškatni orešček, limonina lupina, cimet, vanilija, sadni in limonin kis, timijan, majaron, rožmarin, peteršilj, luštrek). Tako, da se moramo res VESELO BASAT, ker potem bomo omejene na tole zadevco Evo, jaz bom čez natanko par minutk (prej moram še na wc) odprla pospravljalno fronto v kuhinji ; je od včeraj zvečer OBUPNA ostala
|