|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NoVeMbErKe 2006
7.12.2006 15:29:02   
adelinna
Krfjolca - VSE NAJBOLJŠE!!  user posted image

Midve sve se ravnokar vrnile iz posvetovalnice. Punca pridno raste. user posted image
Naš princesa sicer nima tistih hudih krčkov, jo pa včasih vseeno matra trebušček. In ko sem pediatrinjo vprašala, če se dobi kaj kar bi preprečilo te težave, je rekla da nič. Pomaga edino spreminjanje položaja in čas. user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 251
7.12.2006 15:40:30   
adelinna
Mene pa zanima, za kakšno kontracepcijo se boste odločile tiste, ki dojite.
Injekcije, maternični vložek, kondomi,...? user posted image

(odgovor članu adelinna)
Neposredna povezava do sporočila: 252
7.12.2006 17:16:14   
Aja1
Sem pozabila včeaj napisat. V Millerju imajo plenice Fixies znižae za 50% in to ravno velikost 3-6 kg. Jaz sem jih včeraj kupila v Nm za 1190 sit (56 kom). Meni so super, mehke, pa izrez za popek imajo.

(odgovor članu adelinna)
Neposredna povezava do sporočila: 253
7.12.2006 17:39:37   
**Petra**
Jst sem tudi uporabljala plenice Fixies od 2-5 kg in so res fajn. Zdej pa moram porabit DM-ove 3-6kg, pol pa bom verjetn spet prešaltala na Fixies.

Aja, kje pa je v NM Miller? Se kar splača kupit plenice na znižanju, ker jih mi porabimo na tone.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 254
7.12.2006 18:36:43   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: adelinna

Mene pa zanima, za kakšno kontracepcijo se boste odločile tiste, ki dojite.
Injekcije, maternični vložek, kondomi,...? user posted image

To se tudi jst sprašujem, zakaj se bom odločila?????? Januarja mam pregled in bom za nasvet vprašala gin.

Baje, da je dojenje ista kontracepcija kot tabletke, 99%.  Do pregleda pa bomo kar na kondomih, čeprav sva enkrat že pozabla na zaščito. Upam, da ne bo nič. Me je kar malo strah.

(odgovor članu adelinna)
Neposredna povezava do sporočila: 255
7.12.2006 20:04:18   
Aja1
Miller je v Nm na Glavnem trgu (če veš kje je Mladinska knjiga, pa kavarna...tam zraven). res se full splača kupit te plenice. Ampak imajo znižano pa samo velikost od 3-6 kg. jaz sem za probo vzela e paket, pa bom šla še iskat, ker so mi super. Bolj so mehke kot pamperske.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 256
7.12.2006 22:07:24   
katy.25
krfjolca vse naj naj!
viv, bi se kranjčanke res lahko kdaj na kakem sprehodu dobile, jaz sem za!

A vašiuser posted image  še vedno spijo na boku? Naša se ves čas obrača na hrbet in me skrbi, ker pravijo, da se lahko zaduši. To opažam že par dni in jo še posebej založim zadaj, pa ne pomaga. Je že tako močna, da se premakne naprej in lepo zaspi na hrbtu. Glavico ima pa na stran obrnjeno.

Lahko noč!

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 257
8.12.2006 7:53:07   
krfjolca
Jutro user posted image .
Včeraj zvečer smo imeli pri nas spet pestro. Krči so trajali od 8ih pa do polnoči. No ja, če bo tri mesece še tako, se ne bom nič pritoževala, glavno, da ne bi bilo čez cel dan. Pomojem je pa krivo tudi to, da sva imela zvečer obiske - prišli so najini prijatelji in so bili pri nas do pol 11ih user posted image , kljub dojenčkovem dretju user posted image . Saj sem vesela, da sem jih spet videla, samo tajming pa res ni bil najbolj posrečen. Tako da je možno, da je bil Anže tudi zato znerviran, ker ni imel nobenega miru. Čez dan je bil pa angelček! In še podelil mi je prvi nasmešek user posted image . No, kar ene par - ko sva masirala trebuščka, me je gledal direkt v oči in se hihital user posted image . Hehe, takole mu pa v trenutku odpustiš vse dretje user posted image .

Viv in Katy25, jaz bi bila tudi za špancir, samo imam problem, zdaj, ko ne živim več v Kranju, ampak v Naklem. Pol je cel projekt nabasat v avto voziček, pa lupinico, pa vse ostalo, pa še ugotovila sem, da lupinica v moj avto ne paše user posted image . Imam zadaj prekratke pasove, spredaj pa ga ne smem vozit. Moram malo tastu zatežit, je mehanik, da bi kaj poštudirali ...

Glede spanja na boku - meni se zdi, da ni treba toliko komplicirati okoli tega. Koneckoncev je naša generacija spala striktno na hrbtu, ena prej pa striktno na trebuhu, ker je bila taka moda - pa vsaka je imela konkretne argumente, zakaj je tako najbolje. Če dojenček sem pa tja leži na hrbtu, ne bo nič narobe - če slučajno bruhne, pa glavico itak nagonsko obrne v stran. Pač, dajaj ga čimveč na bok, če se pa sam obrne, se pa ne obremenjevat.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu katy.25)
Neposredna povezava do sporočila: 258
8.12.2006 11:46:47   
**Petra**
Katy, jst ga vedno z dekico zadekam, da se ne prevrne, pa še koutrčka čez. Ko pa ma trenutke jokanja in premetavanja, pa mu tudi to ne pomaga. Se pač prevrne, sej tud njim ne paše vedno samo na boku ležat.

Aja, hvala, tud jst jih bom šla iskat. Jst sem tud zelo zadovoljna s temi plenicami in res so zelo mehke. user posted image user posted image user posted image Bom vzela kar ene tri, štiri pakete. Do kdaj pa majo to akcijo?

Zdej morva do konca porabit DM-ove in sem zelo nezadovoljna z njimi. Non stop mu na tisti strani, ko leži, pride čez in ga samo preoblačim. Pred vsakim obrokom, ko se zbudi, se morva najprej preoblečt od pet do glave, šele potem pride na vrsto hranjenje. To me grozno ubija. Ponoči sem ga trikrat preoblačla. Noro.

Danes sem probala pojest 1/4 jabolka. Bomo videli, če bo kakšna reakcija. V kolkem času pa telo predela hrano, da ta pride v mleko? Upam, da ne bo kakšen hudič ponoči. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katy.25)
Neposredna povezava do sporočila: 259
8.12.2006 12:04:06   
Aja1
Hrana, ki jo zaužiješ pride v mleko v 7 urah (mislim, da sem to nekje prebrala). Glede plenic pa pojma nimam, do kdaj je akcija. V sredo sem slučajno vidla, da so bile znižane in sem kupila en paket za probo. Bom šla pa drug teden pogledat, če jih bodo še imeli in bom kupila še kakšnega.

(odgovor članu **Petra**)
Neposredna povezava do sporočila: 260
8.12.2006 12:10:46   
danaja1
Krfjolca vse naj naj, čeprav z veliko zamudouser posted image user posted image user posted image user posted image
Punce naš otročiček je tako priden, samo papca in spančka. Ta otrok se sploh ne zna jokat. Mogoče se je vsega skupaj do sedaj le kake 3x. No sedaj so pa tudi njega očitno začeli malo matrat krčki. Dajem mu kapljice od gorenjskih lekarn in malo čajčka od kumine. Izredno se pazim kaj jem in res jem samo tisto, kar je na seznamu za doječe mame. Kaj bi dala za eno košček Milkeuser posted image user posted image user posted image
Naš Omar ima pa že 7 dni driskico, ki jo je povirbal po meni. Jaz jo imam že od poroda, kar je že 17 dni, pa pravijo da ni nobena bakterija. Ne vem kaj naj naredim. Pediater je pa rekel, da je z njim tudi vse u redu, in dokler lepo papca da ni problema.
Se nam je pa vnela ritka, kljub previjanju na 3 ure in pranjem z vodico. Mažem z Bepantenom in Bubchen kremo, pa se  mi zdi samo še slabše.
Zdajle pa sem poslala možeka še v lekarno po kremo Bebival, ki je baje dobra za vnete ritke???????????
A ima mogoče katera izkušnje z vneto ritko in kakšno dobro kremo?

20.11. se nam je rodil dolgolasec in lepotec OMAR
http://omar2006.moj-album.com

Večina ljudi bi uspela v majhnih stvareh, če jih ne bi ovirale velike ambicije.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 261
8.12.2006 13:58:41   
kely
Za vneto ritko je meni patronažna svetovala hladilno mazilo in praško pasto, ki se dobi v lekarni. Na pokrovčku od kreme zmešaš malo paste in malo mazila. To namažeš dvakrat na dan. Nam je zelo pomagalao in že naslednji dan je bila ritka spet vredu.user posted image

kely

(odgovor članu danaja1)
Neposredna povezava do sporočila: 262
8.12.2006 14:12:41   
viv_
Ojla,

očitno je bila res luna kriva, ker je daes spala lepo. Tudi zaspala je takoj, samo  v košek smo jo dali.

Pri Zarji vidim, da če so obiski, jo to tako zmatra, da zvečer takoj zaspi user posted image

Smo pa punce danes imele športni dan. Mirna je imela dopust in ni šla v vrtec, pa smo se potepale. V Mercator, pa v Merkur gledat medvede, pa v Supernovo na vrtiljak... Smo hotle še na drsališče, pa je nekaj deževalo. Zdejle pa obe počivata user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu kely)
Neposredna povezava do sporočila: 263
8.12.2006 14:15:00   
Seven*
Aja1, hrana, ki jo zauzijes, je v mleku tako hitro kot je v krvi, skoraj takoj oz. cez kaksno uro..

P.S. Pa CESTITKE vsem novopecenim mamicam!! user posted image user posted image Da mi ne boste luste naredile.. Hehe!

< Sporočilo je popravil Seven -- 8.12.2006 14:17:31 >

Gospa sem.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 264
8.12.2006 14:40:05   
Aja1
Seven, hvala, da si me popravila. Ampak ne vem, kje sem jaz prebrala, da po 7-ih urah user posted image .

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 265
8.12.2006 17:15:58   
krfjolca
Mene pa že res skrbi.
Od 6ih zjutraj Anže ni spal niti minuto! user posted image  Cel dan se že dere in zvija, meni se pa meša. Pa to ne more bit normalno, da tako majhen otrok nič ne zaspi, no! Povrhu ima zeleno drisko, pokakal se je že 4x! Sem že klicala pediatra, pa po njenem ni nič narobe user posted image  ... Strgalo se mi bo. Najbolj me skrbi, da ni kakšna alergija na mleko.

In za povrh naj še obiske sprejemam zvečer, a ne?!!! Ma sita sem že vseh, najraje bi jih nekam poslala!

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 266
8.12.2006 18:46:23   
Anonimen
Krfjolca pa niti čez dan ne spi? user posted image  user posted image ,... Zala pa danes še preveč spi user posted image  Sem jo hotla prej nahranit pa je v spanju jedla, zdaj pa dalje spi user posted image .

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 267
8.12.2006 19:48:53   
krfjolca
Zaspal je šele ob 18ih, pa še to Dejanu v naročju (no - oba spita ...). Zdajle še spi, a zelo rahlo, in ful jamra. Ko ga je hotel odložit v posteljico, je spet začel navijat. Pri meni pa sploh ne zadrema! Danes ni bil niti pet minut sam v posteljici - cel dan je na rokah! Pa kaj naj naredim - naj ga pustim, da se dere, a kaj! user posted image

Zdajle pa čakam na obiske. Zamujajo že eno uro. Pa kaj je s folkom, no??? user posted image
Obljubim, da ne bom šla k NIKOMUR, ko bo imel dojenčka. Zato, ker vidim, kako je to meni odveč. Namesto, da bi vsaj za 20 minut zadremala, moram streč! Kar na jok mi gre! Sovražim te obiske! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 268
8.12.2006 19:52:54   
Nogavica
Ko mi končno rata vas prebrat za nazaj, se zbudi tamala in začne jokat, tako da spet ne bom veliko pisala user posted image .
Živo je danes ponoči tudi zvijalo do kakih 2h, potem pa je zaspala do pol sedmih user posted image . Ful se mi je smilila in sem še kaz spustila par solzic zraven. Na srečo je posredoval ati, ki jo je potem nosil malo po sobi, kar jo je malo pomirilo. Drugače jaz uporabljam kapljice Sab simplex, in sicer 3x na dan po 6-7 kapljic (je patronažna rekla, da je 15 preveč za novorojenčke). Se mi ful smilite tiste, ki imate probleme po cel dan ali celo noč. Upam, da nas to ne bo doletelo.

Sem pa opazila, da je njena budnost na višku ob istem času kot v trebuhu - zvečer med 21h in polnočjo. Zanimivo.

Upam, da bo jutri lepo vreme, ker bomo šli prvič na sprehod z vozičkom (zdaj sem jo 3 dni nosila zunaj po dvorišču). V sredo je pa dopolnila 2 tedna in smo bili na občini - urejali očetovsvo itd. - in je bila ful pridna; skozi je spala v lupinici user posted image .

Lepo bodite, mamice user posted image !

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 269
8.12.2006 20:45:20   
Anonimen
Krfjolca, tudi jaz bi jo včasih najraje pustila, da se dere, ampak se mi prav hitro zasmili, ker vem, da jo hudo boli user posted image . Sosedje pa verjetno že mislijo, da jo mučimo user posted image . Pri meni so se pa obiski že zelo umirili, pričakujem le še obisk nekaj sošolk, ampak še ne vem točno kdaj, en dan me bojo poklicale. Ti pa verjamem, da so ti odveč obiski, če mali celo noč in cel dan ne spi user posted image user posted image .
Nogavica mi2 sva bili danes že 2. čisto sami v mestu user posted image , je bila spet tako pridna!

(odgovor članu Nogavica)
  Neposredna povezava do sporočila: 270
9.12.2006 5:21:31   
Aja1
Evo koliko je ura, mi pa že spet ne spimo user posted image . Zasapali smo ob polnoči (po dveh urah zvijanja zaradi krčrev) in spali do 2h...zdaj se pa nosimo in ne spimo. V naročju mi zaspi, ko pa jo dam v postelico je pa takoj budnica user posted image
Upam, da imate ostali bolj mirno noč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 271
9.12.2006 8:09:48   
beki24
krfjolca- vem kako je to z obiski, zato sm jst že pred porodom vsem povedala, da jih bomo obvestili,ko bodo lahko prišli! če ti ne paše imeti obiskov, je najbolje, da jim poveš, da si še preveč utrujena!

kar se joka tiče- midva sva imela prvi mesec vsako noč jok od 2-3eh zjutraj, pa sva jo pustila, jst sm zraven jokala v postelji, ampak ponoči se ne moreš z otrokom ukvarjati in se z njim pogovarjati, ker potem ne loči dneva in noči! Zdaj spimo od 22.30 ali 23.00 do 3.30, 4.00 ali še dalj včasihuser posted image !

a pa vsak dan ob 19.00 ali 20.00 se histerično dere, pa je sita, previta, nima krčev, noče se pogovarjat....noče se nosit.. jo pač pustiva da se zdere, ker če je ne, se zgodba ponovi ob 23ih zvečer!!!

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 272
9.12.2006 9:38:58   
Anonimen
Krfjolca, kaj pa avstrijske kapljice? user posted image  Nič ne pomagajo? Jaz ji jih zdaj dajem strogo v vsak obrok, še v čaj ji jih dam.
Se mi zdi, da precej oblaži vse skupaj,... malo pa je pripomoglo tudi moje mleko očitno user posted image , zdaj ji ga par dni ne dajem, pa je spet malo boljše.

Aja1, enkrat si spraševala nekaj v zvezi z Aventovimi flaškami. Tam je res grozno mala luknjica, ampak veš kaj probaj? Provaj ne premočno privit cuclja, čisto rahlo ga daj, bo Neja lažje vlekla,... to ti hočem napisat že nekaj dni, pa skoz pozabim user posted image user posted image .

Nocoj smo bedeli samo 1uro pa pol, pa je potem bil mir,... očitno bojo te pojoče zadeve tudi začele uspavat naše dete user posted image , sem ji navila pojočega zajčka pa so ji očke kar skupaj lezle user posted image .

(odgovor članu beki24)
  Neposredna povezava do sporočila: 273
9.12.2006 12:09:22   
krfjolca
Jaz sem pa preizkusila še Nukove flaškice. Pa se mi zdi, da lažje pije. Pa veliko lažje podre kupčka user posted image - mogoče pa vseeno pri Aventovih flaškah požre manj zraka pa je zato težje kupček podret??? Včeraj je bil na rokah do večera. Samo da sem ga položila v posteljico, pa se je spet začel dret, enako kot pri Aji. Zvečer je sicer po malem dremal, a do 2h zjutraj ni zaspal. Potem sva ga končno uspela uspavat v zibki, in je spal do 6ih. Zdajle pa že od 9ih spi. Hvala bogu.
Zdaj sem pa kupila Alernovo. Če se bo stanje izboljšalo, gre za alergijo na kravje mleko. Ker ima po Comformilu drekec zelen, zelo redek in smrdeč. Pa ene 4x na dan je bil pokakan. Se mi zdi, da to ne more biti v redu. Je pa pasje draga Alernova - 3500 sit, pa samo 400g! To še za en teden ni! Sicer dobiš na recept, če se pokaže, da gre za alergijo. Bomo videli. Je pa alergija čisto možna, ker sva oba alergika, jaz imam pa še astmo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 274
9.12.2006 16:36:26   
Aja1
Matejka, hvala za nasvet. Bom probala še to. Pa res ne vem, kako lahko tako majhen user posted image  zdrži tako dolgo brez spanja...danes ni spala eno uro...skoraj nič user posted image

Danes imamo en mesec in bi morala naredit odtis nogice in rokice za v knjigo To sem jaz. Kako naj se lotim? Imam prstno barvo.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?

Vprašanje?
пеперутка16

Ali je vaš otrok po vstopu v vrtec začel bolj zbolevati?

Da. (78%)

Ne. (22%)

Število vseh glasov: 9

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!