|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NoVeMbErKe 2006
6.12.2006 22:14:00   
Aja1
Krfjolca, tudi Nejo dajejo krči čez cel dan in celo noč (no, podnevi je vseeno malo boljše). Tudi ne vem, kaj naj naredim. Revica se mi full smili, ko jo boli, ampak ne morej ji pomagat. Ne delujejo kapljice, ne čajki, ne masaža,... nič. Si kar ne prdstavljam, da bo tako še 3 mesece user posted image

Matejka, upam, da boš papirje čimprej uredila in da ne bo problemov.

Danes sem hotela kupit mleko Beba 1 proti kolikam in ga nisem nikjer dobila. Bila sem v Milerju, treh DM-jih, pa nič. Katero mleko pa ve uporabljate za dodatek?

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 226
6.12.2006 22:21:14   
krfjolca
Jaz od sobote dajem Comformil, ki je proti krčem. Pa se mi zdi, da je po njem še huje. Plinov ima nenormalno veliko, ves čas prdi. Pa se trudiva s kupčki, ampak vseeno. Se mi zdi, da je bilo pred Comformilom bolje. Pije pa samo še umetno mleko, ker je mojega dokončno zmanjkalo. Verjetno od sekiranja. Ne zdržim - po celem dnevu hudega dretja padem v jok še jaz. Ker ga ne morem več gledat, kako se muči! Prejle se je tako drl, da je bil že vijoličen v obraz, glas ima že hripav! user posted image
Ne vem no - saj to ne more bit normalno! A naj ne bi bile kolike samo proti večeru!

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 227
6.12.2006 22:25:45   
Anonimen
Večer punce,... Zala je zdaj končno zaspala,... jaz ne vem, očitno sem res grozno lena, pa ne dajam v vsak obrok kapljic in se ne trudim dobro podirat kupčkov,...ali pa je kriva polna luna user posted image  user posted image ,... nekaj noči je bilo fino, super, prejšnjo noč pa spet user posted image , pa danes čez dan že 2x prej dopoldan pa malo prej, sem jo komaj uspavala srčico mojo user posted image ,... Ona joka meni se pa srce para user posted image ,....
Zdaj aja in bom zelo vesela, če bi vsaj do kakih 1.00 spala.
Ne vem kako je z vami, jaz podnevi enostavno ne morem spati user posted image ,... sem se prej popoldan malo vlegla poleg Zale pa sem jo samo gledala, ko je tako lepo mirno ajala user posted image .
Kako je pa z vami?

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 228
6.12.2006 22:27:48   
Anonimen
No, pa še to, jaz sem svoje mleko začasno ukinila, črpam ga še, ampak ga stran vlijem, zato, ker jem vse, tako, da bomo videli, mogoče sem pa res kaj takega pojedla, da Zali škodi,... jaz ne vem več user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 229
6.12.2006 22:55:37   
Aja1
Matejka, a avstrijske kapljice ne pomagajo? user posted image  Jaz mojo ravno zdaj držim v naročju in jokamo, ker imamo krče user posted image user posted image  A res nič ne obstaja proti tem krčemuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 230
6.12.2006 22:58:54   
Pilar
Matejka, po mojem mnenju, Zali tvoje mleko nikakor ne more škodit...vem, da ene punce lahko vse jejo - pa ni krčev in težav, druge pa se pazijo, pa so problemi vseeno....lahko se pa motim...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 231
6.12.2006 23:01:09   
Anonimen
Aja1, so pomagale par dni user posted image , danes ponoči pa ne vem kaj je bilo pa potem danes čez dan tudi ne user posted image . No prej ko sem napisala,d a je zaspala je spala 10 min in potem spet jok,... no ok, je bila lačna. Sem jo nahranila je zaspala na flaši, zdaj je spet zajokala jo j šla mama umirit zdaj baje spet spi (jaz pa še to natipkam pa grem pod tuš ) - me zanima kako dolgo bo še spala, pa bo spet alarmuser posted image .
Jutri, če ne bo dežja nameravam it z njo v mesto, imam ene opravke,... bomo videli, če je to pametna ideja user posted image , greva namreč sami,... če jo bom morala nosit pa voziček tiščat,...user posted image  upam, da ne.

no, želim vsem nam čimmanj joka ponoči, spali tako ali tako ne vem če bomo kajuser posted image

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 232
6.12.2006 23:32:19   
Anonimen
Joj, punce, se mi tako smilite. Naš ima tudi krče, ampak praviloma popustijo kakšne pol ure po hranjenju. Tako da še kar spimo - čeprav je bil danes od 6h popoldne do sedaj povsem buden in je nekaj renčal. Ni pa res tulil. Si sploh ne morem predstavljati, kako je, če to počne več ur! Vas povsem razumem, da ste na koncu...

Mi mu dajemo (je dojen, brez dodatkov) Sab Simplex kapljice, po katerih sicer blazno prdi, ampak zvija ga pa ne več toliko. Edino, kar pri nas res pomaga, je pa vožnja z avtom ali vozičkom. Takrat pa vedno zaspi kot najbolj priden otrok! Ker prejle ni in ni bilo miru, sva resno razmišljala, da bi ga jaz odpeljala na en krog po mestu!

Ampak pssst, sedajle je zaspal user posted image

krfjolca A prav razumem, da imaš rojstni dan? Vse najboljše user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 233
7.12.2006 8:07:47   
krfjolca
Hvala, Seenamojca user posted image
Včeraj smo "praznovali", ja. To je zgledalo tako, da so prišli moji starši, mi čestitali medtem ko sem jaz pestovala Anžeta, ki se je drl ko črednik, mi dali darilo, potem sem šla jaz v spalnico z malim in ga poskušala mirit, oni so pa tortico jedli. Potem so še njegovi prišli, mi na hitro dali darilo, mali se še kar ni umiril, no, potem je tašča prevzela Anžeta, da sem jaz pojedla tortico. Groza. No ja, sem pa dobila super darila - od njegovih kopalni plašč (mi bo super prišel pri nočnem vstajanju, da se ogrnem), od dragega stol za pisalno mizo (si ga želim že zeloooo dolgo zamenjat), od mami nove škorenjčke, za Miklavža pa sta mi mojadva kupila odeje (imamo tradicijo, da vseeno dobim dve darili, čeprav imam na Miklavža RD).

Sicer je bila noč kar mirna pri nas - jokat smo nehali ob 11ih, potem sta z dragim zaspala na kavču do 2h, potem je bil pa mir do 6ih (no, skoraj mir - celo noč je pomalem jamral v spanju in prdel v zibki). Zdajle pa že 20 minut spi user posted image Wau!
Prav smili se mi revček. Koliko kapljic Sab Simplexa vi dajete? Na škatli piše 15 naenkrat, meni se zdi pa kar veliko? Danes bom šla v lekarno po kako drugo mleko, ker tale Comformil se mi zdi, da ga samo še bolj napenja. Pa na živce mi gre, ko je tako gosto, sploh se ne stopi dobro, potem pa ne teče skozi cucelj - ni čudno, da toliko zraka požre.

Me zanima, ali bi bilo smiselno poskusiti še z drugimi flaškami in cuclji, mogoče je tudi v tem problem user posted image ... Sem pa zadnjič kupila Aventov mikrovalovni sterilizator, pa mi je žal, da ga nisem že prej! Imamo grozno trdo vodo in če prekuham flaške, se ogromno apnenca nabere na njih. Tole je pa super, pa nobenega dela ni!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 234
7.12.2006 8:36:58   
marella1
Dobro jutro!

No zgleda, da naša Lana le ni edina ki ima krče. Pri nas čez dan še kar gre, ko pa je treba zvečer spat... Krči so pri nas od ponedeljka naprej vsak dan na sporedu, vsak večer imamo žurko ki ponavadi traja tudi do 3 ure. Jaz ful pazim kaj dam v usta, kupčka se trudiva podreti pa vseeno. Ne vem, ne vem to naj bi trajalo vse do tretjega meseca user posted image . Kot ste že rekle, ne pomaga ne masaža, ne čajčki, NIČ.

krfjolca: probaj z Aptamil Pre 1, meni so v porodnišnici rekli, da naj otroci po njem ne bi imeli krčev. Pa z malo zamude VSE NAJBOLJŠE!

pa pa

»Pride čas, ko ni več časa«, D. Zajc

LANA 13.11.2006

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 235
7.12.2006 8:56:33   
kaja11
user posted image user posted image user posted image kar srce se mi para ko berem kako vaši srčki trpijo. veste kaj probajte, tiste ki ne dojite.... mleko zmešajte v čaj proti krčem... tista mešanica janeža, kumine,.. pri moji sestrični so se krči drasttično zmanjšali ko je začela tako delati (po nasvetu pediatrinje ). Po NOVEM MU DAJEM KAPLjice od kranjskih lekarn.... pri nas zaenkrat delujejo.

drugače sem se pa jaz tudi včeraj malo zjokala... noče biti v vozičku, noče spat, noče biti v lupinici, postelja je za okras... mi je kar malo film počil in sem se sredi noči  z njim v naročju jokala. Očitno je bil včeraj res en čuden danuser posted image . Iz depresije me je potegnil Urban, ki se je sredi noči zbudil "mami lupčka" in ko mi ga je pritisnil je nazaj zaspaluser posted image .
Krfjolca....VSE NAJ NAJ...
Matejka... pravijo, da naj bi imeli dojeni otroci manj krčev, tako da na tvojem mestu ne bi skenslala svojega mlekauser posted image
Flaška... fuuul hvalijo flaško MAM... mogoče je za probatuser posted image ... vse za manj krčev.user posted image

SPANJE...... kaj je že to????????

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 236
7.12.2006 9:11:32   
Aja1
najprej krfjolca vse naj, naj (malo z zamudo, ampak iz srca user posted image ). Jaz grem tudi danes v lekarno po mleko. Hotela sem Bebo proti krčem, ker je baje dobra in tudi pomaga, pa je nisem nikjer našla user posted image ....Hmmm, kaj pa čej res problem v flaškiuser posted image  Te Aventove imajo res full majhno luknjo v cuclju in se mala res matra, ko je.

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 237
7.12.2006 9:22:48   
Anonimen
Krfjolca, očitno sem spregledala, da si imela roj. dan, user posted image user posted image  . Vse naj naj user posted image .
No, mi smo nocoj spet boljše spali user posted image , pa jaz ne vem več kaj je to user posted image . Hočem povedat, nocoj skoraj brez krčev prejšnjo noč pa kr nakajuser posted image  Zala je spala do 3.30,... pa skoraj do 9.00 (seveda v moji postelji user posted image ) ,... zdaj jo šibam pa previt pa oblečem se pa greva v mesto, upam, da ne bo imela kakih izpadov v vozičku user posted image .

LP

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 238
7.12.2006 10:46:07   
Ženkica
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

najprej krfjolca vse naj, naj (malo z zamudo, ampak iz srca user posted image ). Jaz grem tudi danes v lekarno po mleko. Hotela sem Bebo proti krčem, ker je baje dobra in tudi pomaga, pa je nisem nikjer našla user posted image ....Hmmm, kaj pa čej res problem v flaškiuser posted image  Te Aventove imajo res full majhno luknjo v cuclju in se mala res matra, ko je.

Ojla; sem malo pokukala k vam; midve sva sicer oktoberke.
Vidim, da imaš probleme z Aventovo flaško; še predobro poznano - za prvi mesec, dokler user posted image  ne pridobi malo na moči kupi Nukovo flaško, s takim mehkim cucljem, je tudi čisto drugačne oblike kot Aventov in pa take bolj rjave barve, pa mehak je; mah, ne spomnim se, iz kakšnega materiala je že. user posted image

No, po nasvetu "babce" smo mi to uporabljali na začetku, sedaj, ko je pa naša Kaja že velka punca pa zmore že pit tudi po Aventovi flaški, čeprav se sedaj samo še dojive, tako da jo uporabljava izključno za čaj.

Pa veliko sreče.

Ženkica

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 239
7.12.2006 10:47:20   
krfjolca
Hvala za čestitke user posted image
Mali še kar spi user posted image Sem srečna. user posted image Dala sem mu kar 10 kapljic Sab simpleksa. Očitno je čisto zadet user posted image ... Danes dobim še kapljice Babynos. Potem bom imela pa res že celo lekarno sredstev proti krčem. Manjkajo samo še italijanske user posted image .

Aja1: Beba nima mleka proti krčem, ima pa probiotično mleko BEBA H.A., ki je hipoalergeno. Jaz sem ga imela prva dva tedna, tudi v porodnišnici ga je dobival. Tako da bom šla verjetno nazaj na tega. Imajo pa v lekarnah: http://www.nestle.si/main.html

kaja11 - tudi s čajem si pomagamo, pa ne pomaga (no, ne vem, mogoče bi bilo brez še huje ...). Bom res kupila še drugo flaško, da vidimo.

Matejka, če imaš dovolj mleka, pa ga probaj zamrznit, stran metat ga je škoda. Boš videla, če ne bo spremembe, tvoje mleko ni krivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 240
7.12.2006 11:32:12   
viv_
Pa kaj se to dogaja???user posted image  Mi smo tudi imeli ponoči KATASTROFO. Vsa sem bila že crknjena, ker sem bila sama in zvečer obe pospravit spat je kar projekt. Zarja je okrog 10h končno zaspala, ob pol noči je bila že auf. Drla se je za znoret, sploh se je ni dalo potolažit. Pa ne duda, pa ne jest, pa ne čaj, pa ne v naročju, pa ne na postelji... Meni se je kar rolalao, pa sploh mi ni bilo jasno, kaj je. Ob 2 je potem jokala še Mirna, da ima pajka v sobi in je prišla k meni spat. Seveda ni spala, ker se je Zarja drla. No, ob po 3 je moj prišel domov iz službe in je šel spat v dnevno, ampak sem ga zjagala pokonci, ker nisem več vedela, kaj naj počnem. Mirno sem potem prepričala, da je šla spat v svojo sobo, da je saj malo spala. Je bila pa zjutraj zaspana za umret in tudi v vrtcu je jokala. Zarja je potem okrog 5 za eno urco zaspala potem pa spet jok. Končno mi je užgalo, da so mogoče krčki. Sem ji dala 8 kapljic Gas Bimbija in čaj za čez, pa se je potem v kakšni uri pomirila in sva za 2 urce zaspali. Zdajle pa spi... Jaz moram pa pospravit, dobim obiske iz službe popoldan. Joj, kako se že veselim...

Jaz ji bom tudi danes dajala samo aptamil. Bom videla, kako bo ...

Krfjolca - Vse naj naj najboljšejše!

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 241
7.12.2006 11:43:53   
Aja1
Pol pa ni čudno, da jez nisem nikjer našla Beba mleka proti krčem, če sploh ne obstaja user posted image ...Pa nekje sem prebrala...no, bom verjetno tudi jaz kupila tega ali pa od Novalac-a proti krčem. Bom malo v lekarni povprašala.

Flašo bom pa jaz res kupila š eno malo drugačno, pa bomo videli, ker pri tej Aventovi je res majhna luknja in se full, full napreza, da kaj spije... verjetno zraven poje še veliko zraka.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 242
7.12.2006 11:56:46   
Anonimen
Se lahko pohvalim, da sta danes mami in hči šle prvič čisto same v mesto? user posted image user posted image ... In mala ni nič jokala, je kar zaajala, jaz sem pa ogromno stvari uredila user posted image . Sva šle po njeno davčno, pa po ene slike, pa še enih par tetic sva obiskale mimogrede user posted image .

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 243
7.12.2006 12:56:17   
krfjolca
Mimogrede - 5. je bila polna luna ...
Mogoče je pa zato tako dajalo naše pikce? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 244
7.12.2006 13:06:07   
Anonimen
Krfjolca jaz sem tudi to razmišljala o polni luni user posted image , ker danes je Zala čisto vredu user posted image , sem jo nahranila pa spet spi dalje ,... spet je stara Zala user posted image  ne pa odreta razvalina user posted image .

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 245
7.12.2006 13:14:10   
krfjolca
Tudi Anže je danes čisto drug otrok user posted image .
Samo zdaj ne vem, čemu to pripisat ... Ker sem uvedla vse možne ukrepe: drug cucelj, pogosta masaža, večja doza kapljic, daljši sprehod ...
Ali pa je res za vse kriva luna user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 246
7.12.2006 13:23:29   
Anonimen
počakajmo še eno noč,... res pa je, da sem tudi jaz bila včeraj fuuuul depresivna user posted image  user posted image  ,...se danes dosti boljše počutim user posted image ,...
po moje bo res luna user posted image
Zdaj grem pa malo k Zali ajat user posted image

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 247
7.12.2006 13:47:04   
Aja1
Moja tudi danes kar lepo spi. Je čist pridna. Upam, da tudi ponoči ne bo problemov (krčev). Tudi jaz sem kar povečala količino kapljic, ki jih trenutno imam.
Zdaj sem bila pa še v lekarni in kupila mleko Novalac proti kolkam. Upam, da bo kaj pomagalo. Danes zvečer dobi flašo tega mleka, kapljice in upam, da bo vsaj malo pomagalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 248
7.12.2006 14:02:02   
marella1
Pa smo na istem. Tudi jaz sem pomislila na luno in močno upam, da je res luna kriva za to.

pa pa

»Pride čas, ko ni več časa«, D. Zajc

LANA 13.11.2006

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 249
7.12.2006 14:09:14   
viv_
Jaaaaaaaaaaaaaa, luna user posted image , lunauser posted image , lunauser posted image !

Se spomnem, da je Mirno tudi metala kakšne pol leta!

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...

Ali bi se kljub zdravstvenim težavam odločili imeti otroke?
sonček08

da (68%)

ne (32%)

Število vseh glasov: 362

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!