Encijan
|
TeDyBear, glede trtice samo počivanje ne bo zadosti. Bolečine v trtici, hrbtenici, nogah v nosečnosti se pojavijo, ker se sklepi "rahljajo", še posebej pa se na porod pripravlja medenica, ki se deloma celo razpre, zato je priporočljivo okrepiti mišice, kar naj bi seveda pripomoglo tudi k zmanjšanju bolečin. Te težave so značilne še posebej za 3. tromesečje, zato je priporočljivo z vajami začeti čim prej. Osnova vadbe v nosečnosti so vaje za krepitev medeničnega dna (nekaj o tem npr. tukaj: http://mojtrener.com/index.php?group=lmenu&menu=mamice&menuItem=article&subMenuItem=812&g_domain=mojtrener.com&g_lang=sl), ki pa jih moramo seveda še nadgraditi. Tu ti ne morem kaj pomagati, ker sem sama na tej točki, ko te vaje delam redno, nisem pa jih še vklopila v druge. Medtem sem se razgibavala s hojo, danes pa sem po več kot enem mesecu poskusila še s počasnejšo vadbo na orbitreku. Oktobra sem jo namreč prekinila, ker mi počasna vadba ni ustrezala, pri samo malo zmanjšani obremenitvi pa sem (sploh po mnenju mojega dragega) preveč poskakovala in sem jo zato raje opustila. No, danes se po počasnejši vadbi počutim kar dobro, poskakovala nisem in upam da se je tudi bebici dobro godilo. Delam pa na tem, da si ustvarim en programček vaj za vsak dan, samo sem šele na začetku. Malo razmišljam o CD-ju Vzajemne, ki so ga nosečke tukaj že pohvalile. Tudi jaz imam posteljico na sprednji strani in tudi meni se zdi, da se brcike - razen občasno - nič kaj ne stopnjujejo, včasih imam občutek, kot da mi od znotraj prav nežno bobna po trebuhu, najbolj mi je hecno, ko to bobnanje občutim hkrati na levi in desni strani trebuha, pa ne vem, a so to nogice, rokice, al kaj. Pojma nimam, kako je bebica obrnjena v tem trenutku. Občutim pa jih ponavadi zjutraj in zvečer, včasih pa tudi vmes, ko mirujem (ko berem ali pri kosilu npr.). Encijan
|