Pikabu
|
Danes imam malo več volje in energije, da tudi sama še kaj napišem. Zadnje dneve smo imeli res pestre. V soboto smo šli v nabavo za Emino sobo. Kupili smo poden, v zeleni barvi, trenutno pa čakam, da ga pripeljejo. Menda ne bo veliko dela s polaganjem, tako da bo verjetno Ema enkrat v prihodnjih dnevih že spala v svoji sobi, čeprav ne bo pohištva. Potem sva šla z možkom še v Baby center kar v LJ, ker imajo več izbire, kot pri nas. Najbolj sva gledala za darilo, za Emo. Mislim, da sem že napisala, da sem pri nas imela v eni trgovini ogledano likalno desko z likalnikom, pa so jo zaprli. V BC-ju je bila pa taka čudna likalna deska, da nama ni bila prav nič všeč. Tako sva kupila samo likalnik. Gledala sva sicer tudi druge stvari, všeč nama je bila blaganja, pa je imela toliko drobnarij zraven, ki našo Emo sploh še ne zanimajo in se potem valajo povsod, da sva se odločila še malo počakati. Gledadla sva plastelin, pa sva se odločila, da lahko z njim še malo počakava. Legic ima kar precej, rada ima sestavljanke, pa nama nobena ni bila všeč. Kupila sva ji pa tudi dve pižamici, eno je dobila takoj, drugo pa dobi za roj. dan. Za Emo sva kupila tudi igračko Uhača, iz risanke o Nodiju (Nodija že ima), ki ji ga bo prinesel dojenček, ko se bo rodil. Za sva pa tudi kupila en kompletek, ki ga bomo dali gor za domov iz porodnišnice. Potem smo v soboto šli še na en predporočni piknik. V nedeljo smo bili povabljeni na en krst in smo spet cel dan hodili okrog, tako da sem bila kar pošteno utrujena zvečer, saj dva dni praktično nisem nič počivala. Včeraj smo pa končno šli naročit še pohištvo za Emino sobo. Če bo vse tako naneslo, jo bo dobila ravno za roj. dan, tako da mislim, da kar se darila tiče, da bo kar dovolj. Smo pa naročili alplesovo, v vanilija barvi. Aja, pa v ponedeljek sem privlekla na dan škatle z Eminimi oblačili in sem vse pregledala in ven pobrala, kar sigurno pride v poštev tudi za drugega. Me je čisto raznežilo, ko sem gledala tiste majhne cunjice in me resno prijelo, da bi že čim prej prišel oktober in naš dojenček. Zdaj čakam, da bo lepo vreme, da vse lepo operem in da bom lahko ven obesila. Verjetno bo to danes, saj za naslednje dneve kar lepo napovedujejo. Potem pa še zlikam. Ker še ne bo pohištva za Emino sobo, sem v svoji omari spraznila dve polici, kamor bom začasno zložila stvari za dojenčka, ko pa pride pohištvo, moram pa iz predalnika prestaviti Emine stvari v omare, pa potem v predalnik vse za dojenčka. Upam, da me kaj ne prehiti, da bom vse to lahko naredila. Sicer naju pa še čaka čiščenje vozička, pa banjice. Banjico imava bolj majhno, na stojalu. To smo imeli tudi pri Emi, pa smo pri treh, štirih mesecih potem se začeli kopati kar v veliki bani, tako imava namen tudi sedaj. Košek je pa še vedno v spalnici, ga od Eme sploh še nismo pospravili (no, razen posteljnine). Ta je zdaj služil za odlaganje najrazličnejših stvari. Sva pa dogovorjena z možkom, da ga bosta prirpavila in oblekla z Emo v času, ko bom v porodnišnici. Me prav zanima, kako bo Ema prenesla ta čas, ko me ne bo. Predvidevam, da bo kar hotela, da grem z njo domov. Tako bo košek služil kot izgovor, da še ni pripravljen in da nimamo kam dati dojenčka in ga bosta z Emo pripravila, ko bo čas, da prideva domov. Kar se oblačenja za domov tiče, sem tudi sama že veliko razmišljala. Ta kompletek, ki sva ga kupila, je dvodelen, tako da sem razmišljala, da če bo zelo mrzlo, da bom spodaj oblekla bodi, majčko, žabice, pa potem ta kompletek kot že tista vrhnja plast, če bo še dovolj toplo, pa samo bodi, žabice in takoj ta kompletek. Ob primeru res hudega mraza bom pa verjetno kupila še kakšno jopico ali nekaj podobnega. GLede na to, da smo pa bolj na začetku, pomojem še ne bi smelo biti prehudo. Potem pa sigurno dekica čez. Jaz si bom pripravila različne kombinacije, potem se bom pa glede na situacijo odločila kako in kaj. Kobinezonček za zimo pa tudi že imamo, samo srčno upam, da ga na začetku oktobra še ne bomo potrebovali. Maxica in mis, jaz imam tudi to posteljnino. Pa tudi smo jo kupili na Brezovici, ker je res ceneje. Maxica, a se tista obroba da kaj prati? Sicer jo bo pa tako nekaj časa še uporabljala Ema. Gaya, jaz sem takoj za, da se kaj dobiva. Jaz sem itak že doma, tako da samo povej. A sem še kaj pozabila napisati? Sigurno sem, pa ni panike. Uživajte, pri nas je spet končno sonček. Midve z Emo sicer trenutno čakava na dostavo, potem greva pa hitro ven. Komaj že čakam.
|